7500 tl emekli maaşı ne zaman yatacak / TL olan emekli maaşı ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

7500 Tl Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak

7500 tl emekli maaşı ne zaman yatacak

Zamlı TL emekli maaşı ayın kaçında yatar? Yeni zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak, fark verilir mi?

TL emekli maaşı ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşının yatacağı tarih şimdiden milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Tüm emeklilere fark verilip verilmeyeceği merak edilen konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla en düşük emekli maaşının 5 bin liradan 7 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki, TL zamlı emekli maaşı ayın kaçında yatar?

TL ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli aylığının 5 bin liradan 7 bin liraya yükseltilmesi için en kısa sürede TBMM’de yasal düzenleme yapılması gerekecek. Düzenlemenin hayata geçmesinin ardından zamlı aylıkların hesaba yatması gerekecek. Tahminlere göre emekliye ek zam nisan ayında hesaplara yatacak.

Artıştan EYT düzenlemesiyle birlikte emekli olabilecek kişiler de yararlanabilecek. Maaşı TL olan bir kişin aylığı TL’ye yükselecek. Kapsamın genişleyip genişlemeyeceği henüz bilinmiyor.

GÖZLER İKRAMİYEYE ÇEVRİLDİ

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

Bununla birlikte, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin liranın üzerinde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

EMEKLİLER MAKASIN KAPANMAMASINI İSTİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, talepleri arasında en düşük emekli aylığı miktarının artırılmasının ilk sıralarda geldiğini belirterek, uzun süredir dile getirdikleri bu talebin karşılık bulmasının, kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Emeklilere verilen liralık bayram ikramiyelerinin de artırılmasını isteyen Ergün, bu yöndeki taleplerinin de en kısa sürede hayata geçeceğine inandıklarını ifade etti.

En düşük emekli aylığının 7 bin liraya yükseltilmesinin, aylığı bu rakamın üzerinde olanlarda da beklenti yarattığını dile getiren Ergün, "Az prim ödeyenle çok prim ödeyen arasındaki aylık makasının kapanmaması için 7 bin liranın üzerinde aylık alanların da aylıklarında artış yapılmalı. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sisteminin güvenirliliği, saygınlığı, norm ve standart birliği için gereklidir." dedi.

ERDOĞAN SEVİNDİREN HABERİ PAYLAŞTI

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere yönelik bir müjdesi vardı; en düşük emekli aylığının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi için bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Nasıl bir çalışma söz konusu ve asgari ücret için de benzer bir düzenleme, yeni bir artış söz konusu olur mu ara dönemde?" şeklindeki soruyu Erdoğan, şöyle cevaplamıştı:

"Bu ekrandan o zaman bunu açıklayayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu çalışmayı yaptık. Demek ki açıklamak yine bana kaldı. Şimdi çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama ben bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. O da bunu 7 bin lira olarak inşallah bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

Zamlı TL emekli maaşları Nisan ayında hesaplara yatacak

Zamlı emekli maaşları için geri sayım başladı. Binlerce emekli, en düşük emekli aylığının 7 bin liraya yükseltilmesinin ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağını sorguluyor. SGK tarafından emeklilere verilen tahsis numarasına göre, emekli maaşı ödeme günleri öğrenilebiliyor. Peki, zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI YASALAŞTI

En düşük emekli maaşının 7 bin liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli maaşına gelen zammın ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, en düşük emekli maaşları 5 bin TL'den 7 bin TL'ye yükseltildi.

Buna göre; Açıklamanın mart ayında yapılmış olması nedeniyle, zamlı emekli maaşlarının bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihlerinde yani nisan ayında hesaplara yatırılacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası