kalorifer peteklerinin alt kısmı neden ısınmaz / Kaloriferler neden ısınmaz? Kalorifer petekleri yanmıyor?

Kalorifer Peteklerinin Alt Kısmı Neden Isınmaz

kalorifer peteklerinin alt kısmı neden ısınmaz

Peteklerin Altı Neden Isınmaz?

Peteklerin Altı Neden Isınmaz?

Peteklerdeki sorunlar pek çok insanın başına gelen tesisat problemlerinin başında gelmektedir. Özellikle de peteklerin üstü ısınsa da peteklerin altı neden ısınmaz diye gelen şikayetler oldukça fazladır. Bu durumun pek çok sebebi olabilmek ile birlikte, en önemli sebeplerinin başını filtrelerdeki tıkanıklık oluşturmaktadır. Bu filtreler temizlenmeden yeterince sıcak su randımanı sağlanmayacağı için, peteklerde dolanan suyun yeterli ısıyı verebilmesi de imkansızdır.

Peteklerin altı neden ısınmaz

Peteklerdeki Isınmama Sorunu Neden Kaynaklanır?

Aynı şekilde peteğin altı ısınmıyor ise bir diğer sebep de peteklerde tıkanıklık olabilmesinden kaynaklanmaktadır. Peteklerdeki tıkanıklık çeşitli yollar ile çözümlenebildiği gibi, herhangi bir sorunun üstesinden gelinemediği takdirde yetkili servislerden yardım istenirse, kısa sürede bu sorunun da üstesinden gelmek mümkündür.

Eğer ki peteklerin altı neden ısınmıyor diye düşünüyorsanız, bir diğer oluşabilecek problemden birisi de musluklardan akan sıcak su ile kalorifer peteklerine verilen suyun birbirinden tam olarak ayrılamaması olabilir. Hem musluktan akan suda hem de kaloriferde hissedilen sıcaklıkta dengesizliklerin yaşanmasına neden olan bu sorun, buradaki ayrışmayı sağlayacak olan üç yollu vananın arıza durumuna geçmesinden kaynaklanır.

Bulunduğunuz merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor diyerek hayıflanıyorsanız, sadece kendi kombinizden kaynaklanmıyor olabilir. Bu durumda merkezi tesisat sisteminizde bir sorun olabileceğini düşünüp, genel bir bakım yaptırmak doğru bir çözüm olacaktır.

Evinizdeki veya iş yerinizdeki kaloriferlerinizde petek altı ısınmıyor ise, hem enerji tasarrufu sağlayabilmek hem de kombinin zorlanmasından kaynaklanacak sorunlarda daha büyükleri ile karşılaşmamak için, kombinin bakımlarını düzenli olarak yaptırmak çok önemlidir. Düzenli şekilde bakım ve sorunlu bir durumda da onarım yapılmadığı takdirde, kaloriferin altı ısınmıyor diye zor durumda kalmanız işten bile olmaz.

Siz de peteklerin yarıdan aşağısı neden ısınmaz diye sorgulayanlardansanız ve bu tür problemlerle karşılaşmak istemeyenlerdenseniz, kombi ve petek bakımlarınıza dikkat etmeniz en doğru yol olacaktır. Böylelikle sorunlu bir sistemi düzeltmek için daha fazla efor, masraf ve zaman kaybetmek yerine, en baştan önlem alarak hemen her yönden daha kazançlı çıkabilirsiniz. Böylelikle siz ve sevdikleriniz, özellikle soğuk kış günlerinde konforunuzdan ödün vermemiş olacaksınız.

Petek veya radyatörlerinizin altı ısınmıyor mu? Kombinin sıcaklığını yükselttiğiniz halde hala ısınamıyor musunuz? Peki çözüme birde farklı bir yöntemle yaklaşalım. Isınma problemlerinin başında yanlış tesisat uygulamaları birinci sırayı alır. İlk çalıştığı günden beri peteklerin altı ısınmıyor ise tecrübeli bir ustadan mutlaka yardım alın. Böyle bir ustayı nereden bulacağım diyorsanız o zaman usta sizsiniz. Elinize bir anahtar alın ve makalede anlatılan işlemleri sırayla yapın.

Isıtma tesisatına bağlı radyatörlerin alt taraflarının ısınmadığını fark ettiğinizde tesisatınızı temizletmenin zamanı gelmiştir. Eskiden radyatörlerinize el vuramaz derecede sıcaklık varken şimdi eskisi gibi ısıtmıyorsa radyatörlerin altında çamur oluşmuş demektir. Su hızlı bir biçimde dönemediği için gerekli ısıyı alamazsınız. Kombiden en uzak peteklerin alt taraflarının soğuduğunu bir çok evde görebilirsiniz. Reglaj ayarı dediğimiz basit bir yöntemle soğuk olan peteklerin biraz daha ısınmasını sağlayabilirsiniz. Reglaj ayarı nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ederek evde kendiniz uygulama yapabilirsiniz.

Kombi ve peteklerinizde biriken kireç ve su taşları radyatörünüzde bulunan kanalları tıkayıp suyun devir daim yani sıcak suyun dönüşümüne engel olabilir. Ayrıca kalorifer tesisatınızı oluşturan borular içerisinde kireç suyun yolunu daraltabilir. Bunların hepsini İstanbul Tesisat olarak kimyasal ve makineler yardımıyla açıyoruz. Isınma konusunda daha farklı nedenlerden dolayı şikayetçiyseniz iletişim bölümünde yer alan telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz. Telefondaki yetkiliye mutlaka ısınma problemlerini anlatın.

kalorifer peteklerinin altı neden soğuk olur

Peteklerin Alt Taraflarının Soğuk Olmasının Nedenleri

  1. Peteklerin alt kısımları tamamen buz gibiyse sistem içerisinde kirlilikten dolayı tıkanma meydana gelmiştir. Peteklere giden sıcak su tesisatı tıkandığında hızını kaybeder.
  2. Üst taraf ile alt taraf arasında anormal bir ısı farkı yok ise petekleri temizlettikten sonra mutlaka koruyucu ilaç atmanızı tavsiye ederim.
  3. Kalorifer petekleri alt taraftan yanmaya başlıyorsa petek bağlantılarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bunu anlamak için kombiyi kapatıp 45 dakika bekleyin. Tekrar kombiyi çalıştırın elinizi peteklerin üzerinde gezdirerek yanmayan bölgeyi anlayabilirsiniz.
  4. Kombiye en yakın petek haricinde hiçbir petek ısınmıyor ise kombinin altında bulunan filtre ve kombinin devir daim pompasını kontrol edebilirsiniz. Peteklerin alt taraflarının soğuk olması demek kombinin arızalı olduğuna işaret etmez.
  5. Eviniz çok büyük petek temizliği yaptırdınız hiç bir işe yaramadıysa kombinin hemen altına bir ek pompa bağlanırsa bu durum ortadan kalkacaktır. Sisteme harici bir pompa bağlandığında kombinin pompası ile aynı hızda çalışmayacağı için araya bir adet denge kabı koyulması mecburidir. Denge kabı sistemde oluşan havanın atılmasını sağlayacaktır.
  6. Radyatörler sürekli hava yapıyorsa ısıtma tesisatının en yüksek noktasına aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi otomatik hava purjörü bağlamanız yeterli olacaktır.otomatik hava purjörü ne işe yarar
  7. Odalarda bulunan petekler arasında çok büyük ısı farkı yaşıyorsanız çok sıcak olan odalardaki peteklerin vanasını biraz kısmanız gerekir.
  8. Kombiye en uzak noktada bulunan petekler ile en yakın petek arasında ısı farkı olması normaldir. Bu problemlerin oluşmaması için mobil sistem ısıtma tesisatı yaptırmak her odaya homojen bir ısının dağılmasını sağlayacaktır.
en-iyi-petek-borusu-baglanti-modeli-nasildir

En fazla arızaya sebep olan problemlerin başında ısınmayan peteğe giden boruda kaçak olması başta gelir. Altı ısınmayan peteklerde genelde fark edilmeyecek kadar ufak bir kaçak meydana gelmiş olabilir. Kalorifer borularında meydana gelen kaçak çok ufak olsa da ısınmayı etkileyen faktörler arasında sayabiliriz. Bu problemin daha detaylı incelemek için su kaçağı bulma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Kalorifer tesisatlarında meydana gelen kaçaklara çözüm yolları bir kaç farklı yöntemle anlatılmıştır.

Petek temizliğiyapılan dairelerin %99&#;unda tıkanıklık problemleriyle karşılaşılmıştır. Kaloriferleriniz zamanla eski performansını yitirdiğinde direkt petek temizleme servisini arayarak daha fazla ısınabilirsiniz. Temizleme yapıldıktan sonra ortaya çıkan farkı mutlaka göreceksiniz.

ÖNEMLİ NOT :Petek temizliği ile peteklerin suyunu değiştirmeyi sakın birbirine karıştırmayın. Bu iki işlem arasında hem işçilik hemde kullanılan kimyasal farkı vardır. Bizim kullandığımız kimyasal TSE onayı almış piyasada 5 yıldır kullanılan bir kimyasaldır.

Bu gibi firmalar tahliye vanasından radyatörlerin suyunu boşaltıp tesisatın içerisine bir miktar ilaç doldurup temizliğin yapıldığını söyleyebilirler. Ortalama bu işlemler metre kare daire için 1 saat sürmektedir. Tesisat içerisinden su boşaltma işlemini kendinizde yapabilirsiniz.  Paranızda cebinizde kalır. Bizim yaptığımız makineli temizleme işlemi olduğu için sadece petekler temizlenmez, boruların içerisi de tertemiz olur.

Panel radyatörlerin halk diliyle petekleri ısınmada kat kaloriferli sistemlerde, merkezi sistemlerde en çok kullanılan radyatör çeşitleridir. Panel radyatörlerin sistemde sıcak su varken ısıtmaması sık rastlanan sorunlar arasında yer alır. Bu sorunların nedenlerini sizlerle paylaşmak istedik.

  • Aşağıda yazılan işlemler peteklerin bir kısmının ısındığı ve bir kısmının ısınmadığı şikayetlerine çözüm için yazılan yazılardır. Peteklerin tümü ısıtmadığında kombide veya kalorifer tesisatı su basıncında sorun olduğunu unutmayalım.
  • Az ısınan petekler genelde tesisatın en son noktasına takılanlardır. Eğer peteklerde hava yoksa, bunun nedeni kombinin su sirkülasyonunu sağlayan pompanın yakın peteklerdeki su sirkülesini, diğer petekler kadar yapmaması. Yakın peteklerde suyu 10 kez çevirirken (sirkülasyon ederken) uzaktaki peteklerde bunun 2 veya 3 kez olması. Bunun için peteklerin vanalarından reglaj ayarı yapılması gereklidir. Yani peteklerin dönüş vanası peteğin altındaki vana, yakından uzağa doğru açıklık konumu ayarlanmalıdır. En yakındaki vana çok kısık, en uzaktaki vana çok açık olmalı. Her eve ve tesisata göre bu ayarlamalar değişebilir.
  • Kombi kat kaloriferi sistemlerinde bu gibi sorunların genellikle tesisatında hava olmasından dolayı peteklerin ısınmadığı tespiti olmuştur.
  • Öncelikle peteklerin gidiş vanasının (üst kısmındaki vana) ve dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu ihtimal çok az olsa da genede ihtimal olduğundan kontrol edilmesinde fayda vardır. Bazı tesisatçı firmalar maliyeti düşürmek için dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) volanlı (çevirmeli) yani normal vana takmayıp, ayarlı vana takmaktadırlar ve ayarlı vanayı kapalı veya kısık bırakılmasından dolayı çok enderde olsa petek ısınmama şikayeti olmaktadır. Bu vana peteğin alt kısımın bir T parçası gibi görünür. Kullanıcıların bunun vana olduğunu bilmediklerinden, bilseler dahi bu vana Allien anahtar ile açıldığından açık mı, kapalı mı olduğunu bilmemektedirler.
  • Peteklerin vanalarının arızalanmasından dolayı petekler yeteri kadar ısıtmayabilir veya hiç ısıtmaz. Petek vanasının içinde conta vananın gövdesine yapıştığı, sıkıştığı v.b. gibi vana arızalarında petek ısınmaması söz konusu olabilir. Buda çok ender rastlanan problemdir.
  • Peteklerin üst kısmında hava alma için yapılmış pürjör vardır. Bu pürjörün yapısına göre tornavida, pense, karga burun gibi aletlerle açılıp, hava bitinceye kadar su gelinceye kadar petekteki hava alınır. Pürjör açılırken saatin ters yönünde açılmalı ve saat yönünde kapanmalıdır. Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının açık konumda olması gereklidir. Petek vanaları saat yönünde kapanır, saatin ters yönünde açılır. Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşecektir. Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.
  • Peteklere gelen tesisat borusunun ve ek yerlerinde tıkanıklık olabilir.
  • Boru Tesisatı yapılırken özellikle PPRC (Polipropilen Random Kopolimer) boru halk diliyle plastik boru ek kaynak yerlerinde uygun olmayan şekilde kaynak yapıldığında, kaynak sırasında borunun erimesiyle boru çapının daralması ve hatta hiç su geçişi olmamasına neden olur.
  • Son olarak hatırlatmam gereken bilgi benim de kararsız kaldığım fakat bazı durumlarda işe yaradığını ispatladığım şey peteğin alt tarafında bulunan vanadan veya kör tapa kısmından hava almak. Her zaman peteğin üst tarafında hava olmayabilir. Peteğin alt kısımlarında hava sıkışma yaptığında kanalların içerisine su giriş çıkışını engeller.

kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır
Peteğin alt kısımları hala ısınmıyor ise vana ile radyatörü birleştiren rekordan hava alın. Resimde kırmızı ok işareti ile gösterilen parçayı sıcak su akana kadar gevşetin.

  • Bu işlemlerden sonra peteklerin alt kısımları ısınmıyor ise petek temizliği yaptırmanız şarttır. Unutmayın her ısınmayan radyatör temizlik yapılarak düzelmez. Peteklerin içerisindeki tortuyu temizlemeden problemin ne olduğu tam olarak anlaşılmaz.
Kategoriler Tesisat Temizliği

Kalorifer Petekleri Neden Isınmaz?

Kalorifer Petekleri Neden Isınmaz?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

SORUN:

Kombi Pompasının Yetersiz Gelmesi

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi pompası yetersiz olabilir veya kombi pompası arızalı olabilir. Aynı sorun merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor sorununa da neden olmaktadır. Kalorifer tesisatı döşenirken, yapılan hesaplamalara uygun kombi kullanılmalıdır. Bu hesaplamalara uygun kombi kullanılmaması, kombi sıcak su veriyor ama petekler ısınmıyor? Sorusunu soran müşterilerimizin cevabıdır.

ÇÖZÜM

Kombi pompasının yetersiz gelmesinin tek çözümü, tesisatın büyüklüğüne ve petek sayısına uygun kombi ile değiştirilmesidir. Ayrıca kombi pompası arızalı da olabilmektedir. Bu durumda yetkili servisi arayarak bilgilendirmektir. Kombi pompasının değiştirilmesi veya tesisatınıza uygun kombinin takılması, kombi petekleri ısıtmıyor sorunuzun çözümü olacaktır.

SORUN:

Tesisat Borularının Ters Bağlanması

Tesisat borularının ters bağlanması; peteklerin altı sıcak üstü soğuk sorununa neden olmaktadır. Tesisat borularının ters bağlanmasından dolayı, sıcak su peteklere yukardan girmesi gerekirken aşağıdan girmektedir. Böylece sıcak su, peteğin alt kısmından girer ama petek içinde dolaşamaz ve peteklerin altı sıcak üstü soğuk olur.

ÇÖZÜM

Tesisat borularının ters bağlanıp bağlanmadığı ancak uzman kişiler tarafından fark edilir. Firmamız petek temizliği yaparken aynı zaman tesisat sorunlarınızı da tespit etmektedir. Yapılması gereken çözümleri uygulamaktadır. Tesisat borularının ters bağlandığı tespit edilirse, bağlantılar değiştirilerek sorunu çözmüş olur.

SORUN:

Peteklerde Hava Olması

Peteklerde hava olması; peteklerin üstü soğuk altı sıcak veya petekler kısmen ısınıyor sorunlarına neden olur. Peteklerde bulunan hava, peteklere gelen sıcak suyun petek içinde dolaşmasına engel olur. Hava, sudan daha hafif olduğu için peteğin üst kısımlarında birikir ve o bölgeye suyun girmesini engellemiş olur.

ÇÖZÜM

Peteklerin üstü soğuk altı sıcak sorunun çözümü için peteklerin havasının alınması gerekir. Bu sorunu çözümü en basit sorunlardan biridir ve kendini bu çözümü rahatlıkla yapabilirsiniz.

Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Peteklerin havasını almak için, öncelik bir pürjör anahtarı gereklidir. Eğer elinizde pürjör anahtarı yoksa düz tornavida ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

Her petekte pürjör vanası bulunmaktadır.

Pürjör anahtarı veya düz tornavida ile petekte bulunan pürjör vanasını gevşetin.

Pürjör vanası sola doğru gevşetilir.

Pürjör vanasını gevşetmeden önce zeminin kirlenmemesi için bir kap koyunuz.

Pürjör vanasını gevşettikten sonra petek içindeki hava dışarı çıkacaktır.

Vanayı çok fazla açmayın, çeyrek tur açmanız yeterlidir.

Vanadan su gelinceye kadar bekleyiniz.

Su geldikten sonra vanayı sağa doğru çevirerek sıkınız.

Bütün petekler için bu işlemi uygulayın.

Bütün peteklerin hava alma işlemi bittikten sonra, kombi altında bulunan su takviye vanasını açın.

Kombi üstünde bulunan bar göstergesinde, ibre 1,5 – 2 bar arasına gelene kadar su takviye vanasını kapatmayınız.

İbre 1,5 – 2 bar arasına geldikten sonra su takviye vanasını kapatabilirsiniz.

Böylece peteklerin hava alma işlemi tamamlanmış olur.

SORUN:

Petek İçinde Tıkanıklık Olması

Kombi peteklerinin içinde tıkanıklık olması; peteğin altı soğuk üstü sıcak, peteklerin alt kısmı ısınmıyor, peteklerin yarıdan aşağısı neden ısınmaz gibi sorunların yaşanmasına neden olur. Kombi peteğinin içindeki su zamanla, peteğin iç tarafını aşındırır. Bu aşınma sonucunda pas, tortu, balçık oluşur. Suyun kireçlenmesinin de etkisiyle peteğin dibine çöker. Peteğin dibine çöktüğü için, su bu bölgelere ulaşamaz ve peteklerin alt kısmı ısınmıyor sorununu meydana getirir. Bu sorunu kendi başınıza çözemezsiniz. Gerekli malzemelere sahip olmanız gerekir.

ÇÖZÜM

Petek ısınmıyor sorununa neden olan bu durum için Protesisat gibi kurumsal bir firma ile görüşmeniz gerekir. Firmamız yıllardır bu gibi sorunların çözümü için tamamen profesyonel ekipmanlara ve personele sahiptir. Petek tıkanıklığının çözümü petek yıkama işlemi ile gerçekleştirilir. Petek yıkama makinesi yardımı ile peteklere gönderilen petek temizleme kimyasalı sayesinde, petek içindeki balçık, tortu ve kireç tamamen temizlenir. Petek yıkama işlemi sadece su ile gerçekleşmesi mümkün değildir. Petek temizleme kimyasalı, asitli bir yapıya sahiptir ve petek içinde balçığı, tortuyu ve kireci kesin olarak sökmektedir. Petek yıkama işlemi yapıldıktan sonra peteklere koruyucu kimyasal koyulur. Bu koruyucu kimyasal sayesinde peteklerinizi 2 yıl sorunsuz olarak kullanırsınız. Detaylı bilgi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

SORUN:

Tesisat Borularında Tıkanıklık Olması

Bazı petekler ısınmıyorsa, tesisat borularında tıkanıklık olduğu anlamına gelebilir. Tıkalı olan borunun güzergâhında olan petekler ısınmaz. Bu durum, evinizin bazı bölümlerinin soğuk kalmasına neden olur. Bunu tespit etmeniz çok zordur.

ÇÖZÜM

Tesisat borularının tıkalı olup olmadığını termal kamera yardımı ile tespit etmekteyiz. Termal kamera sayesinde, şap altında geçen sıcak borular görülebilmektedir. Böylece tıkanıklık olup olmadığı ve kalorifer borularında su kaçağı olup olmadığını tespit ediyoruz. Tesisat borularındaki tıkanıklık, petek temizleme makinesi ile açılmaktadır. Petek yıkama işlemi sırasında hem petekleriniz temizlenir hem de tesisat borularındaki tıkanıklıklar tamamen açılır. Özellikle tesisat borularında kireçlenme çok sık görülür. Kirecin temizlenmesi için, petek temizleme kimyasalı şarttır. Petek temizleme kimyasalı ile bütün tesisatınız ilk günkü gibi tertemiz olur. Ardından kullanılan koruyucu kimyasal ile hem tesisatınız hem petekleriniz korunmuş olur. Ayrıca kullanılan koruyucu kimyasal sayesinde, tesisat borularında olası çatlaklarda onarılarak, kalorifer tesisatındaki su kaçakları da engellenmiş olur.

Tümünü Görüntüle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası