notre dame ın kamburu fransızca / Notre Dame'in Kamburu Fransız Edebiyatı Kitapları Victor Hugo Kitabı Fiyatı - Bkmkitap

Notre Dame In Kamburu Fransızca

notre dame ın kamburu fransızca

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ FRANSIZ MÜZİKALİ NOTRE DAME DE PARIS, MAYIS’TA ZORLU PSM’DE!

**Victor Hugo’nun ölümsüz aşk hikayesi Notre Dame'ın Kamburu’ndan uyarlanan Notre Dame de Paris müzikali orijinal dili Fransızcada sahnelenmek üzere, iki hafta boyunca sürecek tam 21 performans için 5 Mayıs – 21 Mayıs ‘ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Biletleri satışa çıkan ve hızla tükenmek üzere olan müzikale biraz daha yakından bakıyor, bilinmeyen yanlarını Zorlu PSM buluşması öncesinde keşfediyoruz. **

İlk kez Paris’te sahnelendi!

Notre Dame de Paris müzikali ilk olarak yılında Paris Kongre Sarayı’nda sahnelenmişti. Ana dili Fransızca olduğu için bu dilin konuşulduğu ülkelerde sahnelenme fırsatı bulan müzikal, Fransa’nın çeşitli şehirleri başta olmak üzere Belçika, İsviçre, Kanada gibi ülkelerin önemli sahnelerinde de yer buldu. Victor Hugo’nun klasik aşk hikayesi “Notre Dame'ın Kamburu” eserinden uyarlanan modern yapımın müzikleri Riccardo Cocciante tarafından bestelenirken, sözleri Luc Plamondon tarafından yazıldı. Paris Kongre sarayı’nda başlayan aşk hikayesi tıpkı ilk günkü gibi büyük bir heyecanla sahnelenmeye ve seyircileri kendine çekmeye devam ediyor.

Notre Dame de Paris’ten Guinness Rekoru!

yılında sahnelendiğinde, henüz sahnelendiği ilk yıl “prömiyer senesindeki gösterimlerinde en çok izleyiciye ulaşma” başarısını elde eden Notre Dame de Paris, Guinness Rekorlar girmeyi başarmıştı. Günümüze dek 20 ülkede yedi farklı dil ile ’den fazla kez sahnelenen müzikal toplamda 8 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Sahne aldığı ülkeler arasında Çin, İtalya, Japonya, Lübnan, Lüksemburg, Polonya, Rusya, Singapur, İspanya, İngiltere, Amerika ve dahası yer alıyor.

Müzikalin parçaları da kendisi gibi popüler!

Notre Dame de Paris’de izlediğimiz toplamda elliden fazla parça her defasında izleyenleri büyülemeyi başarırken, aynı zamanda müzik dünyasında da popüler hale geldi. "Vivre", "Belle" ve "Le Temps Des Cathédrales" gibi şarkılar da listelerde uzun yıllar üst sıralarda yer almasıyla dikkat çekmişti.

Her uyarlamada farklı bir yorum deneyimi!

Notre Dame de Paris’in kült haline gelmiş karakterleri Esmeralda, Quasimodo, Frollo, Gringoire, Phœbus, Clopin ve Fleur-de-Lys; müzikalin her ülke için ayrı olarak oluşturulan kadrolarıyla sahneleniyor. Ancak, müzikalin orijinal ekibinde yer alan dört oyuncudan Garou (Quasimodo), Daniel Lavoie (Frollo), Bruno Pelletier (Gringoire) ve Luck Mervil (Clopin), aynı zamanda İngiliz uyarlamasında da sahne almasıyla bilinen isimler.

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR

kaynağı değiştir]

yy başlarında Paris şehir planlamacıları Notre Dame Katedrali'nin bakımsızlığından ötürü katedrali yıktırmak istemişlerdir. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo, halkın ilgisini Notre Dame Katedrali'ne çekmek ve yıktırılması istenen katedralin yenilenmesini sağlamak için Notre Dame'ın Kamburu adlı romanını yazmıştır. Roman, Notre Dame Katedrali'nin yenilenmesinde büyük rol oynamıştır.

Yazıldıktan sonra[değiştir kaynağı değiştir]

kaynağı değiştir]

Eserde Claude Frollo adlı bir papaz katedralin önünde bir bebek bulur. Çok çirkin bir bebek olduğundan ona Latince'de "eksik-tamamlanmamış adam" anlamına gelen Quasimodo ismini verir. Yaşı ilerledikçe Quasimodo katedralde zangoçluk görevini alır. Bir süre sonra zilin sesi nedeniyle sağır olur.

Günün birinde Esmeralda adında bir kızla tanışır. Esmeralda genç ve güzel bir kızdır. Bu kız küçükken çingeneler tarafından ailesinden kaçırılmıştır. Quasimodo'nun ona aşık olmasıyla olaylar karışır. Çünkü Papaz Claude Frollo da Esmeralda'ya duygular beslemektedir. Esmeralda ise özgür ruhlu, filozof ve aynı zamanda bir şair olan Gringoire ile -onun hayatını kurtarmak için- evlenmiştir.

Esmeralda'nın kalbini ise soylu ve zengin bir ailenin kızıyla nişanlı olmasına rağmen çapkın ve yakışıklı bir subay olan Phœbus çalmıştır. Frollo kıskançlığı ve karşılıksız aşkı yüzünden duyduğu kin sonucu Esmeralda ve Phœbus'un buluştuğu bir gece hançeriyle yüzbaşıyı öldürmeye teşebbüs eder. Suçu Esmeralda'nın üzerine atar. Herkes, bunu Esmeralda'nın çingene ve büyücü olmasına yorarak bunu onun yaptığını düşünür. Esmeralda her ne kadar suçsuz olduğunu söylese de insanlar bir çingeneye inanmaktansa bir rahibe inanmayı tercih ederler.

İnfaz günü Esmeralda, katedralin önündeki karışıklıktan faydalanan Quasimodo tarafından kaçırılır ve Notre-Dame Kilise'sine sığınır. Askerler infazı gerçekleştiremezler çünkü o dönemde ilahi adaletin, kralın adaletinden üstün olduğuna böylece Tanrı'ya sığınan kimselere ceza uygulanamayacağına inanılır, üstelik bu kral tarafından da onaylanmıştır. Daha sonra kral kendisi de buna karşı çıkacaktır. Esmeralda'nın hırsız, dilenci, ayaktakımı arkadaşları Miracles Sarayı'nda toplanıp kiliseye yürürler. Amaçları onu oradan kaçırmaktır. İsyan ederler. Kral askerlerini yollar. Esmeralda kiliseden Gringoire ve Frollo tarafından kaçırılır. Frollo Gréve Meydanında onun için hazırlanan darağacını gösterir ve kendisini ya da ölümü tercih etmesini söyler. Esmeralda Phœbus'ü sevdiğini söyler. Frollo o zaman onu çingenelerden nefret eden Roland Kulesi'nde ölümü bekleyen Gudule Hemşire'ye götürür. Kendisi askerleri çağırmaya gider. Gudule Hemşire, Esmeralda'yı parmaklıkların ardından kolundan tutarken tartışma esnasında onun 15 yıl önce kendisinden çalınan kızı olduğunu öğrenir. Fakat aradan zaman geçer ve askerler gelir. Gudule Hemşire kızını askerlere vermek istemez. Bu esnada itilir. Başını yere sertçe vurur ve ölür. Askerler Esmeralda'yı asarlar. Frollo ve arkasında Quasimodo Notre-Dame Kilisesi'nin korkuluklarından onun ölümünü seyrederler. Quasimodo bunu Frollo'nun yaptığını anlar ve onu iter, Frollo aşağı düşer ve ölür. Quasimodo bir süre ortalıktan kaybolur. Bulunduğunda ise çok geçtir ve vücudu Esmeralda'nın cesedine sarılmış bir biçimde iskeletleşmiştir.

Romanın kahramanları[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir