nureddin yıldıza sor / Nureddin Yıldıza Cübbeli Ahmed Hoca efendinin eksik reddiyesi - İstiklal Gazetesi

Nureddin Yıldıza Sor

nureddin yıldıza sor

HABERLER

HAKSÖZ-HABER

İslam adına söz söyleme konumunda kendini görenlerin herkesten çok daha fazla dikkatli, hikmetli, basiretli olmaları gerektiğini yaşadığımız birçok tecrübe fazlasıyla göstermekte. Allah'ın dini, Müslümanların izzeti, şerefi, namusu mezvubahis olduğunda sus pus olanlar, yalpalayanlar, yanlış konumlarına ayet ve hadis desteği arayanlardan tutun da şeyhini, hocasını, üstadını, hizbini, cemaatini ve nefsini her şeyin önünde tutmaya kadar birçok olumsuz durumla karşılaşılıyor. Hakkın, hakikatin, şahitliğin mekanı olması gereken minberler, şahsi müdafaa üssü, kayıkçı kavgası, ya Kur'an'ı tekeline alma aracı ya da hurafe aktarım merkezi haline gelebiliyor. Elbette buna ses çıkarmayan, itiraz etmeyen, bu tür kişi ve ortamları ıslah etmeyen cemaatin kabahati de en az yapanlar kadar büyük.

Son dönemde bir konferans üzerinden bir tartışma yürümekte. Nurettin Yıldız'ın iki yıl önce yatığı konuşmanın bir bölümü üzerinden Nurettin Hoca'ya adeta linç kampanyası yürütülmekte. Yıldız, meramını ve konuşmasının bütününü aktarmasına rağmen tartışmalar devam ediyor. Merve Şebnem Oruç, bugünkü yazısında meseleye başka bir açıdan yaklaşarak hoca, alim kabul edilen kişilerin eleştirilmemesi uğruna Kur'an-ı Kerim'in yanlış yorumlanmasına susmanın sonuçlarını ele alıyor.

Nureddin Yıldız’a neden tepki gösterdim?
Merve Şebnem Oruç

Geçtiğimiz hafta Nureddin Yıldız’ın eski bir dersinden 2 dakikalık bir kesit internete düştü ve ortalık karıştı. Yıldız ve sevenleri, bir saatlik dersin iki dakikalık kısmının kasıtlı olarak cımbızlanıp infiale sebep olsun diye servis edildiğini söylüyor, haklılar.

Söz konusu videoyu izlediğimde ben de sosyal medya hesabımdan Yıldız’a tepki gösterdim. Takipçilerimden gelen ‘Montaj bu, inanmayın’ iddiaları sonucu ‘Acaba?’ diye duraksama da yaşadım. Ancak montaj değildi. Doğrusu, konuşmanın genel dokusundan ayrı olan bu bölüm özenle seçilmişti. Lakin benim tepki vermeme sebep olan, tam da bu bölümde Yıldız tarafından ortaya konulan bilginin Kur’an-ı Kerim’e dayandırılmasıydı. 

Devam etmeden önce bir hususu açıklamak isterim. Fıkıh gibi konularda ehil değilim. Ehli olmadığım bir konuda, hele ki konu İslam ise, ehline danışmadan ağzımı açmam. Yani Yıldız’a verdiğim tepki, kafama göre bir tepki değil. 

Nitekim Yıldız, 6 yaşında birinin evlenebileceğine dair hükmü Talak Suresi’nin 4. Ayeti'ne dayandıran ilk kişi de değil. İslam düşmanları da boşanma konusunun anlatıldığı bu ayeti, aynen böyle yorumlayarak Kur’an’a saldırmak için zemin aramaktalar. Dolayısıyla bu konu ilk kez tartışılmıyor.

Kur’an ayetleri üzerine konuşmaktan, ayetleri referans göstermekten, yanlış yorumlarım korkusuyla aşırı derecede çekinirim. Buna rağmen buradaki durumu açıklamak üzere, ehillerinden öğrendiğim şekilde kısaca değinmek mecburiyetindeyim. Talak Suresi 4. Ayet, kadının boşanmadan sonra tekrar evlenebilmesi için gereken süreyi, yani iddet müddetini anlatıyor. Nasıl ki medeni kanunlarda, hamilelik ihtimaline karşı iddet müddeti düzenlemesi yapılmıştır, Kur’an da elbette ki bu konuya açıklama getirmiştir. Bu ayette kadınların hiç aybaşı olmayanlarının da iddet müddetinin üç ay olduğu belirtilir. Buradaki yanlış anlaşılma, tercümenin ‘kadınların henüz aybaşı olmayanları’ şeklinde yapılmasından kaynaklanmaktadır. Buradaki Arapça “lem” edatı Türkçe’deki “henüz” anlamını vermemektedir. Burada aybaşı olmama hali uzayan, adetten kesilen veya hiç aybaşı olmayan kadınlar kast edilmektedir. Bir kadın hayatında hiç adet görmeyebilir. Bunun genetik bozukluk gibi pek çok örneği vardır. 
Yıldız videoda, “Kafa karışıklığına gerek yok. ‘Aybaşı olmamışlar da üç ay beklesinler’ diyor. Kim aybaşı olmamış olur? Henüz çocuk… Peki, çocuk niye iddet beklesin ki? İddet boşanmanın sonucudur. Demek ki çocuk yaşta evlenmesi caiz ki boşanmaktan söz ediyor Kur’an-ı Kerim” diyor, ve tüm kadınların illa ki aybaşı olacağını şart koşmak suretiyle, aybaşı olmayanların ancak çocuk olabileceğinde karar kılıyor. Bu yanlış. Tekrar edelim de sıkıntı olmasın, bunu ben söylemiyorum, ehli söylüyor.

Yıldız isterse videonun bu iki dakikası hariç tamamında “Çocuk evliliği istismardır” desin, burada Kur’an-ı Kerim’e dayandırdığı kısımdan ötesini konuşmak bana zul geliyor. Çoğunlukça alim kabul edilen bir kişinin eleştirilmemesi uğruna Kur’an-ı Kerim’in yanlış yorumlanmasına susmak da bana doğru gelmiyor. Kaldı ki, buradan “Kur’an izin veriyor ama Nureddin Yıldız çocuk evliliğini kınıyor” gibi bir mana da çıkıyor ki, bu bana çok daha ters geliyor.

Gelelim işin başka bir kısmına. İmanı elde tutmanın bıçak üzerinde yürümek kadar zor hale gelmekte olduğu günler yaşarken, evlilik yaşının alt limiti gibi detay konular genelmiş gibi konuşulunca bir garip oluyorum. Mümin bir arkadaşımın çok güzel bir örnekle özetlediği gibi, halifelik düşerken “Seccadenin üzerinde sinek varken kılınan namaz kabul olur mu?” gibi konuları tartışan alimleri hatırlatıyor bu tarz detay mevzuların konuşa konuşa normalleştirilmesi bana. “Ben Charlie’yim?” demenin dinen sakıncalarını konuşacağımız yerde mesela, dünyada rüştüne erişen kadınların tutulduğu korkunç bir salgın hastalık mı vardır ki evlilik yaşının alt sınırı bu kadar çok konuşuluyor? Bir de buluğa ermeden evlenmeye Kur’an’ın ruhsat veriyor olduğunu söylemek, hastalıklı zihniyettekilere nasıl kapılar açıyor, varın siz düşünün. Bu tür yorumlar, tamiri zor kazalara yol açıyor. Bazen de daha kötülerine. “Mısır’da ‘Ölen kadınla 6 saate kadar cinsel birliktelik kurulabilir’ diye kanun teklifi verildi” rezilliği, bir ‘alim’in gerçek sözlerinin köşe yazılarına taşınmasıyla başladı ve hiç alakası yokken İhvan'ın üzerine yapıştı kaldı. Darbenin kendisi kadar darbeye giden yolun nasıl döşendiğini takip etmiş olanlara, özellikle çalışan kadın, çocuk yaşta evlilik ve bu gibi konular üzerinden İslamcıların nasıl hedef alındığını, bunların bir kısmına da ‘cesetle seks’ fetvası veren hoca gibilerin sebep olduğunu hatırlatmak isterim. Gayrimüslimlerin İslam’a saygı duymasını beklediğimiz kadar, bizim de İslam’ın üzerine titreme, İslam’dan nefret ettirmeme, İslam’ı sevdirme sorumluluğumuz var. Ve İslam’a karşı olan sorumluluklarımız, Müslümanların şahıslarına karşı olan vazifelerimizden önce geliyor. Vesselam.

YENİ ŞAFAK

Etiketler :evlilik, Merve Şebnem Oruç, Nureddin Yıldız, Nureddin Yıldız’a neden tepki gösterdim

Kuveyt türk ev almak fetva meclisi

Sultantoto 02

Kuveyt Türk Mobilgörüntülü görüşmeyle hemenmüşterimiz olun.

Türkiye'den almanya'ya ev taşıma

Katılım bankaları kâğıt üzerinde de olsa faizli işlem yapmıyorlar, görünen şekli ile onlardan ev almanın caiz olacağını zannediyoruz. Nureddin Yıldız. Nureddin

Kzl kuveyt türk

Siz de hayallerinizi süsleyen bir eve sahip olmak istiyorsanız, artık bu hayalinizi ertelemeyin!

Meclisi fetva almak türk kuveyt ev

Ben ev almaya niyetlendim, para açığımız var. Bazı cemaatlerin Kuveyt Türk den geri kalanını tamamlamalarında sakınca yok diyorlar.

Müteahhit firmaların devam eden (%85’ten az tamamlanmış) ya da bitmiş (%85 ve üzeri tamamlanmış) inşaat projelerinin gerekli koşullar sağlandıktan sonra bankamız tarafından müteahhit firmanın satışlarına hız kazandırarak desteklenmesini amaçlar.

Ev kuveyt almak meclisi fetva türk

İşte tam sizin ihtiyaçlarınıza yönelik olan Arsa/İş Yeri Finansmanı 60 aya varan vadelerde siz müşterilerimizin hizmetinizde

Kuveyt türk ktv fonu hesaplama

Tahsis ücreti müşteriden peşin olarak tahsil edilecektir. Ödenecek toplam tutar finansman tahsis ücretini içermemektedir. Bu tablo bilgi amaçlıdır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'ni hiçbir şekilde taahhüt altına sokmaz.

Kuveyttürk davet kodu

23 Apr — Şuan kirada oturuyoruz ve tl kira ödüyoruz kira yerine ev alıp taksit ödemek daha iyidir diye düşünüyoruz.

Kuveyt türk referans numarası sorgulama

Tahsis ücreti müşteriden peşin olarak tahsil edilecektir. Ödenecek toplam tutar finansman tahsis ücretini içermemektedir. Bu tablo bilgi amaçlıdır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'ni hiçbir şekilde taahhüt altına sokmaz.

Kredi kelimesi, parayı para ile satın almanın adıdır. Faiz de bunun adıdır. Bir yerde, para yine para ile arada bir ticari konu olmadan alıp veriliyorsa faiz de

Kuveyt türk yatırım fonu hesaplama

Fetva Meclisi. Fetva Sor Giriş Yap. Kategoriler Finans kurumlarından ev almak caiz değil midir? Kuveyt Türk Finans Kurumu.

Akarttoto

Kuveyt türkte islami sartlara uygun diye altin hesabi açtık. Altını fiziki olarak almak isteyince gr başına 15 TL alındığını öğrendim. Dinlediğim bazı fetva Rating: 2 · ‎1, reviews

Kuveyt türk altın puan caiz mi

Bu kurumlardan araba, ev vb. şeyler almak caiz midir? Maalesef, faiz ve faizin bağlantıları konusunda hadislerde belirtilen afet dönemine girdik ya da o

Kuveyt türk bakiye sorgulama

Arsa/İş Yeri Finansmanı'ndan yararlanmak için size en yakın şubemize gelebilir veya 0 Kuveyt Türk Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.

Meclisi ev türk fetva almak kuveyt

2B yasasından yararlanıp hak sahibi olmak istiyorsanız, Kuveyt Türk 2B Finansmanı tam size göre. Arazinizi peşin alarak, metrekareye kadar rayiç bedeli üzerinden %60, metrekarenin üstü için %44 peşin alım indiriminden yararlanabilir, ödemelerinizi size uygun taksitler halinde gerçekleştirebilirsiniz.

Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi için size en yakın Şubemize gelebilir veya 0  Kuveyt Türk Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.

Kuveyt ev meclisi türk almak fetva

katılım bankasından ev almak hakkında fetvalar ve islami açıdan yorumlamalar için sayfamızı ziyaret edeilirsiniz..

Kentsel Dönüşüm Finansmanı, Türkiye genelinde “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” olarak çıkan sayılı kanun kapsamında başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında gerekli finansman desteğini sağlamak üzere oluşturulan bir finansman türüdür. Mevcut kanuna göre, afet alanında olsun veya olmasın can ve mal güvenliğini tehdit içeren her mevcut konum kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlendirilmeye alınmaktadır. Mevcut kanun kapsamında, ilk olarak ülkemiz genelinde deprem afet riski öncelikli olan bölge ve meskenlerdeki mevcut yapıların yıkılması ve yerine deprem afet yönetmeliğe uygun modern yapılar yapılması planlanmaktadıseafoodplus.infol Dönüşüm sahasında olan ve riskli yapı raporunu alan binalar, projelendirme sürecinde yasa gereği BSMV’den muaf olacaktır. Konut ipoteği ile kullandırılan konut inşaat ve güçlendirme kredileri ve ticari işlem kapsamında değerlendirilen projeler, KKDF’den muaf olacaktıseafoodplus.info kullanarak riskli yapılarını yaptırmak veya başka yerden konut/işyeri edinmek isteyen hak sahipleri bağımsız bölüm başına Bin TL’ye kadar (5’ten fazla bağımsız bölüm için maksimum 1 Milyon TL) kullandıkları kredide aşağıdaki avantajlardan yararlanabilmektedirler. Konutta yıllık % 4 (aylık %), iş yerinde de yıllık % 3 (aylık %) kâr payı desteğinden yararlanmaktadır.

Kuveyt türk ev almak fetva meclisi

  • Amatic (Book of Aztec, Lovely Lady, Book of Fortune);
  • Yggdrasil (MultiFly!, HippoPop, Cazino Cosmos);
  • NetEnt (Space Wars, Dead or Alive 2 Feature Buy, Divine Fortune);
  • Play’n Go (Book of Dead, Legacy of Dead, Rich Wilde and the Tome of Madness);
  • Thunderkick (Midas Golden Touch, Big Fin Bay, Beat the Beast: Griffin’s Gold);
  • Microgaming (The Finer Reels of Life, Immortal Romance, Book of Oz);
  • Red Tiger (Gonzo’s Quest Megaways, What the Fox MegaWays, Wild Hot Chilli Reels);
  • Spinomenal (Majestic King, Book of Guardians, 4 Horsemen);
  • Boongo (Sun of Egypt 2, Book of Sun: Multichance, Hit the Gold!).

Kuveyt türk ev almak fetva meclisi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir