burger kiymasi nasil yapilir / Burger kıyması nasıl olmalı?

Burger Kiymasi Nasil Yapilir

burger kiymasi nasil yapilir

Hamburger K&#;ftesi

Orta Asya'da 'tatar bifteği' olarak ortaya çıkan hamburger köftesi, ilk olarak Almanya'da sunulmuştur. İngiltere ve Amerika da yaygınlaşmaya başlayan bu besin, ismini Almanya'nın Hamburg şehrinden alır. Izgarada pişirilmesi tavsiye edilen köfte, yüksek oranda protein ve lif içerir. Yapımında kırmızı et kullanıldığı için, vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılar. Hamburger köftesinin hazırlaması 15, pişirmesi ise yalnızca 10 dakikadır. İçinde kullanılan malzemelere göre fiyat değişiklik gösterebilir. Malzemeleriniz hazırsa, dışarıda satılanları aratmayacak evde hamburger köftesi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

1 Adet Hamburger Köftesi Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon hamburger köftesi yaklaşık kaloridir. Kalori değerini azaltmak için pişirme sırasında kullanılan yağ miktarını düşürebilir, porsiyon boyutunu küçültebilirsiniz. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Hamburger yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı hamburger ekmeği tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Daha fazlası için pratik köfte tariflerine göz atın.

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla

( oy, ortalama: / 5)
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
  • Kişilik
  • 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme

funduszeue.info

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler

  • gram kıyma (dana döş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı hardal

Ben de Yaptım

Deneyen Fotoğrafları

Deneyen FotoğrafıTümünü Gör

  1. Kasaptan tercihen dana döş etinden tek çekim çektirdiğimiz kıymamıza; yumurta, pekmez, hardal, galeta unu, pekmez, tuz ve karabiberi ilave edelim.
  2. Yoğurarak malzemelerin karışmasını sağlayalım. Çok uzun uzadıya yoğurmuyoruz, güzelce karışması yeterli.
  3. Hazırladığımız harcı, 6 parçaya ayıralım. Elimizle önce top haline getirip üzerine bastırarak, mümkün olduğunca daire şekli verelim.
  4. Tercihen izli döküm tavayı ocağa alarak ısıtalım. Yeterince ısınan tavaya köftelerimizi yerleştirip, pişirebiliriz.
  5. Köftelerin bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çevirip pişirelim.
  6. Hamburger ekmeklerinizi de tavada hafif ısıtıp, dilediğiniz şekilde hamburgerlerinizi hazırlayabilirsiniz.

Hamburger Ekmeği Tarifi;

  • Bu tarifte kullandığım ekmekleri kendim hazırladım. Dilerseniz marketten paketli hazır ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Videolu hamburger ekmeği tarifi için tıklayın.

Cheeseburger (çizburger) Nasıl Yapılır?

  • Ben köfteler pişmeye yakın üzerlerine birer adet burger peyniri yerleştiriyorum. Burger peynirini marketlerde bulabilirsiniz, kolayca eriyen sarı cheddar peyniri olarak geçiyor. Peynirlerin üzerine de hamburger ekmeklerinin üst kısmını yerleştiriyorum ki beraber biraz ısınsınlar. Bu esnada ocağı da kapatıyorum. Çünkü döküm tava zaten uzun süre sıcaklığını koruyor.  Diğer taraftan da ekmeklerin altı kısmına marul, turşu, domates dilimi,  ketçap ve mayonezi gelişigüzel yerleştirerek hazır ediyorum. Peynirler ısınıp yumuşamaya başladığı an yani hemen dakika içinde köfteleri ekmek ve peynirle beraber alıp hazırladığım alt tabanların üzerine yerleştiriyorum.

Hamburger Köftesi Fiyatı?

  • Ev hamburgeri köftesi ile market hamburgeri köftesini kıyaslama yapalım. Marketlerde hazır hamburger köftelerinin 3&#;lü paketi 12 tl civarında görüyorum. Biz bu ölçü ile g kıymadan 6 köfte elde ettik. Köfteler de gerçekten dolu dolu oluyor. Aslında fiyat olarak çok birbirine denk gibi ama evde kendi kıymanızla yaptığınız köfteyi daha içinize sinerek tüketeceğinizi düşünüyorum. Bu sebeple ev hamburgeri köftesi tarifimi herkese tavsiye ederim.

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla Fotoğraflı Yapılışı

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla

Ev Hamburger Köftesi Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

  • En önemli konulardan biri, köftenin pişerken bir miktar küçüleceğini unutmayıp boyutu ona göre ayarlamanız gerekmekte.
  • Pişirme aşamasında döküm tavaya yağ eklemiyorum, ilk başta koyduğum yere yapışsa da, pişince kolayca tavadan ayrılıyor. Zaten köfte kendinden yağlı olduğu için, tavanın çizgileri arasına yağ biriktiğini göreceksiniz.
  • Köfteleri pişirirken içini kurutmadan ve suyunu kaybettirmeden pişirmek önemli, bunun için döküm tava kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Döküm tava yerine ızgarada da pişirilebilir, ancak et ve köfte pişirmede mümkünse döküm tava tercih edilmeli. Döküm tava ısıyı güzel hapsettiği ve yüksek sıcaklıklara çıkabildiği için mangal tadında et- köfte pişirmenin en sağlıklı ve lezzetli yolu döküm tava edinmek. Döküm tavalar normal tavalara göre biraz pahalı olsa da, kullanım ömürleri çok daha uzun olduğu için aslında kıyaslama yapınca alınabilir olduğunu düşüyorum. Hatta indirim zamanlarına denk gelirseniz, normal tava fiyatına döküm tava almanız da çok mümkün. Hamburger tarifinin püf noktalarından döküm tavaya nasıl geldim bilmiyorum ama sizlerle de paylaşmak istedim :)
  • Hamburger tarifi için yabancı bir çok sayfaya da baktım, aslında orijinalinde sadece kıyma, tuz karabiberle de yapılıyor. Bu tarifte ekstradan kullanılan malzemeleri sizin de denemenizi öneririm. Pekmez kullanmak size de ilginç gelebilir. Ben de Sevgili Refika'nın mutfağına konuk olduğumda görmüştüm, o günden beri ben de kullanıyorum. Bu güzel fikir için de kendisine teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum :)

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burger kıyması nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Burger kıyması nasıl olmalı?
  2. Hamburger köftesi kaç cm olmalı?
  3. Hamburger köftesi hangi kıymadan yapılır?
  4. Hamburger köftesine galeta unu konur mu?

Burger kıyması nasıl olmalı?

Burgereti hazırlarken yağsız kıymaseçmek Burgeretinin kurumasına ve lezzetinin kaçmasına sebep olur. En iyi Burger kıyması, dananın döş kısmından çıkmaktadır. Döş kısmından yağlı olarak çekilen kıyma, tek seferde iri olarak çekilmelidir. Sonuçta bu köftenin, diğerlerinden bir farkı olacaktır.

Hamburger köftesi kaç cm olmalı?

İçlerine hiçbir şey koymadan! Hazırlayacağınız hamburgerin çapı, hamburgerekmeğinin çapından biraz daha büyük ve kalınlığı 2 cm olmalı.

Hamburger köftesi hangi kıymadan yapılır?

Burger eti yağlı olmalı. Yağsız kıymadanburger olmaz. İsteyen gitsin bonfile yesin :) Burger köftesiiçin en güzel bölge dana döş bölgesidir. Bu bölge yağlıca ve etin aromasının çok yüksek olduğu lezzet fışkıran bir yer.

Hamburger köftesine galeta unu konur mu?

Çok fazla yoğurmadan, dinlene dinlene: Köfteler hamburgerekmeğinden geniş olsun. Ayrıca bir tüyo daha ekmek içi yerine galeta unukullanırsanız köfteleriniz daha sert olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası