dhbt nedir 2018 / DHBT başvuruları başladı

Dhbt Nedir 2018

dhbt nedir 2018

DHBT ne zaman yapılacak? KPSS DHBT sınav tarihi

Haberin Devamı

DHBT’nin başvuruları Ekim tarihleri arasında alınmıştı. ÖSYM iş takvimine göre, KPSS-DHBT sınavı bu yıl 9 Aralık tarihinde uygulanacak.

Diyanet DHBT Sınavı Sınav Giriş Belgelerinin sınav tarihinden bir hafta önce açıklanması bekleniyor.

DHBT NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DHBT başvuruları başladı

DHBT sınav başvuruları başladı. DHBT başvuruları Ekim tarihleri arasında alınacak. Sınav ücreti 60 lira olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğretici alım sınavlarında kullanılan Yeterlilik sınavı kaldırılınca yerine din hizmetleri alan bilgisi testi DHBT getirildi. Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) katılabilmek için adayların önce KPSS başvurusu yapmaları gerekmektedir.

DHBT SINAVI NE ZAMAN?

yılında gerçekleştirilecek olan DHBT sınavı 9 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise Ekim tarihleri arasında alınacak. Sınav ücreti 60 lira olacak.

DHBT başvuru kılavuzu indirmek için tıklayınız

DHBT başvuru işlemleri için tıklayınız



DHBT sınavları iki bölümden oluşacak ve adaylar 40 soru cevaplayacak. Bu sınav için verilen süre ise 60 dakika olacak.

DHBT BAŞVURULARI AİS ÜZERİNDEN YAPILACAK

Diyanet İşleri’nde görev almak isteyen lise ve dengi okullardan ya da yükseköğretim kurumlarından mezun olan vatandaşaların girmek zorunda oldukları KPSS Ortaöğretim /Önlisans DHBT sınavı başvuruları başladı. Eylül’de başlayan sınava başvurular ÖSYM’nin Aday İşlemleri(AİS) üzerinden yapılacak. Aralık tarihinde gerçekleştilecek olan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar; ÖSYM resmi internet sayfasına (AİS) giriş yaptıktan sonra, sayfada bulunan "Başvurular" bağlantısına tıkladıktan sonra karşılarına çıkan ekranda bulunan başvuru listesinden KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) bağlantısına tıklayacaklar. Başvuru işlemine başlamak için ÖSYM sistemine giriş şifresine sahip olmak gerekiyor. Şifresi olanlar işleme devam edebilirler, şifreleri olmayanlar ise en yakın görevli ÖSYM okuluna giderek yeni şifre almaaları gerekiyor. ÖSYM Şifresiyle giriş yaptıktan sonra ekrana gelen; Kimlik, adres-iletişim, sınava ilişkin bilgiler, oturum seçimi, sağlım durumu/engel, önizleme ve onay adımları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Başvurunun tamamlanması için sınav ücretininde ilgili bankalara yatırılması gerekiyor.

İNTERNET BAŞVURULARI SAAT ’DA SONA ERER

İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adayların başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (funduszeue.info) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat ’da sona erecektir.

DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.

GEREKLİ BELGELER

Sınav başvurusunu merkez bürolardan yapacak olan adayların yanlarında bulunması gereken belgeler şöyle; ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden temin edilecek aday başvuru formu, nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli olan pasaport, engelli adaylar sağlık raporu, ÖSYM Aday işlemleri sistemine (AİS)ilk kez kayıt olacak adaylar ile eğitim bilgilerinde eksik ya da değişiklik molan adaylar diploma ya da öğrenim durumunu gösterir resmi belgelerin onaylı belgeleri başvuru sırasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

SINAV ÜCRETİ BANKAYA YATACAK

DHBT başvurularının geçerli olması için sınav ücretinin ilgili bankalara yatmış olması gerekiyor. KPSS DHBT başvuru sınav ücreti kılavuzda yer alıyor. Başvuru yapacak adaylar sınav ücretini tüm Akbank şubelerine, Türk Ekonomi Bankası şubelerine, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerine, Halkbank şubelerine, Ziraat Bankası üzerinden ise sadece internet bankacılığından ve mobil bankacılıktan yatırabilirler. Ziraat Bankası hariç yazılan tüm bankaların internet bankacılığı, ATM ve mobil bankacılık uygulamasını kullanarak ödemeye yapabilirsiniz. Sınav ücreti başvuru yapmadan önce ya da sonra yatırabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası