instagram story bakanlar / Instagram hikayeme en çok kim baktı?

Instagram Story Bakanlar

instagram story bakanlar

Öncelikle İnstagram’ın yaptığınız her hareketi sizlere daha ilgili içerikler sunabilmek için kayda aldığını bilmeniz gerekiyor. Yani kimin fotoğraflarını beğendiğiniz, videolarını izlediğiniz ne kadar mesajlaştığınız hatta profilini ne sıklıkla ziyaret ettiğiniz bile geçmiş kayıtlarında tutulmaktadır. 

Hikayelerinize bakanlar sıralanırken ise bu bilgiler kullanılır ve size en çok ilgilendiğiniz kişiler başta gösterilmeye çalışılır. Genel olarak bunlar profiline baktığınız, gönderilerini beğendiğiniz hatta hesabınız bağlıysa Facebook‘ta eklediğiniz kişilerdir. İnstagram hikayenize bakanları birkaç sefer kontrol ettiğinizde ise aynı kişileri hep başta göstermek yerine İnstagram onları daha aşağı atmayı tercih etmektedir.

Kesinlikle Instagram, storylere bakanların nasıl sıralandığına dair algoritmayı resmi olarak açıklamıyor. Böylece yüzde yüz kesin olarak konuşmak zor ancak burada yazılanlar, bizim tecrübelerimiz ve araştırmamız sonucu oluşturduğumuz en mantıklı teorilerden biridir.

Instagram Hikayeye Bakanlar Nasıl Görünür?

Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür. Peki bu liste neye göre belli oluyor. Kimilerine göre bu liste aynı paylaşıma bakılma sıralamasına göre, kimine göreyse etkileşimde bulunulan kişilere göre diyor. Instagram&#;dan resmi bir açıklama olmamasına rağmen yapılan araştırmalar önemli verileri gözler önüne seriyor.

Hikayeye bakan kişiler arasında en üstte yer alan ilk kişinin profiline siz fazla bakıyorsunuz veya o kişi sizin profilinizde sıklıkla geziniyor ve resimlerinize bakıyor. Bu yüksek bir olasılık. Çünkü story attığınızda dikkat edecek olursanız en çok etkileşime girdiğiniz yani sohbet ettiğiniz, resim attığınız veya resimlerini beğendiğiniz kişi üst sırada yer alacak. Orta sıralarda yer alan kişilerde daha az takip edilen kişiler. En son sıralarda da genellikle sizi takip eden ama sizin takip etmediğiniz kişiler yer alıyor. Bu ilk 3 sıralama her zaman aynı kalmıyor. Genellikle ilk 5 arasında değişiklik olsa da hep kendi içerisinde isimler değişiyor. Yani bu hafta içinde A kişisi 1., B kişisi 2, C kişisi 3 ve D kişisi 4. Sıarad ise sonraki hafta B kişisi 1, A kişisi 2, D kişisi 3 ve C kişisi 4. Sırada yer alıyor.

Eğer Story(Hikaye) izlenmeleriniz 50 kişinin altında ise sıralama ilk bakan üstte son bakan altta olarak ilerlemekte.

Yani takipçi sayınız azsa ve storylerinizi az kişi görüyorsa hikaye sıralaması kronolojik olarak sıralanıyor.

Eğer Story(Hikaye) izlenmeleriniz 50 kişinin üstünde ise, sıralamaya farklı bir algoritma dahil oluyor.

Özellikle bu algoritmayı etkileyen faktörleri sıralayalım:

  • Profil Ziyareti
  • Mesaj Sayısı
  • İlgi Alanı
  • Yorum
  • Beğeni
  • Etkileşim

Kısacası bu algoritmanın işleyişi şu şekilde Eğer bir kişi sizin hiçbir fotoğrafınızı beğenmemişse, başka bir deyişle herhangi bir etkileşimde bulunmamışsa ama her zaman story izlenmelerinde en üstlerde çıkıyorsa bu kişi çoğu zaman profilimize girip geziyor demektir.

Son olarak demek oluyor ki, Instagram, story izleyenlerin en üstünde yer alan kişilerin sıralaması profil ziyareti başta olmak üzere, ilgi alanları, mesaj sayısı, etkileşim gibi sinyallerin ortalamasını alarak bize liste halinde sunuyor diyebiliriz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

İnstagram story bakan kişiler neye göre sıralanır

16 Ekim -

İnstagram story, instagram story’e bakanlar, instagram story’e bakanlar neye göre sıralanır, instagram story izleyenler, hikaye arşivleme, post arşivleme nedir?

İnstagram story kısmında şüphesiz bu yazıyı okuyan çoğu kişi bir anısını veya sevdiği bir fotoğrafı paylaşmıştır. Eskiden post olarak atılan fotoğraflar yılında İnstagram story özelliği gelmesiyle hikaye şeklinde atılmaya başlandı. Atılan hikaye profilimizde 24 saat duruyor ve bakan kişileri görebiliyoruz. Hikayemizi izleyenler ise belirli sıraya göre sıralanır. Bazı isimler her seferinde en yukarılarda görülse de bazıları hep aşağıda yer alır. Bu durum merak konusu? İnstagram tarafından bu konu hakkında net bir açıklama yapılmaması merakları daha da arttırdı. Çoğu kişi profilinde gezinen kişilerin en üst sırada yer aldığını düşünse de sıralamanın böyle olmadığı açıklandı. Peki dizilim neye göre yapılıyor ve bunun belirli bir algoritması var mı? Bizim sıklıkla profiline baktığımız kişiler mi bakan kişilerde en üst sırada yer alıyor yoksa bizim profilimizde gezinenler mi üst sıralarda. Stalk yapmakla bir ilgisi var mı? İşte bu soruların net bir cevabı olmasa da belirli bir algoritmaya dayandığı düşünülen fikirler arasında.

İlk olarak şu fikir benimseniyor. Hikayeye bakan kişiler arasında en üstte yer alan ilk kişinin profiline siz fazla bakıyorsunuz veya o kişi sizin profilinizde sıklıkla geziniyor ve resimlerinize bakıyor. Bu yüksek bir olasılık. Çünkü story attığınızda dikkat edecek olursanız en çok etkileşime girdiğiniz yani sohbet ettiğiniz, resim attığınız veya resimlerini beğendiğiniz kişi üst sırada yer alacak. Orta sıralarda yer alan kişilerde daha az takip edilen kişiler. En son sıralarda da genellikle sizi takip eden ama sizin takip etmediğiniz kişiler yer alıyor. Bu ilk 3 sıralama her zaman aynı kalmıyor. Genellikle ilk 5 arasında değişiklik olsa da hep kendi içerisinde isimler değişiyor. Yani bu hafta içinde A kişisi 1., B kişisi 2, C kişisi 3 ve D kişisi 4. Sıarad ise sonraki hafta B kişisi 1, A kişisi 2, D kişisi 3 ve C kişisi 4. Sırada yer alıyor.

Sizde sıralamayı merak ediyorsanız bakan kişileri açıp ilk 5 kişi arasında etkileşiminizin ne derece olduğunu düşünüp, profiline bakma durumunuza göre sağlama yapabilirsiniz. Yani yukarıda belirtilen ve en yüksek olasılığa sahip olan duruma göre sizinle ne kadar yakınlığı bulunduğu, sizinle ne kadar etkileşimde olduğu ve profilinize baktığı sıralamadaki yerini belirliyor. Sadece sohbet değil; beğeni, yorum da bu kısımda etkili olan faktörler arasında.

Diğer benimsenen fikir ise şu şekilde: Story’inize bakan kişiler arasında instagram’da daha aktif olan kişi üst sıralarda yer alıyor. Yani A kişisi instagram’da her gün resim atıyor, hikayeleri takip ediyorsa bakan kişiler arasında ilk sıralarda çıkması muhtemel. Ama üstte anlattığımız duruma göre geçerliliğinin daha az olduğu düşünülmekte.

Hikaye arşivleme nedir?
Bazen hikaye attığımızda attığımız fotoğraf hoşumuza gider ve 24 saat sonra silinmemesini isteriz. Post olarak da profilde gözükmesini istemiyorsanız bu durumu hikayeyi arşivleyerek çözebilirsiniz. Hikayeyi arşivlediğinizde isterseniz kayıtlı profil kısmından herkese açık şekle getirebilir isterseniz sadece siz görebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Eğer kayıtlı hikayeler kısmında kişi baktığında görülmesini istiyorsanız 24 saat geçtikten sonra silinmez ve kayıtlı story kısmında görülür. Ama bu kısımda bakan kişileri göremezsiniz. Arşivlerseniz ise yıl ve gün olarak ne zaman atıldığını siz görebilir ve istediğiniz zaman tekrar profilinizde paylaşabilirsiniz. Aynı özellik atılan postlar içinde geçerli. Post attınız ve daha sonra kararsız kaldınız.

Silmek veya silmemek arasında kaldığınız zaman postu arşive atıp geçici olarak kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Postu arşiv kısmından siz görseniz de başkaları göremez ve sizin sildiğinizi zanneder. İstediğiniz zaman eski tarihinde olacak şekilde postu geri yükleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası