buderus kombi 3l arızası / BUDERUS GB 3L ARIZASI Archives - Ankara Kayra Kombi Tamir Bakım

Buderus Kombi 3l Arızası

buderus kombi 3l arızası

Tags: BUDERUS 1 ARIZASI, BUDERUS 2 ARIZASI, BUDERUS 3 ARIZASI, BUDERUS 4 ARIZASI, BUDERUS 5 ARIZASI, buderus 6a arızası, BUDERUS 7 ARIZASI, BUDERUS 8 ARIZASI, BUDERUS 9 ARIZASI, Buderus Arıza İşaret ve Kodları, BUDERUS E ARIZASI, buderus fc kombi arıza kodları, BUDERUS GB 1C ARIZASI, BUDERUS GB 2F ARIZASI, BUDERUS GB 2P ARIZASI, BUDERUS GB 3A ARIZASI, BUDERUS GB 3L ARIZASI, BUDERUS GB 3Y ARIZASI, BUDERUS GB 4A ARIZASI, BUDERUS GB 4E ARIZASI, BUDERUS GB 4L ARIZASI, BUDERUS GB 4P ARIZASI, BUDERUS GB 6A ARIZASI, BUDERUS GB 6C ARIZASI, BUDERUS GB 6L ARIZASI, BUDERUS GB 7C ARIZASI, BUDERUS GB 9H/9A ARIZASI, BUDERUS GB 9L/9F ARIZASI, BUDERUS GB 9Y ARIZASI, BUDERUS GB E1/E4/EA/EC ARIZASI, buderus gb ef arızası, BUDERUS GB OY ARIZASI, BUDERUS GB RE ARIZASI, buderus gb yoğuşmalı kombi arıza kodları, BUDERUS GB 2E ARIZASI, BUDERUS GB 2F/2L/2U/4C ARIZASI, buderus gb arıza kodları, BUDERUS GB OA ARIZASI, BUDERUS GB OY ARIZASI

Buderus Arıza İşaret ve Kodları

Buderus Arıza İşaret ve Kodları aşağıda sizlere sunulmuştur. Bazı arızaların düzeltmesi kolay olabiliyor. Ancak servis gerektiren durumlarında kod ve işaretleri de bulunmaktadır. Bu durumda bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Firmamız Ankara&#;nın tüm ilçe ve semtlerine 7/24 hizmet vermektedir. % müşteri memnuniyeti odaklı çalışan firmamız, Profesyonel Personelleri ve Uygun Fiyatlarla hizmet vermektedir.

BUDERUS 6A ARIZASI

Buderus kombilerde en çok rastlanan 6A arıza kodu ve çözümü aşağıda açıklayıcı bir dille bilginize sunulmuştur.

BUDERUS 6A ARIZASI: Kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştiremediği zaman 6A arıza kodunu kombimizin ekranında görürüz. Bu durumda ne sıcak ne de kalorifer peteklerinden ısı elde edemeyiz. Kısacası kombiden verim alamayız. Öncelikle gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Eğer kapalı ise açık konuma getirmeliyiz. Ve birkaç kez reset atmalıyız. Eğer yaptığımız bu işlemlere rağmen halen düzelme görünmüyor ise başka sorundan kaynaklıda olabilir. Bunlar; gaz valfi, ana kart, iyonizasyon çubuğu, düşük gaz basıncından da kaynaklı olabilir. Bu durumda arızanın tespiti ve çözümü için servis den destek almalıyız.

BUDERUS GB YOĞUŞMALI ARIZA KODLARI

Buderus Arıza İşaret ve Kodları

BUDERUS GB EF ARIZASI: Bu kod, kombinizin kontağında bir problem oluştuğunu gösterir. Kısacası kontak arızası denilir. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Kombi kart kontakları kontrol edilmeli. Bunun için de servis den destek alınmalıdır.

BUDERUS GB E1/E4/EA/EC ARIZASI: Bu kodlar, kombinin kumanda panelinde bir sorun oluştuğunu gösterir. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Servis den destek alınmalı kumanda paneli kontrol ettirilmelidir.

BUDERUS GB RE ARIZASI: Bu kod, kombinizin reset işlemi yapıldığını gösterir.

BUDERUS GB 9Y ARIZASI: Bu kod, kombinizin gaz valfinde problem meydana geldiğini gösterir. Elektronik karttan da kaynaklanabilir. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Servis den destek alınmalıdır.

BUDERUS GB 9L/9F ARIZASI: Bu kodlar, gaz aktarımını gerçekleştiren gaz valfi kablolarında sorun oluştuğunu gösterir.  Kablo bağlantıları kontrol edilmelidir. İşi bilen kombi tamircisinden destek almanız gerekir.

BUDERUS GB 9H/9A ARIZASI: Bu kodlar, kombi panelinde bir sorun oluştuğunu gösterir. Bağlantı kabloları kontrol edilmelidir. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. İşi bilen kombi ustasından arızanın giderilmesi için yardım almanız gerekecektir.

BUDERUS GB 7C ARIZASI: Bu kod, kombide elektrik kesildiğini gösterir. Öncelikle kombiye reset atmayı deneyiniz. Kombi aynı arızayı vermeye devam ederse buderus servis den destek almalısınız.

BUDERUS GB 6L ARIZASI: Bu kod, kombideki alevin söndüğünü gösterir. Bu durumda kombiden verim alınamaz. Sorunun sebebi sistemdeki gaz basıncının yetersiz olmasından ya da kombiye gazın gelmemesinden kaynaklı olabilir. İyonizasyon sistemide kontrol edilmelidir. Bu durumda buderus servis hizmeti veren kombi ustasından destek alınmalıdır. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalıdır.

BUDERUS GB 6C ARIZASI: Bu kod, kombide ateşleme işlemi durduktan sonra iyonizasyon algılamasının bitmediğini gösterir. Hayali iyonizasyon ölçümü de diyebiliriz. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Servis ile irtibat kurulmalıdır. İyonizasyon bağlantıları kontrol edilmelidir.

BUDERUS GB 6A ARIZASI: Bu kod, kombideki ateşleme işleminin gerçekleşmediğini gösterir. Sorunun sebebi sistemdeki gaz basıncının yetersiz olmasından kaynaklıdır. Öncelikle daireye gazın gelip gelmediğinden emin olunmalıdır. Eğer gazın geldiğinden emin olursanız ve hala arıza devam ederse servis den destek alınması gerekecektir.

BUDERUS GB 4P ARIZASI: Bu kod, kombi radyatör gidiş suyu veya limit sensörler kablolarının çıktığını ya da problem oluştuğunu gösterir. Tüketici bu durumda kendi müdahalede bulunamaz. Servis ile iletişime geçerek destek almalıdır. Bağlantı kabloları kontrol edilmelidir.

BUDERUS GB 4L ARIZASI: Kombideki radyatör gidiş suyu sensörü bağlantılarında sıvı teması yoluyla bir şaşe bağlantısı oluşması ya da bağlantılarda kısa devre yapmasından kaynaklanan bir arızadır. Kullanıcının yapabileceği bir işlem yoktur. Sensör bağlantıların kontrol edilmesi gerekir. Bu durumda servis ile iletişime geçilmesi gerekir.

BUDERUS GB 4E ARIZASI: Bu kod, kombide bulunan sistem sensörlerinden birinde sorun oluştuğunu gösterir. Arızanın tespiti için servis çağırılmalıdır.

BUDERUS GB 4A ARIZASI: Bu kod, kombideki radyatör gidiş suyu sensörünün olması gereken sıcaklık değerinin daha üstünde olduğunu gösterir. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Arızanın giderilmesi için servis çağırılmalıdır.

BUDERUS GB 3Y ARIZASI: Bu kod, kombinin modülasyonlu fanda sistemsel sapma çok yavaş veya çok hızlı olduğundan kaynaklanan bir arıza olduğunu gösterir. Kesinlikle kullanıcı müdahalede bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir. Kart kontrolleri yapılıp tamiratı ya da değişimi gerekebilir.

BUDERUS GB 3L ARIZASI: Bu kod, kombideki bulunan atık gazın dışarıya atılmasında görevli olan fanın belli sebeplerden dolayı durduğunu gösterir.  Ana kart fanın çalışmadığı sinyalini alır. Fanın neden durduğunun birçok sebebi olabilir. Arıza tespit için servis tarafından cihaza bakılmalıdır.

BUDERUS GB 3A ARIZASI: Bu kod, yoğuşmalı kombilerdeki atık gazın dışarı atılmasında görevli olan fanın biranda durduğunu ve sorun oluştuğunu gösterir. Fan bağlantıları kontrol edilmelidir. Tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Destek için servis çağırmalıdır.

BUDERUS GB 2P ARIZASI: Bu kod, kombi radyatör gidiş suyu sensöründe olması gerekenden fazla ısındığını gösterir. Sorunun sebebi birçok şeyden kaynaklanabilir. Arızanın tespiti için servis den destek almanız gerekecektir.

BUDERUS GB 2F ARIZASI: Kombi çalıştıktan sonra sensör yeteri kadar ısınma göremediğinden kaynaklanan bir sorundur. Isınmanın neden gerçekleşmediğini öğrenebilmemiz için servis çağırmamız şarttır. Tüketici olarak yapabileceğimiz bir işlem yoktur.

BUDERUS GB 1C ARIZASI: Bu kod, kombi sisteminin olması gerekenden fazla ısındığını ve bu durumda kombide bulunan parçaların zarar görmemesi için limit sensörün devreye girdiğini gösterir. Servis den destek alınılması şarttır. Tüketicinin müdahalede bulunması tehlikelidir.

BUDERUS GB OY ARIZASI: Bu kod,  radyatör gidiş suyu sensöründe olması gerekenden daha yüksek bir değer ölçüldüğünü gösterir. Bu durumda pompa ve filtre tıkalı olabilir. Aynı zamanda sistem havası da kontrol edilmelidir. Tüketici güvenebileceği bir servis den arızanın tespiti ve çözümü için destek alması gerekecektir.

BUDERUS GB KOMBİ ARIZA KODLARI

Buderus Arıza İşaret ve KodlarıBUDERUS GB OA ARIZASI: Bu kod, sistemde aşırı ısınmadan kaynaklı bir problem olduğunu gösterir. Peteklerimizin hepsi açık mı kontrolü sağlanmalıdır. Sorunun sebebi tesisat filtresi tıkalı olabilir. Ya da sistemde hava olabilir.  İşi bilen kombi tamircisi tarafından cihazınıza bakılmasını öneririz.

BUDERUS GB 2E ARIZASI: Bu kod, sistem basıncının olması gerekenden daha yüksek olduğunu gösterir.  Cihaza doldurma musluğunu açarak su doldurmalıyız. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz düzene girecektir. Eğer kombi arıza vermeye devam ederse servis çağırmanızda fayda olacaktır.

BUDERUS GB OY ARIZASI: Bu kod, kombinizin sistem basıncında bir problem olduğunu gösterir. Öncelikle sistemde yeterli su olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer bar seviyesi arasında değilse kombinin altında bulunan doldurma musluğunu açarak barı olması gereken seviyeye getirmelisiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz düzenli bir şekilde çalışmaya devam edecektir.

BUDERUS GB 2F/2L/2U/4C ARIZASI: Bu kod,  gidiş dönüş kalorifer sistemi sıcaklar sensörleri tutarsız değerler gördüğünü gösterir. Bu durumda gidiş ve dönüş sensörleri farklı sıcaklar ölçüyor demektir. Öncelikle tüketici petek vanalarının açık mı kapalı mı kontrol etmeli. Eğer vana kapalı ise açık konuma getirmeli. Sistemin havası alınmalıdır.  Sorun devam ediyor ise servis den destek alınmalıdır.

BUDERUS FC KOMBİ ARIZA KODLARI

Buderus Arıza İşaret ve Kodları

BUDERUS E ARIZASI: Bu kod kullanmakta olduğunuz kombinizin voltajında düşüklük olduğunu gösterir.  Voltaj ’nın altında olduğunda kombiniz E arıza kodunu verir. Tüketici voltaj düzenleyici regülatör ile ölçüm yaptırmalıdır. Bu durumda tüketici servis ile iletişime geçmelidir.

BUDERUS 9 ARIZASI: Bu kod, kombinizin ana kartında bir problem oluştuğunu gösterir. Kullanıcının yapabileceği hiçbir işlem yoktur. Kesinlikle müdahale bulunmayınız. Kombi tamircisinden destek almalısınız.

BUDERUS 8 ARIZASI: Bu kod, kombinizin ana kart sigorta problemi oluştuğunu gösterir. Ana karta müdahalede bulunmalıdır. Kombi ustasının gelip yerinde tespit ve müdahalede bulunmasını öneririz.

BUDERUS 7 ARIZASI: Bu kod, kombiye bağlı olan bacanın tıkandığını gösterir. Öncelikle baca temizliği yapılmalıdır. Kombiniz hermetik ise prosestat arızalıdır. Ya da elektronik kartta da problem olabilir. Tüketici kendi müdahale etmemelidir. İşi bilen kombi tamircisi tarafından kombiye bakılmasını öneririz.

BUDERUS 6A ARIZASI: Bu kod, kombinizdeki alev oluşmadığını gösterir. Bu durumda kombinizden verim alamazsınız. Birkaç kez cihaza reset atmayı deneyin. Eğer herhangi bir düzelme olmuyor ise kombinizin iyonizasyonu problemli olabilir. Ya da anakartında, gaz valfinde sorun olabilir. Arızanın tespiti için işi bilen bir ustanın gelip bakmasında fayda olacaktır.

BUDERUS 5 ARIZASI: Bu kod, kombide bulunan üç yollu vanadan kaynaklı bir arıza olduğunu ya da kalorifer kısmına su kaçırdığını gösterir. Kısacası hidrolik arızası da diyebilir. Birkaç kez reset atmayı deneyin. Eğer arıza devam ederse işi bilen bir kombi tamircisi tarafından bakılmasını öneririz.

BUDERUS 4 ARIZASI: Bu kod, kombinin gereken sıcaklığa ulaştığını gösterir. Ve problemler oluşabileceğinin habercisidir. Bu durumda öncelikle petek vanalarının açık olup olmadığını kontrol edilmelidir. Peteklerde hava var ise alınmalıdır. Kombinin alt kısmında yer alan radyatör musluklarının en az 3 tanesinin açık olması gerekmektedir.

BUDERUS 3 ARIZASI: Bu kod, kombide alev oluşmadığını gösterir. Öncelikle dairenize gaz geliyor mu kontrol etmelisiniz. Ocağınızı açarak gazın gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer gaz geliyorsa ve sorun devam ediyorsa birkaç defa kombiye reset atmayı deneyin. Sorun halen devam ediyorsa işi bilen referans alabileceğiniz bir kombi ustasına göstermenizde fayda vardır.

BUDERUS 2 ARIZASI: Bu kod, kombinizin gereğinden çok ısındığını gösterir. Sorunun sebebi pompa veya filtre tıkalı olabilir. Tüketici bu durumda servis çağırarak arıza tespit ve cihaza bakım yaptırmalıdır. Bu durumda kombiniz eskisi gibi çalışmaya devam edecektir.

BUDERUS 1 ARIZASI: Bu kod, kombiniz eğer bacalı ise çekiş aksanında bir problem meydana geldiğini gösterir.  Kombiniz eğer bacalı değil ise fan motorunda ya da prosestat da problem olabilir. Tüketici bu durumda işi bilen bir kombi tamircisinden destek almalıdır.

 

Tüm Buderus Kombi Hata, Arıza Kodları ve Pratik Çözümleri

ARIZA KODUTANIMÇÖZÜMBuderus GBi  Arıza KoduCihaz ısıtma modunda.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz kullanım suyu işletmesinde.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz çalışma optimizasyonu programındaçalışıyor: Brülörün tekrar devreye girmesi için zaman aralığına henüz ulaşılmadı.

 

Buderus GBi  Arıza KoduCihaz işletmeye hazır durumda, bir ısı ihtiyacı yok.Buderus GBi  Arıza KoduGüncel gidiş suyu sıcaklığı, gidiş suyu ayarsıcaklığından daha yüksek. Brülör devre dışı bırakıldı.Buderus GBi  Arıza KoduSistem basıncı çok düşük▶ Sistemi doldurun ve boşaltın.
▶ Gerekirse basınç sensörünü değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz, bacacı çalışma modundadır. Bacacı çalışma modu 30 dakika sonra otomatik olarak devre dışı bırakılır.Buderus GBi  Arıza KoduEmniyet veya kazan akış sensöründe sıkcaklık artışı çok hızlı▶ Kapatma vanalarını açın.Buderus GBi  Arıza Kodu Fan, emniyet süresi içerisinde kapatılıyor.▶ Fanı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Şebeke gerilimini kontrol edin.Buderus GBi  Arıza KoduFan çok hızlı▶ Fanı değiştirin.▶ Şebeke gerilimi varsayılan değer ile aynı olmalıdır.Buderus GBi  Arıza KoduAtık gaz sıcaklık sınırlayıcı veya ısı bloğu sıcaklıksınırlayıcı devreye girdi.Bloke edici arıza uzun bir süre devam ettiğinde, bloke edici arıza, kilitleyici arızaya dönüşür.▶ Isıtma devresinde vana konumunu kontrol edin, gerektiğinde vanayı açın.

▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilave edin.

▶ Isı bloğu sıcaklık sınırlayıcısını ve bağlantı kablosunu kopukluk bakımından kontrol edin, gerekirse değiştirin.

▶ Atık gaz sıcaklık sınırlayıcısını ve bağlantı kablosunu kopukluk bakımından kontrol edin, gerekirse değiştirin.

▶ 4-A1 servis fonksiyonu ile cihazın havasını alın.

Buderus GBi  Arıza KoduAlev algılanmıyor.Bloke edici arıza, 5. ateşleme denemesinden sonra kilitleyici bir arızaya dönüşür.▶ Gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin.

▶ Gaz bağlantı basıncını kontrol edin.

▶ İyonizasyon sinyalini kontrol edin.

▶ Şebeke bağlantısını kontrol edin.

▶ Elektrotları kabloları ile birlikte kontrol edin, gerekirse değiştirin.

▶ Atık gaz sistemini kontrol edin, gerekirse temizleyin veya onarın.

▶ Gaz-hava oranını kontrol edin, gerektiğinde düzeltin.

▶ Isı bloğunu temizleyin.

▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Brülör ayarını kontrol edin, gerektiğinde düzeltin.

Buderus GBi  Arıza KoduBrülör kapalı olmasına rağmen alev sinyali.▶ Alev olup olmadığını kontrol edin.▶ Elektrotları ve bağlantı kablosunu kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Elektrik bağlantılarını kontrol edin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Elektrik bağlantılarını kontrol edin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Elektrik bağlantılarını kontrol edin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduÇalışma aşamasında hava iletimi devre dışıkaldı.▶ Soketi düzgün bir şekilde tekrar bağlayın, kilidini açın.▶ Fanı değiştirin.

▶ Şebeke gerilimi varsayılan değer ile aynı olmalıdır.

▶ Atık gaz donanımındaki tıkanıklıkları giderin.

▶ Hava basıncı denetleyicisini tekrar bağlayın.

▶ Hava basınç denetleyicisini değiştirin.

▶ Basınç hortumunu tekrar bağlayın.

▶ Basınç hortumunu değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduIsı ihtiyacı, verilen enerjiden daha az.Buderus GBi  Arıza KoduBileşen test moduGeçerli değil, durum mesajıdır.Buderus GBi  Arıza KoduAlev denetimi.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduIsıtma cihazı devreye sokuluyor.Buderus GBi  Arıza KoduÇalışma kesintisi: 24 saat kesintisiz işletimsonrası görsel kontrol.Buderus GBi  Arıza KoduTest kod anahtarı tespit edildi.Buderus GBi  Arıza KoduPompa takılmış veya havada çalışıyor▶ Pompayı değiştirin.▶ Sistemin havasını alın.Buderus GBi  Arıza KoduKazan, boyler önceliğine göre geçici olarakdevreye giremiyor.Buderus GBi  Arıza KoduGaz kesildikten sonra: Alev algılanıyor.▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Elektrotları ve bağlantı kablosunu kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduKumanda cihazı iletişim hatasıBuderus GBi  Arıza KoduŞebeke geriliminde kısa süreli kesinti.▶ Binadaki elektrik tesisatını, ısıtma cihazına doğru hatlarda gerilim kesintisine yönelik kontrol edin.Buderus GBi  Arıza KoduIsıtma cihazı sıcaklık artışı çok hızlı.▶ Bakım vanalarını açın.▶ Bağlantı soketini sirkülasyon pompasına takın.

▶ Sirkülasyon pompasını değiştirin.

▶ Karakteristik eğrileri/pompa kademesini sisteme uygun ayarlayın.

Buderus GBi  Arıza KoduBoyler işletmesindeki sıcaklık artışı çok hızlı▶ Su basıncı çok düşük olduğunda, su ilave edin ve tesisatın havasını alın.▶ Boyler devresindeki bakım vanalarını açın.

▶ Dağıtıcı vanayı/boyler pompasını değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduGidiş suyu sıcaklık sensöründe kısa devre.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörünü değiştirin.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörüne giden bağlantı kablosunu değiştirin.

▶ Kumanda cihazını/ brülör beynini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduGidiş suyu sıcaklık sensöründe kesinti.▶ Bağlantı soketini gidiş suyu sıcaklık sensörüne takın.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörünü değiştirin.

▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörüne giden bağlantı kablosunu değiştirin.

▶ Kumanda cihazını/ brülör beynini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduIsıtma cihazı için besleme gerilimi çok düşük.▶ En az VAC besleme gerilimi oluşturun.Buderus GBi  Arıza KoduHava alma programı.▶ En az VAC besleme gerilimi oluşturun.Buderus GBi  Arıza KoduBlokaj koruması etkin.▶ En az VAC besleme gerilimi oluşturun.Buderus GBi  Arıza KoduYanlış kod anahtarı.▶ Kod anahtarını kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduServis kod anahtarı tespit edildi.▶ Kod anahtarını kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası: İyonizasyonsinyali testi sırasında hata oluştu.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduSolenoid valf EV2 sızdırıyor.▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Elektrotları ve bağlantı kablosunu kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduSolenoid valf EV1 sızdırıyor.▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Elektrotları ve bağlantı kablosunu kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduIsı bloğu sıcaklık sınırlayıcı kısa devresi.▶ Isı bloğu sıcaklık sınırlayıcıyı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Bağlantı kablosunu kısa devreye yönelik kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduIsı bloğu sıcaklık sınırlayıcıdan sinyal yok.▶ Bağlantı soketini kontrol edin, gerektiğinde doğru takın.▶ Isı bloğu sıcaklık sınırlayıcıyı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Bağlantı kablosunu kopukluğa yönelik kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduDahili hata.▶ Tesisatı 30 saniye süreliğine gerilimsiz duruma getirin.▶ Brülör beynini (SAFe) değiştirin.

▶ Müşteri hizmetlerine başvurun.

Buderus GBi  Arıza KoduAteşleme trafosu maks. çalışma süresi aşıldı.▶ Sıvı yakıt beslemesindeki hatayı kontrol edin, gerektiğinde giderin.▶ Brülör bileşenlerini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Brülör beynini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduBrülör beyninde dahili hata.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, brülör beyni arızalıdır ve

değiştirilmelidir.

Buderus GBi  Arıza KoduBrülör beyninde dahili hata.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, brülör beyni arızalıdır ve

değiştirilmelidir.

Buderus GBi  Arıza KoduCihaz elektroniği / temel kontrl ünitesi sistemarızası.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, brülör beyni veya harici brülör modülü arızalıdır ve değiştirilmelidir.Buderus GBi  Arıza KoduAtık gaz donanımında hata var.▶ Atık gaz donanımının bağlanmış olduğunu kontrol edin, gerektiğinde donanımı monte edin.▶ Atık gaz donanımını tıkanmaya yönelik kontrol edin, gerektiğinde sedimantasyonu

giderin.

Buderus GBi  Arıza KoduKalibrasyon başarısız.▶ Arızalı bileşeni değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduKalibrasyon sırasında alev sinyali yok.▶ Arızalı bileşeni değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduKalibrasyon sırasında alev sinyali çok düşük.▶ İyonizasyon çubuğunu değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz elektroniği sistem arızası.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, cihaz kumandası veya brülör modülüarızalıdır ve değiştirilmelidir.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği  takdirde, brülör beyni arızalıdır ve

değiştirilmelidir.

Buderus GBi  Arıza KoduCihaz elektroniği sistem arızası.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Isı isteği verin.

▶ Isı isteğini bitirin.

Eğer bundan sonra arıza tekrar görülürse brülör kumandası arızalıdır ve değiştirilmesi

gerekir.

Buderus GBi  Arıza KoduYanma regülasyonu kontrolü sırasında alevsinyali yok.▶ Cihaza güç döngüsü yaptırın.▶ Isı isteği verin.

▶ 5 dakika bekleyin.

▶ Bu süre içerisinde hata tekrar oluşursa, gücü kesmeden cihazı sıfırlayın.

Bu işlem iyonizasyon devrelerinin kalibre edilmesini tetikler.

▶ Kalibrasyondan sonra hata tekrar oluşursa, brülör kumandası arızalıdır ve değiştirilmesi gerekir.

Buderus GBi  Arıza KoduAtık gaz yolunda arıza.▶ Sifonu temizleyin ve cihazdan suyu tahliye edin (gaz tarafında).Buderus GBi  Arıza KoduAlev denetimi arızası.▶ Elektrotları ve bağlantı kablosunu kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Cihaz elektroniğini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz test modundadırBuderus GBi  Arıza KoduDahili brülör kumandası hatası▶ Brülör kumanda cihazını değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, cihaz elektroniği arızalıdır ve değiştirilmelidir.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihazı sıfırlayın.▶ Sıfırlama sonrası arıza devam ettiği takdirde, cihaz elektroniği arızalıdır ve değiştirilmelidir.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Cihaz elektroniğini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Gaz armatürünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Cihaz elektroniğini kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduBaşlatma işlemi sonrası alev sinyali yok.Brülör, çalkalama sonrası otomatik olarak yeniden başlatılır.▶ Gaz-hava oranını kontrol edin, gerektiğinde düzeltin.Buderus GBi  Arıza Kodu* Çok fazla sayıda alev kesintisi var.
* Kilitleme hatasını (service menu L1-A2’den)Görünüz.
* İlk önce cihazı resetleyip hatanın giderilipgiderilmediğini kontrol ediniz.
* Hatanın devam etmesi halinde öncelik olarakaşağıdakileri kontrol ediniz;
* İonizasyon ( ionizasyon kablosu, soketi, kart

bağlantı noktası )
* Gaz Yolu
* Fan

▶ Bu kilitleme hatasına neden olan engelleme hatasını/hatalarını görün.
▶ Güncel arızayı L1-A2 servis menüsünden kontrol ediniz.
▶ Cihazın reset tuşuna basarak hatanın giderilip giderilmediğini kontrol ediniz.▶ İyonizasyon kablosunu ve soket bağlantılarını kontrol ediniz, ayrıca L1-C1 servis menüsünden iyonizasyon akımının değerini kontrol ederek hatalı olup olmadığınıkontrol ediniz.
▶ Cihazın gaz giriş basıncını kontrol ediniz, cihazın gaz ayarlarını kontrol ediniz ve eğer gaz valfi arızalı ise değiştiriniz.
▶ Cihazın fanını kontrol ediniz, eğer fan çalışmıyor ise; elektronik kart üzerinden fan’aenerji çıkışını kontrol ediniz ve enerji olmasına rağmen fan çalışmıyor ise fan’ı

değiştiriniz.

Buderus GBi  Arıza Koduİyonizasyon sinyali testi sırasında dahili hataoluştu.▶ Brülör kumandasını sıfırlayın.▶ Brülör kumandasını değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduDüşük kapasitede alev sinyali yok.Tahliye sonrasında brülör otomatik olarak tekrar başlar.▶ Bu hata daha sık görünürse CO2 ayarını kontrol edin.Buderus GBi  Arıza KoduYüksek kapasitede alev sinyali yok.Tahliye sonrasında brülör otomatik olarak tekrar başlar.▶ Brülör contalarını değiştirin.

▶ Brülörün yükünü azaltın.

Buderus GBi  Arıza KoduHidrolik konfigürasyon için ayarlanmışparametreler ısıtma cihazı tarafından

desteklenmiyor.

▶ Hidrolik konfigürasyonunu kontrol edin, gerektiğinde düzeltin.Buderus GBi  Arıza KoduIsıtma cihazında hidrolik konfigürasyon etkin.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Elektrik bağlantılarını kontrol edin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Cihaz elektroniğini sıfırlayın.▶ Elektrik bağlantılarını kontrol edin.

▶ Cihaz elektroniğini değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Kod anahtarını güncelleyin.Buderus GBi  Arıza KoduElektronik kart sistem arızası.▶ Kod anahtarını güncelleyin.Buderus GBi  Arıza KoduFan sinyali yok.▶ Fanı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Şebeke gerilimini kontrol edin.Buderus GBi  Arıza KoduFan sinyali yok.▶ Fanı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Şebeke gerilimini kontrol edin.Buderus GBi  Arıza KoduIsı bloğu sıcaklık sınırlayıcı ve gidiş suyu sıcaklıksensörü sinyali, müsaade edilen aralığın

dışındadır.

▶ Isı bloğu sıcaklık sınırlayıcıyı kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

▶ Bağlantı soketini kontrol edin, gerektiğinde doğru takın.

▶ Bağlantı kablosunu kopukluğa yönelik kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduIsı bloğundak debi çok düşük.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörünün montaj pozisyonunu kontrol edin, gerektiğindesensörü doğru monte edin.

▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilave

edin.

▶ Pompayı kontrol edin.

▶ Isıtma devresinde vana konumunu kontrol edin, gerektiğinde vanayı açın.

Buderus GBi  Arıza KoduGidiş suyu sıcaklığı çok yüksek.▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilaveedin.

▶ Pompayı kontrol edin.

▶ Isıtma devresinde vana konumunu kontrol edin, gerektiğinde vanayı açın.

Buderus GBi  Arıza KoduIsı bloğundaki gidiş suyu sıcaklığı çok hızlıyükseliyor.▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilaveedin.

▶ Pompayı kontrol edin.

▶ Isıtma devresinde vana konumunu kontrol edin, gerektiğinde vanayı açın.

Buderus GBi  Arıza KoduGidiş suyu sıcaklık sensörü ile ısı bloğı sıcaklıksınırlayıcı arasındaki sıcaklık farkı çok fazla.▶ Gidiş suyu sıcaklık sensörünün montaj pozisyonunu kontrol edin, gerektiğinde sensörü doğru monte edin.▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilave

edin.

▶ Pompayı kontrol edin.

▶ Isıtma devresinde vana konumunu kontrol edin, gerektiğinde vanayı açın.

Buderus GBi  Arıza KoduSisteme ek dolum yapılıyor.Buderus GBi  Arıza KoduSisteme ek dolum yapılıyor.Buderus GBi  Arıza KoduÇalışma basıncı çok düşük.▶ Isıtma tesisatının havasını alın.▶ Su basıncını kontrol edin ve gerektiğinde öngörülen basınca ulaşılana kadar su ilave

edin.

▶ Basınç sensörünü kontrol edin, gerektiğinde değiştirin.

Buderus GBi  Arıza KoduŞebeke gerilimi çok düşük.▶ Doğru gerilim beslemesini oluşturun.Buderus GBi  Arıza KoduCihaz elektroniği / temel kontrl ünitesi sistemarızası.▶ Sıfırlama uygulayın.▶ Brülör beynini değiştirin.Buderus GBi  Arıza KoduDahili hata▶ Cihazı yeniden başlatın.▶ Brülör kumanda cihazını değiştirin.

Buderus Fc Arıza Kodları

  • 1 Arızası → Baca çekişi yok.

Çözüm → Bir nevi hava akış sorunu olarak da adlandırılabilir. Baca ile alakalı sorun olabilir. Fan, prosestat veya anakart arızalı olabilir. Net tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

  • 2 Arızası → Aşırı sıcaklık sorunu.

Çözüm → Kombi içerisindeki suyun aşırı ısındığını ve bu sebeple cihazın aşırı ısınmaya karşı korumaya geçip bloke olduğunu belirten arıza kodudur. Fc model kombinizde bu sorunu yaşamakta iseniz; Öncelikle cihazın su basıncına bakın, düşük ise su basın. Sonra resetleme işlemi yapın. Sonuç alamazsanız, kombiniz kış modunda ise petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Yaz modunda bu sorunu yaşadıysanız ve bahsedilen uygulamaları yapmanıza rağmen arıza durumu devam etmekte ise bu durumda Buderus Servisi yardımı almalısınız. Ana eşanjörün tıkanması-kireçlenmesi, sensör sorunu, kart sorunu, üç yollu vananın konum değiştirmesi-ortada kalması, pompanın sıkışması, kalorifer tesisatının tıkanması, kalorifer filtresinin tıkanması gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve müdahale ile sorun çözümlenecektir.

  • 3 Arızası → Gaz yok, alev oluşmama sorunu.

Çözüm → Cihazda ateşleme denemesi sonrasında brülörde yanma olmadığı için meydana gelen bir sorundur. Ateşleme sorunu olarak da adlandırılabilir. Bu durumda önce konutunuzda gaz olduğundan ve Fc model kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz vanalarına bakın, kapalı ise mutlaka açın. Gaz gelmesine karşın yine de sorun yaşanmakta ise resetleme işlemi yapın. Maksimum 3 reset uygulaması da sonuç vermiyorsa mutlaka uzman yardımı alın. Elektronik kart, gaz valfi veya iyonizasyon-ateşleme elektrotlarında sorun olabilmektedir. Net teşhisi uzman servis ekibi yapacak ve sorunu yerinde çözümleyecektir.

  • 4 Arızası → Sirkülasyon sorunu.

Çözüm → Kombinin devir daimi yani sirkülasyonu yapamadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda yapabileceğiniz bir uygulama bulunmaz. Buderus Servisi’nden yardım almanız gerekmektedir. Devir daim pompasında arıza olduğunda, kalorifer tesisatı tıkalı olduğunda veya kalorifer filtresi tıkandığında genelde bu sorun yaşanır. Uzman servis ekipleri yerinde tespit ve müdahale ederek sorunu çözümleyebilir.

  • 5 Arızası → Su istenen ısıda.

Çözüm → Kombi içindeki suyun istenen ısıya ulaştığını belirten koddur. Ekrandan bu kodun silinmesi amacı ile birkaç resetleme işlemi yapabilirsiniz. Sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı alabilirsiniz.

  • 6 Arızası → Alev bozulması sorunu.

Çözüm → Cihazın alev algılamada sorun yaşadığını belirtir. Birkaç kez resetleme işlemi uygulamalı sorunda düzelme olmuyor ise uzman yardımı almalısınız. İyonizasyon sorunu söz konusu olabilir. Yani gaz valfi, iyonizasyon elektrodu veya anakartta problem olabilmektedir.

  • 7 Arızası → Hava prosestatı sorunu.

Çözüm → Prosestat hava akışına yardımcı olan ve genelde fanın bekçisi olarak bilinen parçadır. Arıza durumu olduğunda ekranda 7 arıza kodu belirir. Bu durumda resetleme işlemi yapsanız da sorun düzelmeyecektir. Ayrıca prosestatın yanı sıra fan veya elektronik kartta da sorun olabilir. Uzman yardımı almalısınız.

  • 8 Arızası → Beyin sigorta sorunu.

Çözüm → Beyin sigorta sorunu olarak adlandırabileceğimiz bu arıza durumunda anakartta sigorta sorunu olabilmektedir. Anakarta müdahale edildiğinde sorun düzelecektir. Fakat tek sebep anakart da olmayacağından arızanın yerinde görülmesi, tespit ve müdahalenin yerinde yapılmasını öneririz.

  • 9 Arızası → Sistem sorunu.

Çözüm → Harici bir sorun olarak da belirtebiliriz. Bu arıza durumunda cihaz çalışmayacaktır. Gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabileceğinden Buderus Servisi yardımı almalısınız.

  • E Arızası → Düşük voltaj sorunu.

Çözüm → Özellikle de kış dönemlerinde elektrik kesintilerinin daha sık yaşanılması sonucunda meydana gelen arıza kodudur. Voltajların düşük geldiğini ( V altı) veya düşük voltaj sebebi ile kombinin arızalandığını belirtir. Öncelikle dairenize gelen elektriği ölçtürmeniz gerekir. Voltajlar normal çıkar ise düşük voltaj sebebi ile Buderus Fc model kombinin anakartı yanmış veya hasar görmüş olabileceğinden anakarta müdahale edilmesi gerekir. Anakart tamir edilir veya değişimi yapılır ise ekrandaki E hata kodu silinir. Yalnız sorunun tekrar etme seçeneği bulunur. Bu gibi durumların önüne geçmek adına da KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanızı tavsiye ederiz. Sorundan kurtulmak veya kombi regülatörü temin etmek adına bizi arayabilirsiniz.

Buderus GB Arıza Kodları

  • O – OA – OC – OE – OH – OL – OU – OY Arızaları → İşletme evresi.

Çözüm → Cihazın işletmeye hazır olduğunu belirtir. Bir süre sonra düzelecektir. Düzelme olmaz ise servis yardımı alabilirsiniz.

  • 1C Arızası → Limit termostat veya brülör termostatı açıldı.

Çözüm → Atık gaz limit termostatının (STB) ya da brülör termostatının yüksek sıcaklık ölçerek açıldığını belirten arıza kodudur. Bu durumda cihazın su sıcaklık derecesi olması gerekenin üstüne çıkmıştır. Aşırı ısınma sorunu olarak da adlandırılabilir. Bu sorunun birçok sebebi bulunmaktadır. Öncelikle cihazın susuz çalışmadığından ve basınç değerinin ideal konumda (1,5 değerinde) olduğundan emin olun. Basınç düşük ise su basın. Kazanı birkaç kez resetleyin. Cihaz kış modunda ise kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. Bu kontrollerden sonra yine de sorun yaşanıyor ise mutlaka Buderus Servisi ile görüşerek yardım almalısınız.

  • 2F Arızası → Gidiş ve emniyet sensörü arasında bağlantı ya da değer sorunu.

Çözüm → Gidiş suyu sıcaklık sensörü ve aşırı limit termostatın, brülörün start vermesinden sonra ısıtma suyunda artış okumadığını ya da gidiş sensörü ile limit termostat arasında sıcaklık farkının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmamalı mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • 2P Arızası → Emniyet sensörü devreye girmiyor.

Çözüm → Ani sıcaklık artışı görüldüğünü belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz su sıcaklığının saniyede 5°C yükseldiğini belirtir. Bu durumda filtre, tesisat tıkalı olabilir, pompada sorun olabilir, kalorifer vanaları kapalı olabilir, ana eşanjörde kireç veya tıkanma olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir. Servis yardımı alırsanız sorun yerinde görülür ve tespit sonrası gereken müdahale uzmanı tarafından yerinde yapılır.

  • 3A Arızası → İşletme sırasında alev sönüyor.

Çözüm → Fan ile alakalı bir sorundur. Gösterge sinyalinin ya da geriliminin işletme evresinde kesildiğini belirtir. Bu durumda işletme sırasında alev söner. Cihaz çalışma yapmaz. Cihazı resetleyerek çözümleyebileceğiniz bir arıza durumu değildir. Teknik açıdan sorunun yerinde görülmesi ve tespit sonrası çözümlenmesi gerekmektedir.

  • 3L Arızası → Fan gösterge sinyali ya da gerilimi, işletme evresinde kesildi.

Çözüm → Fanın gösterge sinyali hazırlık evresinde ya da işletim evresinde değil. Belirli bir süre sonrasında hava naklinin olmadığını yani hava akışının sağlanmadığını belirtir. Maksimum 3 resetleme işlemi uygulayın. Sorunda düzelme olmuyor ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • 3Y Arızası → Fan düzgün çalışmıyor.

Çözüm → Hava akışına yardımcı olan fanın çok hızlı döndüğünü veya çok yavaş çalıştığını belirten arıza kodudur. Fan ile alakalı meydana gelen bu sorunda cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise mutlaka Buderus Servisi yardımı alın.

  • 4A Arızası → Gidiş sensörü ya da emniyet sensörü °C nin üstünde sıcaklık algıladı.

Çözüm → Kalorifer gidiş suyu sıcaklığının  °C nin üstünde olduğunu algılayan gidiş sensörünün veya emniyet sensörünün oluşturduğu bir arıza durumudur. Birkaç resetleme işlemi yapmalı, sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

  • 4E Arızası → Gidiş ve emniyet sensörü arasında kısa devre oluşumu.

Çözüm → Sensör testinin başarısız olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • 4L Arızası → Emniyet sensör sorunu.

Çözüm → Gidiş suyu sıcaklık sensörü ya da emniyet sıcaklık sensörleri kendi arasında veya şaseye kısa devre yaptığında, gidiş suyu sıcaklık sensörü ya da emniyet sıcaklık sensörü °C üstünde kalorifer gidiş suyu sıcaklığı okuduğunda bu sorun yaşanır. Birkaç defa resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

  • 4P Arızası → Gidiş ve emniyet sensörü kontak uçları bağlı değil veya sensör arızalı.

Çözüm → Gidiş sıcaklık sensörü ile emniyet sensörü kontaklarının kesik olduğunu ya da su sensörlerde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Cihaz bu durumda çalışmayacaktır. Birkaç resetleme uygulaması yapın. Yine de sonuç alamıyorsanız mutlaka Buderus Servisi’nden yardım almalısınız.

  • 6A Arızası → Ateşleme sorunu.

Çözüm → 4 denemeden sonra cihazın ateşlemeyi başarılı bir şekilde yapamadığını belirten arıza kodudur. 

  • 6C Arızası → Brülör çalışmaya başlamadan önce iyonizasyon akımı okundu.

Çözüm → Brülör çalışmaya başlamadan önce ve kapandığında iyonizasyon akımının okunduğunu yani alevin yanma öncesi veya yanma sonrası devam ettiğini belirten arıza kodudur. Anakart gaz valfi veya iyonizasyon elektrodu gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm adına mutlaka Buderus Servisi çağırmalısınız.

  • 6L Arızası → İşletim aşamasında alev sönüyor.

Çözüm → İşletim aşamasında alevin söndüğünü ve cihazın arızaya geçtiğini belirtir. Bu durumda cihazı resetlemenize gerek yoktur. Teknik açıdan sorunun yerinde tespit edilmesi ve müdahale edilmesi gerekir. Mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • 7C Arızası → Şebeke gerilimi kilitlemeli bir arıza nedeni ile kesilmiş.

Çözüm → Birkaç resetleme işlemi uygulamalı, sorun hala devam ediyor ise mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

  • 9A – 9H – 9L – 9P – E1 – E4 -EA – EC Arızaları → Kumanda paneli arızası.

Çözüm → Ekranda beliren bu arıza kodlarının anlamı kumanda panelinde sorun olmasıdır. Bu durumda birkaç kez resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda eğer düzelme olmaz ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • 9F Arızası → Gaz armatörü kontakları kesik.

Çözüm → Birkaç resetleme işlemi uygulamanız gerekir. Gaz valfi kontaklarının kapalı olduğunu belirtir. Cihaz bu durumda ateşleme yapamaz ve doğal olarak çalışamaz. Gaz armatörü ya da elektronik kartta sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • 9Y Arızası → Gaz valfinde kısa devre.

Çözüm → Gaz valfinde kısa devre olduğunu belirten arıza kodudur. Gaz valfinde veya kablolarında sorun olabilir. Birkaç kez resetleme işlemi deneyin. Düzelme olmaz ise servis müdahalesi gerekmektedir.

  • EF Arızası → KIM kontakları gevşek ya da kısa devre yapmış.

Çözüm → Kumanda panelindeki platinde EEPROM gevşek ya da kısa devre durumu söz konusu olduğunda yaşanılan bir arıza durumudur. Resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur, yapsanız da sorunda düzelme olmayacaktır. Uzman yardımı almalısınız.

  • rE Arızası  Resetleme işlemi gerçekleşiyor.

Çözüm → Reset tuşuna 5 saniye kadar basılı tutulduğunda ekranda belirir. Yalnızca kilitleme arıza durumlarında yanı yanıp sönen arıza durumlarında yapılabilir. Bir arıza durumu değildir.

Buderus Logamax U Arıza Kodları

  • E ve F ledi yanmıyor G ledi yanıyor ise →Limit termostat sorunudur.

Çözüm → Arıza durumunda önce kombi su basıncının düşük olmadığından emin olmalı, basınç düşükse ise su basma işlemi uygulamalısınız. Ardından petek ve tesisat vanalarını kontrol etmeli, vanalar kapalı ise açmalısınız. Son işlem olarak kombiyi resetlemelisiniz. İşlemlere rağmen sorunda düzelme olmuyorsa; eşanjör, pompa, kart, sensör gibi parçalarda arıza olabilir. Ayrıca tesisat filtresinde veya tesisatta tıkanıklık olabilir.

  • E ve F ledi yanmıyor G ledi yanıp sönüyor ise → Düşük su basınç sorunudur.

Çözüm → Bu durumda su basıncı yeterli değildir ve tesisata su basmanız gerekir. Logamax U kombiye su basma işlemi ve detayları için linki tıklayabilirsiniz.

  • E yanmıyor, F yanıp sönüyor, G yanıyor ise → Ateşleme sorunudur.

Çözüm → Genelde sık yaşanan sorunlardan biridir. Bu durumda dairenizdeki gaz girişlerini kontrol edin. Gaz girişlerinin yani gaz vanalarının açık olması gerekir. Gaz vanaları açık ise bu durumda kombiye de gaz geliyordur. Birkaç kez resetleme işlemi yapın. Sorun yine de düzelmez ise mutlaka servis yardımı alın. Ateşleme sorunlarında; gaz valfi, anakart ya da iyonizasyon ateşleme elektrotlarında sorun olabilir. Buderus Servisi’ni aramalı yardım almalısınız.

  • E ledi yanmıyor, F ve G ledi yanıyor ise → Alev sorunudur.

Çözüm → Ateşleme işleminin başlangıcında yanlış bir alev sinyalinin tespit edildiğini belirtir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan yapılması gereken cihazı resetlemektir. Alev hissedilmediği zaman karşınıza çıkan bir arıza durumudur. Bu durumda resetleme sonrasında düzelme olmaz ise anakart, gaz valfi ve iyonizasyon elektrodunda sorun olabilmektedir. Teknik açıdan her daim işin uzmanından yardım almanız gerekmektedir.

  • E ledi yanıyor, F yanmıyor, G yanıp sönüyor ise → Gidiş suyu sensör sorunu.

Çözüm → Kalorifer sensöründe arıza olduğunda, ya da kablolarda kısa devre durumu temassızlık olduğunda bu sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almak gerekir. Teknik açıdan tespit ve müdahale için mutlaka Buderus Servisi’ni aramalısınız.

  • E ve G ledi yanıp sönüyor, F ledi yanmıyor ise → Sıcak su sensör sorunu.

Çözüm → Bu arıza durumunda sıcak su sensörü arızalı olabilir ya da kablolarına kısa devre temassızlık gibi durumlar söz konusu olabilir. Net tespitin yerinde yapılması gerekir. Bu nedenle de uzman servis ekipleri tarafından yerinde görülmesi gerekir. Bu arıza durumunda Buderus Servisi ile görüşmelisiniz.

  • E,F ve G ledi yanıp sönüyor ise → Donma durumudur.

Çözüm → Bu sorunda sensör kombideki sıcaklığın 2°C altında olduğunu ve eşanjörün bu sebeple donduğunu tespit ediyor. Bu nedenle arızaya geçiyor sıcaklık 5°c ye ulaşıncaya dek ateşleme yapılması tavsiye edilir. Bu durumda uzman servis yardımı alırsanız sorun tespit edilir ve problem çözümlenir.

Buderus Logamax U Arıza Kodları

  • 40°C LED i Yanıp Sönüyor → Düşük su basıncı veya aşırı ısınma sorunu.

Çözüm → Öncelikle su basıncını kontrol edin. Basınç değeri 1 barın altını gösteriyor ise tesisata kombi altında monteli durumda olan doldurma musluğu ile su basmalısınız. Su basıncının 1 ile 2 bar arasında olması gerekir. Kombiye su basmanıza karşın arızada düzelme olmazsa veya su basıncı ideal seviyedeyse kombide aşırı ısınma sorunu olabilir. Bu durumda cihaz petek konumunda ise en az 3 petek vanası açık olmalıdır. Kombi altındaki borular üzerindeki vanalar açık olmalıdır. Yine de sorunda düzelme olmuyorsa uzman yardımı almak gerekir. Ana eşanjör, pompa, üç yollu vana, sensör, kart gibi parçalarda sorun olabilir. Kalorifer tesisatı tıkalı ve kalorifer filtresinde tıkanıklık olabilir.

  • 50°C LED i Yanıp Sönüyor → Alev algılanmıyor.

Çözüm → Ateşleme devresinde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman önce konutunuza gaz geldiğinden kesin emin olmanız gerekmektedir. Yani ocağınız doğalgazlı ise ocağın çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz. Ocak çalışır durumda ise dairede gaz vardır ve sorun kombi ile alakalıdır. Ocak da çalışmıyor durumda ise gaz sorunu olabilir. Gaz vanalarına bakın kapalı ise açın. Açıksa yine de ocak ve kombide sorun yaşanıyorsa doğalgaz firmasını arayarak bilgi ve yardımları alın. Ocak çalışıyorsa kombi yanındaki gaz vanasına bakın. Kapalı ise açın. Kombiye birkaç defa reset atın. Hala bir sonuç elde edemiyorsanız Buderus Servisi’ni arayın. Anakart, gaz armatörü, elektrotlarda sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için arızanın yerinde görülmesi şarttır.

  • 60°C LED i Yanıp Sönüyor → Prosestat işletme sırasında açılıyor.

Çözüm → Diferansiyel basınç şalteri ya da hava akış kontrol sensörü olarak bilinen prosestatın işletim sırasında açıldığını belirten bir arıza durumudur. Prosestat veya elektronik kart gibi parçalarda sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için servis çağırmanız gerekir.

  • 70°C LED i Yanıp Sönüyor → Prosestat ateşleme sırasında devrede değil.

Çözüm → Ateşleme devresinde yani sıcak su talebi olduğunda prosestatın çalışması gerektiği yerde çalışmadığını yani devreye girmediğini belirtir. Bu durumda sorun prosestat, fan veya elektronik kartta olabilir. Baca sorunu da olabilir. Servis müdahalesi gerekeceği için uzman desteği almalısınız.

  • 80°C LED i Yanıp Sönüyor → Fan motoru devir hızını sağlayamıyor.

Çözüm → Devirli fan hızında sorun olabileceğini belirten bu arıza durumunun birçok sebebi bulunmaktadır. Fan arızalı olabilir, elektronik kartta problem olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramanız gerekir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir