vezirköprü kanyonu tur saatleri / ŞAHİNKAYA KANYONU, VEZİRKÖPRÜ ve HAVZA’yı GEZELİM – Gezelim Tur

Vezirköprü Kanyonu Tur Saatleri

vezirköprü kanyonu tur saatleri

Geri Dön

Vezirk&#;pr&#; Şahinkaya Kanyonu Samsun İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş &#;cretli Midir?

Son Dakika Haberler

TatilVezirk&#;pr&#; Şahinkaya Kanyonu Samsun İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş &#;cretli Midir?

Vezirk&#;pr&#; Kanyonu Nerededir? Vezirk&#;pr&#; Kanyonu Oluşumu, &#;zellikleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

  yılında tabiat parkı ilan edilen Şahinkaya Kanyonun derinliği metre, uzunluğu ise 3 bin metre civarındadır. Oldukça güzel bir görselliğe sahip olan bu kanyon gerçek bir doğa harikasıdır. Aynı zamanda Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda doğal mağaralar da göze çarpmaktadır.

Vezirköprü Kanyonu Nerededir?

Türkiye'nin dört bir yanında eşsiz güzellikler var. Bunlardan birisi de Vezirköprü Şahinkaya Kanyonudur. Tamamen doğal bir oluşum sonucu meydana gelen bu kanyon görenleri de kendisine hayran bırakıyor. Tabiat güzellikleri ile hayran bırakan Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Karadeniz bölgesindeki Samsun ilinde yer alıyor. Bu kanyon Samsun'un Vezirköprü ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda başta Samsun olmak üzere çevre illerden de bu kanyonu görmek için ziyaretçiler geliyor. Vezirköprü kanyonu, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için harika bir yer.

Vezirköprü Kanyonu Nasıl Oluşmuştur?

Kanyonlar yeryüzü üzerinde çökme ve ya tektonik hareketler sonucunda oluşur. Özellikle su ve hava akımlarının aşındırma etkileri ile coğrafi yapılar üzerinde yarıklar meydana gelir. Bu yarıklar da genç vadi şeklinde bir görüntü ortaya çıkarır. Özellikle Vezirköprü Kanyonu oluşumunda da bu detaylar dikkat çekiyor. Kanyonlarda yayla ve ya ova görüntüsü olurken kaynak suları da denize ulaşmak için bir akım yapar. Zaman içerisinde bu aşındırma sonucunda kanyonlar da şekillenerek son halini alır. Vezirköprü kanyonu da bu coğrafi hareketler ve yeraltı sularının aktığı bölgede yarattığı aşındırma sonucu meydana gelmiştir. Bu kanyon bakıldığında bir göçün formunu da andırır.

Vezirköprü Kanyonu Özellikleri Nelerdir?

Baraj gölünde bulunan bu Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu metrelik bir derinliğe sahip. Aynı zamanda kanyonun uzunluğu ise 3 bin metre civarında. Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu eşine az rastlanır bir özelliğe sahip olması ile de dikkat çekiyor. Kızılırmak'ın en dar geçit yeri olan Altınkaya Baraj Gölü bu kanyon ile doğal bir görünümle ikiye ayrılıyor. Aynı zamanda bu kanyonu kireç taşı ana kayalar iki duvar halinde ayırıyor. Bu kanyonlarda doğal mağara oluşumu da dikkat çekiyor. Yabani hayvanların da yaşadığı alanın ana bitki örtüsünü ise kızılçam ve meşe oluşturuyor.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri ()

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nu ziyarete gelmek isteyenlerin bilmesi gereken bazı detaylar var. Öncelikle bu kanyonda manzara gözlemi yapmak isteyenler için ücret 7 lira olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nda tekne turu yapmanın ücreti ise 15 TL'dir. Karşıya feribot ile gitmek yani aracı geçirmenin ücreti de 60 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra kanyon gezisi sırasında rehber istenir ise bunun için de farklı ücretler talep ediliyor. Yaz aylarında hafta sonu ve saatleri arasında tekne turu imkanı bulunuyor. Kış aylarında ise çok fazla ziyaretçi olmadığı için sayı yeterli olduğunda tur oluyor.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Turizm Potansiyeli

yılında Tabiat Parkı ilan edilen Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu doğal tabiat güzellikleri ile öne çıkıyor. Her yıl yurt dışından ve yurt içinden binlerce kişi bu kanyonu ziyarete geliyor. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra bu kanyonda tekne turları da yapılabiliyor. İsteğe bağlı olarak kanyon bir rehber eşliğinde de gezilebiliyor.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası