2d çizgi film yapma programı / Türkiye Zeka Vakfı

2d Çizgi Film Yapma Programı

2d çizgi film yapma programı

Windows İçin 10 Ücretsiz 2D ve 3D Animasyon Yapma Programı

Animasyonlar çeşitli sebepler için kullanılabiliyor. Her ne kadar en yaygın olan kullanım alanları filmler ve oyunlar gibi gözükse de aslında birçok farklı işlem için de tercih ediliyorlar. Örneğin bir işyeri çalışanlarına işle ilgili bilgiler vermek için kısa animasyonlar geliştirebiliyorlar.

Tabii bir animasyon yapmak için ilk ihtiyaç bir animasyon yapma programı. Dünyada aktif olarak kullanılan onlarca farklı animasyon yapma programı bulunuyor. Hangi programın kullanılacağı ise ihtiyaçtan ihtiyaca farklılık gösteriyor.

animasyon yapma programı

Windows için 10 ücretsiz animasyon yapma programı (Özet liste):

  • Animaker (2D)
  • Pencil2D (2D)
  • OpenToonz (2D)
  • Animation Paper (2D)
  • Synfig (2D)
  • PowToon (2D)
  • Digicell Flipbook (2D)
  • Renderforest (3D)
  • Blender (3D)
  • K-3D (3D)

Filmlerde ve oyunlarda gördüğümüz animasyonlar profesyonel düzeyde oldukları için ücretli animasyon programlarıyla üretiliyor. Ücretsiz olanlarsa daha çok başlangıç ve orta düzey animasyonlara odaklanıyor. Bu yüzden bizim listemizde yer alan programlar da başlangıç ve orta seviye kullanıcılar için daha uygun olacaktır.

Windows için 10 ücretsiz animasyon yapma programı:

Animaker (2D)

animaker

Animaker yılında piyasaya sürülmüş bir animasyon yapma programı. Daha çok “Kendin Yap” temalı animasyonlar oluşturmak için kullanılıyor. Peki “Kendin Yap” kalıbı ne anlama geliyor? Biraz önce bahsetmiştik, bazı işyerleri çalışanlar için anlatım videoları hazırlıyor. Animaker bu tarz basit, anlatı animasyonları oluşturmak için birebir.

Animaker internet tarayıcısı üzerinden kullanıldığı için gir-hazırla-çık sırasında bir çalışma prensibine sahip. Yazılımın arayüzü başlangıç seviyesindeki kullanıcıların bile zorlanmayacağı türde. Her ne kadar profesyonel düzeye oldukça uzak görünse de ücretsiz olarak yapabildikleriniz açısından oldukça performanslı bir yazılım.

Pencil2D (2D)

pencil2d

Pencil2D kullanımı basit ve anlaması kolay olan bir program. En çok kullanıldığı alan da el ile çizim yapmak. İsmindeki Pencil ibaresi de tam olarak buradan geliyor. Açık kaynaklı ve tamamıyla ücretsiz olan Pencil2D başlangıç seviyesindeki kullanıcıların bile ortaya güzel sonuçlar çıkarmasına yardımcı olan bir arayüze sahip.

Program el ile çizime müsait olduğu için, asıl hedef kitlesi kağıt kalem ile ortaya sanat derecesinde çizim çıkarabilen insanları dijital ortamla tanıştırmak. Ayrıca programın içinde çok kolay anlaşılabilir eğitim bölümleri bulunuyor.

OpenToonz (2D)

opentoonz

OpenToonz yılında çıkarılmış bir 2D animasyon yapma programı. Yani piyasada bulunan çoğu animasyon yapma programına göre taze bir kan olarak görülüyor. Programla ilgili en güzel taraflardan birisi, açık kaynak kodlu olduğu için bu konuda bilgisi olan insanlar tarafından kodları düzenlenerek ihtiyaca en uygun hâle getirilebiliyor.

Programın en yaygın kullanım alanı akademik çalışmaları animasyonla birleştirerek eğitici videolar hazırlamak. Eğitici video dendiği zaman insanın aklında basit düzey animasyonlar canlanabiliyor. Ancak basit kelimesi OpenToonz hakkında konuşurken kullanılabilecek bir kelime değil. Çünkü hedef kitlesi, kullandığı programda yüksek düzeyde özelleştirme araçları arayan kullanıcılar.

Animation Paper (2D)

animation paper

Animation Paper şu anda piyasada bulunan en iyi animasyon yapma programlarından birisi. En iyilerinden birisi olmasının sebebi içerisinde bulunan özellikler sayesinde birçok farklı kitle tarafından kullanılabiliyor olması. Animation Paper genellikle profesyonel animasyoncular, film yapımcıları, öğrenciler ve oyun geliştiricileri tarafından kullanılıyor.

Programı animasyoncuların gözünde eşsiz kılan diğer faktörler arasında kullanması basit ve hızlı olması yer alıyor. Animasyonları yaparken büyük çoğunlukta el çizimleri kullanılıyor. Geniş kitleler tarafından kullanılıyor olmasına rağmen ücretsiz olması dikkatinizi çekmiş olabilir. Bunun sebebi programın ücretsiz sürümünde bazı kısıtlamalar olması.

Synfig (2D)

synfig

Piyasaya en yeni giriş yapan programlar arasında yer alan Synfig Studio, ücretsiz olmasına karşın kapsamlı bir program. Daha da güzeli, vektörel grafiklere yoğunlaşan bir yapıda olması. Geliştiricileri, program için bir ücret ödetmek yerine isteyenleri bağış yapması yönünde bir strateji izliyor.

Programın yaygın kullanım alanları arasında televizyon için çizgi filmler üretmek, reklam kampanyaları için ve pazarlama sektörü için animasyonlar üretmek bulunuyor. Aynı şekilde eğitim odaklı ihtiyaçları da karşılayabilen bir program. Bu arada Synfig, animasyon yapma programları arasında Türkçe ve ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor.

PowToon (2D)

powtoon

PowToon yılından beri sevilerek kullanılan bir yazılım. Kullanmak için bilgisayarınıza yüklemenize gerek yok çünkü kendisi internet tarayıcıları üzerinden kullanılıyor. Asıl kullanım amaçları arasında, iki boyutlu animasyonlar ürettiğinden ötürü daha çok eğitim videoları yer alıyor.

PowToon, her kullanım için belli bir ücret ödemek zorunda kalınmayan, royalte-free denen telif türüne tabi görseller sunuyor. Çok büyük sunumlar hazırlaması gereken profesyoneller ise tam olarak bu yüzden PowToon’u kullanmayı tercih ediyorlar.

Renderforest (2D)

renderforest

Renderforest da tarayıcılar üzerinden kullanılan animasyon yapma programlarından birisi. En ilginç tarafı, çok amaçlı bir kullanıma sahip olması. Site içerisinden videolar, animasyonlar, logolar ve internet siteleri oluşturmak mümkün. Yazılımı kullanan insanların büyük bir çoğunluğunu web tasarımcıları ve iş sahipleri oluşturuyor.

Eğer animasyon işinde yeniyseniz ya da çok tecrübeniz yoksa, logo tasarımları yapmak ve giriş videoları hazırlamak için Renderforest’ı deneyebilirsiniz. Eğer bir işi yönergelerle yerine getirme konusunda iyiyseniz, Renderforest’ın içinde bulunan yönergeler sayesinde ortaya güzel sonuçlar çıkarmanız mümkün.

Digicel Flipbook (2D)

digicell flipbook

Ücretsiz animasyon programları dendiği zaman, kullanılması en kolay olan yazılımlardan biri Digicel Flipbook. Programın yoğunlaştığı alan tek tek resimlerin bir araya getirilişiyle oluşturulan animasyonlar. Bu yüzden de en çok kullanıldığı alan çizgi film üretimi. Programın içerisinden çizim yapmak mümkün olduğu gibi, hâli hazırda bir kağıtta bulunan çizimi taratmak da mümkün.

Digicel Flipbook, dilerseniz Stop Motion türünde animasyonlar üretmenize de izin veriyor. Programla ilgili can sıkıcı detaylardan bir tanesi, her ne kadar ücretsiz olarak indirilip yüklenebiliyor olsa da, ücret ödenmediği takdirde yaratılan projelerin üzerine ‘watermark’ denilen bir simge bırakıyor.

Blender (3D)

blender

Ücretsiz animasyon araçları arasında en popüler olanlardan olan Blender, yılında çıkarıldı. O günden beri de çok çeşitli sektörler tarafından çok farklı amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. Bahsettiğimiz amaçlar arasında film animasyonları, üç boyutlu modeller ve hareketli grafikler üretmek bulunuyor.

Blender profesyonel seviyede kullanmaya pek müsait olmadığı için programı en çok öğrenciler kullanıyor. Ücretsiz olması, yazılımı düşük çaptaki animasyon şirketleri için de iyi bir seçenek hâline getiriyor. Hatta bazı firmalar oyun yaparken bile Blender’ı kullanabiliyor.

K-3D (3D)

k-3d

Listemizde yer alan son program olan K-3D, içerisinde bulunan esnek eklentiler sayesinde tasarımcılar ve sanatçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Çok tercih edilmesinin diğer sebepleri arasında programın kolay bir öğrenme aşamasına ve kolay bir kullanıma sahip olması da sayılabilir.

İsteyenler program içerisinden 2D animasyonlar da üretebiliyor ancak bu seçenek programın kendisi gibi ücretsiz değil. Listemizde yer alan çoğu programın aksine, K-3D ücretsiz olmasına rağmen profesyonellere hitâp edebiliyor. Sık kullanım alanları arasında ise mücevher ve oyuncak tasarımları yaratmak yer alıyor.

Böylece en iyi ücretsiz animasyon yapma programlarını sıraladığımız yazımızın sonuna geliyoruz. Dikkatinizi çekmiş olabilir, çoğu program yalnızda iki boyutlu animasyon yapmayı destekliyor. Bunun sebebi, üç boyutlu animasyon programlarının birçoğunun ücretli olması. Örneğin, açık ara farkla en iyi animasyon yapma programı olarak gösterilen Maya, yıllık dolar ( TL) ücret istiyor.

Emoji İle Tepki Ver

FlipaClip: Create 2D Animation

Bu uygulama hakkında

FlipaClip ile hayal gücünüzü serbest bırakın ve benzersiz animasyon stilinizi keşfedin! Bu inanılmaz uygulama, fikirlerinizi hayata geçirmeniz için size araçlar ve platform sağlar.

Yeni başlayanlar ve gelecek vadeden animatörler için yaratıcılıklarını keşfetmeleri ve animasyonlu videolar veya gifler oluşturmaları için harika bir araçtır. İster tuhaf hikaye anlatımı, etkileyici karakterler veya büyüleyici görsel efektlerle ilgileniyor olun, FlipaClip, yaratıcı vizyonunuzu gerçekten yansıtan animasyonlar yaratmanız için size güç verir. Hayal gücünüzü serbest bırakmaya ve sonsuz olasılıklarla dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır olun!

Bu basit kare kare uygulama dünya çapında büyük bir popülerlik kazandı! Sezgisel arayüzü ve güçlü özellikleriyle, parmaklarınızın ucunda sanal bir flipbook varmış gibi. FlipaClip'in Google Play Store'dan prestijli "Yılın Uygulaması" ödülünü aldığını ve bugüne kadar 30 milyondan fazla indirildiğini belirtmekte fayda var.

Animasyonun birçok benzersiz yöntemi ve stili vardır. Bugün FlipaClip içerik oluşturucuları Çizgi Filmler, Memler, Animasyon, Çöp Adamlar, Çöp Adam, Videoda Çizim, Animasyonlu Resimler, Stop Motion, Gacha, Gâcha Life, Kürklü, Eskiz, Müzikli Animasyonlu Videolar, Loopable NFT, Hayvanlar gibi her türlü animasyonlu stilde şeyler yapıyor. , Dans videolarında Fandom, Sketchy, Scribbs veya Scribbles ve rastgele şeyler. Eğer bir oyuncuysanız, birkaç isim vermek gerekirse, insanların Roblox karakterleri, Minecraft, Battle Royale'den yaptığı harika animasyonlara bayılacaksınız!

Projeleri yığınlar halinde düzenleyin, aydınlık ve karanlık mod arasında geçiş yapın, karıştırma modlarını kullanın, parlama efekti, fotoğraf ekleyin, video ekleyin, müzik ekleyin, yeni zorluklar keşfedin ve daha fazlasını yapın!

Uygulama, yüksek kaliteli kısa hikayeleri tamamlamak için tüm yol boyunca üretim öncesi aşamasıyla tanınır. Film şeridi oluşturmak ve/veya animasyon yaratmak büyük bir şeydir.

Her gün sayısız kişi FlipaClip kullanarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor. Hevesli animatörlerden tutkulu içerik oluşturuculara kadar, insanların ilham veren ve ilgi uyandıran büyüleyici animasyonlar yaptığı gelişen bir topluluk oluşuyor. Hatta bazıları, benzersiz kreasyonlarını paylaşarak ve yaratıcı animasyonlarıyla izleyicileri büyüleyerek etkili figürler haline geliyor.

FlipaClip ile canlandırmaya bugün başlayın! Sadece birkaç dakika sürer!

KİLİT ÖZELLİKLERİ

SANAT ÇİZİM ARAÇLARI
• Fırçalar, Kement, Dolgu, Silgi, Cetvel şekilleri, Ayna aracı gibi pratik araçlarla sanat yapın ve birden çok yazı tipi seçeneğiyle Metin ekleyin, hepsi ücretsiz!
• Özel tuval boyutlarını boyayın
• Basınca duyarlı kalemle çizin. Samsung S Pen ve SonarPen desteklenir.

ANİMASYON KATMANLARI
• Glow Effect'i ücretsiz deneyin!
• Eserinizin görünümünü iyileştirmek için Karıştırma Modunu kullanın. Ayrıca ücretsiz.
• Ücretsiz olarak 3 katmana kadar sanat yapın veya profesyonel olun ve 10'a kadar katman ekleyin!

GÜÇLÜ VİDEO ANİMASYON ARAÇLARI:
• Animasyon zaman çizelgesi ve gerekli araçlar.
• Kesin animasyon için soğan kabuğu canlandırma aracı.
• Kesintisiz iş akışı için çerçeve görüntüleyici.
• Çizimlerinizi yönlendirmek için kaplama ızgaraları.
• Çerçeveler, animasyon kontrollerini fırçalar.
• Ve daha fazlası!

MÜZİK VE SES EFEKTLİ VİDEOLAR OLUŞTURUN:
• Altı ücretsiz ses parçasında zahmetsizce ses klipleri oluşturun, ekleyin ve düzenleyin.
• Animasyonlarda diyalog için kendi sesinizi kaydedin.
• Kişisel ses dosyalarınızı içe aktarın.
• Yaratıcılığı geliştirmek için derlenmiş ses efektleri paketlerimizi keşfedin.

FOTOĞRAFLAR & VİDEOLAR:
• Resimlerin ve/veya videoların üzerinde canlandırın.
• Zahmetsizce rotoskoplar oluşturun.

ANİMASYONLARINIZI KAYDEDİN
• MP4 veya GIF dosyalarını seçin.
• Şeffaflık içeren PNG dizileri desteklenir.
• Animasyonlu videolarınızı doğrudan uygulamadan YouTube'a gönderin.

FİLMLERİ PAYLAŞ:
• Animasyonlarınızı her yerde paylaşın!
• TikTok, YouTube, Twitter, Bilibili, Instagram, Facebook, Tumblr ve çok daha fazlasına kolayca gönderin.

OYNAMAK! BİR ETKİNLİK MEYDAN OKUMASI SEÇİN!
• Ortaya koyduğumuz her türlü meydan okumaya veya yarışmaya ücretsiz olarak katılın.
• Eğlenirken heyecan verici ödüller kazanın!



FLIPACLIP'İ EN POPÜLER SOSYAL PLATFORMLARDA BULUN

DESTEĞE İHTİYACINIZ VAR MI?
Sorunları, geri bildirimleri, fikirleri funduszeue.info adresinde paylaşın
Ayrıca Discord'da funduszeue.info

Güncellenme tarihi

2 Haz

2D ve 3D Animasyon Yapma Konusunda En İyi 5 Program!

İnternet kullanıcılarının sayısı her geçen gün arttıkça, video içeriklere duyulan ihtiyaç da giderek artıyor. Videoların metinlere oranla daha anlaşılabilir, akılda kalıcı ve etkileyici olması markaları iletişim stratejilerinde video kullanmaya yönlendiriyor. Bu durum eğlenceli ve dinamik animasyon videolara olan talebi artırıyor. Bu sebeple animasyon yapma konusunda bilgilenmek isteyenler, en iyi animasyon programlarının hangileri olduğu konusunu merak ediyor. Biz de VideoSanat ekibi olarak 2D ve 3D animasyon yapılabilecek programlar için farklı 2 liste oluşturduk. Bu içerikten faydalanabileceğinizi umuyoruz.

En İyi 2D Animasyon Yapma Programları

Hareketsiz görsellerin, belirli bir kurguya göre hareketlendirilerek video haline getirilmesine genel olarak animasyon denilmektedir. 2 boyuttan oluşan, x ve y ekseninde yapılan animasyonlar iki boyutlu animasyonlar olup 2D animasyon olarak adlandırılmaktadır. Görece değişmekle birlikte en iyi 2D animasyon yapma programlarının hangileri olduğunu aşağıda görebilirsiniz.

 1. Toon Boom

2D animasyon projeleri üzerinde büyük bir kontrol alanına sahip olmanızı sağlayan Toon Boom, birçok otorite tarafından dünyanın en iyi 2D animasyon yapma programları arasında en başlarda gösterilmektedir. Yaygın olarak çizgi film yapımında kullanılmaktadır. Toon Boom; geleneksel kağıt animasyonu, dijital animasyon, kukla animasyonu, rotoskop ve stop-motion gibi animasyon teknikleri sunarak hangi teknikle çalışılacağının seçilmesine olanak sağlamaktadır. Programın en güzel özelliklerinden birisi sanal kamera kullanımıdır. Sanal kamera özelliği sayesinde birden fazla kamera ile çalışabilir ve kameraların konumunu değiştirerek bir kameradan  diğer kameraya geçiş yapabilirsiniz. Vektör grafikler oluşturmak için gereken tüm araçları bulunduran Toon Boom, tablet kullanarak çizim yapmaya da imkan sunmaktadır.

Ayrıca programın diğer bir işlevsel özelliği de dudak hareketleri ile ses senkronizasyonunu otomatik olarak sağlaması. Toon Boom hakkında detaylı bilgi almak ve programı edinmek için tıklayınız: Toon Boom

2. Synfig Studio

Synfig Studio, açık kaynaklı ve ücretsiz bir 2D animasyon yapma programıdır. Ücretsiz olmasına rağmen çok güçlü araçlara ve altyapıya sahip bir program olma özelliği taşımaktadır. Film kalitesinde animasyonlar yaratmaya olanak sağlayan Synfig Studio, endüstriyel güçte sonuçların alındığı bir programdır.
Kullanıcıları, her karenin kare kare (frame frame) çizilmesi gerekliliğinden kurtaran Synfig, daha az insan ve kaynak ile çok yüksek kalitede 2D animasyonlar üretilmesini sağlamaktadır. Tweening olarak isimlendirilen zahmetli iş yükünü ortadan kaldırarak kullanıcılara büyük kolaylık oluşturmaktadır. Ayrıca Türkçe dil seçeneği de bulunan Synfig ile, vektörler ve bitmap resimler kullanılarak film kalitesinde animasyonlar yapılabilmektedir. Synfig animasyon yapma programının uyumlu olduğu işletim sistemleri şunlardır: Windows, Linux ve MacOS X.

Synfig Studio hakkında detaylı bilgi almak ve programı sorunsuz bir şekilde resmi sitesinden ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız: Synfig Studio İndir.

3. CrazyTalk Animator

Çok sayıda yenilikçi araca sahip olan CrazyTalk Animator, 3D hareketlerin kolaylıkla 2D karakterlere uygulanmasını sağlamaktadır. Otomatik dudak senkronizasyon özelliği ile de kullanıcılar için kolaylık sunmaktadır. Hareketli görseller çizmek için yeterli el yeteneklerine sahip değilseniz CrazyTalk Animator ile çizebilirsiniz. Vücut parçalarını seçerek karakter yaratabilir, vektör grafikleri içe aktararak animasyon video yapabilirsiniz. CrazyTalk Animator, kendi çizgi karakterlerinizi yaratarak kendi çizgi filminizi tasarlayabileceğiniz işlevsel bir animasyon yapma programıdır. Kukla paneli yardımıyla karakterinizin yüz hareketlerini belirleyebilirsiniz. CrazyTalk Animator ile canlı yüz animasyonları yapılabilir. Hareketsiz resimler hareket ettirilerek konuşan videolar oluşturulabilir.

Programı indirmek için: CrazyTalk Animator indir.

 

4. Anime Studio

Anime Studio, vektör tabanlı 2D animasyon yapma programıdır. Smith Micro Software markası olan Anime Studio, Moho olarak da adlandırılmaktadır. İnsan yürüyüşü, eklem hareketleri gibi hareketlerin yer aldığı animasyonları yapmak için oldukça uygun bir yazılımdır. Katmanlı Photoshop dosyalarını desteklemektedir.

Moho Anime Studio’yu edinmek için aşağıdaki linke tıklayabilir; merak ettiğiniz konular hakkında bilgi alkabilirsiniz: Anime Studio İndir.

5. Digicel FilipBook

Digicel FilipBook animasyon yapma programı ile karakter çizebilir, hareketlendirmek istediğiniz görüntüleri tasarlayabilir ve animasyona dönüştürebilirsiniz. Kağıt ve kalem ile çizdiğiniz çizimleri tarayıcı yardımı ile programa aktarabilir, ayrıca jpeg, png ve bpm formatındaki görselleri de projede kullanmak için içe aktarabilirsiniz. Karakter çizmek için çizim tableti kullanmak en verimli yöntemlerden biridir. FlipBook, kalem basıncını algılayabildiği için, tablet kullanırken kağıt kalem ile elde ettiğiniz çizimler gibi çizimler yapabilirsiniz. Ayrıca FlipBook üzerinde çalıştığınız karenin sonraki ve önceki karedeki görünümünü de görmenize olanak sağlayarak verdiğiniz hareketlerin daha gerçekçi olmasını sağlamaktadır.

En iyi animasyon yapma programlarından biri olan Digicel Filipbook’u indirmek için tıklayınız: Digicel FilipBook indir.

 

En İyi 3D Animasyon Yapma Programları

3 boyutlu vektörlerin kullanılarak yapıldığı, hareketsiz görüntülerin hareketlendirilmesi işlemine 3D animasyon yani 3 boyutlu animasyon denilmektedir. 3 boyutlu modellemeler yapılarak gerçekleştirilen 3D animasyon, bilgisayar programları yardımıyla nesnelerin 3 boyutlu matematiksel modelinin oluşturulmasıyla elde edilen hareketli görüntülerdir. Yine görece değişmekle birlikte en iyi 3D animasyon yapma programlarını aşağıda görebilirsiniz.

1. AutoDesk 3ds Max

Dünyada en fazla tercih edilen animasyon yapma programı olan 3ds Max, zengin içeriği ve indirilebilen plug-inleriyle animasyon yapmak için tüm ihtiyaçlarınıza etkin bir şekilde cevap verebilen kullanışlı bir programdır. Üst düzey karakter modelleme özellikleri ile video oyunlar için vazgeçilmez bir hale gelmiştir.

Programın ücretsiz sürümünü indirmek ve hakkında detaylı bilgi almak için:  3ds Max indir.

 

2. Maxon Cinema 4D

Anlaşılabilir ve sade bir arayüze sahip olan Maxon Cinema 4D, kullanım kolaylığı ile yeni başlayanlar ve öğrenmek isteyenler için oldukça ideal bir programdır. Modelleme konusunda biraz zayıflıkları olsa da film sektöründe tercih edilen bir program olma özelliği taşımaktadır. Cineware özelliği sayesinde After Effects ile tam uyumlu olması da bir diğer avantajı. Programı edinmek ve detaylı bilgi almak için: Maxon Cinema 4D indir.

3. Blender

Son zamanlarda özellikle mobil oyun alanında hızla yayılmaya başlayan Blender’ın en önemli yanı ücretsiz olması. Açık kaynaklı olan Blender sayesinde diğer 3D animasyon programları ile yapılabilen her şeyi yapabilirsiniz. Blender’ın diğer önemli özelliklerinden biri ise içinde bir oyun motoru da bulunması. Animasyon ve 2D modelleme konusuyla ilgili olan herkesin mutlaka denemesi gereken bir program olan Blender ile, binlerce lira para harcayıp alınan diğer animasyon programlarında yapılabilecek her şeyi yapmak mümkün.

Programı indirmek için: Blender indir.

4. AutoDesk Maya

3D animasyon yapma programları göz önüne alındığında en kapsamlı içeriğe sahip olan program AutoDesk Maya’dır. Karakter modelleme, animasyon ve reklam sektörü için önemli bir programdır. Film ve dizi animasyonlarının yapılmasında genellikle AutoDesk Maya kullanılır. Diğer 3D modelleme programlarında bulunan modelleme özellikleri, renklendirme ve animasyon seçeneklerinden daha fazla özelliğe sahiptir. İçeriği en geniş olan 3D animasyon programıdır diyebiliriz. Programı edinmek ve hakkında detaylı bilgi almak için: AutoDesk Maya

5. Zbrush

Zbrush, Pixologic firmasına ait bir 3D modelleme ve karakter tasarımı programıdır. Arayüzü diğer programlara göre farklı olsa da Zbrush’ı kullanmak oldukça eğlenceli. Organik karakter modelleme konusunda oldukça tercih edilen bir animasyon yapma programı olan Zbrush, temel olarak illüstrasyon üzerine geliştirilmiştir. Karakter çizimi için ideal bir programdır.

Programı edinmek için: Zbrush satın al.

3D Animasyon Örnekleri

VideoSanat, alanlarında tam uzman kişilerden oluşan ekibiyle 2D ve 3D animasyon konusunda kaliteli ve işlevsel videolara hayat vermektedir. Siz de ilgili programlarda kendinizi geliştirip, yetkinlik kazanarak ekibimizin hazırladığı videolardan ilham alabilirsiniz. Ekibimizden Zeynal Adıgozalov&#;un tasarladığı 3D animasyon video örneklerini aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası