ip çakışması nedir / IP Çakışması Nedir? (Çözüm) » TechWorm

Ip Çakışması Nedir

ip çakışması nedir

Windows IP adresi çakışması algılandı. Ne yapalım?

Windows'ta oldukça farklı hatalar görebilirsiniz. Ve bugün size İnternete bağlanırken sıklıkla görülebilen "Windows IP adresi çakışması algılandı" hatasının çözümünden bahsedeceğim. Bir yönlendirici aracılığıyla dahil. Windows 10, Windows 8 ve Windows 7'de, hata penceresinde basit ve anlaşılır bir açıklama okuyabilirsiniz: "Bu ağda zaten aynı IP adresine sahip bir bilgisayar var."

Ve işte hata penceresinin kendisi:

Windows IP adresi çakışması algılandı

Ve eski güzel Windows XP'deki hata:

IP adresi çakışma hatası Windows XP IP adresi çakışması algılandı

Bu hata çoğunlukla bir yönlendiriciye (yerel bir ağa) bağlanırken ortaya çıkar. Evde veya iş yerinde bir yerde. Bir hata görünürse, bilgisayarınızın zaten ağdaki başka bir aygıt tarafından kullanılan bir IP adresi almaya çalıştığı anlamına gelir. Bu nedenle, IP adresleri arasında bir çelişki vardır. Hata aslında nadirdir, çünkü varsayılan olarak yönlendirici IP adreslerini otomatik olarak dağıtacaktır. Ve çatışma olamaz. Ancak, yönlendirici IP'yi otomatik olarak dağıtsa (DHCP sunucusu bundan sorumludur) ve bazı nedenlerden dolayı, zaten başka bir aygıt tarafından kullanılan bilgisayara statik bir IP adresi kaydetmiş olsanız bile, "Windows IP adresi çakışması algılandı" hatası belirir.

Önemli bir nokta! Bu sorunla evde değil, iş yerinde bir yerde karşı karşıya kalırsanız, o zaman herhangi bir ayarı kendiniz değiştirmenizi tavsiye etmiyorum. Bu ağın işletilmesinden sorumlu kişiyle iletişime geçmek daha iyidir.

Herkes ayarlara gitmeden önce birkaç ipucu:

  • Öncelikle, yönlendiricinizi ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterlidir.
  • İnternet doğrudan bilgisayara bağlıysa (yönlendirici olmadan), ağ kablosunu çıkarıp tekrar bağlamayı deneyebilirsiniz. Bu yardımcı olmazsa, sağlayıcınızın desteğiyle iletişime geçin. Büyük olasılıkla, IP adreslerinin çakışması kendi hatalarından kaynaklanmıştır.
  • "Ağ bağdaştırıcıları" penceresinde, "Ağ Bağlantısı" bağdaştırıcısını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Windows 10'da buna "Ethernet" denir. Ve tekrar açın.

Bütün bunlar yardımcı olmazsa, ağ bağdaştırıcısı için IP ayarlarını kontrol etmeniz gerekir. İki seçenek vardır: adreslerin otomatik olarak alınmasını ayarlayın ve bu işe yaramazsa, statik adresleri kaydedin.

Windows 10, 8, 7, XP'de IP çakışması hatası nasıl düzeltilir

"Ağ ve Paylaşım Merkezi" ne gidin ve "Adaptör adaptörlerini değiştir" e gidin.

Windows 10'da IP adresi çakışması

Ardından "Ağ Bağlantısı" veya "Ethernet" adaptörüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i açın.

Ethernet adaptörü özellikleri

"IP Sürüm 4 (TCP / IPv4)" üzerine tıklayın, ardından "Özellikler" düğmesine tıklayın. Orada ayarlanmış herhangi bir parametreniz varsa, IP ve DNS'nin otomatik olarak alınmasını ayarlayın. Bunun gibi:

Adres çakışması durumunda otomatik IP edinimi

Bilgisayarı yeniden başlatın. Bundan sonra İnternet çalışmadıysa veya başlangıçta orada otomatik makbuz ayarladıysanız, gerekli parametreleri manuel olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Statik IP adresleri: çatışmaya bir çözüm olarak

Kişisel olarak, statik IP adreslerine karşıyım. Tüm cihazlarda otomatik makbuz ayarlamak daha iyidir. Ve sonra er ya da geç, hata tekrar ortaya çıkacaktır. Ancak bu sorunu acilen çözmeniz gerekiyorsa, statik adresli seçenek kullanışlı olabilir.

Ayarları yukarıda gösterdiğim gibi açın. Ancak otomatik ayarlar yerine, anahtarı "Aşağıdaki IP adresini kullan" ın yanına koyarız. Ve sonra IP adresini, alt ağ maskesini ve varsayılan ağ geçidini kaydetmemiz gerekir.

  • IP adresi - burada, bilgisayarımızın yönlendiriciden alacağı adresi belirtmeniz gerekir. Önce yönlendiricinizin IP adresini bulmalısınız. Büyük olasılıkla veya 'dir. Ardından son rakamı değiştirin. 'ün üzerinde reçete yazılması arzu edilir. Örneğin: yönlendiricimin IP adresi varsa, o zaman yazıyorum.
  • Alt ağ maskesi - otomatik olarak atanacaktır.
  • Varsayılan ağ geçidi, yönlendiricinin IP adresidir. Benim durumumda
  • DNS adresleri kaydedilebilir: /

Bunun gibi:

Bir çakışma olduğunda IP adreslerini değiştirme

Bence bu adımlar hatayı gidermenize yardımcı oldu ve bilgisayarınızdaki İnternet hala çalıştı. Yorumlara yazın, sorular sorun!

IP çakışması, internet kullanıcılarının yaygın olarak karşılaştığı sorunlardan biridir. Cihazınızı kullanırken eğer bununla ilgili bir hata mesajı ile karşılaşmışsanız sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini merak etmeye başlamışsınızdır.

Sorun çok yaygın olmasa da sizin gibi birçok kullanıcı bu sorunla karşılaşıyor. Neyse ki bu hataya karşı atılabilecek adımları öğrenmeye çok yakınsınız. Bu yazının sorunun ne olduğunu ve ortaya çıkması hâlinde nasıl çözüleceğini öğreneceksiniz.

IP Çakışması Nedir?

Bu, aynı ağa bağlanmak isteyen iki ya da daha fazla cihazın aynı IP adresine sahip olması hâlinde ortaya çıkan bir hatadır. IP adresi, ağın bir cihazı tanımlamanın yoludur. Modem, ağa erişecek olan cihazları seçebilmek için bu IP adreslerini kullanır.

Çalışma biçiminden ötürü bir ağdaki iki ya da daha fazla cihazın aynı IP adresine sahip olmaması gerekiyor. Birden fazla cihaz aynı IP adresini paylaşırsa bu durumda bir çakışma söz konusu olur. Dolayısıyla aynı IP adreslerine sahip cihazların internet bağlantısı doğru bir şekilde sağlanamaz.

IP Çakışması Sorunu İçin Çözüm Yolları

IP Çakışması Çözümü Nedir?

  • Windows + S tuş kombinasyonunu kullanarak arama bölümünü açın.
  • Arama kutusuna &#;Denetim Masası&#; yazıp denetim masasına girin.
  • &#;Ağ ve İnternet&#; seçeneğinin altındaki &#;Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle&#; seçeneğine basın.
  • Sol kısımdan &#;Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin&#; seçeneğine tıklayın.
  • Bağlı olduğunuz ağın üzerine sağ tıklayın.
  • &#;Özellikler&#; seçeneğine basın.
  • &#;İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)&#; seçeneğinin üzerine basın.
  • &#;Özellikler&#; butonuna tıklayın.
  • &#;Aşağıdaki IP adresini kullan&#; seçeneği işaretli ise bunu &#;Otomatik olarak bir IP adresi al&#; seçeneği ile değiştirin.
  • &#;Tamam&#; butonuna basın.
  • &#;Wi-Fi Özellikleri&#; penceresinde &#;İnternet Protokolü Sürüm 6&#; varsa onun da üzerine bir kez basın.
  • &#;Özellikler&#; butonuna tıklayın.
  • &#;Otomatik olarak IPv6 adresi al&#; seçeneğini işaretleyin.
  • &#;Tamam&#; butonuna basın.

Yukarıdaki adımların yanı sıra şu adımları takip ederek yeni bir IP adresi almayı da deneyebilirsiniz:

  • Windows + S tuşlarına basın.
  • Arama kutusuna &#;cmd&#; yazıp Komut İstemi&#;ni açın.
  • Komut satırına &#;ipconfig /release&#; yazıp enter tuşuna basın.
  • &#;ipconfig /renew&#; yazıp bir daha enter tuşuna basın.

Bu yöntemi sorunun ortaya çıkmasına neden olan iki cihazdan birinde uygulayabilirsiniz. İkiden fazla cihaz varsa işlemi her cihazda ayrı ayrı yapabilirsiniz.

 Google News

Bilgisayarda kimi zaman uyarı olarak karşımıza çıkan IP çakışması sorunu kimi zaman da uyarı vermeksizin sürekli bağlantı kopmaları olarak görünüyor. Peki IP çakışmasısorunu nasıl çözülür ?

IP ÇAKIŞMASININ NEDENİ

IP çakışmasının başlıca nedenlerinden birisi bir çok bilgisayarın aynı modeme bağlanarak ağ kurulumu esnasında &#;elle yapılandır&#; seçeneğini seçmedikleri taktirde oluşmaktadır. IP çakışması sadece birden fazla bilgisayarın tek bir ağa bağlanması ile ortaya çıkmaktadır. Yani tek bir bilgisayarda IP çakışması sorunu ile karşılaşamazsınız.

IP çakışmasısorunu kimi zaman kendi kendine bilgisayara reset atıldığında düzeldiği gibi, kimi zaman da modeme reset atıldıktan sonra otomatik IP atayarak düzelebilmektedir. Ancak yine de düzelmeyen durumlarda aşağıdaki iki adımı uygulamanız gerekir:

denetim-masasi
1-) IPConfig Komutu

Bu komut satırı ile birlikte IP adresini komut yolu ile otomatik olarak atama işlemini sağlamaktadır. İlk olarak Başlat > Çalıştır > CMD yazın ardından karşınıza çıkan ekrandan ipconfig/release yazıp entere basın.

Bu işlemi yaptıktan sorna bilgisayarınızın DHCP sunucusu otomatik olarak IP atama işlemini sağlayacaktır. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve sorunun çözüldüğünü kontrol edin.

2-) İnternet Protokolü Ayarları

İlk olarak Başlat > Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi sekmesine tıklayın. Buradan &#;Yerel Ağ Bağlantısı&#; veya &#;Kablosuz Bağlantı&#; seçeneğine tıklayın. Açılan pencereden &#;Özellikler&#; sekmesine tıklayın.

ip-adresi-atama
Aşağıda paylaşmış olduğum ekran görüntüsünde de &#;IP adresini otomatik olarak al&#; dedikten sonra tamam deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık IP adresleriniz otomatik olarak gelmeye başlayacaktır.

ip-cakismasi
NOT: Eğer otomatik olarak al seçeneği işaretliyse manuel IP adresi yazmanız gerekebilir. Manuel olarak IP adresi girmek için de internet hizmetini almış olduğunuz firma ile iletişime geçmelisiniz.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası