ağır ceza süre tutum dilekçesi / SÜRE TUTUM DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ | Av. Mesude Büşra KÜÇÜK

Ağır Ceza Süre Tutum Dilekçesi

ağır ceza süre tutum dilekçesi

T.C. 

YARGITAY İLGİLİ CEZA DAİRESİNE  

Gönderilmek Üzere 

………. BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ….. CEZA DAİRESİNE  

DOSYA NO                    : ………. / ………. 

TEMYİZ EDEN SANIK : ………. 

MÜDAFİ                        : ………. 

KONU                            : ………. Bölge Adliye Mahkemesi ………. Ceza Dairesinin …/…/……… tarihli, …../….. Esas - …../….. Karar sayılı kararının usul ve yasaya aykırı olması sebebiyle kararın temyizen incelenerek müvekkil lehine BOZULMASI talebiyle temyizedildiğini bildirir SÜRE TUTUM dilekçemizin sunulmasından ibarettir 

AÇIKLAMALARIMIZ           

………. Bölge Adliye Mahkemesi ………. Ceza Dairesinin …/…/……… tarihli kararı ile müvekkilin cezalandırılmasına karar verilmiştir. Bu kararın usul ve yasaya aykırı olması sebebiyle müvekkilimiz adına kararı yasal süresi içerisinde temyiz ediyoruz. Gerekçeli karar tarafımıza tebliğ edildikten sonra ayrıntılı temyiz gerekçelerini içerir dilekçemizi sunacağız. İşbu sebeple süre tutum dilekçemizin kabulü için mahkemenize başvurma zorunluluğu doğmuştur. 

SONUÇ VE İSTEM       Yukarıda açıklamış olduğumuz sebeplerle gerekçeli karar tarafımıza tebliğ edildikten sonra ayrıntılı temyiz dilekçesi verme hakkımızı saklı tutarak kararın müvekkil lehine temyiz edildiğine ilişkin SÜRE TUTUM dilekçemizi sunar, ………. Bölge Adliye Mahkemesi ………. Ceza Dairesinin …/…/……… tarihli …../….. Esas - …../….. Karar sayılı usul ve yasaya aykırı kararının müvekkil lehine BOZULMASINA karar verilmesini arz ve talep ederiz. (Tarih: …/…/………) 

SANIK MÜDAFİ 

……….

-SÜRE TUTUM DİLEKÇESİ-

-İTİRAZ-

T.C.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA

GÖNDERİLMEK ÜZERE

ASLİYE CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

DOSYA NO: ESAS

SANIK:

MÜDAFİİ: AV.

KONU: Mahkemenizin E. sayılı dosyasından verilen hukuka, usul ve yasaya aykırı karara İTİRAZ edildiğini gösterir süre tutum dilekçemizin sunulmasından ibarettir. 

AÇIKLAMALAR  :

1. Mahkemenizin verdiği yukarıda esası belirtilen karara İTİRAZ ediyoruz. 

monash.pwçeli İTİRAZ dilekçemizi, Mahkemeniz gerekçeli kararının tarafımıza tebliğinden sonra yasal süre içinde vereceğiz.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda izah etmiş olduğumuz nedenler çerçevesinde, Mahkemeniz gerekçeli kararının tarafımıza tebliğinden sonra ayrıntılı itiraz dilekçesi verme hakkımızı saklı tutar, işbu süre tutum dilekçemizi sunar, hukuka, usul ve yasaya aykırı karara karşı itiraz kanun yoluna başvurur, haklı itirazlarımızın kabulü ile yeniden değerlendirme ve inceleme yapılmak üzere dosyanın Mahkemeye iade edilmesi talebimizden ibaret süre tutum mahiyetinde itirazlarımızı sunar, ayrıntılı ve gerekçeli itirazlarımızı gerekçeli kararın tarafımıza tebliğinden itibaren süresi içinde sunacağımızı bildirir, saygılarımızı iletiriz.

                                                                                                                  Sanık Müdafii

Av.

Dilekçe Örnekleri

Temyiz ve Süre Tutum Dilekçesi

Dosya Esas: …/…

                YARGITAY ( ) CEZA DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
                         Gönderilmek Üzere
                 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NE
                   İZMİR

TEMYİZ VE SÜRE TUTUM TALEP EDEN KATILAN :   Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No)

VEKİLİ :    Avukat Adı ve SoyadıAdres

DAVACI :   Kamu Hukuku

SANIK :    Adı ve SoyadıAdres

VEKİLİ :    Adı ve SoyadıAdres

TALEP KONUSU :    Temyiz ve süre tutum isteğimizin kabulü ile işbu hükmün bozulmasına, karar verilmesi dileğidir.

TEMYİZ NEDENLERİ :  Mahkemece verilen hüküm usul ve yasaya aykırıdır. Sanığın cezalandırılması yerine beraatine karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Tarafımıza gerekçeli karar gelinceye kadar süre tutum isteğimizle birlikte iş bu temyiz dilekçemizi veriyoruz.

HUKUKİ NEDENLERİ :  CMK. md. , ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM :                  

Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle ve tetkikiniz esnasında ortaya çıkacak sair nedenlerle, … Asliye Ceza mahkemesinin Esas …/… sayılı dosyası ile ilgili olarak verilen sanığın beraatine dair kararının bozulmasına, sanığın cezalandırılmasına ve gerekçeli temyiz layihamızı hazırlayabilmek için, gerekçeli kararın tarafımıza tebliğine kadar süre tutum isteğimizin de kabulüne karar verilmesini, saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…

Davayı Katılan Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza

………. BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ İLGİLİ CEZA DAİRESİNE

GÖNDERİLMEK ÜZERE

………. CEZA MAHKEMESİNE

DOSYA NO                       ………./……….

İSTİNAF BAŞVURUSUNDA

BULUNAN SANIK           : ……….

MÜDAFİ                            : ……….

KONU                            : Sayın mahkemenin yukarıda esas numarası yazılı dosyasından vermiş olduğu kararın incelenerek müvekkil lehine bozulması talebi ile karara karşı İSTİNAF yoluna başvurulduğunu belirten SÜRE TUTUM dilekçemizin sunulmasından ibarettir

AÇIKLAMALARIMIZ

         ………. Mahkemesinin ………./………. Esas numaralı dava kapsamında …../…../………. tarihinde gerçekleşen duruşmada müvekkil ………. aleyhine verilen karar usul ve yasaya aykırı olduğundan karara karşı yasal süresi içerisinde istinaf yoluna başvuruyoruz.

         Gerekçeli kararın tarafımıza tebliğinden sonra ayrıntılı istinaf gerekçelerini içerir dilekçemizi sunacağız. İşbu süre tutum dilekçemizin kabulü için mahkemenize başvurma zorunluluğunda kalınmıştır.

SONUÇ VE İSTEM       : Yukarıda izahını yaptığımız nedenlerden dolayı, gerekçeli kararın tebliğinden sonra ayrıntılı istinaf dilekçesi verme hakkımızı saklı tutarak istinaf talebimizin kabulü ile ………. Mahkemesinin ………./………. Esas numaralı dava kapsamında …../…../………. tarihinde müvekkil ………. aleyhine verilen kararın BOZULMASINA karar verilmesini arz ve talep ederiz. (…../…../……….)

SANIK MÜDAFİ

……….

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır