kamyonetler kantara girecek mi / Ticari araçların (3500 kg ve altı) kantar zorunluluğu

Kamyonetler Kantara Girecek Mi

kamyonetler kantara girecek mi

Fiat Doblo, fiorino, Ford Courier ve Volkswagen Caddy gibi araçlara kantara girme zorunluluğuyla ilgili açıklama geldi

Otomotiv sektörünü yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, kamuoyunda en çok FIAT’ın Doblo modeliyle tanınan hafif ticari araçla kantar zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Emre Özpeynirci, “Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1800 TL ceza” ifadelerini kullandı.

Ceza ile ilgili karar metnini de paylaşan Emre Özpeynirci, “Van, kombi hiç fark etmiyor her hafif ticari araç, kaç kere geçiyorsa o kadar kantarda tartılacak. Bu durumda kim hafif ticari araç kiralar veya alır. Otomotiv sanayine de darbe olur” değerlendirmesini de yaptı.

Kararın düşünülmeden alındığını savunan Emre Özpeynirci, “Düşünülmeden alınmış bir karar gibi duruyor. Geri adım atılacaktır” diye yazdı.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Karayolu Denetim İstasyonlarında ağırlık kontrolleri uygulamasında ekte yer alan resmi yazı ile yapılan uygulama devam edecek olup 3.500 kg altındaki araçlar kontrole tabi tutulmayacaktır" denildi.

bakanlik-aciklama.jpg

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ağırlığı 3 bin 500 kilogram altında kalan kamyonet tescilli hafif ticari araçlara getirilen kantara girme zorunluluğu, yaşanan yoğunluk ve hususi kullanımın çok olması nedeniyle iptal edilmişti. Fakat sektör temsilcileri 3 bin 500 kilogram ve üzeri ağırlıkların da yetersiz olduğu görüşünde. 

'3 BİN 500 KİLOGRAM BİZİM İÇİN YETERSİZ'

Sektör temsilcileri konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede alınan kararın mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekti. 3 bin 500 kilogram ağırlığın kendileri için yetersiz olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, "Bizim hazır gıda sektöründe kullanmış olduğumuz altı tekerlekli kamyonetlerin 3 bin 500 kilogram taşıma hakkı var. Ama burada aracın ağırlığı zaten 2 bin 800 ile 3 bin kilogram arasında değişiyor. 3 bin 500 kilogram taşıma hakkı bizim için yeterli değil. Bizim talebimiz ise bu miktarın 5 bin 500 ile 6 bin kilogram arasında olmalı. 3 bin 500 kilogram bizler için yetersiz çünkü biz kantara her girdiğimizde tonaj cezası ile karşı karşıya kalıyoruz. Tonaj cezası da 28 bin TL civarında" ifadelerini kullanıyor. 

'AĞIR CEZALARLA KARŞILAŞIYORUZ'

Kararla birlikte ağır cezalarla karşılaştıklarını belirten yetkililer, "Günümüzün maliyetlerinde mazot, lastik, araç bakımı, eleman ve diğer maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda biz 500 kilo ile bu araca dağıtım yaptıramıyoruz, maliyetlerimizi karşılamıyor, maliyetler giderlerimizin üstünde kalıyor. Maalesef biz bu araçları 5 bin 500 ile 6 bin kilogram yük ile çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu yük ile çıktığımız zamanda da trafik polisleri her aracımızı kantara çekiyor. Kantar cezaları da ağır. Biz bununla ilgili bir yasal düzenleme istiyoruz. Bugün taze gıda dağıtımı yapan herkes bu durumdan mustarip" değerlendirmesinde bulunuyor. 

Yetkililer, "Biz bu dağıtımı kamyonlar ile yapamıyoruz çünkü kamyon yasak saatine saatine takılıyoruz. Kamyonlar saat 10:00'na kadar şehir içi trafiğine giremediği için burada bu sefer böyle bir sorun ile karşılaşıyoruz. Orda bu seferde kamyon yasak saatine takıldığımız için ceza alıyoruz" ifadelerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası