boşnak gelin kıyafetleri / SÖNMEZ SALVAR (@sonmezkaftan) | Instagram

Boşnak Gelin Kıyafetleri

boşnak gelin kıyafetleri

Balkan kadınları şalvar kültürünü yaşatmaya devam ediyor

Balkan kültürünün vazgeçilmezi olan şalvar, özellikle kına gecelerinde giyilerek, Boşnak ve Arnavut kadınları tarafından yaşatılıyor. yılında ailesiyle birlikte Yugoslavya'dan Türkiye'ye göç eden moda tasarımcısı Müesser Kurt da hem kültürü yansıtmak hem de geçimini sağlamak için, sipariş aldığı kıyafetleri dikerek adeta bir müzeyi andıran atölyesinde sergiliyor.

Yayınlanma:

Balkan kadınları şalvar kültürünü yaşatmaya devam ediyor

yılında ailesiyle birlikte Yugoslavya’dan Türkiye’ye göç eden moda tasarımcısı Müesser Kurt, İstanbul’un Pendik ilçesinde Boşnakların çoğunlukta yaşadığı bir mahallede yaşıyor. Kurt, 33 yıl önce eline aldığı iğne, iplik ve özel kumaşlarla Boşnak kültürünü yansıtan kıyafetler dikmeye başladı. Sadece Boşnak kültürünü değil, Balkan bölgesinin tüm geleneksel kıyafetlerini tanımaya ve tanıtmaya özen gösteren Kurt, daha sonra kapsamlı bir eğitim alıp, satmaya da başladı.

Günümüzde kültürünü yaşatan Arnavutların ve Boşnakların başta kına geceleri olmak üzere özel günlerinde giymek için sipariş ettiği kıyafetleri geleneksel ve modern dokunuşlarla diken Kurt, düzenlediği defilelerde podyumda yürüyen mankenlerin üzerindeki şalvarları da adeta bir müzeyi andıran atölyesinde sergiliyor.

BALKAN GELİNLERİ ŞALVARLARINI GİYECEKLERİ GÜNÜ BEKLİYOR

Geçmişten bugüne kadar gelen şalvar kültürünün yaşatılması için özen gösterildiğini ve kendisinin de bu amaçla son 5 yıldır defileler ve sergiler düzenlediğini dile getiren Kurt, pandemi şartlarında da şalvar siparişi verildiğini söyledi. Kurt, Bu şalvarları bugün de giyenler var. Ayrıca çok fazla meraklısı ve alıcısı var. Türkiye’de yaşayan Boşnaklar, Balkan göçmenleri, belki memleketine karşı duyduğu özlem ya da bağlı oldukları kültürü yaşatmak için hala giyerler.

Örneğin Boşnak gelinlerinin kınalarında, özel günlerinde giymek için sipariş ettikleri kıyafetleri diktik. Fakat pandemi nedeniyle kına gibi organizasyonlar yapılmadığı için şalvarların birçoğu giyilemedi. Bu yıl mayıs ayında, kıyafetlerini dikmiş olmama rağmen, 6 gelin de şalvarlarını evinde tutuyor. Ancak söylemeliyim ki; arka planda pandemiden çok da etkilenmedik. Kültürlerine hala bağlı oldukları için kıyafetlerini diktiren birçok Balkan gelini var. Büyük bir coşkuyla giyecekleri günü bekliyorlar dedi.

BÖLGENİN KIYAFETLERİNDE OSMANLI ESİNTİLERİNİ GÖRÜYORUZ

Balkan kıyafetleri dediğimizde; boyutu büyük olan Boşnak şalvarı, bir tık daha küçük olan Arnavut şalvarı, klobodan dediğimiz kısa ve dolama dediğimiz uzun sert yelekleri ele alıyoruz. Genel olarak Balkan kıyafetlerine baktığımızda şalvarın ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Ama tumayliya dediğimiz kıyafet günlük, biraz daha büyük ve ağır olan şalvar düğün ve kınada, etekler de her gün kullanılan kıyafetlerdir. Osmanlıda da bu kıyafetlerin benzerlerini görüyoruz. Çünkü Bosna Hersekin başkenti Saraybosna, kıyafet kültüründe Osmanlıdan çok etkilenmiş.

x

KINALARIN VAZGEÇİLMEZİ BOŞNAK ŞALVARI

Bölgenin öne çıkan kıyafetleri ile ilgili bilgi veren Kurt, sözlerine Sancak bölgesinde giyilen şalvarı anlatarak başladı.

Kurt, Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakların kıyafeti daha klasiktir. Daha çok beyaz, pembe gibi renkler kullanılır. Yelek ve şalvar, Makedonyada üreletilen led (buz) adı verilen yüzde 50si pamuk yüzde 50’si ipek olan bir kumaştan dikilir. Yelek sadece göğüs üstünde kalır. İnce örme, büzgülü gömlek giyilir. Gömleğin oyalarına özenle çalışılır ve küçük olmalarına özen gösterilir. Bunlara sert, firketeye işi denir. Belirtmeliyim ki, kullanılan kumaşın günümüzde ne yazık ki üretimi yoktur diye konuştu.

Karadağ kıyafetlerindeki detaylardan bahseden Kurt, Karadağ kıyafetine baktığımızda ise kırmızının ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Karadağda daha çok tumayliya dediğimiz etek giyilirdi. Yeleklerinin önü kapalı olur. Oyalarında ise, Boşnak gömleklerinin tersine, daha iri çalışılır. Bu kıyafette de büzgülü gömlek tercih ediliyor dedi.

yıldan fazla Osmanlı hakimiyetinde olan Bosna Hersekin yemeğinden kıyafetine kadar birçok alanda Osmanlı izlerine rastlandığını belirten Kurt, Sarabosnada daha çok Osmanlı esintilerini görüyoruz. Kıyafet kültürü Osmanlı ile bağdaştırılmış. Yelekten çok, kostinj dediğimiz ceketler kullanılır. Bu kıyafette de büzgülü kumaştan gömlek tercih edilir. Ancak gömleklerde çok fazla çiçek, el oyası gibi detaylara yer verilmez. Daha çok dantel tercih edilir diyerek hem o dönemde hem de günümüzde dikilen gömleklerde göğüs dekoltesinden kaçınıldığını söyledi.

KUMAŞ VE İŞÇİLİK FİYATI BELİRLİYOR

Herkesin bütçesine uygun kıyafetler bulabileceğini söyleyen Kurt, Bu kıyafetlerin fiyatını işçilik ve kumaş belirliyor. Bir gömlek makine işi, kumaşında daha çok polyester olan bir gömlek lira iken hakiki örme büzgülü ve el işi oyalar ile işlenmiş bir gömleğin fiyatı bin lira olabiliyor. Örneğin şifondan hazırlanmış bir şalvar takımı, bin- bin arasında değişiyor. Eğer ipek kumaş tercih edilmişse, kasnak işi yapılmışsa, boncuk işlenmişse o zaman fiyatlar 7 bin liraya kadar çıkabiliyor dedi. (DHA)

Kadın giyim kursunun tek erkek öğrencisiİlginizi ÇekebilirKadın giyim kursunun tek erkek öğrencisi

beyazBosnadüğünistanbulKadınKaradağModaTürkiye

Kına Elbisesi

Kına gecesi, geçmişten bugüne ulaşan en önemli geleneklerin başında gelir. Üzerinden yıllar geçse de bu özel gece, kadınlar ve aileleri için büyük önem taşır. Bu gecelerin baş kahramanları olan gelinler, kına için elbiseler seçerken titizlik gösterir. Bu eşsiz gece için önemli konuların başında kıyafet seçimi gelir. Kıyafet seçenekleri, oldukça çeşitlidir. Bu özel günün ritüelleri, geçmişten ve Osmanlı döneminden izler taşır. Kına elbisesi modelleri, genellikle Osmanlı motiflerinden oluşur. Bu ürünler, kırmızı rengin hakim olduğu modeller başta olmak üzere pek çok alternatifle tasarlanır. Özellikle klasiklikten uzaklaşarak kırmızı tercih etmek istemeyen gelin adayları için bordo kına elbisesi, hem geleneksel hem de modern bir hava yaratır. Bunun yanı sıra değişen trendlere uyum sağlayan çok farklı renkte ve konseptte kıyafetler tasarlanır. Bu gelenek doğrultusunda gelinler, dilerse birden fazla üst değişimi yapar. Bu özel gece için kıyafet seçimi yapılırken öncelikle konseptin belirlenmesi ve daha sonra kıyafet tercihi yapılması, daha doğru olur. Konsept belirlendikten sonra kıyafet seçimi, oldukça kolay olur. Hint geleneğine ve konseptine benzer bir tema belirleyen kişilerin Hint kına elbisesi giymesi, hem görsel bir şölen yaratır hem de konsept ile uyumlu olur. Özel bir an ve gün olduğu için kıyafet seçimi üzerine biraz daha düşünülmesi ve modellere önem verilmesi gerekir. Bu tarz organizasyonlar için kıyafet seçerken iyi bir işçilikle üretilen ve buna ek olarak vücuda uygun olan bir kıyafet tercih edilmelidir. Kıyafeti seçerken vücutta nasıl görüneceğini belirleyen faktörlerin başında da kumaş seçimi gelir. İşçiliği, kumaş seçimini ve vücuda uygun olmasını ön planda tutarak model tercihi yapan kişiler, kendilerine uygun ve doğru seçeneği bulmuş olur. Kullanılacak kıyafet olarak abiye ya da daha geleneksel olan kaftan ve bindallı çeşitleri seçilebilir. Bu kriterlere ve kişisel zevklere göre yapılan model seçimi ile unutulmaz anlar yaşanır. Trendyol’un sunmuş olduğu, hayatınızın bu özel anında rahatlıkla kullanabileceğiniz ve şık bir görünüm yaratabileceğiniz gelin kına abiyesi çeşitleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Kaliteli ve Kullanışlı Kına Elbisesi Çeşitleri

Kaliteli ve Kullanışlı Kına Elbisesi Çeşitleri

Bu özel gecede kadınlar, giydikleri tasarımlar ile görsel bir şölen yaratır. Kadınlar için de günün unutulmazlığı açısından kıyafet, oldukça önemlidir. Bundan dolayı da straplez kesim olan çeşitlerden tesettür kına elbisesi çeşitlerine kadar pek çok model mevcuttur. Modeli ve rengi dışında giyen kişinin kıyafetin içinde kendini rahat ve güzel hissetmesi, asıl önemli noktadır. Bu gecede kıyafet seçimlerinin rengi, geleneksel olarak genelde kırmızıdır. Değişen moda trendleri ve gecelerin geleneksel bir havadan çıkması ile pek çok farklı kına gecesi elbisesi renkleri tercih edilebilir. Bu geceye özel kıyafet kategorisinde her gelinin zevkine uygun olarak sınırsız renk ve modelde seçenek vardır. Seçilen modeli duvak, saç aksesuarı gibi aksesuarlarla da hareketlendirebilir ve daha gösterişli hale getirebilirsiniz. Gecenin konsepti ve düzenlendiği alanın belirlenmesinden sonra kıyafet seçimi yapılır. Evlenecek kadınlar, isterse duruma bağlı olarak birden fazla kıyafet değiştirebilir. Seçilen modellerin tasarım ve işçilik açısından gösterişli olmasının yanı sıra içinde gelinin rahat etmesi de önemli konulardan biridir. Geleneksel bir konseptte yapılacak organizasyonlarda sıklıkla tercih edilen modeller, bindallı ve kaftan çeşitleridir. Ayak bileklerine kadar uzanan kaftanların içinde de bir kıyafet kullanılır. Gecenin devamında kaftan çıkarılarak içine giyilen abiye öne çıkarılır. Kaftanın içine giyilecek kına elbisesi abiye çeşitleri, birbirleri ile uyum sağlamalıdır. Kaftan, kumaşının üzerindeki işlemeler ve bileklere doğru genişleyen kolları ile oldukça asil modellerdendir. Çeşitli kaftanlar arasından genellikle kadife, saten kına elbisesi çeşitleri, gösterişli olması sebebiyle tercih edilir. Bindallılar ise Osmanlı döneminin gelenekselliğinden bugüne kadar uzanan modellerdir. Bindallılar; kadife, atlas ya da ipek kumaşlar ile tasarlanır. Bindallı çeşitleri, tek parçadan oluşabileceği gibi iki ya da üç parçayla da tasarlanabilir. Üst gömlek, içlik ve şalvardan oluşan takımlar da oldukça tercih edilir. Seçilecek ürünün kaç parça olacağı, kişinin tercihlerine ve organizasyonun konseptine bağlıdır. Bazı gelinler, tercihleri doğrultusunda daha gösterişli ve abartılı tarzdaki ürünleri sever. Bu kişiler için uygun modeller; tarlatanlı, pelerinli kına elbisesi çeşitleridir. Her model, doğru vücuda uygun seçim yapıldığında kendini gösterir. Armut vücut tipine sahip kadınların çoğunlukla göze çarpan bölgesi basen bölgesidir. Üst beden, basen bölgesine oranla daha küçüktür. Bu nedenle bu şekil bir vücut tipine sahip kişiler, dikkatleri üst bedene çekmelidir. Üst kısmı dar, etek kısmına doğru daha kabarık modeller de seçilebilir. Seçimler; straplez, iki parça kına elbisesi tasarımlarından yana kullanılarak dikkatler üst bedene çekilebilir. Bu müşterilerin üst bedeninde açık renkli ve işlemeli modeller daha hoş durur. Buna ek olarak alt bedendeki genişliği gizlemek isteyen kişiler, fırfırlı model seçimi ile alt bölgeyi gizleyerek daha güzel bir görünüm elde edebilir. Uygun fiyatlarla birbirinden farklı pek çok kıyafet seçeneğine Trendyol’dan ulaşabilirsiniz.

Her Tarza Uygun Kına Elbisesi Tasarımları

Her Tarza Uygun Kına Elbisesi Tasarımları

Özel günlerde seçilen kıyafetler, gelinlerin tarzını yansıtır. Bu özel gece için yöresel kına elbisesi modellerinden modern olanlara kadar pek çok seçenek mevcuttur. Geleneksel bir gün olan bu gecelerde kadınlar, seçimlerinde kendini yansıtmalı ve kendilerini rahat ettikleri tarzdaki modelleri tercih etmelidir. Kıyafet, bir güne özel gibi görünse de aslında doğru seçimlerle bir başka organizasyonda da giyilebilir ya da unutulmaz bir özel gün hatırası olarak saklanabilir. Birçok farklı tasarımı bulunan ürünler, geniş bir alternatif yaratır. Her stile ve tarza uygun tasarımlar arasından müşteriler, kendilerine uyacak modeli seçebilir. Kına elbisesi tercihi yapılırken her kadın, kendi tarzını yansıtmak ister. Sade tarzı sevenler, sade kına elbiseleri tercih ederken abartılı bir şekilde süslenmek isteyenler ise taşlı olan modellere yönelir. Seçim yapmadan önce pek çok seçenek, detaylı bir şekilde değerlendirilmelidir. Kıyafet çeşitleri arasında titiz bir araştırma yapılmalıdır. Trendyol, bu konuda müşterileri için pek çok seçenek sunar. Bu şekilde her kadın, kendine uygun olan tasarımı daha kolay bulur. Müşteriler; kendi zevkine, tarzına ve konsepte bağlı olarak dilerse kısa kına elbisesi alternatiflerini de seçebilir. Sürekli hareket halinde olunacak bir günde tüm gün kaftan ve bindallı giymek, zor olabilir. Daha rahat model arayanların tercihi, mini kına elbisesi tasarımlarından yana olabilir. Seçilen kıyafetin kumaşının tasarıma uygun olması da oldukça önemlidir. Bir giyim ürününü asıl gösteren unsurlar, tasarımı ve kumaşıdır. Balık kesim olan çeşitleri tercih edecek kişiler, üretiminin likralı kumaştan yapılmış olmasına dikkat edebilir. Bu sayede gün boyu daha rahat hareket edilebilir. Balık forma sahip çeşitlerin dantel ve güpürler ile tasarlanması, zarif ve şık bir görünüm yaratır. Bir başka model olan şifon kumaşlardan yapılan çeşitler ise daha salaş bir tarz yaratmak isteyenler için uygundur. Seçilen kumaşın üzerindeki desen dahi tasarlanan çeşitler üzerinde oldukça etkilidir. Büyük beden kına elbisesi modellerinden küçük beden olanlara kadar pek çok farklı tasarım arasından tercih yapabilirsiniz. Tarzınıza hitap eden çeşitleri Trendyol aracılığıyla uygun fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz.

Farklı Çeşitleri ile Kına Elbiseleri

Farklı Çeşitleri ile Kına Elbiseleri

Kına elbisesi renkleri, bu ürünler için oldukça önemlidir. Genelde model seçimlerinde her gelinin ilk tercihi, kırmızı ve tonlarıdır. Zamanla değişen moda ile sıklıkla tercih edilen modern kına elbisesi renk seçenekleri arasında mor, yeşil, mavi gibi renkler de bulunur. Bugünün modern anlayışına uyarlanan bu özel geceler, geleneksel ruhunu da sürdürür. Farklı konseptler ile devam ettirilen gece adeti; Hindistan, Mısır, Fas gibi egzotik ülkelerin gelenekleri ve konseptlerinden beslenerek sıklıkla uygulanır. Bu gösterişli geleneksel konseptlere uygun kıyafet seçmek de en önemli konulardan biridir. Görkemli gecelerde en çok tercih edilen çeşitlerin başında kabarık kına elbisesi modelleri gelir. Kabarık tasarımlar ile görsel bir şölen yaratabilir ve kendinize de unutulmaz bir anı bırakabilirsiniz. Kabarık tasarımlar arasında en çok tercih edilen uzun ve tüllü olan tasarımları ile uçuş uçuş bir görünüm yaratabilirsiniz. Tüm bakışları üzerinize çekerek kendinizi günün yıldızı olarak hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar, tüm geleneksellik ve modernliği bileştirerek daha şaşırtıcı çeşitler tercih eder. Pelerinli, kat kat, kabarık kına elbisesi gibi geleneksel bir hava katılan çeşitlere aynı zamanda sırt dekoltesi, kurdele ya da kuşaklarla hareket kazandırılır. Ortaya çıkan geleneksel ve modern karışım, her dönem büyük beğeni toplamayı başarır. Kıyafet seçimlerinde en önemli noktalardan biri, müşterinin kendini iyi tanımasıdır. Bir kadın için en unutulmaz ve özel günlerden biridir. Bu, gün için yapılacak hazırlıkların gelini mutlu etmesi, oldukça önemlidir. Çok çeşitli kıyafetler arasından her kişi, kendine uyacak tasarımı bulmak için Trendyol'da bulunan ürünleri inceleyebilir. Siz de kına çıkış elbisesi çeşitlerinden yöresel veya modern olanlara kadar sunulan pek çok seçenek arasından kendi tarzınıza hitap edeni tek seferde kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Kına Elbiselerinde Renk ve Tasarım Alternatifleri

Kına Elbiselerinde Renk ve Tasarım Alternatifleri

Birbirinden farklı yüzlerce çeşit arasından herkes, kendine göre bir tasarım ve model seçmek ister. Son dönemde çok popüler olan tasarımlardan biri, A kesim kına elbisesi çeşitleridir. A kesim modeller, gövde kısmı daha kısa olduğu için boyu kısa olan kişiler için en doğru seçenektir. Bu tasarıma sahip bir ürün ile bedeniniz ve boyunuz, olduğundan daha uzun görünür. Üst bedeninde çeşitli işlemelerin yer aldığı tasarımlarda dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Tüylü, fırfırlı, yırtmaçlı, püsküllü kına elbisesi ile sade ve zarif bir tasarım olan A kesimli kıyafetin daha hareketli formunu seçmiş olursunuz. Tüylü kına elbisesi tasarımı, A kesim ile birleştiğinde hem gösterişli hem de şık bir görünüm elde edilebilir. A kesim tasarımların seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de askı ve kol tipidir. Seçeceğiniz ince askılı kına elbisesi tasarımı ile üst bedeniniz, oldukça zarif durur. Değişen moda trendleri ile kalıplara sıkışmadan pek çok farklı rengi tercih edebilirsiniz. Kırmızıya oranla son zamanlarda en çok tercih edilen yeşil elbise tasarımları da bu gecelerin vazgeçilmezidir. Bu gecelerde en çok tercih edilen gelin kına elbisesi modellerinden bir diğeri de mavi renge sahip olan çeşitlerdir. Mavi, kendine güvenin göstergesidir ve sizi yıldız yapar. Daha çok sadelik ve zariflikten yana olanların tercih ettiği siyah elbise tasarımları da koleksiyonlarda yer alır. Siyah renk, sofistike ve zarif bir seçimdir. Özel bir gün olduğu için siyah kıyafetlerin çeşitli takılar, ayakkabılar ve kaftan türü ürünler ile daha gösterişli hale getirilmesi gerekir. Trendyol üzerinden fiyat seçenekleri ile sıralama yapabilir, dilediğiniz tüm ürünleri inceleyebilirsiniz. Kişisel zevkinize göre kına elbisesi satın alarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Her Arayışa Göre Kına Elbisesi Detayları

Her Arayışa Göre Kına Elbisesi Detayları

Gelinler kadar bu özel günler için küçük çocuklar da heyecanlanır. Bu yüzden de genç kına elbiselerinin yanı sıra çocuklar için de farklı tasarımlar mevcuttur. Süslü kıyafetlere oldukça meraklı olan çocuklar için özel günler, güzel bir fırsattır. Bu özel gecede kadınların seçebileceği gibi pek çok kıyafet seçeneği, çocuklar için de mevcuttur. Abiyeler sadece bu organizasyonlarda değil, aynı zamanda okulda yapılacak olan geleneksel gösteriler gibi organizasyonlarda da sıklıkla tercih edilir. Çocuklar için kınaya uygun elbiseler arasında abiyeler ve dikilmiş özel bindallı tasarımları bulunur. Çocukların boy ve beden ölçüsüne uygun olarak pek çok bindallı çeşidi vardır. Bazı çocuklarda kabarık gelinlik tasarımında abiye giyme hevesi bulunur. Böyle isteği olan çocuklarınız için beyaz renge sahip olanları seçebilirsiniz. Bu kıyafetlere uygun çiçekli taçlar gibi aksesuarlar ile hoş bir tasarım yakalayabilir ve çocuğunuzun yaşına uygun bir görünüm elde edebilirsiniz. Tasarım kına elbiseleri, gelinler tarafından sıkça tercih edilen seçeneklerden biri olmakla birlikte küçük çocukların da beğenisini kazanır. Model seçimi yaparken daha farklı renkler de tercih edilebilir. Çocuklar için seçilen lacivert renge sahip olan çeşitleriyle kullanacak kişinin boyuna ve ölçüsüne uygun olduğunda çok şık ve sevimli bir görünüm elde edilebilir. Bune ek olarak çocukların en sevdiği renklerin başında pembe ve tonları gelir. Koyu pembe renk bir model seçmek yerine yaşlarına uygun fuşya elbise tasarımları da tercih edilebilir. Kınada giyilen elbise çeşitleri de çocuklar için bir diğer kıyafet seçimi olabilir. Trendyol’da çocuk kıyafeti olarak farklı çeşitlerde ve renklerde, her yaşa uygun pek çok tasarım bulunur. Trendyol üzerinden çocuklar için kına kıyafeti seçimini yaparak hem çocuğunuzu mutlu edebilir hem de sevimli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Avantajlı Kına Elbisesi Fiyatları

Avantajlı Kına Elbisesi Fiyatları

Her kadın için özel günde güzel görünmek, hassas bir noktadır. Bu yüzden de özel gecede giyilen kıyafetler; yeşil, siyah, beyaz, bordo, kırmızı kına elbiseleri gibi farklı renk seçeneklerine sahiptir. Renk çeşitliliğinin yanı sıra farklı tasarıma da sahip olan kıyafetler, geniş bir fiyat aralığında sunulur. Kıyafetin yapıldığı kumaş, işçilik, model ve marka gibi detaylar; kına elbisesi fiyatları üzerinde etkili olan başlıca faktörler arasındadır. Her konuda olduğu gibi kıyafet seçimi konusunda tercih yaparken ön araştırma yapmak ve fiyatları kontrol etmek, oldukça önemlidir. Kaliteli ve iyi işçilikle üretilmiş ürünler ile gelinlere en unutulmaz günü yaşatmak amaçlanır. Sıklıkla tercih edilen kırmızı ve bordo gibi renklerin yanı sıra prenses, balık kına elbiseleri gibi modellere sahip, tarzınıza uygun olan farklı tonlarda kıyafetler de bulabilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel seçimlerinizi yaparken geniş ürün çeşitliliği arasından bütçenize hitap eden modeli satın alabilirsiniz. Ürünlerin fiyatlandırması yapılırken çok sayıda faktör dikkate alınır. Geniş bir aralıkta çeşitlenen fiyatlar sayesinde her müşteri, istediği kıyafet modeli ve tasarımını kendi bütçesine uygun fiyatlarla satın alabilir. Müşteriler, satın almak istediği kıyafetin çeşitleri arasından özel günlere uyacak şekilde yapabilir. Her bütçeye uygun ürünler arasından size göre kıyafeti bulmanız, birçok farklı marka tarafından hedeflenir. Ayrıca kına after party elbiseleri gibi bu kıyafetlerin kullanım zamanları da fiyatları belirleyen etkenler arasında yer alır. Birbirinden farklı özel gün kıyafeti hakkında Trendyol üzerinden tüm detayları inceleyebilirsiniz. Hintli kına elbisesi modellerinden yöresel olan seçenek kadar pek çok tasarım arasından kendinize uyacak modeli seçebilirsiniz. Kendi istek ve ihtiyaçlarınızı ön planda tutarak tercih yapabilirsiniz. Dilediğiniz ürüne yalnızca dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.

En İlginç Düğün Gelenekleri

  • Dünyanın her bir yerinde insanları hayrete düşüren birbirinden ilginç düğün gelenekleri..

    Dünyanın her bir yerinde insanları hayrete düşüren birbirinden ilginç düğün gelenekleri..

  • Hindistan'da damat kayın validesi tarafından karşılanır, damadın ayakları yıkanır ardından süt ve bal ikram edilir. Damat gelinin kıyafetinden sorumludur.

    Hindistan'da damat kayın validesi tarafından karşılanır, damadın ayakları yıkanır ardından süt ve bal ikram edilir. Damat gelinin kıyafetinden sorumludur.

  • Gelin, bildiğimiz beyaz gelinlik yerine, "sari" denilen özel bir giysi giyer. Törene gelirken gelinin üzerinde gündelik kıyafetler vardır, daha sonra kocasının kendisine sunduğu kıyafeti giyer.

    Gelin, bildiğimiz beyaz gelinlik yerine, "sari" denilen özel bir giysi giyer. Törene gelirken gelinin üzerinde gündelik kıyafetler vardır, daha sonra kocasının kendisine sunduğu kıyafeti giyer.

  • Gelin-damat düğün yerinde yakılan kutsal ateşin etrafında 4 kere dönerler ve masalarına doğru koşmaya başlarlar kim ilk oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

    Gelin-damat düğün yerinde yakılan kutsal ateşin etrafında 4 kere dönerler ve masalarına doğru koşmaya başlarlar kim ilk oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

  • İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

    İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

  • evlilik geleneklerinde ördek ve kaz önemli bir yer seafoodplus.info geleneklerde damatlar arkalarında kaz taşıyarak beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor.

    evlilik geleneklerinde ördek ve kaz önemli bir yer seafoodplus.info geleneklerde damatlar arkalarında kaz taşıyarak beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor.

  • Bir başka geleneğe göre de düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor.Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.

    Bir başka geleneğe göre de düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor.Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.

  • Pakistan'da en çok yapılan gelenek tarzlarından biri ise, damat adayının sabır haddi zorlanmaktadır. İşte bu sorgulama Pakistan'ın bazı bölgelerinde damat adayı kızın aile büyükleri tarafından sınavdan geçirilir.

    Pakistan'da en çok yapılan gelenek tarzlarından biri ise, damat adayının sabır haddi zorlanmaktadır. İşte bu sorgulama Pakistan'ın bazı bölgelerinde damat adayı kızın aile büyükleri tarafından sınavdan geçirilir.

  • Çek düğünlerinde,

    Çek düğünlerinde,

  • Çin'de

    Çin'de

  • Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna, çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanılıyor.

    Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna, çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanılıyor.

  • Bulgaristan'da düğünde gelin, içinde bozuk para, çiğ yumurta ve buğdayın olduğu bir tabağı başının üzerinden geriye doğru atar ve arkasına bakmaz. Tabak ne kadar küçük parçalara ayrılırsa o kadar iyi demektir.

    Bulgaristan'da düğünde gelin, içinde bozuk para, çiğ yumurta ve buğdayın olduğu bir tabağı başının üzerinden geriye doğru atar ve arkasına bakmaz. Tabak ne kadar küçük parçalara ayrılırsa o kadar iyi demektir.

  • Ayrıca gelinle damada somun ekmeği verilir, hangisi bu ekmekten daha büyük parça koparırsa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

    Ayrıca gelinle damada somun ekmeği verilir, hangisi bu ekmekten daha büyük parça koparırsa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

  • Finlandiya'da Taç takma; Finlandiyalı gelinler düğünde el yapımı altın bir taç takarlar. Törenden sonra bekar genç kızlar gelinin etrafında toplanır. Gelin, genç kızlar arasından birini seçerek altın tacını ona verir, seçilen kızın ondan sonra evleneceği düşünülür

    Finlandiya'da Taç takma; Finlandiyalı gelinler düğünde el yapımı altın bir taç takarlar. Törenden sonra bekar genç kızlar gelinin etrafında toplanır. Gelin, genç kızlar arasından birini seçerek altın tacını ona verir, seçilen kızın ondan sonra evleneceği düşünülür

  • FRANSA'da Gelin banyosu; Düğün günü gelin eski aşkları ve düşüncelerinden tamamen arınmak için uzun bir banyo yapar.

    FRANSA'da Gelin banyosu; Düğün günü gelin eski aşkları ve düşüncelerinden tamamen arınmak için uzun bir banyo yapar.

  • FRANSA Gelinle damadın önünü kesme;Damat gelini evinden alır ve kiliseye yürüyerek giderler. Özellikle küçük şehirlerde, çocuklar ellerinde beyaz kurdelelerle gelinle damadın yolunda durur, gelin elindeki makasla kurdeleleri keser bu da karşılarına çıkacak engelleri aşacakları anlamına gelir. Evlenecek çiftlerin törende yer alacak çiçeklerini davetliler getirir.

    FRANSA Gelinle damadın önünü kesme;Damat gelini evinden alır ve kiliseye yürüyerek giderler. Özellikle küçük şehirlerde, çocuklar ellerinde beyaz kurdelelerle gelinle damadın yolunda durur, gelin elindeki makasla kurdeleleri keser bu da karşılarına çıkacak engelleri aşacakları anlamına gelir. Evlenecek çiftlerin törende yer alacak çiçeklerini davetliler getirir.

  • FRANSA Evlilik kabından şarap; Bir ilginç gelenek de; gelin ve damadın, evlilik günlerinde kullanılan ve nesilden nesile aktarılan evlilik kabından şarap içmesidir.

    FRANSA Evlilik kabından şarap; Bir ilginç gelenek de; gelin ve damadın, evlilik günlerinde kullanılan ve nesilden nesile aktarılan evlilik kabından şarap içmesidir.

  • Vikingler zamanında evlilikler açık arttırma şeklinde yapılıyordu. Damat adayı gelin adayı için kızın babasına fiyat teklif eder ve bu fiyat üzerinden pazarlık yapılırdı. Belirlenen para miktarı çeyiz için kullanılırdı. Ayrıca gelinin sağ ayağına babası gümüş, sol ayağına da annesi altın takardı ve bu gelenek çiftin hayatları boyunca altın ve gümüş sıkıntısı çekmemeleri dileğini temsil ederdi.

    Vikingler zamanında evlilikler açık arttırma şeklinde yapılıyordu. Damat adayı gelin adayı için kızın babasına fiyat teklif eder ve bu fiyat üzerinden pazarlık yapılırdı. Belirlenen para miktarı çeyiz için kullanılırdı. Ayrıca gelinin sağ ayağına babası gümüş, sol ayağına da annesi altın takardı ve bu gelenek çiftin hayatları boyunca altın ve gümüş sıkıntısı çekmemeleri dileğini temsil ederdi.

  • BOSNA-HERSEK Kahve ikramı;Ülkenin bazı bölgelerinde evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı kız evine yemeğe davet edilmekte ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışmaktadır. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçilir. Kahve şekerli ise damat adayı evlilik için uygun görülmüştür, ancak kahve sade ise damat adayı reddedilmiş demektir.

    BOSNA-HERSEK Kahve ikramı;Ülkenin bazı bölgelerinde evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı kız evine yemeğe davet edilmekte ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışmaktadır. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçilir. Kahve şekerli ise damat adayı evlilik için uygun görülmüştür, ancak kahve sade ise damat adayı reddedilmiş demektir.

  • Pakistan'da evlenmek isteyen damat adayına, gelinin aile büyükleri dayanabilecek mi diye akla hayale sığmayan küfürler ve hakaretler eder. Soğukkanlılığı ve dayanıklılığı sınanan damat adayı, bu sınavdan geçebilirse çiftin evlenmesine izin verilir.

    Pakistan'da evlenmek isteyen damat adayına, gelinin aile büyükleri dayanabilecek mi diye akla hayale sığmayan küfürler ve hakaretler eder. Soğukkanlılığı ve dayanıklılığı sınanan damat adayı, bu sınavdan geçebilirse çiftin evlenmesine izin verilir.

  • Bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere gidiyor.

    Bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere gidiyor.

  • Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla kilo olmak zorunda. Nedeni bilinmeyen bu gelenek doğrultusunda yemek yemeyen genç kızlar cezalandırılıyor da

    Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla kilo olmak zorunda. Nedeni bilinmeyen bu gelenek doğrultusunda yemek yemeyen genç kızlar cezalandırılıyor da

  • Tayvan'da gelinin bekaretini, damadın akraba ya da arkadaşı alıyor. Gerekçesi: 'Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!..

    Tayvan'da gelinin bekaretini, damadın akraba ya da arkadaşı alıyor. Gerekçesi: 'Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!..

  • Belçika'nın en önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.

    Belçika'nın en önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.

  • İsveç düğünlerinde ise misafirler gelin ve damadı öperler. Eğer gelin tuvalete giderse tüm kadın misafirler damadı öpmek için sıraya girerler. Eğer damat ortalıklarda görünmezse erkekler gelini öpmek için sıraya girerler.

    İsveç düğünlerinde ise misafirler gelin ve damadı öperler. Eğer gelin tuvalete giderse tüm kadın misafirler damadı öpmek için sıraya girerler. Eğer damat ortalıklarda görünmezse erkekler gelini öpmek için sıraya girerler.

  • Gelinlerin düğünlerde dans etmesi kadar doğal birşey yoktur. Hiç aklımıza gelmemişti bu aktiviteden gelinin para kazanabileceği. Polonya'da gelinler düğünde para karşılığı dans ediyorlar.

    Gelinlerin düğünlerde dans etmesi kadar doğal birşey yoktur. Hiç aklımıza gelmemişti bu aktiviteden gelinin para kazanabileceği. Polonya'da gelinler düğünde para karşılığı dans ediyorlar.

  • Hollanda Flemenk düğünlerinde gelinle damadın masasının yanına bir ağaç yerleştirilir ve gelen misafirler gelin ve damat için dileklerini yazarak bu ağaca asarlar.

    Hollanda Flemenk düğünlerinde gelinle damadın masasının yanına bir ağaç yerleştirilir ve gelen misafirler gelin ve damat için dileklerini yazarak bu ağaca asarlar.

  • Hollanda'da eğer gelinin babası damadı onaylamıyorsa gelinin çeyizi olmaz. Gelinin en yakın arkadaşı ise gelinin çeyizinde olması gereken eşyaları hediye eder.

    Hollanda'da eğer gelinin babası damadı onaylamıyorsa gelinin çeyizi olmaz. Gelinin en yakın arkadaşı ise gelinin çeyizinde olması gereken eşyaları hediye eder.

  • Afrika'nın bazı bölgelerinde damat adayı, kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi kabul ederse, gelin adayına para ve fıstık verir. Gelin fıstığı damatla bölüşür, çiftin birleşmesine yardımcı olan aracıya da bir parça verilir. Bu komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına gelir.

    Afrika'nın bazı bölgelerinde damat adayı, kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi kabul ederse, gelin adayına para ve fıstık verir. Gelin fıstığı damatla bölüşür, çiftin birleşmesine yardımcı olan aracıya da bir parça verilir. Bu komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına gelir.

  • Düğünde gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanır. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil edilir. Modern düğün törenlerinde ise karı-koca ilan edilen çift, atalarını anarak kurdele ve tüllerle süslü olan çalı süpürgesinin üzerinden atlar.

    Düğünde gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanır. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil edilir. Modern düğün törenlerinde ise karı-koca ilan edilen çift, atalarını anarak kurdele ve tüllerle süslü olan çalı süpürgesinin üzerinden atlar.

  • Çek Cumhuriyeti'nde damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp, evet yanlış okumadınız, gelini kaçırıp bir yere saklarlar. Damat gelini bulursa, hayat boyu damadın gelini koruyup kollayacağına inanıyorlar. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Misafirler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

    Çek Cumhuriyeti'nde damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp, evet yanlış okumadınız, gelini kaçırıp bir yere saklarlar. Damat gelini bulursa, hayat boyu damadın gelini koruyup kollayacağına inanıyorlar. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Misafirler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

  • Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar.Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.

    Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar.Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.

  • İskoçya'da gelin, düğünden bir gün önce sokağa çıkarılarak kirletilir. Yumurta salça gibi maddeler birbirine karıştırılır. Baştan aşağıya karışımla kaplanan gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılıseafoodplus.info ise aile büyüklerinin ortasına oturur ve onlara ayaklarını yıkatır. Bu gelenek çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize eder. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyar.

    İskoçya'da gelin, düğünden bir gün önce sokağa çıkarılarak kirletilir. Yumurta salça gibi maddeler birbirine karıştırılır. Baştan aşağıya karışımla kaplanan gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılıseafoodplus.info ise aile büyüklerinin ortasına oturur ve onlara ayaklarını yıkatır. Bu gelenek çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize eder. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyar.

  • Kosova, adet gereği, tarihi gelin kostümü giydirilen gelin, düğün töreninin kötü şans getirmemesi için yüzü beyaz boyayla boyanarak üzerine geçmişin desenleri çiziliyor.

    Kosova, adet gereği, tarihi gelin kostümü giydirilen gelin, düğün töreninin kötü şans getirmemesi için yüzü beyaz boyayla boyanarak üzerine geçmişin desenleri çiziliyor.

  • Türkmenistan'da yüzyıllardır devam eden düğün gelenekleri günümüzde de yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla bilinen Türkmenlerin düğünleri oldukça renkli geçiyor.

    Türkmenistan'da yüzyıllardır devam eden düğün gelenekleri günümüzde de yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla bilinen Türkmenlerin düğünleri oldukça renkli geçiyor.

  • Tam üç gün süren düğünlerin ilk gününe "yalan çelpek", ikinci gününe ise "çın çelpek" deniliyor. Bu günlerde düğün evinde toplanan Türkmen kadınları çelpek denilen yufka benzeri hamuru açıyor ve saçta kavuruyor.

    Tam üç gün süren düğünlerin ilk gününe "yalan çelpek", ikinci gününe ise "çın çelpek" deniliyor. Bu günlerde düğün evinde toplanan Türkmen kadınları çelpek denilen yufka benzeri hamuru açıyor ve saçta kavuruyor.

  • Türkmen gelinlerinin düğünlerde giydiği kıyafetlerin ve takıların ağırlığı neredeyse kendi ağırlıkları kadar oluyor. Sadece takıların ağırlığı 36 kiloyu bulurken, "kürte" olarak adlandırılan el işlemeli gelinlik örtüsü ve diğer kıyafetlerle birlikte bu ağırlık 40 kiloyu aşıyor.

    Türkmen gelinlerinin düğünlerde giydiği kıyafetlerin ve takıların ağırlığı neredeyse kendi ağırlıkları kadar oluyor. Sadece takıların ağırlığı 36 kiloyu bulurken, "kürte" olarak adlandırılan el işlemeli gelinlik örtüsü ve diğer kıyafetlerle birlikte bu ağırlık 40 kiloyu aşıyor.

  • Fas'ta düğünler genellikle 7 gün sürer. İlk gün gelin süt banyosu yapar ardından elleri ve ayaklarına kına yakılır. Düğün sürecince gelinin kıyafetini sık sık değiştirmesi beklenir. Düğün için standart bir gelinlik yoktur fakat ipek gibi pahalı kıyafetler tercih edilir.

    Fas'ta düğünler genellikle 7 gün sürer. İlk gün gelin süt banyosu yapar ardından elleri ve ayaklarına kına yakılır. Düğün sürecince gelinin kıyafetini sık sık değiştirmesi beklenir. Düğün için standart bir gelinlik yoktur fakat ipek gibi pahalı kıyafetler tercih edilir.

  • ÇİN: Astrolojik çöpçatanlık; Damadın ailesi astroloji uzmanına başvurarak evlenmeyi düşünen çift hakkında yorum ister. Eğer astroloji uzmanının hazırladığı horoskopu damadın ailesi uygun bulursa, çocuklarının doğum saatini ve tarihini kızın ailesine göndererek, aynı işlemi onların da yapmasını ister. Çift karşılıklı olarak astrolog tarafından uygun bulunurlarsa çift düğün hazırlıklarına başlar. Çin'de düğün tarihi seçimi de çiftin geleceği için oldukça önemlidir. Ay takviminin 7. ayının son 15 günü hariç, çift doğum günleri ve astrolojik işaretlere göre en uygun günü seçer. Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna inanılır; çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanırlar. İyi şans getirdiğine inanıldığı için çiftin düğünü mutlaka buçuklu saatlerde başlamalıdır.

    ÇİN: Astrolojik çöpçatanlık; Damadın ailesi astroloji uzmanına başvurarak evlenmeyi düşünen çift hakkında yorum ister. Eğer astroloji uzmanının hazırladığı horoskopu damadın ailesi uygun bulursa, çocuklarının doğum saatini ve tarihini kızın ailesine göndererek, aynı işlemi onların da yapmasını ister. Çift karşılıklı olarak astrolog tarafından uygun bulunurlarsa çift düğün hazırlıklarına başlar. Çin'de düğün tarihi seçimi de çiftin geleceği için oldukça önemlidir. Ay takviminin 7. ayının son 15 günü hariç, çift doğum günleri ve astrolojik işaretlere göre en uygun günü seçer. Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna inanılır; çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanırlar. İyi şans getirdiğine inanıldığı için çiftin düğünü mutlaka buçuklu saatlerde başlamalıdır.

  • ÇİN Yatakta fındık fıstık; Düğünden önce damat evlilik yatağını hazırlar ve üzerine portakal, fıstık ve çeşitli meyvelerden koyar. Ailenin küçük çocukları yatağın üzerine oturtulur ve meyvelerle oynamalarına izin verilir. Yatağın üzerinde ne kadar çok çocuk olursa o kadar çok doğurganlığı sembolize eder.

    ÇİN Yatakta fındık fıstık; Düğünden önce damat evlilik yatağını hazırlar ve üzerine portakal, fıstık ve çeşitli meyvelerden koyar. Ailenin küçük çocukları yatağın üzerine oturtulur ve meyvelerle oynamalarına izin verilir. Yatağın üzerinde ne kadar çok çocuk olursa o kadar çok doğurganlığı sembolize eder.

  • ÇİN Geline narenciye banyosu; Gelin düğünden bir gece önce şeytani ruhlardan arınmak için narenciye esansı dökülmüş sularda banyo yapar.

    ÇİN Geline narenciye banyosu; Gelin düğünden bir gece önce şeytani ruhlardan arınmak için narenciye esansı dökülmüş sularda banyo yapar.

  • Gelin düğünde kırmızı ayakkabı giyer ve kırmızı duvak örtünür. Nedimelik yapan bayanlar gelinin horoskopuyla uyumlu doğum yılına sahip kişilerden seçilir.

    Gelin düğünde kırmızı ayakkabı giyer ve kırmızı duvak örtünür. Nedimelik yapan bayanlar gelinin horoskopuyla uyumlu doğum yılına sahip kişilerden seçilir.

  • İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

    İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

  • Boşnak ve Arnavut Dimija &#;

    Boşnak ve Arnavut Dimija takım Yugoslavya&#;dan ülkemize orijinal olarak getirilmiştir. Sıfır kullanılmamıştır. Standart ölçülerdedir. Takımın içinde gömlek dahil değildir. Bunun sebebi gelin adayları çok farklı gömlekler tercih etmek istedikleri için yönlendirme yapmak istemiyoruz. Bu tarz takımlar için çok gömlek çeşitleri piyasada mevcuttur. Fakat firmamızda takıma uygun farklı gömlek çeşitleri de mevcuttur. İrtibata geçerek destek alabilirsiniz.  Gömlek ayrıca satılır. Gömlek isteyen gelinlerimizin irtibata geçerek bilgi almalarını rica ediyoruz. Satılık fiyatının yarı fiyatına kiralık olarak veriyoruz. Tamamen el işçiliği ile yapılmış bu kıyafeti almak için acele edin. Turk Haber Post Gazetesinde yazılarımızı okuyabilirsiniz. Orijinal ölçülerde ve orijinal kıyafete bağlı kalarak üretimini gerçekleştiriyoruz. İstanbul Tahtakale Mercan da Caferiye han 1. kat numarada hizmet vermekteyiz. 12 14 veya 80 82 numaralı telefondan irtibata geçebilirsiniz.

    Boşnak ve Arnavut Dimija

    Kiralık olarak düşünürseniz bu tarz   elbiseler çok uygun fiyata kiralık alma seçeneği sunuyoruz. Sitemize girerek her bütçeye göre her ihtiyaca ve her zevke göre bir kıyafet bulabilirsiniz. Özellikle bu kıyafet esmer kızlarımız için açık renklerin revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Koyu renkteki olan kaftanlar esmer gelin adaylarını daha kapatacaktır. İhtiyaç duyduğunuz Kınalık Elbisesi renginin hangisi olduğunu karar vermek için harekete geçin.

    Sadece ülke içinde değil ülke dışında da geniş bir müşteri portföyüne sahip olan Erhan ÖZLER Classics  markasında emin adımlarla yürüyor. Kına gecenizde eski zamanlardan bu güne kadar gelen kaftan adetimizi sürdürecek bayanlar için ve kaftan tutkunlarının beğenisine sunuyoruz.

    Ürünler kargoya verilirken kullanılmamış ve sağlam olduğuna dair kargo tarafından tutanak tutulur. Daha sonra kargoya verilir. Ürün elinize ulaşınca ürünü beğenmezseniz sorgusuz sualsiz değişimini sağlıyoruz. İade kargo ücreti alıcı müşteriye aittir.

    Bütün ürünlerimiz faturalıdır. aftan Collection Kalitesi ve güvencesi ile keyifli alışverişler dileriz.

    Fiyatı  TL + KDV satılıktır. (Fiyata gömlek dahil değildir. )

    Kiralık TL + kdv

     

     

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir