ankara çanakkale hızlı tren kaç saat / Ankara Çanakkale otobüs bileti, En ucuz fiyat TL - ENUYGUN

Ankara Çanakkale Hızlı Tren Kaç Saat

ankara çanakkale hızlı tren kaç saat

HIZLI TREN

Hızlı tren belli şehirler arasında süper pratik olabilen bir ulaşım methodu. Ankara gibi havaalanın şehrin çok dışında kaldığı durumlarda, şehrin merkezindeki tren garına vararak 1 saat havalimanı yolu + 1 saat de havaalanında bekleme süresini cebine atmak gerçekten çok tercih edilesi bir durum. Öte yandan, hız anlamında maalesef hızlı tren hayallerimizdeki kadar hızlı değil. Evet, dünya standartlarında saatte kilometre üzeri gidebilen araçlara hızlı tren deniyor ama bu süratlere varabiliyor olması,  mesafeleri bu hızda gittiği anlamına gelmiyor. 🙁 Örneğin İstanbul &#; İzmit arası hızlı tren saatte 60 kilometre kadar yavaş gidiyor, sonra yer yer vaadedilen hızlara varıyor ama Ankara&#;ya bir arabadan daha yavaş varabiliyor.

Biz de sizin için hızlı tren nasıl, nereye ne kadar zamanda varıyor, nerelerde duruyor, biletler ne kadar, nereden bilet almalı gibi kilit bilgileri derledik.

Index

YÜKSEK HIZLI TREN BİLETİ

Güzergah: Nerelere Hızlı Tren Var

Nerelere hızlı tren var:
Ankara &#; İstanbul
Duraklar: Ankara &#; Eryaman &#; Polatlı &#; Eskişehir &#; Bozüyük &#; Bilecik &#; Arifiye &#; İzmit &#; Gebze &#; Pendik &#; Bostancı- Söğütlüçeşme &#; Bakırköy- Halkalı

Ankara &#; Konya
Duraklar: Ankara &#; Eryaman- Polatlı &#; Konya

Konya &#; İstanbul
Duraklar: Konya &#; Eskişehir &#; Bozüyük &#; Bilecik &#; Arifiye &#; İzmit &#; Gebze &#; Pendik &#; Bostancı- Söğütlüçeşme &#; Bakırköy- Halkalı

Ankara &#; Eskişehir
Duraklar: Ankara &#; Eryaman &#; Polatlı &#; Eskişehir

İstanbul &#; Karaman

Duraklar: Söğütlüçeşme &#; Bostancı &#; Pendik &#; Gebze &#; İzmit &#; Arifiye &#; Bilecik &#; Bozüyük &#; Eskişehir &#; Selçuklu &#; Konya &#; Çumra &#; Karaman.

Ankara &#; Karaman

Duraklar: Eryaman &#; Polatlı &#; Selçuklu &#; Konya &#; Çumra &#; Karaman.

Hızlı Tren Bileti Nereden Alınır?

  1. TCDD&#;nin internet sayfasından satın alabilirsiniz. Yüksek Hızlı Tren için TCDD’nin resmi sitesini kullanmanız gerek, açık söylemek gerekirse bilet alma işlemi biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu konulara burada açıklık getirdik.
  2. Kredi kartınızın bilgilerini vererek numaralı telefondan da bilet alabilirsiniz.
  3. Gardaki gişelerden de hem kredi kartı hem de nakit bilet alınabiliyor.  😉

Tarifeler: Hesaplı bilet, Standart bilet, Esnek bilet

Websitesinden bilet alırken, aynı koltuğun biletini, değişiklik yapabilme özgürlüğüne göre 3 farklı tarifeden alabiliyorsunuz gibi dursa da sadece 2 tarife ve standart ve esnek.  Tren adı yazan bölüm aslında tarife seçtiğiniz yer. Seçmek için tarifeye basıyorsunuz ve mavi oluyor.
Hesaplı  &#;  Adından anlaşıldığı gibi en ucuz tarife bu ame bileti ne iade edebilme, ne açık bilete çevirme, ne de tarih/ koltuk vs gibi değişiklik yapma hakkınız var. Ama dediğimiz gibi şu an bu seçenek kullanıma açık değil.
Standart &#; Standart bilette iade yok ama 3 kere biletinizi değiştirme ya da açığa alma hakkınız var.
Esnek &#; En fazla 3 kere olmak şartıyla iade, değişiklik ya da açığa alma işlemi yapabilirsiniz.

Hızlı Tren Bileti Fiyatları

Fiyatlar seçtiğiniz tarife ve nereden nereye gittiğinize göre değişiyor. Yazımızın aşağısında bineceğiz hatta ait bölümde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Kabaca;

&#; İstanbul &#; Ankara: TL (tek yön standart bilet)
&#; İstanbul  &#; Eskişehir: TL (tek yön standart bilet)
&#; İstanbul &#; Konya: TL (tek yön standart bilet)
&#; Ankara &#; Eskişehir: TL (tek yön standart bilet)
&#; Ankara &#; Konya: TL (tek yön standart bilet)
&#; Konya &#; Eskişehir: TL (tek yön standart bilet)

İndirimli Bilet

13 &#; 26 yaş arası kişiler, öğretmenler, askerler, 12 kişi ve üstü gruplar, 60 yaş üstü yolcular, basın kartı sahipleri, TCDD personeli ve aileleri ve 7 &#; 12 yaş arası çocuklara indirimli tarifeler var. Detaylarını yazının sonunda paylaştık. Eğer bu kategorilerden birisine tekabül ediyorsanız mutlaka en aşağıda, ilgili bölümü okuyun.

VAGON TİPİ &#; HANGİ VAGONDAN BİLET ALMALI?

Tarife seçtikten sonra yan sütundan hangi vagonda seyahat etmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.
Trende 1 business, 1 yemekli, 4 pulman vagonu var. Bir de yemek vagonu var, ama bu vagondan koltuk satılmıyor, çünkü burası büfe gibi bir yer. Bilet satın alabileceğiniz 3 çeşit kompartıman var ve birbirinden farkları da şöyle:

Pulman


Yani TCDD ağzıyla; &#;2+2 Pulman (Ekonomi)&#;. Pulman dediğimiz şey aklınıza gelen klasik tren vagonu ve içine dizili koltuklar. Koridorun bir yakasında 2, diğerinde de 2 koltuk var, yani bir sırada 4 koltuk. Vagon tipi bölümünde gördüğünüz 2+2 bunu ifade ediyor. Kimisi otobüs usulu arka arkaya dizili, kimisi ortalarında bir masa ile birbirine bakan koltuklardan oluşuyor. Çantanız, montunuz için hemen kafanızın üzerilerinde uçaktaki baş üstü dolapları büyüklüğünde raflar var.  Ancak buraya valiz sığdıramazsınız. Valiz gibi yüklerinizi resimde görünen her vagonun girişindeki raflara bırakıyorsunuz ancak bu rafların kapasitesi az. En fazla 6 büyük boy valiz alır.  Yazının en üstteki kapak fotoğrafında masalı pulman örneğini görmektesiniz. Bizce en güzel koltuklar vagonun ortasındaki masalı olanlar.

Yemekli

Yemekli vagonun pulmandan tek farkı bilet ile birlikte bir de set menü alıyorsunuz. Yemeğinizi de yemek vagonuna (yani yemek satın alabileceğiniz büfenin olduğu vagona) gitmeden biletli koltuklarınızda yiyebiliyorsunuz. Yemeğinizi size hostesler getiriyor. Bilet, pulman ücreti + 20 TL şekinde ücretlendiriliyor.

Güncelleme: Büfede öğlen saati sadece su, kurabiye, fındık ve yer fıstığı satılıyor pandemiden dolayı sıcak yemek servisi yok. O nedenle sıcak yemek bulma düşüncesi ile hareket etmeyin.

Business


TCDD ağzıyla; &#;2+1 Pulman (Business)&#;. Bu sınıfta koltuklar daha geniş ve uçaktaki gibi koltuk arkasına yerleştirilmiş ekran var. Koridorun bir tarafında 2, diğer tarafındaysa tek koltuk var. Yemekli seçmek isterseniz business&#;te de +20 TL gibi bir fark ödeyeceksiniz bileti alırken.

Kafanız karışmasın: Tarife ve vagon tipi seçtikten sonra insan hemen yanındaki ücret sütununun güncellenmesini bekliyor ama sadece business seçince güncelleme yapıyor. Yemekli seçtiyseniz de, pulman seçtiyseniz de aynı fiyat kalıyor. &#;Seç&#;e basıp, devam et dedikten sonra bir sonraki ekranda güncellemeyi göreceksiniz.

Yemek Vagonu (Cafe & Restoran)


Trende bir vagon yemek vagonu olarak geçiyor, burası trenin restoranı. Yemek vagonunu, Yemekli vagon ile karıştırmayın, o ayrı bir şey. Yemekli vagonun içinde yemek satışı yok, sadece daha önce bilet seçerken &#;yemekli&#; seçtiyseniz burada koltuğunuza yemek servisi yapılıyor. Yemek vagonu ise trende yemek satışının yapıldığı yer, bir nevi bir büfe gibi düşünün, satın alabileceğiniz belli yiyecekler var. Yemek vagonunda her gün etli ve tavuklu yemek olarak 2 çeşit yemek var. İsterseniz yoğurt, tatlı ve içecek ekleyerek menü de alabiliyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi yemekler pek öyle ahım şahım değil ama en azından doyurucu. Yemeklerine bayılmadığımız için bizim tercihimiz yemeğimizi yanımızda getirmek yönünde. Bisküviydi, kekti gibi abur cuburlar da mevcut. Ayrıca bir araba ile vagon vagon gezip çay kahve de satıyorlar.

Sandviç, abur cubur tarzı şeyleri alıp koltuğunuzda yiyebiliyorsunuz ancak yemekleri yemek vagonunda yemek zorundasınız. Sadece yemekli vagondan yer aldıysanız yemeğinizi yerinizde yiyebilirsiniz.

Yemek vagonu maalesef öyle masaların olduğu, seyir sırasında keyifle yemek yiyeceğiniz bir yer değil.  Daha çok büfe gibi bir yer. Bir kaç masası ve bir bar etrafında tabureleri var.

Önemli Güncelleme: Covid 19 tedbirleri nedeniyle yemek vagonu kapalı. Trenlerde yemek servisi yapılmıyor.


ANKARA &#; İSTANBUL HIZLI TREN 

Doğruyu söylemek gerekirse, yıllarca beklediğimiz hızlı tren, &#;de bu sisteme geçen Fransa&#;nın TGV&#;si ile karşılaştırdığınızda bayağı bir hayal kırıklığı oldu. Onca yıl bekle, sonra da gelen &#;hızlı tren&#;,   kilometrelik Paris &#; Lyon seferini 2 saatte yapan TGV&#;ye kıyasla aynı kilometrede () olan İstanbul &#; Ankara mesafesini 4 saat 20 dakikada yapsın&#; Bunun illa durak sayısından teknolojik alt yapıya bir sürü sebebi vardır. Bir de trenin neredeyse İstanbul&#;un bittiği yer olan Halkalı veya Söğütlüçeşme&#;ye kadar gittiğini ve özellikle Avrupa yakasında yaşıyorsanız oraya ulaşmanın külfetini düşününce (Taksim&#;den en az 1 saatte varılıyor) bir çok insan arabasıyla veya uçakla gitmeyi tercih edebiliyor. Yani ne uçağa ne de arabaya tam bir alternatif olamamış.

Yüksek Hızlı Tren Ankara &#; İstanbul arası ve İstanbul &#; Ankara arasında günde karşılıklı 9 sefer yapıyor. Ankara’dan kalkan tren Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy duraklarına uğrayarak Pendik&#;e yaklaşık 4 saat 20 dakikada ulaşıyor. Halkalı&#;ya kadar gitmek isterseniz süre 5 saate çıkıyor. Aynı şekilde Ankara &#; İstanbul seferleri de o civar sürüyor. İki yönde de bazı seferlerde bazı duraklara uğramıyor tren, bu yüzden saatlerde ufak değişikler olabiliyor hangi sefere bindiğinize bağlı olarak.

NOT: için güncel sefer saatlerine bu linkten de ulaşabilirsiniz.

Ankara – İstanbul Hızlı Tren Saatleri

Ankara KalkışEryamanPolatlıEskişehirBozüyükBilecikArifiyeİzmitGebzePendik BostancıSöğütlüçeşme BakırköyHalkalıSeyir Süresi
1&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;
2&#;&#;
3&#;&#;&#;&#;&#;
4&#;&#;
5&#;&#;
6&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;
7&#;&#;
8
9&#;&#;&#;&#;

 İSTANBUL &#; ANKARA HIZLI TREN 

İstanbul – Ankara Hızlı Tren Saatleri

Halkalı KalkışBakırköySöğütlüçeşmeBostancıPendikGebzeİzmitArifiyeBilecikBozüyükEskişehirPolatlıEryamanAnkara VarışSeyir Süresi
1&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;
2
3&#;&#;
4&#;&#;&#;&#;&#;&#;
5&#;&#;
6&#;&#;&#;&#;&#;&#;
7&#;&#;
8&#;&#;
9&#;&#;&#;&#;&#;&#;

İSTANBUL &#; ANKARA & ANKARA &#; İSTANBUL HIZLI TREN BİLET FİYATI

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi TL

Business bilet: 2+1 pulman business TL


ANKARA &#; ESKİŞEHİR HIZLI TREN 

Eskişehir, İstanbul &#; Ankara Hattı&#;ndaki duraklardan bir tanesi. Bu hatta kullanabileceğiniz 9 sefer bulunuyor. Buna ek olarak, bir de Ankara &#; Eskişehir hattı var. Bu hatta da 3 sefer var. Yani Eskişehir&#;den Ankara&#;ya ya da tam tersi yönde gidecekseniz her gün 12 sefer var. Bu arada, Ankara – Eskişehir hattında yemekli vagon yok, ama zaten uzun bir yolculuk da değil. 🙂

Tren garları şehrin içinde olduğu için gerçekten iki şehir arası trenle ulaşım çok pratik. Ankara &#; Eskişehir arası arası yüksek hızlı tren 1,5 saat sürüyor.

Ankara &#; Eskişehir Hızlı Tren Saatleri

Ankara &#; Eskişehir arası yolculuk yapmak için hem Ankara-Eskişehir hattını hem de Ankara-İstanbul hattını kullanabilirsiniz, çünkü Ankara-İstanbul hattı da Eskişehir&#;e uğruyor.

 Ankara  Eskişehir VarışTren Hattı
1Ankara-Eskişehir Hattı
2Ankara-Eskişehir Hattı
3Ankara-Eskişehir Hattı

Ankara &#; Eskişehir hızlı tren kaç saat sürüyor?

Ortalama 1,5 saat

Eskişehir &#; Ankara Hızlı Tren Saatleri

Eskişehir-Ankara arası yolculuk yapmak için hem Eskişehir-Ankara hattını hem de İstanbul-Ankara hattını kullanabilirsiniz, çünkü İstanbul-Ankara hattı da Eskişehir&#;e uğruyor.

EskişehirAnkara VarışTren Hattı
1Eskişehir-Ankara Hattı
2Eskişehir-Ankara Hattı
3Eskişehir-Ankara Hattı

Ankara &#; Eskişehir & Eskişehir &#; Ankara Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi TL

Business bilet: 2+1 pulman business TL

(Ankara-Eskişehir ve Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Treni hatlarında yemek yok, zaten çok kısa sürüyor.)


İSTANBUL &#; ESKİŞEHİR HIZLI TREN 

İstanbul  &#; Eskişehir veya ters yönde yolculuk yapmak isteyenler İstanbul  &#; Ankara hızlı trenini veya İstanbul &#; Konya hızlı trenini kullanabilir. Çünkü bu iki hat da Eskişehir durağından geçiyor.

İstanbul &#; Eskişehir Hızlı Tren Saatleri

 İstanbul Pendik  Eskişehir  Tren Hattı
1İstanbul &#; Ankara Hattı
2İstanbul &#; Ankara Hattı
3İstanbul &#; Ankara Hattı
4İstanbul &#; Ankara Hattı
5İstanbul &#; Ankara Hattı
6İstanbul &#; Ankara Hattı
7İstanbul &#; Ankara Hattı
8İstanbul &#; Ankara Hattı
9İstanbul &#; Ankara Hattı

Eskişehir &#; İstanbul Hızlı Tren Saatleri

 Eskişehir  İstanbul Pendik Tren Hattı
1Ankara &#; İstanbul Hattı
2Ankara &#; İstanbul Hattı
3Ankara-İstanbul Hattı
4Ankara-İstanbul Hattı
5Ankara-İstanbul Hattı
6Ankara &#; İstanbul Hattı
7Ankara &#; İstanbul Hattı
8Ankara &#; İstanbul Hattı
9Ankara &#; İstanbul Hattı

İstanbul &#; Eskişehir & Eskişehir &#; İstanbul Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi TL

Business bilet: 2+1 pulman business TL


ANKARA &#; KONYA HIZLI TREN 

Ankara &#; Konya arası karşılıklı günde 3 tane sefer var ve seferler yaklaşık 1 saat 50 dakika sürüyor. Bu hatta da yemekli vagon yok.

Ankara – Konya Hızlı Tren Seferleri

 Ankara Kalkış Konya Varış Tren Hattı
1 Ankara-Konya Hattı
2Ankara-Konya Hattı
3Ankara-Konya Hattı

Konya – Ankara Hızlı Tren Saatleri

 Konya Kalkış Ankara Varış Tren Hattı
1Konya-Ankara Hattı
2Konya-Ankara Hattı
3Konya-Ankara Hattı

Ankara &#; Konya & Konya &#; Ankara Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi TL

Business bilet: 2+1 pulman business TL

(Konya &#; Ankara ve Ankara &#; Konya Yüksek Hızlı Treni hatlarında yemek yok, zaten çok kısa sürüyor.)


İSTANBUL &#; KONYA HIZLI TREN 

Konya İstanbul(Pendik) arası da karşılıklı günde 3 sefer var ve yaklaşık 5 saat sürüyor. Bu tren de Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze duraklarına uğruyor. Ayrıca İstanbul Karaman hızlı tren seferleri de başladı. O tren de Konya&#;dan geçiyor.

İstanbul – Konya Hızlı Tren Seferleri

İstanbul Pendik KalkışKonya Varış Tren Hattı
1İstanbul-Konya Hattı
2İstanbul-Konya Hattı
3İstanbul-Konya Hattı

Konya &#; İstanbul Hızlı Tren Seferleri

Konya Kalkışİstanbul Pendik Varış Tren Hattı
1Konya-İstanbul Hattı
2Konya-İstanbul Hattı
3Konya-İstanbul Hattı

İstanbul -Konya & Konya &#; İstanbul Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi TL

Business bilet: 2+1 pulman business TL


 DİĞER ŞEHİRLERDEN HIZLI TRENE OTOBÜS BAĞLANTISI

Yüksek Hızlı Tren hatlarına bazı şehirlerden ulaşım için TCDD Bursa&#;da ve Antalya&#;da otobüs firmaları ile anlaşmış. Bu şehirlerden hızlı trenin geçtiği en yakın garlara otobüs kalkıyor:

Bursa &#; Eskişehir &#; Konya Hızlı Tren Otobüs Bağlantısı

Bursa Otogar&#;dan kalkıp Eskişehir&#;e gidiyor. Sefer saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

İNDİRİMLİ HIZLI TREN BİLETİ

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı kişilere %20 ile %50 arası indirim var. Onlar:

Gidiş &#; dönüş aynı istasyon

Gidiş &#; dönüş biletini aynı çıkış ve varış istasyonları arasında alıyorsanız, yüksek hızlı tren veya ana hat treni gibi farklı tren olması, farklı mevki veya vagon çeşidi olması farketmeksizin %20 indirimden yararlanabiliyorsunuz.

Genç

yaş arasında bulunan kişilere &#;Genç&#; indirimi var, bu da %20 indirimli.

Öğretmen
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bütün resmi ve özel okullarda hala çalışmakta olan bütün öğretmenlere(müdür, müdür yardımcısı vs. dahil olmak üzere), Yükseköğretim kuruluşlarında(üniversite, yüksekokul, konservatuvar vs gibi.) çalışan bütün öğretim elemanlarına ve de Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlere %20 indirimden yararlanma hakkı var.

Askeri yolcu
Türk Silahlı kuvvetlerinde hala çalışmakta  olan subay, astsubay ve askeri memurlara, NATO&#;nun askeri görevlilerine, uzman, uzatmalı çavuş, onbaşı ve erlere (sevk muhtırasız biletle yapacakları seyahatlerde) %20 indirim.

12 kişi ve 12 kişiden fazla gruplar
Başka nitelikleri gözetilmeksizin en az 12 kişi olan gruplara veya grup olmasa bile 12 kişilik bileti beraber ödeyen yolculara %20 indirim hakkı sunulmuş.

yaş
60 yaş ile 65 yaş arasındaki yolculara %20 indirim var.

65 yaş ve üstü
65 yaş ve üzerindeki yolculara %50 indirim var.

Yerli-yabancı basın kart sahipleri
Yerli ve yabancı basın kartı sahiplerine Başbakanlık Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce verilen kartlarda geçerli %20 indirim var.

TCDD personelleri ve aileleri
Çalışan TCDD personeli, eşi, çocukları ile TCDD emeklisi ve eşine %20 indirim var.

Çocuklar ()
yaş arası çocuklara %50 indirim var, 7 yaş altı çocuklar ayrı bir yer istenmediği sürece ücretsiz. 

Not:Yaşla ilgili bütün indirimlerde yaş hesabı yapılırken sadece doğum yılı esas alınıyor.

ÜCRETSİZ HIZLI TREN BİLETİ

Bir de uluslararası anlaşmalar ve yasalar doğrultusunda bazı yolculara ücretsiz seyahat hakkı veriliyor, bu durum için gerekli şartlar da şu şekilde:

  • Ücretsiz Seyahat Kartı Sahipleri:
    T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen, üzerinde &#;Ücretsiz Seyahat Kartı&#;&#; yazılı Ücretsiz Seyahat Kartınızı göstererek ücretsiz trene bilet alabiliyor.
  • Engelli yolcular
    Engelli yolcular  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen, üzerinde &#;Ücretsiz Seyahat Kartı&#; yazılı Ücretsiz Seyahat Kartlarını veya Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen üzerinde &#;SERBEST&#; yazılı Özürlü Kimlik Kartını veya Özür durumunu belirten Nüfus Hüviyet Cüzdanınızı göstererek ücretsiz seyahat edebiliyor.
  • Başka Ülkelerin  Demiryolu Çalışanları
    Yabancı demiryolu idareleri ile yapılan anlaşmalar gereği, yabancı demiryolu çalışanları permi belgelerini ibraz edip ücretsiz seyahat edebiliyor.

Notlar:
&#; İndirimden faydalanmak isteyen ve gerekli özelliklere sahip yolcuların, belirtilen ve TCDD tarafından kabul görmüş belgeleri hem satış anında hem de kontrollerde göstermeleri gerekiyor, eğer yanınızda olmazsa &#;trende bilet&#; hükümleri uygulanıyormuş.
&#; Bazı durumlarda yasa gereği yapılacak ücretsiz seyahatten faydalanacak yolcuların TCDD Müşteri ilişkileri yönetim sisteminde veya bağlı bulunduğu kurumda kaydının olması aranır. Yolcunun kaydı yoksa indirimlerden faydalanamaz.

HIZLI TREN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hızlı tren hakkında detaylı bilgi alabilmek için bazı websiteler ve telefonları aşağıda bulabilirsiniz.

Müşteri hizmetleri için tıklayın.
Hızlı tren bileti almak için tıklayın.
Hızlı tren saatleri için tıklayın.
Hızlı tren telefon:

Yol Tarifi

Ankara Çanakkale arası; arabayla Dumlupınar Bulvarı üzerinden 7 saat 29 dakika ( km), Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden 8 saat 7 dakika ( km), otobüsle 10 saat 1 dakika ( km), uçakla 1 saat 20 dakika ( km) ve yürüyerek saat ( km) sürmektedir.

Araba Mesafesi km
Otobüs Mesafesi km
Uçuş Mesafesi1 sa. 20 dk. 
Yaklaşık Mesafe km
Araba Süresi7 sa. 29 dk.
Otobüs Süresi10 sa. 1 dk.
Yürüme Mesafesi sa.
En Ucuz Bilet TL
Otobüs Sefer Sayısı29

Lütfen yolcuğunuz sırasında trafik kurallarına uyunuz. Hız sınırlarını dikkate alıp kendinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Siz değerli okurlarımız bizim için çok değerlisiniz o yüzden kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileriz.

Ankara Çanakkale Arası Yol Güzergahı Haritası;



Ankara Çanakkale arası kaç saat?

Ankara Çanakkale arası özel araçla ortalama 7 saat 29 dakika sürmektedir.

Ankara Çanakkale arası otobüsle kaç saat?

Ankara Çanakkale arası otobüsle 10 saat 1 dakika sürmektedir.

Ankara Çanakkale arası otobüsle kaç kilometre?

Ankara Çanakkale arası otobüsle kilometredir.

Ankara Çanakkale arası otobüs bileti ne kadar?

Ankara Çanakkale arası otobüs fiyatları firma, hizmet kalitesi ve akaryakıt giderlerine bağlı olarak değişiklik gösterebileceği gibi ortalama en ucuz TL, en yüksek TL'dir.

Ankara Çanakkale arası otobüs firmaları neler?

Ankara Çanakkale arası otobüs firmaları: KamilKoç, Seç, Metro, Köksallar, Pamukkale, Başkent Turizm günün hemen her saati sefer düzenlemektedir.

Ankara Çanakkale arası hangi şehirden geçilir?

Ankara Çanakkale arası Bolu, Düzce, Sakarya, İzmit, İstanbul, Tekirdağ illerinden geçilmektedir.

Ankara Çanakkale arası uçakla kaç saat?

Ankara Çanakkale arası uçakla 1 saat 20 dakika sürmektedir.

Ankara-Sivas hızlı tren bileti ücretsiz mi, bedava bilet ne zaman bitiyor?

Ankara ve Sivas arasını demiryolu ile 12 saatten 2 saate indiren Ankara-Sivas hızlı tren hattı geçtiğimiz ay hizmete açılmıştı. İlk ay ücretsiz olan Ankara-Sivas hızlı tren biletleri 1 Haziran &#;ten itibaren paralı olacak. Peki Sivas-Ankara hızlı tren bileti kaç para oldu, bilet nereden alınır?

Abone ol

Geçtiğimiz haftalarda açılan ve Ankara-Sivas arasını 2 buçuk saate düşüren yüksek hızlı tren hattının bilet fiyatları belli oldu. 1 ay ücretsiz ulaşım imkanı sunan Ankara-Sivas hızlı tren için 1 Haziran 'ten sonra ücretsiz bilet kampanyası bitecek. Vatandaşlar Ankara-Sivas hızlı trenine binmek için bilet alacak. 

Ankara ile Sivas arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattının bilet ücreti belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının internet sitesinde yeni bilet fiyatını duyurdu. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren bilet ücreti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının internet sitesinden bilet alma bölümünde Ankara-Sivas YHT seferinin bilet fiyatının 1 Haziran tarihi itibariyle lira olduğu belirlendi.

Ankara Sivas YHT hattında 8 durak yer alacak. Bu güzergahta bulunan duraklar şu şekilde:

Elmadağ,
Kırıkkale,
Yerköy, Yozgat,
Sorgun,
Akdağmadeni,
Yıldızeli,
Sivas
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılışı yapılacak olan Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Hattımızla Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi kilometreden kilometreye düşürdük. 12 saat olan demir yolu seyahat süresini 2 saate, Ankara-Yozgat arasını 1 saate indirdik. Projemizle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanmasıyla bu illerimizde yaşayan yaklaşık 1 milyon bin vatandaşımızı hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşturuyoruz. Ankara-Sivas HT hattı, İstanbul dahil olmak üzere Konya, Eskişehir gibi illerimizden gelecek birçok yolculumuza ev sahipliği yapacak. Böylece Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hızlı tren güzergahında yer alan 11 ilimize doğrudan, bu illerimize komşu 9 ilimize de dolaylı olmak üzere toplam 20 ilimizdeki, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 52'sine hızlı tren hizmeti sunacağız."

Ankara-Sivas Hızlı TrenAnkara-Sivas Hızlı Tren bileti

Tren Bileti hakkında tüm bilgiler seafoodplus.info’da! Yüksek Hızlı Tren, TCDD Anahat trenleri, TCDD Demiryolları Haritası, Yüksek Hızlı Tren Haritası, Tren biletleri nereden alınır?, tren bileti fiyatları, tren hatları ve sefer saatleriyle ilgili detaylı bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

Tren Bileti Satış ve Rezervasyon işlemleri, TCDD online güncellemelerinden dolayı şuan için yapılamamaktadır. 

seafoodplus.info üzerinden en uygun fiyatlarla Otobüs Bileti alabilirsiniz! 

Turizm ve seyahat için online bir ulaşım rehberi sunan seafoodplus.info, 21 yıldır devam eden seyahat planlama sürecini en yeni fikirlerle zamanın ruhuna adapte ederek sizin için sunmaya devam ediyor yılında başlayan ulaşımda kolay rezervasyon yolculuğumuz, hız kesmeden daha fazla firma ile ve genişleyen ulaşım ağı seçenekleri ile sürekli yenilenerek ucuz otobüs bileti ve tren bileti hizmetiyle devam ediyor.

seafoodplus.info ile Pamukkale Turizm, Efe Tur, Kontur, Özkaymak, Balıkesir Uludağ, Süha Turizm, Has Turizm gibi köklü firmalarında olduğu ’den fazla otobüs firmasından online otobüs bileti alabilirsiniz. Seyahatlerinizde onlarca seçenek arasından sizin için en uygun firmayı, seferi ve fiyatı seçerek güvenle online bilet satın almanın konforunu yaşayabilirsiniz.

Seyahatleriniz için farklı fikirlere göz atmak isterseniz seafoodplus.info

TCDD'nin bütün anahat trenleri, YHT seferleri ve sefer bilgileri ve tren biletine buradan ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir