o ile hayvan / Ö ile hayvan, Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri, ö ile başlayan hayvanlar hangileridir

O Ile Hayvan

o ile hayvan

O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar

Günümüzde binlerce hayvan türü bulunmaktadır. Ancak alfabetik olarak bakıldığı zaman başında O harfi olan hayvan çeşitlerinin de bir hayli fazla olduğu görülmektedir. Bu hayvanların kimi denizde, kimi karada, kimi ise hem denizde hem de karada yaşamaktadır. Egzotik isimlere ve türlere sahip olan bu hayvanlar meraklısı tarafından araştırılmaktadır.

O ile Başlayan Hayvanlar

Orman tavuğu: Kısa bacaklı, sülün ırkına ait bir türdür. 

Orangutan: Büyük bir maymun türüdür.

Oribi: Memeli bir antilop türüdür. Çevikliği ve atikliği ile bilinir.

Orman sivri faresi: Kirpiye benzerliği ile tanınan memeli bir hayvandır. Böcekle beslenir.

Oselo: Amerika bölgesinde yaşayan kedigillerden bir hayvandır. Ortalama 10/15 kg ve cm uzunluğunda olur.

Oklu kirpi: Kahverengi ve gri renkli ancak nadiren de beyaz renkli bir hayvandır. 60/90 cm boylarında ve kg ağırlığında okurlar.

Ova tilkisi: Amerika'da kurak bölgelerde görülen ve kulakları normal tilkiden daha büyük bir hayvandır.

Okapi: Zurafa ailesinden gelen bu hayvan çift toynaklıdır. Atı ve zebrayı andırır.

Ornitorenk: Hem karada, hem denizde yaşayan memeli bir hayvandır. Yumurtlayan ender memelilerden biridir. 

Opossum: Keseli sıçan olarak da bilinir. Amerika'da yaşar.

Oluklu kertenkele: Bir çeşit sürüngendir.

Oluklu balina : 27 metreye varan dünyanın en büyük ikinci hayvanı olma özelliğini taşır.

Başında O Harfi Bulunan Kuş Türleri 

Orman toygarı

Orman tırmaşık kuşu

Orman düdükçünü

Orman çıvgını

Orman alaca ağaçkakanı

Ortanca ağaçkakan

Başında O Harfi Bulunan Balık Türleri  

Okçu balığı

Orkinos

Ot Balığı

Otocinclus

Ophidion

Orfoz

Başında O Harfi Bulunan Böcek İsimleri

Orkide Peygamber Devesi

Oryantal Hamam Böceği

O harfi ile başlayan hayvan isimleri - O ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Bazı oyunlarda kullanmak için veya sadece meraktan birçok kişi O harfi ile başlayan hayvan isimlerini merak ediyor. Peki, O ile başlayan hayvan adları nelerdir? İşte, O harfi ile başlayan hayvan isimleri

O HARFİ İLE BAŞLAYAN HAYVAN İSİMLERİ

OKLU KİRPİ

Diğer kirpi türlerine kıyasla daha iri oklara sahiptirler. Sırtlarında ok benzeri dikenler olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı isimleri oklu kirpi olarak dikkat çekmektedir.

ORKİNOS

En büyük balık türlerinden birisi olan orkinos 1 tona kadar ağırlığa ulaşabilmektedir. Bu yüzden ton balığı olarak bilinir. Çok büyük bir balık türü olsa da oldukça hızlı hareket ettiği görülmektedir. Avlanma yetenekleri ise fazlasıyla gelişmiştir.

ORANGUTAN

Herkesin ismini duymuş olduğu orangutan oldukça iri bir yapıya sahiptir. Primates takımının Hominidae familyasına aittir. Orangutan ismimin kökeni ise Malezya ve Endonezya dillerine dayanmaktadır. Anlamı ise 'orman adamı' olarak bilinmektedir.

ORNİTORENK

Bu hayvan dünya genelinde oldukça az bir sayıya sahiptir. Çünkü ornitorenkler belli başlı bölgelerde hayatlarını sürdürmektedirler. Memeli bir hayvan olarak bilinse de yavrularını yumurta içerisinde doğururlar. Hem karada hem de denizde yaşayan dikkat çekici bir hayvan türüdür.

OVA TİLKİSİ

Kuzey Amerika'nın kurak bölgelerinde yaygın olarak yaşarlar. Köpek güller familyasına özgü bir türdür. Kızıl tilkiye göre küçüktür ancak kulakları daha büyüktür. Genellikle fare ve tavşan ile beslendikleri görülmektedir.

Ö ile başlayan hayvan isimleri

Öküz Çift sürmekte, kağnı çekmekte kullanılan, etinden yararlanılan, iğdiş edilmiş erkek sığırdır, Boğa damızlık olarak, öküz ise iş ve besi hayvanı olarak kullanılır. Ortalama kg gelebilen öküz, kg’lık yükü rahatça çekebilir. Traktörün giremediği yerlerde ziraatın temel direğidir.

Ördek, aynı zamanda kuğu ve kazları içeren su kuşu familyasındaki Anatidae familyasındaki birçok türün ortak adıdır. Ördekler Anatidae familyasındaki birçok alt aile arasında bölünür; Küfeler ve kazlar ördek kabul edilmediğinden monofotik bir grubu değil, takson formunu temsil ederler.

Örümcek, Eklembacaklılar şubesinin örümceğimsiler sınıfının örümcekler takımından türlerine verilen genel ad. Hemen hemen dünyanın her tarafında yaşarlar. rakamlarına göre familyada ve cinste toplanan türü bilinmektedir. Baş ve göğüs kaynaşmıştır. Karın, göğüse ince bir bel ile bağlanmıştır

Ö harfi ile başlayan çok bilinen hayvanlar

Ö ile başlayan hayvanlar

  • Öglena
  • Öksüz
  • Öküz
  • Öldürücü Dört Dişli Balık
  • Ölü Kafası
  • Öpücük Böceği
  • Ördek
  • Ördek Balığı
  • Ördek Midyesi
  • Örümcek
  • Örümcek Maymunu
  • Ötücü Kuşlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası