sıklık tablosu / 5. Sınıf Matematik Sıklık Tablosu Ve Sütun Grafiği konu anlatımı

Sıklık Tablosu

sıklık tablosu

Çetele Ve Sıklık Tablosu - Etkinlik - 2

1) Çetele tablolarından faydalanarak sıklık tablolarını oluşturalım.

ÇETELE TABLOSU SIKLIK TABLOSU

Tablo: Kümesteki hayvanlar tablosu Tablo: Kümesteki hayvanlar tablosu


Hayvanlar Hayvan Sayıları Hayvanlar Hayvan Sayıları

Ördek Ördek

Hindi Hindi

Kaz Kaz

Tavuk Tavuk

ÇETELE TABLOSU SIKLIK TABLOSU

Tablo: Okunan kitap sayfası Tablo: Okunan kitap sayfası


Günler Sayfa Sayısı Günler Sayfa Sayısı

Pazartesi Pazartesi

Salı Salı

Çarşamba Çarşamba

Perşembe Perşembe

ÇETELE TABLOSU SIKLIK TABLOSU

Tablo: Evde beslenen hayvanlar tablosu Tablo: Evde beslenen hayvanlar tablosu

Hayvanlar Öğrenci Sayısı Hayvanlar Öğrenci Sayısı

Köpek Köpek

Kedi Kedi

Balık Balık

Kuş Kuş
2) Aşağıda verilen sıklık tablosuna göre soruları cevaplayalım.

Renkler Öğrenci Sayısı SORULAR

1) En çok sevilen renkler? ……………………….…..


Sevilen Renkler Tablosu

Mavi 7 kişi
2) Mavi rengi seven kaç kişidir? ……………………………..
Kırmızı 12 kişi 3) Sarı rengi seven kaç kişidir? ………………………..
4) Kırmızıyı sevenlerin 3 tanesi erkek, geriye kalanı kızdır.
Sarı 9 kişi Kırmızıyı seven kaç kız vardır? ……………………..…..
5) Maviyi sevenler, yeşili sevenlerden kaç fazladır?
Yeşil 5 kişi ……………………..…..

Oyunlar Kişi SORULAR


Sayısı

Saklambaç 16 1) En az sevilen oyun hangisidir? ……………………….…..


Sevilen Oyunlar Tablosu

2) Saklambacı sevenler seksek oyununu sevenlerden kaç fazladır?


Körebe 8 …………………………………………………..……….…..

3) En çok sevilen oyun ile en az sevilen oyun farkı kaçtır?


Seksek 9 …………………..………………….…..
4) Yakan top, seksek ve saklambaç sevenleri toplamı kaçtır?
Yakan top 12 …………………………………………….…………….…..

Yemekler Kişi Sayısı SORULAR

Makarna 17 1) Makarna sevenler, ıspanak sevenlerden kaç fazladır?


Sevilen Yemekler Tablosu

…………………………………………..………..……………….…..

Köfte 19 2) En çok sevilen ve en az sevilen yemeklerin toplamı kaç kişidir?


………………………………..…………………………..……….…..

Ispanak 10 3) En çok sevilen yemek, ıspanak sevenlerden kaç fazladır?


……………………………………………..…..………………….…..
4) Makarna, köfte ve fasulye sevenlerin toplamı kaç kişidir?
Fasulye 14
……………………….………………………………….…………….…..

Footer menu

Çetele Tablosu Ve Sıklık Tablosu Konu Anlatımı Ve Problemleri: Çetele Ve Sıklık Tablosu Nedir?

Çetele ve sıklık tablosunu duymayan yoktur. İlköğretim matematik dersinde bize öğretilen bu iki kavram bazı işlemler için kolaylık sağlar. Öğrenciler belli obje ve varlıkları çetele tablosu ve sıklık tablosunda gösterir. Özellikle öğrencilerin mutlaka bilmesini gerektiren bu iki terimin kullanılması ve uygulanması son derece kolaydır. Ortak olarak baktığımızda, her ikisi de belli başlı bazı durum ve olayların sayısal olarak kaydedilmesi ve hesaplanması için kullanılır. Çetele ve sıklık tablosunun nasıl kullanıldığını bilmeyen öğrenciler, bunun hakkında araştırma yaparlar. Çetele tablosu ve sıklık tablosu konu anlatımı ve problemleri bu noktada önemlidir. Günlük işlerde kimi zaman kullanılan bu tablolara hâkim olmak, sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Çetele Tablosu

Günümüzde farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan çetele tabloları, değişik sektörlerde yer alan bir yöntemdir. Bu tablo özellikle hızlı bir şekilde sayılması ve hesaplanması gereken konular açısından pratiklik katar. Çetele tablosu kısaca, verilerin miktarının çetelerle anlatıldığı bir tablo olarak karşımıza çıkar. Bu tabloda hesap tutmak amaçlı bir yere çizgiler çizmek amaçlanır.

Sıklık Tablosu

Matematikte daha önce karşımıza çıkan sıklık tablosu, satır ve sütunlardan oluşur. Bir tablodaki verilerin miktarı sayılarla gösteriliyorsa o tablo sıklık tablosudur. Sıklık tablosunda soldan sağa aynı hizada olanların hepsi satırı oluşturur.

Yukarıdan aşağıya aynı hizada olanlar ise sütun olarak ifade edilir. Bu tablolarda genellikle yukarıdan aşağı sütun biçiminde hazırlanmış bloklar içerisinde isimler bulunur ve o blokların karşısında kare şeklinde blok bölümüne sayılar yazılır. Sıklık tablosu daha çok evde, öğrencilerin kullandığı bir yöntemdir.

Çetele Tablosu Nedir?

Matematikte önemli bir yere sahip olan çetele tablosu, çizilerek ve oyularak açılan kertik olarak tanımlanmıştır. Bu tabloda verilen miktarlar çizgilerle anlatılır. Her çizgi bir taneyi ifade etmektedir. Bu tabloyu oluştururken çizgilerin sayısı fazla olacağından dolayı, sayma işlemini gerçekleştirmek için çizgiler beşerli gruplar halinde yazılır.

Birçok alanda karşımıza çıkan çetele tablosu, özellikle gün içerisinde hızlı işlerin yapılması konusunda, sektör bazında önemli bir hesaplama aracı olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, bir kağıt üzerine beş tane kedi için dört ayrı çizgi çekilir. Beşinci çizgi ise, diğer çizgilerin üzerine yatay gelecek şekilde çizilir. Bu aynı zamanda işlemin tamamlandığı anlatılır ve düzen sağlanır.

5. Sınıf Matematik Sıklık Tablosu Ve S&#;tun Grafiği konu anlatımı

Haberin Devamı

Örnek: Sınıfımızda 3 tane takım bulunmaktadır. Ayrıca sınıfımızda 20 kişi vardır. Birinci takım 10 kişidir. İkinci takım ise 6 kişidir. Üçüncü takım da 4 kişidir. Şimdi bu verileri ele alalım ve sıklık tablosu oluşturalım.

 Bildiğimiz üzere sıklık tablosu satır ve sütunlardan oluşmaktadır. O yüzden öncelikle satır kısmına yan yana takımlar ve öğrenci sayısı yazarız. Daha sonra tabloda başlıkların altına gelecek şekilde birinci ve ikinci ile üçüncü yazarız. Ardından her takımın karşısına kaç kişi olduklarını yazarız.

 Bu işlemi tamamladıktan sonra sıklık tablomuz hazır olur. Böylece rakamsal açıdan verileri oluşturmuş oluruz. Bu da sınıfımız içerisinde hangi takımdan kaç kişinin ne olduğunu tablo içerisinde bize rahatlıkla gösterir.

Sütun grafiği: Aynı şekilde bir tablo içerisindeki veriler yine rakamsal olarak, bu defa grafik üzerinde gösterilmiş halidir. Bu grafikte yatay ve dikey olarak doğru çizilir. Bu doğrular üzerinden gerekli veriler yazılır ve rakamlar eklenir. Şimdi yukarıda verdiğimiz örneği bu defa sütun grafiği halinde yapalım.

 Öncelikle yatay ve dikey olarak doğrularımızı defterimize çekelim. Daha sonra dikey kısmın üst tarafına ‘öğrenci sayısı’ yazalım. Yatay kısmı ise ‘takımlar’ yazalım. Bu defa dikey bölümdeki öğrenci sayısının olduğu yerlere takımlardaki kişi sayısını işaretleyelim. Daha sonra yatay kısmı ise birinci ve ikinci ile üçüncü şeklinde takımları yazalım. Şimdi de yazdığımız kısımları dikey ve yatay olarak çizgiler çekmek suretiyle birleştirelim. İşte bu şekilde sütun grafiği oluşturmuş oluruz.

Haberin Devamı

Not: Toplanmış olan veriler söz konusu olduğu zaman, onları rakamsal olarak hem sıklık tablosu hem de sütun grafiği üzerinden hazırlayabiliriz. Yani bir veriye ortak şekilde sıklık tablosu ve sütun grafiği eşliğinde göstermemiz mümkün. Böylece elimizde bulunan verileri daha net bir şekilde okuyabiliriz.

 Bu şekilde sıklık tablosu ile sütun grafiği birçok farklı alanda kullanabiliriz.

 - Sınıfımızda oluşturduğumuz verilerde kullanabiliriz.

 - Farklı mesleklerde veriler oluşturabiliriz.

 - Kadın ya da erkek ve çocuk üzerinden elde ettiğimiz verilerde kullanabiliriz.

 - Ülkemizde seçimler olduğu zaman o seçimlerdeki verileri bu şekilde değerlendirebiliriz.

Haberin Devamı

 Günümüzde hem sıklık tablosu hem de sütun grafiği pek çok alanda yoğun şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda okulumuzda ders işlerken de bizim için çok önemlidir. Mutlaka sıklık tablosu ile beraber sütün grafiğini iyi bir şekilde anlamamız gerekmektedir. Bu sebepten dolayı yukarıda verdiğimiz örnekleri dikkate şekilde çalışmalısınız. Defterinize yazmalı ve ayrıca başka örnekler üzerinden elde ettiğiniz verileri bu şekilde rakamsal olarak tablo ve grafik haline getirmelisiniz.

Nokta grafikeleri ve sıklık tabloları konularının bir daha gözden geçirilmesi

If you're seeing this message, it means we're having trouble loading external resources on our website.

Bağlandığınız bilgisayar bir web filtresi kullanıyorsa, *funduszeue.info ve *funduszeue.info adreslerinin engellerini kaldırmayı unutmayın.

Nokta grafikleri ve sıklık tabloları, veriyi daha düzenli şekilde göstermek için araçlardır. Bu makalede, nokta grafiklerini ve sıklık tablolarını yapmayı bir daha gözden geçireceğiz.
Nokta grafikleri ve sıklık tabloları, veriyi düzenlemek ve göstermek için iyi yollardır. Bunların nasıl çalıştığını görmek için, biraz veriye ihtiyacımız olacak.
Her dört yılda bir, dünyanın her tarafından futbol takımları Dünya Kupası'nda yarışır. Aşağıdaki listede, Dünya Kupası'nda yılları arasındaki her şampiyonluk maçındaki gol sayısı gösterilmektedir:
Bu veri seti ilginçtir, ancak çok düzensizdir. Bu veriyi hem sıklık tablosuyla hem nokta grafiği olarak düzenleyelim.
Sıklık tablolarına ve çizgi grafiklerine ilişkin daha detaylı bir açıklama dinlemek ister misiniz? Bu videoyu izleyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası