kürtçe orkestra müzikleri / Türkiye liseler arası müzik yarışmasında Kürtçe şarkı birinci oldu – Kuzey24

Kürtçe Orkestra Müzikleri

kürtçe orkestra müzikleri

Mersin'de Kürtçe Müzik Tartışması

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Gündeş, geçen pazar günü belediyeye ait Macit ÖzcanSpor Kompleksi'nde davetli olduğu düğünde Kürtçe müzik çalınınca orkestranın bir anda susturulduğunu öne sürdü. Gündeş, şöyle dedi:

"Oradaki yetkili düğün sahiplerine 'Talimat aldık kesinlikle Kürtçe müzik çaldırmayız. Çalınırsa elektriği keseriz' demiş. Kürtçe müzik çalınmadan düğün tamamlanmak zorunda kaldı. Bu anlayış ırkçı bir anlayıştır. 'Kürtçe şarkı söyleme' diyorsun. 'Sen de Türkçe söyleme' deseler kendini nasıl hissedersin Sayın Kocamaz."

Gündeş, Mersin'in Türkiye'deki diğer kentlere oranla çok farkındalık yaratmış bir kent olduğunu, bütün din, dil, kültürlerin bir arada barış içinde huzur içinde yaşadığı bir kent olarak tanındığını söyledi.

Gündeş, kentte herkesin birbirini anlayarak yaşamasını istediklerini bildirirken, bu durumun şimdiye kadar hep böyle geldiğini, ancak son günlerde kendilerine tesislerde düğün günü almış Kürt vatandaşlar açısından sıkıntı yarattığını kaydetti. BDP'li merkez Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, şöyle dedi:

"Belediyenin 2 tesisi var. Buralarda düğün yapılmaz. O nedenle orada yapılmayan düğünler diğer düğün salonlarında yapılabilir. Böyle bir çözüm de bulunabilir. Sayın Başkan, 'Biz hiçbir dile yasak getirmedik' diyor. Elbette bu kentte hiçbir yerde kimse bir dile yasak getiremez. Ama belediyenin sosyal tesislerinde böyle bir yasağın getirilmesi gerçekten anlamsızdır."

KOCAMAZ: 'YASAKLADIK' GİBİ BİR İFADEYİ KULLANMADIK

İddialar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı açıklamada bazı 'kerameti kendinden menkul,' ve kendilerine 'akil adam' görüntüsü vermeye çalışan zavallıların, iyi görünmeye, kendilerini iyi göstermeye çalışırken, Mersin'i nasıl bir girdaba çekmek istediklerinin farkında bile olmadığını söyledi. Başkan Kocamaz, şöyle konuştu: "Bu tür davranışlar gaflet, dalalet değilse bilin ki ihanettir. Olaylara at gözlüğü ile bakarak, toplumun çoğunluğunun görüş ve düşüncelerini dikkate almadan değerlendirme yapamazsınız. O görüş ve düşünceler, sadece size ait olarak kalır. Toplumu kendi düşüncelerinize mahkum edemez ve inandıramazsınız. Kaldı ki insanlar zaten her yerde, her dili istediği gibi konuşuyor, şarkısını söylüyor. Ancak, Belediye tesislerinde şu nazik ortamda gelişebilecek herhangi bir nahoş hareketin önüne geçmek de bizlerin en öncelikli görevidir. Kaldı ki biz 'Kürtçeyi yasakladık' gibi bir ifadeyi hiçbir zaman, hiçbir yerde kullanmadık, kullanmayız da. Aklıselim sahibi herkesin şu zor günlerde sinirlerine hakim olması, kışkırtıcı davranışlardan kaçınması, oyuna gelmemesi, kent barışına katkı koyması, tahriklere kapılmaması, Mersin ortak paydasında birleşerek üzerine düşeni yapması gerekir."

"KİMSEYLE BİR PROBLEMİMİZ YOK"

Mersin'de bir grubun kendi örf ve adetlerine göre düğün yapmak istediğini bir kısım marjinal grupların da bunları provoke etmenin gayreti içerisinde olduğunu savunan Kocamaz şöyle devam etti:

"Belediye tesislerinde zaman zaman yaşanan hadiselerle ilgili sosyal paylaşım sayfasından ve telefonla çeşitli şekillerde Mersin'de yaşayan insanlar bu hadiselerin kendilerini rahatsız ettiğini, burada insanların özellikle tahrik edildiğini ve insanların adeta birbirlerine düşürülmesine yönelik provokasyonlar olduğunu dile getiriyorlardı. En son bu bayrak hadisesinden itibaren de bizim üzerimize gelen insanların sayısı daha çok arttı. Belediyenin kendi müzisyenlerinin dışında o tesise dışarıdan sanatçı getirilmesini yasakladık. Şartlara göre oradaki sanatçı ile düğününü yapacak. Ama bunu provokasyona çevirmeye yönelik bazı kendini bilmezler, Mersin'in demografik yapısına rağmen insanları tahrik ederek birbirine düşürmenin, adeta ateşe körükle yaklaşmanın gayretini güttüler. Mersin'i bütün insanları ile birlikte barış ve huzur içerisinde yaşatacağız. Bizi hiç kimsenin kökeni ve inancı ilgilendirmiyor. Mersin'de Kürt vatandaşlarımızda var, Alevi vatandaşlarımızda var, Arap kökenli vatandaşlarımızda var, ağırlıklı olarak Yörük ve Türkmen vatandaşlarımızda var. Mersin'in bir barış ve huzur kenti olmasından rahatsızlık duyan bazı marjinal gruplar da, bu tür olayları insanları birbirine karşı kışkırtmak için kullanıyorlar. Biz Kürt kardeşlerimizle et ile tırnak gibi olmuşuz. Biz herkesi aklıselime davet ediyoruz. Orada, oranın kurallarına uyacak diye bir yazı alınıyor. O herkes için geçerli. Oraya gelecek zararlarla ilgili taahhüt alınıyor. Bunlarda gayet doğal ve geçmişten gelen bir hadisedir. Böyle bir olayda, orada herhangi bir provokasyon olduğunda zarar verilirse bunun bedelinin mutlaka o düğün sahiplerinin ödemesi gerekir. O nedenle biz herkesi daha akıllı olmaya, sakin olmaya ve itidalli davranmaya davet ediyoruz."

HDP HakkAri MilletvekiliAdil Zozani ise bu konuda İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede şu bilgilere yer verildi:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, Mersin'de belediyeye ait tesisler ile kentteki düğün salonları ve restoranlara tebligat göndererek, Kürtçe müzik çalınmasını yasakladığı iddiasına ilişkin malumatınız var mıdır? Eğer varsa, bu duruma ilişkin Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? Seçilmiş bir belediye başkanının, bir halkın dilini yasaklama ve yetkisini bir tehdit aracı olarak kullanması hem nefret suçu, hem de yetkisini kötüye kullanma anlamında açık bir suç değil midir?"

Kaynak: DHA

Son Dakika›Güncel›Mersin'de Kürtçe Müzik Tartışması - Son Dakika

Kürtçe şarkı Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması&#;nda birinci oldu

Gazi Mahallesi Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Şakal Müzik Topluluğu, Kürtçe şarkı ile katıldıkları liseler arası müzik yarışmasında birinci oldu.

Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Kürtçe şarkı birinci oldu

İrem Dülek (vokal), Civan Yucer (Vokal ve back vokal), Baran Kuşça (Santur), Şule Aykın (Piyano), Ruken Poyraz (Gitar), Havin Güzeldere (Bas Gitar), Sedef Balım Arslan (Erbane (def))'dan oluşan topluluk, orkestra kategorisinde birincilik, icra kategorisinde ise ikincilik, enstrümanda ise üçüncülüğün sahibi oldu.

'dan bu yana müzik çalışmalarını sürdüren ŞAKAL Müzik Topluluğu, adını Fizy Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" eserini yorumlayarak duyurmuştu. ŞAKAL Müzik Topluluğu'nun öğretmenleri Ruşen Gökçe, Dilan Özgün ve Gökhan Parlaktaş'tan oluşuyor.

Yarışmada "İcra" kategorisinde birinci İstanbul TED Atakent Koleji, ikinci İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, üçüncü İstanbul Özel Alman Lisesi oldu. "Orkestra" dalında ise birinci İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, ikinci İstanbul TED Atakent Koleji, üçüncü İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi ve Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi oldu.

Müzik ortak bir ifade aracı oldu!

Şakal Müzik Topluluğu'nda solist olarak yer alan İrem Dülek ise “Okula gelmemle birlikte toplulukla tanışma fırsatı buldum. 4 yıldır okulda müzik öğretmenlerimizin oluşturdukları atölyelerde müzik eğitimimi hem teorik hem de sosyolojik boyutuyla devam ettiriyorum. Çalışma sürecimiz çok keyifli bir şekilde devam etti. Müziğin bütün toplumlar için ortak bir ifade aracı olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

#kürtçe şarkı, türkiye, ali, ile, bir, için, Anadolu Lisesi, istanbul

Türkiye liseler arası müzik yarışmasında Kürtçe şarkı birinci oldu

Şakal Müzik Topluluğu, Kürt şarkıyla katıldığı 24’üncü liseler arası müzik yarışmasında birinci oldu.

İstanbul&#;da düzenlenen liseler arası müzik yarışmasına Kürtçe şarkı ile katılan grup birincilik ödülü kazandı.

Bugün açıklanan Türk Lisesi Müzik Yarışması sonuçlarına göre yarışmaya Kürtçe şarkı ile katılan İstanbul&#;daki Şair Abay Hazırlık Okulu Şakal Müzik Grubu &#;Orkestra&#; bölümünde birincilik ödülü kazandı.

Liseli Kürt grup yarışmada &#;Xoşe Hewraman&#; şarkısını seslendirdi ve &#;Orkestra&#; bölümünde birinci oldu.

Bu yılki liseler arası müzik yarışmasına Türkiye ve Kuzey Kürdistan&#;ın 30 ilinden grup ve kişi katıldı.

Final etabına ulaşan başarılı okullar, Seçici Kurul&#;un yüzde 75&#;i ve katılımcıların oylarının yüzde 25&#;inin değerlendirmesiyle belirlendi.

Şakal Müzik Topluluğu, ’dan bu yana müzik alanında çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Gazi Mahallesinde bulunan Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Şakal Müzik Topluluğu, üye öğretmenler Ruşen Gökçe, Dilan Özgün ve Gökhan Parlaktaş’tan oluşuyor. Topluluk, adını ilk olarak Fizy Liseler arası müzik yarışmasında Ali Ekber Çiçek’in Haydar Haydar eserini kendi üslubu ile yorumlayarak duyurdu.

İlgili

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası