chery mermerler / Chery Mermerler Otomotiv - İstanbul, Beşiktaş, Balmumcu

Chery Mermerler

chery mermerler

Chery, Mermerler’i ödüllendirdi

Çinli otomobil üreticisi Chery, Pekin’de yapılan dünya çapındaki distribütörler toplantısında en iyi satış ve tanıtım ödülünü Türkiye temsilcisi Mermerler Otomotiv’e verdi. Ödülü, firma adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Mermer aldı.

Chery, distribütörleri arasında yıl boyunca yaptığı performans değerlendirmesinde Mermerler Otomotiv’den 4 personele en iyi yedek parça, en iyi servis, en iyi garanti ve en iyi teknik ödülü verildi.

Yücel Mermer, toplantının ardından yaptığı açıklamada, ödül almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Chery’i Türkiye’de çok iyi tanıttık. Satışları da diğer distribütör firmalara göre çok daha fazla artırdığımız için ödüle layık görüldük” .

CHERY’NİN YERİ REKMAK YÜZÜ MESSİ

Chery Başkanı Tongyue Yin, Chery’nin tanıtımı için Barcelona’da futbol hayatını sürdüren Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi’yi, dünyaca tanınması ve çok iyi bir reklam yüzüne sahip olmasından dolayı seçtiklerini söyledi. Yin, Messi’nin gençlerin de ilgisini çektiğini, bu nedenle otomobillerin tanıtımında Messi ile çalışma kararı aldıklarını kaydetti.

58 ülkeden 60 distribütörün katıldığı toplantıda Chery’nin şimdiye kadar 23 modelinin tanıtımı yaptığı, bu yıl 13 modelin daha tanıtımın planlandığı ifade edildi. Firmanın, dünya çapında 11 fabrikasının yapımının devam ettiği, bu yıl 1 milyon araç ihraç etmeyi hedeflediği kayldi.

ETİKETLER:

Mermerler Holding, Ortadoğu'ya Çin malı helikopter satacak

SANGHAY - Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Mermerler Holding, Çinli havacılık şirketi Commercıal Aircraft of China (COMAC) ile İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına yönelik uçak ve helikopter satışı konusunda anlaştı.

Mermerler Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, 14.'sü düzenlenen Şanghay Uluslararası Otomobil Fuarını takip eden takip eden gazetecilere açıklamada bulundu.

Mermer, 100 ile 200 yolcu kapasiteli uçaklar ile helikopter üretimi gerçekleştiren COMAC'ın Çin'in köklü havacılık şirketlerinden biri olduğunu belirtti.

Yüksel Mermer, bu işbirliği ile Türkiye'de üretilen bazı uçak parçalarının COMAC'a satışının da gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, "Bizim esas amacımız Türkiye'den Çin'e olan ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak. Türkiye'de gövde ve kanat gibi uçak parçalarının başarıyla üretimi yapılıyor. Bu konudaki yan sanayimizin rotasını da Çin'e çevirmeyi amaçlıyoruz. COMAC'a yedek parça satacağız. COMAC'ın uçak ve helikopterlerini Türkiye üzerinden İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına satışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Chery'nin diğer modellerini de getireceğiz

Öte yandan, Holding'in Türkiye'deki otomotiv faaliyetlerine de değinen Mermer, Chery'nin ticari araçlarının bu yılın sonuna doğru Türkiye'ye geleciğini, Chery'de 36 modelin bulunduğunu, bunlardan sadece 6 tane modelini Türkiye'ye getirdiklerini, gerekirse diğer modelleri de getirebileceklerini kaydetti.

Mermer, Chery'nin elektrikli otomobillerde altyapının hazır olmamasından dolayı şimdilik elektrikli otomobil pazarına girmeyi düşünmediğini belirterek, Chery'nin elektrikli otomobiller konusunda menzili 800 kilometre olan ve daha hafif bataryaya sahip bir araç üzerinde çalıştığını, menzili bin kilometreye çıkardıklarında Chery'nin bunu kamuoyuna açıklayacağını aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir

Mermerler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mermer, Sakarya'da yapılacak Chery otomobil fabrikası ile Türk otomotiv ana ve yan sanayiinde kapasite artışı yaşanacağını söyledi.

Sercan USLUBAŞ

Bursa Autoshow 2011 Fuarı'nın ziyaretçileri ile buluşmayı sürdürdüğü şu günlerde Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden Chery'nin Türkiye ana distribütörü olan Mermerler Otomotiv'in bağlı olduğu Mermerler Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mermer ile buluştuk.
Mermer, Chery distribütorlüğünden, yeni otomobil fabrikalarına, Türk otomotiv sektöründen Bursa Autoshow 2011'e kadar farklı konularda fikir ve değerlendirmelerini bizimle paylaştı.
Mermerler Şirketler Grubu'nun bugün geldiği noktada katettiği yolu anlatır mısınz?
Temelleri 1943 yılında Muzaffer Mermer tarafından atılmış olan Mermerler Şirketler Grubu, ana faaliyet konularından biri olan otomotivle ilgili çalışmalarını 60 yılı aşkın süredir yürütmektedir. Kırşehir'de kurulan ve 1950'li yılların başından beri otomotiv başta olmak üzere taşımacılık, turizm, tekstil, inşaat, gıda ve pazarlama sahalarında faaliyetini sürdüren Mermerler Şirketler Grubu, bölgesel ve global yatırımları ve girişimleri ile de kendinden söz ettirmektedir. 60 yılı aşkın süredir otomotiv alanında birçok markanın distribütörlüğünü ve bölge bayiliğini başarıyla yürüten Mermerler Otomotiv, 26 yıl sürdürdüğü Mazda Türkiye distribütörlüğü sonrasında 2006'da Çin'in en büyük yerli otomobil üreticisi olan Chery Automobile Co. ile de distribütörlük anlaşması imzalamıştır. 2008 yılının Şubat ayından bu yana satışta olan ve 2011'de toplam 6 adet modelle pazarda bir güç haline gelen Chery otomobillerinin bölgemizde de üretilebilmeleri için yatırım çalışmalarını sürdürmekte olan Mermerler Otomotiv, 2012'de yerli bir otomobil üretmek ve ülkemizi global otomotiv devleri arasındaki haklı konumuna ulaştırmak için çalışmaktadır.
Mermerler Şirketler Grubu Chery'nin distribütörlüğünü yapmaya nasıl karar verdi?
60 yılı aşkın süredir otomotiv sektöründe faal bir rol üstlenmiş olan Mermerler Şirketler Grubu'nun üyesi olan Mermerler Otomotiv, çeşitli markaların distribütörlüğünü yürütmüş güçlü ve vizyon sahibi bir şirketler grubudur. 26 yılı aşkın süre yürüttüğü Mazda distribütörlüğü sırasında o dönemlerde tanınmayan Japon otomobilini 90'lı yılların sonunda prestijli bir konuma kavuşturan Mermerler Otomotiv, Çin'in en büyük yerli otomobil üreticisi Chery ile de bu işi başarabileceğini görmüştür. Geçmişten getirdiği üstün tecrübesine ve sattığı ürünün kalitesine inanan Mermerler Otomotiv, global pazarda 18.000.000 araç üreten Çin'in en büyük yerli otomobil üreticisi olan Chery'nin uygun fiyatlı ve kaliteli araçlarını Türk tüketicisine sunmuştur. Kalitesinden şüphe duymadığı Chery araçları için Türkiye'de 7 yıl garanti vererek bir ilke imza atan Mermerler Otomotiv, Türk tüketicisinin güvenini kazanmıştır.
Chery satış noktaları olarak baktığımızda Türkiye'de ne noktadasınız?
Türkiye genelinde 29 4S bayiye ve 64 adetlik bir servis ağına sahip olan Mermerler Otomotiv satış ağının genişletilmesiyle ilgili temkinli ve kendinden emin adımlarla ilerlemektedir. Global krizin etkisiyle zayıflayan bayi ağını 2011'de yüzde 200 oranında büyütmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmüş olan Mermerler Otomotiv, üreteceği yerli Chery'leri ile bayi ağını güçlendirecektir. İstikrarlı çalışmalarını sürdüren Mermerler Otomotiv, Hükümet'in ekonomik açıdan sağladığı ve dengeli seyreden ülke şartlarında büyümeyi ve Türkiye geneline yayılmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda Chery'yi 2010 yılında Türk otomotiv pazarının yüzde 80'ine hitap eden ilk 10 marka içerisinde yer almak isteyen yeni bir yerli oyuncu olarak tanımlayabiliriz. 7 yıla çıkardığı garanti standardıyla Türkiye'yi Avrupa satış stratejisini yönlendiren merkezi bir konuma yükseltmek niyetinde olan Mermerler Otomotiv, 2012 yılı itibariyle Avrupa'nın birçok ülkesinde showroomlar açmak yolundaki basamakları hızlı adımlarla tırmanmaktadır.
Distribütörlükten sonra sizi Türkiye'de üretim yatırımı yapmaya iten ne oldu?
Chery ile anlaşma imzaladığımız 2006'dan sonra Mazda ile iki yıllık bir çalışma sürecimiz olmuştur. Bu süreçte Şirketler Grubumuz'un Kurucu Başkanı Merhum Muzaffer Mermer'in vasiyeti doğrultusunda hareket eden Mermerler Otomotiv, Türkiye'de bir otomobil fabrikası kurulması ve otomotiv konusundaki çalışmalarımızı sanayiciliğimiz ile güçlendirmemiz yönündeki sözlerini yatırım için bir başlangıç addetmiştir. Böylece Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu büyümekte olan Türkiye ekonomisine olumlu bir katkı sağlamak adına yatırım startını vermiştir. Üç bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve geçtiğimiz son yüzyıl içerisinde işlevini kaybeden ipek yolu bu yatırımla yeniden canlanacak ve gelişen Türk-Çin ilişkileri, Türkiye'yi Çin'in Avrupa'daki kapısı haline getirecektir. Projeye destek vererek dokuzuncu fabrikasının temelini atmakta olan Chery, böylece Türkiye'nin Sakarya ilinden Avrupa'ya açılacaktır.
Sakarya Karasu'da yapılması planlanan Chery otomobil üretim tesisi yatırımında ne aşamadasınız? Üretim yatırımında Chery ile ortaklık boyutunuz nedir?
Arsanın devir işlemleri Ankara Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Mayıs ayının ilk haftasında tamamlanacaktır. Ortaklık oranları ise Türkiye'deki diğer yabancı iştiraklerde de olduğu gibi yüzde 50-yüzde 50 olarak taraflarca kabul edilmiştir.
İlk aşamada hedeflediğiniz üretim, istihdam adedi nedir? Kapasite ne olacak?
Üretimin ilk yılında tek vardiya ile 20.000 olarak hedeflenen adetsel oranın, beşinci yılın sonunda üç modelin iki vardiyada 100.000'e ulaşması ön görülmektedir.
Tesis devreye girdikten sonra üretimin tamamı mı burada yapılacak yoksa parçalar hazır mı gelecek? Eğer buradaki yan sanayi pazarından da yararlanılacaksa görüşmekte olduğunuz firmalar var mı?
Otomobillere ait bazı aktarma organları maliyetlerinden ötürü yurtdışından getirilecekler. Parçaların montajı ve diğer ürünlerin entegrasyonları ise Türkiye'de gerçekleştirilecektir. İlk yılımızda Chery'den yüzde 60 oranında parça alacak olan üretim tesisimizi yedinci yılın sonunda yüzde 90 yerli üretim gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Bu durum şüphesiz Türk yan sanayiine yeni bir iş kolu ve kapasite arttırımı sağlayacaktır.
Türk otomotiv ana sanayinin şu an bulunduğu konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
2010 yılı sonrasında Çin'den sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisinin Türkiye olduğunu söyleyebiliriz. 2011 yılı için hedeflenen 1.000.000 araç üretimi ile global bağlamda yedinci olan statümüzden beşinciliğe taşınacak olan Türk otomotiv sektörü 2012 yılında zirveye oynayacaktır. Sonuç olarak Chery gibi yeni yatırımların sağlayacağı kapasite arttırımlarının sanayimizi olumlu yönde etkileyeceği kesindir.
Ana sanayinin yüzde yüz yerli otomobil yapma tartışmaları hakkındaki görüşünüz nedir? Bu doğru bir adım mı olur, bu kapasiteyi ve hammadde yükünü Türkiye pazarı kaldırabilir mi?
Türkiye'deki yan sanayinin bu duruma hazır olduğunu ve her parçanın üretilebileceğini söyleyebiliriz. Fakat yerli bir motorumuzun olması şarttır. Mermerler bu konuda Alman FEV firması ile anlaşma imzalama aşamasına gelmiştir. Yeni Ar-Ge teşviklerinde otomobil tasarımları büyük önem arz ettiğinden bu konudaki alt yapımızı hazırlamış bulunuyoruz. Tıpkı gerekli malzemeye sahip olan iyi bir aşçının yemeğini hazırladığı gibi bizim de kendi ürünümüzü geliştirebilmemiz için gerekli olan tüm şartları sağladığımızı ve küçük bir takım eksikliklerin önümüzdeki günlerde çıkacak teşviklerle bertaraf edileceğini söyleyebiliriz.
Holding'in otomobil distribütörlüğü ve yeni otomotiv yatırımı dışındaki iş kollarından bahseder misiniz?
Mermerler Şirketler Grubu kurulduğu 1943 yılından bu yana otobüs taşımacılığı konusundaki faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca turizm konusunda da yurt genelinde birkaç hotele ve turistik tesise sahip olan Mermerler Grubu, teksil, inşaat, gıda alanlarında da faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye'nin ve İstanbul'un ilk AVM'lerinden Carousel AVM'nin ve Billur Tuz'un sahibi olan Mermerler Şirketler Grubu, önümüzdeki yıllarda da çeşitli alanlardaki yatırımlarını ve faaliyetlerini sürdürecektir. 2011 yılının mayıs ayında Shanghai'da bir ofis açacak olan Mermerler Şirketler Grubu, faaliyetlerinin bir kısmını da buraya kaydıracaktır.
Otomobil fuarlarına Mermerler Chery olarak oldukça önem verdiğiniz göze çarpıyor. Bunun nedenini öğrenebilir miyiz?
Mermerler Otomotiv olarak yerel otomobil fuarlarına büyük önem vermekteyiz. Bölgesel ve ulusal anlamda marka bilinirliğini arttırmanın en etkili yöntemlerinden biri olarak gördüğümüz autoshowlar bölgedeki bayinin desteklenmesini sağlarken tüketiciyle birebir ve yakın temasın sağlandığı yegane platform olmaktadır. Chery, her konuda olduğu gibi 2008 yılından beri düzenli olarak katılımda bulunduğu yerel fuarlardaki gösterileri ve eşsiz sinerjisi ile kendinden söz ettirmektedir.
Bursa Auto Show 2011'den beklentileriniz nelerdir?
Bursa Autoshow'u özellikle de bölgenin otomotiv konusundaki stratejik öneminden ötürü apayrı bir önem arz etmektedir. Türkiye'nin Detroit'u sayılan Bursa'da gerçekleştirilen Autoshow, Chery'nin tüketicisiyle kaynaşmasının yanı sıra yan sanayicisinden aksesuar üreticisine kadar herkesin boy gösterdiği bir zemine ev sahipliği yapmaktadır. Hedefimiz bu önemli bölgedeki satış oranlarını arttırmak ve potansiyel bir gelecek gördüğü Bursa'da markayı layık olduğu noktaya taşımak.
Bursa'da otomotiv sektöründe servis olarak yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren Yasin Tomurcuk Otomotiv ile partnerliğiniz nasıl başladı? Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim ?
Chery markasının Türkiye'deki ilk servislerinden olan Yasin Tomurcuk Otomotiv, 2010 yılında 4S bayilik statüsüne ulaşarak daha güçlü bir konuma gelmiştir. İlk servislerimizden biri olarak başlayan ve bugün bayiliğimizi emin adımlarla yürüten Yasin Tomurcuk Otomotiv Marmara Bölge Bayiliği'ni kazanacak ve bu bölgede birçok ile 4S bayilik hizmeti verecektir. Yasin Tomurcuk Otomotiv, Mermerler Otomotiv'in ilerleyen tarihlerde ülkemize getireceği yeni markaları da multi bayilik kapsamında temsil edecektir. İsteğimiz, beş yıllık başarı ortaklığımızı en güçlü bayimiz olan Yasin Tomurcuk Otomotiv ile güçlendirmek ve birlikte büyümektir.


Sayı: 779 - Sayı'nın Kapağı

Mermerler, Chery için Eskişehir'i inceledi

ESKİŞEHİR - Türkiye'de otomobil fabrikası kurmak için yer arayışı içinde olan Çin'in firması Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding AŞ yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin otomobil markası Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'de kurulması düşünülen Chery Otomobil Üretim Tesisi için incelemelerde bulunmak üzere kente geldiler.

Heyet, Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret ettikten sonra, OSB'yi ve yatırımın Eskişehir'de yapılması halinde Chery Otomobil Üretim Tesisi için tahsis edilmesi düşünülen alanı gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Defterdar İhsan Özbay ve Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir'in de katıldığı gezide konuşan Vali Kılıçlar, Eskişehir'in sanayi kenti olduğunu belirterek, Mermerler Holding'in kurmayı planladığı üretim tesisi için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kılıçlar, tesisin OSB'nin doğusundaki 3 bin dönümlük Hazine arazisi üzerine kurulmasına karar verilmesi halinde bu arazinin hemen firmaya tahsis edilebileceğini ifade ederek, bu arazinin OSB'ye dahil edilerek yatırımcıya bedelsiz devredilebileceğini belirtti.

Mermerler Holding AŞ Başkanı Yüksel Mermer de Chery araçlarının tamamına yakınının Çin'de üretildiğini anlatarak, "Türkiye'de kurulacak Chery Üretim Tesisi, şirketin Avrupa'ya açılan kapısı olacak" dedi.

Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de kendilerinden ücret talep edilmeyeceğini, fabrikanın kurulacağı araziyi demir yoluna bağlayacaklarını ve her türlü altyapı hizmetini vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası