tsb kasko / Kasko Değeri Sorgulama - Aylık Güncel Liste | funduszeue.info

Tsb Kasko

tsb kasko

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı'ndan 'kaskoya zam' açıklaması

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, araç kasko bedellerindeki artışa ilişkin, sigorta şirketlerinin zam yapmadığını, yükselen araç bedellerinin, ikame araç ve çekici maliyetlerinin primlere yansıdığını bildirdi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, kaskoda zam söylemiyle kamuoyunun yanıltıldığını söyledi. 

TSB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Benli, araç kasko bedellerindeki artışa yönelik değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin hayat pahalılığına karşı büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Benli, "Son dönemde enflasyonda yaşanan gelişmeler, döviz kurlarındaki değişim, küresel tedarik zincirindeki aksaklıklar ve bunlara bağlı olarak asgari ücret, araç rayiç değerleri ile yedek parça maliyetlerindeki artış kasko primlerine de yansıdı" ifadelerini kullandı.

Benli, araç fiyatlarında, son bir yılda yüzde , son iki yıl içindeyse yüzde artış yaşandığına, araç rayiç değerindeki bu yükselişin sigortalıların sahip olduğu malvarlığının, yani sigortalanan kıymetin değerindeki artış anlamına geldiğine dikkati çekerek, araç fiyatlarına bağlı olarak kasko primlerinin de yükseldiğini bildirdi.

Atilla Benli, sigortalanan araçların değerinde meydana gelecek artışın "sabit primle" teminat altına alındığını belirterek, "Hasar meydana geldiğinde, sigorta şirketi tarafından ödenecek tutar, aracın poliçenin düzenlendiği tarihteki değeri üzerinden değil, hasar tarihindeki rayiç değeri üzerinden değerlendiriliyor. Sigorta fiyatı, sigorta şirketlerinin tarifelerine göre alması gereken risk priminin üzerine ilave edilen genel gider, aracı komisyonu ve diğer masraflardan oluşan çarpanı ifade ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Sigorta Birliği Başkan&#x;'ndan 'kaskoya zam' aç&#x;klamas&#x; - 1

Salgınla başlayan zorlu dönemde sigorta şirketlerinin ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini aktaran Benli, şunları kaydetti:

"Şirketler, hasar tutarına göre kasko modellemelerini yapıyor ve fiyat belirliyorlar. Böylece serbest tarife koşulları içinde, hasar prim dengesine göre bu branştaki fiyatlarını tüketicilere sunuyorlar. Burada prim tutarındaki artışın kaynağının, şirketlerin kasko prim tutarı içerisinde yer alan risk primlerindeki artıştan ziyade, araçların rayiç bedeline göre belirlenen prim tutarlarının olduğunu görüyoruz. Yani kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi söz konusu."

MALİYETLERİ TÜKETİCİYE YANSITMAYAN TEK SEKTÖR

TSB tarafından hazırlanan verilere değinen Benli, kasko sigortasında iddia edildiğinin aksine bir durum yaşandığını, sigorta fiyatlarında düşüş olduğuna vurgu yaptı.

Benli, "'un ilk çeyreğinde bin lira düzeyindeki özel kullanım tarzı araçların ortalama bedeli, yılının 3. çeyreğinde ortalama bin liraya kadar yükseldi. Buna karşılık sigorta şirketlerinin kasko için tahsil ettiği ortalama prim lira seviyelerinden 6 bin lira seviyelerine çıktı. Bu da söz konusu dönemde sigorta fiyatında düşüş olduğu anlamına geliyor." görüşünü dile getirdi.

Kaskoda ortalama fiyatların genel seviyesine bakıldığında da benzer bir tablo ortaya çıktığını, ortalama kasko fiyatının 'un ilk çeyreğinde binde 14'lerde iken, fiyatların en çok arttığı 'nin 3'üncü çeyreğinde binde 12'ler civarında gerçekleştiğini, ayrıca poliçelerde Türk Lirası bazında yıllık fiyat ve prim garantisi sunulduğunu belirten Benli, günün ekonomik koşullarında bir yıllık fiyat sözü verebilen, maliyet artışlarını müşterilerine yansıtmaksızın kıymetin değerinin korunmasını temin edebilen başka bir sektör olmadığını kaydetti.

Benli, sigorta şirketlerinin isteğe bağlı yapılan tüm sigorta ürünlerinde vatandaşlara en uygun çözümleri sunma çabasıyla hareket ettiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahip olduklarımızı yerine koymanın güçleştiği bir dönemdeyiz. Risklere karşı sigortalanma en büyük güvencemiz. Unutmamalıyız ki bin bir güçlükle sahip olduğumuz varlıklarımızı sigorta güvencesi altına alabilir, olası kayıp durumunda sigorta ile tekrar yerine koyarak hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Sigorta önemli bir gelişmişlik göstergesi ve ülke ekonomimizin güçlenmesinde kritik önem taşıyor. Her zaman olduğu gibi 'Sigorta kıymet bilmektir' inancıyla hareket ederek sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirme gayretiyle tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz."

Kasko Değer Listesi

Kasko Değeri Hesaplama

Araç kasko değeri hesaplama işlemini internet üzerinden kendiniz de yapabilir veya Kişisel Sigorta Danışmanınızdan talep edebilirsiniz. Kişisel sigorta danışmanınız sadece araç değerleri hakkında değil Generali bünyesinde sunulan hizmetler ve tüm öğrenmek istediğiniz ayrıntılar hakkında detaylı bilgi sağlayacaktır. Araç kasko değerini Araç Kasko Değeri Hesaplama Aracı'nı kullanarak öğrenebilir veya Kişisel Sigorta Danışmanınız’dan talep edebilirsiniz.

Araç Kasko Değeri Sorgulama

Araç kasko değerleri Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) tarafından farklı dönemlerde araçların model ve markasına göre açıklanır. Sigorta şirketleri araç sahiplerine kasko teklifi çalışırken diğer faktörlerin yanında bu listeyi de baz almak zorundadırlar. TSB, bu listeyi aylık olarak günceller. Bu sebeple araç kasko değeriniz her dönem değişebilir. Yukarıdaki formdan araç kasko değeri sonuçlarınızı hızlıca öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bu kasko değer listesini göz önünde bulundurularak kasko teklifinizi alabilirsiniz.

Araç Kasko Değer Listesi

Kasko sigortası herhangi bir kazada maddi zararlarınızı karşılamanıza yardımcı olan ve yaptırması zorunlu olmayan bir sigorta türüdür. Kasko değer listesi, kasko sigortası için yapılan hesaplamada baz alınacak olan değerin belirlenmesinde önemli araçlardan biridir. yılına ait Türkiye Sigorta Birliği resmi sitesinde yayımlanan kasko araç değer listesinin güncel verilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Araç Rayiç Bedelleri

1 Nisan yılında yeni kasko sistemi uygulamaya geçti. Bu değişiklikten sonra TSB’nin kasko değer listesinin yanı sıra ikinci el araç satan internet sitelerinin de fiyat listesinden yararlanılabiliyor.

Aracın o tarihte hangi değerde olduğunu gösteren araç rayiç bedeli bu internet sitelerini temel alarak da belirlenebiliyor. Araç rayiç bedelleri de yıllık olarak güncellenir.

Kasko değeri artık önceki poliçeye göre değil araç rayiç bedellerine göre belirleniyor. Yapılan yeni düzenleme ile hasar görmüş veya kullanılamaz durumdaki (pert) araçlar konusunda sigorta şirketleriyle yaşanan anlaşmazlıklara da çözüm getirilmiş oldu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası