istanbul izmir kaç km / İstanbul İzmir Arası Kaç Km? Kaç Saat? Yol Tarifi

Istanbul Izmir Kaç Km

istanbul izmir kaç km

Yol Tarifi

İstanbul İzmir arası; arabayla O-5 üzerinden 4 saat 52 dakika (479 km), O-5 ve O-33 5 saat 28 dakika (493 km), otobüsle 7 saat 17 dakika (564 km), uçakla 1 saat (328 km) ve yürüyerek 59 saat (393 km) sürmektedir.

Araba Mesafesi479 km
Otobüs Mesafesi564 km
Uçuş Mesafesi1 sa.
Yaklaşık Mesafe479 km
Araba Süresi4 sa. 52 dk.
Otobüs Süresi7 sa. 17 dk.
Yürüme Mesafesi59 sa.
En Ucuz Bilet246 TL
Otobüs Sefer Sayısı638

Lütfen yolcuğunuz sırasında trafik kurallarına uyunuz. Hız sınırlarını dikkate alıp kendinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Siz değerli okurlarımız bizim için çok değerlisiniz o yüzden kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileriz.

İstanbul İzmir Arası Yol Güzergahı Haritası;

 



İstanbul İzmir arası kaç saat?

İstanbul İzmir arası özel araçla ortalama 4 saat 52 dakika sürmektedir.

İstanbul İzmir arası otobüsle kaç saat?

İstanbul İzmir arası otobüsle 7 saat 17 dakika sürmektedir.

İstanbul İzmir arası otobüsle kaç kilometre?

İstanbul İzmir arası otobüsle 564 kilometredir.

İstanbul İzmir arası yeni yol kaç kilometre?

İstanbul İzmir arası yeni yapılan yol 404 kilometredir.

İstanbul İzmir arası otoban ücreti ne kadar?

İstanbul İzmir arası otoban ücreti otomobiller için 184 TL, minibüsler için 295 TL, Kamyon 465,5 TL'dir.

Osmangazi Köprüsü ile İstanbul İzmir arası kaç saate düştü?

İstanbul İzmir arası Osmangazi Köprüsünün açılmasıyla birlikte 3,5-4 saate düşmüştür.

İstanbul İzmir arası otobüs bileti ne kadar?

İstanbul İzmir arası otobüs fiyatları firma, hizmet kalitesi ve akaryakıt giderlerine bağlı olarak değişiklik gösterebileceği gibi ortalama en ucuz 246 TL en yüksek 400 TL'dir.

İstanbul İzmir arası otobüs firmaları neler?

İstanbul İzmir arası otobüs firmaları: Pamukkale, Varan, Uludağ, KamilKoç, Villa, Metro, Truva Turizm günün hemen her saati sefer düzenlemektedir.

İstanbul İzmir arası uçakla kaç saat?

İstanbul İzmir arası uçakla 1 saat sürmektedir.

İstanbul İzmir arası uçak bileti ne kadar?

İstanbul İzmir arası uçak bileti firmaya göre değişiklik gösterebileceği gibi ortalama en ucuz 462 TL'dir.

İller Arası Mesafe Hesaplama

İstanbul ve İzmir, Türkiye’nin en sık seyahat edilen şehirleri arasında yer alır. Bu da bir diğer ifadeyle İstanbul İzmir güzergâhının sürekli aktif ve yoğun olması anlamına gelir. İstanbul’dan yola çıkıp İzmir’e varmak isteyenler seyahatleri sırasında herhangi bir aksilik yaşamamak için bu iki şehir arasındaki ulaşım alternatiflerini öğrenmek isterler. Ayrıca İstanbul İzmir arasının kaç kilometre olduğu da hem yolcuların hem de şoförlerin sıkça sordukları sorulardan biridir.

İstanbul İzmir arasındaki mesafe gitmeyi planladığınız güzergâha göre değişiklik gösterir. En popüler rotaya bakıldığında ise bu iki şehrin arasındaki mesafenin 478,8 kilometre olduğu görülür. Özel araç veya otobüs yerine uçakla ulaşımı tercih ederseniz kat edilen mesafe 320 kilometreye düşer.

İstanbul İzmir Otoyol Ücreti

Otoyollar ulaşımı daha kolay ve hızlı hâle getirmesiyle diğer güzergâh alternatiflerinin önüne çıkar. İstanbul’dan İzmir’e varmak için de otoyol kullanabilmeniz mümkündür. Yolun düzlüğü ve genişliği sayesinde hiçbir problem yaşamadan İzmir’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik İstanbul İzmir Otoyolu, bu iki şehir arasındaki yolculuk süresini de bir hayli kısaltır. Otoyolu kullanmak için İstanbul İzmir arası yol ücreti ödemeniz gerekir.

İstanbul İzmir otoyol ücreti 274,50 TL olarak belirtilmiştir. Ancak İstanbul’dan çıkarken otoyola girebilmek için Osmangazi Köprüsü’nden geçmeniz gerekir. Bu da köprü geçiş bedelini de ödemeniz gerektiği anlamına gelir. Osmangazi Köprüsü’nü kullanmanın bedeli ise 184,50 TL’dir. Yani İstanbul İzmir arası otoyol kullanmak istiyorsanız toplamda 459 TL ödeme yapmanız gerekir. Tüm bu hesaplamalar 1.sınıf araçlar baz alınarak yapılmıştır.

İstanbul İzmir Yol Durumu

İstanbul İzmir arası yol durumunu öğrenmek ilk olarak kullanacağınız güzergâhı kararlaştırmanız gerekir. Böylece o yol hakkındaki güncel durumu daha kolay öğrenebilirsiniz. Ulaşım için kara yolunu tercih eden pek çok kişi otoyolu kullanır. Ancak otoyol haricinde daha farklı güzergâhlar da bulunur.

Yol durumu hakkında güncel bilgiler edinerek hazırlıklı olabilmeniz mümkündür. Seyahatinizden yüksek seviyede verim alabilmek için yola çıkmadan hemen önce navigasyonu başlatabilirsiniz. Navigasyon mevcut yol durumunu inceleyerek size en uygun rotaları önerir. Çünkü yol durumu anlık olarak bile değişebilir. Navigasyon yardımıyla bu değişimden etkilenmezsiniz.

İstanbul İzmir Arası Yakıt Hesaplama

İstanbul İzmir yakıt hesaplaması yapmadan önce mutlaka bilmeniz gereken iki nokta vardır. Bunlardan ilki kaç kilometre mesafe kat edeceğinizdir. İkincisi ise otomobilinizin hangi tür yakıt tükettiğidir. Bu iki değer olmadan yakıt hesaplaması yapabilmek mümkün değildir. İstanbul İzmir arasında benzinli bir otomobil kullanıyorsanız aracınız yolculuk boyunca 31,1 litre yakıt tüketir. Dizel otomobiller için İstanbul İzmir arası yakıt tüketimi ise 26,3 litredir.

Maliyet açısından incelendiğinde en bütçe dostu seçeneğin yine LPG’li araçlar olduğu görülür. Tüm bunların yanı sıra hesaplama yaparken o günün yakıt fiyatlarını da bilmeniz şarttır. Yola çıkacağınız günün litre başına düşen yakıt fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Böylelikle maliyeti önceden tahmin edebilme fırsatınız olur.

İstanbul İzmir Arası Kaç Saat?

İstanbul İzmir arası mesafe, gitmek istediğiniz noktaya kaç saat sonra varacağınız konusu üzerinde doğrudan etkilidir. Özel aracınızla yola çıkıyorsanız 479 kilometrelik yolu yaklaşık 4 saat 40 dakikada tamamlarsınız. Otobüste ise mola verildiği için varış süreniz 1-1,5 saat kadar daha uzun olur. Zamandan tasarruf etmek ve mümkün olan en konforlu şekilde İzmir’e varmak için hava yolunu kullanmayı da düşünebilirsiniz. İstanbul İzmir arası uçakla yapılan yolculuklar yaklaşık 50 dakika sürer.

Yolculuğunuz sırasında ihtiyaç duyduğunuzda Petrol Ofisi istasyonlarına uğrayarak HesApplı Yakıt Sisteminden faydalanabilirsiniz. Sisteme tanımladığınız kredi kartınız sayesinde yakıt alımlarınızı araçtan inmeden ödeyebilirsiniz. HesApplı Yakıt Sistemi, zamandan tasarruf edip yola güvenle çıkmanızı sağlar.

İstanbul ile İzmir Arası Kaç Km?

İstanbul İzmir Kaç Km

İstanbul ile İzmir arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 479 Kilometre mesafededir. İstanbul İzmir arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 4 saat 41 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün 17:28 olacaktır.

İstanbul İzmir Km Yakıt Hesaplama

İstanbul ile İzmir yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 479 Km mesafede 31,1 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺748 olur. Dizel bir aracınız varsa 26,3 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺627 olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺321 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺748₺627₺321

NOT: , 25.06.2023 tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24.02 TL, Motorin: 23.8 TL, LPG: 10.59 TL'dir. Benzinli aracın 100 Km'de 90 km/s hızında ortalama 6.5 Litre, dizel aracın ise ortalama 5.5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

İstanbul İzmir Yol Tarifi

İstanbul İzmir Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. İstanbul hava durumu veya İzmir hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası