halkalı sofya tren bileti al / Halkalı şehrinden Sofya şehrine tren yolculuğu ‘dan başlayan fiyatlarla € | railcc

Halkalı Sofya Tren Bileti Al

halkalı sofya tren bileti al

Sofya Treni

Trenden manzara

Trenden manzara

Trenden Bulgaristan ovaları

Trenden Bulgaristan ovaları

Geçtiğimiz haftasonu yataklı tren ile Bulgaristan&#;ın başkenti Sofya&#;ya gittik ve yataklı tren ile yolculuk yapmaktan ailecek inanılmaz çok keyif aldık. Bu yazımda sadece tren ile seyahat konusunu yazacağım. Çünkü yazmak istediğim o kadar çok şey varki, Sofya ya da Bulgaristan ile ilgili konular araya karışmasın istedim. Bir sonraki yazımda da Sofya&#;yı anlatırım.

Öncelikle trenle yolculuk etmek bence seyahat türleri içinde en medeni olanı. Çünkü hareket kısıtlamanız yok, trende istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Uçak ya da karayoluna göre size ayrılan alan çok daha fazla. Trenler pek az rötar yaparlar, zamanında kalkar ve varacakları noktaya da yine zamanında varırlar. Ayrıca trenlerin kalkış ve varış noktaları da şehir merkezleri olduğu için, vardığınız şehirde tekrar uzun bir yolculuk yapmanıza gerek kalmıyor. Şehrin tam kalbine inmiş oluyorsunuz  (bu söylediğim Türkiye dışında, İstanbul&#;da maalesef Sirkeci ve Haydarpaşa şu anda kullanılmadığı için şehrin kalbine inemiyorsunuz).

Benim trene olan bu ilgimden dolayı, hep trenle uzun bir yolculuk yapma hayalim vardı. Çocukların da trenle yolculuk yapmaktan çok hoşlanacaklarına emindim. Nitekim sonuç tam tahmin ettiğim gibi oldu. Geçen sene TCDD&#;nin Bulgaristan&#;a sefer yapmaya başladığını öğrendiğimde ben de hemen plan yapmaya başladım, ama planlarımızı ancak bu hafta sonunda gerçekleştirebildik.

TCDD trenle yolculuk yapılmasın, bilet alınamasın diye her türlü zorluk ve bilgi gizliliği yapmayı denemiş ve bunu da başarmış. Ama bizden kaçamadılar 🙂

İnternet üzerinden bırakın bilet almayı bilgi dahi alamıyorsunuz. Ben önce bilgi sonra da bilet almak için epeyce uğraştım, çok zaman harcadım ve çok yol kat ettim. Burada bunları yazmayacağım, sadece size nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. Öncelikle biletleri sadece TCDD&#;nin Sirkeci Garı&#;ndaki Uluslar arası Bilet Gişesinden ya da Halkalı Gişesinden alabiliyorsunuz. Haydarpaşa ya da başka hiçbir satış noktasından ya da online/telefon ile vs alamıyorsunuz.

Tren biletiniz birinci mevkide yataklı olabilir, ki bu durumda kabinde ranza şeklinde iki yatak ve karşısında mini bir lavabo, buzdolabı ve masa yer alıyor. Ya da ikinci mevkide kuşetli diye adlandırılan bölümden bilet alabiliyorsunuz. Bu durumda kabinde karşılıklı ranzaya dönüşen ve 4 yatak olan bir kabinde yolculuk edebiliyorsunuz. Bu durumda oda içinde buzdolabı, lavabo ve minik masa olmuyor. Ama her durumda tuvaletler vagonun her iki başında yer alıyor (biri alaturka, diğer tuvalet de alafranga) ve tuvalete gitmek için kabin dışına çıkıyor ve ortak kullanılan tuvalete ulaşıyorsunuz. Bizim gidiş ve dönüş yolculuklarımızda 8 kabin olan vagonlarda sadece 3 kabin doluydu, yani tren oldukça boştu ve bu nedenle tuvaletin ortak kullanılmasından rahatsız olmadık, temizlik konusunda da sorun yaşamadık. Biz 4 kişilik bir aile olduğumuz için, içinde 4 yatak olan kabini tercih ettik, yani ikinci mevkide yolculuk ettik.

 

Kuşetli Vagon

Kuşetli Vagon

Trende yapılacak aktivite çok

Trende yapılacak aktivite çok&#;

 

Yataklı vagon

Yataklı vagon

1. Mevki

1. Mevki

Biletler Euro ile satılıyor, aşağıdaki euro cinsinden bilet ücretlerini açıkladım:

Sofya Halkalı (tek yön) tek kişi 1. mevki  Euro, 2. mevki : 18,48Euro. Ayrıca 4 kişilik kuşetli vagonda kişi başı gecelik ücret 10 Euro. Bilet ücretleri çocuklar için yarı fiyatı, ancak kuşet ücreti tam olarak ödeniyor. Bizim bileti aldığımız zaman TCDD kuru 4,6&#;dan hesaplamış. Biz toplamda 2 çocuk, 2 yetişkin için TL ödedik.  Kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor ve eğer yolculuk tarihlerinizde bir değişiklik olursa bir sefere mahsus biletinizi değiştirebiliyormuşsunuz. Bilet gişesindeki görevliden aldığım bilgi bu şekilde.

Trenler her akşam &#;da Halkalı&#;dan ve karşılık olarak da &#;da Sofya&#;dan hareket ediyor.

Halkalı istasyonu ulaşım olarak çok zor bir noktada. Akşam &#;da Sirkeci&#;den kalkan bir otobüs servisi ile Halkalı&#;ya gelebilirsiniz. Halkalı&#;ya aracınız ile gelirseniz yakında bir otopark yok. Taksi ile gelirseniz de, dönüşte Halkalı&#;ya indiğinizde taksi bulamama ihtimaliniz çok yüksek. Otobüs durakları da istasyondan metre ileride. İstasyon şu anda inşaat halinde olduğu için şantiyenin içinden geçerek yaklaşık metre çamurlu, ıssız ve karanlık bir yoldan yürümeniz gerekiyor. Labirent şeklinde yapılmış, kenarları inşaat paravanları ile kapalı dar bir yaya yolu ile trene ulaşabiliyorsunuz. Tekerlekli bavulun tekerlekleri bile bu yolda çalışmıyor. Öncelikle bu durum sizi hayal kırıklığına uğratmasın ve bu manzara karşısında yolculuğunuza mutsuz başlamayın. Biz ailecek söylene söylene bu yolu geçtik ama moralimizi bozmadık.

 

Trende yemek vagonu yok, hatta sadece 2 vagon var, biri kuşetli kabinlerin olduğu 2. mevki vagon, diğeri de yataklı denilen funduszeue.info vagon. Halkalı İstasyonda da su dahi alabileceğiniz bir nokta yok. Dediğim gibi tamamen bir inşaat şantiyesi şeklinde. Sadece inşaat işçileri ve birkaç tren görevlisi var. Bu nedenle önceden tedarikli gelmekte fayda var. Tren hareket etmeden önce her yolcu için ml&#;lik bir su, bir kutu meyve suyu ve bir paket bisküvi veriyorlar. Hiç yoktan iyi ama trenin içi sıcak oluyor ve insan su içmek istiyor, bize bu miktar yetmedi, bu nedenle iyiki yanımıza baştan su almıştık.

jpg

 

Ayrıca tren hareket etmeden her yolcu için bir alt çarşaf, bir yastık kılıfı ve bir üst çarşaf veriliyor. Bunlar yıkanmış ve naylon torba içerisinde getiriliyor. Ayrıca birer tane de battaniye veriyorlar. Battaniyeler kalın ve kabin içindeki dar yataklara göre oldukça havaleli. Battaniyeleri size verilen üst çarşafa sararak bir paket halinde kullanabilirsiniz. Aksi halde herkesin kullandığı, trende her yere değmiş battaniyeyi kullanmak insanın pek içine sinmiyor. Ama şunu da söylemeliyim yazın giderseniz böyle bir sorununuz olmaz. Bir de trenin içi oldukça sıcak oluyor. Battaniye kullanmadan da yolculuk etseniz bence üşümezsiniz.

jpg

 

 

Trende bindiğinizde bilet görevlisi biletlerinizi kontrol ediyor ve hatta biletlerin arkasında kontrol ettiğine dair tarih ve kendi imzasını atıyor. Ayrıca isim ve pasaport numaralarının olduğu bir de liste hazırlıyor, daha sonra Türk Polisi bu liste üzerinden trendeki yolcuları kontrol ediyor.

Tren Halkalı&#;dan hareket ettikten sonra Kapıkule&#;ye kadar 3 istasyonda duruyor. Kapıkule&#;den sonra da Sofya&#;ya varana kadar 4 istasyonda duruyor. Bu istasyonlarda inen ve binenler olabiliyor. Bu durumun uykunuzu kaçırmasına izin vermeyin. Kapıkule&#;ye vardığınızda pasaport kontrol için trenden inmeniz gerekiyor. Gece &#;de yataktan çıkıp, uykunuzu açıp sınır polisinin karşısına geçiyorsunuz. Neyseki trende az sayıda insan olduğu için kuyrukta fazla beklemeniz gerekmiyor. Normal, heryerde olan bir pasaport işleminden sonra tekrar trene biniyorsunuz, ama tren hemen hareket etmiyor, 1 saat burada bekliyor. Görevlilerin bize aktardığına göre Türkiye sürekli yaz saati uygulamasına geçip, 1 saat geride kaldığından bu yana kalkış-varış saatlerini denk getirebilmek için tren yolda 1 saat duraklıyormuş.

Kapıkule&#;den hareket ettikten kısa bir süre sonra da Bulgar sınırını geçiyorsunuz ve trene Bulgar Polisler biniyor. Önce kabinlerin içini kontrol ediyorlar ve pasaportları topluyorlar. 15 dakika sonra da pasaportları mühürlenmiş olarak geri getiriyorlar. Bazen soru ile pasaport sahibinin siz olduğunu kontrol ediyorlar. Ama bizim kızlar bu sırada uyuduğu için, çocukları hiç rahatsız etmeden, uyandırmadan, hatta yüzlerine bile bakmadan kontrol ettiler. Bunu görünce, keşke Türk Polisi de bu şekilde kontrol etse diye düşündüm. Çünkü bu şekilde kabinde başka kimse olup olmadığını da kontrol etmiş oluyorlar. Türk Polisi tren içini kontrol etmediği için bence bir risk almış oluyor, hem de kendi vatandaşına zorluk yaşatmış oluyor.

Tüm kontroller bittikten ve tüm istasyonlarda durduktan sonra yerel saatle, &#;da tren Sofya Merkez İstasyon&#;a varıyor. Buradan otobüs, tren, tramvay ya da taksi ile gideceğinize yere gidebilirsiniz. İstasyondaki döviz bürosundan Bulgar Leva&#;sı alabilirsiniz.

 

Sofya&#;dan İstanbul&#;a dönüşte de gidiş yolculuğuna benzer bir yolculuk oluyor. Tren  akşam &#;de Sofya&#;dan hareket ediyor ve saat gibi Halkalı&#;ya varıyor.

Yine yoldaki istasyonlarda duruyor, sınırda her iki ülkenin polisleri pasaport kontrolü yapıyor. Bulgarlar yine trenin içinde kontrol yapıyor ama Türk tarafından trenden iniyorsunuz. Bizim dönüş yolculuğumuzda Türk sınırında kontrol sırasında hem Halkalı-Sofya treni, hem de Sofya-Halkalı treni aynı anda istasyonda durmuştu ve yolcular karışık olarak sıraya girmişlerdi. Bu sırada bir karışıklık olmaması için dikkatli olmakta fayda var.

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

İstanbul-Sofya Ekspresi yeniden yola çıkıyor

İstanbul (Halkalı)-Sofya arasında 20 Şubat tarihinden itibaren her gün karşılıklı olarak sefere konulan İstanbul-Sofya Ekspresi seferleri, pandemi tedbirleri kapsamında 11 Mart tarihinde geçici süreli durdurulmuştu.

TCDD Taşımacılık ve Bulgaristan Demiryolları arasında yapılan görüşmeler sonucunda İstanbul-Sofya Ekspresi’nin bugünden itibaren İstanbul’dan (Halkalı), 26 Nisan’dan itibaren de Sofya’dan ilk seferlerine başlaması yönünde karar alındı.

İstanbul Sofya Ekspresi İstanbul’dan ’ta kalkıp Sofya’ya ’te varırken, Sofya’dan ’da hareket edecek olan tren İstanbul’a ’te ulaşacak.

İstanbul (Halkalı)-Provdiv (Filibe)-Sofya güzergahını izleyen İstanbul Sofya Ekspresi İstanbul’dan Sofya’ya 11 saat 55 dakikada, Sofya’dan İstanbul’a ise 11 saat 4 dakikada varacak. Tren biletleri ise İstanbul’da Sirkeci, Halkalı istasyonları ile Ankara ve Eskişehir’deki uluslararası gişelerden temin edilebilecek.

Rail Turkey Tr

Halkalı-Sofya arasında çalışan uluslararası trenin detayları, güzergah haritası, seçenekleri, bilet ücretleri, satış kanalları ve ek notlar:

Sofya Ekspresi
  • Sofya Ekspresi hangi operatör tarafından işletiliyor? TCDD Taşımacılık, BDZ
  • Sofya Ekspresi nasıl bir tren? Elektrikli lokomotifin çektiği vagon dizisi
  • Halkalı-Sofya arası mesafe trenle ne kadar? km
  • Halkalı-Sofya arası trenle seyahat ne kadar sürer? Yaklaşık saat
  • Sofya Ekspresi koltukları numaralı mı? Tüm koltuklar numaralı, biletinizde yazılı
  • Sofya Ekspresi engelli dostu mu? Trende erişim kolaylığı için özel bir önlem yok
  • Sofya Ekspresi içinde yiyecek/içecek servisi var mı? İkram
  • Sofya Ekspresi ile bisikletimi de taşıyabilir miyim? Sadece katlanarak el bagajı bölümüne sığabilen bisikletler taşınabilmekte.
Sofya Ekspresi güzergahı

Her gün

Halkalı-Sofya#1Sofya-Halkalı#1
HalkalıSofia
ÇerkezköyIskarso schose
AlpulluIskar
EdirneKostenec
KapıkuleSeptemvri
SvilengradPazardzhik
DimitrovgradPlovdiv
PlovdivDimitrovgrad
PazardzhikSvilengrad
SeptemvriKapıkule
KostenecEdirne
IskarAlpullu
Iskarso schoseÇerkezköy
SofiaHalkalı

Tarifeleri güncel tutmak için gayret gösteriyoruz, ancak zaman zaman gecikmeler oluyor. Lütfen resmi tren tarifesini kontrol edin.

Kuşetli

€31

  • 4 kişilik çift ranza yatak
  • Her odada priz
Yataklı

€36

  • 2 kişilik ranza yatak
  • Mini buzdolabı
  • Her odada lavabo ve priz
Yataklı (tek kişi)

€67

  • 2 kişilik ranza yatak
  • Mini buzdolabı
  • Her odada lavabo ve priz

07 Haz itibariyle kişi başı fiyatlardır. Operötürün resmi sitesinden alınmıştır.

Biletler 60 gün öncesinden satışta

Bileti nereden alabilirim?

  • Kapıkule, karayolu ve demiryolu için Türkiye-Bulgaristan sınır geçiş noktası. Uluslararası trenlerde pasaport kontrolü bu garda yapılıyor. Yolcuların inip, gardaki polis ofisinde kuyruk olup giriş/çıkışlarını yapmaları gerekiyor.
  • İstanbul&#;u doğuda Gebze&#;den başlayıp İstanbul Boğazı&#;nın altından Marmaray tünelinden geçerek batıda Halkalı&#;ya bağlayan banliyö treni Marmaray bu istasyonda duruyor: Marmaray
  • İlk kez binecekler için İstanbul Sofya treni rehberine göz atmanızda fayda var.
  • Eğer Balkanları trenle gezmeyi düşünüyorsanız, Balkan Flexipass kartına mutlaka göz atın.
  • Bu tren gezginler arasında hayli popüler. Seyahat edenlerin deneyimleri için: Tren Hikayeleri

Tüm trenler

Seyahat ana sayfa

Bazı bilgiler değişiklik gösterebilir. Resmi bilgilere ulaşmak için lütfen tren operatörlerinin sitelerini ziyaret ediniz. Lütfen şu uyarıyı okuyunuz.

SOFYA EKSPRESİ &#; İSTANBUL SOFYA TRENİ

Bu yazımızı bizim gibi TCDD&#;nin sayfasını okuyup, bilgileri yetersiz bulan, ardından TCDD&#;ye açtığı milyon telefonlardan da doğru düzgün bir cevap alamayıp saçını başını yolan herkese çare olsun diye yazıyoruz. Sofya Ekspresi hakkında bilinmesi gereken her şey burada. Oh be!

Öncelikle şunu söylemekte fayda var, eskiden adı Bosfor Ekspresi olan tren hattı artık Sofya Ekspresi diye geçiyor. Sofya Ekspresi&#;ni araştırırken kafa karıştıran konularan biri bu.

Sofya Ekspresi Hangi Tren

Sofya Ekspresi Türkiye&#;nin Avrupa&#;ya açılan tren hattı. İstanbul&#;daki Halkalı Garı&#;ndan her gün &#;ta kalkıyor ve 10 durakta durarak Sofya&#;ya ertesi sabah &#;te varıyor. Dönüş treni ise yine Sofya&#;dan &#;da kalkıyor ve sabah &#;da Halkalı&#;ya varıyor. Yani iki yön de gün kaybetmeden gece treni ile seyahat edeceğiniz şekilde düşünülmüş. Yataklı trende uyuyarak gittiğiniz için üzerinizde hiç yol yorgunluğu da olmuyor. Böylece hem zamandan, hem otel parasından, hem de uçak parasından kar ediyorsunuz.

Diğer bir kafa karışıklığı da Sofya trenin Bükreş ve Belgrad bağlantısı ile ilgili. Sofya treninin tanıtımı Halkalı- Sofya &#; Belgrad ve Halkalı- Sofya &#; Bükreş şeklinde yapıldı. Ancak birkaç denemeden sonra çok ilgi görmeyince Belgrad bağlantısı tamemen kaldırıldı. Bükreş ise yazı boyunca devam etti, sezon bitince durduruldu. Bükreş bağlantısının duraklarını ve saatlerini aşağıda bulabilirsiniz ama gördüğünüz üzere biraz yap boz durumu var, o yüzden siz yine de  TCDD merkez ofisinden teyit edin.

Sofya trenini kime öneririz

Sofya treni otel, uçak masrafları ve zamandan ekonomi yapmayı sağlıyor ama yine de bu treni denemeyi düşünüyorsanız, treni bir ulaşım aracı olarak değil, yaşanacak deneyimin ta kendisi olarak görmenizi tavsiye deriz. Efektif bir ulaşım aracı değil de kabininizin camınızda değişen çehreyi izlediğiniz, tıngır mıngır giden trenin ninileri ile uyuduğunuz bir deneyim olarak düşünürseniz daha memlun kalırsınız.

Ama ulaşım methodu olarak uçağa kıyasla meşakatli bir seçenek. Uçakla 1 saat 10 dakikada gidilen yeri 10 saatte gidiyor ve sınır geçisi işlemleri de insanı biraz zorlayabiliyor. Ama tabi ki uçağa kıyasla daha maliyeti düşük. Bilet fiyatlarını da az sonra anlatacağız.

Sofya Ekspresi&#;nin Dezavantajları

&#; İnternet üzerinden bilet alınamaması. İlla gardaki (Sirkeci&#;de var) Uluslararası Bilet Gişesi almanız gerekiyor. 🙁 İstanbul&#;dan bilet alırken TL ya da Euro, Sofya&#;dan alırken ise Leva ile ödemeniz gerekebilir bu yüzden hazırlıklı olmakta fayda var.

&#; Trene binmek için İstanbul&#;a şehir dışından gelecekler için biraz çileli. Şöyle ki; İstanbul&#;a birçok yerden hızlı tren var ama Anadolu&#;dan gelen  trenler Pendik&#;e vardığından Avrupa tarafındaki Halkalı&#;ya erişmek bir ölüm. İstanbul gibi trafikli bir yerde treni kaçırmamak için arada 3 saat gibi bir ulaşım süresi bırakın deriz. HIZLI TREN nerelerden var, saat ve fiyat bilgileri öğrenmek için tıklayın. Sirkeci Garı&#;na ulaşırsanız saat &#;da Halkalı Garı&#;na servis var.

&#; Bulgar ya da Schengen vizenizin olması gerekiyor. SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

&#; Sınır geçiş işlemleri aşırı vakit alıyor. Bu yüzden belirtilen saatlerin her zaman gecikme payı var.

&#; Trende maalesef yemek vagonu yok, acıkırsanız yemek bulmanız mümkün değil bu yüzden mutlaka hazırlıklı gitmelisiniz. Bazen kondüktör çay-kahve satabiliyormuş ama her zaman rastlamayabilirsiniz. Suyunuza kadar hazırlıklı olun deriz.

&#; TCDD&#;nin websitesinde ilgili sayfayı bulmak tam bir kabus. Garı aradığınızda da uluslararası bir tren olduğu için sizi sürekli bir yere yönlendiriyorlar ve bu şekilde yeri aramadan bilgi alabileceğiniz yere ulaşamıyorsunuz. Şu an için güncel bütün bilgileri bulabileceğiniz link burada. Eğer burada yeterli bilgiyi bulamazsanız arayabileceğiniz numara: , burayı arayıp dahili numara olarak &#;i tuşladığınızda Mustafa Bey size ayrıntılı bilgi veriyor.

Sofya Ekspresi Durakları ve Saatleri

Bazı sitelerde bu hat için birkaç tane farklı tren numarası görebilirsiniz, bu kafanızı karıştırmasın. Sadece sizin haberiniz bile olmadan öndeki lokomotif değişiyor. İstanbul &#; Sofya arası birçok duraktan geçiyor ama hiçbirinde inip de tren değiştirmeniz gerekmiyor. İstanbul&#;dan Sofya&#;ya ve aynı şekilde Sofya&#;dan İstanbul&#;a binip aynı trenle geliyorsunuz.

İstanbul &#; Sofya Treni

DURAKLARVARIŞKALKIŞ
Halkalı 
Çerkezköy  
Alpullu  
Edirne  
Kapıkule  
Svilengrad  
Dimitrovgrad  
Plovdiv 
Pazarcık  
Sofya 

Sofya &#; İstanbul Treni

DURAKLARVARIŞKALKIŞ
Sofya 
Pazarcık  
Plovdiv  
Dimitrovgrad  
Svilengrad  
Kapıkule  
Edirne  
Alpullu  
Çerkezköy  
Halkalı 

 

Hangi Vagondan Bilet Almalı

Kuşetli &#;  4 kişilik kabinlerden var. Koltuklar açılarak ranza şeklinde yatak oluyor.
Yataklı &#; 2 kişilik özel kabin. İçinde ranza olan 2 koltuk, minibar, askılık, lavabo, ayna, priz, havlu, küçük masa var. Tek kişi olarak da bu kabini bir fark ödeyerek tutabiliyorsunuz. Minibarda su, meyve suyu, kraker ve çikolata ikram olarak mevcut.

Özel wc yok. Herkes kendi vagonundaki ortak tuvaleti kullanıyor.

Konfor

Genel olarak bizce konfor sıralaması şöyle:
&#; Tek ya da 2 kişiyseniz yataklıdan yer alabilirsiniz. Böylece size ait bir kabinde başbaşa kalırsınız. İmkanınız varsa en güzel şık kuşetlideki tüm yatakları alıp geniş geniş gitmek çünkü kuşetlide daha geniş bir yaşama alanı var. Ama bu 4 kişilik bilet almak demek.
&#; 3 ya da 4 kişiyseniz kişiyseniz 4 kişilik kuşetlideki tüm koltukları alarak kuşetlinin tamamını kendinize kapatın. 4.sünü çocuk tarifesindan ucuza alabilirsiniz. Kuşetlinin tamamanı kapanız rahatınız için çok önemli, yoksa 4. yeri hiç beraber sehayat etmek istemeyeceğiniz bir yabancı alabilir ve 10 saat birbirinize mahkum kalırsınız. 4 yaşa kadar çocuğa bilet kesilmiyor tamamen ücretsiz.
&#; Sıcaklık ile ilgili endişe etmeyin. Tren gayet iyi ısınıyor.
&#; Yoruculuk ile ilgili de endişeniz olmasın. Eğer yataklı veya kuşetliden yer aldıysanız uçak yolculuğundan daha dinç kalıyorsunuz.
&#; Elektirik Prizi yataklı ve kuşetlide var.

Bilet Fiyatları & İşlemleri

Yataklı ve 4 kişilik kuşetli biletleri 1. sınıf diye geçiyor:
&#; Yataklıda yalnız gitmek isterseniz kişi başı tek yön 1. mevki ücreti olan 66,68 Euro ödemeniz gerekiyor.
&#; Yataklıda iki kişi gitmek isterseniz kişi başı tek yön 2. mevki ücreti olan Euro ödemeniz gerekiyor.
&#; 4 kişilik Kuşetli için kişi başı tek yön funduszeue.info ücreti olan 31,12 Euro ödemeniz gerekiyor.

Uyarılar

&#; Bilet internetten satın alınamıyor. Gardaki Uluslararası Bilet Gişesi&#;nden alınması lazım. O gişe de her garda olmuyor. Bizim bildiğimiz Sirkeci Garı&#;nda, Halkalı&#;da ve Söğütleşme tren istasyonunda olduğu.
&#; Bilet alırken cinsiyetinizi beyan etmeniz gerekiyor. Yanlış beyan durumunda, koltuğunuzu değiştirmeniz, ek ücret ödemeniz veya trenden inmeniz talep edilebilir.

Halkalı Tren İstasyonu

Halkalı İstasyonu İletişim Bilgileri

Çağrı Merkezi: 8
Çalışma Saatleri:
Bilet Ofis Telefon: +90 () 48 00/
Adres: Yarımburgaz Mahallesi, Küçükçekmece / İstanbul, Yarımburgaz Caddesi, İstanbul Konumiçin tıklayın.
Ama maalesef bizim hiç bir sorumuzun cevabına hakim değildi telefonun ucundaki kişi. İyisi mi siz yukarıda verdiğimiz numarayu arayın.

Halkalı Tren İstasyonu&#;na Ulaşım

&#; Sirkeci&#;den Halkalı Garı&#;na Servis Aracı: En akıllıcası Sirkeci Garı&#;nın yan tarafından Halkalı&#;ya TCDD&#;nin düzenlediği servislere binmek. Çünkü trafik mağduru olsanız bile servis aracı gelmeden Sofya trenini kaldırmıyorlar.

&#; Diğer seçenekler: Halkalı Tren İstasyonu, Taksim, Beşiktaş gibi Avrupa kıtasında bulunan merkezlere ve Bayrampaşa Otobüs Terminaline 20 &#; 25 kilometre kadar mesafede. İstasyonun yakınından BN1 (Eminönü) ve BN3 (Marmaray-Yenikapı) otobüsleri geçiyor.

Ayrıca TCDD’nin Sirkeci Garı&#;nın yan tarafından kalkan servisi var. Servis Halkalı’ya ulaşmadan tren kalkmıyor. Bu yüzden trafik sizi korkutmasın. Dönüşte aynı otobüsle Sirkeci’ye dönebilirsiniz.

İstanbul Sofya Treninde Yolculuk Nasıl

Temizlik

Nevresimler &#; DOĞU EKSPRESİ&#;ine bindiyseniz aşağı yukarı standartlar aynı bekleyebilirsiniz (İstanbul &#; Sofya yönünde). Mevresimler bir poşetten çıkıyor ve ya siz, ya da görevliler tarafından yatağa seriliyor. Genelde çarşaflar bembeyaz, mis gibi kokuyor. Genel olarak gayet olumlu. Bu konularda aşırı hassas olan kişiler yastıkları kullanmamayı tercih edebilirler, çünkü kılıflar her seferinde yıkansa da, yastıklar yıkanmıyor. Tabi bu tüm otel ve pansiyonlarda da böyle de nevresimleri geçirilmiş bulduğumuzdan gözler görmeyince gönüller rahat ediyor. Bu kadar da takmamak lazım derim ben. 🙂

Çöp
&#; Kompartmanlarda ufak bir çöp oluyor ama 2 su şişesi koymanızla doluveriyor. Yanınızda mutlaka çöpleriniz için poşet bulunsun.

Tuvaletler &#; Yola temiz tuvaletlerle başlanıyor ama temizlik durumunun seyri daha çok komşudan yana şanslı olup olmadığınızla ilgili bir konu. Hiç tuvalet kağıdının bittiği olmadı ama yine de en son isteyeceğiniz şey 10 saatlik bir trende tuvalet kağıtsız kalmak olduğundan yedeğinizi yapın deriz. Ama gece trenlerinde tuvalet gündüz trenlerine göre daha az kullanıldığından şanş sizden yana.

Güvenlik

Bulgaristan&#;da trende içinde para ve pasaport bulunan sırt çantasını kaptırmış insanlar olarak yoğurdu üfleyerek yemekten yanayız. Bulgaristan biraz hırsızları ile nam salmış bir yer. Kendinize özel kabininiz varsa uyurken hiç dert etmeyin, kabini içeriden kitleyebilmek mümkün ama çıkarken dışarıdan kitleyemiyorsunuz.  Yani eğer bir şekilde kabini boş bırakacaksınız eşyalarınızı da alın. Pulmanda gidiyorsanız yukarıdaki raflara ya da valize rafına koymayın. Uçar gider. Yakınınızdan ayırmayın deriz.

Sigara

İçilmiyor. Duraklarda kapının önüne baca gibi bir sürü insan yığılıyor sigara içmek için.

Yemek

Trende kesinlikle yemek vagonu yok, yanınızda mutlaka yiyecek bir şeyler götürün. En kötü ihtimal trenin uğradığı ve 40 dk civarı kaldığı birkaç durak var, oralarda bir şey bulmaya çalışabilirsiniz ama saat itibariyle o da zor. Suyunuzu bile kendiniz getirmelisiniz. Aman işinizi şansa bırakmayın.

Sınırda Pasaport Kontrolü ve Gümrük İşlemleri

Yolculuğun en az 2 saatini bu sınır geçiş işlemleri yiyor ve sabahın 2&#;inden 4&#;üne kadar sürdüğü için insanın biraz tadını kaçırıyor.

Tren Kapıkule&#;de duruyor, pasaport kontrolü için eşyalarınızı trende bırakıp gümrüğe gidiyorsunuz. Yurt dışına çıkış harcı pulunu sadece uçak yolcuklarında değil, karadan geçişlerde de istiyorlar. Orada satılıyor ama bir tren insanın aynı anda pul kuyruğuna girmesinin kalabalığını siz hayal edin. Önden harç pulunuzu almak iyi bir fikir. Bankalardan alabiliyorsunuz. TL tutuyor. Böylece pasaport işlemlerinizi halledip, trene geri dönüyorsunuz.

Sonra asıl meşakatli kısmı başlıyor; gümrük polisleri trene gelip incik cincik her şeyinizi arıyor. Ortalama 1, saate yakın bekliyorsunuz.

Sofya Nasıl Bir Yer

İstanbul’dakinin tam aksine Sofya’daki tren istasyonu şehir merkezine 15 &#; 20 dakika yürüyerek. Küçük bir şehir olmasından dolayı yürüyerek gezmek hem rahat hem de daha keyifli. Sırtınızı terminale verip sol tarafa doğru yürüyün ve düz devam edin ve işte şehrin merkezi tam karşınızda.

Osmanlı İmparatorluğu&#;nun da yoğun izlerini gördüğümüz başkent Sofya&#;ya geldiğinizde, başta şu anda kilise olarak kullanılan ve bir Mimar Sinan eseri olan Kara Cami olmak üzere, &#; tarihleri arasında Osmanlı-Rus Savaşında ölenlerinin anısı yapılmış olan Alexander Nevsky Katedrali, bizdeki İstiklal Caddesi’nin bir benzeri diyebileceğimiz işlek bir cadde olan Vistosha Caddesi, antika pazarı gibi yerler Sofya&#;ya ayak bastığınız anda görmeniz gereken yerler. Zaten ülke nüfusunun %10&#;unu Türkler oluşturuyor. Haliyle dil konusunda da sıkıntı çekmezsiniz. Bir gece burada kalırım derseniz, Sofya&#;da hostel ve otel fiyatları da oldukça makul. Bizim gibi Bulgarlar da eğlenmeyi seviyorlar. Başkentte barlar sabaha kadar açık. Bir bira 2 &#; 3 Euro, kokteyller de 6 &#; 7 Euro arasında.

Diğer Avrupa Trenleri

Sofya Ekspresi&#;nin en güzel yanı Avrupa&#;ya açılan demiryolu kapımız olması. Çoklu girişli Schengen Vizeniz varsa Bulgaristan&#;dan Avrupa&#;nın birçok yerine tren bağlantısı var. İster kalıp Sofya&#;yı gezersiniz, ister diğer Avrupa ülkelerine devam edersiniz, keyfinize kalmış.

İnterrail

Avrupa&#;yı tek tren biletiyle gezmeyi sağlayan Interrail&#;ı duymuş olma ihtimaliniz çok yüksek olduğu için burada detaylıca anlatmadık ama konuyla haşır neşil değilseniz Interrail Nedir yazımızı mutlaka okumanızı öneririz.

İstanbul (Halkalı) &#; Sofya- Belgrad (ARTIK KALDIRILDI!!)

Eskiden bu hat Belgrad&#;a da devam ediyordu ama artık Halkalı &#; Sofya- Belgrad seferi yok. Bu konuyu çok eşeledik hatta Türk, Sırp ve Bulgar demir yolları arasında pinpon topuna döndük, siz dönmeyin. Şöyle ki; Sırp Demiryolları hala bu bileti satıyor ama TCDD satmıyor. Nedir, nasıl olur derken öğrendik ki; Halkalı &#; Sofya &#; Belgrad seferi bu sene başlamış ama ancak bir ay devam edebilmiş. Sonra çok fazla talep gelmediği için durdurulmuş, artık yapılmıyor. Ama Halkalı &#; Sofya seferi hala devam, bir de Sırp ve Bulgar demiryolları arasında bir Sofya &#; Belgrad seferi var. Sırplar bu iki seferi tek bilette satabiliyorlar ama siz TCDD üzerinden aynı şekilde kombine bilet satın alamıyorsunuz.

İstanbul &#; Bükreş  (Balkan Ekspresi)

Balkan turuna devam edecekler için İstanbul &#; Sofya ekspresine ilave edilecek vagonlarla &#;de Bükreş bağlantısı sağlandı. Böylece İstanbul &#; Sofya treni devam edip Bükreş&#;e kadar gitme imkanı yarattı.

ÖNEMLİ : Bükreş&#;e gitmek isteyenler İstanbul &#; Sofya Ekspresi&#;ne biniyor, Dimitrovgrad durağına gittiğinizde sizin trenden inmenize gerek kalmadan içinde bulunduğunuz vagonlar Bükreş&#;e bağlantı yapıyor. Yani Bükreş&#;e giderken Sofya&#;ya gelmeden birkaç durak önce ayrılıyorsunuz, tren Sofya&#;dan geçip Bükreş&#;e devam etmiyor.

Halkalı-Bükreş tek gidiş ücreti : 4 kişilik kuşetli vagonda kişi başı 51,20 Euro

İSTANBUL &#; SOFYA &#; BÜKREŞ (Sofya Ekspresi Bükreş Bağlantısı)

DURAKLARVARIŞKALKIŞ
Halkalı 
Çerkezköy  
Alpullu  
Edirne  
Kapıkule  
Svilengrad  
Dimitrovgrad  
Stara Zagora  
Veliko Tarnovo  
Gorna Orjahovica  
Russe  
Bükreş  

BÜKREŞ &#; SOFYA &#; İSTANBUL (Sofya Ekspresi Bükreş Bağlantısı)

DURAKLARVARIŞKALKIŞ
Bükreş 
Russe  
Gorna Orjahovica  
Veliko Tarnovo  
Stara Zagora  
Dimitrovgrad  
Svilengrad  
Kapıkule  
Edirne  
Alpullu  
Çerkezköy  
Halkalı 

 

PEKİ SOFYA&#;DAN GEZMEYE DEVAM ETMEK İSTESEN, NERELERE TREN VAR?

Sofya&#;dan Belgrad&#;a, Bükreş&#;e, bunun dışında Budapeşte, Viyana, Atina, Selanik, Moskova, Zagreb, Münih, Paris, Brüksel, Amsterdam, Kopenhag, İskandinavya, İspanya ve Portekiz&#;e trenle gidebiliyorsunuz. Biletlerinizi inince Sofya&#;da garda almanız gerekiyor.

Sofya Ekspresi İndirimli Bilet Seçenekleri

1. Interrail Pass

İki çeşit interrail pass var:

Interrail Global Pass: O da kendi içinde 1) Sürekli Pass: 15, 22 gün ya da 1 aylık  2) Flexi Pass: 15 gün (5 gün geçerli), 1 ayda (7, 10, 15 gün geçerli bunu seçebiliyorsunuz) olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Interrail Bir Ülke Passı: 1 ay geçerli fakat 3, 4, 6, 8 gün için düzenleniyor.

Gezilecek ülkelere göre interrail biletlerine bakmanızı öneririz çünkü ülkelere göre biletler değişkenlik gösterebilir.

2. Balkan Flexi Pass

Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ , Bosna-Hersek, ATTICA Group (Yunanistan ve İtalya arasında deniz parkuru), Regio Trans Şirketi(Romanya) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları parkurlarında serbest seyahat imkânı sağlıyor. Eğer Balkanları trenle gezmeyi düşünüyorsanız, Balkan Flexipass kartına mutlaka göz atmayı unutmayın. BALKAN FLEXIPASS, 2 Aylık süre içinde Balkan ülkelerinde 3, 5, 7, 10 veya 15 gün süreyle serbest dolaşım olanağı sağlıyor. 12 yaşından küçük çocuklar yetişkin ücretinin yarısı kadar ücret ödüyor. 4 yaşından küçüklere ise bir yetişkin refakatinde ücretsiz.

3. Grup Bileti

6 kişi ya da daha fazla gruplar için geçerli. Bunu için de ortak bir seyahat rotası bulunması zorunluluğu var.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası