2019 motosiklet satış rakamları / İki teker tam gaz devam - Sondakika Ekonomi Haberleri

2019 Motosiklet Satış Rakamları

2019 motosiklet satış rakamları

Pandemi motosiklet satışlarını artırdı

Pandeminin yarattığı etkiyle birlikte yeni ulaşım araçlarının arayışına yönelenlerin ilk tercihlerinden biri motosikletler oldu. yılında 1 milyondan fazla motosiklet yollardayken TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) Aralık verilerine göre bu rakam son 20 yılda yaklaşık 4 kat arttı ve 3 milyon bin adede ulaştı. Açıklanan rakamlar Türkiye’de ’in tamamında bin adet motosiklet satışı gerçekleştiğine işaret ederken, aynı süreçte Hindistan merkezli faaliyet gösteren Bajaj, fiyat-performans bazında spor segmentinde iddiasını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki satışlarını ikiye katlayan Bajaj, spor segmentinde yüzde 32,3’lük pazar payıyla sektörde lider oldu.

“Motosiklet güvenli, sağlıklı ve özgürlüğe alan açan bir ulaşım aracı”

Motosikletin yanı sıra Atv, Scooter ve elektrikli motosiklet gibi geniş ürün çeşitliliğine sahip Kuralkan Motosikleti Araçlar Türkiye Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, motosiklet sektörünün pandemi döneminde daha önce hiç tanımadığı, beklenti ve ihtiyaçlarına hâkim olmadığı yeni bir hedef kitleyle tanıştığını belirterek, “İnsanların bulaş riskini bertaraf etmek amacıyla bireysel ulaşıma yöneldiği bu dönemde, motosikletin ne kadar güvenli, sağlıklı ve bireysel anlamda özgürlük alanı yaratan bir ulaşım aracı olduğu daha iyi anlaşıldı. Özellikle ticari anlamda paket servislere olan ihtiyacın da katlanarak artmasıyla birlikte ’de yüzde 34,81 büyüme kaydeden sektör, bu oranı ’de yüzde 22,78’e ulaştırarak kapattı” dedi.

Motosiklette sport modeller yükselişte

Pandemi döneminde tamamen şekil değiştiren satın alma alışkanlıklarına bağlı olarak artan e-ticaret hacminin, motosiklet satışlarındaki yükselen trendi daha da güçlendirdiğini ifade eden Ekrem Ata, şunları söyledi:

“Motosiklet satışları geçtiğimiz yılın tamamında tüm segmentlerde yüzde 22,78 oranında arttı. Bu artış elektrikli ve 50 cc modellerde yüzde 27,8, 50 cc üstü modellerde ise yüzde 18 olarak gerçekleşti. ’de toplam bin adet motosiklet satıldı. Rakamlar gösteriyor ki bu süreçte alternatif ve sağlıklı ulaşımı tercih edenleri motosikletle tanıştıran öncelikli segment, başlangıç seviyesi olarak tanımlanan cc aralığındaki motosikletler oldu. Bu segmentteki ürünler sayesinde motosikletle tanışan, motosiklet kullanımı konusunda kendisini geliştiren ve ardından motosikletin sunduğu konfordan vazgeçemeyen kullanıcıların bir adım sonraki tercihi ise sport segmentindeki motosikletler oldu. Motosikleti artık öncelikli ulaşım aracı olarak konumlayan bu kitle, teknik üstünlükler, motor hacmi, güvenlik avantajları, konfor, estetik ve manevra kabiliyeti gibi özellikleri nedeniyle spor segmentindeki ürünlere daha çok yöneldi. Bu noktada sektöre girdiği yılından itibaren en çok tercih edilen üç markadan biri olan Bajaj, ’deki yüzde 32,3’lük payıyla segmentinin lideri olarak, her geçen gün daha da büyümesi beklenen spor segmentini domine etmeye devam edecek.”

“Ulusal ve uluslararası pazarda en çok tercih edilen markalardan biriyiz”

Kanuni markasının üreticisi ve Türkiye Distribütörü Kuralkan’ın güvencesiyle tüketicilere ulaşan Bajaj’ın Türkiye Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bizim için oldukça önemli olan inovasyon misyonu, yenilikçi ruh ve kusursuz olanı üretme çabası, alışılagelmiş ve geleneksel yöntemlerle yönetilen mağazalara ve sektöre yeni bir soluk getirdi. Üretimde kaliteden asla ödün vermiyoruz. Bu yüzden de şu anda ulusal ve uluslararası pazarda en çok tercih edilen markalar arasındayız. Hizmetlerimizi Türkiye’nin her tarafında sürdürüyoruz. Motosiklet kültürünün gelişmesinde büyük bir paya sahibiz. Uygun fiyat olanaklarının yanı sıra çeşitli indirim ve kampanyalarla müşteri memnuniyetine öncelik veriyor ve her türlü ihtiyaca ve bütçeye göre alternatifler sunuyoruz. Özellikle yılından itibaren devreye aldığımız funduszeue.info motosiklet platformu ile müşterilerimize büyük kolaylıklar sunuyor, her türlü ödeme seçeneği ile ülkemizin her noktasına sorunsuz ve kısa sürede teslimat yapıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile e-ticarette de güvenli alışverişin adresi olmaktan mutluyuz.”

Motosiklete Büyük İlgi

TÜİK verilerine göre; geçen yılın Temmuz ayına oranla, Temmuz ayında Türkiye’deki motosiklet satışları %65 oranında arttı. Temmuz ’da trafik tescili yapılan motosiklet sayısı adet iken, Temmuz ’de trafik tescili yapılan motosiklet sayısı adet oldu.

motosiklet tescil istatistik

Tercih Scooter’dan Yana!

Ocak-Temmuz aylarında gerçekleşen trafik tescillerine göre, Türkiye’de adet motosiklet trafiğe katıldı. Bunlardan adeti ise scooter. Geçen yılın aynı zamanlarda gerçekleşen tescil sayısı idi. Bu sayıdaki scooter oranı ise adet olarak karşımıza çıkmıştı.

cc satış lideri!

B sınıf ehliyet ile kullanımı mümkün olan cc hacimli motosikletler, Ocak-Temmuz ayları arasında adet ile lider konumunda yer aldı. Bu sayının adetlik kısmını scooter’lar oluştururken, kalan adetlik kısmını ise commuter motosikletler oluşturdu.

Yaz Aylarında Tescil Yüksek

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında motosiklet satışları artarken, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında satışlar neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Muğla Tescilde Lider!

Bölgesel olarak bakıldığında trafik tescil sayılarının Ege ve Akdeniz bölgesinde yoğunluk gösterdiğini görüyoruz.
Trafik tescilleri sıralamasında Muğla %16,9 ile 1. sırada yer alıyor. Sıralama; Kilis 16,5, Manisa %12,7, Burdur %12,7, Aydın %12,0 olarak devam ediyor. İstanbul ise %2,2’lik oranla sırada yer almakta.

motosiklet tescil istatistik

Yerli Motosiklet Tercih Ediliyor

Bu yılın Ocak-Temmuz tercihlerinde yerli üretime sahip motosikletler %45,2, ithal motosikletler ise %35,3 oranla tercih edildi.

Motosiklet Devir Sayılarında Honda Öncülüğü

Aynı dönemde yapılan motosiklet devir işlemlerinde Honda adet ile öncü durumda yer aldı. Yamaha adetle ikinci oldu.

honda ve yamaha

Trafiğe kayıtlı araçların %14,5’i motosiklet

Temmuz ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı ’e yükseldi. Bu sayısının ’lük kısmını ise motosiklet oluşturdu.

cc tercih edilebilecek 5 scooter!

Ülkemizde 50cc motosiklet satışlarının artış gösterdiği bu dönemde Türkiye’de satışı olan bazı markaların ilgi gören 50cc motor hacmine sahip modelleri ise şöyle;

1-) Kuba Trendy XC 50

2-) Kuba Blueberry 50

3-) Peugeot Kisbee 50

4-) RKS Blazer 50XR

5-) Arora Cappucino 50

(Yapılan sıralamada satış sayıları esas alınmamıştır.)

B sınıf ehliyet ile kullanabileceğiniz bazı motosikletler için;
Otomobil Ehliyetiyle kullanılabilecek Motosiklet Önerileri

Kaynak:
Motosiklet Endüstrisi Derneği
Türkiye İstatistik Kurumu

Mert Temel

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu, sevimli bir off-road canavarına sahip, '4x4'lük bir içerik yazarı. Beni takip et;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası