jinekoloji bölümü neye bakar / Kadın Hastalıkları ve Doğum - Medicana Sağlık Grubu

Jinekoloji Bölümü Neye Bakar

jinekoloji bölümü neye bakar

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bölümü

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bölümü

Kadınların üreme organlarında meydana gelen kanser hastalıklarının cerrahi tedavisini jinekolojik onkoloji cerrahisi bölümümüz ile gerçekleştiriyoruz. Kanser tanısı alan kadın hastalarımız için en uygun tedavi seçeneklerini multidisipliner olarak değerlendiriyor ve hastaya uygun olan cerrahi tedavi sürecini uyguluyoruz.

Kadın üreme organları yumurtalıklar, rahim, döllenmiş olan yumurtayı taşımaya yarayan tüpler, vajen ve vajen girişini sınırlayan vulva'dır. Kadın üreme organlarında görülen kanserler, jinekolojik kanserler olarak adlandırılır. Bu organlardan kaynaklanan kanserleri inceleyen bilim dalı ise jinekolojik onkolojidir. Jinekolojik onkoloji ile uğraşan ve bu hastalıkları tedavi eden hekimlerimiz, bu tür hastalıkların erken tanısı, ileri yöntemlerle cerrahi tedavisi ve cerrahi sonrası uygulanacak olan tedavi yöntemleri (ışın tedavisi, kemoterapi, hormonal tedaviler vb.) konusunda bilgi birikimine sahiplerdir.

Bölümümüzde hangi jinekolojik kanser türlerini tedavi ediyoruz?

Jinekolojik kanserler içerisinde en sık rastlanılan hastalıklar, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleridir. Rahim ağzı, rahimin vajene açılan kısmını oluşturur. Rahim ağzının hücresel dokusu rahimin hücresel dokusundan farklıdır. Bu nedenle gelişen kanserler, rahim kanserlerinden farklı bir gelişim ve yayılma özelliğine sahiptir. Jinekolojik Onkoloji bölümümüzde; serviks kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, vulvar kanser, vajinal kanser ve gebeliğe bağlı trofoblastik tümörler gibi tüm jinekolojik malignite vakaları tedavi edebilmektedir.

Yumurtalık over kanserinedir?

Jinekolojik kanserlerin tedavisini nasıl planlıyoruz?

Erken evre endometriyum ve serviks karsinom vakalarında daha hızlı iyileşme ve daha az ağrıya yol açtığı için laparoskopik yaklaşım tercih ediliyor. Jinekolojik malignitelerin laparoskopik olarak ameliyatlarını yüksek kalite standartlarında ve sorunsuz olarak gerçekleştiriyoruz.

Ameliyatlar sırasında hazır bulunan patoloji uzmanlarımız ile çıkarılan parçanın anında değerlendirilmesi (frozen section) sayesinde tanının konulması mümkün olabilmektedir. İleri teknolojik alt yapı sayesinde ameliyat öncesi yapılmış olan radyolojik görüntüleme çalışmalarını cerrahlarımız ve radyoloji uzmanlarımız ameliyat sırasında da gözden geçiriyorlar.

Ameliyat sonrası tedavi kararları radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, radyoloji ve patoloji gibi farklı uzmanlarımızın katıldığı ve düzenli olarak yapılan "Tümör Konseyi" toplantılarımızda veriliyor.

Jinekolojik Tümörler Kurulu Nedir? Nasıl Çalışır? (Tümör Kurulları)

Kadın Doğum Nelere Bakar?

Kadınlar hayatlarının belirli dönemlerinde şikayetleri olduğundan ya da rutin kontrol amaçlı kadın doğum bölümüne başvurmaktadır. Bu bölüm, kadınlardaki üreme organlarının her türlü hastalık tanısı ve tedavisini içermektedir

Kadınlar hayatlarının belirli dönemlerinde şikayetleri olduğundan ya da rutin kontrol amaçlı kadın doğum bölümüne başvurmaktadır. Bu bölüm, kadınlardaki üreme organlarının her türlü hastalık tanısı ve tedavisini içermektedir. Ayrıca gebelik ve gebelikle alakalı problemlerin giderilmesiyle ilgili tedavi seçenekleri de sunmaktadır. Kısırlık, aşılama, tüp bebek gibi konular da kadın doğumun ilgi alanına girmektedir.

Kadın hastalıkları ve doğum olarak adı geçen bölümün üreme endokrinolojisi ve infertilite ve perinatoloji gibi bazı yan dalları bulunmaktadır. Üreme endokrinolojisi ve infertilite kısırlığı ifade etmektedir. Çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kısırlık problemi, tüp bebek yöntemiyle çözülebilmektedir. Hastalar tüp bebek tedavi yöntemine uygunsa, bu tedaviden yararlanabilmektedir. Eskiden çok büyük bir sorun olan kısırlık, günümüz tedavi seçenekleriyle aşılması imkansız olarak görülen bir problem olmaktan çıkmıştır.

Uygulanacak olan tedaviler hastaların yaşı ve kısırlık süreleri baz alınarak planlanmaktadır. Kadında yumurtlama düzensizliği varsa, yumurta takibi yapılabilmektedir. Hasta tedaviye uygunsa, yumurtlama ve aşılama tedavisine geçilebilir. Sonuç elde edilemezse de tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir. Hangi yöntemin uygulanacağına uzmanın karar vermesi gerekmektedir. Bunun için hasta muayene edilmeli ve durumuna göre bir tedavi planı çıkarılmalıdır.

Kadın Doğum Hangi Şikayetlerle İlgilenir?

Adet düzensizliği, kısırlık, vajina kuruluğu, hamile kalamama, cinsel ilişki sırasında ağrı, adet kanamasının az veya çok miktarda olması, vajinadan et parçası gelmesi, cinsel isteksizlik, adet sancısı, adetin erken yaşta olması, çocuk sahibi olamama ya da ilk adet kanamasının olmaması gibi durumlarda kadın doğuma gidilmesi gerekmektedir. Kadınsal hastalıklara yönelik tedavi yöntemlerinin uygulandığı bölüm, bu tür şikayetlerle gelen hastaların muayene edilerek tedavi edildiği bir bölümdür. Dolayısıyla bu tür şikayetleriniz varsa, vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına görünmelisiniz.

Jinekolojik Muayene Nedir?

Jinekolog tarafından uygulanan jinekolojik muayene, kişilerin kendi durumları ile ilgili olan problemlerin incelenmesiyle başlamaktadır. Problem tanımlandıktan sonra, tedavi yöntemlerine geçilebilmektedir. Jinekolojik muayene sırasında alınan bilgiler, hasta ve doktor arasında kalmaktadır. Gizli tutulan bu bilgiler jinekoloğunuz ile sizin aranızdadır. Erken tanı konulabilmesi açısından, düzenli olarak jinekolojik muayeneye gitmek önemlidir.

Hasta adet döneminde olsa bile jinekolojik muayene yapılabilmektedir. Ancak kanama olduğundan rahim ağzı net görülemeyebilir. Bu nedenle smear testi de yapılamaz. Erken tanı ve tedavi açısından bu muayene oldukça önemlidir. En az 6 ayda bir jinekolojik muayeneye gidilmelidir.


Detaylı bilgi için randevualabilir veya 54 33çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 10 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.

02 Ekim Pazartesi -

Jinekolojik Onkoloji

Her yıl 70 bin kadına kanser tanısı konuluyor. Liv Hospital Jinekolojik Onkoloji Kliniği’nde tedavi kanser türüne göre değişmekle beraber cerrahi, öncelikli olarak tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Erken tanıda cerrahi müdahale tek başına yeterli bir tedavi olabiliyor. Robotik cerrahi ise hem hasta hem de doktor için pek çok avantaj sağlıyor. Robotik cerrahi ve laparoskopik cerrahi ek eğitim gerektiren bir uzmanlık alanı. Liv Hospital'da jinekolojik onkoloji ve robotik cerrahi konusunda uzman ve tecrübeli bir hekim hizmet veriyor.

Jinekolojik kanserlerde brakiterapi

Jinekolojik kanserlerde brakiterapi jinekolojik kanserlerin tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Jinekolojik kanserlerde brakiterapi, özellikle serviks (rahim ağzı) kanseri, endometriyum (rahim) kanseri ve vajina kanseri tedavilerinde kullanılıyor. Radyoaktif kaynak rahim içerisine veya vajina içerisine yerleştirilmekte ve tümörlü doku ışınlanıyor. Brakiterapi genellikle günübirlik tedavi şeklinde sedasyon veya genel anestezi altında uygulanıyor. 
 

Tümör konseyinde değerlendiriliyor

Liv Hospital’da hastalar öncelikle cerrahi, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, yoğun bakım gibi pek çok uzmanlık dalından oluşan Tümör Konseyi’ne girerek tedavi süreci belirleniyor. Liv Hospital Kanser Merkezi hastalar için derece bir hizmet veriyor. 

 

KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR 


Rahim Ağzı Kanseri

Ülkemizde de en sık görülen ilk 10 kanser arasındadır. Yılda bin – bin arası yeni vaka teşhis edildiği düşünülmektedir. Ancak olguların yüzde 60’ı tedaviye cevap vermeyerek ileri evrede tanı alır. Mevcut sosyokültürel değişiklikler ile beraber rahim ağzı kanseri yükünün her geçen gün artacağı ve ülkemiz için gelecek yıllarda çok daha büyük bir tehdit oluşturacağı düşünülüyor. Rahim ağzı kanserinde, pap smear ile tarama sonucu binlerce kadının rahim ağzı kanseri erken evrelerde, henüz kanserleşme gerçekleşmeden saptanıyor ve kadınların kansere bağlı olarak hayatlarını kaybetmeleri önleniyor.
 

Yumurtalık (Over) Kanseri

Yumurtalık kanseri de kadınlarda en sık görülen ilk 10 kanser arasında yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de olguların en az dörtte üçü ileri evrelerde teşhis ediliyor ve ne yazık ki bu evrelerde de bu kanserler en az yüzde 80 ölümcül seyrediyor. Yumurtalık kanserli hastaların ilk cerrahisinde gözle görülür tümör bırakılmaması “altın standart”tır. Liv Hospital Jinekolojik Onkoloji Kliniği’nde gözle görülür tümör kalmayacak şekilde başarılı ameliyat yapılma oranı yüzde 93’tür. Bu oran Avrupa’nın bazı merkezlerinde yüzde 60, Kanada’da yüzde 11’dir. Yumurtalık kanserinin olası erken teşhisi için ne yazık ki yurt genelinde kanser tümör belirteçleri de yaygın bir şekilde ve bilinçsizce kullanılmaktadır. Yumurtalık kanserinin taramasında henüz bilinen etkin bir yöntem yoktur.
 

Endometrium (Rahim İçi Zarı) Kanseri

Kadın üreme yolu kanserleri arasında önemli bir diğer kanser de endometrium kanseridir. Batılı ülkelerde kadınlarda en sık görülen kadın üreme yolu kanseri endometriyal kanserler olup, ülkemizde de en sık görülen ilk 10 kanser arasındadır. Genellikle de eşlik eden meme, yumurtalık ya da kolon kanserleri de olabilir. Tarama programı olmasa da kanama şikayetinin olması nedeniyle vakaların çoğu erken evrede teşhis edilir. Bu nedenle menopoz sonrası vajinal kanamalarda endometrium kanseri hatırda tutulmalı, tetkik edilmelidir.
 

Diğer Kadın Üreme Sistemi Kanserleri

Kadın dış üreme sistemi (vulva ve vajen) kanserleri ile özel kadın üreme sistemi kanser türleri Liv Hospital Jinekolojik Onkoloji Kliniği’nde uluslararası standartlara göre tedavi edilir.

Jinekoloji Nedir? Jinekoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Haberler

Genel Kültür

Bilim

Jinekoloji Nedir? Jinekoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Jinekoloji bölümü, kadın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Evli ya da bekar her kadın yılda bir kere kadın doğum uzmanına gitmelidir. Olası hastalıkların önlenmesinde, erken tanı ve tedavide jinekolojik muayenenin rolü oldukça fazladır. Rahim ağzı, fallop tüpleri yumurtalıklar, vajina ve vulva gibi tüm kadın üreme sistemiyle jinekoloji bilimi ilgilenmektedir.  Bu bölgelerde gelişen herhangi bir enfeksiyon ve bakteri ilerleyerek ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Ayrıca ergen kadın hastalıkları ya da genç kadınlar arasındaki davranışsal sorunlarla da jinekoloji bölümü ilgilenmektedir. Peki, jinekoloji nedir? Hangi hastalıklara bakar? İşte detaylar

Kadın üreme organları, kadınlarda bulunan cinsel organlardır. Bu üreme organı dış ve iç genital olmak üzere ikiye ayrılır. İç genital organda vajina, rahim, yumurta kanalı ve yumurtalıklardır. İç üreme organları, döllenmiş yumurtayı hamilelik boyunca taşır. Zamanı geldiğinde ise doğum olayını gerçekleştirir. Dış genital organlar ise vücudu örten cildin bir devamıdır. Kadın iç genital organın giriş kapısını, bebeğin doğduğu doğum kanalından çıkış kapısını oluşturur. Ayrıca bu organlara vulva denir. Gebelik oluşumunun gerçekleşmesi için spermin geçişine izin verirken, meydana gelebilecek enfeksiyonlarında iç genital organlara ulaşmasını engeller. İki genital bölgede de görülen hastalıklar mutlaka tedavi edilmelidir. Tedavi edilmediği takdirde kısırlığa, kansere neden olabilmektedir. Jinekoloji hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Jinekoloji Nedir?

Jinekoloji Nedir?

Jinekoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Jinekoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası