saç elektriklenmesine çözüm / Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır? - Mahmure

Saç Elektriklenmesine Çözüm

saç elektriklenmesine çözüm

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Saçlarınızı nazikçe kurulayın

Saçlarımızı en iyi kurutmanın yolu, saçlarımızdaki fazla suyu sıkarak doğal yolu ile kurutmaya bırakmaktır. Tabi ki kış günleri bu yöntemi denememiz baş ağrısına veya soğuk algınlığına sebep olabilir. Size tavsiyemiz saçlarınızı havlu çok bastırmadan nazikçe kurulamanızdır. Eğer saçlarınız tam anlamı ile kurumamışsa saç kurutma makinası da size yardımcı olacaktır. Saç kurutma makinasının olabildiğince ılık hava üflemesine dikkat ediniz. Saçlarınızın diplerine çok yaklaştırmamaya da dikkat etmeliyiz. Ama her zaman doğal yöntemlerin yanındayız.

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saç tipinize uygun şampuanlar kullanın

İnce veya kalın telli, kıvırcık veya düz, kuru veya yağlı saçlar. Herkesin saçları farklı özellikler taşımaktadır. Bu yüzden saçlarımızın yapısına uygun şampuanlar kullanmalıyız. Mesela kuru saç yapısına sahipsek sülfür içerikli şampuanlardan uzak durmalıyız. Sülfür saçımızı daha çok kurutacağından saçlarımız daha çabuk elektriklenecektir. Dove’un “Pure Care Dry Oil” serisi şampuanı, formülündeki Hindistan Cevizi, Badem ve Afrika Makadamya yağları ile yapışkanlık hissi bırakmadan saçınızı temizler ve 3 kata kadar daha yumuşak, ışıltılı ve kabarmayan saçlara sahip olmanızı sağlar. Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saçlarınızı sık sık tarayın

Saçlarınızı, saç köklerinizden saç uçlarınıza doğru tarayarak, saç köklerinizde olan doğal yağı tüm saçlarınıza yaydığınızı ve bu sayede saçınızı beslediğinizi biliyor muydunuz? Saç diplerinizideki doğal yağ elektriklenmenin önüne geçecektir. Fakat saçlarınızı tararken çok ince telli taraklar kullanmamaya dikkat edin, bu daha fazla kabarmasına neden olabilir.

Saç kremi kullanın

Kuruyan saçlarımızın nem ihtiyacı için saç kreminin büyük önemi vardır. Özellikle birçok işlem gören saçlarımız için şampuan sonrası saç kremi kullanmak gerekir. Dove’un “Pure Care Dry Oil” serisi saç bakım kremi, şampuanlamadan sonra saça boylarından uçlarına doğru uygulandığında, hindistan cevizi ve badem yağları içeren formülüyle saçlarınızı yumuşatırken, elektriklenmeden saçınıza şekil vermenize yardımcı olur.Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saçlarınızı yağlar ile nemlendirin

Her şeyi denediniz fakat saçlarınızın elektriklenmesi bir türlü geçmiyor! Gün içerisinde sürekli kabaran saçlarınız için besleyici yağları denemesilisiniz. Yağlar saçlarının üzerini bariyer gibi sararak saçındaki nem dengesini korur ve saçların gün içerisinde elektriklenmesini önleyerek daha canlı gözükür. Dove’un “Pure Care Dry Oil Yağ” ise, “dry oil” yani “kuru yağ” olma özelliği ile doğal yağlar gibi saç telinin içine geçebilirken, dışında da yağlanma yapmaz ve hızlı emilir.

Elektriklenen Saçlar Nasıl Kontrol Altına Alınır

Saç maskeleri kullanın

Saçlarımız güneşten, denizden, hava kirliliğinden hatta stresten bile etkilenip canlılığını ve parlaklığını yitirebilir. saç maskeleri yoğun nem içerdiğinden bu tarz etkileri saçlarınızdan uzaklaştırıp saçlarınıza eski canlılığını ve parlaklığını kazanmanızda yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun saç maskesi ile haftada bir veya iki gün yapacağınız bakım yeterli olacaktır. Dove’un Pure Care Dry Oil serisi saç maskesi ile saçlarınızdaki ideal canlılık ve hacim dengesini yakalayacaksınız.

False

Elektriklenen Saçlar İçin Hızlı ve Kolay Çözümler

Plastik tarak kullanmayın

Bir balonu saçlarınıza yaklaştırdığınızda saç tellerinizin havalanıp elektriklenmesine neden olan balon deneylerini mutlaka görmüşsünüzdür. Plastik tarakların da bu mantıkta olduğunu düşünebilirsiniz. Eğer tarağınız ya da saç fırçanız plastikse doğal kıllı ve ahşap dişli fırça ve taraklar edinin. Ayrıca söylemeden geçmeyelim; metal dişli taraklar saçın kırılmasına ve yıpranmasına neden olabilir. Eğer kuru saçınızı tarayacaksanız sonrasında saç yağları ile parlamasını sağlayabilirsiniz.

Saçınızı kurutacak uygulamalarda uzak durun

Kullanacağınız saç ürünlerinin içeriklerinin saç tipinize ve saçınızın ihtiyacına uygun olmasına özen gösterin. Saçınıza uygun olmayan ürünlerin onun kurumasına neden olabilir. Ayrıca duşta çok sıcak su kullanıyorsanız ılık su ile duş almayı alışkanlık haline getirin. Sıcak su saçın ve saç derisinin kurumasına neden olarak saçı cansızlaştırır. Ayrıca saçı çok sık yıkamak saçı doğal yağlarından arındırdığı için duş rutininizi haftada 3-4 olacak şekilde de düzenleyebilirsiniz.

Şapkalardan yardım alabilirsiniz

Yazın ve kışın kullanabileceğiniz şapka ve bereler kullanarak da saçınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz. Temiz saçlarınız kuruduktan sonra şapkanızı takabilirsiniz. Saten bir fular da saçınızın düz şekil almasına ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

Isı ile şekillendirici aletlerden koruyun

Isı ile şekillendirici aletler saçı kırıp, yıpratmanın yanında saçın kurumasına ve cansızlaşmasına da neden olabilir. Bu aletlerin kullanımını olabildiğince en aza indirgeyin. Kullanmanız gereken durumlarda ise düşü ayarını kısın ve mutlaka ısıdan koruyucu saç ürünleri kullanın. Elidor 7’si 1 arada Saç Güzelleştirici Bakım Kremisaçın en çok ihtiyaç duyduğu özellikleri taşımanın yanında 230 derece ısıya kadar saçın korunmasına da yardımcı oluyor.

Saç elektriklenmesine ne iyi gelir, neden olur? Saç elektriklenmesi nasıl düzelir, nasıl geçer?

Saçlarınızın sürekli elektriklenmesini önlemek ve elektriklenmeyi azaltmak için bazı yöntemlere başvurmanız şart. Saç elektriklenmesine ne iyi gelir? diye soracak olursanız, birkaç tüyomuz var. 

Saçların elektriklenmesini önlemek için ‘elektriklenmeyi azaltan’ saç bakım ürünlerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Hindistan cevizi yağı ile maske yapmanız, elektriklenmenin önlenmesini sağlayacaktır. Bunun için saçlarınızı Hindistan cevizi yağıyla kaplayın, yarım saat boneye sarıp bekleyin. Ardından ılık suyla saçınızı arındırın. 

Saçlarınızı sık sık yıkamanız daha fazla elektriklenmesine neden olabilir. Bu nedenle 2 günde 1 yıkamaya özen göstermelisiniz. 

Kullandığınız yastık kılığı saten veya ipek gibi sürtünmeyi azaltan kumaşlardan yapılmalı. 

Saç kurutma makinesi kullanmak yerine saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın. 

Tarağınızda, elektriklenmeyi azaltan doğal kıllardan yapılmış olanları tercih edin. 

Duştan sonra saçınızı havluyla çok fazla hırpalamayın. 

Saçınızı çok sıcak suda yıkamak yerine ılık su tercih edin.

Saçlarınızı yıkamadan önce kökten uca doğru tarayın. Bu sayede saçlarınız daha kolay temizlenecek ve yıkamadan sonra elektriklenmeden daha kolay açılacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası