istanbul sarıyer belediye başkanı / şükrü genç Haberleri - Yazılar, Videolar ve Galeri - Habertürk

Istanbul Sarıyer Belediye Başkanı

istanbul sarıyer belediye başkanı

Şükrü Genç

Cumhuriyet Halk PartisiCumhuriyet Halk Partisi

  • Aday olduÄŸu Ä°l: Ä°stanbul
  • Aday olduÄŸu Ä°lçe: Sarıyer
  • Cinsiyet: Bay
  • DoÄŸum Yeri:Şebinkarahisar
  • DoÄŸum Tarihi:1.01.1954
  • Meslek:Mühendis

Biyografi:

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 1954 yılında doÄŸan Şükrü Genç, ilk öÄŸrenimini Rumelihisarı semtindeki Şair Nigar Ä°lkokulu’nda, orta öÄŸrenimini Emirgan Ortaokulu'nda, lise öÄŸrenimini ise KabataÅŸ Erkek Lisesi'nde tamamladı. BoÄŸaziçi Üniversitesi-Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü'ne devam etti. Daha sonra Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Ä°nÅŸaat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra da Libya’da 2 yıl çalıştı. AskerliÄŸini bitirdikten sonra Irak’ta bir inÅŸaat firmasında ÅŸantiye ÅŸefliÄŸi ve proje müdürlüÄŸü yaptı. 1987 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye döndü ve 2 yıl özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalıştı. 1989 yılında kendi ÅŸirketini kurdu. Türkiye’de ve yurt dışında, özel sektöre sanayi binaları ve çeÅŸitli inÅŸaat iÅŸleri yaptı. Siyasete 1988 yılında baÅŸlayan Şükrü Genç, CHP'de üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliÄŸi, 1994-1999 yıllarında Sarıyer Belediyesi Meclis üyeliÄŸi yaptı. 29 Mart 2009'da Sarıyer Belediye BaÅŸkanı seçilen Genç, 2014 yerel seçimlerinde de seçimi kazanarak, Sarıyer'de iki dönem üst üste seçilen ilk belediye baÅŸkanı unvanını kazandı. Evli ve üç çocuk babası olan Şükrü Genç 4 torun sahibi.

Son dakika: CHP'de bir skandal daha! Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten şok sözler

'KAĞITHANELİLERE KURBAN OL'

İBB Meclis Üyesi Erdem Kertişçi ise "Bu hadsiz sözlerin sahibi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç. Sen Şişlililere, Beykozlulara, Kağıthanelilere kurban ol!" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

CHP'li başkandan skandal sözler: "Şişli, Beykoz, Kağıthane... Bunların hepsi çoban ya!"

Sarıyer Belediye Meclisi Ekim Ayı 2'nci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, tepki çeken sözler sarf etti. 2022 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğü toplantıda zaman zaman tansiyon yükseldi. AK Parti grubunun komşu ilçe belediyelerinin çalışmalarıyla Sarıyer'i kıyaslamasına cevap veren Başkan Genç, dikkat çeken ifadeler kullandı. Genç, yaptığı konuşmada, "Arkadaşlar; Şişli, Beykoz, diğer Kağıthane... Sarıyer'in yanında çoban. Lütfen, kendi değerinizi bilin biraz" dedi. Genç'in sözlerine birçok yoğun tepki geldi.

KURŞUN: "GENÇ'İ AK PARTİLİ VE CHP'Lİ İLÇELERDEN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun: "Sarıyer gibi boğazın incisi bir ilçeyi hizmetten geri bırakarak, 12 yılda Sarıköy'e çeviren Genç, bugün de komşu ilçelerimizi hakir görmekle kalmamış, çobanlık mesleğini yapan bütün kardeşlerimizi de aşağılayıcı bir üslupla sanki kötü bir iş yapıyorlarmış gibi alay etmiştir. Genç'i 12 yıldır hizmete aç bıraktığı Sarıyelilerin yanısıra, AK Partili ve CHP'li komşu ilçelerimiz ile çobanlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum."

AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi Grup Sözcüsü ve İBB Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun: "Meclisimizin saygınlığı ve Sarıyer halkımızı temsili noktasında yaşadığımız sıkıntıya, tüm milletimiz şahit oluyor. Anadolu her gittiği köy ziyaretinde kavalı elinden bırakmayan bir başkan, köyden şehre inince, diğer ilçelerde yaşayan insanları çoban diyerek küçümsediğini sanıyor. Çünkü ya çobanlığın değersiz, küçük bir şey olduğunu sanıyor, ya da CHP'nin iki yüzlü siyasetine bir örnek daha katıyor."

Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Emre Ağaoğlu: "Sizin ufkunuz, aklınız Kağıthane'deki hizmete, yatırıma yetmez! Sadece bir örnek; Sarıyer'in fen işleri yatırım bütçesi: 46 milyon 326 bin TL. Kağıthane'nin fen işleri yatırım bütçesi: 183 milyon 943 bin 713 TL" ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Tekin: "Daha ilçesine çivi dahi çakmamış, vizyon sahibi olmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Beykoz'a çobanlar demiş. Beykoz vizyonunun zekatını verse CHP'lilere ömür boyu yeter o vizyon."

31 MART 2019 YEREL SEÇİM

BİYOGRRAFİ
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 1954 yılında doğan Şükrü Genç, ilk öğrenimini Rumelihisarı semtindeki Şair Nigar İlkokulu’nda, orta öğrenimini Emirgan Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi-Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü'ne devam etti. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra da Libya’da 2 yıl çalıştı. Askerliğini bitirdikten sonra Irak’ta bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü yaptı. 1987 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye döndü ve 2 yıl özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalıştı. 1989 yılında kendi şirketini kurdu. Türkiye’de ve yurt dışında, özel sektöre sanayi binaları ve çeşitli inşaat işleri yaptı. Siyasete 1988 yılında başlayan Şükrü Genç, CHP'de üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliği, 1994-1999 yıllarında Sarıyer Belediyesi Meclis üyeliği yaptı. 29 Mart 2009'da Sarıyer Belediye Başkanı seçilen Genç, 2014 yerel seçimlerinde de seçimi kazanarak, Sarıyer'de iki dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı unvanını kazandı. Evli ve üç çocuk babası olan Şükrü Genç 4 torun sahibi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası