hamsinin yanina hangi salata gider / Balığın Yanına Ne Gider: 10 Tarif Önerisi | Yemekte Keyif Var

Hamsinin Yanina Hangi Salata Gider

hamsinin yanina hangi salata gider

Hamsinin Yanına Ne Gider: Hamsinin Yanına &#;ok Yakışacak 10 Lezzet

Sıcak ve soğuk denizlerde yaşayan hamsi, ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biridir. Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında görülen hamsi balığı, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Buğulama, kızartma ve fırınlama yöntemleriyle pişfunduszeue.infoı zamanda yöresel olarak pilavla birlikte de servis edilebilir. Sizler için hamsi yanına çok yakışan tarifleri derledik. İşte, hamsinin yanına çok yakışan, birbirinden lezzetli 10 farklı tarif:

  1. Mercimekli Tarhana Çorbası

Mercimekli tarhana çorbası (Antalya)

Klasik tarhana çorbasının yeşil mercimek ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Hamsiden önce sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler tercih edebilir.

  1. Közlenmiş Domates Çorbası

Közlenmiş domates çorbası

Mis gibi kokusu ve tadı ile çok seveceğiniz bu lezzet domates, salça ve krema ile hazırlanır.

  1. Naneli Roka Salatası


Nane, roka, soğan ve sarı biber ile hazırlanan bu lezzet, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Hamsinin yanına çok yakışacaktır.

  1. Sarımsaklı Midye

Sarımsaklı midye

Hamsi yanında deniz ürünlerinden bir meze hazırlamak isteyenler sarımsaklı midye tercih edebilir.

  1. Sumaklı Soğan Salatası

Sumaklı Soğan Salatası

Özellkle kızarmış hamsi kuşun yanına en çok yakışan şüphesiz salata sumaklı soğan salatasıdır. Soğanlı sumak salatasını bol zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. 

  1. Fındık Tarator

Fındık Tarator

Balık ve sebze yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz lezzetli, pratik bir tarator tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 6 malzemeden oluşan fındık tarator, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Kabak Tarator

Kabak Tarator

Kabak tarator az malzeme ile hazırlanır. Özellikle kızartılarak hazırlanan hamsinin yanına çok yakışır. 

  1. Brokoli Salatası

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, besleyici ve lezzetli bir salatadır. Genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak ikram edilir. Sosuna sarımsak eklenebilir.

  1. Zeytinyağlı Deniz Börülcesi


Deniz börülcesi balık yemeği servis edilen sofralara çok yakışır. Kızarmış ya da fırında hazırlanan hamsinin yanına da sarımsak soslu deniz börülcesi çok yakışır. 

  1. Fırında Helva

Fırında sıcak helva

Hamsinin yanında bir tatlı yemek istiyorsanız ve bu tatlı sıcak bir tatlı olsun istiyorsanız kesinlikle fırında helva hazırlamalısınız.. Fırında helva sıcak olarak servis edilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. İzmir köftenin yanına ne gider?
  2. Hamburgerin yanına ne gider?
  3. Krep yanına yakışacak tarifler
  4. Pankek yanına çok yakışan reçel ve sos tarifleri

Hamsinin yanına ne gider? Hangi salata, meze ve çorbalar yakışır?

Hamsi lezzetli olmasının yanı sıra çok faydalı da bir besin. Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel hamsinin kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğunu, kalp sağlığını koruduğunu, doku ve hücreleri onardığını, kemikleri güçlendirdiğini, gözlere iyi geldiğini söylüyor. Bu nedenle haftada en az 2 kez sofralarımızda bu besine yer vermeye çalışmalı. Hamsiyi yalnızca mısır ekmeği, roka salatası ile birlikte servis edebildiğiniz gibi şu yiyecekler de hamsiyle çok yakışacaktır:

HAMSİNİN YANINA HANGİ YİYECEKLER YAKIŞIR?

  • Mısır ekmeği
  • Közlenmiş kırmızı biber salatası
  • Mercimek çorbası
  • Soğan salatası
  • Et suyuna şehriye çorbası
  • Narlı roka salatası
  • Soğan piyazı
  • Erişte çorbası
  • Zeytinyağlı yaprak sarma
  • Karışık turp salatası
  • Domates söğüş tabağı
  • Marul salatası
  • Mor lahana salatası
  • Fırında patates
  • Şalgam suyu
  • Beyaz ekmek
  • Turşu
  • Turşu suyu
  • Fasulye pilaki
  • Közlenmiş domates çorbası
  • Sumaklı soğan salatası
  • Kabak tarator
  • Brokoli salatası
  • Fırında helva
  • Turp salatası
  • Patlıcan közlemesi
  • Çoban salata
  • Acuka
  • İrmik helvası
  • Mevsim salata
  • Sütlaç
  • Tahin helvası

HAMSİ KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Balıkçı Hülya Kılıç hamsinin pişirilmesiyle ilgili şu önerilerde bulundu:

“Balığı önce temizleyip, hafif tuzlamalı ardından mısır ununa bulamalı. Beyaz un tercih etmemeli, beyaz un kesinlikle balığa lezzet vermez. Hatta değirmende 2 kere çektirilen mısır unu kullanılması çok daha iyi olur. Tavaya balığı güzel bir şekilde dizerek, çok az yağ ile pişirmeli. Bol yağda pişirmek de balığın lezzetine etki etmez. Bunun için tavanın dibini hafif yağlayacaksınız ve alt üst çevireceksiniz. En güzeli bu şekilde olur.”

MISIR UNLU HAMSİ TAVA TARİFİ

Malzemeler

Hamsileri temizleyip yıkayıp mısır ununa bulayın. Teflon tavaya veya balık tavasına biraz sıvıyağ koyun, hamsilerin her iki yüzünü de kızartın. Salata eşliğinde hamsiler sıcak sıcak servise sunulur.

Balığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri! Balığa en çok yakışan 5 salata tarifi

Balığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri! Balığa en çok yakışan 5 salata tarifi

Sonbahar ve kış mevsimin çok sık tüketilen besinlerinden biri olan balığı, yanında enfes bir salata ile tüketmek adeta midenizin bayram ettirecek. Hazırladığımız bu yazıda bu akşam menüsünde balık olanlara özel enfes salata tarifleri bulunuyor. Balığın yanına yakışan birbirinden farklı balık tarifleri için hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Her yemeğin yanına yakışan salatalar hemen her gün mutlaka sofralarda yer alan lezzetlerden biridir. Aynı zamanda salata çeşitlerinin hepsi sağlıklı olduğu için diyet listelerinde de yer almaktadır. Ancak salatalar en güzel balığın yanına yakışıyor. Birbirinden faydalı yeşilliklerle hazırlanan salatalar hem vücut hem de mide hastalıklarına adeta şifa oluyor. Siz de bu akşam yemekte mevsimin en leziz balıklarıyla muhteşem bir sofra hazırlıyorsanız mutlaka aşağıda listelediğimiz tariflere göz atmalısınız. Hem doyurucu hem de sağlıklı salatalar hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. 

  • NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde hem besleyici hem de bağışıklık sistemini güçlendirecek olan roka, balığın yanında adeta vitamin deposu haline gelir. Narlı roka salatasının tarifineulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Narlı roka salatası tarifiİLİŞKİLİ HABERNarlı roka salatası tarifi

LÜBNAN SALATASI TARİFİ

LÜBNAN SALATASI TARİFİ

Dünya mutfağındaki lezzetli salata çeşitleri arasında yer alan Lübnan salatası, enfes lezzetiyle sofraların baş tacı olacak. Lübnan salatasının tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Lübnan salatası nasıl yapılır? Lübnan salatası yapımıİLİŞKİLİ HABERLübnan salatası nasıl yapılır? Lübnan salatası yapımı

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifiİLİŞKİLİ HABERBalıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi

  • MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

Hem doyurucu hem de şuan tam mevsimi olan beyaz lahana ile mısırın buluştuğu lezzetli salata tarifi balığın yanına çok yakışacak. Tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Mısırlı lahana salatası tarifiİLİŞKİLİ HABERMısırlı lahana salatası tarifi

ıspanak salatası

ıspanak salatası

Ispanak salatası, magnezyum ihtiyacımızı karşılayan en önemli besinlerin başında gelir. Çiğ şekilde tüketildiğinde vücuda demir depolayan bu salatanın tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

MALZEMELER

Büyükçe bir bağ roka
orta boy domates
Sarımsak
Nar ekşisi
Limonsuyu
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Elinizle iri doğradığınız rokaları salata kabına alın, domateslerinizin kabuğunu soyun, çok küçük olamayan küp halinde doğrayın. Sarımsakları eziciden geçirin.

Salatanızı nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

MALZEMELER

1 demet zahter
2 adet domates
4 adet yeşil soğan
1 bardak yeşil zeytin
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

YAPILIŞI

Zahteri ayıklayıp saplarını ve sert kısımlarını atın. Suda yıkayıp kağıt havlu üstünde kurutun.

Cam kaseye küçük küçük doğradığınız domatesleri koyup üstüne pul biber serpin, ince ince doğranmış soğanları ve yeşil zeytinleri dizin.

Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Zahterleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

Balığın Yanına Ne Gider: 10 Tarif Önerisi

Balık severler toplanın tam size göre bir yazıyla geldik. :) Öncelikle size iki sorumuz olacak. Merak etmeyin, kolay yerden soruyoruz. :) En çok hangi balığı seviyorsunuz? ve balığın yanında olmazsa olmazınız nedir?

‘’Balık yemeyi çok seviyorum fakat balık tek başına olmaz. Balığın yanında neler yenir? Mesela balığın yanına hangi salata gider, balığın yanında hangi mezeler gider?’’ diye sürekli bir arayış içinde olanlar kesinlikle bu yazımızı okuduktan sonra enfes bir balık sofrası kuracak. Balığın yanına ne iyi gider derdine de son verecek. :)

Balığın hiçbir çeşidine hayır diyemiyoruz. :) Tavada ayrı, fırında ayrı, mangalda ayrı ya da buğulama olarak ayrı bir seviyoruz. :)

Kusursuz bir balık sofrasında mis gibi pişen derya kuzuları, elbette ki tek başına olmaz. :) 

Eşsiz lezzetteki balıklardan önce mis gibi bir çorba, yanına yancı olarak da bol sosuyla ağzınızda lezzet şöleni oluşturacak lezzetli mi lezzetli bir salata ve tabii ki balık sofralarının olmazsa olmazı mezelerle sevdiklerinizi ağırlayabileceğiniz kusursuz bir sofra kurmak için bizim size tarif önerilerimiz olacak. 

Balığın yanına oldukça yakıştığını düşündüğümüz, balık sofralarınızda favoriniz olacağını düşündüğümüz birbirinden lezzetli 10 tane tarif önerimizi deneyerek sevdiklerinizin gönlünde taht kurabilirsiniz. :)

1-) Fava

Balık sofralarına oldukça yakıştırdığımız fava, kuru baklanın en lezzetli hali ve en kısa sürede hazırlanabilen mezesidir. Görüntüsüyle sofralarınıza şıklık katacak fava, aynı zamanda ara sıcaklarda tercih edebileceğiniz oldukça lezzetli bir tarif. :)

2-) Humus Tarifi

Ülkeden ülkeye hatta kültürden kültüre malzemelerde ve sunumda farklılık gösteren humus, bir başlangıç ya da dip sos tarifi olarak yanına lavaş ya da pide ile servis edilir. Oldukça da lezizdir. :)

Balık sofralarının olmazsa olmazlarından bir tarif olan humus, lezzetiyle adeta kendine hayran bırakmaktadır. Kolay humus hazırlamak ve püf noktalarını öğrenmek isteyenler humus tarifimize göz atabilirsiniz.

3-) İrmik Helvası Tarifi

‘’Balığın yanında hangi tatlı gider?’’ diye soranlar için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça pratik ve sunumuyla gözlere oldukça hitap eden irmik helvası tarifini öneriyoruz. :)

Osmanlı saray mutfağında çok önemli bir yere sahip olan irmik helvası, hafifliği ve lezzetiyle yaz kış favoriniz olmaya aday. :)

4-) Un Helvası Tarifi

Balığın yanına oldukça yakıştığını düşündüğümüz bir diğer tatlımız da un helvası tarifi. :) Helva denilince birçoğumuzun aklına öncelikle un helvası geliyor. :) 

Hem pratik hem de evdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli olan un helvası, kesinlikle balık yedikten sonra tatlı arayışında olanlar için enfes bir tarif. :)

5-) Fırında Kabak Tatlısı 

Üzerindeki tahin ve iri kıyılmış ceviz parçalarının uyumunu yakaladığımız fırında kabak tatlısı, lezzetinin yanı sıra düşük kalorili olmasıyla da tercih ediliyor. Hatta bu tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden bir tanesi diyebiliriz. :)

Rengiyle sofralarınıza neşe kattan fırında kabak tatlısı lezzetiyle de adeta gönüllerinizde taht kuracak. :)

6-) Mercimek Çorbası

Sofraya oturduğumuzda gözümüz ilk olarak sıcak bir çorba arar. Dumanı üstünde tüten, oldukça lezzetli olan ve yemeğe başlamadan önce midemizde yer açabileceğimiz sıcacık bir mercimek çorbasına kimse hayır demez eminiz ki. :)

Özellikle kış aylarında tüketilen mercimek çorbası, yaz aylarında da vazgeçilmez çorbalarımız arasında yer almaktadır. Mercimek çorbası tarifi davet sofralarınızda, balık sofralarınızda tüm yemeklerinizden önce hatta kahvaltılarda bile rahatlıkla tercih edebileceğiniz enfes bir tarif

7-) Kalamar Tava Tarifi

Deniz mahsullerini sevmeyen ve tüketmeyenlerin bile seve seve tüketebileceği kalamar, birçok çeşidiyle kendine hayran bırakmaktadır.

Izgarasıyla, tavasıyla ve dolmasıyla oldukça lezzetli olan kalamarın, aynı zamanda denizden çıkan diğer mahsuller gibi oldukça faydalı olduğunu da söyleyebiliriz.

Kalamar tava tarifi kızartılarak hazırlanır ve yanında enfes bir sos ile servis edilir. :)

8-) Roka Salatası

Sağlıklı beslenme konusunda yeşilliklerin hayatımızda büyük bir önemi var.  Özellikle bu yeşilliklerden bir tanesi olan roka çok eşsiz. :)

Sabah kahvaltıdan önce, ara öğünlerde ya da akşam yemeklerinde roka salatası kesinlikle favori salatamız diyebiliriz.

Mükemmel görünümü ile davet sofralarına oldukça yakışan roka salatası, dilediğiniz malzemeyi ekleyerek daha çekici ve lezzetli hale getirilebilir. :) 

Ee tabi salatanın daha lezzetli olmasını sağlayan en önemli malzemelerden biri de içerisine eklenen soslar. Roka salatası sosu ve lezzeti ile oldukça lezzetli ve pratik bir tarif.

9-) Patates Püresi

Püre sevmeyen yoktur eminiz ki. :) Patates püresi, özellikle herkesin severek yediği ve sıklıkla tercih ettiği tariflerden bir tanesi.  

İçerisine süt ve kaşar eklenebilen patates püresi oldukça kolay ve lezzetli bir yemek. :) Kolay hazırlanabilmesi ve hafif bir lezzete sahip olmasından ötürü hemen hemen her yemeğin yanına kolaylıkla hazırlanabilmektedir. 

Aynı zamanda yemeklerini sunumuna oldukça özen gösteren kişilerin genellikle sunumlarında tercih ettikleri bu tarifimiz, balık sofralarında da soğuk bir şekilde yer almaktadır. :)

) Şakşuka Tarifi

Evet! Son tarifimize de geldik nihayet. 

Her mevsimde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, aynı zamanda malzemelerini rahatlıkla bulabileceğimiz şakşuka, sebzelerin harmanlamasıyla yapılan bir kızartma yemeğidir. Kızartma denilince aklımızda hep güzel lezzetler canlanır. Genelde kızartma için sağlıksız diyoruz fakat bu tarifimiz, içerisindeki sebzelerle oldukça sağlıklı diyebiliriz. :)

Mutfağımızda her zaman önemli bir yerde olan şakşukanın, özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezi olduğunu söyleyebiliriz. :) Sıcak ya da soğuk tüketebileceğiniz bu şakşuka tarifimize ara sıcaklarda yer verebilirsiniz. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası