android telefon hafıza arttırma / Telefonda Hafıza Arttırma Nasıl Yapılır? - Android Uygulamalar

Android Telefon Hafıza Arttırma

android telefon hafıza arttırma

Telefon Hafızası Nasıl Arttırılır?

Gündelik hayatımızda en sık kullandığımız teknolojik ürünler içerisinde başı çeken cep telefonları, hayat tarzımızı etkileyen ürünler arasında da artık yerini almaya başladı. Kaliteli ve dayanıklı bir telefon kullanmak istiyorsanız bu ürünlerin sizler için ne kadar uzun süre kullanıma uygun olduğunu değerlendirmeniz önemlidir. Bu noktada da telefonların yetersiz hafızası sizlerin kullanımı konusunda olumsuz bir konu olacağından dolayı en başından bir telefonu alırken hafızasının nasıl artırılabileceğini bilmeniz gereklidir.

Telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda hem fiziksel malzemeler edinip bu hafızaları arttırmak hem de çeşitli bulut uygulamalar ve sanal yöntemlerle telefonlarda hafızaya yer açmak oldukça popülerdir. Bu yöntemler içerisinde sizler için en pratik ve en uygun olanlara karar vermek telefonlarınızın hafızasını arttırma konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Telefon hafızası nasıl arttırılır merak ediyorsanız bu noktada bilmeniz gerekenler çeşitli bulut uygulamalarının ne kadar hafızası olduğu ve ne kadar dosyanızı barındırabileceğidir. Bunun yanında SD kart gibi fiziksel hafıza artırma yöntemlerini de bilerek telefonlarınıza nefes aldırmanız mümkündür.

Telefonlarda En Çok Neler Yer Kaplar?

Cep telefonlarını günün hemen her saatinde pratik bir şekilde kullanırsınız. Kimi zaman bir aramaya ya da mesaja yarayan bu teknolojik cihazlar kimi zaman da verilerin ve dosyaların depolanması konusunda sizlere bir el çantasından daha verimli bir alan olacaktır. Bu anlamda telefonlarda verilerin ve dosyaların yer tutması konusunda bazı durumlarda detaylı bir inceleme yapmanız gerekebilir. Bu başlıkta telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda en çok yer tutan şeylerden bahsediyoruz.

Telefon içerisinde uzun videolar, çeşitli oyunlar ya da uygulamalar ilk etapta yer tutan şeyler olabilir. Bu dosya ve uygulamalara ihtiyaç duymuyorsanız silmek sizler için bir çözüm olabilir. Uygulamaların önbelleklerini temizlemek gereksiz verileri kaldırır. Bu anlamda bu da telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda sizler için oldukça yararlı bir yöntem olacaktır. Bunun yanında dosyaları ve çeşitli verileri, gereksiz numaraları telefonda yer kaplıyor şeklinde görmeniz mümkündür. Bu verileri silmek istemiyorsanız ancak sık bir şekilde de kullanmıyorsanız telefonunuz içerisinde ya da bulut uygulamalar içerisinde tutulması konusunda sizlere bazı püf noktalar vereceğiz.

Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar

SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır. Telefonların içine takılarak kullanılan bu ürünler hafıza arttırmak isteyen pek çok kullanıcının Android telefonları için uygun bir yöntemdir. SD kartların uygun fiyatları ile ihtiyacınıza göre en az 2 GB olmak üzere farklı hafıza kartları edinmeniz mümkündür. Her telefonun maksimum hafıza arttırma seviyesi vardır. Bu anlamda da Easycep güvencesi ile seçecek olduğunuz ikinci el telefon ile hafıza arttırma kapasitesine de rahat bir şekilde bakabilirsiniz.

Telefon hafızası nasıl arttırılır noktasında özellikle Android telefonların bir numaralı yardımcıları arasında bulunan SD kartlar, son derece pratik ürünlerdir. Cep telefonlarından beklenilen maksimum potansiyeli bu anlamda gözler önüne seren SD kartlar, telefonun mevcut kapasitesinin üzerinde bir hafızaya sahip olmanıza yardımcı olarak içerisinde daha çok verinin bulunması konusunda sizlere fayda sağlayacaktır.

Bulut Bilişim Uygulamaları ile Hafıza Arttırmak

Bulut bilişim uygulamaları hem iOS hem de Android telefonlar için ortak bir hafıza arttırma tekniğidir. Bulut uygulamalar telefonun dahili yada harici hafızasında yer kaplamayan uygulamalardır. Bu sistemler aracılığı ile fotoğraf, video ve müzik gibi dosyaların yanı sıra çeşitli belgeleriniz güvenli bir platform aracılığı ile korunur.

Google Drive, Dropbox, Mega gibi daha pek çok bulut uygulama sayesinde telefonlarınızdaki verilerin başarılı ve güvenli bir şekilde korunması mümkündür. Bu anlamda da bulut uygulamalar konusunda dosya depolama boyutlarına göre kolaylıkla karar verebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz pek çok depolama uygulaması sayesinde telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda cihazınızı yormadan hafıza arttırma teknikleri önemli bir yerdedir. Bu bakımdan bulut uygulamalar sizlerin fotoğraflarını ve daha pek çok dosyasını siz istediğiniz zaman istediğiniz yerde kolay bir şekilde açabilmeniz prensibiyle çalışır.

Önbellekteki Verileri Düzenli Olarak Temizlemek

Telefonlarınız çalıştığı müddetçe içerisinde bulunan uygulamalar ön yüzün yanında arka yüzde de çalışmaya devam eder. Bu uygulamaların oluşturduğu verilerin bir kısmı ise sizlerin düzenli ve sorunsuz telefon kullanımı bakımından gerekli değildir. Bu bakımdan telefondaki verilerin bir problem olmadan kullanılması ve cihazınızın sağlıklı bir teknolojik cihaz olmaya devam etmesi için önbellekten verileri temizlemeniz gereklidir.

Bunun için telefonunuzun ayarlar kısmında bulunan açık uygulamalara bakmak gerekir. Her uygulamanın telefonda kapladığı bir alan vardır ve bu alanın bir kısmını da uygulamaların önbellekleri oluşturur. Bu alanların düzenli olarak temizlenmesi bir önemi olmayan geçici dosyaların ortadan kaldırılması konusunda sizlere faydalı olacaktır. Bu sayede telefonlarınız daha pratik ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.

Gizli Dosyaları Temizlemek

Telefonlarınızın arka planında çalışan pek çok farklı dosya vardır. Bu dosyalar .thumbnails klasöründe yer alır. Bu dosyaya telefonunuzdaki “Dosyalarım” bölmesinden DCIM içerisinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayede “Dosya Yöneticisi” içerisinde bulunan gereksiz veriler silinecek ve telefonunuzda ciddi ölçüde bir yer açılacaktır.

İnternet üzerinde tıkladığınız her ikonun ya da görselin küçük bir resmini barındıran bu dosyayı her zaman düzenli olarak temizlemek sizlerin verilerinde ya da belgelerinde bir eksikliğe de yol açmayacaktır. Bu bakımdan .thumbnails klasörünün düzenli olarak temizlenmesi telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda kullanıcılar için büyük bir kolaylık denilebilir.

Bunun yanında Whatsapp dosyası içerisinde bulunan “Whatsapp Images”, “Whatsapp Documents” ve “Whatsapp Videos” gibi klasörler içerisinde bulunan “Sent” dosyasını da düzenli bir şekilde temizlemek hem telefonunuzu hem de Whatsapp uygulamasını rahatlatacaktır.

Dosyaları İndirmek Yerine Kiralamak ya da Uygulamalardan Kullanmak

Pek çok kullanıcının yolda giderken sıklıkla film ve dizi izlediğini görürsünüz. Bu medyalar telefon içerisinde GB’larca yer kaplayan medyalardır. Bu bakımdan da dizi ve film izleme platformlarından izleyerek ya da iTunes gibi platformlardan kiralayarak telefon hafızasından kullanmadan bu medyaları başarılı bir şekilde izlemeniz mümkündür. Bunun yanında müzikleri de Deezer, Spotify gibi uygulamalardan dinlemek telefon hafızasında yer tutmasına nazaran önemli bir rahatlık sağlayacaktır.

Telefonlara Root Atmak ve Fabrika Ayarlarına Dönmek

Telefonlarınız artık problemli bir şekilde çalışıyorsa kullanım ömrünü biraz daha uzatabilmek için root atmak başarılı bir çözüm olabilir. Bu bakımdan telefon hafızası nasıl arttırılır sorusu sizler için bir kez daha gündeme gelir. Root atmak ile fabrika ayarlarına dönmek arasında farklar bulunur. Fabrika ayarlarına dönen bir telefondan sadece kullanıcı verileri silinerek telefon ilk haline döner. Ancak root atılan bir telefon hem kullanıcı verilerini hem de cihaza kayıtlı gereksiz verileri siler. Bu bakımdan özellikle Android telefonlar için bu iki yöntem de sık sık kullanılan bir hafıza arttırma yöntemidir.

Telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda pek çok çözüm içerisinde tercih yaparak sizler de Easycep’in yenilenmiş telefon içerisinden dilediğiniz telefonu seçerek hafızasını kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

Bu yazımızda 'Telefon Hafızası Nasıl Arttırılır?' konusuna değindik. Bir önceki yazımıza funduszeue.info linkinden ulaşabilirsiniz.

Android Telefon Temizleme ve Hafıza Arttırma

Bu yazımızda android telefonda hafıza temizleme konusunu sizlere resimli anlatım olarak sunmaya çalışacağım. Siz de telefonumun hafızası çok az diyorsanız depolama alanı nasıl açılır, sizlere aktarmaya çalışacağım. Ben adımları samsung telefonda anlatacağım ancak farklı marka bir android cep telefonunuz varsa bile menüdeki adımları takip ederek aynı adımları uygulayabilirsiniz.

İlk adımda telefonumuzdaki &#;Ayarlar&#; menüsüne girerek &#;Cihaz Bakımı&#; nı seçiyoruz. Bu menü bazı telefonlarda &#;Smart Manager&#; olarakta geçiyor.

Cihaz bakımı menüsüne girdiğinizde android telefon bir tarama başlatacak ve telefonunuzda yüklü olan uygulamalara göre size bir performans notu verecek. Bendeki örnekte android cihaza 60/ notunu verdi. Alt tarafına bakarsanız cihazda ne kadar yer kaldığı, ne kadar ram kullanıldığı gibi diğer detaylar da var.

Tahmin edeceğiniz gibi &#;ŞİMDİ DÜZELT&#; diyoruz ve android telefonda android telefonda yer açmaya başlıyoruz. Telefonunuzda kullanılan geçici dosyaları temizleyerek burada bir miktar yer açabiliyoruz.

Gördüğünüz gibi android telefonda geçici belleği temizleyerek kendimize GB kadar depolama alanı açtık. Performans notumuz da 60 dan 90 a çıktık. Bu işlemi belirli aralıklarla yapmak depolama alanı açmanın yanısıra android telefonu hızlandırma konusunda da fayda sağlayacaktır.

İkinci adımımızda ise yine android telefonumuzda sırasıyla &#;AYARLAR/UYGULAMALAR&#; diyoruz ve karşımıza gelen ekranda aşağıdaki gibi uygulamaları telefonda kapladığı boyuta göre sıralıyoruz.

Boyuta gmre sırala dediğimizde sıklıkla kullandığınız ve silmek istemeyeceğiniz uygulamaların yanısıra telefonla beraber yüklü gelen ama hiç kullanmadığınız uygulamalarda listede yer alabilir.

Mesela gördüğünüz gibi bendeki android telefonda Facebook ve Powerpoint gibi kullanmadığım uygulamalar da var. Bu uygulamaları direk silemezsiniz. Malesef android buna izin vermez ama telefon da hafıza arttırma için kullanmadığımız uygulamaların güncellemelerini kaldırarak ve kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakarak ciddi bir hafıza arttırma mümkün. Bunu nasıl yapacağız?

Kullanmadığınız ve kullanmayacağınız ama telefonda yüklü gelen uygulamalardan bir tanesini seçin, Ben örnek olması açısından &#;ONENOTE&#; uygulamasını seçtim. Uygulamaya tıkladığımda bana aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Bu ekranda da gördüğünüz gibi bu uygulama telefonumda MB yer kaplıyor. Sağ üst tarafındaki &#;üç nokta&#; simgesine tıkladım ve &#;Güncellemeleri Kaldır&#; dedim. Karşımıza aşağıdaki gibi bir onay penceresi çıkacak ve Fabrika Ayarlarındaki versiyonuna geri dönülecek diye bize soracak. Bunu onaylıyoruz.

Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi onenote telefonumda artık 8 KB yer kaplıyor. Yani MB daha yer açtım, hem de tek uygulamada. Daha sonrasında Durmaya Zorla diyeceğiz ve aşağıda da göreceğiniz gibi Durdurmaya Zorla diyeceğiz.

Ardından da &#;Devre Dışı Bırak&#; diyerek bu uygulamanın telefonda kapladığı depolama alanını boşaltmış olduk.

Bu adımları sırasıyla asla kullanmayacağınız uygulamalarda yaparak android telefonun hafızasını arttırma mümkün. Ben sadece bu yöntemle android telefonun hafızasını 2GB kadar arttırdım.

Sıra geldi son adıma, bu adım benim keşfedebildiğim kadarıyla sadece bazı Samsung modellerde çalışıyor. Yine de denemekten zarar görmezsiniz. Başka bir marka ve model telefonunuz varsa bile deneyebilirsiniz.

İlk olarak telefonumuzun arama ekranında aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi *## kodunu giriyoruz

Ardından karşımıza çıkan ekranda gösterdiğim dışında hiçbir ayarı rastgele değiştirmeyin!

Bu ekranda aşağıda da göreceğiniz gibi &#;DELETE DUMPSTATE/LOGCAT&#; e tıklıyoruz ve Ok diyerek telefonumuzu yeniden başlatıyoruz. Sadece bu adım ile benim telefonumda MB yer kazandım.

Evet, umarım yazımızı beğenmiş ve faydalı bulmuşsunuzdur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Tekno Hall

Telefon Hafıza Yükseltme Bilgileri

Günümüzde hem iş hem özel hayatta kullanılan akıllı telefonların hafızaları yüksek kapasiteli depolama alanlarına rağmen dolarak kullanıcıları zor durumda bırakabilmektedir. Çünkü hafıza hiç beklenmedik bir anda dolduğunda yeni fotoğraf çekmek, müzik indirmek veya herhangi bir dosyayı indirme şansı maalesef kalmamaktadır.

Telefonunuzdaki depolama alanı dolduğu zaman ne yapmanız gerektiğinden ve hafıza yükseltme bilgileri nelerdir bu yazımızda bahsedeceğiz.

Telefon hafızası dolunca ne yapılır?

Telefonunuzun hafızası dolunca ilk yapmanız gereken hafızada en fazla yer kaplayan nelerdir bunları tespit etmektir. Hafızayı zorlayanları görmek için önce Ayarlar’a sonra Depolama’ya dokunun. Buradan toplamda ne kadar depolama alanınız olduğunu, ne kadar kaldığını ve hafızada neyin ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz. Genelde en fazla hafızada yer kaplayanlar uygulamalar, resimler, müzikler, ses kayıtları ve videolardır. İşe bunları bir gözden geçirerek gereksiz ya da kullanmadığınız verileri silmekle başlayarak akıllı telefonunuzun hafızasında yer açabilirsiniz.

Telefonda yeterli alan nasıl açılır?

Telefonda yeterli alan yok uyarısıyla karşılaştığınız zaman, böyle bir sorun için hiç aklınıza gelmese bile, telefonu yeniden açıp kapatmayı deneyin. Bu işlem, RAM üzerine binmiş olan fazla yükü sıfırlamanızı sağlayacaktır.

Uygulamaları silerek yer açmak içinse hangi uygulamayı sileceğinize karar vermek için Ayarlar > Depolama’ya gidin ve Temizle’ye dokunun. Karşınıza çıkan sekmelerden Kullanılmayan Uygulamalar’a dokunduğunuzda uzun zamandır kullanmadığınız uygulamalar yanlarında boyutlarıyla birlikte listelenir. Böylece hangi uygulamayı sileceğinize daha kolay karar verebiliyorsunuz.

Telefonda yeterli alan açmak için göz atmanız gerekenlerden biri de medya dosyalarınızdır. Özellikle yüksek kalite ve video çekimi yapan bir telefona sahipseniz, bu dosyalar çok büyük yer kaplarlar. Bu noktada yapmanız gereken ya dosyaları başka bir cihaza aktarmak ya da bulut depolama sistemlerine başvurmaktır.

Uygulamaların ön bellek verileri de cihazın belleğinde yer kaplamaktadır. Uygulamalar daha hızlı çalışabilmek için telefonunuzda geçici dosyalar oluşturmaktadırlar. Zamanla bu dosyalar hiç tahmin edemeyeceğiniz boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle büyük boyutlu uygulamaların ön bellek dosyaları çok fazla yer kaplamaktadır. Bunlardan birkaçını silmek bile telefon hafızanızda yer açmaya yetebilir. Örneğin Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar uzun süreli kullanım neticesinde oldukça fazla veri biriktirebiliyor. Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama Adı > Önbelleği Temizle adımlarını izleyerek uygulama verilerini temizleyebilirsiniz.

funduszeue.infoeri

Cihaz depolama ayarları nasıl değiştirilir?

Android cihazınıza bir SD kart taktıysanız bundan sonra resimlerinizi isterseniz belleğe isterseniz de SD karta depolayabilirsiniz. Telefonunuza SD kart taktığınızda cihaz size resimleri nereye depolayacağını sorar. Soruya bir kere yanıt verdikten bundan sonra çektiğiniz resimler hep oraya depolanacaktır. Eğer yaptığınız seçimi değiştirmek isterseniz şu işlemleri takip ederek cihaz depolama alanını değiştirebilirsiniz.

Öncelikle Ayarlar’ı açın. Daha sonra Hafıza bölümünü seçin ve SD kartınızın adına dokunun. Ekranın sağ üst köşesindeki üç dikey noktaya dokunun. Ardından Hafıza Ayarlar’ına giderek biçimi dahili olarak seçin. SD kartınızı dahili olarak biçimlendirmek için Sil&Format’a dokunun. SD kartınızın yavaş olması durumunda Android uyarı verir. Devam etmek için Tamam’a dokunun. Veri taşıma işini hemen başlatabilir veya daha sonra yapabilirsiniz. Son olarak SD Kartınızın uyum sürecini tamamlamak için Bitti’ye dokunun.

Depolama alanı olarak Google Drive, Gmail ve Google Photos&#;da Google One kullanabilirsiniz.

Google One depolama alanı planınızı değiştirmek için Android telefonunuzda Google One uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar’ı seçin. Burada Depolama alanı planını değiştir’e dokunun ve yeni depolama alanı sınırınızı seçin. Fiyatlandırmayı ve ödeme tarihini seçip İleri’ye dokunun Ödeme yönteminizi seçtikten sonra da Abone ol’a dokunun.

Depolama alanı dolu ne yapmalıyım?

Depolama alanı dolduğunda telefonunuza herhangi bir medya veya uygulama indirme şansınız kalmamaktadır. Yapmanız gereken depolama alanını boşaltarak telefonunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktır.

Yukarıda telefonda yeterli alan nasıl açılır bölümünde anlattığımız adımlarla depolama alanınızı boşaltabilirsiniz. Bunun haricinde SD kart kullanarak depolama alanınızı artırma şansınız var. Günümüzün akıllı telefonlarının birçoğu 64 GB dahili depolama alanına sahiptir. Daha fazlası için ihtiyacınıza ve cihazınızın özelliklerine uyan bir boyutta SD kart seçerek depolama alanındaki dosyaları ve uygulamaları taşıyabilirsiniz.

Dahili depolama alanı nasıl boşaltılır?

Cep telefonlarının sahip oldukları depolama alanı marka ve modeline göre değişmekle beraber zaman içerisinde kullanıldıkça doldukları için depolama alanını boşaltma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bunun için ilk çözüm microSD kart kullanarak depolama alanı kapasitesini artırmak olacaktır. Android telefonlarda bu mümkün olsa da iPhone’larda microSD kart yuvası yer almamaktadır.

Telefonunuzda microSD kart olmasa bile kapasiteyi artırmak için USB depolama birimlerini kullanabilirsiniz. USB OTG kablosu ile fotoğraf ve videoları kolayca başka bir depolama kaynağına yedekleyebilirsiniz.

Silmek istemediğiniz fotoğraflarınız için Google Photos gibi bulut uygulamaları kullanmayı tercih edebilirsiniz. iPhone’lar içinse iCloud yedeklemeleriyle Apple’ın Fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu şekilde fotoğraflarınızı başka yerde saklayarak, akıllı telefonunuzun depolama kapasitesini artırabilirsiniz.

Ayrıca yazımızın başında adımlarını anlattığımız kullanamadığınız uygulamaları kaldırmak ve özellikle sosyal medya uygulamalarının önbelleklerini temizlemek depolama alanınızı boşaltmak için etkili işlemlerdir.

Telefonunuzda daha önceden indirilmiş ama artık ihtiyaç duymadığınız eski fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar varsa bunları silmek depolama alanını açmakta büyük fayda sağlar.

Ayrıca iletilerinizi gözden geçirerek, özellikle ekli dosyaları silmekte yarar var. Diğer > Ayarlar > Diğer Ayarlar üzerinden erişebilir; &#;Eski Mesajların Silinmesi&#; seçeneğini aktif edebilirsiniz.

SD kart nasıl depolama alanı yapılır?

Telefonunuzda hafıza problemi yaşıyorsanız microSD kart ile depolama alanını genişletmek en rahat çözümlerden biri olacaktır. iPhone telefonlarda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda SD kartlarla hafızayı artırma şansınız oluyor.

Hafıza kartlarını destekleyen telefonlarda SD kart tercihi yapmak birçok noktada hayat kurtarıyor. Bu noktada hafıza kartı seçimini doğru yapmak önemli bir detay olmaktadır. SD kart alırken dikkat etmeniz gereken sadece SD kartın depolama alanının çok yüksek olması değil, kartın okuma ve yazma hızına da dikkat etmelisiniz.

SD kartlar hayat kurtarsa da yavaşlıklarından ötürü uygulamalar yetersiz performans sergiledikleri için sadece telefona yüklenebiliyorlar.  Bu sorunu çözebilmek için SD kartınızı dahili depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Bunun için Adoptable Storage adlı bir özellikle SD kartı formatlamanız gerekir.

Ayrıca Android’de “Kabul Edilebilir Depolama” adlı bir özellik bulunmaktadır. Bu özellikle microSD kartların dahili bellek olarak kullanılmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu özellik SD kartın dahili depolama için kabul edilebilir olup olmadığı kontrol ediliyor.

Telefonda SD kart nerede?

SD kart artık genellikle telefonun sağ ya da sol tarafında konuşlandırılan SIM tepsisinde yer almaktadır. SD kart, telefonu satın aldığınızda telefon kutusunda gelmez ayrıca satın alınması gerekir. SD kart telefonda nereye takılır sorusunun cevabı ise modele göre çeşitlilik göstermektedir. Her ne kadar şu anda sağ ya da sol kenardaki SIM tepsisi üzerinden SIM kart takılabiliyor olsa da özellikle eski nesil bazı telefonlarda arka kapağın sökülmesiyle SIM ve microSD kart yuvalarına beraber ulaşılabiliyor.

SIM tepsileri de modeline göre farklılık oluşturabilmekte. Tek SIM’li modellerde tepsi üzerine SIM kart ve microSD için iki ayrı yuva açılmıştır. Çift SIM’li modellerde ise aynı mantıkla çift SIM kart ve microSD yuvası ayrı ayrı sunulmuş, yani toplamda kullanıcıya üç kart kullanabileceği bir tepsi sağlanmıştır. Ancak çift SIM kartlı ve hibrit tepsi özellikli modellerde, sabit tek bir SIM kart yuvası bulunurken, ikinci yuva kullanıcı tarafından ikinci bir SIM kart veya microSD kart kullanımı seçimini gerektirmektedir.

Sistem verileri nasil silinir?

Android telefonlarda sistem verilerini silmek için öncelikle SIM kartını ve varsa hafıza kartını cihazdan çıkarın. Android 4 ve altı sürümlerin bulunduğu telefonlarda Ayarlar>Gizlilik>Fabrika Ayarları adımlarından ilerleyerek silme seçeneğine dokunun. Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlarda ise Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla adımlarından giderek Fabrika ayarlarına sıfırla seçtiğinizde ekranın alt kısmındaki ‘Cihazı Sıfırla’ya dokunduğunuzda sistem verilerini kolayca silebilirsiniz.

Android’in Marshmallow () veya daha yeni sürümlü işletim sisteminin bulunduğu telefonlarda kişisel verilerinizi silmeden önce hesaplarınızı telefonlardan kaldırmanız gerekebilir. Bunu yapmak için Ayarlar>Hesaplar adımlarından ilerleyin ve Google hesabınızı seçin. Google e-posta hesabınızı seçtikten sonra menü simgesine dokunarak hesabı telefonunuzdan kaldırın. Daha sonra telefonunuzdaki bilgileri tamamen silmek için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla adımlarından giderek Cihazı Sıfırla butonuna bastığınızda cihazınızdaki tüm verileri silebilirsiniz.

funduszeue.infoeri

Cihazın belleği nasıl temizlenir?

Cihazınızın belliğini temizlemek için işe fotoğrafları silmekle başlayabilirsiniz. Eğer Google Photos ile yedekleme yapıyorsanız telefonunuzdaki kopyaları silebilirsiniz. Buna ek olarak indirilen filmleri, müzikleri ve diğer medyayı Google Play’den silmek için içeriğin bulunduğu uygulamayı açın. Menü> Ayarlar > İndirilenleri Yönet’e dokunun. Daha sonra da İndirildi > Kaldır’a dokunun. Diğer içerikleri ise içeriği indirmek için kullandığınız uygulamadan silebilirsiniz.

Belleği temizlemek için yanıt vermeyen uygulamaları kapatabilir, kullanmadığınız uygulamaların yüklemelerini kaldırabilir ve uygulamanın önbelleğini ve verilerini temizleyebilirsiniz. Bir uygulamanın önbelleğini ve verilerini genellikle telefonunuzun Ayarlar uygulamasından temizleyebilirsiniz. Ayarlar telefona göre değişiklik gösterebilir.

İndirilen dosyaları silmek ve dosyaları USB kablosuyla bir bilgisayara kopyalamak da cihazın belleğini temizlemede etkili işlemlerdir.

Telefondaki fotoğrafları hafıza kartına nasıl aktarılır?

Akıllı telefonlarda en çok yer kaplayan dosyalar arasında fotoğraflar genellikle ilk sırayı almaktadır. Telefonunuzun dahili depolama alanında yer açmak için fotoğrafları hafıza kartına aktarabilirsiniz. Telefondaki fotoğrafları SD karta taşımak için bir Dosya Yöneticisi kurmanız gerekiyor. Örneğin ES File Explorer ücretiz ve kullanımı kolay çözümlerden biridir.

funduszeue.info

Uygulamayı indirdikten sonra çalıştırın ve dahili hafızanızı gösteren DCIM klasörünün içerisindeki fotoğrafları kes komutu ile microSD kartın içerisindeki DCIM klasörüne yapıştırın. Hem kesme hem de yapıştırma işlemleri için DCIM klasörlerini kullanmaya dikkat edin. Fotoğrafları kopyalamak yerine kesmeyi denerseniz dahili hafızanızda yer açmış olacaksınız.

Cep telefonu nasıl temizlenir?

Cep telefonunuzu temizleme işlemine geçmeden önce cihazınızı kapatın ve üzerindeki kapak, kılıf, kablo ve tüm aksesuarları çıkarın. Telefonunuzun ekranını temizlemek için yumuşak, tüy bırakmayan mikrofiber bir bez kullanın. Ekranı çizme ihtimali olan kağıt havlu ve benzeri malzemeleri kullanmayın.

Herhangi bir açıklıktan nem girmemesine dikkat edin. Gerekirse bezi az damlatılmış suyla veya alkol bazlı bir dezenfektanla nemlendirerek fazla basınç uygulamadan telefonunuzun önünü ve arkasını silin.

Cep telefonunuzun mikrofon ve hoparlöründen toz ve kir parçalarını temizlemenin en iyi yolu yumuşak dokulu bir fırça kullanmaktır. Örneğin bir sulu boya fırçası bu iş için uygundur. Fırçayı hoparlör ve mikrofon boyunca birkaç kez hareket ettirin.

Diğer bir yöntemse kürdan yardımıyla hoparlör deliklerine yerleşen toz ve kirleri çok bastırmadan yavaşça çıkarmaktır. Son olaraksa küçük bir bant kullanarak telefonunuzun hoparlörüne hafifçe bastırın ve biraz bekledikten sonra çekin. Böylece hoparlörün üzerindeki tortu, toz ve kirler banda yapışacaktır.

Telefonda depolama alanı nasıl temizlenir?

Akıllı cep telefonlarının eski modellerinde depolama alanları çok ufak boyutlarda olabiliyor. Bazı modellerde de yine aynı şekilde kurulum alanının boyutu birçok uygulamayı aynı anda kurmak için yeterli olmayabiliyor. Burada uygulamaların kurulum alanını değiştirebilirsiniz, ya da varsayılan gelen kullanılan kurulum alanında temizlik yapabilirsiniz. Cache ve şişmiş dosyaları silip dosyaları silip hızlandırma yapabilirsiniz. Çoğu zaman yazılımsal sorunlar gözlemlendiği zaman wipe data cache clear yani fabrika ayarlarına dönme kullanılabilir. Bunu son çare olarak düşünün.

Uygulama marketinden indirebileceğiniz analiz araçları ile kullanılmayan uygulamaları tespit etme ve kaldırma yapılabilir, silinen uygulamaların kalıntı dosyaları temizlenebilir, indirilen ama ihtiyaç duyulmayan dosyaların kategorik temizlenmesi için kolaylıklar sağlanabilir. Kullanılmayan uygulamaları microSD karta taşıma da bir diğer yöntemdir fakat bu da ek yazılım ihtiyacı gerektirebilir. Ayrıca uygulamaların bunu destekleyip desteklemediğini de önceden kontrol etmelisiniz. Son olarak fotoğraf ve video gibi yer kaplayan dosyalar için bulut yedekleme nasıl yapılır araştırın deriz.

iPhone hafızası nasıl temizlenir?

iPhone hafızasını nasıl temizlenir konusuyla ilgili ilk yapılması gereken hafızada en çok yer kaplayan uygulama ya da dosyaları saptamaktır. Bunu Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı kısmından görüntüleyebilirsiniz. Buradan en çok kullanılan uygulamaları ve uygulamaların ne kadar yer kapladıklarını görmeniz mümkün. Örneğin işe “Hiç kullanılmadı” yazan uygulamaları silmekle başlayabilirsiniz.

iPhone hafızasını temizlemenin bir diğer yolu da fotoğraf ayarlarını düzenlemekten geçiyor. Eğer telefonunuzla sık sık fotoğraf veya video çekiyorsanız hafızanız kolayca dolabilir. Bunu engellemek için öncelikle Live Photos ve HDR özelliklerini daha az kullanabilirsiniz. Sadece kaliteli fotoğraf çekmek istediğiniz zaman bu özellikleri açarsınız.

Apple’ın bulut servisi iCloud’u kullanarak iPhone hafızasını temizleyebilirsiniz.

iPhone hafıza temizleme işlemini iPhone yedeğini alıp, iPhone’a yedeklemeyi yeniden yükleyerek kolayca yapabilirsiniz. Bu işlemin adımları şu şekilde:

  1. iPhone’u bilgisayara bağlayarak iTunes uygulamasını açın.
  2. iTunes üzerinden iPhone simgesine tıklayın.
  3. “Şimdi Yedekle” diyerek cihazın yedeğini alın.
  4. Yedekleme işlemi bittikten sonra “Yedeklemeyi Geri Yükle” seçeneği ile almış olduğunuz yedeği iPhone’a geri yükleyin.
  5. iPhone’a yedeklemeyi geri yüklemenizle birlikte ayarlarınız, uygulamalarınız ve uygulama ayarlarınız eskisi gibi olacak.

Telefon Hafıza Yükseltme Fiyatları Ne Kadar?

Teknik olarak telefon hafızası iki şekilde yükselir. İlki hepimizin bildiği gibi daha yüksek kapasitede bir microSD kart takarak. Yeni telefon alırken yüksek hafıza herkes tarafından önemsenir ancak bütçe yeterince zorlandığı için ilk etapta düşük kapasitenin yeteceği düşünülür. Sonrasında ise microSD kart girişine takviye yapılarak depolama sıkıntıları çözülür.

Bugün GB ve GB kapsitede bir microSD kart hemen herkesin ulaşabileceği bir fiyat düzeyindedir. Ancak telefonda microSD yoksa hafıza yükseltme yapılması gerekmektedir. Hafıza yükseltme dediğimiz işlem telefonun anakartına bağlı depolama yani NAND çipinin daha yüksek kapasiteli bir başka NAND ile değiştirilmesini ifade eder. Örneğin; 16 GB kapasiteli bir iPhone 6 64 GB, GB ve GB&#;lık hafıza yükseltme işlemine uygun. Böylece ilk etapta yüksek kapasiteli bir iPhone almamış olsanız bile sonradan NAND taktırma ile hafıza yükseltme ilacınız oluyor.

iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus modellerinin tümü hafıza yükseltme işlemine uygundur. NAND arızası, NAND değişimi, NAND yükseltme ve yeni NAND taktırma, ana hafızayı artırma, iPhone kapasite artırma, iPhone depolamayı artırma konusunda Cep Market&#;e güvenebilirsiniz.

iPhone hafıza yükseltme nasıl yapılır?

iPhone Hafıza Yükseltme Nand Değişimi Fiyatları

Cep telefonu tamir işlemlerimiz, tamir edilen parçaların kalitesi ve kullanılan yedek parçaların markası gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Güncel Fiyatlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası