basur neden şişer / Hemoroid (Basur): Kendisi Küçük; Acısı Büyük Hastalık

Basur Neden Şişer

basur neden şişer

Basur Memesi Neden Olur, Nasıl Geçer?

Basur memesi ve makatta meydana gelen diğer şişliklere meme ismi verilmektedir. Basur yani hemoroid başta olmak üzere bir çok makat hastalığında meme meydana gelebilir. Bu memeler geçici ve tedavi edilmedikçe kalıcı olmak üzere iki farklı tipte incelenebilir.

Geçici Şişlikler &#; Kendi kendine ortaya çıkan ve sonradan yine kendi kendine kaybolan memeler.
&#; Anal hematom
&#; Tromboze hemoroid (basur boğulması)

Kalıcı Şişlikler &#; Tedaviye başvurulmadığı sürece kalıcı olan ve şikayetleri devam eden şişlikler
&#; Dış basur
&#; 2. ve daha ileri evrelerde ki iç basur
&#; Sentinel tag (makat çatlağının sebep olduğu şişlik)
&#; Polip (cilt üzerinde ortaya çıkan et beni benzeri yapılar)
&#; Siğil

basur memesi nasıl geçer

Her Şişlik Basur Memesi Değildir

Anüste ya da çevresinde meydana gelen şişliklerin neredeyse hepsi insanlar tarafından basur sanılmaktadır. Makat bölgesinde şişlik fark eden hastalar kendileri ya da çevrelerinden duydukları ile basur olduklarını sanmaktadır. Aslında makat bölgesinde ortaya çıkan birçok hastalık olabilir (bir kısmını üstte sıraladık. Bu doğrultuda teşhisin ve müdahalenin doğru olması gerekmektedir. Basur memesi ile alakalı başlıklarımıza geçmeden üstte sıraladığımız şişliklerden kısaca bahsedelim.

Anal Hematom

Anal hematom, kişinin dışkılama ihtiyacını giderdiği esnada fazla ıkınması ile beraber anüsteki damarların zarar görmesi doğrultusunda meydana gelen kanamanın cilt altına toplanması ile oluşmaktadır. Cilt altında ki basınç ile damar içindeki basınç aynı düzeye gelene dek kanama sürer ve eşitlendiğinde durur. Kanamanın durmasının ardından biriken kan pıhtılaşmaya yüz tutar. Bu pıhtı nohut büyüklüğünden, portakal büyüklüğüne kadar çeşitli boyutlarda olabilmektedir. Meydana gelecek olan ağrıda pıhtının büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Kendi kendine düzelen bir durumdur ancak şikayetler çok fazla ise ve dayanılamıyorsa bir proktoloji uzmanına başvurarak boşaltılması sağlanabilir. Anal hematom ile alakalı yazımız : funduszeue.info

Sentinel Tag (Makat Çatlağında Oluşan Şişlik)

Anal fissür yani makat çatlağı oluştuğunda gelişen şişliğe sentinel tag ismi verilmektedir. Fissür iyileştiğinde şişlik kendiliğinden küçülebilir ancak kaybolmaz. Makat çatlağı iyileştikten sonra ya da tedavisi sırasında bu şişlikte alınabilir. Ancak estetik açıdan kötü görüntü dışında bir şikayete sebep olmadığı için kalması bir sorun teşkil etmemektedir.

Polip

Polipler tıpkı et benleri gibi ameliyatsız yöntemlerle yada kolay bir ameliyat ile tedavi edilebilir. Çok büyük bir operasyon olmadığı için hasta sosyal hayatına ara vermeden devam edebilir.

Siğil (Kondilom)

Siğiller, bulaşıcı lezyonlardır. Makat ya da vajinal bölgede ortaya çıkan siğiller çoğunlukla cinsel temas doğrultusunda meydana gelir. Ancak cinsel temas olmadan da bulaşabilir. Kişi kendi kendine farklı bölgelerine ya da bir başkasına kolayca bulaştırabilir. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Tedavisi ameliyatsız yöntemlerle kolayca yapılabilir. Tedavinin ardından belli periyotlarla takip edilmesi gerekmektedir. Kondilom ile ilgili detaylı yazımızı inceleyebilirsiniz : funduszeue.info

basur memesi nasıl geçer

Basur Memesi Neden Olur?

Basur iç ve dış olmak üzere iki farklı şekilde meydana gelen bir hastalıktır. Dış basur, iç basura göre az görülen bir rahatsızlıktır. Ancak burada hastalar yanılgıya düşmektedir. İçeride oluşan basurun memesinin dışarı çıkmasını dış basur olarak tanımlamaktadırlar. Ancak bu dış basur değildir.

Dış basur memeleri : Dışkılama ihtiyacı esnasında kişinin fazla ıkınması ile beraber cilt altında kan toplanır ve ciltte esneme meydana gelir. Zamanla bu tekrarlandıkça cilt sürekli genişlemeye maruz kalır ve memeler büyür. Kanama görülmez, şişlik olmadıkça ağrı görülmez, estetik olarak kötü görünüm dışında çoğunlukla bir şikayete sebep olmaz.

İç basur memeleri : İç basur memeleri de dış basur memeleri gibi çoğunlukla ıkınmadan dolayı ortaya çıkar. Ancak, genetik durumlar, beslenme tarzı, dışkılama alışkanlığı gibi durumlarda etkendir. İç basur dört evreye ayrılır. evre olarak sıralanır. Başlangıç aşamasında ki iç basur birinci evreyken, en ileri iç basur dördüncü evredir. Kanama, kaşıntı, ağrı gibi bir çok şikayete sebep olur. Tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Hemoroid Memesi Kaç Adet Olur?

Anüste basurun oluştuğu bölgeye 3 farklı açıdan ayrı atar damar gelmektedir. Atardamarlara paralel şekilde toplardamar ağıda yer almaktadır. Bu damarların bulunduğu üç ayrı kadranda 3 meme olur. Ancak tedavi geciktirilir kişi ihmalkar davranışlarına devam ederse üç şişlik yanı sıra başka küçük memelerde ortaya çıkabilir.

Basur Memesi Nasıl İner?

Basur memeleri kendiliğinden inmez, ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilmesi gerekmektedir. Ancak tromboze hemoroid durumu söz konusu ise ağrılar oldukça şiddetli olabilir. Bu durumda sıcak su oturma banyosu ya da uyuşturma özelliği bulunan merhemlerle şikayetleri azaltılabilir.

Basur Memesi Patlatılır mı?

Basur memesinin kişinin kendi kendine patlatmasının hiç bir faydası olmaz ve aynı zamanda iltihap oluşumuna yol açabilir. Basur tedavisinin ve memenin alınmasının steril ve gerekli donanımlara sahip olan bir ortamda yapılması gerekmektedir. Yoksa hasta için çok ciddi sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bu doğrultuda evde basur memesini patlatmak gibi bir girişimden mutlak surette uzak durulması önerilmektedir.

Basur Memesi Patlatılırsa Ne Olur?

Üst başlıkta da belirttiğimiz üzere tedavi yeterli donanıma sahip, konusunda tecrübeli doktorlar ile uygun klinikte yapıldığı taktirde kişi basur probleminden kurtulacaktır. Kendi imkanlarıyla patlattığı taktirde iltihap, apse gibi basurdan daha ciddi ve sıkıntılı bir durum ile karşı karşıya kalacaktır. Basur memesini patlatmak dışında şikayetleri azaltmak için sıcak su oturma banyosu, ağrı kesici ilaçlar ya da Anuflex gibi uyuşturma özelliği olan merhemleri kullanmanız önerilir.

Basur Memesi Kaşıntı Yapar mı?

İç ve dış basur memeleri kaşıntıya sebep olur. Özellikle dış basur memeleri çok daha fazla kaşıntı yapar.

Basur Memesi Nasıl Geçer

Basur yazımızın akışında da bahsettiğimiz gibi dört evreden oluşmaktadır. Basur, birinci evrede neredeyse göz ve parmakla hissedilmez. Sadece kanama görülebilir. İkinci evrede hemoroid memesi oluşur dışkılama esnasında dışarı çıkan meme dışkılama bittiğinde kendiliğinden içeri girer. Üçüncü evrede dışkılama sırasında dışarı çıkan meme el yordamıyla içeri sokulabilir. Dördüncü evrede ise meme sürekli dışarıda durur.

Basur memesi, basurun tedavi edilmesi ile ortadan tamamen kaybolabilecek bir problemdir. Ancak şikayetleri sıcak su oturma banyosu, ağrı kesici tabletler ya da uyuşturma etkisi olan merhemler ile olabilir.

Basur tedavisi ameliyatsız yöntemlerle ya da çok pratik ameliyatlar ile kolayca yapılabilir. Basur tedavisi hakkında detaylı yazımızı inceleyebilirsiniz : funduszeue.info

Dış Basur Memesi Nasıl İner?

Dış basur teşhisi doğru konduysa kendiliğinden ya da ilaçla inme ihtimali yoktur ancak genellikle tromboze hemoroid denilen iç basurun dışarı taştığı ve anal hematom denilen makatta pıhtı toplanması hastalıkları ile karıştırılır. Gerek tromboze hemoroid, gerekse anal hematom bir kaç haftada kendiliğinden iner ve kaybolur. Dış basurun tek tedavi yöntemi cerrahi olarak alınmasıdır, iç basur tedavisinde kullanılan ameliyatsız yöntemlerinden hiçbiri dışardakiler için uygulanamaz.

Dış Basur Memesi Kendiliğinden İner mi?

Normalde kendiliğinden inmeyecek bir yapısı vardır ama bazen içine pıhtı dolarak şişer işte bu ara sıra olan ve aşırı ıkınmayla ortaya çıkan şişme olayı geri kaybolarak iner. İndiğinde tamamen kaybolmaz, eski haline döner. Bölgede dışa çıkıntı yapan tüm şişlikler hasta tarafından dış basur olarak değerlendirilir oysa düşünülenden çok seyrek görülen bir sorundur.

Dış basur memesi kendiliğinden ge&#;er mi ya da tedavisi nasıl yapılmalıdır?

Haberin Devamı

Genellikle basur ismi ile bilinen hemoroid kadın ve erkeklerde sıklıkla görülebilmektedir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen basur makat bölgesinde gelişmekte ve tedavi uygulanmadığı zaman ağrı ve acılar oluşturmaktadır.

Dış Basur Memesi Nedir?

Basur makat bölgesinde oluşan bir sağlık problemidir. Makat bölgesinde sarkan çıkıntılara da basur memesi adı verilmektedir. Günümüzde pek çok basur hastalığına yakalanmış kişi doktorlara gitmekten çekinmektedir. Fakat bu hastalıkta tıbbi destek almak gerekir. Basur hastalığına yakalanan kişiler doktora gitmezler ise kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkileyecektir.

Dış Basur Memesi Kendiliğinden Geçer mi?

Basur memesinin oluşmasının ana nedenlerinden birisi bireylerin dışkılamada zorlanması veya uzun süre boyunca oturma pozisyonunda kalmasıdır. Bu durum kişilerde kan akışını olumsuz etkilemektedir. Böylece damarlarda büyüme meydana gelmektedir. Damarların büyümesi sonucunda uterusun baskı uygulamaya başlar ve basur memesi meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Dış basur memesi hastalığı genellikle kendiliğinden geçmektedir. Dış basur memesi durumunda kişilerde herhangi bir şikayet yok ise herhangi bir tedavi uygulanmamaktadır. Fakat hastaların burada dikkat etmesi gereken noktalar bulunur. Özelikle beslenme alışkanlıklarının düzene girmesi gerekir. Ayrıca kabız yapan yiyeceklerden kaçınmak ve tuvalette uzun süre oturur pozisyonda da kalmamak gerekmektedir.

Dış Basur Memesi Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Basur memesi hastalığında temizlik çok önemlidir. Özellikle bu hastalığa yakalanan kişiler lifli gıdalar tüketmesi gerekir. Alınan önlemler sonucunda dış basur memesinde büyüme meydana gelir ise mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir.

Dış basur tedavisinde genellikle bir tedavi yöntemi uygulanmamaktadır. Kendiliğinden geçen dış basur memesi bazen makat bölgesinde ağrı ve kanamalara neden olabilir. Böyle durumlarda kişilerin mutlaka uzman bir doktora gitmesi gerekir. Doktorlar dış basur memesi tedavileri için kremler verebilir. Bunun yanında fitil veya pomad tedavisi de uygulanmaktadır. Fakat dış basur tedavisinde en büyük görev hastalara düşmektedir.

Haberin Devamı

Dış basur memesi olan hastaların temizlik ve hijyene çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle makat bölgesi 15 dakika boyunca yıkanmalı ve temizlenmelidir. Bunun yanı sıra sert zeminlere oturmakta bu hastalıkta tehlikeli olabilir. Bu nedenle dış basur memesi hastaların daha yumuşak bir zemine oturulması tavsiye edilmektedir.

Hemoroid (Basur) Nedir? Hemoroid Belirtileri ve Tedavisi?

Hemoroid (basur) hastalığı günümüzde bir çok kişide görülen bir hastalıktır fakat genelde hemoroidi olan kişiler ağrı ve acısı dayanılamayacak noktaya geldiği zaman bir doktora başvururlar ve tedavi olurlar. Hemoroid tedavisinde erken başvuru hemoroidin daha fazla ilerlemesinin önüne geçmektedir. Hemoroid belirtileri hastayı büyük oranda rahatsız eden belirtilerdir. Belirtiler gözlemlendiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Çünkü erken teşhis tedavinin seyri için çok önemlidir. Ne kadar erken teşhis edilip tedavi edilirse hasta için bir o kadar iyidir. Hemoroidi geleneksel yöntemlerle tedavi etmek zararlı olabilir. Bu yüzden çekinmeden uzmandan yardım alınmalıdıfunduszeue.infoid nedir, hemoroid kalın bağırsaktan sonra gelen ve dışkılamayı yaptığımız organ olan anüste olan damarlarda görülen problemlerdir.

İç hemoroid nedir, rektum adı verilen kalın bağırsağın son kısmında yani anüse bağlı olan kısımda oluşan hemoroid iç hemoroiddir. Çoğunlukla ağrıya neden olmaz. Ama meme dediğimiz sarkıtlar meydana geldiyse ağrı oluşabilir.
Dış hemoroid nedir, anüste bulunan damarlarda görülen hemoroiddir. Dış hemoroidde damarların üzeri ince bir deri tabakasıyla kapalı şekildedir. Basur memeleri oluşabilir. Dış hemoroidin tanısı daha kolay olabilmektedir.

Hemoroid (Basur) Nedir?

Hemoroid nedir, hemoroid halk dilinde basur ve mayasıl olarak bilinir. Bir benzetme yapacak olursak bacaklarda görülen varisin anüste ki halidir. Yani hemoroid bazı nedenlerden dolayı oluşan ve anüste bulunan damarların şişmesi ve büyümesidir. İlerleyen dönemlerde damarlar dışa doğru genişlediğinden minik sarkıtlar oluşturur. Bu sarkıtlara basur memeleri denir. Dışkılama esnasında anüsten dışarı sarkabilir. Hemoroid iki türlüdür. İç hemoroid ve dış hemoroiddir. 
Buradaki damar yastıkçıklarında bozulma olup genişlerse anüs bölgesinde varisleşmeyle bozulan yapılarda Hemoroid (Basur) hastalığı oluşur. Bozulan yapılar kendi kendine ilk hallerine dönmezler ve problemleri ortaya çıkarırlar. Halk arasında makat memesi diye de sanılır. Yani içi kan dolu keseciktir.
Çok sık görülen bir hastalıktır. Toplumda görülme oranı yüzde civarıdır, yani her üç kişiden birinde hayatının bir döneminde ortaya çıkar. Ancak çoğu kimselerin utanması, doktordan çekinmesi nedeniyle hastalık ilerler ve bazen kanserlerle karışabilir.
Hemoroid (basur) makattaki damarların genişlemesi sonucu oluşur. Oldukça sık görülen bir durumdur. Kabızlık hemoroid oluşumunun en büyük nedenidir. Hemoroid iç ve dış hemoroid (basur) olarak ikiye ayrılmaktadır. İç hemoroid (basur) belirtileri hasta tarafından kolayca fark edilmezken dış hemoroidde tam tersi söz konusudur. Belirtiler çok şiddetli devam eder, kanamalar görülebilir bu da hastanın endişelenmesine neden olabilmektedir.

Hemoroid (Basur) Tedavisi

Erken evrelerde tedavi başarı oranı daha yüksek ve daha az acılıdır.  Ameliyat sonrası ağrı yapılan yönteme ve hastanın ağrı eşiğine göre değişir.
Hemoroid (basur) hastalığı kanserleşmez ancak bazı hastalıklar hemoroidleri taklit edebilirler (anal kanser gibi) 
Hemoroid ileri evrelerde olmadığında tedavisi kolay olabilmektedir. Hemoroid (basur) tedavisinde genel olarak hastaya ilaç kullanımı önerilmektedir. Bu ilaçlar dışkıyı yumuşatıcı ilaçlardır. Makat bölgesine sürülecek olarak kremler ağrı kesici olarak kullanılabilir. İleri evrelerdeki hemoroid (basur) tedavisi cerrahi operasyonlarla yapılabilmektedir. Bu operasyon genişlemiş damar keseciklerine giden kan akımını durdurmak ve kesecikleri daraltmak için uygulanır. Bu işlem çok kısa sürmektedir. Ve kısa bir istirahatten sonra hasta yaşamına devam edebilmektedir. Operasyondan sonra hastanın kabız olmaması için sıvı ağırlıklı beslenmesi önerilir.

Hemoroid (Basur) Belirtileri Nelerdir?

Hemoroid (Basur) belirtileri arasındadır.

Hemoroid (Basur) Neden Olur?

Hemoroid (basur) oluşturan nedenleri arasında yer alır.

Hemoroid (Basur) Kanaması

Hemoroid, mayasıl ve basur isimleriyle anılan bu rahatsızlık genel olarak olarak bakıldığında makat bölgesinde meydana gelen bir rahatsızlıktır. Basur yani hemoroid rektüm ve anüste bulunan toplardamarların şişkinlik yani bir meme oluşturmasıyla oluşmaktadır. 
Basur kanamaları, hemoroid kanamaları genellikle dışkılama sırasında zorlanmayla olan kanamalardır. İç basur, iç hemoroidde daha fazla bu kanamalar görülür. Özellikle kadınlarda hamileleik döneminde oluşan kabızlık şikayetleri hemoroid, basur oluşumuna neden olabilmektedir. Hemoroid kanamaları, basur kanamaları yoğun olduğunda o bölgede daha fazla tahriş meydana gelir bu yüzden o bölgenin nemli olması ve antibiyotikli krem kullanımı önemlidir. Detaylı bir tedavi için mutlaka bir uzman doktora muayene olmak gerekmektedir.

Hemoroid Hastalığı (Basur) Çeşitleri Nelerdir?

Hemoroid (Basur) paketlerinin yerleşim yerine göre İç ve Dış Hemoroidler (Basur) diye ikiye ayrılırlar. Halk arasında dişi ve erkek basur diye adlandırılır.
İç hemoroid (basur) hastalığında evreleme vardır.
Evre I
Belirti vermeyebilir veya zorlamakla kanama olabilir.
Evre II
Kanama, ağrı olabilir ve zorlama veya dışkıyla ortaya çıkan hemoroid paketi kendi kendine geri içeri girer.
Evre III
Kanama, ağrı olabilir ve dışkı sonrası veya zorlamayla dışarı çıkan hemoroid paketi parmakla itilince içeri geri girer.
Evre IV
Kanama olabilir. Dışarı çıkan hemoroid memesi içeri geri giremez, ödemlidir ve şiddetli ağrı yapar. Hasta oturamaz bile.

Hemoroid Hastalığı (Basur) Tanısı Nasıl Konur?

Öncelikle hasta iyi şekilde sorgulanıp muayenesi yapılmalıdır. Anuskop, Rektoskop veya kolonoskop tanı ve ayırıcı tanıda yardımcı olur. Makattan olan kanama doğal değildir ve her zaman önemsenmelidir; Ayırıcı tanıda fissür, fistül, apse, kolit, kanser gibi durumlar unutulmamalıdır.

Ameliyat Sonrası Hemoroid (Basur) Hastalığına Karşı Alınması Gereken Tedbirler Nelerdir?

Genetik yapıyı değiştirebilme şansımız yok, onun için bazı koruyucu önlemler alınmalıdır. İlaç tedavisi veya ameliyat sonrasında hemoroidleri (basur) tetikleyen nedenlerden uzak durulmalıdır.

Hemoroid Daha Çok Kimlerde Görülür?

Yetişkinlerde ve yaşlılarda, hamilelerde ve hamilelik döneminde, sporcularda görülür. bağırsak kanseri ve bağırsak hastalıklarında, dışkılama düzenleri olmayanlarda, oturarak çalışan bireylerde görülür.

Hemoroid Kanaması Tehlikeli Midir?

Hemoroid kanamaları bu hastalarda oldukça fazla yer alan şikayetler arasındadır. Kanamalar bazen yoğunlaşabilir bu yoğunlaşan kanamalar kişide halsizlik oluşturabilir bu yüzden kişinin tedavi alması gerekmektedir. Kanamalar çok fazla değilse ufak kanamaların bir tehlikesi yoktur.

Basur Kanamasına Ne İyi Gelir?

Basur kanamasına o bölgedeki hassasiyeti giderici ve yumuşatıcı kremler iyi gelmektedir. Bunun dışında daha lifli yiyeceklerin yenilmesi dışkılamayı kolaylaştıracağından basur kanamasına iyi gelmektedir. Tıbbi müdahale gerekiyorsa o bölgenin tıbbı müdahale ile hızlıca iyileşmesi mümkündür.

Basur Olup Olmadığımız Nasıl Anlaşılır?

Basur olup olmadığının anlaşılması kişinin genelde dışkılama şikayetlerinde fark ettiği bir durumdur. İç hemorid dışkılamada zorlukta meydana gelen acı ile kendini gösterirken, dış hemoroid makat bölgesindeki şişlikten anlaşılabilmektedir.

HEMOROİD (BASUR) NEDİR? HEMOROİD BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Hemoroid Nedir?

Basur olarak da adlandırılan hemoroidler varisli damarlara benzer şekilde anüs ve alt rektumdaki şişmiş damarlardır. Hemoroidler rektumun içinde (iç hemoroidler) veya anüs çevresindeki derinin altında (dış hemoroidler) gelişebilir.

Dört yetişkinden yaklaşık üçünde zaman zaman hemoroid gelişimi olur. Hemoroidleri oluşturabilecek bir takım nedenler olmasına rağmen çoğu zaman hemoroidin oluşum nedeni bilinmemektedir.

Neyse ki, hemoroid tedavisinde etkili seçenekler mevcuttur. Birçok hasta evde uygulanan tedaviler ve yaşam tarzı değişiklikleri ile rahatlamaktadır.

Hemoroid Neden Olur?

Anüsünüzün etrafındaki damarlar basınç altında gerilme ve şişme eğilimindedir. Alt rektumdaki basıncı artırabilecek aşağıdaki sebeplerden dolayı hemoroid gelişebilir:

Hemoroid Riskini Arttıran Faktörler

Yaşlandıkça, rektum ve anüsünüzdeki damarları destekleyen dokuların zayıflama ve gerilmesi nedeniyle hemoroid riskiniz artar. Aynı durum bebeğin ağırlığı anal bölgeye baskı yapması sebebiyle hamileyken de gerçekleşebilir.

Hemoroidin Olası Komplikasyonları

Hemoroid komplikasyonları nadirdir ancak şunları içerir:

Hemoroid Belirtileri

Hemoroid belirtileri ve semptomları genellikle hemoroidin tipine bağlıdır.

Dış hemoroid belirtileri

Dış hemoroidler anüsünüzün etrafındaki derinin altındadır. Belirti ve semptomlar şunları içerebilir:

İç hemoroid belirtileri

İç hemoroidler rektumun içinde bulunur. Genellikle onları göremez, hissedemezsiniz ve bu tür hemoroidler nadiren rahatsızlığa neden olurlar. Ancak dışkıyı hemoroidli bölgeden geçerken ıkınma veya tahriş şunlara neden olabilir:

Tromboze hemoroid belirtileri

Kan bir dış hemoroidde toplanır ve bir pıhtı (trombüs) oluşturursa, bunun sonucunda aşağıdakiler oluşabilir:

Ne zaman doktora görünmeli?

Bağırsak hareketleri sırasında kanamanız varsa veya bir haftalık evde bakımın ardından düzelmeyen hemoroidiniz varsa doktorunuza danışın.

Özellikle bağırsak alışkanlıklarınızda değişiklik varsa veya dışkınızın rengi, kıvamı değişiyorsa, rektal kanamanın hemoroidden kaynaklandığını düşünmeyin. Rektal kanama, kolorektal kanser ve anal kanser dahil olmak üzere diğer hastalıklarla da ortaya çıkabilir ve ciddi bir belirtidir.

Aşırı miktarda rektal kanama, sersemlik, baş dönmesi veya baygınlığınız varsa acil yardım isteyin.

Hemoroid Tanısı Nasıl Konulur?

Doktorunuz dış hemoroidleri görebilir. İç hemoroid teşhisi için, anal kanalınızın ve rektumunuzun incelenmesi gerekebilir.

Aşağıdaki durumlarda doktorunuz kolonoskopi kullanarak tüm kolonunuzu incelemek isteyebilir:

Hemoroid Tedavisi

Evde tedavi

Hemoroidin hafif ağrısını, şişmesini ve iltihaplanmasını evde tedavilerle giderebilirsiniz.

Bu tedavilerle hemoroid semptomları genellikle bir hafta içinde kaybolur. İyileşme olmazsa bir hafta içinde ; şiddetli ağrı veya kanamanız varsa daha erken bir zamanda doktorunuza görünün.

Hemoroid Tedavisinde İlaçlar

Hemoroidiniz sadece hafif rahatsızlık veriyorsa, doktorunuz reçetesiz kremler, merhemler, fitiller veya pedler önerebilir. Bu ürünler, ağrı ve kaşıntıyı geçici olarak giderebilen bileşenler içerir.

Dış hemoroid trombektomi

Dış hemoroid içinde ağrılı bir kan pıhtısı (tromboz) oluşmuşsa, doktorunuz hemoroidi çıkarabilir ve bu da hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Lokal anestezi altında yapılan bu prosedür, bir pıhtı geliştikten sonraki 72 saat içinde yapılırsa en etkilidir.

Minimal invaziv prosedürler

Kalıcı kanama veya ağrılı hemoroid için doktorunuz mevcut diğer minimal invaziv prosedürlerden birini önerebilir. Bu tedaviler doktorunuzun muayenehanesinde veya diğer ayakta tedavi ortamlarında yapılabilir ve genellikle anestezi gerektirmez.

Hemoroid Ameliyatı

Hemoroidli kişilerin sadece küçük bir yüzdesi ameliyat gerektirir. Bununla birlikte, diğer prosedürler başarılı olmadıysa veya büyük hemoroidiniz varsa, doktorunuz aşağıdakilerden birini önerebilir:

Hemoroid Önlenebilir Mi?

Hemoroidi önlemenin en iyi yolu dışkınızı yumuşak ve kolay ilerleyebilecek şekilde tutmaktır. Hemoroidi önlemek ve hemoroid semptomlarını azaltmak için şu ipuçlarını izleyin:

Hemoroid (Basur) Nedir? Hemoroid Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Bizimle İletişime Geçin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası