izmirde tatil bölgeleri / İzmir'de Görülmesi Gereken 10 Tatil Yeri | @gezgingo

Izmirde Tatil Bölgeleri

izmirde tatil bölgeleri

İzmir'e Yakın ve İzmir Çevresindeki En İyi 16 Tatil Yeri

İzmir'e yakın olması ve doğal güzellikleriyle öne çıkan en iyi 16 tatil yerini listelediğimiz bu yazıda bölgeler hakkında bilinmesi gerekenlere ve konaklama maliyetlerine değindik.

Melis Nisan, 22.04.2020 13:39 tarihinde ekledi. 55,339 kez görüntülendi.

Dikili

Dikili

Dikili, İzmir'in kuzeyinde 118 km mesafededir. Kara ve hava yoluyla ulaşım mümkündür. Dikili, eski çağlara uzanan tarihi, masmavi denizi, 40 km uzunluğundaki kumsalı, şifalı suları, doğal kaplıcalarıyla doğanın tüm zenginliklerini içinde barındıran eşsiz bir yerdir. Midilli Adası'yla aynı denizi paylaşan Dikili, Aliağa, Ayvalık ve Bergama ile komşudur. Yaz - kış tatil yapabiliceğiniz, yazın deniz turizmi, yılın 12 ayı termal kaplıcalarında şifa bulabilirsiniz. Antik çağlara dayanan tarihi yapısıylada Bergama kentini ziyarete gelen turistler için ziyaretçi kabul etmektedir. Gezilip görülmesi gerken yerlerin başında; Nebiler Şelalesi, Dikili Botanik Bahçesi, Merdivenli ve Denizköy'de bulunan krater gölleri, Mağaralar ve Madra Çayı ve Ilıcaları doğal ve tarihi görmeniz gereken yerler arasındadır. 

Daha Fazla Bilgi

Dikili Otelleri


Çandarlı

Çandarlı

Çandarlı, Dikili'nin güneyinde 18 km mesafede yer alan popüler tatil beldesidir. Gezip görmeniz ereken yerler arasında olan Çandarlı, Kraliçe Kenti olarak bilmektedir. Kentin kurucuları Amazonlar olduğu söylenmektedir. Çandarlı, denizi, antik tarihi ve doğal güzellikleriyle tarihten günümüze sizi gizemli bir yolculuğa götürmektedir. Çandarlı'da adanın bir tarafı poyraz, bir yanı lodos esmektedir. Denizin tadını çıkarmadan,Pitane Antik Kent'i gezmeden, Çandarlı Kalesi'nden muhteşem manzarayı izlemeden Çandarlı'dan ayrılmayın.

Daha Fazla Bilgi

Çandarlı Otelleri


Foça

Foça

Foça, İzmir'in gözde tatil beldelerinden biridir. Eski Foça ve Yeni Foça olarak iki farklı merkezden oluşur.  İzmir'e 70 km mesafede kuzeybatısında yer almaktadır. Adını aldığı fok balıkları gibi sevimli ve sıcak bir tatil beldesidir. Küçük sakin bir belde olan Foça, çok kalabalık değildir. Huzurlu, sakin dinlenmek için tatil arayanlar için tercih edilmektedir. Foça, İyonların Ege kıyısına kurdukları 12 İyon kentinin en önemlilerinden biridir. Tarihi ve arkeolojik önemli bu döneme ait olup, aynı zamanda Homeros destanında adı geçen mitolojik bir yerdir. Deniz turizminin yanı sıra gezip görülmesi gereken yerler arasında; Taş Ev, Beş Kapılar Kalesi, Şeytan Hamamı, Fatih Camii, Kayalar Camii, Hafız Süleyman Camii, Osmanlı dönemine ailt Dış Kale ve Osmanlı Mezarlığı görülmesi gereken yerler arasındadır.

Daha Fazla Bilgi

Foça Otelleri


Eski Foça

Eski Foça

Foça demek aslında Eski Foça demek. Biri size "Foçaya gidiyorum" diyorsa mutlaka Eski Foça'ya gidiyordur. Foça yol tarifi istediğinizde doğruca Eski Foçaya götürecektir. Sadece İzmir'in değil, ülkemizin en karakteristik tatil beldelerinden biri olan Eski Foça'da devasa tatil kompleksleri, su parkları, her şey dahil tatiller yok. Tarihi Rum evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, kediler, martılar, tekneler, sakinlik ve huzur var. 

Daha Fazla Bilgi

Eski Foça Otelleri


Yeni Foça

Yeni Foça

Foça'nın bir bucağı olan Yeni Foça, Eski Foça'dan farklı olarak içerisinde daha az tarihi yapı barındırır fakat yine Foça içerisinde olunması itibariyle tarihi dokuya erişim de Foça'nın eşsiz atmosferini hissetmekte mümkün olur. Bu kapsamda Eski Foça'yı ziyaret ettikten sonra Yeni Foça'yı da mutlaka gezmeli ve tarihin akışının mimariye nasıl yansıdığına canlı tanıklık etmelisiniz. 

Daha Fazla Bilgi

Yeni Foça Otelleri


Ayvalık

Ayvalık

Ayvalık leziz yemekleri, huzur dolu havası ve tarihi atmosferi ile Ege'nin en mükemmel bölgelerinden biri denilebilir. Geçmişte Kydonia ismi ile bilinen ve köklü bir geçmişi olan Ayvalık’ın, milattan önce 330’lü yıllara kadar inen geçmişi, Bizans ve Roma uygarlıklarının sona ermesinin ardından 15. yy. ortalarında Osmanlı İmparatorluğu egemenliğini yaşamış. Ayvalık I. Dünya Savaşı'nın ardından İzmir'in işgal edilmesi ile beraber 29 Mayıs 1919'da Yunan hükmüne girmiş ve işgal edilmesinin akabinde Anadolu'daki ilk kurşun olayı 172. Alay Komutanlığı'nda görev yapan Yarbay Ali Çetinkaya tarafından ateşlenmiş. Bu işgal 15 Eylül 1922'ye kadar devam etmiş ve 24 Temmuz 1923'de imzalanmış olan Lozan Antlaşması'nda dile getirilen Türkiye-Yunanistan Nüfus Değişimi gereğince, Makedonya, Girit ve Midilli Adası'ndaki Türkler ilçeye yerleşmiş. 

Ayvalık hakkında, kültür çeşitliliğinin yanında doğanın tüm güzellikleriyle bezenmiş, doğayla tarihin iç içe geçtiği, benzersiz güzellikte bir ilçe demek yanlış olmaz. Sanat yönünden de zengin bir çeşitliliğe sahip olan Ayvalık’ta, dini ve sivil mimarinin en özgün, en karakteristik örneklerini görmek mümkün. Büyük bir kısmı yıkılmış olmasına karşılık, ayakta kalmış olan Ayvalık kiliseleri, kentin tarihsel yapısına da katkıda bulunan eserler arasında yer alıyor. Akdeniz şehir mimarisinin oluşturduğu eserler ve bu inşaların çevrelediği denize dik inen taş sokaklar, Ayvalık’ın benzersiz görüntüsüne en büyük katkıyı sağlayan detaylar. 

Önemli bir turizm merkezi olan ilçede yıl boyu Akdeniz iklimi görülüyor. Ege Bölgesi'nde yer alması sebebiyle kış aylarında ılık ve yağışlı, yaz aylarında ise sıcak ve kurak bir havaya sahip olan beldede sürekli esen hafif rüzgarlar hissediliyor. Yaz aylarında sıcaklık ortalama 24 ile 34°C arası. Kış döneminde ise çoğunlukla ılık. 100 kilometreden fazla kıyı şeridine sahip olan Ayvalık'ta, yazları tüm çevre bölgeler yakıcı ve kurak bir sıcaklıktayken, batı yönünden esen ve özellikle öğle saatlerinde başlayan imbat rüzgarı ilçeyi serinletiyor. 

Daha Fazla Bilgi

Ayvalık Otelleri


Ayvalık Sarımsaklı

Ayvalık Sarımsaklı

Sarımsaklı, küçükköy beldesine bağlı Ayvalık'a 8 km uzaklıkta otel ve plaj bölgesidir. Sarımsaklı plajı 7 km uzunluğu, 100 m genişliğe sahip altın sarısı kumsala sahiptir. Mavi Bayraklı denizi temiz ve dalgasızdır. Denizin içeriside aynı şekilde kumsaldır. Sahil boyunca cafeler, restaurantları, alışveriş yerleri bulunmaktadır. Her bütçeye uygun konaklama imkanı bulunmaktadır. Sarımsaklı plajında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Günbatımının o eşsiz manzarasını Şeytan Sofrası'ndan izleyebilirsiniz. Akşamları canlı müzik eşliğinde barlarda ve gece kulüplerinde eğlenebilirsiniz.

İsmi, bölgedeki eski Rum yapılarının inşasında kullanılan sarımsak taşından gelen beldenin kesintisiz 7 kilometreyi aşan kumsalları mavi bayrak ödülüne sahip. Beyaz kumlu plajları ve turkuaz rengi deniziyle büyüleyici bir görüntüye sahip olan Sarımsaklı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Göz alabildiğine uzanan ve sonu yokmuş gibi görünen Ayvalık Sarımsaklı plajlarının paralelinde pek çok Sarımsaklı otelleri ve Sarımsaklı eğlence mekanları bulunuyor. Çoğu uygun fiyatlı olan bu tesisler arasında havuzlu Sarımsaklı otelleri olduğu gibi Sarımsaklı pansiyonları ve Sarımsaklı apartları da mevcut.

Daha Fazla Bilgi

Sarımsaklı Otelleri


Avşa Adası

Avşa Adası

Avşa Adası Marmara adaları olarak bilinen adalardan biridir. Adaya sadece deniz yoluyla ulaşım vardır. Erdek'ten Avşa Adası'na gemiyle 1 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Avşa Adası'nda 5 tane koy bulunmaktadır. Tavşan Koyu, Çınar Koyu en çok bilinenlerdir. Diğer koylar Kumtur Koyu, Atanas Koyu ve Yiğitler Köyü'ndeki Yiğitler Koyu'dur. Yiğitler Köyü'nde Ali Dede Türbesi ve Türkeli Köyünde Manastır kalıntılarını ziyaret edebilirsiniz.

Avşa Adası'nda yaşam 24 saat canlıdır. Gündüz berrak denizi, beyaz kumlu sahilinde güneşlenip denize girebilirsiniz. Akşamları sahil boyunca yer alan gece kulübü ve barlarda eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

Avşa Adası'nda balık çeşitleri, zeytinyağlı yemekler, deniz mahsüllerinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca adakarası olarak bilinen şarabından tadabilirsiniz .

Daha Fazla Bilgi

Avşa Adası Otelleri


Cunda

Cunda

Cunda Adası, Türkiye'nin 4. büyük adası odası olup eski adı Cunda, bugünkü adı Alibey Adası ismi verilmiştir. Ayvalık'a Lale Adası üzerinden köprüyle bağlı olup kara yoluyla ulaşım sağlanmaktadır. Toplam 2 köprüsü olan ada'nın biri Türkiye'nin en eski Boğaz Köprüsü'dür. Deniz yoluyla Ayvalık sahilinden Cunda Adasına motor seferleride düzelenmektedır. Ayvalık'ın 22 adasının içinde tek şehirleşmenin olduğu adadır. Hristiyan ve Müslümanların birlikte yaşadığı ilk mahallesinde Cunda Adası'nda 1873'te bir kilise inşa edilmiştir. Dar sokakları ve rum evleriyle doğallığını yitirmeden günümüze kadar gelmiştir. Zemini taş döşemeli, sarmaşık ve begonvilli sokaklarıyla insana samimi gelen bir yapısı var. Taksiyarhis Kilisesi, Despotun Evi, Aşıklar Tepesi, Agois Yannis Kilisesi, Tımarhane Adası, Cunda Sahil Çarşısı ve Taş Kahveyi ziyaret etmelisiniz.

Daha Fazla Bilgi

Cunda Otelleri


Burhaniye Ören

Burhaniye Ören

Buraniye Ören, Ege Bölgesi'nde Balıkesir Burhaniye ilçesine bağlı şirin bir tatil beldesidir. Güneyinde Ayvalık, kuzeyinde Kaz Dağlarıyla çevrilidir. Türkiye'nin en geniş plajlarından birine sahiptir. Yanıbaşındaki Gömeç ve Pelitköy mevki tam bir zeytin cennetidir. Özellikle Gömeç'e kadar uzanan Pelitköy bölgesi yazlıkçılar ile dolup taşar.Ören Nerede Nasıl gidilir

Burhaniye Ören Mavi bayraklı denizi, altın sarısı kum plajı, plaja kadar uzanan çam ormanlarıyla tatilcilere huzurlu bir ortam sunuyor. Ören eski antik Adrimittion şehrinin üzerine kurulmuş. Ören, denizi, plajı, doğası, mistik havası, bol oksijen deposu Kazdağlarıyla adete Saklı Cennet.

Ören, Öğretmenler mahallesi ve iskele olarak üç yerel bölge ile anılır.Ören'de sezon geç açılır erken kapanır. Dolayısıyla  tıklım tıklım dolu olduğu dönem temmuz ayı başı başlar ve Ağustos ayının sonuna kadar devam eder. Eylül'de ağırlıklı olarak bölgeyi bilen tatilciler gelir. En güzel tatil, balık sezonunun açıldığı, Kazdağlarından gelen serinlikle havaların güzelleştiği zamanlardır .

Daha Fazla Bilgi

Ören Otelleri


Edremit

Edremit

Edremit, kendisiyle aynı ismi taşıyan Edremit Körfezi'nden 10 km içeride yer alan bir ilçedir. Edremit'in sahil şeridinde 4 tane beldesi Altınoluk, Akçay, Güre ve Zeytinli turizm merkezleridir. Bir tarafı Kaz Dağları diğer tarafı Ege Denizi olan Edremit temiz havası ve plajlarıyla ziyaretçilere huzurlu bir tatil sunuyor.

Daha Fazla Bilgi

Edremit Otelleri


Akçay

Akçay

Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesi, ilçe merkezine 8 km mesafededir. Edremit Körfezi'nin tam ortasında konumlanmıştır. Akçay, masmavi denizin, Kazdağlarının yemyeşil doğasıyla kesiştiği yerdir. Akçay, oksijen deposu temiz havası, kum plajı, zeytin ve çam ağaçları, termal kaynaklarıyla Kuzey Ege'nin incisidir. Akçay'da sardalya balığı yemelisiniz. Yılın her mevsimi bulmanız mümkün. Akçay kordonunda sakızlı ve tarçınlı dondurmasının tadına bakmalısınız. Akçay'a geldiyseniz Kazdağları'ndan gelen buz gibi kaynak suyun aktığı, orman içindeki Hasan Boğuldu'yu ziyaret etmelisiniz. 

Daha Fazla Bilgi

Akçay Otelleri


Altınoluk

Altınoluk

Altınoluk, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı sevimli sahil kasabasıdır. Ege Denizi'nin mavisi bir yanında, Kazdağları'nın tertemiz havasıyla oksijen bakımından zengin bir havaya sahiptir. Altınoluk, astım hastalarının uğrak yeridir. Cennetten bir köşe dersek abartı olmaz sanırım. Denizi berrak ve temizdir. Sahili çakıldır ama çakıl olması bile başka güzeldir. Altınoluk'ta gündüzleri deniz keyfi, akşamları Altınoluk çarşısında hediyelik eşyalar, el yapımı ve yöresel ürünler satılmaktadır. Meydanda Roma Dondurmacı'nda bal badem dondurmasını aldıktan sonra limanda bir tur atın. Ayın denize vurduğu o muhteşem mehtabı izleyebilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi

Altınoluk Otelleri


Erdek

Erdek

Erdek, Marmara Denizi'ne kıyısı olup Kapıdağ Yarımadası'nın güneybatısında yer almaktadır. Erdek doğal güzellikleri, temiz havası, plajlarıyla tam bir turizm cennetidir. Çevresinde bulunan Kyzikos Antik Kent, Seyitgazi Tepesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Tekne turlarıyla çevresinde bulunan Avşa, Marmara, Zeytinli ve Paşalimanı adalarını gezebilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi

Erdek Otelleri


Kazdağları

Kazdağları

Kazdağı, doğal ve kültürel kaynak değerleriyle oldukça zengin bir yerdir. Doğal güzellikler, yerlatı ve yerüstü su kaynakları, soğuk ve sıcak şifalı sularıyla tam bir hayat kaynağıdır. Kazdağı'na özgü bitki örtüsü ve bitki türleriyle sadece Türkiye'nin değil dünyanın da ekosistemlerinden biridir. Kazdağları mitolojik öykülerinde ana vatanı, kanyonları, şelaleleri, derin vadileri, nehirleriyle doğal turizm cennetidir. Truva Savaşı'na yol açan o ilk güzellik yarışması burada yapıldı. Sarıkız efsanesi Kazdağı'nda yaşandı ve hala dilden dile dolaşıyor.

Kazdağı Milli Parkı 21.452 hekrarlık alanı kapsayan bu alan güneyde Edremit Körfezi, kuzeyde Karamenderes Çayı, doğuda Zeytinli Çayı ve batıda Mıhlı çayı arasında kalıyor. Kaz Dağları'nın jeolojij konumu, farklı birki örtüsü, toprak yapısı ve iklimi sayesinde yüksek oranda oksijen üretiyor.

Daha Fazla Bilgi

Kazdağları Otelleri


Marmara Adası

Marmara Adası

Marmara Adası 10 adadan oluşur. En büyüğü Marmara Adasıdır. Bir diğeri Avşa Adası Marmara'ya bağlıdır. Küçük ve çok az yaşam olan Ekinlik Adası 3. adadır. Bilinen bir diğer adası da Paşalimanı adasıdır. 

Sakinliği, sessizliği ve yeşilliği ön plandadır. Hayat yavaş ilerler

Marmara Adası'nın merkezi dışında 5 tane yerlerim yeri vardır. Asmalı, Saraylar, Topağaç, Çınarlı Köyü ve Gündoğdu'dur. Adaya özgü ada çayı'nın ve ada dondurmasını yemeden dönmemelisiniz. Huzurlu bir tatil için deniz, kum ve güneş üçlemesinin bir arada olduğu, günbatımının eşsiz manzarasını, kartpostallardaki tablo misali yeşilini, serinlemek için denizin mavisiyle buluştuğu adrestir Marmara Adası. 

Otel Pansiyon ve diğer konaklamalar

Adada 50-60 kadar konaklama tesisi var. Bunların bazıları Merkez'de, merkeze yakın olan Aba Plajında, Saraylar bölgesinde ve Çınarlı Köyündedir. Tesislerin 20 kadarı otel, diğerleri pansiyon ve apart kategorisindedir.  Adada genelde yarım ve tam pansiyon öğün seçeneği ile tatil yapabilirsiniz. Herşey dahil otel yoktur.  Oteller   Pansiyonlar

Nasıl Gidilir ?

Adaya ulaşım Tekirdağ ve Erdek'ten deniz yoluyla sağlanmaktadır.

Marmara Adası Hangi ile Bağlı ? 

Marmara Adası Türkiye'de insan yerleşimi olan birkaç adadan biridir. Marmara Denizi'nde Balıkesir ilinin bir ilçesidir.

Ne Yapılır

Mutlaka aracınız ile gelin. Plajlarında Marmara denizinin serin sularında tatilin keyfini çıkarın.  Yapılacaklar listesine göz atın

Daha Fazla Bilgi

Marmara Adası Otelleri 

İzmir'e Yakın ve İzmir Çevresindeki En İyi 16 Tatil Yeri Sen Anlat

İzmir'e Yakın ve İzmir Çevresindeki En İyi 16 Tatil Yeri hakkında sen ne düşünüyorsun?

Daha önce bu konuda hiç yorum yapılmamış

İzmir'in Tatil Yerleri

Türkiye’nin 3. Büyük şehri ve Ege Denizi’ne kıyısı olan İzmir doğal, tarihi, kültürel ve sanatsal mirasları ile birçok gezilecek noktayı barındırmaktadır. Turizm açısından tercih edilen İzmir’de dilerseniz sakin ve sessiz dilerseniz eğlence odaklı ve hareketli tatil merkezleri bulunmaktadır.

Ekonomik tatil yerlerinden lüks tatil yerlerine kadar birçok seçenek sunan İzmir deniz turizmi, tarihi ve kültürel turizm ile her yıl binlerce turistin ilgi odağı olmaktadır. Her biri birbirinden farklı bir atmosfer taşıyan tatil yerlerinden başlıcaları Çeşme, Ilıca, Alaçatı, Urla, Seferihisar, Mordoğan, Dikili, Foça, Gümüldür, Özdere, Sığacık, Çandarlı, Şirince ve Ürkmez tatil merkezleridir. 

İzmir'in tarihi ve turistik mekanlarına yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için İzmir otel kategorimize göz atabilirsiniz.


Alaçatı

Alaçatı'nın Huzur Dolu SokaklarıEskiden bir Rum kenti ve Çeşme’nin mahallelerinden biri olan Alaçatı, begonvillerle süslü sokakları, konseptli mekânları, büyüleyici taş butikleri, doğal sörf alanları, beach clubları, hareketli akşamları ve meyhaneleri ile canlı bir atmosferi bulunmaktadır. 

İzmir merkeze 1 saatlik uzaklığı bulunan Alaçatı’nın vazgeçilmezleri damla sakızlı dondurması, Çeşme Kumrusu, mezeleri ve deniz ürünleridir. Ayrıca ismini Türkiye’ye duyurmuş Ot Festivali de burada gerçekleşmektedir.

Gece ve gündüz her saat hareketliliğin durmadığı Alaçatı da birçok hediyelik eşya dükkânı da bulunmaktadır. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Alaçatı, kendine özgün atmosferini kaybetmeden yaz mevsimlerinin duraklarından biri olmaktadır. Alaçatı 2005 yılında sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır.


Çeşme

Çeşme Marinaİzmir’in tatil yerleri denildiğinde ilk akla gelen ilçe olan Çeşme, deniz, kum, güneş, sörf, termal, sağlık ve tarih turizmi ile Türkiye’de en popüler tatil merkezlerinden birini oluşturmaktadır. 

İzmir il merkezine 85 km olan ve ulaşımı oldukça kolay olan Çeşme, son yıllarda yaz sezonunda vazgeçilmez noktalardan birini oluşturmaktadır. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Çeşme’de birçok plaj, koy, konaklama tesisi ve gece mekanı bulunmaktadır.

Ünlülerinde yaz aylarında tercih ettiği Çeşme’de görülmesi gereken birçok tarihi unsur mevcuttur. Erythrai Antik Kenti de Çeşme Ildırı Köyü sınırlarındadır. İlçe merkezi, Ilıca, Alaçatı gibi birçok semti içeren Çeşme’de tercih edilebilecek birçok plaj bulunmaktadır. Yaz aylarının popüler adreslerinden biri olan Çeşme’de gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarıp, akşamları kendiniz eğlenceye bırakabilirsiniz.

İzmir'de manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı İzmir'de gezilecek yerler yazısını inceleyebilirsiniz.


Sığacık

Sığacık Kalesi Kalıntılarıİonyalılara ev sahipliği yapmış 3000 yıllık tarihi geçmişi ile Seferihisar ilçesine bağlı bir mahalle olan Sığacık, Türkiye’de ilk “cittaslow” unvanını almış olan bölgelerdendir. Sakin şehir kavramı ile de oldukça anlaşılan, kalabalıktan uzak doğal bir ortamda sakin tatil yapılabilir merkezlerdendir.

Sığacık, kale içi sokakları, mandalina kokulu atmosferi, tarihi yansıtan eserleri, tertemiz mavi bayraklı plajları, evinizde gibi hissedebileceğiniz samimi konaklama tesisleri ile yılın her mevsiminde ziyaretçilerini beklemektedir. Mavi ile yeşilin iç içe geçmiş olduğu Sığacık’ta organik pazardan yapabileceğiniz alışverişler ile Ege’nin lezzetlerini tadabilirsiniz. Çevreci bir bölge olan Sığacık’ta hazır ürün satan herhangi bir mekan bulunmamaktadır. 

Sığacık ve Seferihisar arasında yer alan Teos Antik Kenti, tarihi değirmen, Akkum ve Ekmeksiz Plajları görülmesi gereken yerler arasındadır. Dilerseniz Sığacık’tan Yunanistan Sisam Adası’na günlük turlara katılabilirsiniz.


Urla

Urla Sanat Sokağıİzmir il merkezine 35 km mesafede bulunan Urla ilçesi Ege’nin en eski limanı olan Limantepe’nin kurulduğu noktada yer almaktadır. Genellikle yerli halk tarafından tatil merkezi olarak kullanılan Urla’da birçok yazlık villalar konumlanmıştır. 

Urla, halk plajları, balık restoranları, pazarları, koyları ve soğuk deniz duyu ile bilinmektedir. Zeytin ağaçları ile çevrelenmiş bir doğaya sahip olan Urla’da Karantina Adası, Klazomenai Antik Kenti, Güvendik Tepesi, Çeşmealtı, Özbek Köyü, Sanat Sokağı, Yassıca Ada ve Bademler Köyü gibi birçok gezilecek yerlere sahiptir.

İzmir'e tatile gitmeden önce bölgedeki mutlaka gidilmesi gereken yerleri sizin için İzmir gezi rehberi sayfasında listeledik.


Şirince

Şirince Köyü Manzarasıİzmir’in tarihi kenti Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince, doğallık ve turistik özellikleri açısından popüler köylerden biridir. İlçe merkezine 8 km mesafede yer alan Şirince, ormanlarla çevrili tarihi sokakları ve evleriyle kalabalıktan uzak doğa içerisinde dinlenmek isteyenlerin tatil adreslerindendir. 

Araç girmeyen sessiz ve sakin bir atmosfer sunan Şirince’de şarapçılık ve aromalı şarapları oldukça ünlüdür. Tarihi olarak da birçok yapıya sahip olan köyde deniz turizmi bulunmamaktadır. Aziz John Baptist Kilisesi, Nesin Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi, Şirince Taş Mektep Müzesi, Şarap Mahzenleri ve Şirince’nin sokakları Şirince’de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Ege’nin meşhur lezzetli kahvaltılarını doğaya karşı manzara ile yapabileceğiniz Şirince’ye ilçe merkezinden dolmuşlarla 4 TL ücret karşılığında ulaşabilirsiniz.  


Dikili

Dikili'nin Doğa Harikası Koylarıİzmir’in kuzeyinde yer alan Dikili, birbirinden büyüleyici koyları, tarihi değerleri, kumsalları ve doğallığı ile bilinen tatil merkezlerindendir. Geçmiş dönemde Pitane olarak bilinen kentin amazonlar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Antik kentin eserlerini günümüzde hala yaşatabilen Dikili, tarih ve doğanın iç içe geçmiş olan güzelliğini sunmaktadır. 

Dikili’ye bağlı kaplıcaları ve sıcak suları ile bilinen Bademli, soğuk ve rüzgârlı denizi ile ünlü Çandarlı ve tarihi mirası Çandarlı Kalesi, Deliklitaş Köyü ve mavi bayraklı plajları ve Nebiler Vadisi’nde yer alan doğal güzelliklerden Nebiler Şelalesi Dikili’yi çekici bir tatil merkezi konumuna getirmektedir. 

El değmemiş bir ilçe olan Dikili genellikle sakin ve huzurlu bir tatil arayanların tercihlerindendir. Son yıllarda yaz aylarında oldukça ilgi çeken noktalardan biri olmaya başlayan Dikili İzmir ilçe merkezine 120 km mesafede yer almaktadır. İzmir Otogarı’ndan tek araç ile ulaşımı mümkündür.


Foça

Foça Sahil Yoluİzmir’in kuzeyinde ve il merkezine 65 km uzaklıkta yer alan Foça, Akdeniz foklarının yaşam alanlarından biridir. Antik dönemde İyon yerleşimlerinden biri olan Foça’nın eski adı ise Phokaia’dır. 

Mavi turları, tertemiz berrak denizi ve plajları, yemyeşil doğası ve tarihi yansıtan sokakları ile tercih edilen Foça, İzmir’in tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Her yıl çok sayıda yabancı ve yerli turisti ağırlayan Foça’da birçok konaklama seçenekleri de mevcuttur. 

Phokaia Antik Kenti, Beş Kapılar Kalesi, Beş Kapılar Kalesi, Athena Tapınağı, Dış Kale, Foça Antik Tiyatro, Osmanlı Mezarlığı, Pers Mezar Anıtı, Arkaik Sur Duvarı ve Kent Kapısı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Ağalar Konağı, Su Kemerleri, Siren Kayalıkları, Kozbeyli Köyü, Foça Frigya Tepesi, Foça Frigya Tepesi ve Sazlıca Koyu Foça gezilecek yerler arasındadır. 


Gümüldür

Gümüldür Halk Plajı

İzmir, Menderes’e bağlı sahil kesimi oluşturan bölge olan Gümüldür, yazlık sitelerin bulunduğu ekonomik tatil seçeneklerini sunan birbirinden güzel plajlara ve tarihi turistik noktalara sahiptir.

Birçok lüks ve ekonomik konaklama otellerinin yer aldığı Gümüldür’de Klaros Antik Kenti, Oran Kampı ve Sisam manzaralı sahiller, Ahmetbey Plajı ve Denizpınarı Ormaniçi gibi gezilip görülebilecek birçok alan yer almaktadır.

Gümüldür, Menderes ilçe merkezinde yer alan şehir iç dolmuşları ile kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda yer almaktadır.


Alsancak

Alsancak Sahili

İzmir Konak ilçesine bağlı bir semt olan Alsancak, şehrin kalbini oluşturan güzelliklere sahiptir. İzmir’in en popüler noktası olan Alsancak gece ve gündüz olan hareketliliği ile dikkat çekmektedir.

Kordonu, barları, eğlence mekânları, alışveriş dükkânları, balık lokantaları, meyhaneleri, bisiklet ve koşu parkurları ve sahil boyunca uzanan kafeleri ile meşhur olan Alsancak, romantik gün batımının izlenebileceği en güzel konumlardan birine sahiptir. 

Alsancak’ta görülmesi gereken yerler ise Alsancak Katolik Kilisesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri, Caddesi, Alsancak Sevgi Yolu, Selçuk Yaşar Müzesi ve Sanat Galerisi, Kedi Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir Resim Ve Heykel Müzesi, İzmir Atatürk Evi Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, Gündoğdu Meydanı, Konak Meydanı, İzmir Cumhuriyet Meydanı, Alsancak Garı şeklindedir. 

Alsancak semt merkezine gitmek için İZBAN kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Çandarlı

Uzun Kumsalıyla Çandarlı Halk PlajıDikili ilçesine bağlı olan ve 18 km uzaklıkta bulunan Çandarlı, bölgenin en çok bilinen tatil kasabalarından biridir. Geçmiş tarihte de oldukça önem arz eden bir konumu bulunan Çandarlı’nın sembolü ise tarihi Çandarlı Kalesi’dir. 

Genellikle rüzgarlı ve soğuk plajlara sahip olan Çandarlı’nın üç tarafı denizlerle çevrilidir. Yazın en sıcak aylarında serinletici özelliği ile tercih edilen kasaba genellik yerli turistler tarafından bilinmektedir. Sahil boyunca birçok balık restoranı mevcuttur. 

Butik otel ve pansiyon gibi konaklama seçenekleri bulunan Çandarlı’da dalış yapma imkânı da bulunmaktadır. Çandarlı’ya gitmek için Dikili ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yılbaşı ve diğer özel günleri İzmir'de kutlamak isterseniz İzmir yılbaşı otelleri sayfamızda yer alan konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.


Mordoğan

Doğa Harikası Mordoğan Koyuİzmir Karaburun’a bağlı bir tatil semti olan Mordoğan, muhteşem doğası, zengin tarihi ve plajları ile gözde tatil merkezlerinden biridir.  Karaburun ilçe merkezine 20 km mesafede yer alan Mordoğan’a ilçeden kalkan dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşılabilir.

Yemyeşil doğası, kayalıkları, plajları ile birbirinden güzel koylara sahip olan Mordoğan’da Narkisos Pınarı, Kocakum Plajı, Rum köyleri, Ayşe Kadın Camii, Ayıbalığı Koyu ve Ardıç Plajı gibi gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır.

Sakin bir atmosferi bulunan Mordoğan’da mütevazi konaklama tesisleri yılın her mevsimi hizmet vermek için beklemektedir.


Özdere

Özdere'de Günbatımı Manzarasıİzmir, Menderes’e bağlı bir mahalle olan Özdere, Efes’ten başlayıp Teos’a kadar giden İon uygarlığının Ege sahil boyunda yer alır. Mavi bayraklı plajları ve yaklaşık 40 km uzunluğundaki sahil şeridi ile her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. 

Teremiz denizi, kumlu plajları, el değmemiş doğası, ferahlatıcı havası ve koyları ile sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil sunmaktadır. Daha çok hareketlilikten uzak bir atmosferi vardır. Çevresinde yer alan birçok gezilecek noktaya da ulaşım oldukça kolaydır. Efes Antik Kenti’ne 32 km, İzmir il merkezine 40 km, Adnan Menderes Havalimanı’na ise 45 km mesafesi bulunmaktadır.

Özdere, Menderes ilçe sınırlarında koyların, denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, konaklama imkanları sunan İzmir tatil yerleri arasındadır. 


Bozdağ

Bozdağ YaylasıÖdemiş ilçe merkezine 30 km uzaklıkta yer alan yükselti olarak 1200 metreye kadar çıkılabilen Bozdağ, yaylaları, doğal güzellikleri, ormanları ve mesire alanları ile eko turizmin başlıca adreslerindendir. 

Ege’nin Alpleri olarak bilinen Bozdağ bölgesinde rekreasyon çalışmaları yapılarak turizme açılmıştır. Bozdağ çevresinde birçok konaklama tesisi de bulunmaktadır. Kışın kayak merkezi ile yazın ise yaylalarında yer alan Çınarlı Park, Mermeroluk, Kırkçeşme ve Şelale Park gibi mesire alanlarında hizmet vermektedir. 

İzmir il merkezine 140 km mesafede yer alan Bozdağ, doğasever turistlerin odak noktası olmaktadır. Bozdağ’a ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşılabilir.


Ürkmez

Ürkmez Halk PlajıGümüldür ve Seferihisar tatil merkezlerinin arasında kalan bir konumda yer alan Ürkmez beldesi ilçe merkezine 25 km mesafede yer almaktadır. Henüz bilinmeyen tatil merkezlerinden biri olan Ürkmez Lebedos Antik Kenti’nin ve Kısık Yarımadası’nın kuzeyinde bulunmaktadır. 

Geçmiş 40 yıl önce bugünkü yerinden 3 km kuzeyde yer alan dağ eteklerinde bir köy yerleşimi olan Ürkmez zamanla kıyı Ege bölgesine kaymıştır. Beldede ilgi çeken noktalar ise dağları, ormanları, kıyısı ve denizi ve termal suları ile huzurlu bir tatil sunmasıdır. Belde içerisinde sadece 5 restoran, 1 pastane ve 4 pide salonu hizmet vermektedir.

Bölgeye yakın gezilecek yerler arasında olan Karakoç Kaplıcaları, geçmiş dönemde de ünlü şifa dağıtan sulara sahiptir.  Ürkmez’e ulaşım ise Üçkuyular veya İzmir Otogarı’ndan kalkan seferler ile sağlanmaktadır. 


Şakran

Şakran Halk PlajıAliağa ilçesine bağlı bir mahalle olan Şakran genellikle yakın çevreleri tarafından tercih edilen tatil merkezlerindendir. Yazlıkların bulunduğu Şakran’da sessiz ve huzurlu bir tatil geçirebilme fırsatı bulunmaktadır. 

Uygun fiyatlara sahip olan bölgede birçok konaklama seçenekleri de mevcuttur. Çok fazla bilinmemesine rağmen yaz mevsimlerinde nüfus açısından artış gösteren Şakran yaklaşık 4 km uzunluğunda tertemiz plajlara sahiptir. 

Şakran’a Aliağa İZBAN İstasyonu önünden kalkan plaj dolmuşları ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İzmir tatilinizde farklı konaklama seçeneklerinden bir tanesi olan uygulama otellerinde konaklamak isterseniz İzmir uygulama otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Ilıca

Çeşme Ilıca Sahiliİzmir’in Çeşme ilçesinin bir beldesi olan Ilıca geçmiş dönemde yaz tatillerinde sadece varlıklı insanlar tarafından bilinen ve tercih edilen yerlerdendir. Günümüzde ise turizm amaçlı kullanılan popüler merkezlerden birini oluşturmaktadır.

Denizden çıkan termal sular Ilıca Plajı’na ulaşır ve Ilıca doğal termal bir havuz olarak bilinmeye başlanmıştır. Termal suyun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Geçmiş dönemde birçok ünlü tarafından şifa aramaya gelinen Ilıca’da birçok seçenekler sunan konaklama tesisleri mevcuttur. Uzunca bir plaja sahip olan Ilıca’nın denizi kumlu ve sığdır.

Çeşme ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşılabilir.


İZMİR TATİL KÖYLERİ

İzmir Bölgesi

İzmirli Homeros’ un “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular.” İfadesiyle İzmir coğrafyasını binlerce yıl önce böyle tanımlamıştır. Şimdi ise Ege' deki en güzel koylara, en güzel gökyüzü ve iklime sahip bu şehir, tatil ve dinlence adına aradığınız ne varsa cömertçe size sunuyor. Deniz - güneş - kum ve termal turizmine de ev sahipliği yapan 'Güzel İzmir' aynı zamanda antik çağlardan kalma yerleşim yerleri ve tarihi dokusuyla da sizi bir zaman yolculuğuna çıkarmaya hazır.

Doğuda batıda iki kıtaya uzanan yarımada olarak bilenen 36 uygarlığın ev sahibi. Geçmişten beri yenilikçi olan şehirde ilk uluslararası sözleşme imzalandı, ilk para burada kullanıldı, ilk tapınak burada yapıldı ve hastalara şifa veren ilk hastane burada kuruldu. Tatil severler için eşsiz bir yer olup doğal güzellikleri ve sayısız mavi bayraklı plajları ile eşi olmayan bir şehirdir. Kıskandıracak güzellikte olan koyları, şelaleleri ve tarihi kalıntıları ile sonsuz tatil imkânı sunar.

Turizm açısından zirvede olan şehir her ilçesinde sunduğu kaliteli hizmeti amaç edinmiş otelleri ile size üst seviyede hizmet vermektedir. Bu ilçeler arasında öne çıkanlar şüphesiz Çeşme, Selçuk, Foça, Seferihisar, Gümüldür, Şirince ve Bergama’ dır. Tatil yeri olmasa bile öne çıkan diğer ilçeleriyse Bayraklı, Alsancak, Konak, Karşıyaka, Gaziemir ve Güzelyalı olarak sayılabilir.

Türkiye' nin üç büyük ili arasında yer alan İzmir, zeytinyağlı tatları ve sıcakkanlı insanları ile daha önce yaşamadığınız deneyimleri sizlere sunmak için kapılarını açmış bekliyor. Aslında aşktır İzmir. Modern düşünce yapısına sahip sıcakkanlı insanları ile yaşanacak şehirdir İzmir.

İzmir Gezilecek Yerler

Efes Antik Kent

Geçmişi, M.Ö. 6000 yıllarında Neolitik Dönem olarak da bilinen Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanan Efes, bilim, kültür ve sanat alanlarında her zaman kendini göstermiştir. 1923 yılında Cumhuriyet kurulduktan sonra ise Selçuk adı verilmiştir. Tarihi sizlere anbean yaşatan Efes, yılda ortalama 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Efes’ in içinde yer alan Celsus Kütüphanesi ve Artemis Tapınağı gibi büyüleyici eserler turizm açısından büyük öneme sahiptir.

Siren Kayalıkları

Foça’ da bulunan ve rivayete göre bu kayalıklarda kadın başlıklı kuş gövdeli yaratıklar olan sirenler yaşarmış. Bunlar tanrısal güzellikte şarkılarıyla açıktan geçen denizcileri büyülüyor ve dümeni kayalıklara doğru kırmalarını sağlayıp yanlarına hapsedip çıkmalarına engel oluyorlarmış.

Teos Antik Kenti

Anadolu’ nun Ege Denizi ilekucaklaştığı batı kıyılarında yer alan 30bin civarında nüfusuyla denizi, rüzgârı, jeotermal kaynakları ve mandalina bahçeleri ile kendi halinde kıyı kenti Seferihisar’ da bulunmaktadır. En eski yerleşim yeri olan şarabın, bağbozu şenliklerinin ve tiyatronun Dionysos adına yapılan en büyük tapınaklarının yer aldığı Teos antik kenti, M.Ö. 2000 yıllarında Akalardan kaçan Giritler tarafından kurulmuştur.

Asklepion

Medeniyetler beşiği Anadolu’nun incisi Bergama’ da buluma ve dönemin en büyüleyici mirasları arasında yer alan Asklepion M.Ö. 4. yüzyılda kurulmuştur. En iddialı dönemini yaşayan ve bir şifa merkezi olan yer,  Akropol’ den 820 metre uzaklıkta yer alıyor. Yerleşim yerinde hastane, kütüphane ve amfi tiyatro bulunuyor.

Kızıl Avlu

Anadolu’ nun en görkemli dini anıtsal yapılarından biridir. Binanın tamamının tuğladan yapılmış olması ve ön tarafında bulunan büyük avlusu sebebi ile tapınak halk arasında “Kızıl Avlu” olarak adlandırılmıştır.

Bergama Müzesi

1900 - 1913 yıllarında yapılan kazılar sırasında depo müzesi yapılmıştır. Bu depo o dönemde Türkiye' deki iki arkeolojik eser deposundan biridir. Müze, Erken Tunç Döneminden Bizans Dönemine kadar değişik dönemlere ait arkeolojik eserlerin pek çoğuna ev sahipliği yapmaktadır..

Konak Saat Kulesi

Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılını kutlamak için 1901'de inşa edilmiş Tarihi Saat Kulesi, İzmir’ in simgesi olarak kabul edilmektedir.

Kemeraltı Çarşısı

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan tarihi çarşı İzmir 'in Konak ilçesinde yer alıyor. Çarşı içinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok han yer almaktadır. Kemeraltı Çarşısı, İzmir' in en önemli alışveriş merkezleri arasındadır. Kemeraltı Çarşısı’ nın içinde yer alan Türk kahvesi ve salebiyle meşhur Kızlarağası Hanı' da görülmeye değer yapıdadır.

Tarihi Asansör

Asansör, 1907 yılında Musevi asıllı Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır. Amacı iki semtin arasında rahat ulaşım sağlamaktı. Şuanda eğlence ve dinlenme mekânı olarak turistlerin önemli durağı haline gelmiştir.

İzmir Atatürk Müzesi

Atatürk’ ün İzmir’ de kaldığı ev müzeye dönüştürülmüştür. Atatürk’ ün izlerini taşıyan bu tarihi ev İzmir Gezilecek Görülecek Yerler listenizde muhakkak olmalıdır.

Fuarİzmir

25 Mart 2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan Fuar İzmir, ticari ilişkilerin yoğun yaşandığı bu şehirde gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek ve sektörün önünde yeni ufuklar açmak amacıyla Türkiye’ nin en büyük, en modern ve en yeni fuar merkezi olarak açılmıştır. Son teknolojik donanımlarla sağlamlaştırılmış teknik bir altyapıya sahip 4 adet hol, 330.000 m² lik toplam alan, 12.000 fuar sokağı ve 20.500 etkinlik alanı ile Türkiye’ nin en büyük fuarı olarak hizmet veriyor.

Ultra Herşey Dahil, Herşey Dahil konaklama seçenekleri ile uygun fiyatlı tatil köyleri nakit fiyatına vade farksız taksit seçenekleri ile sizleri bekliyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır