kamil koç bilet sigortası nedir / Kamil Koç | Sigorta

Kamil Koç Bilet Sigortası Nedir

kamil koç bilet sigortası nedir

Ankara Avukat

Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat Başvurusu Nasıl Yapılır? Yolculuğun tamamı içerisinde hem otobüs çalışanı olan şoför ve yardımcılarını hem de yolcuları yaşanabilecek olan herhangi bir kazaya ve neticelerine karşı korumak için yapılan sigorta türü koltuk sigortasıdır. Koltuk sigortası otobüsün içinde yaşanabilecek kazaları kapsadığı gibi otobüsün dışında da meydana gelebilecek kazaları kapsar.

Taşımacılık hizmeti sırasında durulduğu yerler, mola yerleri içerisinde de olabilecek kazalara karşı da koltuk sigortası tarafından teminat verilir. Koltuk sigortasından alınan tazminat ile trafik sigortasından alınan tazminat aynı değildir. Koltuk sigortasından alınan tazminat trafik sigortasından düşürülemez.

Makale konusun daha anlaşılır olması için somut yargı kararı ile anlatmak gerekirse, Trafik kazası yapan aracın birleşik kasko sigortacısı olup poliçede Koltuk Ferdi Kaza teminatı olarak TL limit belirlenmiştir.

Bu sigorta, can sigortası türlerinden olup, bir meblağ sigortası olmaması itibariyle de, sigorta bedelinin; ölüm halinde limit kadar olmak üzere maktu; yaralanma halinde, yapılan tedavinin giderleri bakımından buna ilişkin limiti geçmemek üzere ve yapılan harcama kadar nispi; sürekli sakatlık halinde ise, sakat kalma oranı ve sakatlığın derecesine göre limitin belli oranı olmak üzere ödenmesi gerekeceğinden mahkemece sakatlık oranı değerlendirilmeksizin limitin tamamı üzerinden yazılı olduğu şekilde karar verilmesi doğru görülmemiş bozmayı gerektirmiştir. Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Yine bir başka kararda ise koltuk sigortası nedeniyle açılacak davalarda görevli mahkemenin tüketici değil Ticaret mahkemesinin görevli olduğuna karar vermiştir. Karar Şu şekildedir, Ticaret Mahkemesince, davacının gerçek kişi olup, yolcu olarak bulunduğu otobüsün karayolu taşımacılık zorunlu koltuk ferdi kaza, zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk, zorunlu mali mesuliyet ve kasko sigortası poliçelerine dayanarak işgöremezlik tazminatı talep ettiği, &#;

Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası; taşıyan tarafından taşıdığı yolcuların, sürücü ve yardımcılarının zararlarının teminat altına almak amacıyla yapılan ve zarar meydana geldiğinde sigorta şirketinden sadece zarara uğrayan yolcu, sürücü ve yardımcıları tarafından talepte bulunulabilen bir can sigortası türü olduğu.

Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortacısı arasındaki ilişkinin taşıma sözleşmesinin kurulması, biletin alınması veya fiili olarak taşımanın başlaması ile sözleşme ilişkisine dönüştüğü ve sorumluluğunun kaynağının davacı ile kurulan sigorta sözleşmesinden kaynaklandığı ve davaya bakma görevinin tüketici mahkemelerine ait olduğu gerekçesi ile görevsizlik kararı verilmiştir. Yapılan itirazın incelemesinde, şirketinin sorumluluğu aynı maddi olaydan kaynaklanmış ve zarar tek olmakla, davaların birlikte görülmesi zorunludur. Bütün talepler yönünden ihtilafın özel mahkeme olan asliye ticaret mahkemesince çözüme kavuşturulması gerekir. Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Yolcu ve Koltuk Sigortası Tazminatı

Karayolu Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası ve Zorunlu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tazminatları

Taşımacılık ve koltuk sigortası, karayolu zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası ve zorunlu taşımacılık mali sorumluluk sigortası yapılması zorunlu olan sigortadır. Gerek yurtdışına gerek şehirler arası yolcu taşıyan tüm motorlu araçların yaptırması zorunlu olan sigortadır.

Yurt içi ve yurt dışına yolcu taşıyıcılığı kapsamında şoför ve yardımcılarıyla birlikte yolcuları da kapsayan, yolculuk boyunca, duraklama ve molalar da dahil aracın içi ve dışında meydana gelebilecek herhangi bir kazaya karşı güvence altına alabilmek için yapılır koltuk sigortası.

Meydana gelebilecek bir kaza, şehirler arası yolculuk sırasında olması durumunda sakatlanan kişi veya ölen kişinin yakınları koltuk sigortasından tazminat alma hakkına sahiptirler. Bu noktada belirtelim ki koltuk sigortasından alınacak olan tazminat başlı başına bir tazminattır. Trafik sigortasından alınacak olan tazminat tutarından düşürülemez.

Yolculuk sırasında bir yolcunun mola yerlerinde yaşayacağı herhangi bir kaza da koltuk sigortası kapsamındadır. Tüm seyahat boyunca yaşanan süreç ve yaşanan kazalar bu sigorta tarafından korunur, koltuk sigortası tarafından teminat altındadır. Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Trafik Kazasında Vefat Durumunda Yolcu ve Koltuk Sigortası Tazminat

Sigorta poliçesinde yer alan tüm teminat vefat eden kişinin mirasçılarına verilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus destekten yoksun kalan kişilere değil mirasçılara ödeniyor olması. Ancak mirasçı tazminat talep edebilir.

Ölenin bakmakla yükümlü olduğu kişiler koltuk sigortası kapsamında hak talep edemezler. Poliçede yazan teminat miktarı ölen kişiye göre değişmez. Yani ölen kişinin yaş durumu, ekonomik seviyesine bakılmaksızın poliçede belirlenen tutar ödenir. Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Trafik Kazasında Sakatlık Durumunda Yolcu ve Koltuk Sigortası Tazminat

Koltuk sigortası kapsamında yaşanan sakatlığa göre poliçede belirlenen miktarda tazminat alınır. Yani meydana gelen sakatlığın oranı karşılığında poliçede belirlenmiş olan teminattan alınır.

Koltuk sigortasında geri dönüp vazgeçmek gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca bu sigorta kapsamında aranmaz. Zamanaşımı süresiyse yaşanan kazada sakatlanma durumu yaşandığında 8 yıl, kaza ölümle sonuçlanması durumundaysa 15 yıldır. Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Trafik Kazasında Yolcu Koltuk Sigortası ve Tazminat

Otobüs Kazası Tazminatı

Otobüs kazası tazminat davaları iki aşamalıdır. İlk aşaması ceza süreci ikinci aşama ise tazminatlara ilişkin açılacak davalardır. Otobüs kazalarında zarar gören kişiler yolcu konumunda olduğu için yüzde yüz haklı konumdadır.

Otobüs Kazası Tazminatı Nedir Ve Nasıl Hak Kazanılır?

Şehirlerarası yolcu taşımacılığının büyük bir yükünü otobüsler çekmektedir.  Yine illerden ilçelere yapılan taşımalar da otobüs yolcu taşımacılığı kapsamındadır. kilometrenin üzerinde gidilen yolculuklarda koltuk sigortası devreye girmektedir.  Otobüs kazalarında tazminat üç ayrı aşamada değerlendirilmelidir.

Birincisi trafik sigortasından talep edilecek maddi tazminat. İkincisi koltuk sigortasından talep edilecek maddi tazminat. Üçüncüsü ise firmaya yönelik açılacak manevi tazminat davasıdır. 1&#;den fazla yolcu taşıyan araçlar İstenmeyen olaylarda otobüs kazalarında tazminat  olarak değerlendirilmektedir. Kaza sonrasında sigorta kapsamına göre değişen durumlar vardır. Yazımızda Otobüs Kazası tazminat konusunu bütün detaylarıyla irdeledik. Buyurun Birlikte Otobüs kazalarında meydana gelen zararlara ilişkin karayolları trafik kanunu ve sigorta hukuku ne diyor göz atalım.