konya neresi gezilir / Konya Gezilecek Yerler | En Güzel 58 Yer (Detaylı) | Fixbilet Blog

Konya Neresi Gezilir

konya neresi gezilir

Konya'da gezi rehberi

Konya&#;da gezi rehberi

Türkiye'nin en merkezi yerlerinden biri olan Konya'ya hava, kara ve ray ulaşımları ile gidilebilir. Ortalama ve 50 arası değişen ücretleri sayesinde ucuz ve rahat bir ulaşımı var. Peki Konya'da ne yapılır, nereler gezilir? Tüm detayları ile Konya'ya ait her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

Konya denilince akla ilk gelen şey Mevlana olur. Büyük yüz ölçümüne sahip Konya şehrinde her yıl Şeb-i Arus etkinlikleri ile yerli ve yabancı turist çeker. Bu etkinlik içerisinde Konya'ya yolunuz düşerse gezilecek görülecek çok yeri vardır. Vuslat yıl dönümü ile şehrin her alanı süslenir. Maneviyatını yükseltmek isteyenler için mükemmel bir zamanlama olur. 

İŞTE KONYA'DA MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

MEVLANA MÜZESİ VE TÜRBESİ

Konya merkezde bulunan bu türbeyi her yıl yerli yabancı birçok turist ziyaret eder. Mimari güzelliği ile insanı etkileyen bu yerde Mevlana Celaleddin Rumi'nin kabristanı bulunuyor.  Tramvay ve şehir otobüsleri ile ulaşım sağlanan bu yerin etrafında aynı zamanda konaklama alanları da bulunur. Gidilmesi gereken ilk yer olan türbede sevdiklerinize hediyeler alabileceğiniz küçük bujiterilerde vardır. 

SELİMİYE CAMİSİ 

Türbenin hemen yanında  bulunan bu cami Şehzade Selim tarafından yaptırılmıştır. Merkezi alanda bulunan cami muhteşem ve görkemli duruşu ile birçok turistin dikkatini çekmiştir. Sürekli restore edilerek günümüze kusursuz ulaşmıştır. 

İNCE MİNARE MEDRESE VE MÜZESİ

Büyük Selçuklular zamanındaki  II. İzzeddin Keykavus'ın veziri Sahip Ata Fahrettin Ali için yapılmıştır. Burada yüzyıllarca İslami ilmi yayma ve öğrenme gerçekleştirilmiş. İçeriğindeki her bir dokunuş Türk - İslam sanatının göstergesidir. Nadir bir duvar işlemeciliği ile yapılmıştır. 

ALAADDİN TEPESİ

Yine Konya'nın içerisinde bulunan Alaaddin tepesi Sultan Alaaddin tarafından yapılmıştır. Rivayetlere göre Sultan vergileri burada toplarmış. Bu tepede şehrin en merkezindedir ve tepenin en üstünden güzel bir şehir manzarasına bakılacak mekanlar ve bahçeler vardır. Ayrıca burada Keykubat Cami ve hanı vardır. Dünyanın en büyük kavşağı bu yerdedir.

KELEBEK VADİSİ

Belediye tarafından inşa edilen ve Dünya'daki hemen hemen bütün kelebek türlerinin bulunduğu bu vadi yılından beridir hizmet vermektedir. Amazon ormanları hissi veren bu alana gitmek için birçok ulaşım mevcuttur. Görülmeden dönülmemesi gereken yerlerden biridir.

80 BİN'DE DEVR-İ ALEM PARKI

Masallar diyarını andıran ve içerisinde kendinizi kaybedeceğiniz yerlerden biridir. İçeriğinde birçok yapıtın minyatürü ve çizgi film karakterlerinin evleri heykelleri bulunur. Ailenizle gideceğiniz ve bol bol hatıra fotoğrafı çektireceğiniz yere ulaşım oldukça basittir.

KONYA ARKEOLOJİ MÜZESİ

'de Konya'da kurulmuş bir arkeoloji müzesidir. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden sonra Türkiye'nin en eski ikinci arkeoloji müzesidir. Neolitik Çağ, Erken Tunç, Orta Tunç,Demir Klasik, Hellenistik, Roma ve Bizans Dönemine ait eserler sergileniyor.

MERAM BAĞLARI

Meram Bağları tabiatı dolayısıyla büyük ilgi görmektedir. Bu yüzden bölgede çok sayıda restoran ve park bulunmaktadır. Ayrıca tarihi mekanlarda bu bölgede ilgi görmektedir. Tam ortadan geçen nehir ve nehir tekne ile gezme imkanı bulunuyor. Birçok şehir otobüs hatları bu yere ulaşım sağlamaktadır.

KONYA ÇEVRESİNDE GİDİLECEK YERLER

SİLLE KÖYÜ

yıl öncesi tarihi olan bu köyün değeri son beş yılda verilmiştir. Restorelerden sonra gezilecek tarihi ve güzel mekanlardan biri olan bu köyde güzel bir kahvaltı yapılır. Hemen hemen her köylü evinin açık alanını kahvaltı sunumlarına açmıştır. Düz bir alan olan Konya'ya göre böyle dağlık ve mağaralı bir köyü görenler her ne kadar inanmasa da gezmekten kendilerini alıkoyamıyorlar. Köye ulaşım şehir merkezinden belli araçlarla gerçekleşir. 

KİLİSTRA ANTİK KENTİ

Görünüş itibariyle Kapadokya'ya benzeyen bu alan M.Ö 1. yüzyıllara kadar dayayan bir tarihi var. Peri bacaların içerisinde kiliseler bulunmaktadır. Çok dip dibe olan şapelleri gezmek için mutlaka spor ayakkabı giyerek gidiniz.  Hatunsaray Gökyurt Köyü’nün sınırları içerisinde yer alır. Ve şehir merkezinden otobüsler bu yere ulaşım sağlar. 

ÇATALHÖYÜK 

İlk yerleşim yeri olan bu yer çalışmalar bitikten sonra değeri daha çok arttı. İlk insanların yaşamları yansıtan bu alana şehir merkezinden kalkan otobüsler ulaşım sağlar. Çumra ilçesinde yer alan bu yerleşim yeri hakkında halen çalışmalar devam ediyor. 

Saraybosna&#;da ne yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Saraybosna'da ne yenir?Van&#;da gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Van'da gezilecek yerler nerelerdir?Beyrut&#;ta gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Beyrut'ta gezilecek yerlerYeşilçam yıldızı Aydan Şener&#;in inanılmaz değişimi!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam yıldızı Aydan Şener'in inanılmaz değişimi!En güzel ve anlamlı Mevlana sözleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel ve anlamlı Mevlana sözleriİşitme engeli sema yapmasına engel olmadı!

İLİŞKİLİ HABER

İşitme engeli sema yapmasına engel olmadı!Gezilebilecek en güzel kış ülkeleri

İLİŞKİLİ HABER

Gezilebilecek en güzel kış ülkeleri

Konya&#;da Gezilecek Yerler Listesi

Konya'da gezilmesi gereken yerler nelerdir? İşte Konya'nın meşhur yerleri ve yemekleri

funduszeue.infoA TÜRBESİ

Konya'da gezilecek yerlerin en başında gelen Mevlana Celaddin Rumi'nin türbesi Konya denilince akla gelen ilk yerdir. Mevla'nın oğlu tarafından yaptırılan bu türbe her sene yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Etrafındaki çarşılarla da eşsiz bir turistlik mekan olan Mevlana Türbesi Konya'ya gittiğinizde ilk uğrayacağınız yer olmalıdır.

2. İNCE MİNARELİ MEDRESE

Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan medrese Selçuklu Dönemi medrese mimarisine güzel bir örnek. Adımınızı atar atmaz sizi büyüleyecek bir mimari yapıya sahiptir. Bu güzel mimari yapının eski dönemin işliği ve naifliğini barındıran Taş ve Ahşaplar müzesini incelemelisiniz.

3. KARATAY MEDRESESİ

Alaaddin Tepesi'nin hemen yanında, meydanın köşesindeki küçük ama bir o kadar önemli bir medrese. Konya'nın döneminde kültür ve ilim merkezi olduğunu kanıtlar nitelikteki bu medreseye uğramanızı tavsiye ederiz. Bu mimari yapı ve süslemelere bakmadan gezinizi tamamlamayın özellikle girişindeki işlemeler sizleri fazla fazla etkileyecektir.

funduszeue.info SELİMİYE CAMİ

Mevlana Dergâhı'nın batısında yer alan Şehzade Selim tarafından yaptırılmış Klasik Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerinden. Yıllardır devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle içi çoğu zaman ziyarete kapalıdır. Cami etrafındaki yerel satıcılardan alışveriş yapıp caminin muhteşem görüntüsüyle güzel bir gün geçirebilirsiniz.

funduszeue.infoÖPRÜ ŞELALESİ

Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Havanın, suyun harika olduğu bir şelaledir. Gittiğinizde uğrayıp şelalenin içine bile girebileceğiniz bir yer.

6. KİLİSTRA ANTİK KENTİ

Kilistra Antik Kenti, Meram ilçesinin Gökyurt köyünde yer alır. Kayaların içlerinin oyularak yerleşim alanlarının oluşturulduğu Kilistra arazi yapısı bakımından bizlere Ürgüp'teki Peri Bacaları'nı anımsatıyor. Bölgede çalışmalar hala devam etmekte olup beklenen ilgiyi tam anlamıyla görememiş bir antik kentimizdir.

7. KARAPINAR ÇÖLÜ

Türkiye'nin tek çöl toprağı. Ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Kesinlikle ilginç bir yer! Gidip fotoğraf çektirerek kendinizi bambaşka bir ülkedeymiş gibi gösterebilirsiniz.

funduszeue.info GÖLÜ

Bir krater gölüdür. Sönmüş bir volkanın su dolmasıyla oluşmuş. Doğal oluşumlara ilgisi olanlar için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

MEŞHUR OLAN YEMEKLERİ

Konya denilince akla tabi ilk önce etli ekmek gelir fakat sadece meşhur olan yemeği o değildi, diğer yemekleri; Bamya çorbası, çebiç, fırın kebabı, arabaşı çorbası, Mevlana böreği de en bilinenler arasındadır.

Anadolu’nun merkezinde yer alan Konya, yüzölçümü bakımından ülkemizin en büyük şehridir. yılında yapılan nüfus sayımına göre 2,, nüfusa sahip olan şehir her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Diğer Anadolu şehirlerine nazaran çok fazla yerli ve yabancı turist sahibi olmaktadır. Bu yazımızda Konya’da gezilmesi gereken yerler hakkında bir yazı hazırlamak istedik.

Konya’nın haritadaki konumu bizlere Anadolu’nun tam ortasında yer aldığını göstermektedir.

Bu İçerikte Neler Var?

Konya’da Gezilecek Yerler

Mevlana Müzesi

Slider

Geçmişte Mevlana’nın dergahı olan bu yapı günümüzde Mevlana müzesi olarak kullanılmaktadır. Konya’da nereye gidilir konusunda ilk olarak buraya uğramanızı tavsiye ederiz. yılından bu yana müze olarak kullanılan dergah, Mevlana’nın de türbesine ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Aziziye Mah, Mevlana Cd. No:1, Karatay/Konya

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

Slider

Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük şehri olan Konya’da sayısız gezilecek yer bulunuyor. Bunlar içerisinde yer alan Tropikal Kelebek Bahçesi; içerisinde sayısız kelebek ve böceklerin bulunduğu bu bahçe içerisinde çok özel bir müze de bulunuyor.

Adres: Sille Parsana Mahallesi, No:, İsmail Kaya Cd. No, Selçuklu/Konya

Sille Köyü

Slider

5, yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Sille Köyü, Roma dönemi başta olmak üzere Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait izler taşıyor. Kilisesinden camisine, köprülerinden evlerine kadar birçok yapının yer aldığı bu köy her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini söyleyebiliriz.

Adres: Selçuklu/Konya

Aziziye Camisi

Slider

Konya gezi planı oluşturan kişilere bir önerimiz daha olacak. Yüzyılda, Osmanlı döneminde inşa ettirilen bu cami hala ayakta kalmaya devam etmektedir. Kent merkezi içerisinde yer alan bu cami ihtişamlı yapısından dolayı görülmeye değer olduğunu gösteriyor.

Adres: Aziziye, Selimiye Cd. 9 B, Karatay/Konya

Meram Bağları

Slider

Konya’ya yakın şehirler Meram Bağlarını görmek için her hafta sonu Konya’ya gelmektedir. Merkeze bağlı Meram bölgesinde yer alan bu bağ adeta yeşillikler denizidir. Etrafında birçok park, bahçe, restoran ve tarihi mekanın yer aldığı Meram Bağları, özellikle akşam üstü yürüyüş yapmak isteyen kişiler için bir numaradır.

Adres: Yorgancı, Yıldız Köşkü Sk. 12 A, Meram/Konya

Konya Bilim Merkezi

Slider

Konya Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Konya Bilim Merkezi, Borsa İstanbul ortaklığı ile kurulmuştur. Konya’da gezilecek yerler listemizin en sonuncu sırasında yer alan bu bilim merkezi oldukça başarılı işlere imza atmaktadır.

Adres: Büyükkayacık, Ankara Cd. No, Büyükkayacık Osb/Selçuklu/Konya

Konya’ya Nasıl Gidilir?

Konya planı hazırsa artık sıra ulaşım funduszeue.info’ya yakın şehirler Afyon, Ankara, Afyon ve Aksaray’dır.

Konya’ya Kara Yolu ile Ulaşım

Konya’ya otobüs ile seyahat etmek isteyenler için en uygun Konya otobüs seferlerini sizler düzenledik.

Karaman-Konya: saat

Ankara-Konya: saat

Niğde-Konya: saat

Kayseri-Konya: saat

Otogar Bilgileri

Konya Otogarı

Telefon: 0 () 02 44

Adres: Yazır Mahallesi, Doç.Dr. Halil Ürün Cad., Selçuklu/Konya

Konya’ya Hava Yolu ile Ulaşım

Konya’ya uçak ile gitmek isteyenler için en uygun Konya uçuşlarını sizler için listeledik.

İstanbul-Konya: 1 saat 10 dakika

Antalya-Konya: 4 saat 15 dakika

İzmir-Konya: 4 saat 20 dakika

Kayseri-Konya: 3 saat 45 dakika

Havalimanı Bilgileri

Konya Havalimanı

Telefon: 0 () 13 43

Adres: Büyükkayacık Mahallesi, Vali Ahmet Kayhan Cad., Selçuklu/Konya

 

Konya gezilecek yerler yılında funduszeue.info Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • funduszeue.info
  • funduszeue.infoom/sanaltur_konya-mevlana-muzesi-konya-mevlana-museum_html
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info%2C_Konya%2C_funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası