perde fonu nedir / Perdeci İstanbul | Fon perde nedir?

Perde Fonu Nedir

perde fonu nedir

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Fon perde seçimi nasıl yapılmalı?

Tül Fon Perde modelleri

Fon perde seçimi her dekorasyonunda çok önemli bir parça olarak karşımıza çıkıyor. Evinize çok güzel bir dekorasyon yaparken tercih edeceğiniz parçalar da bu dekorasyonun bütününü oluşturmalıdır. Bir bütün ve uyum içerisinde bütün parçalar yerine oturmalıdır. Tabii ki bir dekorasyonda en önemli parça da hiç kuşkusuz perdeler oluyor. Seçimlerinizi çok iyi yapmalısınız ki dekorasyon işleminiz de başarıyla gerçekleşsin. Sizlere türlerine göre fon perde seçimi nasıl olmalı bu konuda biraz bilgi vereceğiz. Tercih edeceğiniz modellere göre yazımızdan uygun fon tercihini yapabilirsiniz.

Hemen yazımız hakkında biraz bilgi verelim. Fon perdeler camda tamamlayıcı bir unsur olarak bulunur. Genelde önceleri çok rağbet görmeyen bu modeller günümüzde çok tercih edilir oldu. Sade renklerden oluşan perde tercihlerinde genelde fonlar çiçekli ve renkli tercih ediliyor ki renkli katsın ve havayı değiştirsin. Bu nedenle de fonlar sadece süs amaçlı tercih ediliyor yanılgısı da kafalarda oluşuyor. Evet fonlar çok güzel modernlik ve hareket katar, renk de verir ancak sadece bunlar için tercih edilmez fon perdelerinizi akşamları ya da gerekli her durumda açabilirsiniz. Sadece süs olarak kullanılır yanılgısı yanlıştır. Fonlar genelde kumaştan tercih edilse de dantel tülden de tercih edildiğini görmek mümkündür. Bunlar model seçimlerine bağlı olarak değişebilir.

Tül fon perde seçimi

Tül fon perdeler genelde çok sade tüllerin üzerine tercih edilir. Tül tercihini hiç hareketli olmayan ve sade bir seçim üzerine oluşturduysanız fon tercihinizi de bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Ancak çok hareketli tüller üzerine bir de dantel tül fon perde pek iyi bir tercih olmaz. Buna dikkat etmekte fayda var. Nasıl evinizde çok hareketlilik sizi yorarsa camlarda da aynı kural geçerlidir. Sade ve hareketli her parça birbirini kovalayan değil tamamlayan olmalıdır. Tül fon seçiminizi renkli yapmanızda fayda var. Sade şık ve modern bir görünüm katan tül fonlar renkli olduğu taktirde eve bir hava katar ve dekorasyon temasını da bozmaz. Bu sebeple de herkes tarafından çok tercih edilen bir fon modelidir. Ayrıca maliyeti de diğer fonlara göre oldukça ucuz ve uygundur. Temizlemesi de çok basittir. Bu nedenle de her evde günümüzde tül fon bulunuyor diyebiliriz. Ucuz olması da günümüzde en çok tercih edilen fon olma özelliğini kazandırıyor olabilir.

Kumaş fon perde seçimi

En çok salonlarda tercih edilen perdelere kumaş fon perde tercih ediliyor. Bunun sebebi ise kesinlikle daha gösterişli ve şık olmasıdır. Desen olarak sade kumaş ve renkli çiçekli kumaş olarak karşımıza çıkan kumaş fonlar yine günümüzde en çok tercih edilen fonlar arasında yer alıyor. Sebebini de yukarıda belirttiğimiz gibi şık göstermesi. Ancak kumaş fonlar daha maliyetli oluyor. Tül fonlara göre daha kaliteli ve uzun ömürlü olması da neden daha maliyetli olduğunu açıklıyor. Kumaş fonlar daha çok evin mobilyalarına göre seçilir. Yani kumaş fon seçimi yapacaksanız mobilyalarınızın rengini dikkate alarak bir tercih yapmanız bütünlük açısından daha iyi olacaktır. Kumaş fonları yıkama kurulama asma gibi işlemleri yine tül fonlar gibi çok basittir.

Fon perde seçimi ile ilgili bilgiler bu şekilde. Siz de evinizin dekorasyonu için en uygun perdeyi tercih edebilir ve şık bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

 

Evimizin bir çok dekorasyon parçası vardır. Şüphesiz bunlardan biride fon perdeler dir. Evinizde fon perde seçerken bir çok etkeni göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Bunlar, mobilyalar, duvar rengi, halılar, bitkiler, evin konumu, maliyet, ve genel dekorasyon akımı. Tüm bu maddeler iyi bir fon perde seçmek için temel unsurlardandır.

Evimiz çok güneş alıyor ve ben bunu engellemek istiyorum ne yapmalıyım, nasıl bir fon perde seçmeliyim ?

Fon perde modelleri

Özellikle açık tonlarda bir renk istiyorsanız, seçmeniz gereken perde çeşidi kalın kumaş dokusuna sahip olmalıdır. Kalın kumaş güneş ışığı geçirimini azaltacaktır. Koyu renk bir perde istiyorsanız nispeten daha ince bir kumaş seçebilirsiniz. Koyu renk güneş ışığını emeceği için evinize giren güneş ışığı miktarı azalacaktır. Ben güneş ışığını tamamen engellemek istiyorum derseniz, seçmeniz gereken fon perdeler kesinlikle karartma perde blackout lardır. Bu perde türleri özel dokuma sistemleri ile geliştirildikleri için yapıları sayesinde güneş ışığı geçirgenliğini minumuma indirmektedir. Açık renkli karartma perdeler güneş ışığı geçirgenliğini yüzde doksana kadar engellerken koyu renkli karartma perdeler bu oranı yüzde doksan dokuza kadar çıkartmaktadır. Tabi burada aldığınız perdenin kalitesi doğrudan etkilidir. Ayrıca bu perdelerin ses ve ısı yalıtımına doğrudan faydaları olduğu yapılan testlerle kanıtlanmıştır. Karatma perdelerin dışarı bakan kısımlarının özel bir kaplama kumaş ile yapılmasından dolayı güneş ışınları bu yüzeye çarparak dışarı yansımaktadır bu da evin içinin neredeyse karanlık omasının temel nedenidir.

Perdeleri mobilya ve halılarla aynı renkte mi seçmeliyim?

Bu tamamen sizin dekorasyon anlayışınıza bağlıdır. Ama aynı renk seçmek yerine benzer tonları seçerek bir akışkanlık sağlamak göze daha çok hitap edecektir. Ayrıca farklı bir anlayışla tamamen zıt renkler seçerek güçlü bir kontrast oluşturabilirsiniz böylece odalarınızda derinlik yaratma imkanınızı arttırmış olacaksınız. Zıt renkler beyinde farklı algılar oluşturacağı için mekansal büyümeyi tetikleyecektir.

Evime yeteri kadar güneş ışığı girmiyor nasıl perde modelleri seçmeliyim?

Bu soruya yukarıda değindiğiniz konuların tam tersini uygulayarak cevap verebiliriz. Örneğin daha ince ve açık renkli perdeler seçerseniz güneş ışığı evinizin içinde daha fazla yansıyacağı için mekansal büyüklük sağlanacaktır. Seçebileceğiniz kumaş türleri arasında keten perdeler, kadife perdeler, file tüller, saten perdeler olabilir. Açık renkler ışığı rahat yansıtırlar evniz az güneş alıyorsa duvarlarınızı ve mobilyalarınızı açık renkte seçerek ışık dağılımını arttırabilirsiniz.

Fon Perde Modellerini Aşağıdan İnceleyebilirsiniz

kaynağı değiştir]

Kumaşın rulo etrafında sarmalanması prensibiyle çalışan bir perde sistemidir. Yukarı veya aşağı konumlandırılabilir. Stor Perdeler genelde ofis, iş yeri veya evlerin balkon, teras camlarından tercih edilir.

Tül Perde[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası