taksi gece tarifesi kalktı mı / İzmir'de taksi ücretlerine zam! İşte yeni fiyat tarifesi

Taksi Gece Tarifesi Kalktı Mı

taksi gece tarifesi kalktı mı

Gece tarifesi kaldırıldı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), taksimetre açılış ücretini 2 TL'den 2,5 TL'ye, kilometre başına ücreti 1,3 TL'den 1,4 TL'ye çıkarttı. İlk 5 dakikası ücretsiz olmak üzere sonraki 1 dakikalık periyotlarla bekleme ücreti ise 0,25 TL olarak kaldı

Düzenleme kapsamında gece tarifesini kaldıran UKOME, Silivri, Çatalca, Şile, Büyükçekmece, Sultanbeyli, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde çalışan ''C'' ve ''M'' seri plakalı taksiler için ilçe hudutları dışına çıkılması durumunda sınır dışında kalan mesafe için kilometre ücretinin yüzde 50 zamlı uygulanması, bu araçların ilçe dışlarına yolcu götürebilecekleri, ancak gittikleri yerlerden yolcu alamayacakları, merkezi alanda çalışan ''T'' seri plakalı ticari araçların da söz konusu ilçelere yolcu götürebilecekleri, ancak buralardan yolcu alamayacakları uygulamasına devam edilmesini kararlaştırdı.
UKOME, köprü ve otoyol geçiş bedellerinin tamamının da müşteriden alınması uygulamasının devamı yönünde karar aldı.

Kadıköy, Seyrantepe, Zeytinburnu, Beşiktaş ve Aksaray'da belirlenen noktalarda 16 Eylül Çarşamba günü saat 'e kadar taksimetrelerini ayarlatacak olan taksiciler, 17 Eylül'de yeni tarifeyi uygulayacak.
&#;

''Taksici esnafı zor geçiniyor"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, yeni düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul gibi günden güne büyüyen bir mega şehirde 24 saat hizmet veren taksici esnafının son dönemlerde büyük sıkıntılar çektiğini bildirdi.

Trafiğin artık günün her saatinde yoğun olduğunu, bu yoğun trafikte çalışan esnafın mazot ve LPG giderlerinin artmasıyla birlikte iş yapma olasılığının da yarı yarıya düştüğünü öne süren Kaçanoğlu, ''15 Aralık tarihinde aldığımız yüzde 15'lik taksi zammının üzerinden 20 ay geçmiştir. Bu yüzden büyük ölçüde mağdur olunmaktadır. Taksici esnafı günlük kazancı ile zor geçinmektedir'' dedi.

Kaçanoğlu, gece tarifesinin kaldırılmasına ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:
''Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 18 bin taksinin gece işlerinin azaldığından dolayı müşteri bulamamaktan şikayet eden esnafımız ile yapılan toplantılarda, gece tarifesinin kalkması konusunda karar alınmıştır. Esnafımızın işlerinin artacağını tahmin etmekteyiz. Esnafımızın mağdur olmaması açısından da açılış yüksek tutulmuştur.''
&#;


İzmir taksi zammı ! İzmir’de taksi &#;creti ne kadar oldu, indi bindi ka&#; TL? İzmir'de taksimetre fiyatları

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksi ücretleriyle ilgili yeni fiyat tarifesinin UKOME Genel Kurulunda oylanarak kabul edildiğini duyurdu. İzmir'de alınan kararla taksi ücretlerine yüzde 55 zam yapıldı. İşte İzmir taksi zammı ile ilgili merak edilen detaylar…

Yeni ayarlamalarla birlikte taksi açılış ücreti 4,50 TL’den 6 TL’ye, kilometre başına ücret 5,50 TL’den 9 TL’ye çıktı. Taksi indi-bindi ücreti ise 13 TL’den 20 TL’ye yükseltildi. Zamlı tarife 24 Mart perşembe gününden itibaren geçerli olacak. Yeni fiyat tarifesi ile ilgili değerlendirmede bulunan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son fiyat ayarlamasından sonra akaryakıt fiyatlarının yüzde zamlandığını belirterek, bu ayarlamayı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

" lira olan mazot fiyatı bugün lira"
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık, yeni tarifenin yarından itibaren geçerli olacağını söyledi. Anık, "Biz en son kasım ayında bir fiyat ayarlaması yapmıştık. O zaman lira olan mazot fiyatı bugün lira. Arada yüzde 'luk bir fark var. Bu nedenden dolayı da taksici esnafı mağdur oldu. Biz hiç bir zaman için İzmirliyi üzmeyiz. Her zaman bunu söylüyoruz ama bu fiyat ayarlamasını yapmaya da mecburuz. Bu tekerin dönmesi için mutlaka bunun yapılması gerekiyordu. Yarın itibarı ile fiyat ayarlamamızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"ÖTV ve KDV desteği yapılması lazım"

Yetkililerin yolcu taşıması yapan araçlara ÖTV ve KDV desteği yapması gerektiğini kaydeden Anık, "Biz yetkililere de yeniden bir konu hakkında sesleniyoruz. Mutlaka yolcu taşıma araçlarına ÖTV ve KDV desteği yapılması lazım. Aksi takdirde bu fiyatlara yetişmek mümkün değil. Nereye kadar fiyat ayarlaması yapacağız. Bugün bu fiyatlarda karar kıldık ama mesela bugün 1 lira 60 kuruş daha akaryakıta zam geldi. Yarın ne olur belli değil. Bu yüzden mutlaka ÖTV ve KDV desteği olması lazım" dedi.

"Bu fiyat ayarlamasını yapmak zorundayız"

İzmirlilere de yeni fiyat tarifesi ile ilgili seslenen Başkan Anık, şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımız kendi özel araçlarıyla da bir yerlere gittikleri zaman ne kadar yakıt harcandığını görebiliyorlar. Şu anda bizim araçlarımız kilometrede 1,80 lira civarı yakıyor. Kısa mesafe bir yere de gidilse özel araçlarda lira yakıt harcanıyor. İçinden çıkılacak bir durum değil. Bir de bunun bakım ve yedek parça masrafı var; onu hesaba katmıyoruz bile. Taksici esnafının günlük hasılatının neredeyse yarısı direkt akaryakıta gidiyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Belediye otobüsleri, minibüsler de zamlandı. Kasım ayı ile bugünkü fiyat farkı yüzde ; ancak bizim uygulayacağımız zam oranı ortalama yüzde Yüzde zam yapsak taksiye binecek insan bulamayız. Gerçekçi olmamız lazım. Bu fiyat ayarlamasını yapmak zorundayız. İzmirlilerin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."

İzmir'de taksilerde gece tarifesi kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

A.A.

Oluşturulma Tarihi: Şubat 12,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, kentteki taksilerde gece tarifesi uygulamasının bugün itibariyle kaldırıldığını bildirdi.

Zekeriya Mutlu, birlik lokalinde düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de taksi ücretlerinin tek tarife üzerinden uygulanacağını söyledi.

Uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu kaydeden Mutlu, “Bundan böyle taksiler İzmir'de tek tarife üzerinden hizmet verecek. Gündüz ayrı, gece ayrı fiyatlandırma olmayacak. İzmirliler ulaşımda daha çok taksiyi tercih edecek. Bu uygulamanın İzmirlilere de, taksicilere de yarayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Zekeriya Mutlu, İzmir'in EXPO adaylığına destek verdiklerini de belirterek, taksilere “İzmir'e EXPO 'i istiyoruz” yazılı çıkartmaların dağıtıldığını, ayrıca tarife ücretlerinin yabancı dillerde de yazılı olduğu tabelaların araçlara asılacağını kaydetti.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise uygulamaya geçmeden önce taksici esnafından görüş aldıklarını belirterek, “Amacımız hem üyelerimizin daha çok iş yapmasını sağlamak hem de İzmirlilerle taksici esnafını barıştırmak. 'Pazarlık ettim, gündüz tarifesi açtırdım' gibi sözler artık duyulmayacak. İzmirliler günün her saatinde gündüz taksimetre ücretiyle yolculuk yapabilecekler” dedi.

Celil Anık, uygulama ile taksi müşterisinin artacağını ve taksilerin her kesimin ulaşım aracı haline geleceğini kaydetti.

TAKSİ ÜCRETİNE ZAM

Basın toplantısında, İzmir'de taksi ücret tarifesinde de yeni düzenleme yapıldığı bildirildi.
İzmir'de YTL olan açılış ücretinin YTL'ye, YTL olan kilometre ücretinin ise YTL'ye çıkarıldığı belirtildi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır