kanada vatandaşlık şartları 2016 / Kanada'ya Yerleşmek Artık Çok Daha Kolay

Kanada Vatandaşlık Şartları 2016

kanada vatandaşlık şartları 2016

Göçmen Yatırımcı Programı

Şubat yılında Kanada Ekonomi Bakanlığı tarafından alınan kararla Federal Göçmen Yatırımcı programı sonlandırılmıştır. yılında kanun haline gelen bu kararla 11 Şubat tarihinden önce alınmış başvurular işleme koyuldu ve sonrasında yapılan başvurular işleme alınmadı.

Başvurmak isteyenler Quebec Yatırımcı Göçmen Programı adı altında Ekonomik Sınıf başvurusu ve British Columbia İl Temsilciliği Programı’na başvuru yapmayı düşünebilirler.

Hangi Programa Başvurmalı?

Kanada’da oturuma başvurmak isteyenler için Quebec Yatırımcı Göçmen programı Kanada’daki tek oturum programı seçeneğidir. Bu program kapsamında Kanada’ya yerleşecek kişiler Kanada’nın Fransızca konuşulan bölgesi Quebec’te yaşayacaklardır.

Quebec Yatırımcı Göçmen Programı

  • Minimum Sermaye: Başvuru sahibi ve eşi en az Kanada Dolarına eşdeğer miktarda malvarlığına sahip olmalı.
  • Gerekli Yatırım: Quebec hükümetinden Kanada Dolarlık tahvil satın almak ve bunu beş yıl boyunca elde tutmak.
  • Yatırım Süreci: 60 Ay
  • İş ve Yöneticilik Gereksinimleri: Başvuru yapmadan önceki beş yıl içinde başvuru sahibinin en az 2 yıllık şirket yöneticiliği tecrübesi olması gerekmektedir.

Girişimciler ve Şirket Sahipleri için Kanada’da Hızlı Sonuç Veren Göçmenlik

Kanada’da yeni bir şirket kurmak veya mevcut yabancı şirketlerini Kanada pazarına açmak isteyen başarılı girişimci ve iş sahipleri için son derece pratik bir seçenektir. Bu programın avantajları:

  • Kısa sürede 2 yıla kadar geçerli çalışma ve oturma izni alma imkanı
  • Çekirdek aile bireyleri için çoklu vize başvurusu
  • Kanada’da geçirilen her gün vatandaşlık sürecinde sayılıyor
  • Kalıcı oturma izni almayı beklerken yasal olarak var orda sayılma imkanı
  • İşlemeye hazır iş yapısı

Prosedür ve Takvimi

  1. Aşama: Geçici Oturma İzni Başvurusu (seafoodplus.info)
  • Kanada ortaklığı kurmak
  • Göçmenlik yetkilileri tarafından hazırlanan iş plan ve taslağı
  • Geçici sakinler için oturma ve çalışma izni kabulü
  1. Aşama: Kanada’ya Taşınma (seafoodplus.info)
  • 2 yıla kadar geçici oturma ve çalışma izni
  • Yerleşmek için barınma, eğitim, bankacılık, sağlık ve sosyal sigorta numaraları gibi alanlarda danışmanlık ve yardım alma
  • Kanada’da bir iş kurmak
  1. Aşama: Daimi Oturma İzni Başvurusu (ayay)
  • Geçici oturma izni ve çalışma izninin yenilenip geçici oturma izninden kalıcıya geçilmesi

Genç Girişimler İçin Vize Programı

Bu program yenilikçi girişimcilerin Kanada’da rekabet edebilecek start uplar kurmasını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Kanada’da yer alan tecrübeli özel sektör kuruluşları genç girişimleri desteklemek ve onlarla ortaklık yapmak konusunda ileri düzeyde uzmanlık sahibidirler. Göçmen girişimciler bu kuruluşlar sayesinde hayallerini kurdukları iş fikirlerini uluslararası alanda tanınmış şirketlere dönüştürebilirler.

Yabancı girişimciler Genç Girişimleri için vizeye başvurmadan önce bu alanda Kanadalı melek yatırımcılardan, devlet sermaye fonundan destek alabilirler. Başvuru sahipleri dil yeterliliği ve eğitim seviyesi gibi belirli kriterlere uygun olmak durumundadırlar.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kanada’da yer alan her bölgenin kendine özgü iş göçmenliği programı vardır bu yüzden uygunluk gereksinimleri, gerçekleşme süreçleri ve performans gereklilikleri bölgeden bölgeye değişebilir. Genel olarak bütün başvuru sahipleri aşağıdakilerle ilgili kanıt göstermek durumundadırlar:

  • İş tecrübesi
  • Uygulanabilir iş yatırım planı
  • Yasal yollarla elde edilmiş sermaye
  • Minimum düzeyde gerekli yatırım miktarına sahip olmak

Bölgeler girişimcilerle performans anlaşması imzalar ve bütün girişimcilerden aktif ve devamlılık getiren bir iş yönetimi sağlanmasını beklerler.

ABD'de Puanlamaya Dayalı G&#;&#;menlik Sistemi G&#;ndemde

Amerika’da göçmenlerle ilgili olarak gündeme gelen sistemlerden biri de puanlamaya dayalı sistem. Bu sistem yeni değil. İngiltere’de var, Almanya puanlamaya dayalı pilot bir sistemi uygulamaya başlıyor. En eski puanlama sistemi Kanada ve Avustralya’da uygulanıyor.

İşte bu sistemin uygulandığı ülkeler ve Amerikan sistemine nasıl uygulacağı konusunda bazı ipuçları.

Kanada, Avustralya ve Amerika

Kanada puanlamaya dayalı sistemi ’de uygulamaya başlayan ilk ülke. Eğitim, iş tecrübesi, iş teklifi, başvuranın yaşı ve aile uyumu gibi kriterlerle puandan oluşuyor. Kanada sisteminde başvuranlar en yüksek puan 28’i, İngilizce ve Fransızca dil yeterliliğinde alıyor.

Kanada’ya göçmen olarak kabul edilebilmek için, başvuru sahibinin üzerinden en az 67 puan alması ve sağlık kontrolundan da geçer not alması gerekiyor.

’de Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi toplam göçmen sayısının yarısı olan , kişinin çalışanlar programıyla gelmesini ve 84 bin aile üyesinin de kabul edilmesini planladı.

Avustralya’da puan sistemi ’da oluşturuldu

Başvuranların başarılı olması için İngilizce yeterlilikten 60 puan alması, yetenekli çalışan olması, eğitim geçmişi bulunması ve Avustralya’yla bağı olması gerekiyor. Avustralya en fazla puan olan 30’u çalışma yaşındaki yetişkinlere veriyor. Başvuranlar ayrıca sağlık ve karakter testlerini geçmek zorunda.

ve ’de Avustralya Göçmen ve Sınır Koruma Dairesi , kişinin yeteneğe, 56, kişinin de aile bağlarına göre ülkeye yerleştirildiğini açıkladı.

Amerika, aile birleşmesine dayanan göçmenlik politikasını ’ten buyana uyguluyor. Her yıl bin aile vizesi veriliyor. Çalışma vizesi alanların sayısıysa bin.

Trump’ın puanlama planını destekleyenler, aile temelli yaklaşımın puanlama sistemine göre düşük kaliteli çalışanları ülkeye getirdiğini söylüyor. Plan, yüksek ücretli iş teklifleri, geçmişteki başarılar, İngilizce kabiliyeti ve eğitim yüksek puanı öngörüyor. Plan ayrıca yasal göçmenliği yüzde 50 azaltmayı amaçlıyor.

Planı eleştirenler puanlama sisteminin Amerika’ya daha pahalıya mal olacağını savunuyor.

Sonuçlar

Amerika ’da milyon göçmen kabul etti. En fazla göçmen kabul ettiği ülkeler, Meksika, Çin, Küba, Hindistan ve Dominik Cumhuriyeti oldu.

Aynı yıl Kanada bin mülteci aldı. Kanada’nın en fazla göçmen kabul ettiği ülkeler Filipinler, Hindistan, Suriye, Çin ve Pakistan.

ve ’de Avustralya bin göçmen kabul etti. En fazla göçmen Hindistan, Çin, İngiltere, Filipinler ve Pakistan’dan geldi.

Avustralya Çalışma İstatistikleri Bürosu Kasım ’da açıkladığı raporda, göçmenler arasındaki işsizlik oranını ve geçici yerleşimi yüzde olarak açıkladı. Avustralya’da doğanlarda bu oran yüzde Avustralya vatandaşı olan göçmenlerde işsizlik oranı yüzde

Kanada İstatistik Dairesi’ne göre, ’de işsizlik oranı yüzde Yeni gelen göçmenler için bu oran yüzde ve 5 yıldan daha az süre Kanada’da kalanlar için bu oran yüzde 10 yıldan az kalanlar içinse oran yüzde

Çalışma İstatistikleri Bürosu ’da yabancı doğumlular için işsizlik oranını yüzde olarak açıkladı.

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

İlk Kanada pasaportları, yılında, Amerikan İç Savaşı'nın başlangıcından sonra, Birleşik Devletler sınırını geçmek isteyen Kanadalılardan daha fazla kimlik tespiti etmesi istedi. Kanada Genel Valisine "İstek Mektubu" formu gönderildi. Bu belgeler, 'te Kanada pasaportlarının İngiliz formatında ilk on bölüm tek sayfalık klasöre çıkıncaya kadar kullanılmaya devam etti.[5]

Kanada pasaportunun modern biçimi 'de ortaya çıktı. O zamanlar Kanadalılar İngilizlerdi ve Kanada Birleşik Krallık'la ortak bir vatandaşlık yaptı; Böylece, Kanada pasaportları Kanada'da ikamet eden veya Kanada'ya bağlı olan İngilizler lehine verildi. Bu düzenleme, 'de sona erdi; Kanadalı Vatandaşlık Kanunu Kraliyet onayına verildi ve Kanada vatandaşlığı belirlendi. Ertesi yılın Temmuz ayında başlayarak, Kanada pasaportları yalnızca Kanada vatandaşlarına verildi.[6]

yılları arasında Kanada vatandaşları, sadece pasaport için Ottawa'ya posta yoluyla başvurabilirlerdi. Gereklilikler basitti ve Kanada'da doğum yaptığını iddia eden başvuran kişilerin doğum belgesi sunmaları gerekmiyordu. Gevşek güvenlik, pasaportun birçok kötüye kullanımına neden oldu, bu nedenle Kanada Hükûmeti başvuru koşullarını 'ten sıkılaştırdı. O yıl, ilk üç Kanada Pasaport ofisi Montreal, Toronto ve Vancouver'da açıldı.

yılında, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarına uygun olarak, makine tarafından okunabilen pasaportların (MRP) ilk uyarlaması çıkarıldı. 'de ilave güvenlik özellikleri ve daha katı işlem gereksinimleri ile değiştirilen bir sürüm dolaşıma girdi. 'e gelindiğinde, çoğaltma veya değişiklik önlemek için benzersiz özellikler içeren daha yeni bir MRP sürümü tanıtıldı.

11 Aralık 'den beri, çocuklar ebeveynlerin pasaportlarına dahil edilmemiştir ve pasaportlar sadece bir kişi için verilmiştir.

yılında Kanada Pasaportunun Kanada'da güncellenmiş bir sürümü dağıtılmaya başladı. Pasport defterinin tanımlama sayfasına gömülmüş olan taşıyıcının dijital olarak basılı fotoğrafını, hologram görüntülerini, bar kodlu seri numarası ve yalnızca ultraviyole ışık altında görülebilen pasaport sahibinin ikinci bir gizli fotoğrafı yer aldı. Kanada dışındaki diplomatik misyonlar bu sürümü 'da kabul ettiler.

federal bütçesinde Finans Bakanı Jim Flaherty, biyometrik pasaportların ("e-pasaport") yılına kadar tanıtılacağını açıkladı.[7]&#; yılında bir pilot proje başlamış; e-pasaportlar özel ve diplomatik pasaport başvuru sahiplerine gönderilmiştir.[8] E-pasaport yayımı 1 Temmuz 'e kadar geriye itildi. Aynı gün, Kanada pasaportlarının düzenleyen makam şimdi IRCC olarak bilinen Kanada Vatandaşlığı ve Göçmenlik Merkezi'ne (CIC) geçti.

Amerika Birleşik Devletlerine Vizesiz erişim[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir