hangi şirketler konkordato ilan etti / Konkordato ilan eden firmalar şirketler nelerdir

Hangi Şirketler Konkordato Ilan Etti

hangi şirketler konkordato ilan etti

BiSu, konkordato ilan etti [Güncellendi]

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay, su siparişlerini dijitalleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan BiSU, yatırım almıştı. Şimdi ise BiSu konkordato ilan etti. Şirketin kurucularından şu an için bir dönüş alamasak da iş ortaklarından edindiğimiz bilgilere göre şirketin, 80 deposundaki iş ortaklarını mağdur ettiği, kimsenin bayilik ücretini ve 2 aylık hak edişlerini yatırmadığı söyleniyor.

Ozan Alptekin ve Ergin Üner tarafından hayata geçirilen BiSU, Android ve iOS uygulamalarıyla akıllı telefon üzerinden su siparişi verilmesini sağlıyordu. Bayiye kayıtlı cep telefonu numarasını tanıyan sistem hemen aboneliği gösteriyor ve hızlıca sipariş verilmesine imkan tanıyordu.

Şirket aldığı son yatırımı dağıtım yaptığı depo ağını genişletmek için kullanacağını açıklamıştı. 

Konuyla ilgili bir açıklama aldığımız anda haberimizi güncelleyeceğiz. 

Güncelleme:

BiSu'nun bizimle paylaştığı bilgilere göre şirket, bu yeni süreçte mağduriyetleri gidermek için çalışıyor. Konkordato sürecini, tüm paydaşlarının daha fazla mağduriyet yaşamaması için başlattığını açıklayan BiSu, tüm alacakların ödenmesi için bu süreçte eski modeli olan pazar yerine odaklanacak ve ödemeleri tamamlayacak. 

Şirketin bu kapsamda yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Son dönemde Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, pek çok sektörde olduğu gibi faaliyet gösterdiğimiz e-ticaret sektöründe de önemli etkiler yaratmaktadır.

Söz konusu etkiler, BiSU’nun yatırım süreçlerinde de farklı belirsizlikleri beraberinde getirmiş, bazı operasyonlarımızın yeniden gözden geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Bu kapsamda 29 Nisan tarihi itibarıyla, sadece İstanbul’da, hızlı teslimat modeli ile hizmetini verdiğimiz market servisimizi bir süreliğine durdurma kararı aldık.

Buna ilave olarak, şirketimiz bünyesinde etkin maliyet yönetimine destek olunması ve bilanço yapısının kuvvetlendirilmesi için konkordato sürecini başlatmış bulunmaktayız.

Buradaki temel amacımız, şirketimizin tüm paydaşlarına karşı yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirmesini ve BiSU’nun zorlu ekonomik koşulların yarattığı bu süreci olabilecek en sağlıklı şekilde geçirmesini sağlamaktır. Bu süreçte, BiSU’nun büyüme hikayesinde çok önemli bir payı bulunan su siparişi pazar yeri operasyonumuza aralıksız şekilde devam edeceğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Bugün 60 şehirde, farklı markalarımız ve bayilerimizle sürdürdüğümüz su siparişi pazar yerimizi daha da büyütmek, önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz ve motivasyonumuz olacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

yılında ’e yakın şirket konkordato ilan etti!

Türkiye'nin yeni aşina olduğu konkordatonun karnesi ortaya çıktı. yılında şirketin konkordato ilan ettiği bildirilirken, iki yılın sonunda yaklaşık iki bin şirketin konkordato ilan ettiği belirtildi.

Yayınlanma: - 20 Ocak Güncellenme:

 yılında ’e yakın şirket konkordato ilan etti!

Ticaret Sicili Gazetesi'nden derlenen verilere göre yılının tümünde bin 94 olan konkordato sayısı yılında oldu. Aralık ayında yapılan yasal düzenleme ile konkordato ilanı zorlaştırıldı ama tam olarak frenlenemedi.

Ocak ayında konkordato sayısı sadece birdi. Şubat'ta üç konkordato ilanına çıkılırken, Mart’ta böyle bir talep olmadı. Nisan'ındaki yedi konkordatodan sonra sayılar büyümeye başladı. Bir başka deyişle Ağustos ayındaki kur patlaması öncesinde de şirketlerin ekonomik sıkıntıları başlamıştı.

KUR PATLAMASI SAYIYI YÜKSELTTİ

DW Türkçe’den Erdal Sağlam’ın derlediği bilgilere göre, yılı Mayıs ayında 28, Haziran'da 34, Temmuz'da 35, Ağustos'ta 46, Eylül'de 73 konkordato sayısına ulaştı. Kur patlamasının piyasalarda etkisinin görülmeye başladığı Ekim 'de , Kasım'da , Aralık'ta şirket konkordato ilan etti.

Şirketlerin, nakit akışlarını yönetemedikleri için alacaklılarla anlaşıp borçlarını ödeme takvimine bağlamak için kullandıkları konkordato ilanının kötüye kullanıldığı, bazı şirketlerin sadece zaman kazanmak için bu yöntemi kullandıkları görüldüğü için şartlar zorlaştırıldı.

Aralık'ta yasal düzenleme yapıldı ama Ocak ayında fazla etkili olmadı, konkordato sayısı 'e ulaştı. Şubat ayında 78, Mart'ta 88, Nisan'da 56, Mayıs'ta 44, Haziran'da 44 konkordato ilan edildi. Temmuz'da ekonomik durgunluğun birikmiş etkisiyle yeniden artmaya başlayan konkordato sayısı Temmuz'da 86, Ağustos'ta 78, Eylül'de 79 olarak kaydedildi.

'un son üç ayında ise Ekim'de 51, Kasım'da 59, Aralık'ta 48 konkordato ilanı gerçekleşti. Böylece konkordato sayısı 'a, son iki yıldaki toplam konkordato sayısı da bin 'e ulaştı.

ŞİRKET İFLAS ETTİ

Konkordato ilan eden toplam bin şirketin bin 'sı Limited şirket, 'si Anonim şirket statüsünde. gerçek kişi ticari işletmesi konkordato ilan ederken, üç kollektif şirket ve üç kooperatif de aynı yola başvurdu.

Başvuruları kabul edilip konkordato için geçici süre verilen bin şirketten bin 'inin geçici mühlet süresi uzatılırken, şirketin geçici süre talebi ise mahkemelerce reddedildi. Geçici mühlet verilen şirketlerden bin 'ü için kesin mühlet verilmesi kabul edildi. 56 şirketin kesin mühlet uzatımına gitmesi kabul edilirken, 74 şirketin ise kesin mühlet uzatım talebi kabul edilmedi.

Konkordato talebi kabul gören şirketlere önce geçici mühlet veriliyor, bir ilerleme görülürse geçici mühlet uzatılıyor. Bu süre içerisinde konkordato ilan eden şirketler, alacaklılarıyla pazarlık yapıp ödemelerini gerçekleştirmek için süre kazanıyorlar.

Mahkeme şirket ve alacaklıların beyanları doğrultusunda şirketin borçlarını ödeme kabiliyeti olup olmadığını, rasyonel bir plan sunup sunamadığını ve gerekli kaynağı elde edip edemeyeceğini araştırıyor. Geçici süre uzatımları ardından, alacaklıların haklarını da korumak adına, kesin mühlet verip sürecin sonuçlandırılmasını gözetiyor. İhtiyaç görülürse bazen kesin süre uzatımına da gidiliyor.

Geçici mühlet ya da kesin mühlet sürecinde gelişme kaydetmeyen şirketlerin ise konkordato süreci mahkeme tarafından bitirilip, şirkette iflas aşamasına geçiliyor. İşte son iki yıl içinde konkordato ilan edip de olumlu sonuçlanmayan şirketin iflasının istendiği görülüyor.

SONU KRİTİK GÖRÜLÜYOR

Hükümet, yılının ortalarında başlayıp, Ağustos'taki kur patlamasından sonra büyüyen konkordatoları azaltmak için çeşitli yöntemler denedi. Çünkü hem ekonominin çok kötüye gittiği algısından, hem alacaklarını tahsil edemeyen şirketler kanalıyla konkordatoların zincirleme etkisinin büyümesinden endişe etti.

Mahkemelerin talebi kabul etmesi için gereken şartları ağırlaştıran hükümet, bir yandan da şirketlerin bankalardaki batık kredilerinin yeniden yapılandırılmasına çalıştı. Batık kredi sorununa karşı hem yeniden yapılandırma kararları çıkardı hem de kamu bankaları kanalıyla kredi atağı başlatıp, piyasaları rahatlatmaya çalıştı.

Son dönemde, tartışmalı yöntemler kullanılıp, kurlarda da görece istikrar sağlayarak ekonomik aktivitenin bir miktar artması sağlandı ancak ekonominin kalıcı istikrarı konusunda hala güven oluşturulabilmiş değil. Bu nedenle ekonominin hala bıçak sırtında bir dengede gittiği, iç ve dış siyasi risklerin devam ettiği söylenilebilir.

Konkordato süreci, uzmanlara göre ortalama 23 aylık süreyi kapsıyor. Şirketlerin bu süreçte durumlarını düzeltip ödemelerine başlayabilmeleri genel ekonomik koşullar ve özgün koşullarına bağlı.

Şartlar uygun gitmezse her zaman iflas tehlikeleri bulunuyor. Konkordato sürecinde başarılı olamayıp iflasa başvurmak zorunda kalan şirketleri, asıl olarak bu yılın son aylarında görebileceğiz.

Konkordato nedir? Neden konkordato talep edilir?İlginizi ÇekebilirKonkordato nedir? Neden konkordato talep edilir?

EkonomiHükümetİtalyancamahkemeTÜRKÇETürkiye

Konkordato ilan eden firmalar şirketler nelerdir

Konkordato nedir ne demek merak ediliyor. Konkordato ilan eden firmalar şirketler hangileridir. Gündemde trend olan kelime Konkordato nedir ne anlama geliyor detayları haberimizde yer alıyor. Son dönemde artan konkordato kararlarına yenileri eklendi. Hangi şirket Konkordato ilan etti? Konkordato ilan edenlere her gün bir yenisi ekleniyor.

Konkordato ilan eden firmalar şirketler hangileridir? 

Konkordato ilan edenlere her gün bir yenisi ekleniyor. İlk kararlar Mersin Adliyesi ve Kuşadası'ndan geldi. Mersin'de Z.Ş. isimli şahıs, Kuşadası'nda ise M.Ş. konkordato ilan etti. Vatandaş konkordato ilan edince, mahkeme bir serbest mali müşaviri komiser olarak atıyor.

 

EN SON KONKORDATO İLAN EDEN FİRMALAR

Günaydın Group Konkordato İlan Etti!

Son dönemde artan konkordato kararlarına yenileri eklendi. Günaydın Group ve Kaşıbeyaz da konkordato ilan etti.

 

ŞİRKETLER NEDEN KONKORDATO İLAN EDİYOR?

Şirketler, konkordato ilan etme sebeplerini ekonomik daralma, işlerin yolunda gitmemesi ya da koruma amaçlı olduğunu açıklıyorlar. 

 

BİR KONKORDATO KARARI DA KAŞIBEYAZ'DAN

Florya'daki restoranındaki sorunlar nedeniyle 3 ay süreyle konkordato ilan eden Kaşıbeyaz, Bakırköy Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Edinilen bilgiye göre, konkordato talebi Florya'daki restoranda işlerin istendiği gibi gitmemesi nedeniyle yapıldı. Kaşıbeyaz'ın biri Ankara'da dördü İstanbul'da toplam 5 restoranı bulunuyor.

50 yıllık ambalaj devinden konkordato ilanı

Gebze Asliye Hukuk Mahkemesi, ekonomik koşulların finansal dengesine olumsuz etkisi, döviz kuru ve faizlerdeki yükseliş nedeniyle Eminiş Ambalaj’ın yaptığı konkordato talebine olumlu cevap vererek, üç ay süre ile şirket hakkındaki tüm takip işlemlerinin durdurulmasına karar verdi.

 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, "Şirketimiz gerek aşağıda arz ettiğimiz sebepler gerekse bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle Gebze Asliye Hukuk Mahkemesi’nin / esas sayılı dosyası ile konkordato talebinde bulunmuş olup ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunun Maddesi gereğince şirketimize üç aylık geçici süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır" denildi.

Yarıyıl bilançosuna göre şirketin neredeyse tamamı banka kredisi olmak üzere milyon lira kısa vadeli finansal borcu ve 43 milyon lira ticari borcu bulunuyordu.

Yasal düzenlemelere göre borçlarını ödeyemeyen şirketler vade uzatımı veya tenzilat yapılarak borçlarını ödeyebilmek için ya da olası bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebiliyorlar. Konkordato talebi için başvurulan mahkeme, genel olarak üç aylık geçici süre ile şirketlerin aleyhine yapılacak tüm takip işlemlerini durdurabiliyor, bu geçici sürenin ardından yine mahkeme tarafından borçlu şirkete bir ile bir buçuk yıl arasında kesin süre veriliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası