özkan soft maaş hesaplama / Sürekli Görev Yolluğu Hesaplama. Sürekli Görev Yolluğu Nedir? Nasıl Hesaplanır? - funduszeue.info

Özkan Soft Maaş Hesaplama

özkan soft maaş hesaplama

Memur zammı maaş hesaplama tablosu: Ocak ayı memur zammı ne kadar olacak, kaç TL? Memur maaşı için refah payı detayı!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Memur zammı gündemde en sıcak konu başlıkları arasında yer alıyor. Yeni yıla sayılı günler kalırken memur maaşı zam oranının belirlenmesi için geriye yalnızca 2 aylık veri kaldı. 4 aylık enflasyona göre memur zam oranı yüzde 11,88 olarak hesaplanırken refah payı ile maaşların enflasyonun üzerinde artması bekleniyor. Hal böyleyken polis, hemşire, öğretmen, bekçi ve diğer tüm memurlar gözlerini Kasım ve Aralık verilerinden doğacak enflasyon farkı rakamlarına çevirdi. Peki, Ocak ayı en düşük ve en yüksek memur zammı ne kadar, kaç TL olacak, tahmini ne olur? İşte memur maaş zammı son durum ve detaylar.

Memur zammı maaş hesaplama tablosu: Ocak ayı memur zammı ne kadar olacak, kaç TL? Memur maaşı için refah payı detayı!

Memur zammı son durum ve gelişmeleri ile yakından takip ediliyor. Son 6 aylık enflasyon rakamlarıyla netleşecek olan memur maaş zammı için 4 aylık veri geride kalırken zam oranı da netlik kazanmaya başladı. Öte yandan yılsonunda oluşacak 6 aylık rakamın üzerine refah payı eklenmesi için de çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda doktor, hemşire, polis ve öğretmen başta olmak üzere tüm memurlar, Ocak zammı ile maaş artışlarının nasıl olacağını merak ediyor. Peki, Ocak en yüksek ve en düşük memur zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak? İşte, memur maaş zammı hesaplama son dakika haberleri…

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI TEMMUZDA NE KADAR OLDU?

Temmuz zammı sonrası emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42,35 oranında artış yaşadı. Memur enflasyon farkı yüzde 34,85 olurken toplu sözleşme zammı yüzde 7 oranında ortaya çıktı. Böylece memur ve memur emeklisi yüzde 41,68 oranında zam aldı.

Ocak zammı ile yüzde 30,95 oranında artan memur maaşları toplamda yüzde 85 oranında artış yaşamış oldu.

Enflasyon rakamları ile değerlendirilen emekli ve memur zammı ocak için yeniden hesaplanıyor! İşte, emekli 4 aylık enflasyon oranları zam hesaplaması ve son açıklamalar…

EKİM AYI ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %85,51, aylık %3,54 oldu

TÜFE'deki (=) değişim yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,54, bir önceki yılın Aralık ayına göre %57,80, bir önceki yılın aynı ayına göre %85,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,26 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %,69, aylık %7,83 arttı

yılı Ekim ayında Yİ-ÜFE (=) bir önceki aya göre %7,83, bir önceki yılın Aralık ayına göre %96,74, bir önceki yılın aynı ayına göre %,69 ve on iki aylık ortalamalara göre %,93 artış gösterdi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlar ve memur emeklileri yılda iki kez artış alıyor. Ocak ve Temmuz aylarındaki artışlar, toplu sözleşmede belirlenen oranlar ile enflasyon farkından oluşuyor. Buna göre memurlara ve memur emeklilerine Ocak ayında yüzde 8 oranında bir artış yapılacak. Buna ek olarak yüzde 7'nin üzerinden oluşan enflasyon farkı ödenecek.

Ekim ayı enflasyon oranı ile birlikte 4 aylık enflasyon oranı netleşti. Son enflasyona göre emekli ve memur zammı hesaplamaları başladı.

4 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerin enflasyon farkı yüzde oranında değerlendirildi. Yüzde 8'lik toplu sözleşme artışla toplam oran yüzde 'e ulaştı. Buna Kasım ve Aralık verileri de eklenecek.

Öte yandan memur emeklileri ve memurlar için refah payı verilmesi gündemde. Buna göre, yüzde 8'lik toplu sözleşme artışının yükseltilmesi ya da enflasyon farkına bir refah payı puanının eklenmesi bekleniyor.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI GÜNDEMDE!

Memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon verisi sonunda ortaya çıkan enflasyon farkı yanı sıra toplu sözleşme zammı ile de değerlendiriliyor.

Buna göre hesaplanan yüzde 11,88 memur zam oranı içerisinde fark yüzde 3,84 olarak belirlenirken toplu sözleşme yüzde oranında oldu.

EK GÖSTERGE EKLENECEK

Mevcut enflasyon farkı ve sözleşmeden gelen zammın yanında ek gösterge farkından dolayı da maaşlar değişecek.

En düşük emekli maaşı 3 bin lira üzerinde yüzde 30'luk artış olursa 4 bin lira, yüzde 35'lik artış olursa 4 bin lira, yüzde 40'lık artış olursa 4 bin lira olacak.

En düşük memur maaşı 9 bin lira olup yüzde 30'luk artış olursa 11 bin lira, yüzde 40'lık bir artış olursa 12 bin liraya çıkacak.

İkinci 6 aylık dönemin ilk 4 ayında enflasyon yüzde 7'lik toplu sözleşme zammının üzerinde çıkması ile memur ve memur emeklisine şimdiden fark oluştu.

EMEKLİ VE MEMURA REFAH PAYI GELİYOR

4 aylık enflasyon yüzde 10,84 çıkarken yılsonunda oluşacak 6 aylık rakamın üzerine refah payı eklenmesi için çalışmalar sürüyor.

Bu noktada emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ile 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi.

Refah payı, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutara deniyor. Böylece, memur, emekli ve işçi, refah payı ile olası kur ve fiyat gibi durumlardan korunuyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

4 aylık enflasyon sonrası, en düşük 9 bin sınırında bulunan memur maaşı yaklaşık 10 bin TL oldu. Öte yandan memur emeklisi maaşı da yine en düşük sınırda 6 bin TL'den yaklaşık 6 bin TL'ye yükseldi.

Yılsonu beklenti anketlerinin gerçekleşmesi durumunda memur zammı için yaklaşık yüzde aralığında zam oranı hesaplanırken ciddi bir artış masada.

Net oran 6 aylık enflasyonun sonunda netleşecek.

"HERKESİ LAYIK OLDUĞU REFAH DÜZEYİNE KAVUŞTURMAYA KARARLIYIZ"

Başkan Erdoğan son Kabine Toplantısı sonrası memur ve emekli zammı, asgari ücret zammı ve aile bireylerinin kalkınmasını sağlayacak tüm düzenlemeleri hatırlattı:

"Biz ülkemizi kalkındırma peşindeyken kimileri ülkeye ihanet pahasına başka gündemlerin peşinden gidiyor. Ülkemizdeki tüm sorunları çözme çabası gösteriyoruz. Herkesi layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız. İhtiyaç duyulduğu her anda insanımız yanında olduğumuz gösterdik.

İhtiyaç sahibi olmanın ötesinde ailenin tamamını güçlendirecek hizmetlere önem veriyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vasıtasıyla kurduğumuz aile destek merkezleri ve sosyal destek merkezleri var. Aile destek merkezleri sayımızı 'dan 'ya sosyal destek merkezi sayımızı da 47'den 'ya çıkartıyoruz."

ARKADAŞINA GÖNDER

Memur zammı maaş hesaplama tablosu: Ocak ayı memur zammı ne kadar olacak, kaç TL? Memur maaşı için refah payı detayı!

SON DAKİKA
Okuma Süresi: 11 dk.

* ve sonrasında sigorta başlangıç tarihi olan 4A statüsünde çalışanların (özel sektör işçi statüsünde çalışanların) prim ödemeleri hiç kesilmediği varsayılarak hesaplama aracı tarafından emeklilik yaş ve tarih hesaplaması yapılıyor. Eğer prim ödemelerinde kesinti varsa sayfanın sonunda yer alan tablolardan emeklilik yaşı hesaplanabilir.

*Sigorta başlama tarihi öncesi olan Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı'na (4C'ye) bağlı çalışanların prim ödemlerinin hiç kesilmediği varsayılarak hesaplama aracı tarafından emeklilik yaşı hesaplanıyor. Eğer prim ödemelerinde kesinti varsa sayfanın sonunda yer alan tablolardan emeklilik yaşı hesaplanabilir.

*Kıdem ve ihbar tazminatı hesaplaması için tazminat hesaplama sayfamızı, ne kadar emekli maaşı alacağınız hakkında bilgi almak için emekli maaşı hesaplama sayfamızı ziyaret edin. 

Ne Zaman Emekli Olurum?

Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı, "sigorta türü", "doğum tarihi", "sigorta başlangıç tarihi" ve "cinsiyete" göre değişkenlik gösterir. Ancak tüm sigorta statülerinde erkek çalışanların prim gün sayısını 'ten sonra, kadın çalışanların ise prim gün sayısını 'den sonra doldurması durumunda 65 yaşında emekli olunabilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında detaylı bilgi için EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) nedir, kimleri kapsar sayfamızı inceleyin.

İşçi (4A) Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İşçi (4A) Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kimler 60 Yaşın Üzerinde Emekli Olacak?

Sigorta başlangıç tarihi yılında sonra olan her çalışanın prim gün sayısını doldurma tarihine göre 60 yaşın üzerinde emekli olma ihtimali var.  Prim gün sayısını erkek çalışanlarda 'dan sonra, kadın çalışanlarda ise 'dan sonra dolanlar "en erken" 61 yaşında emekli olabilecek ve her yıl kademeli olarak emeklilik 1 yıl artarak 65 yaşına kadar çıkacak. 4A çalışanlarında 20 yıl, 4B ve 4C çalışanlarında ise 25 yıl prim ödenmesi gerektiği için 60 yaş üzerinde kesin olarak (engellilik, muafiyet vb. durum söz konusu değilse) emekli olacakların hesaplaması basit olarak şu şekilde yapılabilir:

Not: Emeklilik prim gün sayısını doldurma tarihine göre yukarıdaki belirtilen sigorta başlangıç tarihi olanlar en erken 61 en geç 65 yaşında emekli olabilecek. 

Akbank Axess

Akbank Axess

Ödül Para/Puan TL

Yıllık Ücret TL

funduszeue.info Kredi Kartı

funduszeue.info Kredi Kartı

Ödül Para/Puan TL

Yıllık Ücret Ücretsiz

QNB Finansbank CardFinans GO

QNB Finansbank CardFinans GO

Ödül Para/Puan TL

Yıllık Ücret Ücretsiz

Tüm Kredi Kartları

Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik hesaplaması kişinin sigortaya başlangıç tarihi ve prim gün sayısına göre kanunla belirlenen aralıklara göre emekli olacağı tarih belirlenerek yapılır. tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik yaşını belirleyen temel ölçüt sigorta başlangıç tarihiydi. Ancak tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik yaşını belirleyen temel ölçüt prim gün sayısının doldurulduğu tarihtir.

Emekli olmadan önce izin hesaplamanızı yıllık izin hesaplama sayfamızdan anında yapabilirsiniz.

Emeklilik Kanunu

Şu andaki emeklilik sisteminin temelini Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu oluşturuyor. Bu kanun ile prim gün sayısının yılı ve sonrasında dolduranlara 60 yaşından başlayarak en fazla 65 yaş olacak şekilde kademeli bir emeklilik yaş belirleme sistemi getirildi. 

Emeklilik Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik maaşı hesaplaması kanunların değişmesinden kaynaklı öncesi, arası ve sonra şeklinde 3 dönemde hesaplama ağırlığı değişen "güncelleme katsayısı" ile hesaplanır. Ödenen prime göre emekli maaşı hesaplandığı için prim ödemeleri tamamlanmadan net emeklilik maaşı hesaplanması mümkün değildir. Ancak (10 yıl) üzerinde bir prim ödemeniz varsa bugüne göre emekli maaşı hesaplamanızı bir öngörü olarak SGK'nın sayfasından hesaplayabiliyorsunuz. (SGK'nın emeklilik maaşı hesaplama sayfasına ulaşmak için tıklayın)  

Güncelleme Katsayısı Nedir?

Güncelleme katsayısı: Sayılı Kanun'da ifade ediği şekliyle "her yılın Aralık ayına göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranının % ’ü ile sabit fiyatlarla gayri safi yurtiçi hasıla gelişme hızının % 30’unun toplamına (1) tam sayısının ilâve edilmesi sonucunda bulunan değeri".

Doğum Borçlanması Nedir?

Doğum borçlanması yapılabilmesi için gerekli şartlar:

Yararlanma şartları:

Doğum Borçlanması Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Doğum Borçlanması Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Doğum ve askerlik borçlanması hesaplaması yapmak için doğum ve askerlik borçlanması hesaplama sayfamızı ziyaret edin. 

Askerlik Borçlanması Nedir?

Askerlik borçlanması, emeklilik prim gün sayısını arttırmak için askerde geçirilen sürenin tamamının veya bir kısmının SGK'ya ödenmesidir. Özellikle emeklilik yaşı gelmiş ancak prim gün sayısı yeterli olmayan çalışanların emeklilik için yararlanabileceği bir hak olarak düşünülebilir. Ayrıca askerden önce SGK kaydı olmayanların, askerlik borçlanması yapması durumunda prim gün sayısı ödemesinin yanında, sigorta giriş tarihleri de borçlandıkları gün kadar geriye çekilir. 

Askerlik Borçlanması Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Askerlik Borçlanması Nedir, Nasıl Hesaplanır?

SGK Hesaplamalarında Ay ve Yıl Hesaplaması

SGK hesaplamasında ay 30 gün yıl ise gündür. Bunun için gün 20 yıl, ise 25 yıl olarak hesaplanır. 

Sigorta Türleri

Ülkemizde 4A, 4B ve 4C şeklinde 3 tane SGK statüsü mevcut. Geçiş dönemde bu statüler SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) olarak ifade edilir. Basit anlamda bu statülerin karşılığı ise:

SGK 4A Erkek Emeklilik Hesaplama Tablosu

Sigorta Başlangıç Tarih Aralığı
Emeklilik Yaşı (Tamamlanması Gereken Yaş)Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
ve daha öncesi
Yok
-
44
-
45
-
46
-
47
-
48
-
49
-
50
-
51
-
52
-
53
-
54
-
55
-
56
-
57
-
58
-
60

ve Sonrasında İşe Giriş Yapan Erkek Çalışanların Prim Gün Sayısına Doldurma Tarihlerine Göre Emeklilik Yaşları

Prim Günü Sayısını Dolduruğu Tarih AralığıEmeklilik Yaşı 
Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
-
60
-
61
-
62
-
63
-
64
'ten sonra
65

Örneğin, yılında sigorta girişi yapılan bir erkek işçi en erken yılında prim gününü yani 20 yılı doldurabileceği en erken 64 yaşında emekli olabilir.

SGK 4A Kadın Emeklilik Hesaplama Tablosu

Sigorta Başlangıç Tarih Aralığı
Emeklilik Yaşı (Tamamlanması Gereken Yaş)Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
öncesi
Yok
-
38
-
40
-
41
-
42
-
43
-
44
-
45
-
46
-
47
-
48
-
49
-
50
-
51
-
52
-
53
-
54
-
55
-
56
-
58

ve Sonrasında İşe Giriş Yapan Kadın Çalışanların Prim Gün Sayısına Doldurma Tarihlerine Göre Emeklilik Yaşları

Prim Günü Sayısını Dolduruğu Tarih Aralığı
Emeklilik YaşıÖdenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
-
58
-
59
-
60
-
61
-
62
-
63
-
64
'de sonra
65

Örneğin yılında sigorta girişi yapılan bir kadın işçi en erken yılında prim gününü yani 20 yılı doldurabileceği en erken 62 yaşında emekli olabilir.

SGK 4B ve 4C Erkek Emeklilik Hesaplama Tablosu (Emekli Sandığı ve Bağ-Kur)

  ve öncesi işe başlayanlar için - Kalan prim günü hesaplaması için baz alınacak tarih 'dir.

Kalan Prim GünüEmeklilik Yaşı (Tamamlanması Gereken Yaş)Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
'den daha az
44
-
45
-
46
-
47
-
48
-
49
-
50
-
51
-
52
-
53
-
54
-
55
-
56
-
57
-
58
'den fazla
60

'dan Sonra İşe Başlayan 4B ve 4C Erkek Emeklilik Hesaplama (Emekli Sandığı ve Bağ-Kur)

Prim Günü Sayısını Dolduruğu Tarih Aralığı
Emeklilik Yaşı Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı

60

61

62

63

64
'ten sonra 
65

Örneğin yılında sigorta girişi yapılan bir 4B veya 4C'li olarak çalışan erkek en erken yılında prim gününü yani 25 yılı doldurabileceği en erken 65 yaşında emekli olabilir.

SGK 4B ve 4C Kadın Emeklilik Hesaplama Tablosu (Emekli Sandığı ve Bağ-Kur)

  ve öncesi işe başlayanlar için - Kalan prim günü hesaplaması için baz alınacak tarih 'dir.

Kalan Prim GünüEmeklilik Yaşı (Tamamlanması Gereken Yaş)Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
'den daha az
40
-
41
-
42
-
43
-
44
-
45
-
46
-
47
-
48
-
49
-
50
-
51
-
52
-
53
-
54
- 55
- 58

'dan Sonra İşe Başlayan 4B ve 4C Kadın Emeklilik Hesaplama (Emekli Sandığı ve Bağ-Kur)

Prim Günü Sayısını Dolduruğu Tarih Aralığı
Emeklilik Yaşı Ödenmesi Gereken Prim Gün Sayısı
-
58
-
59
-
60
-
61
-
62
-
63
-
64
'de sonra
65

Örneğin, yılında sigorta girişi yapılan bir 4B veya 4C'li olarak çalışan kadın en erken yılında prim gününü yani 25 yılı doldurabileceği en erken 65 yaşında emekli olabilir.

Engelliler İçin Emeklilik Hesaplama

Engelli çalışanların emekli olabilmesi için prim gün sayısı ve sigorta başlangıç tarihi şartlarını sağlamaları gerekir. Engelli emekliliği nasıl hesaplanır detaylı bilgi için engelli emeklilik şartları sayfamızı ziyaret edin. 

Kaynaklar:

Tarihli Sayılı Sosyal Sigortalar ve Gelen Sağlık Sigortası Kanun Değişikliği

Tarihli Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Tarihli Sayılı Hizmet Borçlanma İşlemlerinin Usul ve Esasları Tebliği

KAPICI MAAŞLARI NE KADAR OLDU ?

Emeklilik Hesaplama (Ne Zaman Emekli Olurum)

Güncelleme: Yayımlama:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.