gülşen kutlu evlimi / Gülşen Kutlu Kimdir? Biyografisi | Biyografi Arşivi - Kim Kimdir

Gülşen Kutlu Evlimi

gülşen kutlu evlimi

T&#;rkiye'nin en iyi bozlak okuyan sanat&#;ılarından G&#;lşen Kutlu: Ben t&#;rk&#;y&#;, eğitim aldıktan sonra tanıdım ve aşık oldum

Türkiye'nin en iyi bozlak okuyan isimlerden biri olarak gösterilen Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu, klasikleri koruyarak türkülere daha esnek bakılmasını, repertuvarlarda türkü formundaki yeni bestelere yer verilmesini istedi.

Gülşen Kutlu, TRT Ankara Radyosu'nun Türkiye genelinde ses sanatçısı yetiştirmek üzere açtığı sınavı 'de birincilik ile kazandı ve TRT'de kursiyer olarak göreve başladı. Yaşar Aydaş, Mehmet Özbek, Erkan Sürmen, Mustafa Özgün ve Erol Belgin gibi Türk Halk Müziğinin usta seslerinden 1 yıl boyunca dersler alan Kutlu, 19 Ekim 'de Ankara Radyosunda kadrolu ses sanatçısı olarak mikrofon başına geçti.

Diksiyon dersini Müberra Yetgin'den, nota, solfej, nazariyat eğitimini de Coşkun Gök ve Bircan Pullukçuoğlu'ndan alan Kutlu, "Sebep" adlı 'daki ilk albümünün ardından "Sultanım", "Anadolu Esintileri", "Dile Geldim", "Best of Gülşen Kutlu" ve "Ahu Bakışlım" isimli 5 albüm çıkardı.

Eşinin Doğu'da görevli olması sebebiyle bir süre Erzurum Radyosu ve İstanbul Radyosu'nda da çalışan Kutlu daha sonra Ankara Radyosuna döndü.

Kutlu, 40 yıl dolu dolu geçen sanat hayatına, Ankara Radyosu'ndaki "Türkü Muhabbeti"adlı programla devam ediyor.

"Büyüdüğünüz toprakların sesisiniz"

Türkülerin yıllar içinde değişen yapısı ve 40 yıllık sanat hayatına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan sanatçı Gülşen Kutlu, hocalarından Mustafa Özgün'ün "Herkes yöresinin üstatlarını, ozanlarını dinlesin. Onlardan uzun hava öğrensin." tavsiyesinin ardından yaptığı çalışmaları şu sözlere anlattı:

"Ben zaten bozlak okuyarak girmiştim radyoya. İki sene kulağımı kapattım çünkü harici sesleri çabuk alırsınız. İki sene boyunca Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Neşet Ertaş dinledim. Neşet Ertaş ile aynı yörenin insanıyım. Çocukluğumda bizim bütün düğünlerimize gelirdi. Yöreyi çok iyi temsil eden bir ozandı. Ama ben türküyü, eğitim aldıktan sonra tanıdım ve aşık oldum. Neşe Ertaş gibi bir üstadın bıraktığı eserleri ve ozanların bizlere bıraktıkları mirası görünce çarpıldım ve 'Ben nasıl bir deryaya girdim, ben neredeyim.' dedim ve çok çalıştım."

Türkü okumanın insanı enerjik tutuğunu dile getiren Kutlu, sevdiği işin içinde sanatla yoğurulduğunu ve çok yoğun çalıştığını belirtti.

Kutlu, "Anadolu'da gece canlı yayından, programdan çıkardık. Sabaha kadar yol gider, başka bir şehirde öğlen konsere çıkar, akşam geri gönderdik. Haftada üç gün, üç farklı şehre gittiğimi bilirim. Valiz elimde nerdeyse Anadolu'yu gezdim diyebilirim. 81 ilimizden birkaç tanesine gidip, Anadolu'nun her yerinde konser verdim." dedi.

Şereflikoçhisar'da doğup büyüdüğünü, liseden sonra babasının işi sebebiyle Ankara'ya gelene kadar pop müzik, yabancı müzik dinlediğini belirten Kutlu, halk müziğini çok seven babasının yönlendirmesiyle türkülerle kurduğu bağı şöyle anlattı:

"Türküleri, dinledikçe, anladıkça, öğrendikçe çok sevdim. Ne kadar derya, deniz onu gördüm. 40'ıncı senedeyim bitmiyor, hala öğreniyorum. 7 bölge ve her bölge kendi içinde farklılıklar gösteriyor. Diyarbakır, Urfa, Hakkari kendi içinde farklı ama bir tek isimle anıyoruz Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Orta Anadolu diyoruz ama Konya, Kırşehir, Çankırı, Niğde farklı. Bunları birim birim dinlemek, bunların derine inmek gerçekten müthiş bir keyif. Büyüdüğünüz toprakların sesisiniz, dolayısıyla o yörenin bütün özelliklerini sesinizde yansıtıyorsunuz." ifadesini kullanan Kutlu, başka müzik türlerine ve İstanbul piyasasına yönelmeyi hiç düşünmediğini dile getirdi.

Kutlu, Anadolu'daki konserlerin büyük zaman aldığını kaydederek"Halkımız bırakmadı beni, teşekkür ediyorum. Yeteneğiniz varsa, bu işi seviyor ve sevdiriyorsanız, işinizi doğru yapıyorsanız, mutlaka karşılık buluyor ve insanlar bunu takdir ediyor. " dedi.

"Gençler, kültürüne çok sahipler"

Merhum duayen sanatçı Mustafa Sarısözen'den itibaren TRT radyolarında yıllardır türkülerin notalara bağlı çalınıp söylendiğini belirten Gülşen Kutlu, türkülerin bu notalara bağlı kalınmadan yorumlanarak okunmasını olumsuz karşılamadıklarını, kendilerinin türküleri en doğru şekilde aktarmaya devam edeceğini kaydetti.

Gülşen Kutlu, "Gençler, kültürüne çok sahipler. Yaptıkları işin farkındalar, nasıl bir kültürün içinde olduğunu biliyor son giren sanatçı arkadaşlarımız. Hepsi çok saygılı ve işine çok sahipler. Türkülere ne kadar farklı yorumlar katılsa da, en doğrusu radyoda söylenecek ve nesilden nesile aktarılmaya devam edilecek." diye konuştu.

"Klasikleri korumak kaydıyla, değişen hayatta türkülere daha esnek bakılabilir"

Ankara Radyosu Müdürü Merdan Güven'in öncülüğüyle Anadolu'ya tekrar gidildiğini ve yeni derlemelerin yapıldığını belirten Kutlu, son yıllara kadar bu kadar büyük bir derleme çalışması yapılmadığını, türkü repertuvarında önemli bir çalışmanın hayata yakın zamanda geçeceğini kaydetti.

Türkülerin 'lerden sonra arabesk formunda okunduğunu, bunun bir sürecin parçası olduğunu belirterek, bugün türküleri katı kurallarla çok sıkmadan ve formunu bozmadan, yeni sazlarla güne uyarlayarak yorumlama taraftarı olduğuna dikkati çeken Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben 6 albüm yaptım. Albüm yaparken çeşitli arayışlar bulduk. Farklı enstrümanlar koyduk. Arif Sağ hocamız yıl önce Sürmeliyi keman ile çalmıştı. Radyolar ayağa kalktı 'Kemanın ne işi var' diye. Ama şimdi her türlü türkü enstrüman ile çalınıyor. Keman Anadolu'da var, klarnet var, değişik sazlar çalınıyor. Doğru kullanıldığı zaman ve de uygun armonilerle yazıldığı zaman olabilir. 'lerde çok katı kurallar olduğu ve sıkıldığı için arabesk patladı. Çok sıkmak doğru değil, yakışan şekli ile kullanılabilir. Ben çok katı bakmıyorum fakat türkülerin orijinali korunmalı. Muzaffer Sarısözen Hoca da 'Her türkü bir kuraldır' demiş derleme çalışmaları yaparken. 40 sene önceki hayatla bugünkü birbirinden farklı. Biz makara bantlarla bu işe başladık, walkmanlarla çalıştık. Şimdi herkesin YouTube kanalı var. İstediği türküyü sunabiliyor kendi seyircisine. Kendi ekibini kuruyor ve bin seyirciye ulaşıyor. Dolayısıyla değişen hayatta, yakışanı yaparak, türkülere daha esnek bakılabilir. Tabii klasikleri korumak kaydıyla. Türküleri arabeske kaydırmadan, türkünün formunu bozmadan söylemeliyiz. Türkü formundaki yeni bestelere de yer verilmeli repertuvarlarda."

"Yürekten söylemezseniz yüreğe gitmez"

Gençlerin türkülere meraklı olduğunu belirten Kutlu, türkülerin doğru sunulduğu ve sevdirildiği zaman her yaştan kişi tarafından dinlenildiğini vurguladı.

Emekli olduğu 'den sonra da türküleri bırakmadığını ve bir televizyon yarışmasında jüri olarak seyirci karşısına çıktığını, son 3 yıldır da Ankara Radyosu'nda salı akşamları canlı yayınlanan "Türkü Muhabbeti" programını yaptığını dile getiren Gülşen Kutlu, "TRT'den hiç ayrılmadım, TRT de beni bırakmadı. Teşekkür ediyorum. Ben burada gözümü açtım ve TRT'yle var oldum." dedi.

Gülşen Kutlu, hayatını adadığı türkülerin tarihe tanıklık ettiğini belirterek, "Türkü, yaşamın her boyutu. Aşk, sevgi, ayrılık, hayatın her sayfası türkü. Türkü başladığı anda, sözle, sazla ve anlatmak istediğiyle bütünleşmez, o türkünün içine girmezseniz karşı tarafa gitmez. Yürekten söylemezseniz yüreğe gitmez. O türkü başladığında onun içine bürünüyorsun. Büründüğün zaman da karşı tarafa gidiyor. Yorum katıyorsun, onu yaşıyorsun. Türkü bitiyor. Ben bazen 'Neredeyim' diye bakarım, açılma, ayılma hali oluyor. Özellikle uzun havalardan sonra, yaşıyorsunuz türküyü ve türkü bittiğinde uyanma gibi oluyor. Bir film sahnesi gibi, dakikalık sürede türküyü yaşıyorsunuz." ifadesini kullandı.

Orta Anadolu türküleri vazgeçilmezi

Kendisi için vazgeçilmez olan Orta Anadolu türkülerinin yaşayarak söylediğini kaydeden Gülşen Kutlu, yurt içinde ve yurt dışında türkü severlerin kendisinden sanatı bırakmamaları önerisini hep dikkate aldığını belirtti.

Türk Halk Müziği sanatına gönül veren gençlere tavsiyelerde bulunan Gülşen Kutlu, "Şimdi aramak istediğiniz her şey parmağınızın ucunda. Telefonunuza her şey geliyor. Çalışıp doğru insanları bulup, kurslar, dersler, okullar o kadar çok ki. Kaynağından dinlesinler türküyü. Çok çalışsınlar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Gülşen Kutlu aslen nereli?

İçindekiler:

  1. Gülşen Kutlu aslen nereli?
  2. Gülşen Kutlu kaç yılında doğdu?
  3. Gulsen Kutlu kac cocugu var?
  4. Gülşen Kutlu nerede doğdu?
  5. Emel Taşçıoğlu aslen nereli?
  6. Gülşen Kutlu kaç yaşında öldü?
  7. Ayşen Kutlu kaç yaşında?
  8. Gülşen Kutlu nereli ve kaç yaşında?
  9. Emel Taş kaç yaşında?
  10. Emel Taşçıoğlu kimin kızı?
  11. Emel Taşçıoğlu nun babası kimdir?
  12. Gülşen hangi köylü?
  13. Emel Taşçıoğlu evli mi?
  14. Emel Taşçıoğlu kimdir ve nerelidir?
  15. Emel Taşçıoğlu nerede doğdu?
  16. Emel Taşçıoğlu kimdir vikipedi?

Gülşen Kutlu aslen nereli?

Gülşen Kutlu
Doğum Ankara, Türkiye
TarzlarTürk Halk Müziği
MesleklerMüzisyen, şarkıcı
Etkin yıllargünümüz
1 satır daha

Gülşen Kutlu kaç yılında doğdu?

(59 yıl yaşında) Gülşen Kutlu/Doğum tarihi

Gulsen Kutlu kac cocugu var?

Türkiye'yi THM sanatçısı olarak Almanya, İsviçre, İsveç, Danimarka, Belçika, Yunanistan, Kıbrıs, Arnavutluk, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Ürdün'de temsil eden sanatçı, TRT INT kanalında “Allı Turnam” adlı müzik programında sunucu olarak görev aldı. yılında evlenen ve bir kız çocuk sahibi

Gülşen Kutlu nerede doğdu?

Şereflikoçhisar, Türkiye Gülşen Kutlu/Doğum yeri

Emel Taşçıoğlu aslen nereli?

Ankara, Türkiye Emel Taşçıoğlu/Doğum yeri

Gülşen Kutlu kaç yaşında öldü?

59 yaşında () Gülşen Kutlu/Yaş

Ayşen Kutlu kaç yaşında?

59 yaşında () Gülşen Kutlu/Yaş

Gülşen Kutlu nereli ve kaç yaşında?

Şereflikoçhisar ilçesinde doğdu. yılında TRT'nin Türkiye genelinde ses sanatçısı yetiştirmek üzere açmış olduğu sınavı kazandı.

Emel Taş kaç yaşında?

57 yaşında (22 Temmuz ) Emel Taşçıoğlu/Yaş

Emel Taşçıoğlu kimin kızı?

Ali Rıza Güney Maviye Güney Emel Taşçıoğlu/Ebeveynleri

Emel Taşçıoğlu nun babası kimdir?

Ali Rıza Güney Emel Taşçıoğlu/Babalar

Gülşen hangi köylü?

GülşenBayraktar, 'da Fatih, İstanbul sınırlarında yer alan Çapa'da Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olarak dünyaya geldi.

Emel Taşçıoğlu evli mi?

Kemal Taşçıoğlue. Emel Taşçıoğlu/Eşi

Emel Taşçıoğlu kimdir ve nerelidir?

Türk Halk Müziği sanatçısı. 22 Temmuz , Ankara doğumlu. Müziğe ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan Emel Taşçıoğlu, henüz 5 yaşında iken babası ve ağabeyleri ile müzik yapmaya başladı. Hemen ardından iş hayatına atılan sanatçı, 'da Mersin Piri Reis Ortaokulunda öğretmenlik yapmaya başladı.

Emel Taşçıoğlu nerede doğdu?

Türk Halk Müziği sanatçısı. 22 Temmuz , Ankara doğumlu. Müziğe ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan Emel Taşçıoğlu, henüz 5 yaşında iken babası ve ağabeyleri ile müzik yapmaya başladı.

Emel Taşçıoğlu kimdir vikipedi?

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümü mezunu olup, öğretmenlik yapmakta iken senesinde görevini bırakarak TRT Ankara Radyosunun düzenlediği sınavı kazanarak "TRT Yurttan Sesler Korosu"na katılmış ve profesyonel müzik kariyerine başlamıştır.

Gülşen Kutlu aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? gibi bir çok soru ile merak konusudur. Kısaca müzik hayatı ve biyografi bilgileri.

senesinde TRT tarafından gerçekleştirilen sınava girmiş ve kazanmıştır. Sınavın ardından TRT bünyesinde dersler almış yılında ise kadrolu ses sanatçısı sınavını 1. olarak tamamlamış ve TRT İnt kanalında Allı Turnam isimli programı sunmuştur.

Bugüne kadar Bulunur mu?, Gelin Eyledim, Dile Geldim, söyle Canan, Gurbet Ellerinde, Sultanım ve Sebeb isimli albümleri müzik piyasasındaki yerini almıştır. Gülşen Kutlu Ankara doğumlu TRT sanatçısıdır.

senesinde evlenen usta sanatçı&#;nın bu evliliğinden bir kızı vardır.

KimNereli

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası