supangleli mozaik pasta / Sadece 15 Dakikada Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi - Tarif Defteri

Supangleli Mozaik Pasta

supangleli mozaik pasta

Supangle

Posted on 6 Ekim by tumay in Pratik Lezzetler, Sütlü Tatlılar, Tatlılar

Herkese yepyeni bir haftadan kocaman bir merhaba:) Bizim evin en ama en sevilen tatlısıdır. Sanki tüm dünyayı gezmiş gibi Simay, her yediğinde, “Anne bu tatlı hiçbir yerde yok” der:) O yüzden ben de bugün, haftaya tatlı başlayalım, tatlı gitsin istedim:) Artık supangleyi pastanelerden almanıza gerek kalmadı. Noktası virgülüne kadar tarife uyarsanız, tam bir kıvamında nefiss bir supangle yapabilirsiniz:)

Hiiç lafı uzatmadan bence beni de her yaptığımda heyecanlandıran bu nefis tarife geçelim:)

Malzemeler;

1 litre süt

1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

3 tepeleme yemek kaşığı un

2 adet yumurtanın sarısı

30 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar)

70 gram bitter çikolata (1 paket)

Yarım su bardağı soğuk süt (en son kullanılacak)

Kek parçaları (Servis kuplarının altlarına koymak için. Ben ufak browni kekler kullandım).

Üzeri için;

Çikolatalı pirinç patlakları

Pasta süsleri

Rendelenmiş beyaz çikolata

Rulo Kat

Yapılışı;

Tereyağı, çikolata ve soğuk süt hariç tüm malzemeyi bir tencerenin içine koyup karıştırın ve orta ateşte kıvam alıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.

Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp, içine tereyağı ve çikolatayı ekleyin. Karıştırarak eritin.

Ilınması için kenara alın. Ara ara karıştırarak ılınmasını hızlandırın.

Ilındıktan sonra içine yarım su bardağı soğuk süt ekleyip karıştırın.

Mikserle 3 – 4 dakika kadar tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

Servis kuplarının altına kekleri yerleştirin. Eliniz ile bastırın. (Supangleyi dökerken üste çıkmaması için). Supangleyi paylaştırın.

2 – 3 saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabına kaldırın.

Soğuduktan sonra üzerlerini süsleyip servis yapın.

supangle1

Afiyet olsun…

 

Birbirine çok yakışan malzemelerle bol çikolatalı ve kakaolu olarak hazırlanan Pratik Mozaik Pasta Tarifi, sesli anlatımlı olarak izleyeceğiniz video ile Evdeki Pastane sayfamızda bilgilerinize sunulmuştur.

Pratik yapımı ve servis tabaklarınıza çok yakışacak şık görünümü ile favoriniz olacak bu enfes pastayı denemenizi öneriyoruz.

Kremalı pastaları aratmayacak kolay ve kısa sürede yapılan harika bir ikram olacak Pratik Mozaik Pasta Tarifi, Masmavi3 Mutfakta YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayımlanmıştır. Pastanın yapımı için kullanacağınız malzemelerin tam ölçülü listesi, aşağıda yazılı olarak da verilmiştir.

Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Malzeme Listesi

  • gram (2 paket) sade petibör bisküvi

Çikolatalı sosunu hazırlamak için;

  • gram (2,5 paket) sütlü ya da bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık içi
  • 1,5 su bardağı sıcak süt

Üzerini süslemek için;

  • Bütün fındık taneleri
  • Rendelenmiş çikolata

Videolu Anlatım


Nefis bir tatlıyla döneceğimden geçen gün bahsetmişfunduszeue.info supangle pasta ,kendisi oldukça lezzetli ve pratik,yalnız bu pastayı ben bir ölçü yaptım 2,5 parmak kalınlığında oldu daha kalın olması için bir daha yaptığımda bu ölçüleri ikiye çıkararak yapmak funduszeue.info de ince isterseniz bu ölçülerle kalın isterseniz iki katı ölçüyle yapın.
Bir de bir sonrakinde içine kestane şekeri koycam asıl tarifte kestane şekeri vardı ben bu sefer koymadın inşallah bir sonrakine koyacağım.Şimdi buyrun tarife:)))

MALZEMELER

1paket hazır funduszeue.info supangle

2,5 su bardağı süt

18 adet kare bisküvi

1/2 su bardağı ikiye bölünmüş fındık

1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

1 limon kabuğu rendesi

üzeri için hindistancevizi

toz antepfıstığı

YAPILIŞI:

Supangleyi üzerindeki tarife göre pişirin,yani 2,5 su bardağı süt ile pişirin ocağın altını kapamadan önce 1 yemek kaşığı tereyağ katıp iki taşım daha kaynatıp altını kapatıfunduszeue.infole çırparak biraz soğfunduszeue.info zarı büyüklüğünde kırılmış bisküvileri ,limon kabuğunu ve iri fındıkları içine katıp kalıbınıza boşaltıfunduszeue.info kalıp olarak borcamın uzun kek kalıbını kullandıfunduszeue.infoıba önce strech film serin sonra pastayı dökün derin dondurucuda  bir gece bekletin ertesi gün ters çevirip üzerini süsleyin.İşte bu kadarcıfunduszeue.info bal şeker olsun kilo olmasın:)))

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası