ders çalışma isteği getiren video / Verimli Ders Çalışmayı Ne Kadar Biliyoruz? - Atatürk Anadolu Lisesi

Ders Çalışma Isteği Getiren Video

ders çalışma isteği getiren video

Ders çalışma süresi tutucu

Ders çalışma sayacı online

MEGA ARİTMETİK – 5 ile 12 Yaş Arası Çocuklar İçin Beyin Egzersizleri

Ders çalışma kronometresi online

Bu önemli bir başlık. Çoğumuz ders çalışırken yanımıza telefonumuzu alıyoruz, ses yapsın diye video açıyoruz. Fakat bu doğru değil. Ders çalıştığımız sürede bize mesaj gelebilir, ders çalıştığımızı unutturup dikkatimizi dağıtabilir, önemli olan zamanımızı boşa harcamamıza sebep olabilir. Bu tabii ki ders çalışırken istemediğimiz bir durum. Bu yüzden ya bu tür aletleri başka odaya almamız veya illa yanımızda durmaları gerekiyorsa da uçak modunda vs. kullanmamız gerekiyor. Böylece en çok dikkat dağıtan nesnelerden kurtulmuş oluyoruz.

Ders çalışma tutucu süresi

’lerce yeni ürünü ve sezon trendlerini büyük indirimlerle yakalamak için,

Tutucu süresi çalışma ders

Tarihten örnek vermek gerekirse önceden belirttiğimiz gibi kum saatlerini ve buna ek olarak su saatlerini gösterebiliriz. Su saatlerinin M.Ö. yüzyıl civarında icat edildiği düşünülüyor. Su saatini kullanan ilk medeniyetler ise Babil, Hindistan, Antik Mısır ve Çin olarak sıralanabilir. Kum saatleri ise 8. yüzyılda Avrupalı bir papaz tarafından icat edilmiştir.

Online kronometreyi kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Ders süresi tutucu çalışma

Ne alakası var, dediğinizi duyar gibiyim. Fakat bu önemli. Ders çalışırken su içmediğinizi unutabilirsiniz, insanlık hali. Fakat vücudunuzun susuz kalması ders sırasında hiç de istemeyeceğiniz sonuçlara sebep olabilir. Örneğin başınız ağrımaya başlayabilir, vücudunuz bitkin düşebilir. O yüzden masanızda bir pet şişe su bulundurmanızı tavsiye ediyorum fakat dikkat edin de kıymetli ders notlarınızın ve kitaplarınızın üstüne dökmeyin.

Çalışma süresi ders tutucu

Çalışma veya öğrenme sürecinizi geliştirin; Karmaşık durumlar karşısında çözüm üretme kabiliyetinizi güçlendirin

9-Önce zor olanları yapın: Amerikalıların bir işe başlarken kendilerine verdikleri bir öğüt prensibi varıdır: Önce kurbağaları yiyin! Ne demek? Zihniniz taze ve almaya hazır haldeyken önce anlaşılması veya çözümü zor olandan başlayın. Gerisi kolaylaşacaktır.

Ders çalışma kronometre uygulaması

1- Pasif tekrarlayan olun: Pasif oturun, gözlerinizi sayfaya şöyle bir gezdirin. Ana fikri anlasanız yeter. Detaylı okumayın. Üstünkörü devam edin.

7- Açıklama sorusu sorun ve basit benzetmeler yapın: “Bu konuyu 10 yaşındaki çocuğa anlatıyor olsam nasıl açıklardım?” şeklinde kendi kendinize soracağınız bu tür sorulara vereceğiniz cevaplar, sizin o konuyu hazmetmenize yarayacaktır. Bir konuyu uzun süre hatırlamak istiyorsanız soruya dönüştürün. Unutmayın; basitçe anlatamıyorsanız veya basitçe soru haline getiremiyorsanız bu konuyu anlamamışsınız demektir.

Çalışma ders süresi tutucu

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Çalışma süresi ya da ders çalışma etüt süresi aslında çalışma dediğimiz kısmın kendisi. Bunu iyi düzenleyebilmek günü iyi geçirmemize, sonunda ise iyi bir sınav yılı geçirebilmemiz için yardımcı oluyor. İnsanız ve değişimlerimiz, iniş – çıkışlarımız, odaklanma becerimizin değiştiği zamanlar olacak.

Tutucu süresi ders çalışma

Büyük sorunlarımızdan bir tanesi de bu olabilir. Özellikle ders çalışmaya alışık olmayan arkadaşlar ders sırasında atıştırmalık olsun diye film izler gibi masayı çıtır çerez ve kuruyemiş ile donatıyor ve derse öyle oturuyor. Bu da yanlış bir davranış. Ders sırasında atıştırmalık bir şeyler istiyorsanız fındık, ceviz, kuru üzüm, meyve tarzı bazı yiyecekleri yanınıza alabilirsiniz fakat abartmamak şartıyla. Yağlı ve elinize yağ bulaştıracak yiyeceklerden de kaçının, unutmayın; onlar arada bir ağzınıza atmanız için. Veya ben vazgeçmem diyorsanız, sakız da çiğneyebilirsiniz.

Ders çalışma sayacı uygulaması

Not: Melik Duyar’ın diğer eğitimleri ve kitapları için aşağıdaki web adreslerini ziyaret edebilirsiniz;

Ders çalışma saati sayacı

1- Hafıza tekniklerini kullanın: Ders Çalışma Yöntemleri –Doğru ve hızlı öğrenmenin yolu beynimizin nasıl öğrendiğini bilmemize bağlı. O halde beynimiz nasıl öğrenir, hafıza nedir, bilgileri hafızamızda nasıl tutar ve istediğimiz zaman nasıl çağırabiliriz; bu konudaki teknikleri bilmenizde yarar var. Bir şey söyleyeyim mi; aslında derslere başlanmadan önce, öğretmenlerin kendi dersiyle ilgili bu teknikleri size aktarmaları gerekir. Farz edin ki bu konularda Mega Hafıza’ dan (funduszeue.info) eğitim aldınız, o halde durmayın, işi baştan sıkı tutun. Hafıza bilgileri tutma, hatırlama, kullanma, başka bilgilerle ilişki kurma yöntemleriyle öğrenmeyi hızlandırın.

Çalışma ders tutucu süresi

4-Çalışmak için son dakikaya kadar bekleyin:  Bekleyin, bekleyin; son dakikaya kadar bekleyin. Ne o ilham perisini mi bekliyorsunuz?

Aralık 17, Ders çalışma süresini ayarlama konusunda öğrenciler olarak çok zorluk çekiyoruz. Kısa yapıyoruz, hemencecik bitiyor; uzun yapıyoruz, canımız sıkılıyor. Ortasını tutturduk dediğimiz anda da olmadık yerden bir iş çıkıyor karşımıza. İşte bugün, bu sorunları çözmek için rehber tadında bir tavsiye yazısı yazmak istedim.

Tutucu ders süresi çalışma

Sitemizden online zamanlayıcıyı kullanmak oldukça basit. Tek yapmanız gereken saat, dakika ve saniye için verilen kutucuklara istediğiniz süreyi girmek ve "Başlat" butonuna tıklamak. Online zamanlayıcı sıfıra ulaştıktan sonra sizi sesli bir şekilde uyaracak ve zamanın dolduğunu haber verecek.

Ders çalışma süresi tutucu

8- Odaklanın-Ders Çalışma Yöntemleri: İşin belki de püf noktasına geldik. Odaklanmak hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir konudur. Konsantrasyon olmadan odaklanma olmaz. Odaklanma olmadan da öğrenme geçici kalır. Çalışırken, TV, cep telefonu, kapı zili, bilgisayar ekranı Bilgisayar çalışmıyorsanız) tüm bunlar sizin için birer çeldirici olduğu için uzak durun. Ama çalışma saati ayarlayıp, o süre dolduğunda bir alarma ihtiyacınız varsa ki olmalı, bir saat bulundurun. Tıpkı ders saatinin başlaması ve bitmesi gibi, kendinize bir başlangıç ve bitiş saati koyun; ziliniz de çalsın; ara verin; bu sizin derse odaklanmanızı kolaylaştıracaktır.

Ders çalışma saat sayacı

Bu nedenle en uygun devamlı ders çalışma süresi diye bir şey yoktur. Öğrenci kendine en uygun taktikle çalışmasını planlamalıdır. Çabuk dikkati dağılan biriyseniz, “Ders çalışırken sıkılıyorum ve odaklanamıyorum.” diyorsanız ders çalışma sürelerinizi ve molaları kısa tutmalısınız. Kendinize “Bu konudan

Ayrıca her Tur butonuna bastığınızda, tur sürelerini ve diğer detayları içeren Kronometre Verisi tablosunu görebilirsiniz. CSV'ye Aktar butonuna tıklayarak bu verileri cihazınıza kaydedebilir, Excel'in filtrele işlevinden faydalanabilirsiniz.

Tutucu çalışma süresi ders

3- Sadece bir problemin çözümüze odaklanın ve onun nasıl çözüldüğüne bakın: Alternatifli düşünmezseniz olacağı budur. Kısır döngü içinde problemi de çözümünü de ezberlersiniz; sonra da unutursunuz. Yeni bir problemde çuvallarsınız.

Zamanlayıcı insanların saniye, dakika, saat, gün ve hatta ay gibi zaman dilimlerini takip etmelerini sağlar. Saatten farkı o an içinde bulunulan saat, dakika ve saniye yerine 10 saniye, 4 saat, 3 ay gibi önceden belirlenmiş süreleri ölçmesidir. Yemek yaparken pişirme süresini takip etmek, ders çalışmak için sayaç olarak kullanmak veya mola sürenizi kontrol altında tutmak için zamanlayıcılardan yararlanabilirsiniz.

Ders tutucu çalışma süresi

Çalışabildiğiniz noktaya kadar çalıştınız, ardından dakikalık molanızı da verdiniz. Her şey kontrollü bir şekilde ilerliyor. Ders çalışma ve mola sürelerinizi iyi ayarlamak kadar önemli bir şey daha vardır: Ders aralarında verilen molayı iyi değerlendirmek.

Kenko Pomodoro - kronometreli ders çalışma saati - dijital masa saati yorumlarını incelediğinizde, ürünü satın almış kişilerin düşüncelerini görebilirsiniz. Hem şık hem de modern bir tasarıma sahip olduğu için masanızda gereksiz kalabalık yapmadan dekoratif olarak da kullanabilirsiniz. İçinde hem takvim hem de saatin yer alması, uyandığınızda size kolaylık sağlar. Dilerseniz komodine dilerseniz de masanıza koyabilirsiniz. Bu ürünün 55 cm boy, 5 cm en ve 3 cm yüksekliği bulunur. Boyunun ufak olması sayesinde portatif bir kullanım sunar. Ders çalışmak istediğinizde dilediğiniz masaya taşıyabilirsiniz. Kenko Pomodoro - kronometreli ders çalışma saati - dijital masa saati satın alan kişiler tüm bu özelliklerinden dolayı ürünün kullanışlı olduğunu belirtir. Müşteriler ekran üzerindeki tarih, saat, kronometre ve alarm seçeneklerini ayarlamanın kolay olduğunu dile getirir. Bu ürün sayesinde siz de verimli bir şekilde sınavlarınıza hazırlanabilirsiniz.

Ders süresi tutucu çalışma

Birden çok zamanlayıcı oluşturmak için yeni bir sekme açın ve bu adımları tekrarlayın. Ayrıca, Zamanlayıcı ayarla başlığının altında daha önceden tanımlanmış, belirli zamanlardan oluşan sayaç listesinden bir seçim yapabilirsiniz.

Süresi çalışma tutucu ders

“Ben 45 dakikadan daha uzun süre çalışabiliyorum.” diyorsanız seçim tamamen size ait. 45+15 tekniğini deneyerek daha çok verim alıp almadığınızı ölçebilirsiniz.

Çalışma ders tutucu süresi

Ders molalarında müzik dinlemek. Müzik ruhun gıdası, özellikle fazla bilgiden kafasında yorgunluk hisseden öğrencilerin sığınacağı bir liman. Müziğin dinlendirici gücünden yararlanmanız molalarda beyninizi sakinleştirmeniz ve dinlendirmeniz anlamına gelebilir. Hatta bazen ders çalışırken yoğun bir müzik dinleme isteği bile duyarsınız. Tabi ki dilediğiniz müziği dinleyin ancak özellikle kafanızda aşırı yorgunluk hissediyorsanız biraz daha sakinleştirici müzikler tercih edebilirsiniz.

Ders çalışmak için online saat

Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra, alarmlı zamanlayıcı sıfıra doğru geri sayım yapacaktır. Sayaç sonlandığında, seçtiğiniz alarm sesi çalacaktır. Alarmı duyduğunuzdan emin olmak için bilgisayarınızın sesinin açık veya yüksek olduğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Goldenbahis

6- Ders çalışma sürelerinde arkadaşlarınızla sohbet edin: Öyle sanın; masumca başlayan ortak çalışmalar çoğu kere gevezelikle sonuçlanıyor. Dengeleri korursanız ve amacınızdan kopmazsanız haydi biraz izin verelim.

Ders çalışmak için online kronometre

Online Kronometre, saat, dakika, saniye ve milisaniye bazında bilgisayarınızda veya telefonunuza süre tutmanıza olanak tanıyan, kullanımı kolay bir dijital kronometre programıdır. Tam ekran olarak kullanılabilen bu kronometre ile tur sürelerini de kaydedebilirsiniz.

Bir ders çalışma programı hazırlarken şunlara dikkat etmelisiniz: *Aynı türden dersleri peşpeşe çalışmayınız. 1.Aşama: Her dersten çalışmanız gereken konuları saptayınız (Ana başlıklar ve ara başlıklar halinde) *Günlük çalışma sürenizi saat olarak belirleyip, bunu ihtiyaca göre azaltıp arttırın.

Tutucu çalışma ders süresi

imi kişiler uzun süre durmadan ders çalışabilirler ve mola vermeye daha az ihtiyaç duyabilirler. Bazılarının dikkati ise çok çabuk dağılır ve odaklanmada güçlük çekerler. Bu nedenle en uygun devamlı ders çalışma süresi diye bir şey yoktur. Öğrenci kendine en uygun taktikle çalışmasını planlamalıdır.

Ders çalışma süresi tutucu

Pomodoro tekniğine uygun olarak tasarlanan bu ürün, 30 dakikalık bir periyottan oluşur. Tekniğe uyumlu olarak sizin ders çalışma sürenizi kontrol eder. Uzun süre ders çalışmak istediğinizde dikkatinizi dağıtacak birçok dış etkenle karşılaşabilirsiniz. Bunun yerine 25 dakikalık kısa çalışma süreli ile mola vererek verimliliğinizi artırabilirsiniz. Kenko Pomodoro - kronometreli ders çalışma saati - dijital masa saati kullananlar bu teknik ile ders çalışmanın kolay olduğunu dile getirir. Sınava hazırlanıyorsanız ders çalışırken size büyük destek sağlar. Uzun süre soru çözerken sıkılıyorsanız bu ürün sayesinde sürenizi kontrol edebilirsiniz. Düzenli ve disiplinli olarak çalışmanızı sağlayan bu ürünün kullanımı oldukça pratiktir. Dijital ekranından kolayca kronometre özelliğini açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Dijital masa saatini kronometre özelliği dışında sabah uyanmak ya da planlı bir işinizi gerçekleştirmek için alarm şeklinde de kullanabilirsiniz.

Ders çalışma süresi tutucu

  • Amatic (Book of Aztec, Lovely Lady, Book of Fortune);
  • Yggdrasil (MultiFly!, HippoPop, Cazino Cosmos);
  • NetEnt (Space Wars, Dead or Alive 2 Feature Buy, Divine Fortune);
  • Play’n Go (Book of Dead, Legacy of Dead, Rich Wilde and the Tome of Madness);
  • Thunderkick (Midas Golden Touch, Big Fin Bay, Beat the Beast: Griffin’s Gold);
  • Microgaming (The Finer Reels of Life, Immortal Romance, Book of Oz);
  • Red Tiger (Gonzo’s Quest Megaways, What the Fox MegaWays, Wild Hot Chilli Reels);
  • Spinomenal (Majestic King, Book of Guardians, 4 Horsemen);
  • Boongo (Sun of Egypt 2, Book of Sun: Multichance, Hit the Gold!).

Ders çalışma süresi tutucu

Canım ders çalışmak istemiyor, ne yapmalıyım? sorusu ile baş başa kaldıysanız size rehber olabilecek bir yazı ile karşınızdayız. Bu yazımızda neden ders çalışmalıyız, ders çalışma isteği nasıl gelir ve ders çalışma teknikleri hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Neden Ders Çalışmalıyız?

Öğrenciler derslerinde başarılı olmak ve okulunu iyi bir dereceyle bitirmek için küçük yaşlardan itibaren okula gitmeye başlamışlardır. Zamanla derslerinde başarılı olmak kavramı daha iyi bir gelecek için çalışmaya dönmüştür. Bunun için gününün belli saatlerini ders çalışmaya ayırmaktadırlar.

Hayallerindeki mesleğe ve hayata kavuşmak için gecesini gündüzüne katan öğrencilerin yanı sıra hiç ders çalışmayanlar veya çalışmak isteyip de bir türlü çalışamayanlar da vardır. Peki, ders çalışma isteği nasıl gelir? Bunun için neler yapılmalıdır? Nasıl ders çalışılır? Teknikler nelerdir?

Ders Çalışma İsteği Nasıl Gelir?

Ders çalışmak için masaya oturmadan önce kendimize şunu sormalıyız? Bir hayalim var mı? Gelecekten beklentim var mı? Bunların cevabı evetse ilk aşamayı geçtiniz demektir. Çünkü hayallerimiz bizi zafere götüren yolda azimle çalışmamızı sağlayan en büyük motive kaynağımızdır.

İkincisi ise kendimize ve başaracağımıza inanmaktır. Çıktığımız bu azametli yolu inancımız olmadan yarım bir şekilde sürdürürsek ilk engelde tökezleriz. Bunun için kendimize inanmak hayallerimizi gerçekleştirmek için çıktığımız yolda büyük bir adımdır.

İnsanlar zaman zaman bir şeyi başaramayacağına inandıklarında ya da başlayamadıklarında motivasyon videoları izlerler. Bu yöntem öğrenciler için de etkili bir yöntemdir. Çünkü motivasyon videoları, zihne güzel enerji verir ve insana özgüven aşılar. O yüzden ders çalışmaya başlamadan önce bir motivasyon videosu izlemekte yarar var.

Arkadaş çevresi genç nesil için önemli bir etkendir. Arkadaşlarınızla yaptığınız grupça etkinlikler daha çok akılda kalır. Bir arkadaşınızla kütüphaneye gitmeniz ve beraber ders çalışmanız hiç canınız istemese bile arkadaşınızın çalıştığını gördükçe sizin de çalışma isteğinizi getirir. Hatta onunla yapacağınız kaliteli bir moral konuşması sizi ders çalışmaya artık tam anlamıyla başlamak için önemli derecede etkiler.

Bunun yanı sıra birçok insanın motivasyonu yerinde olmasına rağmen nasıl ders çalışması gerektiğini bilmediği için halen daha ders çalışmaya başlayamamaktadır. Peki, nasıl ders çalışılmalıdır? Ders çalışma teknikleri nelerdir?

Nasıl Ders Çalışılır?

Ders çalışma isteği nasıl gelir sorusunun yanıtında en önemli unsurun motivasyon ve planlama olduğunu söylemek mümkün. Ders çalışma yönünde gerekli motivasyona sahip olsanız bile doğru ders çalışma programı uygulamıyorsanız başarısız olmanız halinde motivasyonunuzu kısa sürede kaybedersiniz. Ders çalışma teknikleri nelerdir hemen kısaca inceleyelim.

Ders Çalışılan Alanın Temiz Olması

Ders çalışmaya başlamadan önce çalışacağımız alanın ve masanın temizliğine, düzenine önem verilmelidir. Çünkü dağınık ve kirli bir ortam dikkat dağıttığı gibi odaklanmayı da engeller. Onun haricinde çalışacağımız ortamın havalanmasına ve ışığına dikkat edilmesi gerekir. Işık ne bizi rahatsız edecek ölçüde parlak olmalı ne de uykumuzu getirecek ölçüde sönük olmalıdır.

Ders Sırasında Lazım Olacak Materyallerin Elimizin Altında Olması

Ders çalışırken kullanacağımız materyallerin ders öncesi hazır edilmesi dikkatin dağılmaması açısından önemlidir. Özel Anadolu Lisesi Ankara TAB Koleji olarak ders çalışma programı ve buna uygun yardımcı kaynak ya da materyaller ile çalışmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

Ders Sırasında Yemek Yenilmemelidir

Ders sırasında yemek yemek dikkatimizi dağıtan bir diğer önemli unsurdur. Abur cubur gibi yiyeceklerin ders esnasında yenmesi gibi durumlarda mideyi rahatsız edebilir ya da midemizdeki doluluk hissiyle çalışmaya engel olabilir. Şu unutulmamalıdır ki ne çok tokken ne de çok açken ders çalışılmaz çünkü odaklanmayı engeller. Yemekten 1 saat sonra masa başına oturararak ders çalışma programı uygulamak faydalı olacaktır.

Ders Çalışma Programı İçerisinde Konular Teker Teker Yazılmalıdır

Ders çalışma programı uygularken çalışılacak her bir dersin konularını sırasıyla yazmak pek çok açıdan fayda sağlar. Bu yöntemle hem ne kadar konu olduğunu görmemiz, hem de ders çalışmak için masaya oturulduğunda hangi konudan başlasam diye kararsız olmayı engelleyen önemli bir unsurdur.

Etkili Ve Uygulanabilir Bir Ders Çalışma Programı Yapmalıyız!

Neyi ne zaman çalışmak konusunda kararsız kalıp vakit harcamamak adına ders çalışma programı hazırlamak etkili ders çalışma teknikleri açısından önemlidir. Çünkü ders çalışmak kadar zor olan bir şey varsa o da neyi ne zaman çalışacağını bilmemektir.

Eğer kendiniz bir ders programı hazırlayamıyorsak özel anadolu lisesi Ankara rehber öğretmeninizden bize uygun bir ders programı hazırlaması konusunda yardım isteyebilirsiniz.

Ders Çalışmayı Engelleyen Faktörleri Ortadan Kaldırmak

Butik eğitim kurumları arasında fark yaratmayı hedefleyen TAB koleji olarak eğitimin her aşamasında doğru ders çalışma teknikleri ile başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Zorlu sınav senesinde olmanız sebebi ile sosyal aktivitelerinizi sınırlandırmanız gerekebilir. Ancak bu nokta da tavsiyemiz motivasyonunuzu güçlü tutacak aktiviteler ve doğru ders çalışma programı sayesinde başarıya emin adımlar ile ilerleyebilirsiniz.

Pomodoro Ders Çalışma Tekniği İle Çalışmak

Pomodoro tekniği, Ders çalışma isteği nasıl gelir sorunsalında size çok büyük katkı sağlayacaktır. Pomodoro tekniği mola vererek çalışmak demektir. 40 dakikayı aşkın bir sürede çalışmak hem insanı yoracak hem de ders çalışmak sıkıcı bir hale dönüşecektir.

Pomodoro tekniği sayesinde zamanı doğru kullanarak yorulmadan çalışma alışkanlığına hızlıca kavuşabilirsiniz. 30 dakika çalışıp ardından 10 dakika mola vermek sizler için yeterli olacaktır. Eğer bu süre sizin için az geliyorsa 40 dakika çalışıp 10 dakika mola verebilirsiniz.

Kendimize Uygun Ders Çalışma Tekniği Bulmak

Her insanın anlama kabiliyeti farklıdır. Bazıları işitsel, bazıları görsel, bazıları da yazarak öğrenmeye daha yatkındır. Bunun için ders çalışmaya başlamadan önce kendimize uygun olan tekniği bulup ona göre çalışmalıyız. Peki, bunu nasıl bulacağız?

1-Duyarak (işitsel) çalışmak:

Bazı insanlar duydukları bir şeyi uzun süre unutamazlar. En basitinden birkaç kere dinlediğiniz şarkı aklınızda kalıyorsa siz duyarak öğrenmeye daha yatkınsınız demektir.

2-Görerek (görsel) çalışmak:

Daha önceden gördüğünüz bir şey sınav esnasında gözünüzün önüne geliyorsa sizin görsel hafızanız daha ağır basıyor demektir. Bunun için resimlerle çalışmalı ve aklınızda kalması adına onları göreceğiniz her yere asmalısınız.

3-Yazarak çalışmak:

Bu teknik öğrencilerin en sık kullandığı tekniktir. Hatta en çok işe yarayan tekniktir de diyebiliriz. Birçok öğrenci yazmanın zaman aldığını düşünüp bu tekniği uygulamasa da insan yazdığı şeyi kolay kolay unutamadığından ders çalışma tekniğini uygulamakta fayda vardır.

 

 

ders çalışma isteğiders çalışma isteği nasıl gelir

Evde Ders Çalışmaya Motive Olmak İçin Yapman Gereken 6 Şey

Bütün öğrencilere standart olarak yüklenen sorumluluk bellidir: Ders çalışmak. Film izlemek, oyun oynamak ya da internette daha önce 25 kez izlediğimiz videoları bir kez daha izlemek varken olacak iş mi şimdi bu? Aslında tek bir sorunun yanıtına ihtiyacımız var: Nasıl ders çalışacağız?

Elbette belli bir düzen ve tertip sağlamak için online uygulamalar bize yardımcı olabilir. Fakat ders çalışmak için kendimizi nasıl motive etmeliyiz? Biz düşündük taşındık ve aklımıza bunlar geldi: İşte ders çalışmaya motive olmak için yapman gereken 6 şey!

Bir süre sosyal medyadan uzak dur

"Ders çalışmaya başlamadan önce story’lere bir bakayım…" Bu cümlenin ardından geçen bir saatte hala elimizde telefon olduğunu fark ettiğimizde gelen o hüzne hepimiz aşinayız. O yüzden ne story’ler ne de tivitler ders çalışırken radarında olmamalı. Sosyal medya emin ol daha uzun süre orada durmaya devam edecek, sen derslerine adapte olmaya çalışmalısın.

Kendine bir ödül belirle

Ders çalışmaktan en çok sıkıldığın anlarda sınav döneminden sonra yapacaklarını düşün. Mesela yapmak istediğin bir hiking macerası, vizyonda izlemeyi beklediğin bir film ya da çılgınca eğleneceğin bir parti. Hangisi seni daha çok mutlu ediyorsa birini seç ve motivasyonu artırmak için "Sınavlardan sonra neler yapacağım neler," coşkusuyla çalışmana geri dön.

Biraz düzen önemli

Sınav döneminde kafan yeterince dağınık olacak zaten, bir de odanın dağınık olması motivasyon düşürebilir. Tertipli bir odada temiz temiz çalışmak zihnine de iyi gelecek ve örneğin tam derse odaklanmışken karman çorman bir yatağa bakıp ufak çaplı cinnetler getirmeyeceksin.

Arkadaşlar iyidir

Bazı insanlar bir grup halinde çalışınca daha çok verim alabilirler. İlla fiziki olarak bir araya gelmek zorunda değilsiniz. Bugünler de bunu online uygulamalar ve programlar sayesinde de yapabilirsiniz. Elbette kalabalık bir çalışma ortamının sulanması ve bazen işin geyiğe dönmesi riski de var ama gereken disiplin sağlandığında birlikte çalışmak birçok açıdan daha faydalı olabilir.

Kısa molalar ver

Dersin başına oturup saatlerce kalkmamak ve hunharca tüm konuları ezberlemeye çalışmak da pek iyi bir yöntem değil. Uzmanlar kısa süreli aralar verilmesi konusunda ısrarlı. O arada ister bir şarkı dinle, istersen biraz hava almaya çık ya da bir şeyler iç, karar senin. Sürekli çalışırsan bir yerden sonra yorgun düşmen ve motivasyonunu kaybetmen de söz konusu olabilir.

Biraz kanatlan

Enerjiye ihtiyaç duyduğunda

Eh, bir şeyler içmek demişken sınav dönemlerinin vazgeçilmezi Red Bull’u da unutmamak lazım. Konsantrasyonun azaldığında, modun düştüğünde ve dersler hiç bitmeyecekmiş gibi durduğunda bir Red Bull aç ve o anın keyfini çıkar. Sonrasında daha yüksek bir enerji ile notlarına döneceğine emin olabilirsin.

Ders Çalışmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebiliriz?

Öğrencilik hayatının büyük bir bölümü ders çalışarak geçiyor. Defter, kitap, notlar, ödevler derken sınav stresiyle beraber bazen işler içinden çıkılmaz hale gelebilir. Genellikle tam ders çalışmaya başlarken “nereden başlasam, nasıl yapsam?” düşünceleri havada uçuşur. Kısacası, zaman zaman ders çalışmamak için birçok bahane üretilir. İşte tam da bunun için ders çalışmayı biraz eğlenceli hale getirmek işleri daha kolaylaştırır.

Ders çalışmaktan sıkılanlar, “Tam ders çalışacağım aklıma başka şeyler geliyor” diyenler için bunu eğlenceli hale dönüştürmek elbette mümkün. Eğlenerek öğrenmeyi kim istemez ki?

Düzenli bir ortam, özenle alınmış ders notları kitaplar önünüzde açıksa şimdi biraz işin içine eğlence katabiliriz.

Ders çalışırken odaklanma sorunu ve dikkat dağınıklığı yaşıyorsanız Başarıya Ulaştıracak Ders Çalışma Teknikleri başlıklı blog yazımızı okumanız da size yardımcı olabilir.

 

Müzik Ruhun Gıdasıdır

Ders çalışırken size iyi gelen bir müzik açabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, dinlendirici ya da odaklanmayı kolaylaştıran çeşitli müziklerden ve podcastlerden faydalanabilirsiniz. Sevdiğiniz parçalardan oluşan bir müzik listesi de derse başlamanız için motive edici olacaktır. Spotify’da ders çalışırken dinlenecek müzik listelerinden de yardım alabilirsiniz. Müziğin sesini fazla açıp kendinizi müziğin ritmine kaptırmamaya dikkat!

 

Keyifli Bir Program

Ders çalışmaya başlama, çoğumuz için oldukça keyifsiz bir süreçtir. Sürece başlamak için de motive edici bir şeyler olması işleri kolaylaştırır. Ders programını keyifli bir yapıda hazırlamak, başlangıç için oldukça rahatlatıcı olacaktır. Bu programı, içerik ve görsel olarak keyifli bir hale getirebilirsiniz. Örneğin; ders programına kısa konu tekrarlarıyla başlamak, hafif tempoda bir başlangıç sunarken aynı zamanda konuları hatırlamaya da yardımcı olacaktır. Görsel olarak keyifli bir program için renkli kağıtlardan ve renkli kırtasiye ürünlerinden destek alabilirsiniz. Burada her rengi, bir dersi temsil edecek şekilde kullanırsanız, görsel hafızanızda da program yer almış olur.

 

Sadeliğe Renkli Dokunuşlar

Ders çalışmayı eğlenceli hale getirebilecek unsurlardan biri de renklerden faydalanmaktır. Ders notları, program, önemli işaretlemeler, küçük notlar gibi yazılarda renkleri kullanabilirsiniz. Örneğin; renkli postitlere kendinize göre anlamlar yükleyebilirsiniz. En önemli not, bir rengi temsil edebilir. Günlük hatırlatmalar için tek bir renk kullanabilirsiniz. Tüm bunları belirli bir düzen içinde yapmak, hatırlamayı kolaylaştırıcı nitelikte olacaktır. Aksi halde fazla renklerle dolu bir çalışma ortamı, dikkat dağınıklığını artırabilir. Bu nedenle sade bir çalışma ortamı içerisinde renkli kodlamalardan yararlanmak, hatırlamak ve ders çalışmayı keyifli hale getirmek için idealdir.

 

 

 

Molalarla Kendinizi Ödüllendirin

Ders çalışırken kendinize kısa molalar mutlaka vermelisiniz. Bu molalar, en az 40 dakikalık bir çalışma diliminden sonra verilmelidir. Masadan hiç kalkmadan ders çalışmak hem verimliliği hem de motivasyonu düşürebilir. Molayı uzun tutmamak önemli ama iyi değerlendirmek daha da önemli. Kendinize küçük ödüller koyarak bunu eğlenceli hale getirebilirsiniz. Molalarda bir gıda tüketmek, kısa bir video izlemek gibi sevdiğiniz şeyleri yapmak, çalışma motivasyonuna katkıda bulunacaktır. Mola kısmına dakika ayırabilirsiniz. Bu zaman diliminde de sevdiğiniz şeyi yapıyor olmak, ders için ayrılan zaman dilimini keyifli hale getirmeye destek olacaktır.

 

Küçük Hafıza Oyunları

Ders çalışmayı keyifli hale getiren unsurlardan biri de küçük hafıza oyunlarıdır. Bir konunun içinden çıkamadığınız durumlarda bir mola verip hafızayı tazelemek faydalı olacaktır. Burada yabancı kelimelerle hafıza oyunları, hem odağınızı başka yöne çekecek hem de dil öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Molalarınızda ve günlük rutininizde kullanabileceğiniz pek çok mobil uygulama bulunmaktadır.  Yabancı Dil Öğrenmek İçin En İyi 7 Mobil Uygulama başlıklı blog yazımızı okuyarak ücretsiz uygulamaları keşfedip öğrenmeye başlayabilirsiniz. 

 

 

 

▶️▶️ Yurt dışı eğitim almak mı istiyorsunuz? Hotcourses Turkey ziyaretçilerine özel sunulan IDP Education danışmanlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Siz formu doldurun, uzmanlarımız size ulaşsın!

 

Ekip Gücü

Ders çalışmayı eğlenceli hale getiren şeylerden biri de ekiple çalışmaktır. Çok büyük çalışma grupları yerine kişilik gruplarla çalışmak, konuların pekişmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda grup içinde soru-cevap yöntemi kullanarak, konu kronolojisini oyunlaştırarak öğrenebilirsiniz.

 

 

 

Mekân Değişikliği Her Zaman İyidir

Odaklanabildiğiniz bir ortama sahip olmak, ders çalışmaktan zevk almak için önemlidir. Sürekli odanıza kapanıp ders çalışmak zaman zaman bunaltıcı olabilir. Eğer evde ders çalışmaktan sıkıldıysanız odağınızın dağılmayacağı yerlere gidebilirsiniz. Mekân değişikliği seçilen yere göre her zaman kişiye kendini iyi hissettirir. Kütüphanede çalışmanız odaklanma konusunda da size yardımcı olacağı için daha sağlıklı olacaktır. Dışarıya çıkamadığınız durumlarda evin bir başka alanında ders çalışabilirsiniz. Mekân değişikliği yapamadığınız durumlarda ise küçük dekorasyon değişiklikleri de faydalı olacaktır.

 

Enerjinizi Kaybetmeyin

Öğrencilik kolay değil elbette. Sabah erken kalkmak, akşam gelip ödev yapmak, ders çalışmak derken bünyeniz yorgun düşebilir. Sağlam bir zihin için beden sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Doğru bir uyku düzeni ve bünyenize uygun bir beslenme programı, zihninizin performansı için oldukça önemlidir. Öğün atladığınızı düşünüyorsanız ders molalarında kuruyemiş, kuru meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek enerjinizi koruyabilirsiniz. Enerjik bir vücut ve aktif bir zihin sayesinde ders çalışmak daha keyifli hale gelecektir.

Ders çalışırken gözleriniz yorulduysa kısa bir mola vererek gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. Dinlenmiş halde çalışmaya başlamak, çalışmayı daha keyifli hale getirecektir.

 

Dağınıklıktan Kurtulun

Daha ders çalışmaya başlamadan sizi yoracak olan tüm fazlalıkları kaldırarak, çalışma masanızda düzen sağlayabilirsiniz.  Sadece gerçekten ihtiyacınız olan eşyaları bulundurarak ortamı düzenli tutmak, dikkat dağınıklığına kesin bir çözüm getirecektir. Genel olarak bulunduğunuz oda için de bu geçerli. Etrafın dağınık olması hem gözünüzü yoracak hem de odağınızı kaybetmenize sebep olacaktır. Eğlenceli bir çalışma programı için düzenli bir çalışma alanı yaratmak önemlidir.

 

Kendinize en uygun üniversiteyi bulmak artık çok kolay! Sitemize üye olarak dünyanın en iyi okulları, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası