kuru üzüm çekirdeği ekilir mi / Çekirdekten Meyve Üretin: Limon, Ceviz, Kayısı Çimlendirme

Kuru Üzüm Çekirdeği Ekilir Mi

kuru üzüm çekirdeği ekilir mi

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

ÇeşitTanenin rengiBiçimiKullanım şekli
AdakarasıSiyahYuvarlakŞaraplık
AküzümKırmızımsıYuvarlakSofralık
Bornova misketiSarımtrakBeyziŞaraplık
Çavuş Yeşil-sarımsıYuvarlak-beyziSofralık
ÇekirdeksizAçık sarıYuvarlak-beyziSofralık, kurutmalık
DoruktarSiyahımsıYuvarlak-beyziPekmezlik
EmirAçık sarıYuvarlakŞaraplık
GülüzümüPembeOrta büyüklükSofralık
Hamburg misketiSiyah-morumsuBüyük-beyziSofralık
HorozkarasıKoyu morİriceSofralık
İrikaraSiyahİriceSofralık
KadınparmağıSarı-yeşilÇok iri-beyziSofralık, kurutmalık
KişmişKırmızıÇok küçük-yuvarlakSofralık
KozakYeşilimsiİri-yuvarlakSofralık
MerlotLacivertyuvarlakŞaraplık
MisketBeyazyuvarlak, orta büyüklükŞaraplık, sofralık
MüşküleBeyaz-kehribarBeyziSofralık
NarinceKirli yeşilİri beyziSofralık, kurutmalık
RazakıSarımsı yeşilİri beyziSofralık, kurutmalık
YapıncakSarımsı yeşilYuvarlakSofralık, şaraplık
YediverenSiyah-kırmızıÇok iri-yuvarlakSofralık
Kalecik KarasıSiyahımsı kırmızıŞaraplık
NarinceSiyahOrta yuvarlakŞaraplık
ÖküzgözüSiyahŞaraplık
BoğazkereSiyahŞaraplık
Red GlobeSiyahSofralık KaralahnaSiyahŞaraplık
VasilakiSarı-yeşilŞaraplık

Üzümün; anti-oksidan, anti-aging, kan yapımına yardımcı ve kanserden koruyucu etkileri bilinmektedir. Siyah üzüm kabuğundaki 'Resveratrol' maddesi, anti-kanserojen ve anti-oksidan olma özelliklerini taşımakta ve beyin hücrelerini korumaktadır. Üzümün çekirdeğindeki 'Quersetin' ise, kan yapımına yardımcı olmaktadır. Bu yolla damar sağlığını da yararlıdır.

Üzümün güçlü anti-oksidan özelliği, E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Üzüm şırasında; su (%), karbonhidratlar (%), organik asitler (%0,,5), tanenler (%0,,10), azotlu bileşikler (%0,,17), mineral bileşikler (%0,,5) bulunur.

Sofralık ve şaraplık üzümler[değiştir

&#;z&#;m &#;ekirdeği Yenir Mi? &#;z&#;m &#;ekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Üzüm, sevilen, lezzetli, tatlı ve sulu olan popüler bir meyvedir. Bugün marketlerde, manavlarda ya da pazarlarda bulunan üzümlerin çoğu çekirdeksizdir, ancak bazıları çekirdek içerir. Diğer mahsullere benzer şekilde, çekirdekli üzümler de tohumlardan yetiştirilir, ancak sert çekirdekli dış kabuğun oluşmasını engelleyen genetik bir mutasyonun sonucu olurlar. Asmaları, klonlamaya benzer ve tohum gerektirmeyen kesme adı verilen bir yöntemle yetiştirilir.

Üzüm Çekirdeği Yemek Güvenli Midir?

Üzüm çekirdeği, çekirdekli üzümlerin ortasında bulunan küçük, gevrek, armut biçimli tohumlardır. Üzümlerin içinde bir veya birkaç tohum olabilir. Bazı insanlar üzüm çekirdeğinin acı bir tada sahip olduğunu bulur. En lezzetli olmasalar da, çoğu insanın yemesi için zararsızdırlar. Onları ağızınızdan çıkarmak yerine, çiğneyip yutmayı tercih edebilirsiniz. Aslında, öğütülmüş üzüm çekirdeği, popüler sağlık gıdaları haline gelen üzüm çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği özü yapmak için kullanılır.

Bununla birlikte, bazı popülasyonlar üzüm çekirdeği yemekten kaçınmak isteyebilir. Bazı araştırmalar, üzüm çekirdeği ekstraktının kan inceltici özelliklere sahip olduğunu, bu da kan inceltici ilaçları engelleyebileceğini veya kanama bozukluğu olan kişiler için güvenli olmadığını bulmuştur. Yine de, çoğu insan sadece makul miktarda tam çekirdekli üzüm yiyerek bu etkileşim açısından yüksek risk altında olmayacaktır. Ancak sağlık sorunlarınız varsa ya da kafanızda sorular varsa sağlık danışanınızla konuşmadan tüketmeyiniz. 

Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

  1. Bitki Bileşenleri Açısından Zengindir

Üzüm çekirdeği, üzüm yerken ek sağlık yararları sağlayabilecek çeşitli bitki bileşikleri açısından zengindir. Örneğin, bitkilere kırmızı, mavi veya mor renklerini veren antioksidan bakımından zengin bir polifenol olan proantosiyanidinler bakımından zengindirler.

  1. Antioksidan İçerirler

Antioksidanlar, iltihabı azalttığı ve vücudunuzu oksidatif stresten koruduğu bilinen bileşiklerdir, bu da sonuçta metabolik sendroma ve kronik hastalığa yol açabilir. Üzüm çekirdeğinden elde edilen proantosiyanidinler ayrıca şişliği azaltmaya ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Üzüm en çok tüketmeyi sevdiğimiz meyvelerden biridir. Pek çok türü vardır: daha tatlı, daha asidik, büyük, küçük ve yeşil veya siyah olmak üzere iki renkte. Tohumlu veya çekirdeksiz. Peki, bu tohumlardan bir asmanın büyüyebileceğini ve bahçenizde kendi üzümlerinizin olabileceğini hiç düşündünüz mü? Üzüm çekirdeklerini nasıl çimlendireceğinizi öğrenmek ister misiniz?

Dikkatinizi çektiysek ve sürecin hızlı olup olmadığını, başarılı olup olmadığını ve her şeyden önce bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi bilmek istiyorsanız, burada size bunu yapmanın anahtarlarını veriyoruz. İstediğiniz hedefe ulaşmak için kendinizi biraz sabırla donatmanız yeterlidir.

Indeks

üzüm çekirdeği nasıl alınır

Üzüm çekirdeğini çimlendirmeyi öğrenmeniz gereken ilk şey, hiç şüphesiz o malzemeye sahip olmaktır. Yani, onlardan bir bitki yetiştirmek için ihtiyaç duyacağınız tohumları alın.

Bunlar çekirdekleri üzüm çekirdeklerinden başkası değildir. Ancak, bir süredir süpermarketler çekirdeksiz üzümleri satıyor, bu da onları toplama seçeneğiniz olmayacağı anlamına geliyor.

Youtube kanalımıza abone olun

Yeni hasat edilmiş veya bir meyve bahçesinden alınmış bir üzüm, süpermarketten alınan bir üzümden her zaman daha iyi olacaktır. Bunun nedeni, asmalarda ne kadar uzun süre kalırsa, meyvenin ve tohumların da o kadar olgun olmasıdır. Ve mağazalardan satın aldıklarınız yeşilken alınmış olabilir, böylece mağazaya ulaşana kadar olan süreçte sadece olgunlaşırlar. Ayrıca, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok üzüm çeşidi vardır.

Aklınızda bulundurmanız gereken bir başka husus da şudur: bir asmadan veya asmadan aldığınız yeni bitkiler, ana bitki ile aynı olmayacak. Yani, harika çıktığını bildiğiniz bir asmadan tohum alsanız bile, bu, yeni bitkinin diğerlerinde olduğu gibi aynı çıkacağı anlamına gelmez. Evet benzer çıkacak ama onu farklılaştıracak nüanslar olacak. Bunun nedeni, tüm tohumların, kendilerini birbirinden ayırmaya yarayan benzersiz bir karakteristik, doğal genetik değişkenliğe sahip olmalarıdır.

Üzüm çekirdeği ne zaman ekilir

Artık üzüm çekirdeklerini nereden alacağınızı ve bunların sahip olduğu özellikleri bildiğinize göre, bilmeniz gereken bir sonraki şey onları ne zaman ekebileceğinizdir. Onları alabilir misin? Kurutulmaları gerekiyor mu? Yılda ekiliyorlar mı?

aslında üzüm çekirdeği ekimi için belirlenmiş bir tarih yoktur. Bu, yılın herhangi bir zamanında ekilebilecekleri anlamına gelir. Şimdi, daha büyük bir olasılığa sahip olmak için, tesis (veya gelecekteki tesis) daha aktif olacağından, erken ilkbaharda yapılması daha uygun olacaktır. Ayrıca bu şekilde tohumu dondurabilecek ve dışarı çıkmamasını sağlamış olursunuz.

Bununla ilgili sorun şu ki, tohumunu istediğiniz üzümler ilkse (yani Ekim, Kasım), beklemeniz gereken aylar var ve bazen tohumlar kuruyor. Ama çözmesi kolay: Peki ya iç mekan bitkileri? Bu şekilde, sıcaklık ve soğuk sorun olmayacak, evde bir mini sera oluşturulacak, böylece bitkiler büyümeye başlayacak ve daha sonra erken ilkbaharda toprağa veya saksıya ekilecek.

Üzüm çekirdeği nasıl çimlendirilir

Üzüm çekirdeğini nasıl alacağınızı ve ne zaman ekeceğinizi zaten biliyorsunuz. Ama nasıl yapmalı? Sonunda mümkün olduğu kadar güçlü büyüyen ve zamanla size biraz üzüm veren küçük bir bitkiye sahip olmanız için gereken adımları vereceğiz.

tohumları yıkayın

İstediğiniz tohumlara sahip olduğunuzda, üzümün posası ile kaplı olduklarını bileceksiniz. Bu kaldırılmalıdır çünkü bırakırsanız yapacağı tek şey tohumu çürütmektir. Bu yüzden tohumların her birini sabun ve suyla yıkamak için zaman ayırın.

Bunu yaptıktan sonra, tohumların artık kaygan olmadığını fark edeceksiniz. İlk yıkamada aynı kaldığını görürseniz, pulpa izi bırakmamak için belki sünger veya kullanılmış bir diş fırçası yardımıyla tekrar yıkamalısınız.

Pek çok uzmanın yaptığı bir numara, onları yıkadıktan sonra hidrojen peroksit ve sudan (1 ölçü hidrojen peroksit ve 9 ölçü su) oluşan bir sıvıya daldırmaktır. Bu, tohumu % dezenfekte etmeye ve ayrıca çok daha erken çimlenmeye yarar. Aynı şekilde, zaten bu süreçten geçtiklerinde, yaptıkları çoğu şey, çimlenme süresini kısaltmak için tohumun kabuğunu biraz çıkarmaktır.

Kış simülasyonu

Üzümden aldığınız tohumların içinde kayıtlı bir çimlenme süreci vardır. Ve bu bitkiler bunu biliyor tohumları hemen çimlendiremez, ancak etkinleştirmek için soğuk bir süre geçmesi gerekir.

Ve bunu nasıl sağlarız? Eh, kolay: onları buzdolabına koymak. Ama olduğu gibi değil.

Tohumu iki nemli peçete arasına yerleştirmeli ve mümkünse kabı hava alması için delikli streç film ile kapatmalısınız. Şimdi, onları en az bir ay buzdolabına koyun.

Üzüm çekirdeğinin çimlenme aşaması

Bu süreden sonra tohum çimlenmeye hazır olduğu için çıkarmalısınız. Kabı açtığınızda, çimlenmemiş tohumlar ve çimlenmiş başka tohumlar bulabilirsiniz.

Çimlenenleri substratlı bir tencereye koymalısınız.. Yapmayanlar peçeteleri değiştirip ıslatıp 20 dereceden fazla bir yere koysunlar. Bu, tohumların birkaç gün içinde filizlenmesini sağlayacaktır (bir hafta içinde filizlenmezlerse işe yaramazlar).

Tohumları sadece çimlendikçe ekmeniz gerekecek.

üzüm çekirdeği nasıl ekilir

Tohumlar ekilmeye hazır ve bunun için besin açısından zengin bir alt tabaka ile dolu küçük kaplara ihtiyacınız olacak. Bu tohumları çok derine ekmenize gerek yok. Parmağınızla küçük bir delik açmak fazlasıyla yeterli olacaktır, tohumun ucunun dışarıya çok yakın olmasına izin vererek fazla çaba sarf etmeden büyümesine yardımcı olun.

tabiki denemen önemli en az 20 derecelik bir sıcaklığı koruyun Ve püskürterek suladığınızı, çünkü doğrudan su eklerseniz tohum onu ​​taşıyacak kadar güçlü olmaz ve topraktan çıkabilir.

Büyümesi hafta sürer. Ve yaklaşık 8 santimetre yüksekliğe sahip olduğunuzda daha büyük bir saksıya nakledebilirsiniz (ama aynı zamanda iç mekanlarda, sadece 30 cm ve 5 yaprak olduğunda dışarıya koymayı düşünebilirsiniz.

Üzüm çekirdeklerini çimlendirmeye cesaretin var mı?


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır