pendik istanbul un hangi yakasında / Kurtköy Mahallesi Haritası Pendik İstanbul

Pendik Istanbul Un Hangi Yakasında

pendik istanbul un hangi yakasında

Pendik Hangi Yakada Ve Hangi Adliyeye Bağlı? İstanbul Pendik Avrupa Mı Anadolu Yakası Mı

Haberin Devamı

Pendik'in en bilinen ve en fazla turist çeken yerleri şu şekilde sıralanabilir:

 1- Sultan Konağı

2- Saint Jean Baptist Kilisesi

3- Yenişehir Mesire Alanı

 4- Aydos Kalesi

5- Pendik Çarşı Cami

6- Tarihi Eski Cami

7- Pendik Höyüğü 

Pendik Hangi Yakada ve Hangi Adliyeye Bağlı?

 Anadolu yakasında yer alan Pendik, Kartal Adliyesine bağlıdır. Diğer adı İstanbul Anadolu Adalet Sarayı olan adliyeye bağlı olan diğer ilçeler şunlardır: 1- Kadıköy 2- Kartal 3- Sultanbeyli 4- Ümraniye. 

 Esentepe Mahallesinde yer alan Kartal Adliyesine ulaşım metro ve otobüsle sağlanabilir. Kartal adliyesine giden otobüs hatları: KM70, E 

İstanbul Pendik Avrupa mı Anadolu Yakası mı?

 Tuzla, Gebze ve Çekmeköy ile sınır komşusu olan Pendik, İstanbul Anadolu Yakasında yer almaktadır. 

Haberin Devamı

Pendik ile İlgili Bilgiler

  Pendik'in en kalabalık semti Kurtköy'dür. Pendik'te yer alan diğer semtler şu şekilde sıralanabilir:

1- Güzelyalı

2- Fevzi Çakmak

3- Şeyhli

4- Dumlupınar

5- Güllübağlar

6- Çınardere

7- Yayalar

8- Sülüntepe

9- Kavanpınar

Velibaba

Kaynarca

Kavakpınar

kaynağı değiştir]

Ana madde: Pendik'den geçen ulaşım hatları

yılında kurulan Pendik Gar Müdürlüğü günümüzde de hizmet vermeye devam etmektedir. İstanbul kalkışlı tüm trenler (Haydarpaşa-Bostancı ve Pendik'de tüm trenler durur) ile İstanbul içinde hizmet veren banliyö trenleri de Pendik sınırlarındaki Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı istasyonlarında hizmet vermektedir.

'den beri hizmet veren Pendik-Eminönü deniz otobüsü ve 'ten beri Pendik-Yalova hızlı feribotu deniz ulaşımını sağlamaktadır.

İstanbul'daki hava ulaşım merkezlerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı da Pendik'de bulunmaktadır.

Ana arter olarak E-5, TEM ve Sahil Yolu ve bu yolları birbirine olan bağlantısını sağlayan ara yollarıyla karayolu ulaşımı sağlanmaktadır.

Şehir içi trafiği içinse minibüs ve taksilerin dışında İETT ile pek çok noktaya ulaşım mümkündür. Şişli (), Üsküdar (16A) ile Kartal ve Maltepe'den de geçen Kadıköy(16, 17, ) seferleri Pendik merkez kalkışlıdır. Ayrıca Tuzla istikametinden gelen , A Kadıköy hatları dışında T Tuzla-Topkapı, T Tuzla-Bostancı da Pendik'den geçmektedir.

Bunların dışında havalimanı kalkışlı E-9 Bostancı, E Kadıköy ve E-3 funduszeue.info seferleri mevcuttur. 16, 16D, 16A,16KH, 16C, 16B, 16S, 16Y, 17, 17B, 17K, , A, B, F, K, P, V, , A, K, Ş, D, , T, TK Pendik ilçesi sınırlarından geçen ve çeşitli noktalara ulaşan hatlardır.

Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonuna kadar uzanan metro hattı istasyonlarından bir tanesi de Pendik istasyonudur, Pendik'e metro ile ulaşımda kolaylık sağlamaktadır. Kaynarca'da, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sultanbeyli istikametine uzanan metroyla birleştirilecektir.

İstanbul'dan Kocaeli iline kadar giden Marmaray tren hattı Pendik üzerinden geçmektedir.

Pendik'te ulaşımı kolaylaştıran bir diğer avantaj olan Yüksek Hızlı Tren(YHT) Avrupa Yakası'ndan gelerek Pendik'ten geçmektedir. Konya'ya kadar uzanan YHT ve Kocaeli iline kadar uzanan Marmaray Pendik'te aynı istasyonda yer almaktadır.

Eğitim[değiştir kaynağı değiştir]

Coğrafi Yapı[değiştir kaynağı değiştir]

Not: Büyükşehir yasası nedeniyle köyler mahalle statüsüne geçtiğinden 'ten itibaren kır nüfusu tabloda yer almamıştır.

Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesinden sonra Drama ve Yanya'dan gelen Müslüman Türk nüfus Pendik’e yerleşti. Pendik’ten giden Rumlar da Selanik yakınlarında Pendik adında bir yerleşim yeri kurdular. Dramalılar, Yanyalılar ve ’lerde Erzincanlıların da katılımıyla yeni Pendik’in çekirdeği oluşturulmuş oldu. Bu yapıya sonrasında Yugoslavya’dan göç eden Boşnaklar da eklendi. Bu göçmen nüfus arası Pendik'in Sapanbağları ve Yeşilbağlar mahallelerine yerleşti. Genel olarak seksenli yıllara kadar yazlık yerleşim merkezi olarak gelişen Pendik'te 1 Temmuz 'de Pendik Tersanesinin açılmasının, seksenli yılların Pendik'in en fazla göç aldığı dönem olmasında büyük rolü vardır. Tersanenin açılması ve sanayi kuruluşlarının büyük gelişme göstermiş olması ile beraber artan göçler nedeni ile Pendik yazlık yerleşim yeri olmaktan çıkmış bahçeli evlerin yerini apartmanlar almaya başlamıştır. yılında Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinden yurdumuza zorunlu olarak göç eden soydaşlarımız için yılında Pendik-Kurtköy’de 3 bin konut inşa edilmiştir. Pendik günden güne göç almakta olup ilçede çoğunluğu Sivas, Erzurum, Ordu, Tokat, Kastamonu, Trabzon, Erzincan, Sakarya ve Giresun illeri kökenli yurttaşlar ile Boşnak ve Balkan göçmeni kökenli yurttaşlar oluşturmaktadır. Nüfus bakımından Pendik, TÜİK verilerine göre nüfusa sahiptir. İstanbul'un dördüncü, Anadolu Yakası'nın en büyük ilçesidir.

Kaynakça[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası