sırt üşümesinin sebepleri / Sırtta Üşüme Ve Titreme Belirtileri ve Tedavisi

Sırt Üşümesinin Sebepleri

sırt üşümesinin sebepleri

Sırt &#;ş&#;mesi Neden Kaynaklanır? Sırtta &#;ş&#;me Nedenleri Nelerdir, Nasıl Ge&#;er?

Sırt üşümesinin belirli nedenleri söz konusudur. Farklı hastalıkların habercisi de olabilmektedir. Bu yüzden nedenlerini çok doğru bir şekilde bilmek önem arz etmektedir. Bu sayede gerekli önlemler de alınabilir. Sırtta meydana gelen sürekli üşüme hali önlemler alınarak geçirilebilir. 

Sırt Üşümesi Neden Kaynaklanır?

 Birçok kişi sırt üşümesinden şikayet eder. Hiç ısınmadığından dolayı rahatsız olunduğu şikayetleri doktorlara iletilir. 

 Normal şartlarda üşüme çevre ısınının ani olarak değişmesi sonucunda ortaya çıkan vücudun bu duruma verdiği tepkidir. Cilt, damarlar ve kaslar bu duruma göre gevşer ve kasılır. 

 Bu ısı değişikliğine cevap vermeye çalışan vücudun varlığının yanında üşümenin her zaman normal olup olmadığı tartışılmıştır. 

 Sırt üşümesine ilişkin 7 adet neden ortaya dökülmüştür. Bu nedenler şöyledir:

Sırt üşümesi sürekli üşümeyi de beraberinde getirir.

Enfeksiyon hastalıkları 

Anemi hastalığı

Hipoklisemi hastalığı

Tiroit bezi hastalığı

Damar sistemi hastalıkları

Sinir sistemi hastalıkları

Cilt hastalıkları

Yukarıdaki nedenlere bakıldığında bu hastalıklardan bir ya da birkaçına sahipseniz sırt bölgeniz sürekli üşüyebilir. Çevre etkisine bakılmadan yaz, kış sürekli soğuk olan sırt bölgesi bu hastalıklardan etkilenebilir. Daha detaylı taramalar ve nedenler için iç hastalıkları uzmanlarına başvuru yapılması doğrudur. 

Sırtta Üşüme Nedenleri Nelerdir?

 Sırtta üşüme daha çok araştırılan istatistik verilere göre daha çok kadınlarda görüldüğü ortaya çıkmıştır. Çünkü nedenlerine daha çok kadınlar maruz kalmaktadır.

 Anemi sırt ve diğer bölgelerdeki üşüme nedenini oluşturmaktadır. Anemi hastalığı, halk arasında kansızlık olarak bilinir. Kan değerlerinin düşmesi sırt ve diğer bölgelerde üşümeye neden olur.

 Vücudun enfeksiyon kapması yani virüslere maruz kalması sırt ve diğer bölgelerde üşüme yaratabilir. Bu enfeksiyon durumu grip, soğuk algınlığı gibi durumlar olabileceği gibi farklı enfeksiyon hastalıkları da olabilir. 

 Özellikle tiroit bezi ile ilgili problemler daha çok kadınlarda görülmektedir. Tiroit bezinin fazla ya da az çalışması dengesizlik yaratabilir. Hormon çok fazla üretilebilir ya da üretilen hormon yetersiz olabilir. Bu durumda tiroit bezi düzgün çalışmaz. Bu da sırt ve diğer bölgelerde üşümeye neden olabilir.

 Bu nedenler gibi cilt, damar ve sinir sitemi de dahil olmak üzere pek çok hastalık nedenleriyle beraber üşümeye sebebiyet verebilir. 

Sırt Üşümesi Nasıl Geçer?

 Sırt üşümesini engellemek için belirli öneriler mevcuttur. Bireylerde üşümeyi engellemek adına bu önerileri uygulayabilmektedir. 

 Alınan kafein oranı vücut ısısını düşürmektedir. Bu yüzden üşümeyi engellemek için kafeinsiz sıcak içecekler tüketilebilir. Sıcak bir çay buna örnektir. 

 Kefir ve yoğurt tüketimi üşümeyi engellemektedir. Bol miktarda yoğurt tüketilebilir. Bu tüketim düzenli olmalıdır. 

 Üşüyen bölge olan sırt bölgesine nemlendirici sürülebilir. Çünkü nemlendirme sistemi enfeksiyon oluşumunu engeller. Ufak ufak yapılan masajlar ile nemlendirme uygulandığında üşüme de azalarak kan akış hızı sağlanacaktır.

 Bulunduğunuz bölgenin sıcaklık dengesini iyi oluşturmanız da gerekmektedir. Dışarıda değilken bile sırt bölgesi üşüyorsa oda sıcaklı da dengeli sağlanmalıdır. Hatta sırt bölgesine sıcak havlu koyulması sıcak battaniye ile sırt bölgesinin sarılması dengeleme için önemli olabilir. 


Kimi kışın evde yanan kalorifere rağmen kat kat yorganla uyur, kimileri yaz sıcağında bile ceketle, montla gezer. Hiç kimsenin üşümediği ortamlarda üşümenin altında yatan nedenleri uzmanlarımız şöyle sıralıyor

 

Kansızlık (Anemi)

En sık yaşanan sağlık problemi kansızlıktır. Önemli bir sağlık sorunu olan ve oldukça sık görülen anemi hastalığına kadınlarda daha sık rastlanıyor.

Kardiyovasküler Sistem Hastalıklar

Damarsal problemlere bağlı üşüme daha çok el veya ayaklarda olur ve renk değişikliği, morarma, uyuşma ve karıncalanma şikâyetleri ile birlikte görülmektedir.

Hipotioridi (tiroid bezinin az çalışması)

Vücudun metabolizmasını düzenleyen tiroid bezinin sağlıklı çalışması tüm sistemlerin uyum içinde olmasını sağlar. Çok veya az çalışması durumlarında ise üşümenin yanı sıra kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen; sürekli yorgunluk hissi, saç dökülmesi, kabızlık, istemsiz kilo alımı gibi ciddi sonuçlara kadar değişen klinik durumlar görülebilmektedir.

Diyabet

Kontrol altında tutulmayan diyabet, periferik nefropati adı verilen rahatsızlığa, yani sinirlerde elleriniz ve ayaklara kadar duyulan hassas bir saldırıya neden olabilmektedir. Bu geliştiğinde, el ve ayaklarda uyuşukluk ve bazen ağrı hissedilir. Bu sinirler sıcaklık hissi ile ilgili olarak beyne mesaj göndermekten sorumlu olduklarından eller ve ayakların üşüdüğü hissedilebilmektedir.

Anoreksiya veya Aşırı Zayıflık

Anoreksiya veya aşırı zayıflık da koruyucu yağ tabakasının eksikliği nedeniyle üşümeye neden olan bir problemdir. 




Sigara Kullanımı

Burger hastalığı olarak bilinen ve sigara tüketimi ile ilişkilendirilen hastalık arterlerde ve damarlarda daralmaya ve tıkanmaya neden oluyor. Hastalığın ilk belirtileri arasında el ve ayaklarda üşüme geliyor.

Özellikle halsizlik, yorgunluk, ciltte solukluk ile çarpıntının üşümenin belirtileri olduğunu belirten uzmanlar, yapısal üşüme probleminde yapacak bir şey olmadığını, üşümenin altta yatan nedenlerin diyabet, hipertiroidi veya anemi gibi sağlık problemlerinin olduğu durumlarda ise ilgili uzman hekime başvurulması gerektiği uyarısında bulunuyor.

 

Sorularınız için tıklayabilirsiniz

 


Kullanıcılar bunları da aradı: 

Yayın Tarihi : 08/10/

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası