finlandiya başbakanı kahvaltı / Finlandiya başbakanı mutfak masrafı ile gündemde: euroluk kahvaltı için soruşturma açıldı

Finlandiya Başbakanı Kahvaltı

finlandiya başbakanı kahvaltı

Finlandiya Başbakanı Marin’e kahvaltı soruşturması

Finlandiya polisi Başbakan Sanna Marin’in kahvaltı masraflarının kanuna aykırı bir şekilde vergi mükelleflerinin parasıyla ödenip ödenmediğine dair soruşturma başlattı.

funduszeue.info

Yayınlanma:

Finlandiya Başbakanı Marin’e kahvaltı soruşturması

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, resmi konutunda yaşamasına rağmen her ay ailesinin kahvaltı masrafı olarak euro ödeme talep etmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Muhalefet konuyla ilgili olarak Başbakan’ı eleştirirken, 35 yaşındaki Marin ise bu ek ödemenin önceki başbakanlara da verildiğini savundu. Marin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Başbakan olarak ben ne bu ödeneği talep ettim ne de bu konuda bir karar verdim” dedi.

ANAYASAYA AYKIRI OLABİLİR

Finlandiya basınına konuşan hukukçular, vergi mükelleflerinin ödediği parayla başbakanın kahvaltısının ödenmesinin ülkenin anayasasına aykırı olabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Finlandiya Polisi’nden yapılan açıklamada, “Başbakanlık ödeme kanunundaki maddelerin buna izin vermediği görüldüğü halde Başbakan’a bazı yemekler için geri ödeme yapılmış” denildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Dedektif Teemu Jokinen soruşturmanın Başbakanlık ofisindeki karar verici konumdaki idari personele odaklanacağını ve Başbakan ile bağlantılı olmayacağını vurguladı. Başbakan Marin ise soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını ve soruşturma sürecinde ödemeyi talep etmeyeceğini söyledi.

Finlandiya, IŞİD mensubu aileleri geri getirmeye devam ediyorİlginizi ÇekebilirFinlandiya, IŞİD mensubu aileleri geri getirmeye devam ediyor

aileBaşbakanBaşbakanlıkDışişleri BakanlığıEuroFinlandiyaIŞİDReutersSuriyeTÜRKÇETwitter

\n

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Iltalehti gazetesinde yer alan bir habere göre, resmi konutunda yaşamasına rağmen her ay ailesinin kahvaltı masrafı olarak euro ödeme talep etmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

\n

Muhalefet konuyla ilgili olarak Başbakan'ı eleştirirken, 35 yaşındaki Başbakan Marin ise bu ek ödemenin önceki başbakanlara da verildiğini savundu. Marin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda \"Başbakan olarak ben ne bu ödeneği talep ettim ne de bu konuda bir karar verdim\" dedi.

\n

Hukukçular: Anasaya aykırı olabilir

\n

Finlandiya basınına konuşan hukukçular, vergi mükelleflerinin ödediği parayla başbakanın kahvaltısının ödenmesinin ülkenin anayasasına aykırı olabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Finlandiya Polisi'nden yapılan açıklamada \"Başbakanlık ödeme kanunundaki maddelerin buna izin vermediği görüldüğü halde Başbakan'a bazı yemekler için geri ödeme yapılmış\" denildi.

\n

Dedektif Teemu Jokinen soruşturmanın Başbakanlık ofisindeki karar verici konumdaki idari personele odaklanacağını ve Başbakan ile bağlantılı olmayacağını aktardı.

\n

Başbakan Marin ise soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını ve soruşturma sürecinde ödemeyi talep etmeyeceğini söyledi.

\n

Sosyal Demokrat politikacı göreve geldiği Aralık 'dan bu yana güçlü bir kamuoyu desteğine sahip bulunuyor. Merkez-Sol Koalisyon Finlandiya'nın Avrupa'daki en düşük koronavirüs enfeksiyon rakamlarına sahip olması nedeniyle, kamuoyu nezdinde büyük itibar sağlamış durumda. Ancak 13 Haziran'da yapılacak yerel seçimler öncesi anketler, Marin'in partisinin oylarının muhalefetin gerisinde kaldığını gösteriyor Ayrıca seçimlerde aşırı sağ partinin de oylarını arttırması bekleniyor.

\n

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası