papağan hakkında kısa bilgi / Papağan Türleri İsimleri Özellileri Ve Ömürleri - TGRT Haber

Papağan Hakkında Kısa Bilgi

papağan hakkında kısa bilgi

Papağan t&#;rleri ve &#;zellikleri nedir? İşte konuşan papağan isimleri

Latince Psittaciformes olarak bilinen Papağansılar, kuş sınıfına dahil birtakım olarak kabul edilmektedir. Bu takıma dahil olan kuşlar oldukça karakteristik fiziki özellikler taşımaktadır. Bu kapsamda papağanların baş kısmı büyük ve gagları da alın kemiğine bağlı haldedir. Tırnakları besini taşıyabilmek için yakalayıcı özellik taşımaktadır ve genellikle ağaç dallarına tutunmalarını sağlamaktadır.

Papağanlar, kuşlar arasında beyinleri en çok gelişmiş olan gruptur. Bu sebeple de duydukları sesi kolayca taklit edebilirler. Fiziki açıdan oldukça güzel tüy ve renklere sahip oldukları için de genellikle evlerde beslenirler.

PAPAĞAN TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Papağanlar, insanlara cevap vermesi ve onların sesini taklit etmesi ile kuş cinsleri arasında oldukça büyük bir ünün sahibidir. Binlerce yıldır evcil hayvan olarak beslenen papağanların çok sayıda çeşidi bulunmaktadır. Dünyada en fazla beslenen papağan türleri ve bu türe ait belli başlı özellikler aşağıda listelenmişseafoodplus.info Gri Papağanı: Diğer adı Jako olan, Afrika gri papağanı evde en fazla beslenen türdür. Orta büyüklüktedir ve türünün en zeki örneği olarak kabul edilmektedir. Bu papağan türü, ’den fazla sözcüğü ezberleyebilme ve karşısındakini taklit edebilme yeteneğine sahiptir.

Sultan Papağanı:Dünyanın en ünlü ikinci evcil kuşu olan sultan papağanı, özellikle ıslık çalma konusunda oldukça yeteneklidir. Bu türe ait papağanlar, dış görünüşleri ile sempati kazanmakta ve bakım konusunda da zorluk çıkarmamaktadır. Sultan papağanının asıl yaşam alanı Avustralya olmakla birlikte ömürleri en fazla 35 yıldır.

Cennet Papağanı:Aşk kuşu olarak da bilinen cennet papağanı, Afrika Kıtası’nda yetişen bir türdür. Aşk kuşu, diğer papağanlardan farklı olarak konuşma yeteneğine sahip değildir. Üstelik boyutları da 15 santimetreyi pek geçmemektedir. Cennet papağanı hem küçük hem de uysal olması sebebi ile ilk kez kuş besleyecekler için oldukça iyi bir seçenektir.

Sülfür Kakadu Papağanı:Endonezya’da görülen Sülfür Kakadu Papağanı, oldukça ilgi ve sevgi bekleyen bir türdür. Bu papağan, konuşma yeteneğine sahiptir ancak yalnızca çok mutlu olduğu zamanlarda konuşmayı tercih etmektedir. Konuşmaları ise genellikle çığlık atmakla eş değerdir. Bu sebeple evde beslenmek için pek uygun değildir. Sülfür kakadu papağanı, iri boyutları ve renkli tüyleri ile kolayca ayırt edilebilmektedir.

Caique Papağanı:Küçük papağan türleri arasında yer alan Caique, enerjili halleri ile dikkat çekmektedir. Amazon Havza’sında yaşayan bu tür, etrafta dolaşmayı ve sırtıyla oynanmasını çok sevmektedir. Caique papağanı, siyah başlı ya da beyaz karınlı olmak üzere iki farklı fizikte bulunmaktadır.

Şahin Başlı Papağan:Diğer ismi Red-fan olan şahin başlı papağan, ismini boynunda yer alan tüylerden almaktadır. Bu tüyler papağanı, bir şahin gibi göstermektedir. Amazon Havza’sında yaşayan bu tür, yaklaşık 40 sene yaşayabilmektedir.

KONUŞAN PAPAĞAN İSİMLERİ

Papağanlar, sesleri taklit edebilme yetenekleri ile dikkat çeken bir kuş türüdür. Ancak papağan ailesinde yer alan her kuş konuşma konusunda aynı yeteneğe sahip değildir. Bunlardan bazıları daha fazla kelime söyleyebilirken, bazıları da hiç konuşmamaktadır. En çok konuşan papağan türleri ise; Amazon Papağanları, Lori Papağanı, Kakadu Papağanı, Afrika Gri Papağanı, Muhabbet Kuşları, Cennet Papağanı, Ara Papağanı ve Sultan Papağanıdır.

PAPAĞANLARDA BESLENME

Papağanların besleneme alışkanlıkları ve ihtiyaçları türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak papağanlar beslenme ihtiyaçlarına göre tohum- çekirdek ağırlıklı beslenenler ve meyve – sebze ağırlıklı beslenenler olmak üzere iki gruba toplanmaktadır.

Tohum ağırlıklı beslenen papağan türleri, yiyecek ihtiyaçlarının %70’ini tohumlardan karşılamaktadır. Geri kalan kısım ise meyve ve sebzelerden alınmaktadır. Sultan papağanı, muhabbet kuşları, sevda papağanı ve Hindistan papağanı tohum ağırlıklı beslenen türler arasında yer almaktadır.

Afrika gri papağanı, sülfür kakadu, ara papağanı ve Senegal papağanları sebze ve meyve ağırlıklı beslenen türler arasında yer almaktadır. Bu beslenme şeklindeki kuşlar besin ihtiyacının yarısından fazlasını meyve ve sebzeleri tüketerek sağlamaktadır.

Papağanlar, bazı yiyecek türlerinden oldukça fazla etkilenmektedir. Özellikle vücutta toksin olarak tanınan bu yiyecekler, papağanın ölümüne bile neden olabilmektedir. Avakado, kafein, tütün, süt, çikolata, kiraz ve şeftali çekirdeği, mantar ve soğan; papağana asla verilmemesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır.

PAPAĞANLARDA CİNSİYET ANLAMANIN YOLLARI

Bir papağanın cinsiyetini anlayabilmenin en kolay yolu, yumurtlama dönemini takip etmektir. Papağanın yumurtlaması, cinsiyetinin dişi olduğu manasına gelmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta papağanlarda olgunlaşmanın 3 sene sürdüğüdür. Yani dişi bir papağan ortalama 3 yaşında yumurtlamaya başlamaktadır.

Papağanların ötme biçimi arasındaki farklılıklarda cinsiyeti belirlemeye yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda erkek papağanların dişi papağanlara nazaran daha melodik bir şekilde öttüğü kabul edilmektedir. Ötüş şeklindeki bu fark en net Sultan Papağanlarında fark edilebilmektedir. Ancak sadece ötmesine bakılarak papağanın cinsiyeti hakkında net bir sonuca ulaşılamamaktadır.

Bazı papağan türlerinde dişi ve erkek türlerin tüyleri arasında bariz bir farklılık bulunmaktadır. Afrika Gri Papağanı tüyleri incelendiğinde cinsiyeti hakkında bilgi edinilebilen cinsler arasında yer almaktadır. Buna göre; bu türün erkek papağanının yanağındaki turuncu benekler, dişisine kıyasla daha büyük ve belirgindir.

Bir papağanın cinsiyeti; yumurtlama dönemi, ötme karakteri ve tüy özelliklerine bakılarak tahmin edilebilmektedir. Ancak bu yollardan hiçbiri kesin bir sonuç vermemektedir. Papağanların cinsiyeti hakkındaki net bilgiye ancak bir DNA testi ile ulaşılabilmektedir. DNA testi, dişi ve erkek kuşların eşey kromozomlarına bakarak en net bilgiye ulaşabilmektedir.

Papağan Türleri İsimleri Özellileri Ve Ömürleri

Dünyada alt türleri ile birlikte çeşitten fazla türü bulunan papağanların yy’dan bu yana evcilleştirilerek, insan yaşamına renk kattıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Papağanların tek tek isminin burada anılmasına gerek görmüyoruz. Çünkü tür çok fazla fakat yaygın olarak bilinen ve evde beslenecek papağan türleri ile ilgili bilgileri sizlere vermek istiyoruz. Bu noktadan hareketle papağan türlerini küçük ve büyüklüklerine göre sınıflandırabiliriz.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları

Küçük Papağan Türleri

Yaklaşık olarak bu türlerin boyları 10 ila 20 cm arasında yer alır. Bu tür en yaygın tür olarak da bilinir. Evlerde yaygın olarak beslenen tür isimlerine gelecek olursak, onları da aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Love Birds – Aşk Kuşu (Cennet Papağanı): Agapornis olarak bilinen bu türün ana vatanı Afrika’dır. Ortalama olarak 8 ayrı türü olan Cennet papağanlarının bir türü de Madagaskar’da bulunmaktadır. Cennet papağanı olarak bilinen papağanlarının ortalama ömürleri 15 yıl kadardır. 45 ila 55 gram ağırlığındadır.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları

Cennet Papağanı İçin Nasıl Bir Kafes Alınmalı?

İster, yuvarlak ister kare şeklinde olsun alınacak kafesin büyük kafes olması gerekmektedir. Kafesin tellerinin sıralanışına dikkat edilmesi iyi olur. Çünkü kuşlar o tellere ayaklarını basarak tırmanacaktır. Kafesin tellerinin bu sebeple yatay olması kuşların rahatı için önemli bir ayrıntıdır. Yine kafes de en az 2 adet yemlik bulunmalıdır. Tabii ki uygun bir suluk da eklenmelidir. Tünek olarak ahşap bir tünek seçebilirsiniz. Almış olduğunuz kafesin büyüklüğüne göre, 4, 5 adet tünek konulmasında herhangi bir sıkıntı olmaz.

Cennet Papağanın Beslenmesi Nasıldır?

Tohumlarla beslenebilen bu türler için karışık tohumlar ve tahıllar içeren yemleri tüketebilirler. Yine ara ara meyve ve sebze parçaları ve ballı kraker de verebilirsiniz.

Cennet Papağanı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Cennet papağanlarında dış görünüşe bakarak cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değildir. En kesin sonucu ancak DNA testi yaptırarak öğrenebilirsiniz. Fakat yine de bazı küçük detaylar vermek gerekirse erkek cennet papağanlarının kuyruk tüyleri dişisine göre ovaldir. Dişilerin kuyruk tüyleri erkeğinkiyle aynı uzunlukta olmasına rağmen düzdür. Yine erkek papağanlar tüneme sırasında ayaklar arasında ki mesafe daha az, dişilerde ise bu mesafe daha fazladır. Yine erkek cennet papağanlarının kafası oval, dişilerin kafası ise düzdür.

Dediğimiz gibi yine de en net ve kesin sonuç DNA testidir hiç kuşkusuz..

Cennet Papağanı

Cennet Papağanı Eğitimi Zor Mudur?

Eğitimi oldukça zor bir türdür. Hatta konuşma yetenekleri neredeyse yok gibidir. Şayet bu türleri eğitme gibi bir eğiliminiz varsa sizin sabırlı olmanız ve kuşun size alışmasını sağlamalısınız. Çünkü bu türler gerçekten çok hassas bir türdür. Eğitmeye çalışırken, papağanın korkuya ve endişeye kapılması hem eğitimin yarıda kalmasına sebep olur, hem de papağanda ciddi sorunlara yol açabilir. Bu türlere yüksek sesle konuşmamaya, bağırmamaya, ceza verilmemesi ve ani hareketlerden kesinlikle uzak durulması gereken bir tür..

Şayet bu papağanı eğitmek derdindeyseniz gerçekten işinizin zor olduğunu bilin… Düşük ses tonları ile konuşun, size öterek karşılık vermeye başladıktan sonra, diğer aşamalara geçebilirsiniz.

Cennet Papağanlarında Üreme Nasıl Olur?

Diğer kuşlar gibi zor bir üreme şekli olmayan bu türlerin ev ortamında üremesi çok kolay ve rahattır. Sadece eşiyle uyumlu ve uygun bir ortam olması kâfidir.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları

Budgerigar (Muhabbet Kuşu): Melopsittacus Undulatus da denilen bu türün asıl memleketi Avustralya’dır. Ortalama olarak 40 gr ağırlığa ve 18 cm uzunluğa sahiptirler. Kafes ortamında ortalama yaşam süresi 10 yıl olarak bilinse de bu kuşların bazılarının 20 yıldan fazla yaşadığı da gözlenmiştir. Muhabbet kuşlarının bilinen en yaygın beslenen paraket türüdür. Türkiye’de oldukça yaygındır.

Parrotlet
Parrotlet: Forpus, Touit, Nannopsittaca gibi türleri içeren bu grup papağanların ana vatanı Orta ve Güney Amerika’dır. Kısa kuyrukları, 24 ile 34 gr arası değişen ağırlıkları vardır. 

Splendid (Kırmızı Göğüslü Papağan)
Splendid (Kırmızı Göğüslü Papağan): Latince adı Neophema Splendida olan ve Al gerdanlı papağan olarak ta bilinen türün ana vatanı Güney Avustralya’dır. Yetişkinleri 44 gr ağırlığa ve 20 cm uzunluğa erişebilen bu gösterişli tür, ortalama 14 yıl yaşayabilmektedir.

Ortay boy papağan türleri genel olarak cm büyüklükte olan türler arasında yer alır.

Sultan Papağanı

Sultan Papağanı – Cockatiel: 33 santim uzunluğa ulaşabilen bu tür kakadu papağan ailesindendir. Ortalama 14 yıl yaşam ömrü olan bu papağan iyi şartlarda 20 yıla kadar yaşayabilir.

Noble Macaw
Noble Macaw (Kırmızı omuzlu Amerikan Papağanı): Diopsittaca Nobilis olarak bilinen türün uzunluğu yaklaşık olarak 35 cm civarıdır. Asıl vatanı ise Güney Amerika'dır.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları

Monk Parakeet – Quaker Paraket: Myiopsitta monachus Latince adıyla bilinen bu tür Keşiş papağanı olarak da bilinir. Asıl yurtları ise Orta ve Güney Amerika'dır. Ortalama ömürleri 20 yıl kadardır. Yetişkin olduklarında boyları 29 cm, ağırlıkları ise gr’a kadar ulaşabilmektedir. 50 cm ye ulaşan kanat genişliği ile parlak yeşil renkte, karın bölgesi gri, sarı ve yeşilimsi renklerdedir.


Lori – Lorikeet

Lori – Lorikeet: Asıl adı Loriini olan Loriket de denilebilen bu papağan çok farklı bir türdür. Meyvelerinin kendisi ve çiçekleri ile beslenen Lori papağanlarının dilleri fırça uçlu olduğu için bunu rahatlıkla yapabilmektedir. Gökkuşağı lori, kırmızı lori, karabaş lori, zeytin göğüslü lori gibi pek çok türü de bulunmaktadır. Vücut ağırlıkları alt türlere göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin, Gökkuşağı Lori gr, Kırmızı Lori gr, Zeytin Göğüslü Lori ise 74 gr ağırlığa sahiptir. Lori papağan türleri Güneydoğu Asya, Endonezya, Timor, Papua Yeni Gine ve tüm Avustralya kıtasında yaygın olarak yaşamaktadır.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları
Aratinga Conure: Aratinga olarak bilinen bu tür Güneş Muhabbet Kuşu olarak bilinir. Renginin sarı, kırmızının parlak tonunda olması sebebiyle böyle adlandırılmıştır. Asıl memleketi ise Güney Amerikadır. Arjantin bölgesinde yaygın olarak görülen bu türün yetişkinlerinin 30 cm uzunluğu ve gr ağırlığa sahiptir. Alt türleri arasında Aztek paraketi, Mavi Tepeli paraket, Altın paraket, Güneş paraketi orta ve büyük boy papağan grubuna ait olabilen türlerdir.

Papağan Türleri Ve Doğal Yaşam Alanları
Pionus Parrots: Meksikalı bir kuş türü olan ve yine Orta ve Güney Amerika bölgelerinde yaşamaktadır. 25 yıl yaşayabilmektedir. Pullu ve mavi kafası, kanatları bronz, gölgeli beyaz şapkalı alt türleri de bulunmaktadır. En büyükleri ise pullu kafalı olanlardır. Ağırlığı gr, uzunlukları takriben 30 cm civarındadır.

Caique Parrot

Caique Parrot: Pionites diye Latince adıyla bilinen bu türün siyah başlı ve beyaz karınlı iki türü bulunmaktadır. Asıl vatanı Güney Amerika’da bulunan Amazon bölgesidir. yıl yaşayabilen türün boyu 23 cm’ye, ağırlığı da – gr’a ulaşabilmektedir. Bu türün en belirgin özelliği kısa, kare kuyruğudur.

Pyrrhura
Pyrrhura: Pyrrhura denilen bu tür, kızıl karınlı paraket olarak adlandırılmıştır. Ana vatanı ise Güney Amerika’dır. Orta Amerika bölgesinde de görülmektedir. 20 – 25 yıl ortalama ömürleri vardır. Pek çok alt türe sahiptir. Patagonian conure, Pyrrhura rupicoa, Siyah Şapkalı Paraket bilinen alt türleri arasında yer alır.

Poicephalus Parrots

Poicephalus Parrots: Latince adı Poicephalus’tur. Memleketi Güney Afrika'dır. Etiyopya ve Senegal'in aşağı sınırlarındaki bölgesinde yaşseafoodplus.info türün bilinen altı farklı alt türü bulunmaktadır. Ancak sadece 4 çeşidi evcilleşmiş ve evde beslenmektedir. Bunlar Senegal, Meyer, Jardine ve kahverengi kafalı olan türleridir. Ortalama ömürleri 20 - 30 yıl kadardır. Fakat Senegal türünün 50 yıl kadar yaşayabildiği de bilinmektedir.

Cockatoos

Cockatoos: Cacatuidae Latince adıyla bilinen bu türün memleketi ise Solomon adaları, Malezya, Tayland ve Singapur’dan, Avustralya ya kadar uzanan bölgelerdir. Genel olarak beyaz ve siyah renkte olan kakaduların farklı farklı türleri de bulunmaktadır. Beyaz veya siyah renk tüylerin üzerine serpiştirilmiş olan farklı renklere göre isimler almaktadır. Örneğin Gül Göğüslü Kakadu, Pembe Kakadu, Tepeli Kakadu, Gri Kakadu gibi. Kakadu türlerinin bazıları orta boy papağan grubundadır. Bunlar ortalama 23 – 33 cm uzunluğundadır.

Orta Boy Kakadu Türü Papağanlar

Orta Boy papaganlar

Çıplak Gözlü Kakadu – Bare-eyed Cockatoo
Geniş Tepeli Kakadu – Ducorp’s Cockatoo – Solomons Kakadu
Goffin Kakadu – Goffin’s Cockatoo
Kırmızı Göğüslü Kakadu – Rose-breasted Cockatoo
Büyük boy kakadu türleri,
Pembe Kakadu – Major Mitchell’s Cockatoo
Sarı Taçlı Kakadu – Lesser Sulphur-crested Cockatoo
Sitron Tepeli Kakadu – Citron-crested Cockatoo
Mavi gözlü Kakadu – Blue-eyed Cockatoo
Kükürt Taçlı – Sülfür Kakadu – Greater Sulphur-crested
Uzun Gagalı Kakadu – Long-billed Corella
Molukan Kakadu – Moluccan Cockatoo
Beyaz Kakadu – Şemsiye Kakadu – Umbrella Cockatoo

Grey Parrot

African Grey Parrot: Psittacus erithacus ve Jako papağan ve ya Gri papağan olarak bilinirler. Konuşma yeteneği en iyi olan türlerin başında bu tür gelir. Ana vatanı Kongo Cumhuriyeti'dir. Ortalama olarak 40 - 50 yıl yaşayabilirler. 33 cm uzunluğa ve gr ağırlığa erişebilmektedirler. Jako türlerinin Congo ve Timneh isminde iki alt türü bulunmaktadır.

Amazon Parrots

Amazon Parrots: Latince adı Amazona olan Amazon papağanı da büyük ve orta gruptan sayılan ve çok sayıda alt türü olan papağan cinslerinden biridir. Ana vatanı Güney Amerika Amazon ormanlarıdır. Alt türlerine göre uzunluk ve ağırlıkları değişmektedir. Amazon papağanı alt türlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz; Mavi Kafalı Amazon, Sarı Başlı Amazon, Sarı Alınlı Amazon, Beyaz Alınlı Amazon, Küba Amazonu, Yeşil Yanaklı Amazon, Mavi Yanaklı Amazon, Kızıl Karınlı Amazon, Sarı Enseli Amazon, Siyah Gagalı Amazon, Sarı Gagalı Amazon papağanı gibi. Bunların dışında da bilinen Amazon papağanı türleri bulunmaktadır ve toplam 25 alt türe sahip olduğu bilinmektedir.

Eclectus Parrot
Eclectus Parrot: Eclectus roratus Latince adıyla bilinen bu türün yetişkinleri gr ağırlığa ve 35 cm uzunluğa erişebilmektedir. Solomon adaları ve Yeni Gine ye özgü olan bu tür kuzey Avustralya da yaşamaktadır. Lori papağanı ile benzer özelliklere sahiptir. Kısa kuyruklu bu papağan türünün kırmızı ve yeşil renkte baskın olarak üç alt türü bulunmaktadır.

Hawk-Headed Parrot
Hawk-Headed Parrot: Deroptyus accipitrinus denilen bu türe "Brezilya Şahin Başlı Papağanı" da denilmektedir. Diğer taraftan, Kırmızı fan papağanı olarak da adlandırılan bu türler Amazon, Brezilya, Venezuella, Kuzey Peru, Bolivya ve Fransız Guayanası, Surinam ve Guyanam bölgesinde yaşamaktadır. 35 cm uzunluğa erişebilen türün ömrü ortalama olarak 40 yıl civarındadır. Bu türün en belirgin özelliği tehlike anında hemen boyun bölgesinde ki mavi ve kırmızı renkli tüylerini dikleştirmektedir.

Macaws Parrot
Macaws Parrot: Ara Macao olarak Latince adıyla bilinen bu tür "Ara papağanı" olarak da bilinir. Orta Amerika asıl vatanıdır. 1 kg ağırlığa ve 90 cm uzunluğa erişebilen en büyük papağanlar arasında yer alır. Macaw papağanlarının; Altın Yakalı Macaw, Mavi Kanatlı Macaw, Kahverengi Alınlı Macaw, Scarlet Macaw, Kırmızı Alınlı Macaw, Kırmızı-Yeşil Macaw, Asker Macaw, Sümbül Macaw, Mavi Boğazlı Macaw gibi bir çok alt türleri bulunmaktadır. Ortalama ömürleri 25 ila 60 yıl arasında değişim gösterebilmektedir.

Palm Cockatoo
Palm Cockatoo: Probosciger aterrimus Latince adıyla bilinen Palmiye Kakadu'nun gagası, papaganlar içinde en büyük olan türüdür. Kuzey Avustralya ve yeni Gine ise anavatanlarıdır. 65 cm uzunluğa, 1,2 kg ağırlığa çıkabilmektedir. En iri tür bu türdür. Gri - siyah renkteki tüylerin yanı sıra kırmızı yanakları ile oldukça ilginç bir yapıya sahiptir. Yaşam süreleri ise ortalama olarak 40 ila 90 yıl arasında değişebilmektedir. Ve bu papağanlar dünyasında en uzun yaşayan tür olduğuna da işaret eder.

Parakeets
Parakeets: Paraketler değişik boy ve ağırlıkta olabilen papağan türleridir. Küçük, orta ve büyük türden papağanları barındıran bu geniş gruptaki kuşların en bilinenleri; Muhabbet kuşu, Halka Boyunlu paraket, İskender papağanı, Erik Başlı paraket, Kırmızı Alınlı paraket – kakariki, Carolina paraket, Gri Kukuletalı paraket, Keşiş paraket olarak sayılabilir. Paraketler içerisinde dikkat çeken özel bir Papağan türü;

Alexandrine Parrot
Alexandrine Parrot: Psittacula Eupatria diye anılan "İskender papağanı" olarak adlandırılan türün esas vatanı Doğu Hindistan ve Sri Lanka'dır. Ortalama yaşam süreleri 30 yıl kadardır. Türün, orta, büyük olanları vardır. Ağırlığı gr, uzunlukları ise 22 cm'e kadar ulaşabilmektedir. Akrobasi yeteneği çok güzlü olan bu türün, konuşma kabiliyeti ise çok yüksektir..

Evet yukarıda anlattığımız papağan türleri ile ilgili bilgiler umurız işinize yarar. Her canlının tıpkı insanlar gibi farklı farklı bir özelliği olduğunu biliyoruz. Papağanlarda var olan tür ve ırk arasında birbirinden güzel renkleri ile insanları büyülüyebiliyor. Bu güzel türler hakkında sizler için kullanışlı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız bu bilgiler işinize yaramıştır. Sağlıcakla kalın 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir