kot pantolondaki zımbalar ne işe yarar / Kadin Pantolonlarinda neden on cep yok? – funduszeue.info

Kot Pantolondaki Zımbalar Ne Işe Yarar

kot pantolondaki zımbalar ne işe yarar

Bir tekstil metal aksesuarıdır. Üzerine dikilmiş bulunduğu kumaş, deri veya tekstilin, iki kenarını üst üste getirerek birleştirmeye yarayan iki parçadan oluşan tutturmalıktır. Bebek bodyleri, gömlek, mont, ayakkabı, cüzdan, pantolon, kaban, elbise, tişört, hobi ürünleri, nevresim, ev tekstili gibi çok geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Genel ve pratik olarak bahsetmek gerekirse, piyasada yoğun kullanılan 4 çeşit çıtçıt vardır. Bunların kısaca kullanım yerleri şöyledir: a- Dikme çıtçıt: Delikli çıtçıt ya da bebek çıtçıtı da denir. İğne iplik ile giysi üzerine dikilerek kullanılır. Ebatlarına göre; Bebek yelekleri, bluz yakaları, kabanlar gibi yerlerde sıklıkla kullanılır. b- Hafif mont çıtçıtı ( 54 sistem spiral yaylı çıtçıt): Çok kalın ve ağır olmayan tekstil, deri, çanta, giyimde kullanılır. Yumuşak çalışır. c- Ağır mont çıtçıtı (61 sistem halka yaylı çıtçıt) : Genellikle ağır mont, kaban, kalın kumaşlı giyim, tente, branda, tekne tenteleri, güneşlik, ayakkabı, çizme ve deri ürünlerde kullanılır. Diğer çıtçıtlara nazaran daha sıkı ve sağlam tuttuğu için daha ağır çalışır. d- Tırnaklı çıtçıt ( Klikıt): Gömlek, elbise, bluz, body, bebek body ve bebe giyim, örme, triko gibi alanlarda güvenle kullanılabilen çıtçıttır. Kapaklı klikıt çıtçıt ve içi boş klikıt çıtçıt çeşitleri vardır.

Markalı kot pantolon üzerine dikilmiştir. "Doğru kot" veya gerçek kotu sahte olandan nasıl ayırt edersiniz

Jeans, her birimizin gardırobunda bulunan birkaç şeyden biridir ve dahası, tek bir kopyada bulunmazlar. Olabileceği gibi, bu şeyin orijinal olması herkes için önemli değil, farklı üreticiler iyi bir yedek sunuyor. Klasiklere sadık kalanlar bu makaleyi okumalı.

dikişler. Kotlarda, hiçbir durumda ipliklerin kopması ve gerilmesi, bozulmalar, çarpık çizgiler olmamalıdır. Kumaşın tüm bölümleri kapatılmalı ve düzgün bir şekilde dikilmelidir. Orijinal kotlarda perçinler, dikişlerin artı işaretlerinde olmalıdır. Markalı kot pantolonların iç dikişleri her zaman yıkandığında ve giyildiğinde renk değiştirmeyen sarı ipek iplikle yapılır.

Tekstil. Dokunmak için sahte ayırt etmek çok kolaydır. Hayatta en az bir kez Amerikan ve sahte kumaşa aynı anda dokunma fırsatı olsaydı, aradaki fark çok büyük olurdu. Amerika'yı başka herhangi bir kumaşla karıştırmak zordur. Avrupa'da kaliteli ürünler diken firmalar da var ama kumaşları bile Amerika'dakinden farklı hissettiriyor. ABD'de yapılan kumaşın kalitesi kadar iyi olabilir.

Aksesuarlar. Armatür şeklindeki her parçada mutlaka firma logosu ve YKK yazısı bulunmalıdır. YKK Group, tanınmış "denim" markalarının çoğunun işbirliği yaptığı dünyanın en büyük denim şirketidir. Tüm bağlantı parçaları (fermuarlar, perçinler, düğmeler) plastikten değil metalden yapılmalıdır.

Şimşek. Fermuar iki mandallı olmalıdır (sadece klasik Levis kot pantolonlarda beş düğmeli bir fermuar vardır). Kot pantolonlar marka ise, üzerlerindeki fermuar tam olarak kapanmasa bile kendi kendine açılmaz.

Dokunmak için. Sıradan ucuz pamuklu kumaşlar bile nişasta yardımıyla ağır hizmet kotu gibi gösterilebilir, ancak bu tür kotlara yıkandıktan sonra ne olduğu bile söylenemez. Görünüşte, kot pantolon gerçek Lee'den hiçbir şekilde farklı olmayabilir, ancak sahte beklendiği gibi gram ağırlığında değil, çok daha az.

Cepler. Elastan ile yapılan kotlarda ceplerin hangi kumaştan yapıldığına bakmanız gerekir. Orijinal modeller için kot dikmek için kullanılan aynı malzemeden yapılırlar. Sahte ürünlerin cepleri ise ekonomik olması açısından esnemeyen bir malzemeden dikilmektedir.

döngüler. Erkek kot pantolonları yedi kemer köprüsü ile donatılmalıdır. Kadın kotunda sadece beş tane var. Başka bir sayı, önünüzde sahte olduğunu gösterir.

etiket. Etiket (diğer adıyla etiket) deriden yapılmalı ve çevresine eşit şekilde dikilmelidir. Sahte modellerde etiket genellikle kumaş veya deriden yapılır. Bağlantı parçaları ve etiket üzerindeki yazılar eşleşmelidir.

Etiket. Dahili etiket ürünle ilgili bilgileri içermelidir: bakım yöntemi, boyut, on haneli kod. "Gerçek" şirketler, etiketin düzgün görünmesi için hiçbir çabadan kaçınmazlar, fotokopili sahte ürünlerin aksine yüksek kaliteli baskı kullanırlar.

Kumaş rengi.Çok az insan klasik kotun iki tonlu olduğunu bilir: dışarıda mavi, içi neredeyse beyazdır. Tabii ki, şimdi çok şey değişti, örneğin denim ortaya çıktı, her iki tarafta da aynı. Kumaşların renk yelpazesi genişledi - ağartılmamış keten, mor, pembe ve hatta turuncu renkte siyah kot pantolon ve kot pantolon var. Düz kot pantolon alıyorsanız ve "kaynatılmamış" ise, boya dağılımına dikkat edin: kumaş eşit şekilde boyanmalıdır.

Fiyat. Hakiki kot pantolon çok ucuz olmayacak. 10 doların altındaki her şey sahtedir. Orijinal ürünün maliyeti en az 50 dolar, couture - dolardan.

Gizli Tuzaklar. Herhangi bir şirket, ürünlerini değişen derecelerde koruma setleri kullanarak korumaya çalışır, aksi takdirde bunlara "gizli tuzaklar" denir. Her firmanın kendi vardır.

üreten ülke. Sahte ürünlerin etiketlerinin ve etiketlerinin asla gerçek menşe ülkesini göstermediğini lütfen unutmayın. Genellikle bu, “ABD, İtalya, Londra, Paris'te yapılan…” standart ifadesidir. Sahte satın alma riski dünyanın her yerinde eşit derecede büyüktür, bu nedenle gerçek üreticiyi tanımak için bazı püf noktaları bilmeye değer. Bugün, Levi's ve Lee'nin etiketlerinde "Made in U.S.A." yazmıyor. Bu sadece stok modellerde ve vintage ise görülebilir. Üretici Çin veya Latin Amerika ülkelerinde ucuz işgücü kullandığından, “Made in China (Shri-Lanka, Meksika, Lesoto, Bangladeş)” ibaresi mutlaka sahte bir ürün için bir kriter değildir, bu sadece ekonomik açıdan faydalı bir adımdır. üretici firma.

Orijinali gerçekten takdir ediyorsanız dikkatli olun.

Bilimsel ve teknolojik ilerleme çağında yaşadığımız gerçeğine rağmen, ülkemizde “ikinci hat” veya “süper kopya” pazarının gelişmesi için uygun koşullar yaratılmıştır. Sahte olanı genellikle görünüşe göre tanımlamak kolaydır, ancak gerçek bir şaheser de bulabilirsiniz. Çinliler, en iyi şekilde kopya yapma sanatında ustalaştılar. Türkler ve bizim yapımcılarımız aşağı yukarı aynı seviyede çalışıyor.

Sahte ürünlerin etiketlerinde ve etiketlerinde gerçek menşe ülkesinin asla belirtilmediğini belirtmekte fayda var. Çoğu zaman, bu “ABD, İtalya, Londra, Paris'te yapılan…” standart ifadesidir. Sahte satın alma riski dünyanın her yerinde eşit derecede büyüktür. Peki bunları nasıl ayırt edebilirsiniz ve dürüst olmayan iş adamlarının kâr etmesini önlemek için neler yapılabilir. Bunu yapmak için birkaç tavsiyeye uymanız gerekir.

Levi's ve Lee şu anda "Made in U.S.A" etiketini koymuyor. Bu sadece stok modellerde ve vintage ise görülebilir. Amerikalılar Çin'de veya Latin Amerika'da ucuz işgücü kullanmaya başladılar. Üretim tasarrufu önemlidir. Levi'nin ABD'deki son fabrikası 'da kapandı. ABD'de vintage ve derin moda artık sadece özel fabrikalarda dikiliyor.

"Made in China (Shri-Lanka, Meksika, Lesoto, Bangladeş)" yazısının sahte bir ürün için bir kriter olamayacağı ortaya çıktı. Kurumsal üretim markalıdır. Bu üretim transferi, basitçe maliyet etkin bir harekettir.

Markalı bir ürünü veya sahte ürünü gerçekte ne gösterebilir?

1. Fiyat. Tabii ki, fiyat ana kalite faktörü olamaz. Ancak Amerika'dan kot pantolonların ortalama dolara satın alınabileceğini bilmelisiniz. Gerçek markalı kot pantolonlar 30 dolara satılabiliyor, ancak satışlarda sadece ABD'de. Şimdi dikiş işlemi daha ucuz olmasına rağmen, bu maliyeti büyük ölçüde etkilemiyor. Amerika'dan kot pantolonlar sadece Amerikan pamuğundan dikilir. Kumaş ayrıca ABD şirket yönergelerine göre ABD'de üretilmektedir. Bu tür üretim oldukça pahalıdır. Bu nedenle önerilen fiyat - 50 ila 60 dolar. Biri 60 dolardan daha düşük bir fiyata kot pantolon satarsa ​​ve markalı olduğunu iddia ederse, bu gerçek bir yalandır. Tabii ki, bu en son ürünlerin satışı olabilir.

2 . Terzilik kalitesi. Kaliteli kot pantolonların düzgün ve iyi hazırlanmış dikişleri vardır. Dikişler eşit olmalı, ön tarafta ilmeklere izin verilmemelidir. Kenarlar düzgün bir şekilde işlenmeli ve yanlış taraftan üst üste bindirilmemelidir. İpliklerin kesilmemiş uçlarına veya üst üste bindirilmiş dikişlere izin verilir. Uzunlukları 5 cm'yi geçmemelidir, bu, terzinin ipliği biterse, ancak üst dikişin yan, arka ve ön dikişlerinde, ceplerde değilse mümkündür. İpliğin kendisini incelemek gerekir. Dayanıklı sentetik veya yarı sentetik olmalıdır. Sahte ürünler, genellikle düşük kaliteli çürük ipliklerle ayırt edilir.

3. Tekstil. Dokunmak için sahte ayırt etmek çok kolaydır. Hayatta en az bir kez Amerikan ve sahte kumaşa aynı anda dokunma fırsatı olsaydı, aradaki fark çok büyük olurdu. Amerika'yı başka herhangi bir kumaşla karıştırmak zordur. Avrupa'da kaliteli ürünler diken firmalar da var ama kumaşları bile Amerika'dakinden farklı hissettiriyor. ABD'de yapılan kumaşın kalitesi kadar iyi olabilir.

4. Herhangi bir şirket, ürünlerini değişen derecelerde koruma setleri kullanarak korumaya çalışır, aksi takdirde bunlara "gizli tuzaklar" denir. Her firmanın kendi vardır.

Levi'nin şirketi.

Bu şirketin hemen hemen tüm kotları çapraz tip dimi dikilir. Herhangi bir işleme ve renk modellerinde, açıkça görülebilen bir çapraz desen izlenebilir. Kumaş siyahsa, her iki tarafta da siyah olmalıdır. İçi çakmak sadece SİYAH DURULANMIŞ ve BÜTÇÜLEBİLİR modellerde olabilir.

Özellikle yüksek koruma seviyesi:

Bel etiketinin orijinal adı "XX" olmalıdır ve bu sadece bu model için geçerlidir;

- "Deri" etiket, özel polimer katkılı kartondan yapılmıştır. Yepyeni veya çok yıpranmış olabilir. Kot pantolon zaten onunla yıkandığından, pantolonun kendisinin ne kadar yıpranmış olduğuna bağlıdır.

Aynı bilgiler ön cep “çantasının” iç kısmına, özel bir baskılı damga üzerine basılmalıdır. Bu damga, Levi USA tarafından dikilmiş kotlarda zorunludur. Yokluğu hemen sahte olduğunu gösterir. Bu damga, Avrupa'da üretilen veya 'den önce üretilen vintage kotlarda bulunmayabilir. ABD'den herhangi bir modern kot pantolona sahip olmalıdır.

Levi's sadece düğmelerle sabitlenir.

Düğmeler nikel alaşımından yapılmıştır. Beyaz renklidirler. Düğme renklendirmeye veya bakır eklemeye yalnızca yıkama etkisi olan bazı modellerde izin verilir. WW29 beden kot pantolonların düğme sayısı bel dahil 4 adettir. Daha popüler bedenlerde beş tane ve büyük beden kotlarda - 6 adet.

Red Tab kategorisindeki herhangi bir model, ön ceplerin tüm köşelerinde perçin içermelidir. Moda modelleri ve bazı kadın kot pantolonlarının arka ceplerinde çıtçıt olabilir. Tüm perçinlerin kenarlarında LS&CO-SF kabartması olacaktır. Perçinler nikel veya bakır alaşımından yapılabilir. Bu, ürünün rengine göre belirlenir. Kotlar indigo ise, perçinler mutlaka bakırdır.

Arka ceplerde perçin yoksa, bu durum arka cepte bulunan asılı ticari dilde açıklanmalıdır. "Gerilim Noktasında Çubuk Zımba" yazmalıdır.

Düğmenin iç kısmında, sol bacağın iç tarafına dikilen etiketin üzerindeki numara bulunmalıdır. Numara kovalama kullanılarak uygulanır ve markalı ürünlerde kovalama kalitesi düşüktür ve sahte ürünlerde mükemmeldir.

Sol bacağa içeriden bir bilgi etiketi dikilir. İmalat fabrikası ve parti hakkında bilgi vermeye yarar. Metin siyah, kahverengi veya kum renginde uygulanır. Bilgi etiketinin arkası, ürünün bakımı hakkında bilgi içerir. Koruma için içine bir hologram ve mikro metin içeren metalize bir iplik dikilir.

Avrupa'da üretilen Levi's kot pantolonları farklı bir etikete sahip olabilir. Farklı dillerde bakım talimatları ile daha geniş, tek renklidir. Üzerine metalize bir şerit uygulanmaz.

Kot pantolonların üretildiği ülke, sol taraftan kemere dikilmiş bir etikette belirtilmiştir. Modelin adı, stili ile ilgili veriler, kemerin ortasından arka taraftan içeriden dikilir.

yılında, kotlar için iç etiketler için yeni bir standart benimsediler. Metalize şerit korunur. Şimdi aşağıdaki gibi görünmelidirler:

Diğer Levi's Red Tab modelleri aşağıdaki güvenlik mekanizmalarını kullanır:

Beden, çalışma koşulları, üretim yeri ile ilgili servis bilgileri, içeriden sol ön cebin üstündeki kemere dikilen etikette belirtilmiştir. Mikro metin eklenmez. Düğme ve etiket üzerindeki sayıları eşleştirdiğinizden emin olun.

Fermuar kulbu, Levi's logosu ile kabartılmıştır. İç kısmında herhangi bir şey olmayabilir, logo veya kilidin uzunluğu “YKK 45” şeklinde belirtilmiştir.

'deki kırmızı bayrakta büyük "E" küçüldü. Red Tab rozetindeki bazı kot pantolonlarda Levi's logolu veya logosuz daire içine alınmış R patent rozeti bulunur. İkinci seçenek en yaygın olanıdır. Şirket, ürünlerin maliyetini azaltmak için yeniden markalaşıyor.

Orijinal kotta Levi's yazısı gümüş grisi ve sahte üzerinde beyazdır.

Gerçek kot pantolonlarda çok daha gizli koruyucu cihazlar bulunur, ancak bunlar şirket çalışanları tarafından ifşa edilmez. Sahte satın almamak için yukarıdaki bilgiler yeterlidir. Çoğu zaman, kopyalar "kartalın gagası" ile karıştırılır. "Kemer" in sonundaki çizgileri geçmeden gerçekleştirilir.

Levi'nin en son güvenliği bir barkoddur. Kurum olarak tüm ürünlere kendi barkodunu koyma hakkına sahiptir. Kodlanmış veriler, resmi GS1 web sitesi veya global sistem aracılığıyla doğrulanabilir.

Çevrimiçi mağaza "" ile iletişime geçmenizi ve Amerikan sitesi funduszeue.info'dan gerçek kot pantolon sipariş etmenizi öneririz. Ukrayna'daki maliyet, modele bağlı olarak yaklaşık 80 ila dolar arasında olacaktır.

Wrangler şirketi.

Birkaç ayrıntıya dikkat etmeye değer. Birçok insan, tüm Wrangler kotlarının “kırık dimi” - BROKEN TWILL adlı bir kumaştan yapıldığına inanır. Ancak, bu büyük bir yanılgıdır. Kesimi COWBOY CUT stiline tekabül eden bu balıksırtı kumaştan sadece Rigid modeller ve bazı yelek ve ceket modelleri her zaman dikilir.

Altın kova serisinden, yani özel bir işlemle yıkanmış kot modelleri, açıkça tanımlanmış çapraz desenli bir kumaştan dikilir. Bununla birlikte, Wrangler markalı parçaların üzerindeki kumaş kalın ve gözle görülür şekilde ağırdır. Dokunulduğunda ürünleri kabarık görünebilir.

Bazı modellerde sol arka cebe yerleştirilmiş bir "Temel Ekipman" kitapçığı bulunur.

Kod parçasında çizgiler kumaşın rengine uygun ipliklerle yapılmıştır. Yeni üründe neredeyse görünmez oldukları ve ardından kumaş döküldüğünde güzel göründükleri ortaya çıktı.

Bacak üzerinde üst dikiş veya çift dış dikiş, ön kumaşın arkaya bindirilmesinin ön tarafında gerçekleştirilir. Çizgi iki renkli ipliklerle yapılır. Üst iplik kırmızıdır ve iç iplik ürünle eşleşir. Lacivert modellerinde sadece kırmızı iplerle yapılan dikişler bulunur.

Kovboy Kesim, arka cebe yapıştırılmış bir deri etikete sahiptir. Plakalı Wranglers'da, muşambaya benzeyen esnek plastikten yapılmıştır. Logonun rengi karabuğdayı andırır ve yazıt kement olarak stilize edilir.

Etiket yumuşak deri yerine yapılmıştır. George Straight ve Silver Edition, etiketlerin parlaklığı ile öne çıkan kot modelleridir. Bu modellerin orijinalinden biraz farklı bir sahtesini yapması neredeyse imkansız.

Kot pantolonlar en popüler pantolonlardır ve onlara olan talep her geçen gün artmaktadır. Bu, tanınmış markaların ürünlerinin üretimini artırmalarına neden oldu. Aynı zamanda çok sayıda sahte pantolon ortaya çıktı. Alıcı her zaman iyi bilinen isme güvenemez, ancak kaliteli ürünün kendisine teklif edilip edilmediğini, fiyat etiketinde belirtilen miktara değip değmediğini kendisi belirlemelidir.

Seçimde hata yapmamak, fazla ödememek ve kendiniz ve sevdikleriniz için gerçekten kaliteli bir ürün satın almamak için denim alanında uzman olmanız gerekecek. Nihayet Kot pantolonun kalitesi sadece pantolonun görsel çekiciliği ile belirlenmez..

Pantolonları dikildikleri kumaşa dikkat ederek dikkatli ve titiz bir şekilde incelemek gerekir. Kesimleri ve küçük detayları da önemlidir. Yüksek kaliteli kotların nasıl göründüğünü size detaylı olarak anlatacağız.

Kaliteli kot belirtileri

Her şeyden önce, kumaşa bakalım. Geleneksel denim % pamuktur. En iyi pamuk Zimbabwe'den gelir. Şu anda kotlar, pamuğu sentetik liflerle birleştiren bir kumaştan üretiliyor.

Malzemeye ek özellikler verir, örneğin elastik hale getirir. Ancak bu yetenek bile sentetikleri kumaşın temeli yapmaz. Kaliteli denim malzemede sentetik lifler pamuk yüzdesini aşamaz.

Malzemenin örgüsünün yoğunluğu ve özellikleri

Kotların her zaman özellikle dayanıklı olduğunu akılda tutmak önemlidir. Artan yoğunluk ve ipliklerin özel iç içe geçmesi nedeniyle sağlandı. Denim üretiminde 2 ana dokuma çeşidi kullanılmaktadır. Geleneksel, klasik dimi örgüdür.

Referans! Dimi farklıdır, çünkü dokuma sırasında iplikler dikey ve yatay olarak düzenlenmez, ancak tezgahta çapraz olarak sabitlenir.

İkinci seçenek ince desenli dokuma, deseni “balıksırtı”.

Her iki dokuma türü de kotun yüzeyinde karakteristik küçük bir iz oluşturur. Aynı zamanda, yüksek kaliteli ürünler, belirgin kalınlaşma, ipliklerin bükülmesi vb. Olmayan kumaşın tekdüzeliği ile ayırt edilir.

Malzemenin yanlış tarafı ve ön tarafı

Pantolonun tam bir resmini elde etmek için içten dışa nasıl göründüklerini görmeniz gerekir. Pamuk iplikler dokumadan önce boyanır. Denim üretiminin bir özelliği, boyalı ve boyanmamış ipliklerin aynı anda kullanılmasıydı. Bu nedenle, hakiki kotun yanlış tarafının rengi yoktur.

Önemli! Yüksek kaliteli bir tuval için dayanıklı boyalar kullanılır. Ellerde iz bırakmazlar.

Ürün ağırlığı

Kot pantolonları kontrol etmek için önemli olan bir diğer gösterge de ağırlıklarıdır. Bir yetişkin için tasarlanan pantolonlar yeterince hafifse, bu uyarılmalıdır.

Referans! Yetişkinler için kaliteli kot pantolonlar genellikle g ağırlığa sahiptir.

kot ülke

Kumaşın kalitesinden emin olmak için dokunduğu ülkeye dikkat etmeniz gerekir.

Yüksek kaliteli denim üretimi yapan başlıca ülkeler: Japonya, ABD, İtalya, Portekiz.

Terzilik için diğer ülkelerde yapılan düşük kaliteli kanvas kullanılmışsa, kot üreticileri ülkeyi hiç belirtmemeyi tercih ediyor.

Kaliteli kotları kesin ve dikin

Kumaşı kapsamlı bir şekilde inceledikten sonra tüm ürünü önce bir bütün olarak değerlendirecek, ardından detaylara geçeceğiz.

Simetri kot kalitesinin bir göstergesidir

Gerçek kot pantolonlar, iyi bir simetri örneği olarak matematik derslerinde incelenebilir. Eşleştirilmiş ayrıntılar çok hassas bir şekilde üzerlerinde bulunur.

Tavsiye! Kesimin seviyesini değerlendirmek için bacakları dikkatlice düzeltmeniz ve ardından üst üste koymanız gerekir.

Kaliteli bir öğenin belirtileri:

  • kumaşın yapay olarak sıkılması olmadan elde edilen bacakların kesiminin mutlak uyumu;
  • pantolonun sağ ve sol kısımlarında eşleştirilmiş parçaların (cepler, perçinler, kemer köprüleri vb.) aynı düzenlemesi.

dikişler

Üründeki tüm dikişleri dikkatlice inceleyeceğiz.

İyi dikiş belirtileri:

  • Tüm uzunluk boyunca dalgalı bir çizgi içermeyen düzgün, eşit bir çizgi.
  • Kayışın alt kısmında özel bir "yağ" dikişi, tüm uzunluğu boyunca yapılır.
  • Bacaklarda kıvırma dikişi dikerken çift dikiş kullanılması. Yakanın yanından dikiş, zincir dokumaya benzer.
  • Etek ile çift veya üçlü dikişler.
  • sarıya boyanmış ipliklerin iç dikişleri için kullanın. Bölümlerin işlendiği dikişler sekiz rakamlı bir desene sahiptir.

Ön ve arka taraflardaki tüm dikişlerde kırık iplik olmamalıdır.

Kemer köprüsü sayısı

Kemeri tutmak için kemere dikilen ilmekleri inceleyerek nasıl dikildiklerine dikkat edin. Döngüler, ürünün sol ve sağ yarısında simetrik olarak yerleştirilmiş düzgün dikişlerle güvenli bir şekilde sabitlenmelidir. Bunların sayısı da önemlidir. Kotlarda gelenekseldir: kadınlar için - 5, erkekler için - 7.

Bağlantı parçaları ve etiketlerin özellikleri

Kaliteli bir ürünün imalatında önemsiz şeyler yoktur. Buna armatürlere bakarak ikna oluyoruz.

Düğmeler, perçinler, fermuarlar

Fermuarın yanı sıra tüm küçük detaylar (düğmeler, perçinler) kot pantolona sağlam bir şekilde takılmalıdır. Orijinal şeylerin hücrelerinin ve düğmelerinin yüzeyinde bir marka adı var. İsmin ilk harfi genellikle şimşek üzerinde bulunur.

Marka etiketleri ve logoları

Etiketlerle ilgili çalışmaları bitirelim. Ayrıca çıkıntılı dişleri olmayan düz bir çizgiye sahip olmalıdırlar. Yüksek kaliteli kotun etiketindeki tüm yazılar nettir, belirsiz değildir, iyi okunur. Dış etiketler deri, iç etiketlerde kumaş kullanılmıştır. Jeans hakkında gerekli tüm bilgileri içerirler (bileşim ve kumaş üreticisi, beden, bakım önerileri). Artık gerçekten iyi kotların nasıl göründüğünü biliyorsunuz ve kalitelerini kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Defalarca yazdığım gibi, ben bir kot uzmanı değilim, ancak çok uzun zaman önce bu konuyu daha fazla veya daha dikkatli bir şekilde incelemeye çalıştım. Tabii ki, iyi kot pantolon belirtileriyle ilgili bu makale, kot pantolon konusunda bilgili olanlar için pek ilgi çekici değil - ama birçokları için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Öyleyse, kaliteli kot pantolonların sıradan, oldukça sıradan modellerden ne kadar farklı olduğunu görelim.

Tekstil

İyi kotlar iyi kottan yapılır. Denimin kalitesini kabaca özelliklerine göre belirleyebilirsiniz. Peki, üretici en azından bazı özellikleri gösteriyorsa; sadece kompozisyon biliniyorsa kötü. Denim spesifikasyonlarının her zaman doğrudan kot etiketinde belirtilmediğini vurgulamak isterim, ancak bilinçli üreticiler bunları genellikle web sitelerinde veya şirketin çevrimiçi mağazasında verir. Deneyimli satış görevlileri de ilgili verilere sahip olabilir.

Denimin hangi özellikleri olabilir?

Ağırlık.Üretici, kotların dikildiği kumaşın ağırlığını belirtirse, bu zaten iyi bir işarettir. Uzman, orta ve ağır kotu, yani en az 12 ons (12 oz.) Ağırlığı olan kotu takdir eder. Hafif denim kırılgan olabilir, kısa ömürlü olabilir, ancak mutlaka düşük kalite olmasa da - oldukça iyi seçenekler var ve bu sıcak havalar için harika bir seçim. Kumaşın ve kotun ağırlığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Şahsen ben oz'u altın ortalama olarak kabul etme eğilimindeyim, ancak çok ağır kotun hayranları var - oz.

Birleştirmek. Tüm markalar listeliyor. En iyi kotların % pamuktan yapıldığına inanılır, ancak % elastan / spandex / poliüretan ilaveli modeller de genellikle daha az dayanıklı olmalarına rağmen çok kaliteli olabilir. Bazı uzmanlar onlara genellikle küçümseyici ve hatta bazen biraz aşağılayıcı davranırlar. Kompozisyondaki önemli bir sentetik oranı (örneğin,% 40 polyester), açıkça düşük kot seviyesini gösterir.

Pamuğun kökeni. Belki de organik pamuklu kotlar, "bilinmeyen" pamuktan yapılan kotlardan daha üst sıralarda yer alabilir, ancak yalnızca diğer her şey eşittir. Her halükarda, çok az üretici hammaddenin kökenini belirtir - ve ayrıca bildiğim kadarıyla denim uzmanları bu noktaya çok fazla önem vermez. Organik pamuklu kot pantolonların tanınmış üreticileri arasında, kotlarının yüksek sınıf olarak sınıflandırılamayacağı hemen söylenmesine rağmen, Nudie Jeans'den bahsetmeye değer.

Ayrıca pamuğun menşeinin sadece “organik” veya “inorganik” olarak değerlendirilemeyeceği de unutulmamalıdır. Pamuğun büyüdüğü ülke de rol oynuyor. Bu nedenle, kot uzmanları genellikle hakkında çok olumlu konuşurlar. Zimbabwe pamuğu. Fullcount markasının çeşitlerinde bu tür pamuktan yapılmış birçok model var.

Denim üretim ülkesi. Japon kotu en değerli olanıdır. Kural olarak, farklı markalardan kot kalitesinin hala biraz farklı olduğu açık olmasına rağmen, yüksek kaliteli, sağlam ve dayanıklıdır. Buna ek olarak, iyi kot pantolonlar Amerikan, İtalyan ve Portekiz kotundan yapılır. İtalyan kotu genellikle dokunuşa daha hoş ve daha rahattır, ancak genellikle uzun ömür/dayanıklılık açısından Japon kotundan daha düşüktür. Amerikan kotu çok iyi olabilir.

Japon kot pantolon sunan bazı markalar şunları içerir: Acne Studios, Chimala, Edwin, Fabric-Brand&Co., Iron Heart, Jean Shop, Naked&Famous, NN07, Nudie Jeans, OniDenim, Ron Herman, RRL, Samurai, Studio d'Artisan, Sugar Cane, Warehouse&Co. Portekiz kotu Universal Works, Italian - Nudie Jeans, Isaia ve diğer bazı markalar tarafından kullanılmaktadır.

Çoğu durumda pamuğun menşe ülkesi, denimin üretildiği ülkeden farklıdır. Diyelim ki bir marka Japon kotundan kot pantolon üretebilir, ancak bu kotun hammaddesi ABD veya Zimbabve'de yetiştirilen pamuktur.

Denim üreticisi.Çok nadiren belirtilir - kural olarak, yalnızca dar çevrelerde gerçekten vicdanlı ve saygın bir firma olduğunda. Tanınmış firmalar arasında Kurabo, Nihon Menpu, Kuroki, Yoshikawa Orimono (Japonya), Cone Mills (ABD), Candiani (İtalya / daha fazla "pop" denim) ve diğerleri bulunmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bir kumaş üreticisi firmanın Japon menşeli olması her zaman bu kumaşın Japon üretimi anlamına gelmemektedir. Örneğin, Japon şirketi Kurabo'nun sadece Japonya'da değil, Tayland ve Endonezya'da da fabrikaları var. Buna göre, Japon kotu (Japon kotu) çok açık bir kavram değildir.

İşleme türleri. Sanforize / sanforize edilmemiş, çiğ / kuru / önceden yıkanmış - sitede / mağazada kot tanımlamalarında bu tür kelimelerin kullanılması, üreticinin (veya satıcının) kot pantolonu anlaması lehine bir argümandır. Dünyanın en popüler kot pantolonları önceden yıkanmış sanforludur; en az popüler olanlar ham sanforsuzdur (bazı uzmanlar onları tercih etse de). Sanforsuz kotların ilk yıkamadan sonra önemli ölçüde küçüldüğünü unutmayın (%10'a kadar çekme!), bu nedenle bedeninizi seçerken dikkatli olun.

can sıkıcı. Kotlar genellikle üzerlerinde her türlü çizik, leke, delik, püskül vb. görünecek şekilde işlenir. Kural olarak, üst düzey kot üreticileri (çoğunlukla Japon - örneğin, Chimala ve Kuro), kotlara bu tür işlemlerle yıpranmış giysilere makul bir görünüm vermeye çalışırken, "pop" kot pantolonlar bazen öyle bir şekilde işlenir: tamamen gerçekçi olmayan bir görünümle sonuçlanır - böyle , yıllar sonra bile asla ortaya çıkamaz.

Üst düzey kot pantolonların deliksiz ve çiziksiz veya soluk, birkaç çizik ve birkaç delik ile neredeyse düz olabileceği de eklenmelidir. Uzmanlar, "ham" denimin (ham denim) en basit düz renklerini tercih ederler, çünkü zaman içinde yalnızca sahiplerinin yaşam tarzını yansıtan benzersiz bir patina kazanırlar.

Kenar denim kot pantolon diğerlerinden daha değerlidir. Kenar (kenar) hakkında detaylı olarak ; burada sadece bu detayın oldukça yüksek kot maliyetinin (daha doğrusu dikildikleri kumaşın) bir göstergesi ve ortalamanın üzerinde kalite göstergelerinden biri olduğunu belirteceğim. Kenarı belirlemek kolaydır: kotu (bacakları) hafifçe ters çevirin ve uzun dikişlerden birinin iç kısmının aşağıdaki fotoğrafa benzeyip benzemediğini kontrol edin. İşte kenarlı kot pantolonlar:

Ama kenar değil:

Kenar kotu artık Japonya'da, İtalya'da, Portekiz'de ve dünyanın diğer bazı ülkelerinde üretilmektedir. Şu anda piyasada en yüksek sınıfa atfedilemeyecek birçok kenar kotunun bulunduğuna dikkat edilmelidir. Ayrıca, kenar çizgilerinin kırmızı değil yeşil, çok renkli ve hatta beyaz olabileceğini unutmayın.

Kenar kotları sunan bazı markalar: A.P.C., Chimala, Edwin (tüm modeller değil), Fabric-Brand&Co., Fullcount, Iron Heart, Isaia (tüm modeller değil), Jean Shop, Kuro, (tüm modeller değil, sadece pahalı olanlar), Naked&Famous, NN07, OniDenim, Orslow , Rag&Bone, Ron Herman, Roy, RRL, Samurai, Simon Miller, Studio d'Artisan, Sugar Cane, Telasson, The Workers Club, Tom Ford, Uniqlo, Universal Works, Valentino, Visvim, Warehouse&Co.

dikiş yoğunluğu

Üst düzey kot pantolonlar, alt uç kotlardan daha yüksek bir dikiş yoğunluğuna sahip olma eğilimindedir. Örneğin çok iyi kot pantolonlarda dikiş yoğunluğu 5 ilmek/santimetreye kadar (ceplerde ve belde dikişler) ulaşabilirken, sıradan modellerde 3 ilmek/santimetre (hatta bazen ) dir. İlginç bir şekilde, kenar kotları bile düşük dikiş yoğunluğuna sahip olabilir - ve bu onları gerçekten üst düzey modellerden ayıran ayrıntılardan biridir.

Dikiş yoğunluğu genellikle kotun belirli dikişine/konumuna bağlı olarak değişir.

Kemerdeki dikişin özellikleri

İdeal olarak, kotun bel bandının alt kısmı boyunca uzanan "yağlı" dikiş, tamamen kenarlardaki çok katmanlı alanlara girmeli, yani kemerin tüm çevresini sarmalıdır. İşte böyle bir dikiş örneği:

Ve işte tam tersi örnek, daha fazla bütçe kotu. "Şişman" dikiş tüm uzunluk boyunca gitmez:

Bununla birlikte, bu "şişman" dikiş tam teşekküllü olsa bile, bu kotların mutlaka en yüksek sınıfta olduğu anlamına gelmediğini hatırlamakta fayda var. Ek olarak, bazı çok iyi kotlarda, “şişman” dikiş neredeyse çok katmanlı alanlara girmez.

Dikiş "zincir"

Üst düzey kot pantolonlar genellikle alt kısımda zincir dikişle sarılır. Dışarıdan, böyle bir dikiş tamamen sıradan görünüyor, ancak içeriden dikişlerin bir tür yoğun zincir oluşturduğu görülebilir. Zincir dikişin pratik bir avantajı yoktur (ve dahası, bu dikiş daha az dayanıklıdır), ancak üreticinin ayrıntılara ve geleneğe gösterdiği özenin bir işaretidir. Böyle bir dikiş özel bir makine tarafından gerçekleştirilir; görünüm biraz farklı olabilir (makineye bağlı olarak).


Ve normal bir dikişin içeriden görünüşü budur ("zincir" değil):

Zincir dikişli kot pantolon sunan bazı markalar şunlardır: Fullcount, Iron Heart, Kuro, Levi's (tüm modeller değil, sadece pahalı olanlar), NN, Orslow, Rag&Bone, RRL, Samurai, Studio d'Artisan, Sugar Cane, Telasson, Uniqlo, Warehouse&Co.

Kemer döngüleri

Birçok yüksek kaliteli Japon kotunda, kemer halkaları özel eski tarz makinelerde dikilir ve bu nedenle standart toplu pazar kot pantolonlarından biraz daha hantal, daha kabartmalı görünür (bu özellikle dokunsal “araştırma” sırasında fark edilir). Zamanla, böyle bir döngünün merkezi (yükseltilmiş) kısmı kenarlardan daha hızlı kaybolur. Tabii ki, böyle bir nüans pratik bir rol oynamaz.


Arka ceplerde takviye perçinleri

Üst düzey Japon (ve Amerikan) kotlarının bir başka özelliği de pratik bir rol oynamaktadır. Ceplere daha fazla güç kazandırmak için takılan arka ceplerdeki gizli perçinlerden bahsediyoruz. Bu perçinlerin montajı sadece elle mümkündür, bu nedenle sadece pahalı kot pantolonlarda bulunurlar (Fullcount, Kuro, Roy, Iron Heart, vb.). Dışarıdan, bu perçinler görünmez.

İtalyan şeyler

İtalyanlar, bu giyim parçası için alışılmışın dışında bazı detaylara sahip kot pantolon tedarik etmeyi severler. Özellikle, bu dikilmiş bir kemerdir (), bir değil, iki düğme / cıvata üzerinde yatay bir tutturucu ve ayrıca bir kemer tokası () için bir tutucudur. Kot pantolonun içinde "kıvırcık" zıt dikişler olabilir, ceplerin astarı desenli veya renkli olabilir.



Dikilmiş kemerli kot pantolonlar Isaia (neredeyse tüm modeller) ve Incotex (tek modeller) tarafından sunulmaktadır. Kemer kancası tutuculu kot pantolonlar Gents' Stuff by Harridge, Jacob Cohen, Kiton, PT05'ten temin edilebilir.

İtalyan kotları hakkında daha fazlasını okuyun ve İtalyan kotlarını Japon kotlarıyla karşılaştırın.

Toka. Aksesuarlar

Yüksek kaliteli kot pantolonlar hem fermuarlı (fermuarlı) hem de metal cıvatalı (düğmeli) fermuarlı olarak temin edilebilir. Belki de üst düzey kot pantolonlarda ikinci seçenek çok daha yaygındır. Fermuarlardan bahsedecek olursak, en iyi (ve en ünlü) üreticilerinden biri de YKK'dır. Ayrıca riri tarafından çok iyi fermuarlar yapılır.

Perçinler ve diğer bağlantı parçaları, çelik veya ucuz alaşımların yanı sıra pirinç, bakır ve hatta gümüşten (örneğin bazı Jacob Cohen modelleri gibi) yapılabilir. Elbette, gümüş, bakır veya pirinç parçalar iyi kot pantolonların ayırt edici özelliklerinden biri olarak kabul edilebilir, ancak bunlar en önemlilerinden çok uzaktır; çok iyi kot pantolonlar daha basit aksesuarlarla donatılabilir. Bazen, tabiri caizse, hızlı korozyona eğilimli olan yapay olarak yaşlandırılmış bağlantı parçaları veya bağlantı parçaları olabilir.

Menşei ülke

Belki de en iyi kot pantolonlar Japonya'da yapılır, ancak ABD, İngiltere ve İtalya'da da çok değerli kopyalar yapılır. Ek olarak, Çin, Tunus ve diğer bazı ülkelerde oldukça iyi modeller - en üstte olmasa da ortalamanın üzerinde - yapılabilir.

Merhaba, sevgili müşteriler ve bizim için bu çok güncel konuyla ilgilenen insanlar - sahte bir kotu gerçek kottan nasıl ayırt edebiliriz! Sahte markalı giysiler hakkında konuşalım. Daha spesifik olarak, sahte Amerikan kotu Levi's, Lee, Wrangler hakkında. Ve daha kesin olmak gerekirse, sayıları ve çeşitliliği göz önüne alındığında, sahte hakkında hiç konuşmayacağız. Hafif endüstrideki üretim süreçlerinin tüm karmaşıklıklarını anlamayan bir kişi için gerçek Amerikan kot pantolonlarını - ABD mağazalarında satılan kotları nasıl satın alacağını size daha iyi anlatmaya çalışacağız.

Hızlar ve sürekli bir zaman eksikliği çağında yaşadığımız göz önüne alındığında, aşağıda adım adım çok kısa bir talimat verilecek, aşağıdaki noktaları takip ederek kendinizi neredeyse yüzde yüz sahte satın almaktan koruyacaksınız.

Burada kot pantolonda olması gereken kemer köprüsü sayısını vermeye değip değmeyeceğinden emin değiliz, çünkü son zamanlarda tamamen sahte bile değil, sözde kopyalar - ünlü marka kotlarının tam kopyaları. Tam olarak nasıl, tabii ki Çinli dostlarımız başarılı. Denemelerine rağmen, kullanılan malzemeler ve teknolojik sürecin tutarsızlığı gibi bağlantı parçalarından “küçük şeyler”e kadar her türlü küçük şeyde delinirler. Herhangi biri ilgileniyorsa, kemer köprüleri hakkında aşağıda olacak. Yani…

LEVI'S

Levi's - üretimin tamamı Amerika Birleşik Devletleri dışında. Diyorlar ki - küreselleşme, aslında, ucuz işgücüne sahip ülkeler. ABD pazarı için çalışan resmi Levi's fabrikalarının bulunduğu belirli ülkeler: Meksika, Nikaragua, Haiti, Mısır, Pakistan, Bangladeş, Lesoto, Sri Lanka ve garip bir şekilde Çin. Çin'de sadece erkek ceketleri ve bazı kadın kotları üretiliyor. Bu fabrikaların tamamında ABD fabrikalarında üretilen ve sadece ABD'de satışa sunulan malzemelerden, Amerikan ve Meksika pamuğundan ürünler yapılmaktadır. Avrupa Levi's ile karşılaştırıldığında bile malzeme kalitesinde böyle bir fark olduğu buradan kaynaklanmaktadır. Zaman zaman, bir veya iki yıl dönümü modeli veya sınırlı sayıda ABD'de yapılır. Gerçek zaten başka para için. Dedikleri gibi - isterseniz, en az dolar hazırlayın.

Nadiren ABD iç pazarı için üretilen Amerikan Levi's satıyoruz. Ama aniden, elinizde bir Amerikan kot pantolonu tuttuğunuzu garanti eden bir satıcı bulduysanız, bunu nasıl kontrol edebilirsiniz? Hızlı ve garantili mi?

Paragraf 1

Kot kemerinin üzerinde bulunan karton etikete dikkat edin. Üzerinde bir barkodla ilgileniyoruz, bizi ilgilendiren sayılar fotoğrafta kırmızı ile daire içine alınmış. Endişelenme, daha yüksek bir matematik olmayacak. Rakamların sayısını saymak yeterlidir. 12 olmalıdır. Numaraları 12'den farklıysa, satıcıyla daha fazla müzakere sonlandırılabilir, çünkü politik olarak doğru bir dilde konuşarak sizi yanıltmaya çalışıyorlar. Gerçek şu ki, ABD'de 12 haneli bir barkod kullanılıyor. Diğerleri basitçe yasaklanmıştır. Bu nedenle, örneğin Meksika'da kot pantolon yapıldığı söylenirse ve 13 haneli bir kod kullanılırsa, Meksika'daki ürünler sadece ABD pazarı için üretildiğinden, bu açıkça sahtekarlıkla karşı karşıya olduğunuzu gösterir. Peki, diyorsunuz. 12 sayı görüyorum, şu anki baskı seviyesinde, bir kağıda nasıl güvenebilirsin? Bu doğru, 2. nokta bunun için.

Sayıları sayıyoruz. 12 (kırmızı daire içine alınmış) olmalıdır. Rakam sayısı 12'den farklıysa, o zaman kot pantolonlar ABD için yapılmadı, asla orada olmadılar ve asla olmayacaklar.

'deki karton yama şöyle görünmelidir. Bizi ilgilendiren 12 rakam kırmızı daire içine alınmıştır.

2. nokta

Büyük bir düğmenin arkasındaki kabartmalı rakamı çıkarmaya çalışıyoruz. Neden deniyoruz? Çünkü gerçek kotlarda belli belirsiz kabartmalı, görünürlüğün eşiğinde. Açıkça kabartmalı bir sayı, sahtekarlığın başka bir işaretidir! Böylece bir sayıyı ayrıştırmayı başardık. Kombinasyon 3 veya 4 hane uzunluğunda olmalıdır. Şimdi, barkodu daha önce incelediğimiz karton etikete sadece içeriden bakıyoruz. Bizi pek ilgilendirmeyen herhangi bir hizmet bilgisine ek olarak, fotoğrafta gösterildiği gibi, düğmedeki ile aynı sayı kombinasyonunu mutlaka görmeliyiz. Aynı numarayı orijinal kotta dikilmiş kumaş etiketinde görmeliyiz - fotoğrafa bakın.


Tüm sayılar eşleşirse, harika. 3. maddeye geçelim.

3. nokta

Yüksek kaliteli kot pantolonların son rolü aksesuarlar tarafından oynanmaz. Gerçek markalı kotlarda sinek kilidinin kendi kendine açılacağını hayal etmek zor. Levi's yıllardır YKK fermuar kullanıyor. Yani gerçek Levi's'te, dilin kendisinde, ya Levi's logosu şeklinde delinmiş bir delik ya da normal bir delik ve Levi's yazısı görmelisiniz. Kalenin alt tarafında YKK damgası bulunmaktadır. Bu temada başka varyasyon yok. Doğal olarak, tüm yazılar, herhangi bir bozulma ve kayma olmadan, düzgün okunaklı bir yazı tipinde yapılmalıdır. Örnekler fotoğrafta gösterilmiştir. Perçinler hakkında biraz. Levi's perçinleri bakır veya nikeldir. Üzerlerindeki tüm yazılar iyi okunmalıdır. Levi's kot pantolonların üzerindeki perçinlerin iç kısmına firmanın markası da yerleştirilmiştir.

Yıldırımın dili şöyle olabilir

…ya da öyle

Levi's'deki perçinler bakır veya nikel olabilir.

Kot pantolonları bu noktalardan kontrol ettiyseniz, orijinalinin elinizde olduğunu güvenle söyleyebiliriz.

Belki birkaç şey daha eklemek gerekir. Sol ön cepte tüm Levi's baskı modellerinde bulunması zorunludur. Hangi hallerde " Kalite asla modası geçmez. yıldan fazla bir süre önce, yüksek kaliteli kot pantolonlar halka tanıtıldı. Bu onlardan birkaçı. 'te Levi Strauss ve şirketi tarafından yaratılan, dünya çapında Batılı insanların direncini simgeleyen Amerikan geleneğinin özü haline geldi." Doğru, bir mührün varlığının artık gerçekliğin kanıtı olarak hareket edemeyeceği belirtilmelidir. Ancak yokluğu, sahte olduğunun açık kanıtıdır.

Model hakkında ayrı ayrı konuşalım Levi's . Hemen belirtelim - ® sadece düğmelerde bir sinek ile kullanılabilir. Bu, bu modelin karakteristik bir özelliğidir. Başka varyasyonlar olamaz. Düğmeler - kesinlikle nikel rengi.
Levi's ® ayrıca korumalıdır. Kot pantolonun iç kısmında, sol ön cebin altına kırmızı logolu ve Levi's yazısı olan bir etiket dikilmiştir. İlginç bir şekilde, bu etiket de korunmaktadır. Malzemeye dokunan mikro işaretlere sahip metalize bir şerit mutlaka kenarı boyunca geçmelidir. Burada dikkat etmek gerekiyor. Şerit tam olarak malzemenin liflerinin içindedir ve etiketin üzerine yapıştırılmamış veya herhangi bir şekilde yapıştırılmamıştır. Siz ve ben mikro işaretleri göremiyoruz, ancak şeridin kendisinin varlığına çok dikkat edilmelidir. 'lerin cebindeki baskı daha küçüktür ve kalite ve sahteciliğe karşı-XX sayısına dikkat etmenizi ister. Yamaya bakıyoruz.

Cebinde küçük bir baskı ve dikilmiş bir etiket, gerçek bir Levi's 'in işaretleridir.

Yakından bakarsanız, malzemeye dokunmuş metalize bir şerit görebilirsiniz.

Yamanın kendisi hakkında daha birçok soru. Deri mi? Yama polimerize kartondan yapılmıştır. Bu, polimerlerle emprenye edilmiş kartondur.

Model 'in sağ arka cebindeki karton çıkartma hakkında. Diğer tonlara kaymadan turuncu diyebilirsiniz sarı-turuncu olmalı. Rengin leylak, kırmızı, sarı tonlarında olduğunu görürseniz, bu, çıkartmanın yazıcıda yazdırıldığını gösterir. Etiket üzerindeki tüm yazılar tamamen açık ve okunaklı olmalıdır. Ekli etiket, bozulma olmadan düz olmalıdır. Alt kenar, cebe işlenmiş kemerin çizgisini açıkça takip etmelidir.

Levi's Orijinal. orijinal- bu durumda gerçek olarak tercüme ediyoruz. Kırmızı daire içine alınmış kalite ve özgünlük sayısı XX'dir. Sadece 'de ayarla

Ve son olarak, kemer halkaları hakkında. Tüm Levis modellerinde arkada bir, yanlarda iki ve önde iki olmak üzere düğmeye daha yakın olmak üzere toplam beş halka bulunur.

Bu açıklamanın doğru Levi's çiftini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Sonuçta, doğru Levi's sadece bir tanesidir. Gerçek Levi's

WRANGLER

Bu acımasız kotların üretimi ABD dışındadır. American Wrangler'ın üretiminin %99'u Meksika'da yoğunlaşıyor. Bazen Bangladeş'te yapılan kotlara rastlarsınız. Wrangler zaman zaman tek seferlik modellerle hayranlarını şımartıyor. Amerika'da bu tür modellerin fiyatı dolar.

Wrangler alırken nelere dikkat etmeliyim?

PARAGRAF 1

Barkodu kontrol ediyoruz - altında 12 rakam olmalı.


Kemerdeki kağıt etiketin iç kısmındaki harf ve sayıların bir kombinasyonunu arıyoruz. Kumaş etiketindeki kombinasyonla karşılaştırıyoruz. Tam olarak eşleşmeleri gerekir. Barkod numaralarının kombinasyonu ayrıca kumaş etikette de bulunur ve kemer etiketindeki kombinasyonla eşleşmelidir.




Her şey eşleşirse, 2. adıma gidin.

NOKTA 2

Cowboy Cut® serisinin hemen hemen tüm kot pantolon ve ceket modellerinin malzemeden yapıldığı unutulmamalıdır. Kırık Dimi - Wrangler markasının hayranları tarafından balıksırtı olarak bilinen kırık dimi. Bir zamanlar patentli olan bu kumaşın taklit edilmesi neredeyse imkansız. Bu, en azından orijinal ekipman ve belirli Amerikan ve Meksika pamuk çeşitlerini gerektirir. Bu nedenle Avrupa Wrangler'da böyle bir kumaş bulamazsınız. serisi 31, 32, 36, 47, 'nın tüm numaralı modelleri, kelimenin tam anlamıyla tek istisnalar dışında bu kumaştan yapılmıştır.

Bu nedenle Cowboy Cut serisinden jean alırsak Noel ağacının varlığına bakarız.

Ünlü Broken Twill, yani Wrangler'dan balıksırtı

Bunu gözlemlersek, 3. noktaya gidin.

NOKTA 3

Aksesuarları dikkatlice inceliyoruz. Dilinde kabartmalı bir kovboy çizmesi resmine sahip güçlü pirinç fermuar, fermuar kilidinin yanlış tarafında YKK işareti. İşte otantik Amerikan Wrangler kotlarında görmemiz gerekenler.


Tüm numaralı Cowboy Cut® kot pantolonların perçinleri pürüzsüz, bakır rengindedir. Arka yüzünde de herhangi bir yazı bulunmamaktadır.

Diğer serilerin modellerinde, perçin çemberi Wrangler yazısına sahiptir ve perçinlerin kendileri farklı bir şekle sahiptir. Wrangler Retro® serisinde perçinler, Cowboy Cut serisi gibi düzdür.

Kovboy Kesim serisinde kemer halkaları bulunur - üçü arkada, ikisi yanlarda ve ikisi önde. Toplam yedi. Diğer serilerde varyasyonlar mümkündür.

Böylece WRANGLER markası için sahte kotu gerçek kottan nasıl ayırt edeceğinizi öğrendiniz.

LEE

Ünlü Model 'in üretimi ABD'ye döndü. Doğru ve bunun fiyatı dolar. Diğer tüm modellerin üretimi Meksika, Bangladeş ve Nikaragua'ya taşındı.

Aynı yöntemi kullanarak Lee kotlarının orijinalliğini kontrol ediyoruz.

PARAGRAF 1

Barkoddaki basamak sayısını kontrol edin. 12 olmalı.


NOKTA 2

Lee jean pantolonunun içindeki kumaş etiketinde aynı barkodun varlığına bakıyoruz. Tüm sayılar tam olarak eşleşmelidir.

NOKTA 3

Yıldırıma dikkat ediyoruz. Fermuar sekmesi YKK marka olmalıdır. Fermuarın ters tarafında da YKK damgasını görmelisiniz.

Bu hızlı kılavuzun, sahte kot pantolonları gerçek kotlardan nasıl ayırt edeceğinizi anlamanıza ve yıllarca giymekten mutlu olacağınız kot pantolonunuzu bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ne de olsa, gerçek Amerikan kotlarının kalitesi, iyi bir nedenle dünyanın en iyisi olarak kabul edilir. Levi's, Wrangler, Lee markaları ile iç pazara yönelik üretilen jean pantolonlar için ABD'de 1 yıl garanti bulunmaktadır. Kot pantolonunuzun garantisi nedir?

Bu makaleyle ilgili sorular, geri bildirimler, yorumlar, açıklamalar "yorumlar" alanına bırakılabilir.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Hayatımızı Kolaylaştıran Kot Pantolonların Köşelerindeki Küçük Düğmeler Hiç Dikkatinizi Çektimi

Kot pantolondaki küçük düğmeler ne işe yarıyor? Günlük hayatta sıklıkla tercih ettiğimiz kıyafetlerin başında kot pantolonlar gelir. Hayatımızı kolaylaştıran bu pantolonların köşelerindeki küçük düğmeler hiç dikkatinizi çekti mi? Hiç düşündünüz mü kot pantolonlarda gördüğümüz minik düğmeler ne işe yarıyor? diye. Gelin bu sorunun cevabını hep birlikte öğfunduszeue.info spor giyinmek bazen de şık bi kombin için giydiğiniz kot pantolonlarda küçük bir detayı fark ettiniz mi? Küçük metal düğmeler.

O minik düğmelerin neden kot pantolonların vazgeçilmezi olduğunu hiç düşündünüz mü?Cevabınız süs için ise yanılıyorsunuz. Çünkü o parçacıkların çok hayati bir görevi var.

Kottaki ceplerin hemen yanına basılan minik metal parçalar, yalnızca görüntü güzel olsun diye değil pantolonların kopabilecek dikişlerini sağlamlaştırmak için takılıyor.

Bu zımbaların ismi Rivet. O sebeple özellikle farklı parçaların birleştiği köşe noktalarına basılıyorlar.
O parçaların önemi o kadar büyük ki şu kadarını söyleyeyim size, o zımbalar olmasaydı kot pantolon olmazdı. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Cevap için ’li yıllara gidiyoruz. O yıllarda bu butonlar San Francisco’da çalışan maden işçilerinin giydiği kotlarının eskimesini önlemek için yapılmış. Önlüklerini butonlara takan işçiler kotlarını koruyabilmişler. O gün bugündür de kot pantolonlarında dikişlerin sağlamlaşması amacıyla görsel güzelliklerde sağlayarak pantolonlara takılıyor.

About Author

blank
ayla3

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası