katkısız yoğurt markaları / En Doğal Yoğurt Markası Hangisi? En İyi Pastorize Yoğurtlar - seafoodplus.info

Katkısız Yoğurt Markaları

katkısız yoğurt markaları

Katkısız yoğurtlara raflarda yer açılıyor

Tıpkı ekmek, peynir gibi vazgeçilmezlerimizden olup evlerimizden hiç eksik olmayan yoğurt, uzunca bir süredir benim gibi pek çok kişinin kafasını karıştırıyor. Bir kere artık çoğu marka, lezzet olarak 'Nerede o eski yoğurtlar?' klişesini söyletiyor insana. Hani ucunda yoğurt tepsilerinin asılı olduğu sopayı sırtında taşıyarak sokak sokak gezen yoğurtçu amcanın yoğurtları vardı ya Çocukken, annelerimizin kiloyla aldığı o yoğurdun kaymağını yemek için yarışırdık Ayrıca bu yoğurt konusunun başka bir boyutu daha var. Market raflarından aldığımız yoğurtları bir-bir buçuk ay gibi sürelerle buzdolabında saklayıp tüketebilmek, belki kullanım açısından pratik. Ama insan düşünmeden edemiyor, 'Evde kendi yaptığımız yoğurtlar kısa sürede ekşiyip küflenirken bu kadar uzun süre bozulmadan saklanabilen yoğurtların içinde ne var ya da ne yok acaba?' diye Kimi bu yoğurtların içinde koruyucu katkı maddesi olduğunu, kimi yoğuttaki bozulmaya neden olan, ancak insana da yararlı olan bazı enzimlerin yok edilmesiyle uzun süre saklanabildiğini söylüyor. Hangi marka, yoğurdunu nasıl uzun süre koruyor bilemeyeceğiz ama biz burada, geleneksel damak zevkimize daha uygun, koruyucu katkı maddesi kullanılmayan ve raf ömrü gün arası olan bazı yoğurtlardan söz edeceğiz. Bu markaları öyle büyük market zincirlerinde bulmak kolay değil. Çünkü raf ömrü kısa olduğu için kolay bozulan bu yoğurtların üreticileri genellikle küçük üreticiler ve az miktarda günlük yoğurt üretip, ancak belli başlı yerlere dağıtım yapabiliyorlar. Tabii biz bu markaları ne kadar arar, sorar ve tüketirsek, marketler de o kadar üreticisinden talep etmeye başlıyor. Şimdi bu yoğurtlardan bazılarına göz atalım ve tadım notlarımızı paylaşalım

Silivri - Arslan
Bilen bilir, Silivri'nin yoğurdu çok meşhurdur. Arslan Süt Ürünleri de bu lezzeti kendi yoğurtlarında korumuş. Yoğurdu, Silivri çevresindeki köylerden topladıkları inek sütüyle yapıyorlar. Yapımında sadece süt ve ev tipi maya kullanıyorlar. Klasik yoğurdun yanı sıra toprak çömlekte sundukları daha kıvamlı ve kalın kaymaklı özel bir yoğurtları da var. Klasik, daha hafif olan yoğurdunun tadı hafif mayhoş ama son derece lezzetli. Çömlek yoğurdu ise daha tatlımsı. Doğuda İzmit, batıda da Edirne sınırına kadar dağıtım yapabiliyorlar. İsmar marketler zinciri, Beyoğlu'nda Mekaş Gıda, Güngören'de Bizmar, Beşiktaş Mezeevi, Balmumcu'da Barbaros Market gibi çok sayıda küçük markette ve pek çok restoranda Arslan yoğurdu bulunuyor.

İtimat
Yoğurt dışında peynir, tereyağı gibi diğer süt ürünlerini de üreten İtimat'ın İstanbul, Karamürsel, Gölcük, Bursa gibi şehirlerdeki pek çok semtte kendi satış noktaları bulunuyor. Bunların dışında Demtaş, Dinçmar, Çağrı, Barem, Özkuruşlar gibi küçük marketlerde de satılıyor. Ayrıca Dominos Pizza'ya, Antalya'daki bazı restoranlara ve İstanbul'daki bazı İtalyan restoranlarına da yoğurt veriyorlar. Yoğurdu Bursa, Bilecik, Manisa gibi yörelerden topladıkları inek sütüyle yapıyorlar. Fabrikaları da Bursa'da. Klasik yoğurdun yanı sıra yarım yağlı yoğurt da üretiyorlar. Fazla yoğun olmayan yoğurt, tam ev yapımı lezzetinde. Tüm katkısız yoğurtlar gibi birkaç gün bekleyince hafif ekşiyor ama daha hoş bir tada kavuşuyor.

Elta-Ada
Gökçeada'da üretilen bu yoğurt, sertifikalı organik bir yoğurt. Üreticisi, süt elde ettikleri ineklere verdikleri yemleri bile geleneksel tohumlardan üretiyor. Elde ettikleri sütü de mandıralarında işliyorlar. Bütün bu üretimin her aşaması kontrollü ve sertifikalı. Bu yoğurt son derece hafif, bol sulu ancak oldukça lezzetli. Ankara'da pazar günleri kurulan Ayrancı Ekolojik Pazarı'nda, İstanbul'da da cumartesileri kurulan Şişli Ekolojik Pazarı'nda satılıyor. Ayrıca Levent Tansaş, Makro'nun dokuz şubesi, Anadolu Hisarı, Nispetiye ve Zekeriyaköy Migros ile pek çok ekolojik mağaza da Elta-Ada yoğurdunun bulunduğu yerler arasında.

Istranca Çiftliği
Kırklareli'nde üretilen çok lezzetli bir yoğurt Istranca. Çok yoğun olmayan bir kıvamı ve hafif mayhoş bir tadı var. Yöreye özgü sütün lezzetini damağınızda hissediyorsunuz. Toprak çömlekte daha kıvamlı bir yoğurtları da var. Katkısız yoğurdu uzun yolda taşıması çok zor olduğu için İstanbul'un ötesine dağıtımını yapamıyorlar. Bursa, İzmir, Ankara gibi şehirlerden isteyenler olmuş ama gönderememişler. İstanbul'da Kipa marketler zincirinde, Çatalca, Silivri, Tekirdağ sahil şeridindeki bakkal ve marketlerde bulunuyor.

Zinde
Çanakkale'de üretilen Zinde yoğurt, İstanbul'da kasap yoğurdu olarak biliniyor ve pek çok kasapta satılıyor. Bunun yanı sıra Köylü Gıda, Özlem Marketleri, Mevlana Marketleri, Malatya Gıda şarküterileri gibi yerlerde de bulunuyor. Diğerlerine göre biraz daha yoğun bir kıvamı olan ve ağıza krema gibi gelen yoğurdun tadı ise hafif mayhoş ve oldukça lezzetli.

Kebir
Trabzon Vakfıkebir'de üretilen yoğurdun sütünü Ordu'dan Gümüşhane'ye kadar Karadeniz'in pek çok yerinden topluyorlar. Karadeniz'deki tüm marketlerde, Ankara'daki Carrefour'larda, İstanbul'da ise Metro'ların yanı sıra Sarıyer Market, Hatipoğlu, Özkuruşlar, Dinçmar, Kopuz gibi küçük marketlerde de bulunuyor. Lezzeti ise diğerlerine göre biraz daha farklı, hafif buruk. Örneğin ayran yapılırsa çok güzel olabilir. Kıvamı da orta karar. Yoğunluğunu fazla artırmamak için suyunu çekmeyip içinde bırakıyorlarmış zaten.

Manda yoğurtları
Bir de inek yerine manda sütü kullanılarak yapılan, yine katkısız yoğurtlar var. İnek yoğurduna göre biraz daha yağlı, yoğun ve kalıp gibi yoğurtlar Bunlardan ikisi Hacımaşlı Şenöz ile Umay markaları. Umay, aslen kaymakçı ama yoğurt da yapıyor. Eski köy yoğurtlarında olduğu gibi kara maya kullanıyorlar. Kıvamı yerinde, çok yağlı da değil. Tadı da ne tatlı ne ekşi, aynı Kanlıca yoğurdunu andırıyor. Okko'larda, Şanlık marketlerinde, Bağdat Caddesi'ndeki Kardeşler Şarküteri'nin şubeleri gibi yerlerde bulunuyor. Hacımaşlı Şenöz'ün yoğurdu ise Batı Karadeniz'den toplanan manda sütüyle yapılıyor. Tadı biraz ekşimsi, biraz yağlı ama yine de çok ağır değil. Günlük üretimi 1 ton civarında. İstanbul'da ve Tekirdağ'da satılıyor. Köylü Gıda, Mopaş manketleri, Vepaş Peynircilik, Oruç Marketleri gibi yerlerde satılıyor. Ayrıca The Marmara Otel ile Güneşli'deki Ağa Lokantası tarafından da alınıyor.

Beslenme Uzmanları Tarafından Onaylanmış En İyi 9 Düşük Şekerli Yoğurt

Bu sayfadaki bağlantılardan satın aldığınız her şey için komisyon kazanabiliriz. Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik, parçanın ilk yayımlandığı andan itibaren doğrudur.

Onlarca yıl sonra şaşırtıcı derecede yüksek şeker içeren sağlıklı yiyecekler , üreticiler yoğurda makyaj yaptı. Şimdi, yerel süpermarkette süt ürünleri reyonunda bir yürüyüşe çıkarsanız, birkaç tane göreceksiniz. yoğurt markaları mükemmel düşük şekerli yoğurt için hiçbir ilave şeker ve yapay tatlandırıcıları gururla içermez.



Sıfır şekerli bir süt yoğurdu olması imkansızken, tatlı şey doğal olarak sütte bulunur. ilave şeker bakman gereken şey. Ve bu özellikle sade ve vanilya aromalarından uzaklaşıp meyve dolu muadillerine bakmaya başlarsanız geçerlidir.



Süt gibi, meyvede de doğal olarak oluşan şekerler vardır, ancak hangi yoğurtların yalnızca süt ve meyvede zaten bulunan şekeri içerdiğini ve hangi çeşitlerin içine çok sayıda tatlı madde pompalandığını ayırt etmek zor olabilir.

'Neyse ki, üreticilerin, ürünlerinin ambalajında ​​tatlandırılıp tatlandırılmadığını belirtmeleri gerekiyor ve ayrıca ne tükettiğinizi görmek için malzemelere de bakabilirsiniz.' Sofia Norton , RD. Şeker, meyve suyu, reçel, nişasta vb. Şeyler arayın. Ayrıca bir ürünün Besin Değerleri etiketinde 'ilave şeker' olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.



Bunu göz önünde bulundurarak, beslenme uzmanlarından ve diyetisyenlerden en iyi düşük şekerli yoğurt markalarını nasıl seçecekleri konusunda uzman tavsiyelerini sorduk.





Neden az şekerli yoğurt seçilmeli?

Amerikan kalp derneği kadınlar için en fazla yaklaşık 6 çay kaşığı (25 gram) ve erkekler için en fazla yaklaşık 9 çay kaşığı (37,5 gram) şeker eklenmesini önermektedir. Burada fazladan birkaç gram şeker çok fazla görünmese de, hızla toplanır. Ayrıca, şeker açısından çok ağır bir diyetiniz varsa, genel sağlığınız üzerinde olumsuz etki .

Genel olarak, düşük şekerli yoğurtlar önemlidir çünkü günlük olarak çok fazla ilave şeker tüketmek istemiyoruz. Çok fazla şeker sadece boş kaloridir, aynı zamanda kan şekerini ve iltihabı da etkiler '' diye açıklıyor. Amanda Baker Lemein , MS, RD, LDN. 'Aromalı yoğurtlar ilave şeker için kötü şöhretli suçlular, bu yüzden bunun yerine tatlandırılmamış veya az ilave şeker çeşitlerine alışmak en iyisidir.'



ACSM sertifikalı egzersiz fizyoloğu ve ISSN sertifikalı beslenme uzmanı olarak Melissa Morris Notlar, düşük şekerli yoğurtlar, şekere bağlı dezavantajların hiçbiri olmadan gıdanın sunduğu tüm sağlık yararlarına sahiptir. 'Düşük şekerli yoğurtlar harikadır çünkü yoğurt yemenin faydalarını çoğunun sahip olduğu gereksiz ilave şeker olmadan alıyorsunuz' diyor. Yoğurt, gastrointestinal sistemimizde yaşayan ve bizi sağlıklı tutan iyi bakteriler olan harika bir probiyotik kaynağıdır. Yoğurt aynı zamanda protein, kalsiyum, D vitamini, potasyum ve diğer besinler kaynağıdır. '





'Düşük şekerli' yoğurtlarda ne kadar şekere izin verilir?

Balance One Supplements ile RD, CDE'den Diana Gariglio-Clelland, 'Bir gıdanın 'düşük şekerli' olduğunu iddia etmenin endüstri standardı olmadığını söylüyor. Bununla birlikte, 'azaltılmış şeker'in önceden belirlenmiş bir standardı vardır: aynı porsiyon boyutuna sahip benzer bir ürüne kıyasla yüzde 25 daha az şeker içermelidir.' Başka bir deyişle, bir Chiobani çilekli yoğurdu 15 g şeker içeriyorsa (ki bu da var) bu yoğurdun düşük şekerli bir versiyonu gram veya daha az şeker içermelidir.

Beslenme uzmanı onaylı en iyi 9 düşük şekerli yoğurt listesi için aşağı kaydırın.

1. Siggi'nin Katkısız Şekerli Yoğurt, Ahududu ve Elma

siggis rasperry ve elma'

OZ İÇİN: kalori, 4 gr yağ ( gr doymuş yağ), 50 mg sodyum, 7 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 4 gr şeker), 11 gr protein

Şahsen, Siggi'nin Eklenmemiş Şekeri'ni seviyorum. Yoğurdu tatlandırmak için meyvenin doğal tatlılığına dayanır, bu da müşterilerin evde yapmasını tavsiye ettiğim şeydir '' diyor Lemein. Lezzet ince, ancak sade yoğurtlara alışkın olmayanlar için yine de lezzetli. Ayrıca, Siggi'nin tüm yoğurtları gibi, süzme yoğurttur, bu nedenle protein, geleneksel yoğurtlardan daha yüksektir. Şeker ilavesiz çeşitlerde de tam yağlı süt vardır, bu da sizi daha uzun süre tok tutacağı anlamına gelir. Bazıları tam yağlı yoğurtlardan kaçınıyor olsa da, önceden porsiyonlanmış fincan, porsiyon boyutlarını kontrol altında tutmak için mükemmel boyuttadır. '

1,59 ABD dolarıInstacart'taŞimdi satın al

2. Chobani Az Şeker, Gili Kiraz

chobani daha az şeker'

PER OZ: kalori, gr yağ (1, 5 gr doymuş yağ), 50 mg sodyum, 10 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 8 gr şeker), 12 gr protein

'Chobani'nin Az Şeker çeşidi 5 gram ilave şeker içerir. Gariglio-Clelland, sütten elde edilen şeker ilave olarak sayılmaz ve ilave şekerler gibi sağlığa zararlı değildir 'diyor. Bu, yapay tatlandırıcılar yemeden şekeri azaltmak isteyenler için uygun bir seçenektir. Protein içeriği etkileyici çünkü bir Yunan yoğurt , bu yüzden daha dolgun. Üstelik yağsızdan daha doyurucu olması için yüzde 2 süt ile yapıldı. '

$ 48,44 (12'li paket)Amazon'daŞimdi satın al

3. Danone İki İyi Yoğurt, Yaban Mersini

iki iyi yoğurtlu yaban mersini'İyi Yoğurdun İzniylePER OZ: 80 kalori, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 35 mg sodyum, 3 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 2 gr şeker), 12 gr protein

Bu yoğurt, adını her meyve aromalı çeşidin sadece iki gram şeker içermesinden alıyor. Düşük şeker içeriği, onu oluşturmak için kullanılan alışılmadık yavaş süzme işleminin (yağı azaltılmış süt kullanılarak) bir sonucudur. Norton, `` Sonuç, çoğu yoğurttan yüzde 80 daha az şekerli bir ürün - spesifik olmak gerekirse 5,3 onsluk kap başına 2 gram '' diyor. 'Herkesin damak tadına uygun çeşitli tatlarda gelir ve doğal bir sıfır karbonhidrat tatlandırıcı olan stevia ile tatlandırılır.'

1,59 ABD dolarıHedefteŞimdi satın al

Dört. Wallaby Organik Şekersiz Aussie Yoğurt, Çilek Gülü

wallaby şekersiz çilekli gül yoğurt fincanı'

PER OZ: kalori, 5 gr yağ ( gr doymuş yağ), 50 mg sodyum, 9 gr karbonhidrat (1 gr fiber, 5 gr şeker), 11 gr protein

Adından da anlaşılacağı gibi, burada ilave şeker yok. Norton, 'Bu ürünün tatlı tadı, doğal meyve şekerlerinden (fruktoz ve glikoz) geliyor, yani doğal olarak tatlıdır' 'diyor. Ayrıca canlı ve aktif kültürler de içeriyor - bağırsak sağlığına yardımcı olabilecek övgüye değer bir başka özellik. '

1,25 ABD dolarıAmazon üzerinden Whole Foods'taŞimdi satın al

5. YQ, Yoplait, Hindistan Cevizi

yq protein yoğurt'Yoplait tarafından YQ'nun izniylePER OZ: kalori, gr yağ (1, 5 gr doymuş yağ), 70 mg sodyum, 9 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 9 gr şeker), 15 gr protein

Akıllı Sağlıklı Yaşam için danışma kurulunda hizmet veren RD, LDN'den Amanda A. Kostro Miller'ın belirttiği gibi, bu yoğurt 7 gram ilave şeker içeriyor. Bu tatlı şey, gıdanın kendisinde doğal olarak oluşan bazı şekerlere ek olarak, ancak bu listede bir yer tuttu çünkü aynı zamanda kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilecek yüksek miktarda doyurucu protein içeriyor.

Eklenen tüm şekerleri tamamen kesmek için tercih edin YQ'nun sade tadı , sadece 1 gram şeker içeren!

1,34 ABD dolarıWalmart'taŞimdi satın al

6. Noosa Hīlö, Düz

noosa yoğurt ipliği'Noosa Yoğurdunun izniylePER OZ: kalori, 9 gr yağ (5 gr doymuş yağ), 50 mg sodyum, 6 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 5 gr şeker), 14 gr protein

Noosa Hīlö meyveli tatlarda gelse de, sade çeşidin çok daha az şekeri vardır. Aslında, bu yoğurdun takma adının 'Hīlö' kısmı, şeker oranı düşükken protein açısından yüksek olduğu gerçeğine dikkat çekmek içindir. Norton, '[Bu] düşük şekerli yoğurtlar orijinal serilerinden daha sağlıklı, ancak tadı da aynı derecede güzel,' diye açıklıyor. Yüksek proteinli yoğurtla sonuçlanan özel bir süzme işlemi kullanılarak büyüme hormonu içermeyen sütten yapılırlar. Ayrıca karbonhidratta orijinalinden biraz daha düşük. '

7. Dannon Oikos Üçlü Sıfır, Kiraz

oikos üçlü sıfır'Oikos Yoğurdunun izniylePER OZ: kalori, 0 gr yağ (0 gr doymuş yağ), 65 mg sodyum, 10 gr karbonhidrat (3 gr fiber, 5 gr şeker), 15 gr protein

Bu yoğurt, yapay bir tatlandırıcı olmayan ve kalori vermeyen stevia ile tatlandırılır. Bu düşük şekerli yoğurt, sizi uzun süre tok tutmak için porsiyon başına 15 gram protein içerir! ' Miller diyor. Ayrıca, çok çeşitli tatlarını kişisel olarak sevdim. Bu aynı zamanda tatlı yerine daha sağlıklı bir alternatif olabilir. '

RD, CDN ve Danone Kuzey Amerika'daki bilimsel işler kıdemli yöneticisi Amanda Blechman'a göre, 'Oikos Triple Zero, insanların dengeli bir diyetin parçası olarak güçlü kaslar oluşturmasına ve korumasına yardımcı olmak için mükemmel bir yüksek kaliteli protein kaynağı sağlamak için tasarlanmıştır. ve sağlıklı yaşam tarzı. '

1,19 ABD dolarıInstacart'taŞimdi satın al

8. İzlanda Hükümleri Skyr, Key Lime

İzlanda hükümleri önemli kireç skyr'

PER OZ: kalori, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), mg sodyum, 15 gr karbonhidrat (0 gr fiber, 10 gr şeker), 15 gr protein

İzlanda usulü yoğurt Yapılış şekli nedeniyle protein açısından daha yüksek olma eğilimindedir ve bu seçenek, porsiyon başına etkileyici 15 gram doyurucu maddeye sahiptir. Meyveli çeşitler için şeker içeriği biraz yüksek olsa da, bazı tatlarda porsiyon başına 4 gram kadar az şeker bulunur.

45,80 $ (12'li Paket)Amazon'daŞimdi satın al

9. Lavva Yoğurt, Mango

lav vanilyalı yoğurt'Love Lavva'nın izniylePER OZ: kalori, 11 gr yağ (7 gr doymuş yağ), 65 mg sodyum, 12 gr karbonhidrat (1 gr fiber, 7 gr şeker), 2 gr protein

Bu bitki esaslı yoğurt, yemek yemeyi tercih edenler için iyi bir seçenektir. vegan diyeti . Meyveli tatların çoğu, bazıları doğal olarak oluşan yaklaşık 7 gram şeker içerir. Hindistan cevizi suyu ve hindistan cevizi kreması. Bununla birlikte, konuşulacak yapay veya ilave şeker yoktur.

2,59 ABD dolarıInstacart'taŞimdi satın al

Doç. Dr. Yavuz Dizdar'dan 'iyi yoğurt' için öneriler

Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, sağlık için yoğurt yenmesinin şart olduğunu söyledi.

DHA'nın haberine göre; sofraların vazgeçilmez lezzeti yoğurdu sağlığımız için yememiz şart. Özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen yoğurt, aynı zamanda sağlıklı beslenmeye de yardımcı oluyor. Bazı farklı düşünceler olsa da uzmanların genel görüşü evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu yönünde.

Bu anlamda ev yoğurdunun sağlık açısından önemini değerlendiren İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Onkolog Doç. Dr. Yavuz Dizdar, iyi bir yoğurdun insan vücudu için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

İyi bir ev yoğurdunun nasıl yapılması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Yavuz Dizdar öncelikle iyi bir süt bulunması gerektiğinin altını çizerek, "Ev yoğurdu dediğiniz zaman, bu süt açık süttür. Piyasadan günlük pastörize süt de alabilirsiniz ama onların hepsi belli bir işlemden geçiyor. Bu işlemlerde sütün yağını alıyorlar, biraz homojen hale getiriyorlar. Dolayısıyla sizin burada tutturduğunuz yoğurt bir miktar kıymet kaybediyor" dedi.

"STANDART YOĞURT YOKTUR"

İyi süt bulma şansının olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dizdar tarifine şu şekilde devam etti: "Süt bir taşım kaynadıktan sonra ılındığı zaman, ki ev kadınları ve uğraşan insanlar iyi bilirler, süt parmağınızın değeceği sıcaklığa eriştiğinde mayalanıyor. Bu noktada insanların aklı karışıyor. Bir kısmı diyor ki 'hazır mayalar var, onlardan kullanalım'. Nohuttan da maya yapabilirsiniz, başka bir şeyden de maya yapabilirsiniz, bir yerden aldığınız yoğurdun mayasını da kullanabilirsiniz. Bunların her biri ayrı bir ekosisteme dönüşür. Yani standart yoğurt diye bir kavram yok."

"ÇOCUKLAR İÇİN TATLI ERİŞKİNLER İÇİN EKŞİ YOĞURT MAKBUL"

Havanın sıcaklığı, sütün özelliği ve hayvanın yediğine bağlı olarak yoğurdun içeriğinin, tadının, kıvamının değişiklik göstereceğini belirten Doç. Dr. Dizdar, "Gerçek yoğurt eğer manda sütünden yapılan değilse kaskatı olmaz. Endüstrinin işlemi o katılaşma işlemine neden oluyor. Gerçek yoğurt hafif sulanır. Suyu da besleyicidir. Çünkü o peynir altı suyundan oluşmakta. Ekşitirseniz daha başka bir şeye dönüşür. Yoğurt bebekler ve çocuklar için tatlı, erişkinler için ekşisinin daha makbul olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde açıklamada bulundu.

"DETOKS YAPANLAR YOĞURTLA BESLENİYOR"

Yoğurdun insan vücudu için özellikle yaşadığımız coğrafyada vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Dizdar, "Bizim coğrafyamızda detoks işlemini yapan sistem yoğurtla besleniyor. Bakınız sütle değil, yoğurtla besleniyor. Ekşime ile birlikte detoks için gereken hammaddelerde daha fazla artış meydana geliyor. Siz de vücudunuzun eksiğini gidermek için bu coğrafyada bunu kullanıyorsunuz. Ama kışın boza da bunu kurtarabilir. Diğer gıdalarda bu özellik yok. Çünkü süt dediğiniz şey bir yaşam formudur. Süt bir besin maddesi değildir. Biz beslenme niyetiyle de kullanıyoruz ama akışkan yaşam formu bebeğin eksiğini tamamlamak üzere annenin dokusundan salgılanıyor. O yüzden de yaşam formu olduğu için peynir, yoğurt ya da kefire dönüştürebiliyorsunuz. Bunların her biri de insana farklı farklı kaynaklar sağlıyor" diye konuştu.

"AÇIK YOĞURTLARA GÜVENEBİLİRSİNİZ"

Açık yoğurdun her zaman için daha iyi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Dizdar sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Piyasadaki bütün ambalajlı ürünler bir homojenizasyon işleminden geçmek zorunda ki raf ömrü uzasın. Dolayısıyla bildiğiniz bir açık yoğurtçu varsa güvenle alabilirsiniz. Çünkü yoğurdun içinde bakteri üremez. Yoğurt zaten kendiliğinden de oluşan bir şey. Piyasadan içtiğiniz ayranla, aldığınız yoğurtla, kutulanmış ürünlerle eksiklerin karşılanması maalesef mümkün değil. İnsanlar bir hastalık söz konusu olduğunda 'içine bir şey mi katıyorlar' diye bir etken arıyor. Hayır! Bir şey katmıyorlar. Mevcut katma değeri ortadan kaldırırsanız bozulmamaya başlıyor. Ve bu sizin için vücudunuzda eksiklik demek. Bütün hastalıklar bir katığın ya da bir kimyasalın fazlalığıyla ortaya çıkmaz. Vücudunuzun savunmasını zayıflatırsak zaten sistem çöker. O zaman da hastalık ortaya çıkar. Dolayısıyla teraziyi yükseltmek istiyorsanız yoğurdu yiyeceksiniz."

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir