kyk 2018 burs başvuru tarihi / KYK burs başvuruları ne zaman bitecek? KYK burs başvuruları son tarihi

Kyk 2018 Burs Başvuru Tarihi

kyk 2018 burs başvuru tarihi

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? ( KYK burs ne kadar?)

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

-Lisansta TL

-Yüksek Lisansta TL

-Doktorada TL

KYK BURS KESİLME ŞARTLARI NELER ?

Kredinin kesilme sebebi,

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi, öğretim kurumunun kapatılması, kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, kesin hükümle mahkum olması
hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.

Bursun kesilme sebebi,

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabiliyor.

VİDEO: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YAZ AYLARINDA KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞABİLECEK

KYK burs-kredi başvuru sonu&#;ları ne zaman a&#;ıklanır?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi-burs başvuruları, 15 Ekim tarihinde başladı, 21 Ekim tarihinde saat 'ta sona eriyor.

e-Devlet KYK sayfası üzerinden başvuru işlemleri yapılırken, kurum uyarıyor: Bilgiler 16 kurum tarafından incelenecektir. Eksiksiz ve istenilen sorulara doğru cevap verilmesi gerekiyor.

KYK burs başvurusu, 15 Ekim Ekim tarihleri arasında yapılırken, bu süreçte üniversite öğrencisi kaydettiği bilgileri, 21 Ekim 'a kadar güncelleyebilir. 24 Ekim başlangıcı ile bilgilerde değişiklik yapılmayacaktır.

Dikkat! Üniversite öğrencisinin öğrenim bilgileri eksiksiz olarak doğru yazılması gerekiyor. En ufak bir hata, başvuruları geçersiz yapabilir. Kurum tarafından yapılan resmi açıklama: Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

e-Devlet KYK sayfasına gitmek için tıklayınız

KYK sonuçları ne zaman açıklanır? Başvurular 21 Ekim'de sona ererken, geçen sene baz alındığında başvuru sonuçları, Kasım tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.

KYK burs başvuruları başladı! KYK burs başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

YKS sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yüzbinlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?, KYK burs başvuruları başladı mı? sorusunu merak etmeye başlamıştı. Üniversiteye ek yerleştirmelerin de yapılmasıyla beraber dün akşam Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burslar için başvuruları almaya başladı. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman bitecek?

KYK burs ve kredi başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirecek olan öğrencilerin yanı sıra, 15 yaş ve altındaki öğrencilerin başvurusu ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden alınacak. 15 yaş ve altındaki öğrenciler, başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK İl Müdürlüğü'ne velisiyle birlikte giderek işlemlerini tamamlayabilecek.

BAŞVURULAR 21 EKİM'DE SON BULUYOR

15 Ekim'de başlarken, 21 Ekim tarihinde saat 'ta bitiyor.

KYK burs ve kredilerinde Üniversite öğrencileri için Türk Lirası, Yüksek Lisans yapan öğrenci, Türk Lirası, doktora yapan ise Türk Lirası alacak. Başvurular sadece e-Devlet KYK burs sayfasında gerçekleşiyor. İnternet üzerinden yapılacak başvurularda herhangi bir ücret alınmayacak.

KYK burs başvuruları ne zaman bitecek? KYK burs başvuruları son tarihi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerinin rahat bir eğitim hayatı yaşaması için verilen burs için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK Burs başvuruları ne zaman sona erecek? İşte KYK bursu son başvuru tarihi

KYK her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm başvuruları 'burs başvurusu' altında kabul edilecek. Yapılan araştırma sonucunda durumu burs almaya müsait olanlara karşılıksız burs verilecek. Aranan tek şart ise burs alan öğrencinin belirli bir sayının üstünde alttan ders bırakmaması olacak.

Eğer öğrencinin burs almaya hakkı olmazsa 'burs başvurusu' öğrenim kredisi başvurusu olarak kabul edilecek ve durumuna bakılmaksızın her öğrenciye öğrenim kredisi çıkacak. Öğrenim kredisi ise öğrencinin okul hayatından sonra devlete geri ödemek üzere aldığı paradır.

KYK burs son başvuru tarihi

KYK'dan gelen açıklamaya göre bu yıl burs başvurusu için son tarih 21 Ekim Pazar günü olarak belirlendi. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler son güne kadar bilgilerini güncelleyebilir.

Burs başvurusu yapanlar tüm bilgilerini doğru ve eksiksiz şekilde vermek zorundadır. Hatalı veya eksik bir şekilde burs ve kredi başvurusu yapanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir