schengen kaç günde çıkar / Almanya Schengen vizesi hakkında bilgi

Schengen Kaç Günde Çıkar

schengen kaç günde çıkar

Almanya Vizesi

Almanya'ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmeleri için Almanya vizesi müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Almanya'ya seyahat gerçekleştirecek kişilerin pasaportlarında daha öncesine ait çok girişli ve geçerli bir Schengen vizesi bulunması halinde, Almanya'ya girişlerinde gerekli olan Almanya Schengen vizesi için başvuruda bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Almanya Schengen Bölgesi'ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Almanya vizesi sahibi oldukları takdirde seyahatlerini Almanya'dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler. Almanya'ya seyahat etmek isteyen kişiler 90 güne kadar olan seyahatleri için Almanya Schengen Vizesi, 90 günden fazla olan seyahatleri için ise Almanya Ulusal Vizesi başvurusu yapmalıdır.

Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Almanya vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadır.

Uzun süreli (aile birleşimi, oturum izni, çalışma izni vb. ) amaçlarla Almanya'ya seyahat etmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Ulusal vize başvurusunda bulunmakla mükelleftirler. Uzun süreli vize başvuruları direkt olarak Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. 90 güne kadar olan vize başvuruları Almanya Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlara ya da Turizm/Seyahat Acentelerine yapmalıdırlar.

Almanya Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa Birliği (AB)'de 'te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler arasında dolaşım serbestisi tanıyan bir bölge oluşturulmuştur. Bu sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere ilişkin sınır geçişleri için ortak kurallar uygulamaya başlamıştır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan'ı kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB'ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi'ne dahil olmuşlardır. Schengen Bölgesi'ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.

Almanya Vize Kategorileri

Almanya'ya seyahat etmek isteyen kişiler, gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre farklı vize türlerine başvurmalıdır. Almanya vizesi, ülkeye yapılacak seyahatlerin süresine göre de ayrı sınıflandırılmaktadır. Almanya Konsolosluğu tarafından uygulanan vize çeşitleri aşağıdaki gibidir;

Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize

Almanya'ya, resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyet, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma, konferansa katılma, spor veya kültürel etkinliğe katılmak amacıyla seyahat etmek isteyen kişileri kapsayan Schengen vizesi C Tipi vize kategorisine girmektedir.

Almanya Turistik Vizesi - Almanya Ticari Vizesi - Almanya Aile Ziyareti Vizesi bu kategoride yer almaktadırlar.

Almanya Uzun Süreli Ulusal (D Tipi) Vize

Almanya'da kesintisiz olarak 90 günden fazla konaklamak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) ikamet için verilen vize tipidir. Almanya Ulusal Vizesi (D Tipi vize) başvuruları yalnızca Almanya Konsolosluğu'na ve Almanya Büyükelçiliği'ne birebir başvuru yapılarak alınabilir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi - Almanya Çalışma Vizesi - Almanya Erasmus Vizesi bu kategoride yer almaktadırlar.

Almanya Transit Vize

Türkiye'den hareket edip Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye transit geçiş yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Havaalanı Transit Vize başvurusunda bulunmalıdır. A Tipi Vize sahipleri, havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak suretiyle seyahat ederler.

Almanya Transit Vizesi

Transit seyahatler Frankfurt/Main ve Münih Havalimanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında mümkündür.

Almanya Vize Başvurusu

Almanya'ya uzun süreli (aile birleşimi, oturum vb. ) sebeplerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularını direkt olarak, Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliği'ne yapabilmektedirler. Ancak Almanya Konsolosluğu kısa süreli (Almanya Transit Vize/ Almanya Schengen Vizesi) Almanya'ya seyahat etmek isteyen kişiler vize başvurularını Almanya Konsolosluğu yetkilendirilmiş kurumlar Vize Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapmalıdır.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya vizesi başvurularında öncelikle vize başvuru formu doldurulmalı ve ibraz edilmelidir. Diğer evraklar yapılacak seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir. Almanya vizesi başvurusunda kullanılacak vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, eksiksiz olarak ve büyük harflerle doldurularak ibraz edilmelidir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vize başvurusu gerçekleştirecek kişilerden gerçekleştirecekleri seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma biçimini ve başvuru sahibinin Türkiye'ye geri döneceğini gösterir belgeler talep etmektedir. Almanya Vizesi için gerekli evraklar diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvurusu belgeleri ile benzerdir. Almanya vizesi için başvuru yapan kişiler vize işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi ve olumlu sonuçlanması için evraklarını doğru ve eksiksiz olarak ibraz etmelidir.

Almanya Vizesi Biyometri İşlemi

Vize başvuruları esnasında parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi verilerin alınması için uygulanan Biyometri İşlemi, 25 Eylül tarihinden itibaren Almanya vizesi için de uygulanmaktadır. Almanya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, vize başvurularının bir parçası olarak Biyometri İşlemi (parmak izi taraması) yaptırmak zorundadırlar. Bu işlem kimlik sahteciliğinin engellenmesi amacıyla yapılmaktadır.

Biyometri işlemi ile ilgili önemli noktalar şunlardır;

  • 2 yaşın altındaki çocuklardan fiziksel olarak parmak izi almak mümkün olmadığı için biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.
  • Ülke ve Hükümet temsilcileri ve siyasi liderler Almanya'ya yaptıkları resmi ziyaretler için biyometri işlemine tabi tutulmazlar.
  • Biyometrik veriler 5 yıl boyunca geçerli kabul edilmekte ve saklanmaktadır. Dolayısıyla, son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış ve bu işlem sırasında parmak izini vermiş kişiler biyometri işleminden muaf tutulmaktadırlar.
  • Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler, bu durumlarını destekleyen tıbbi bir rapor ibraz etmek şartıyla biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.
  • Biyometri işlemleri ile ilgili herhangi bir hata yaşanmaması için parmak izi tespitine giden kişilerin parmaklarında parmak izi tespitinin yapılmasına engel olacak, kesik, hasar ya da süs(kına) bulunmamalıdır.

Almanya Vize Ücreti

Almanya Vize ücreti ve Almanya vize harç bedelleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmekte olup, seyahat amacı ve seyahatin süresine göre değişebilmektedir. Kısa süreli vize başvuruları ve uzun süreli (D vize - Ulusal Vize) taleplerinde ücretler farklılık gösterebilmektedir.

Almanya vize ücreti için başvurudan önce Almanya Konsolosluğu ile iletişim kurulması tavsiye edilir çünkü Almanya vize ücretleri Konsolosluk yetkisi dahilinde güncellenmektedir. Bununla birlikte Almanya Konsolosluğunun, vize işlemleri için akredite ettiği kurumlar harç bedellerinin yanında vize koordinasyon ücretleri de almaktadırlar. Vize ücreti Euro karşılığı TL olarak nakit olarak ödenmektedir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vizesinin çıkış süresi Konsolosluğa bağlı birimler tarafından randevudan sonra ortalama 22 gün olarak belirtilmektedir. Bununla birlikte vizenin çıkış süresi Almanya Konsolosluğunun değerlendirme süresine bağlıdır.

Ayrıca Almanya Konsolosluğunun kapalı olduğu günler ve resmi tatil günleri bu 22 günlük süreye dahil değildir. Almanya vize işlemlerinin kısa veya uzun sürede sonuçlanması Almanya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Almanya vize işlemlerinize seyahatinize en fazla 3 en az 1 ay kala başlamanız tavsiye olunur.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya vizesi, Almanya Konsolosluğu ile koordineli bir şekilde çalışmakta olan Almanya vize başvuru merkezlerine yapılan başvurularla alınabilecektir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vize işlemlerinde vize uyum koşularının eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi koşulu ararken, eksiksiz bir şekilde vize müracaatında bulunulmalıdır.

Üçüncü Ülke Vatandaşları İçin Almanya Vizesi

Türkiye'de oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Almanya vizesi başvurularını Türkiye'den yapabilmektedir. Bu kişiler Almanya vizesi başvurusu esnasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ibraz ettiği evraklara ek olarak Türkiye'de oturma izni olduğuna dair evraklarını ibraz etmelidir. Bu kişiler Türkçe bilmiyorsa işlemlerini bir tercüman refakatinde yapmalıdır.

Almanya vizesi konusunda Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye'den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur.

Almanya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Almanya Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Almanya vizesi ile Schengen bölgesindeki 26 ülkeye seyahat edebilirsiniz. Fransa, İspanya, Avusturya, Yunanistan, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Malta, Hollanda, Belçika, Portekiz, Slovenya, İsveç, Letonya, Litvanya, İsviçre, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Polonya, Liechtenstein, Lüksemburg, Slovakya.

Almanya Vize Randevusunu Nereden Alabilirim? Randevu Mülakat Şeklinde mi?

Almanya vizesi başvuruları Almanya Konsolosluğunun akredite ettiği vize acentalarından alınabilmektedir. Almanya vize randevusu gerekli evrakların ibrazını ve parmak izi verme prosedürünü içermekte olup mülakat yapılmamaktadır. Ancak Almanya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumda vize başvuru sahibini mülakata çağırabilmektedir.

Uzun Süreli Almanya Vizesi Nasıl Alabilirim?

Almanya vizenizin süresine sadece Almanya Konsolosluğu karar vermektedir. Vize başvuru dilekçenizde uzun süreli talebinizi belirtebilirsiniz. Uzun süreli vize alımı konusunda Konsolosluk tarafından belirlenmiş kriterler mevcut değildir.

Acil Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya ekspres vize uygulaması mevcut değildir. Vize başvurusunun sonuçlanma süresi Konsolosluk kaynaklarına göre ortalama 22 iş günü olarak belirtilmektedir ancak bu süre Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Önemli olan nokta vize başvurunuzun seyahat tarihinizle çakışmayacak şekilde düzenleyeceğinizi tarihlerde ve tarih aralığında olmasıdır. Seyahatinize en az 1 ay kala başvuru yapmanız tavsiye olunur.

Almanya Turist Vizesi Alarak Arkadaşımın Yanında Kalabilir miyim?

Seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlamda Almanya tursit vizesi başvurularında otel rezervasyonu talep edilirken, aile ve arkadaş ziyareti başvurularında davet mektubu, istek mektubu veya davetiye talep edilmektedir. Eğer arkadaşınızın yanında kalacaksanız başvuru formunda seyahat amacınız aile ve arkadaş ziyareti olarak belirtilmesi gerekecektir. Seyahat amacına uygun olmayan şekilde yapılan başvurular ret almanıza neden olabilmektedir. Seyahat amacınız turistik, ticari veya aile ziyareti vize türlerinde olabilir ve her bir vize türüne özel hazırlanması gereken evraklarla başvuru yapılmalıdır.

Almanya Vizesi Alırken Kimler Sponsor Olabilir?

Öğrenci ve ev hanımı gibi kendi gelirini belgeleyemeyen kişilerin Almanya vizesi işlemlerinde sponsorları birinci dereceden yakınları olabilmektedir. Bu kapsamda Almanya vize başvuru sahibinin anne, baba veya eşi seyahatin sponsoru olabilmektedir. Almanya vize işlemlerinde sponsorlar mesleki durumlarına göre evrakları hazırlamaları ve bu evrakların vize başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.

Almanya Schengen Vizesinin Tek Girişli Ve Çok Girişli Olmasının Farkı Nedir?

Almanya vizesi tek girişli alındığı takdirde Schengen bölgesine tek giriş hakkınız olur ve Schengen bölgesinden ayrıldığınız durumda yeniden girebilmeniz için vize almanız gerekir. Bu nedenle Almanya'nın da dahil olduğu bir tu programınız varsa ve vizeniz tek girişli ise Schengen'in geçerli olmadığı bir ülkeye girdiğinizde vizeniz geçerliliğini yitirecektir. Çok girişli Schengen vizesi ise vizenizin kapsadığı kalış süresi boyunca Schengen bölgesine birden fazla giriş hakkı tanımaktadır.

Almanya Davet Mektubu İle Turist Vizesi Alabilir miyim?

Almanya'daki yakınınızdan bir davetiye aldıysanız; Almanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuru yapmalısınız. Bu durumda vize başvuru formunda ziyaret amacınızı da bu şekilde bildirmeniz gerekecektir.

Pasaport Alırken Verdiğimiz Parmak İzi Almanya Vize Başvurusunda Geçerli mi?

Pasaport alırken verdiğiniz parmak izi vize başvurularında geçerli kabul edilmemektedir. Pasaport ve vize için alınan parmak izi işlemleri farklı prosedürlerdir. Schengen kuralları gereği eğer geçmiş vizelerinizde VIS ibaresi yok ise Almanya vize işlemlerinde parmak izi vermeniz gerekecektir. Ayrıca Schengen bölgesindeki ülkelerin ikili anlaşmaları çerçevesinde daha önceden vermiş olduğunuz parma izinizin kabul edilmeme ve vize randevusuna gitme zorunluluğunuz bulunabilmektedir.

Almanya Turist Vizesi Ticari Vizeden Daha Erken Çıkar mı?

Almanya vize işlemleri vize türüne bağlı olmaksızın sonuçlanır. Vize türüne göre vizenin daha kısa veya uzun sürede çıkması kısa süreli vizelerde geçerli değildir. Ortalama 15 iş günü olarak bildirilen vize çıkış süresi Almanya Konsolosluğunun işlem süresine bağlıdır.

Bu web sitesi funduszeue.info'a ait görünüyor. Almanya Konsolosluğunun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Knight SP, Google optimizasyonu yöntemleriyle farklı alan adları edinen ve bu alan adalarında yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Emlak, Eğitim, Danışmanlık vb. alanlarında faaliyette olan şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. funduszeue.info web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte olup, doğru olmayan bilgilerin veya güncellemeler adına lütfen [email protected] adresine yazınız. Sitede yer alan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır ve bazı durumlarda Konsoloslukla bizzat iletişime geçilerek teyit edilmeleri gerekmektedir.

   Doldurmak icin form

2.) Başvuru formuna ilave edilecek evrakları hazırlayın.

Eksik evrak başvurunuzun red edilmesine neden olabilir. Seyahat amacınıza göre hazırlanması gereken belgelerin olduğu bilgi notları aşağıdadır:

Info

Önemli! Seyahat amacınızı doğru işaretlediğinizden emin olun: Bir yakınınızı ziyaret etmek, turistik amaçlı değil, ziyaret amaçlı bir gezidir.

Bu durum, örneğin tanıdık veya akraba ziyaretlerinde, seyahat masraflarını örneğin kendiniz karşılayacağınız için, yakınlarınızın Almanya'daki yabancılar dairesine resmi bir davet ve taahhüt mektubu sunmaması halinde de geçerlidir (ziyaret amaçlı seyahatler için finansman olanakları ile ilgili olarak aşağıdaki 5 No’lu bilgi notunu inceleyiniz). Bu durumda da ziyaret amaçlı bir seyahat söz konusudur ve tanıdıklar veya akrabalar tarafından hazırlanmış gayri resmi bir davet mektubu başvuruya eklenmelidir.

Seyahat amacıyla ilgili yanlış seçeneği işaretlemek (yetkili acente aracılığıyla da olsa), başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir!

Bilgi Notu Schengen Vizesine İlişkin Genel Bilgiler (C Tipi Vize)

Bilgi Notu 01a: Seyahat Sağlık Sigortası ve Sağlık Sigortası

Bilgi Notu 04a: İş Seyahati

Bilgi Notu 04b: Fuar Ziyareti Vizesi

Bilgi Notu Ziyaret Amaçlı Vize

Bilgi Notu 06 Turistik Amaçlı Vize

Bilgi Notu Kültürel veya Sportif Bir Etkinliğe ya da bir Kongreye Katılma Vizesi

Bilgi Notu Öğrenci Gezileri için Vize

Bilgi Notu Türk TIR Şöförlerine Vize

Bilgi Notu Havaalanı Transit Vize (A Tipi Vize) ve Transit (C Tipi Vize)


3.) Vize başvurusunda bulunmak için bir randevu alınız.

Başvuruyu zamanında gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.

Info

Dışarıdan hizmet veren firmalar
Temsilciliğimiz, konsolosluk harici hizmet veren tek yetkili kuruluş olarak iDATA firması ile çalışmaktadır. Belirtilen firma, size vize başvurunuzda yardımcı olur ve başvurunuzu yetkili dış temsilciliğe iletir. Yetkili dış temsilcilik başvurunuzu inceleyerek, hakkında karar verir.
iDATA firmasının, tüm Türkiye’de, Almanya’nın dış temsilciliklerinin denetimi altında, sekiz ofisi bulunmaktadır. Verilen hizmet, başvurular için kısa vadeli randevu alınmasını ve Vize Bölümü’nde sıra beklemeden işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlar. iDATA hizmet bedeli olarak 32,81 Avro tahsil etmektedir.
Ayrıca ek hizmetler (VIP hizmeti vs.) alınabilmektedir. iDATA ve hizmetleri hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.: iDATA
Sorularınız için Sık Sorulan Sorular (SSS) kısmına da bakabilirsiniz. 

Info

Şahsen başvurma zorunluluğundan muafiyet
Son 59 ay içinde Schengen Vizesi başvurusu sırasında parmak izi vermiş olan başvuru sahipleri, şahsen başvurma zorunluluğundan muaftır. Bu durumda başvuru sahipleri, yazılı vekalet verdikleri bir kişi aracılığıyla da başvurularını yapabilirler:  Örnek Yazılı Vekaletname

Tüm iDATA-büroları, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Başvurunuz iDATA tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu Alman dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir.

Vize başvurusu

Vize başvurusunda bulunmak üzere Almanya’nın dış temsilciliğindeki veya iDATA firmasındaki randevunuza zamanında geliniz. Görüşmede tüm başvuru evrakları eksiksiz teslim edilir, vize işlem ücreti ödenir ve seyahatinizle ilgili soruları cevaplandırmanız istenir.  Ayrıca fotoğrafınız ile –gerekli olduğu takdire – parmak izi kayıtlarınız alınır.

Başvuru değerlendirme süreci

Konsolosluğun Vize Bölümü başvurunuzu inceler ve ilgili kararları verir. Bu bağlamda öncelikle başvurunuzun yasal koşulları yerine getirip getirmediği denetlenir. Vize başvuru değerlendirme süresinin enaz 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz. Vize Bölümleri, gelen başvuru sahiplerine vize işleminin durumu hakkında bilgi veremezler. Vize başvurunuzun hangi aşamada olduğunu sadece iDATA’nın web sitesi üzerindeki başvuru takip sayfasından görüntüleyebilirsiniz. Başvurunuzun durumuyla ilgili yazılı olarak gönderdiğiniz sorular, ancak yukarıda belirtilen süre sona erdikten sonra yanıtlanabilecektir. Bu esnada yoğun iş yükü nedeniyle gecikmeler meydana gelebilir. Pasaportlar yalnızca iDATA aracılığıyla iade edilir.

Info

Önemli Uyarı:
Vize Bölümü’ne –özellikle resmi başvuru öncesinde- doğrudan talep edilmeyen belgeleri göndermeyiniz. Bu tür belgeler dış temsilcilikte muhafaza edilememekte ve hangi başvuruya ait olduğu anlaşılamamaktadır. Lütfen gerekli olan tüm belgeleri başvuru randevunuzda yanınızda getiriniz.

Pasaport iadesi

Alman dış temsilciliğinin, başvurunuz hakkında karar vermesinin ardından pasaportlar iDATA firması üzerinden iade edilmektedir.  Başvuru Takip
Vize başvurunuzu doğrudan dış temsilcilikte gerçekleştirdiğiniz takdirde, pasaportunuzu sadece söz konusu temsilcilikten teslim alabilirsiniz. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, bir yakınınızı vs. pasaportu sizin adınıza almak üzere yazılı olarak yetkilendirebilirsiniz. Bununla ilgili aşağıdaki vekaletnameyi doldurarak, yetkilendirdiğiniz  kişiye, pasaport tesliminde dış temsilciliğe ibraz etmesi için, vermeniz gerekmektedir.  Örnek Vekaletname.

İyi yolculuklar! Vize sahipleri için notlar!

Vize etiketinizdeki bilgilerde herhangi bir hata oluşmadığı takdirde, seyahatinize hiçbir engel yoktur. Pasaportunuzu teslim aldığınızda vize etiketindeki bilgileri lütfen kontrol ediniz. Hatalı bilgilerin düzeltilebilmesi ve vizenin yeniden tanzim edilebilmesi için hatalı bilgileri derhal Vize Bölümü’ne bildiriniz!

Vizenizde isminiz,  pasaport numaranız ve fotoğrafınız yer almaktadır. Ayrıca vizenin geçerlilik süresi belirtilmiştir. Bu süre, seyahatinizin gerçekleşeceği zamanı kapsamaktadır. Almanya’da kalacağınız günlerin sayısı da vizede kayıtlıdır. Bu sayı, vize geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi’nde azami kaç gün kalabileceğinizi gösterir. Temsilciliğimiz seyahatinizde esneklik sağlamayı hedeflemektedir: Gerekli durumlarda seyahatinizde kısa vadeli değişiklikler yapabilmeniz için, vizenizin geçerlilik süresini kalacağınız gün sayısına 15 gün ekleyerek belirlemekteyiz.

Info

Vizeye sahip olmak seyahat eden kişiye koşulsuz şartsız Almanya´ya giriş hakkı tanımamaktadır. Bu konuda nihai kararı Schengen Bölgesi’ne girişte hudut kontrol makamları vermektedir. Sınır güvenlik görevlileri girişte pasaportunuz ve geçerli vizeyle birlikte, maddi durumunuz, seyahat süresi ve seyahat amacınız ile sağlık sigortanıza dair belgeleri talep edebilmektedir. Dolayısıyla vize başvurusunda ibraz ettiğiniz evrakların bir kısmını (Almanya’ya davetiye, otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası poliçesi) seyahatinizde yanınızda bulundurunuz.

Vize başvurum reddedildi – Ne yapabilirim?      

Vize başvurunuz reddedildiği takdirde, bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ret sebeplerini, tarafınıza gönderilen cevap yazısında bulabilirsiniz. Red kararları ile ilgili Türkçe örneklere buradan bakabilirsiniz:

Ankara Büyükelçiliği / İstanbul Başkonsolosluğu / İzmir Başkonsolosluğu 

Vize başvurunuzu eksiksiz, seyahat amacınız hakkında net olan ve denetlenebilir belgeler ibraz etmek suretiyle her zaman yenileyebilirsiniz.

İsveç Vizesi

İsveç vizesi, İsveç'e seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları için alınması zorunlu bir vizedir. İsveç vizesi onaylanan başvuru sahibi seyahatini İsveç'ten başlattığı takdirde Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahip olur. T.C. diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İsveç vizesinden muaftırlar. T.C. umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi vatandaşlar İsveç Schengen vize prosedürüne tabidir.

İsveç vizesinin değerlendirmesinde sonuçlarılmasında yetkili tek makam İsveç Konsolosluğu'dur fakat başvuru evraklarının kabulü akreditasyon sahibi vize başvuru merkezleri, seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir ve bu kurumların vize süresi ve sonucu hakkında açıklama yetkisi bulunmamaktadır.

İsveç Konsolosluğu vize başvuru işlemlerinde vize başvurusuna onay ya da ret veren ve aynı zamanda vize süresini de karar veren tek kurumdur. İsveç Konsolosluğu haricinde vize işlemleri yapan akredite seyahat acenteleri ve vize başvuru merkezlerininvize sonucuna istinaden bir bildirimde bulunma ve karar verme yetkisi yoktur. Kısa süreli yani 90 günü geçmeyen İsveç seyahatleri için Schengen vizesi başvurusu yapılırken, oturum izni, çalışma izni ve uzun süreli eğitim gibi seyahat amaçları olan kişiler uzun süreli vize, ulusal vize ve İsveç D vize başvuru işlemlerini direkt olarak İsveç Konsolosluğu'na yapmaları gerekmektedir.

İsveç vizesi başvurusunda İsveç'i ziyaret amacının açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Bu sayede vize türü doğru belirlenmiş olmaktdır. İsveç Schengen bölgesine üye ülkelerden biri olduğu için Schengen vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Schengen vizesinehangi ülkeden başvuruyapılacağı da önem arz etmektedir. Planlanan seyahat Schengen bölgesinde birkaç ülkeyi kapsıyorsa hangi ülkede daha uzun süre ikamet edilecekse o ülkeden Schengen vize başvurusu yapmak doğru olacaktır.

İsveç Vizesi Belgeler

İsveç vizesi için başvuru evraklarından biri de vize başvuru formudur. Formun eksiksiz, tam olarak doldurulması vize başvuru sürecinin doğru yürütülmesini sağlamaktadır. Başvuru formu İngilizce ya da İsveç dilinde doldurulmalıdır. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçükse formda hem anne hem de babanın imzası bulunmalı ve form ıslak imzalı olarak beyan edilmelidir. İsveç vizesi için gereken evraklar, başvuru yapan kişinin İsveç'e seyahat amacını desteklemelidir. İsveç vizesi başvuur sahibi, planladığı seyahatin masraflarını karşılayabilecek finansal kaynaklarının ve ülkeye geri dönmesini gerektiren bağlarının varlığını destekleyen evrakları hazırlaması gereklidir.

İsveç vizesi için gereken evraklar, başvuru yapan kişinin seyahatinin amacına, sosyal konumuna ve mesleğine göre değişiklik göstermektedir. İsveç'e kısa süreli seyahat turistik, ticari, transit aile ve arkadaş ziyareti amaçlı olabilmektedir. Seyahatin amacı aynı zamanda hangi İsveç vize türüne başvuru yapılacağına da belirlemektedir. Aynı anda 2 farklı vize türüne birden başvuru yapılmamaktadır ya da seyahat amacıyla ilgili çelişkili bildirimler vizenin ret ile sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

İsveç vizesi için gereken evrakların hazırlık sürecinden itibaren birbirleriyle uyumluluğu dikkate alınmalıdır. Otel ve uçak rezervasyonları, İsveç vize talep dilekçesinde, şirket izin yazısı ya da şirket yazısı, başvuru formu gibi evraklarda belirtilen tarihlerin birbirleriyle tutarlı olması gereklidir. Evraklar üzerindeki tutarsızlık, eksik ve yanlış bildirim, eksik evrak gibi ayrıntılar vize alım sürecinin uzamasına neden olmakla birlikte başvuru sahibinin konsolosluk mülakatına çağırılmasına sebep olabilmektedir. Bütün evrakların seyahat amacına uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Eğer İsveç'teki bir akraba, arkadaştan alınacak davetite ile vize başvurusu yapılacaksa İsveç vize başvuru formunda seyahat amacının turistik, ticari ya da farklı bir vize türü şeklinde belirtilmesi gereklidir. Bu durumda İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu yapılması gereklidir.

Pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası için en az 3 ay geçerli olmalıdır. Pasaporta İsveç vizesinin basılabilmesi için en az 2 boş sayfanın olması gereklidir.

Biyometrik fotoğraf bir Schengen vize prosedürüdür veİsveç vizesi için gerekli evraklar arasında bulunmaktadır. Başvuru sahibi güncel halini belirten Schengen kuralları gereği yüzün görünmesini engelleyecek her türlü unsurdan arınmış olması gerekmektedir. Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olarak yapılmış biyometrik fotoğrafın ölçüsü 35mm genişlik ve 45 mm yükseklik olarak ayarlanmalıdır. Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife dönük olmalı ve arka fonu beyaz olarak çekilmelidir. Başvuru sahibinin eğer gözlüğü varsa camları renkli olmamalı ve camlardan yansıma olmamasına özen gösterilmelidir.

Finansal durumun kanıtı olan maaş bordrosu, banka hesap özetleri, araç ruhsatı, tapu gibi evraklar Türkiye'ye geri dönüşün ispatı niteliğinde olduğundan önem arz etmektedir. Dilekçelerin gidiş dönüş tarihi, seyahat amacı, seyahat masraflarının kim tarafından karşılandığı gibi ayrıntıları kapsamı talep edilmektedir. Şirket yazılarının şirket görevlileri tarafından şirketin antetli kağıdına yazılması gereklidir.

İsveç Vizesi Kaç Günde Alınır?

İsveçvizesi işlemlerinin eksiksiz evrak ibrazıyla birlikte başarılı bir şekilde yürütülmesi durumunda ortalama iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat konsolosluğun randevu tarihlerinin yoğun olması ve ek evrak talebi süreci gibi beklenmedik durumların çıkış süresini uzatabilmektedir. İsveç vizesi için en geç seyahate 15 gün kala ya da seyahatten 3 ay öncesine kadar başvuru yapılabilmektedir.İsveç vize ücreti vize türlerine göre değişiklik göstermektedir. İsveç turistik vizesi, ticari vize, aile ziyareti gibi kısa süreli vizelerin ücreti ve uzun süreli vize ücretleri birbirinden farklıdır. İsveç vize ücreti, vize merkezi koordinasyon ücretleri ve konsolosluk harç bedellerini kapsamakta olup vize harç bedellerinin ödendiğine istinaden dekontun vize başvuru evrakları arasında olması gereklidir. İsveç Konsolosluğu vize ücretleri konusunda değişiklik yapabilmektedir.

SSS

  • Seyahatim birkaç Schengen ülkesine birden olacaktır. Hangi ülkeye başvurmam gerekir?

    Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.

    Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

  • Şahsen başvuru yapmak zorunda mıyım?

    Evet, parmak izi ve fotoğraf alımı nedeniyle başvurular şahsen yapılmalıdır.

    Daha önce schengen ülkeleri için parmak izi vermiş başvuru sahipleri akredite acentalar veya tanıdıkları aracılığıyla başvuru yapabilirler. Tanıdıları aracıyla başvuru yapmak isteyenler başvuruyu getirecek kişiye noterden alınmış orjinal taahütname ibraz etmek zorundadır.

  • Vize Başvuru Merkezleri nerede bulunuyor?

    Vize başvuru merkezleri İzmir, Ankara, Antalya ve Gaziantep'te bulunmaktadır. Tam adres bilgileri ve haritalar için "Bize Ulaşın" sayfasına gidin.

  • İtalyan vizesi için kimler İzmir, Ankara, Antalya ve Gaziantep'teki Vize Başvuru Merkezlerine başvurabilirler?

    Sadece Türkiye’de ikamet edenler İzmir, Ankara, Antalya ve Gaziantep’e başvurabilirler.

  • Vize işlemleri ne kadar sürecek?

    Schengen vizesinin çıkarılması için yasal zaman süresi 15 iş günüdür ancak elçilik seyahat tarihinden en az 4 hafta önce başvurmasını önerir. Ulusal (uzun süreli) vizeler için zaman çerçevesi daha uzun olabilir.

  • Hangi belgeleri sunmam gerekiyor?

    Gerekli belgeleri görebilmek için ütfen sayfanın üst kısmından vize kategorinizi seçin.

  • Seyahat Sağlık Sigortası sunmam gerekiyor mu?

    Kısa süreli kalış vizesi için başvuran adaylar seyahat sağlık sigortası sunmak zorundadırlar.

  • Vize Ücretlerini nereye ödeyeceğim?

    Başvuru yapan kişi vize başvurusunu teslim ettikten sonra vize ücreti ve hizmet bedelini doğrudan Vize Başvuru Merkezi'ne öder.

  • Pasaportum başkası tarafından geri alınabilir mi?

    Yetki belgesi sunan herkes pasaportu teslim alabilir. Pasaportunu kurye ile teslim almak isteyen yolcularımızın red alması durumunda pasaportlarını ofisimize bizzat gelerek elden teslim almaları gerekmektedir, bir başkası vekaleten teslim alamaz. Ayrıca, başvurusu olumsuz sonuçlanan yolcularımız da pasaportlarını ofisimize bizzat gelerek teslim almaları gerekmektedir, bir başkası vekaleten teslim alamaz.

  • Almış olduğum ret için itiraz hakkım var mı?

    İtiraz başvurusu ile ilgili ayrıntılı bilgi Elçilik tarafından verilen ret kararı bilgilendirme yazısında yer almaktadır.

  • Parmak izi işlemleri için ne yapmam gerekiyor?

    Parmak iziniz VFS ofislerine şahsen başvuruda bulunduğunuz sırada alınmaktadır.

    Avrupa Birliği'nin yürürlükteki normlarına göre, Schengen vizesi için başvuru yapan herkesten parmak izi verilerini Avrupa Vize Bilgi Sistemi'ne kayıt ettirmesi istenmektedir (Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin vize bilgi sistemi (VIS) ve kısa süreli konaklamalar için üye ülkeler arasında veri alışverişi (VIS yönetmeliği) ile ilgili 9 Temmuz tarihli, / numaralı yönetmeliği (CE)) (funduszeue.info)

    Başvuru sahibi son 59 ay (4 yıl 11 ay) içinde bir Schengen vizesi almış ise parmak izi vermekle yükümlü değildir. Başvuru sahibinin bu vizenin fotokopisini sunamadığı ya da bu vizeye ait bilgileri başvuru formunda beyan edemediği durumlarda parmak izi alınması tercih edilir.

    Her Schengen vizesi başvurunuzda parmak izi vermek zorunlu değildir. Daha öncesinde Schengen vize başvuru sürecinde vermiş olduğunuz parmak izinin 5 yıl geçerliği mevcuttur. Bazı özel durumlarda Elçilik talebi üzerine VFS tarafından tekrar parmak izinizin alınması gerekebilir.

    Eğer son beş yıl içerisinde, bir "Schengen" vizesi başvurusu sırasında parmak iziniz alınmadıysa, VFS Global ofislerine şahsen giderek bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

    • Schengen ülkeleri dışındaki ülkeler için alınan parmak izleri geçersizdir.
    • Evlilik ya da boşanma nedeniyle meydana gelen soyadı değişikliğinde yeniden parmak izi vermek gerekmektedir.
    • Pasaport işlemleri için yetkili Türk makamlarına verilen parmak izleri, vize işlemlerinde geçersizdir.
    • Adında ya da soyadında ''Ö'' ve ''Ü'' harfi bulunan başvuru sahipleri yapacakları ilk İtalyan vize başvurusu için yeniden parmak izi vermelidir.
    • Daha önceden yapmış olduğunuz bir Schengen vizesi başvurusu sırasında dijital parmak izi vermiş olsanız dahi, bazı özel durumlarda Elçilik tarafından parmak izi verme işleminin tekrarlanması için VFS Global ofisine çağrılabilirsiniz.
  • Schengen Bölgesi'nde izin verilen maksimum süre nedir?

    Kısa süreli kalış için Schengen bölgesine gitmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarının büyük çoğunluğuna - vize muafiyeti veya muafiyeti olmaksızın - verilen azami süre " günde 90 gün" olarak tanımlanır. Her giriş tarihi, üye devletlerin topraklarında kalışın ilk günü olarak kabul edilecek ve ilgili çıkış tarihi üye devletlerin topraklarında kalmak için son gün olarak kabul edilecektir. Vize başvuru sahipleri seyahatleri öncesinde önceki seyahatlerini de sayarak, Schengen Bölgesi’nde kalabilecekleri toplam gün sayılarını hesaplamalıdır.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası