şanlıurfa sahur vakti 2022 / Şanlıurfa İftar Saatleri - İmsakiye Şanlıurfa Sahur Vakti | NTV Haber

Şanlıurfa Sahur Vakti 2022

şanlıurfa sahur vakti 2022

Şanlıurfa İftar ve sahur vakti saat ka&#;ta? Şanlıurfa iftar saati 2 Nisan … Sahur İftar saatleri Şanlıurfa Diyanet imsakiye

Ramazan ayında ilk iftar ve sahur başlamış olacak. Orucun ilk gününde sahur ve iftar yapacak olan kişiler bulundukları illerdeki iftar vakitlerini araştırmayı sürdürüyorlar. Peki, hangi ilde akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte Şanlıurfa için iftar ve sahur vakti, Diyanet’in paylaştığı vakitler…

ŞANLIURFA SAHUR VE İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA? 2 NİSAN İFTAR SAATİ

2 Nisan Cumartesi günü imsak olarak belirlendi. 2 Nisan Cumartesi günü iftar olarak açıklandı.  Böylece; 2 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa için iftar vakti saat olacak. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açacak kişiler Ramazan ayında ilk günü tamamlamış olacaklar.

Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Oruç tutma süreci 1 Mayıs tarihinde sona erecek. 2 Mayıs Pazartesi ise Ramazan Bayramı'nın ilk günü olacak.

İFTAR SAATİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer iller için iftar ve imsak vakitleri ise funduszeue.info sayfasından kolaylıkla kontrol edilebilecek. Ramazan sayfasında Şanlıurfa yerine istenilen il seçildiği takdirde o ile ait imsakiye bilgilerine ulaşılabilecek.

Güneş’in her ilde farklı saatte doğup batması nedeniyle iftar ve imsak vakitleri de o ile özel olarak belirleniyor. Diyanet tarafından belirlenen vakitler her yıl imsaki sayfasında paylaşılıyor.

 Şanlıurfa İftar ve sahur vakti saat kaçta Şanlıurfa iftar saati 2 Nisan … Sahur İftar saatleri Şanlıurfa Diyanet imsakiye

Şanlıurfa İftar Vakti

Şanlıurfa İçin İftara Kalan Süre

/ Pazar

Önemli: Bulunduğunuz lokasyona göre sahur ve iftar saati dakika farklılık gösterebilir. Lütfen ezanın okunmasına ve buna göre iftarınızı açmanıza dikkat ediniz.

Aşağıdaki tabloda Şanlıurfa için İftar Vakti ili için gün ve gün ramazan imsakiye, sahur, iftar ve namaz saatleri / vakitleri bilgileri yer almaktadır. Tüm verilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Şanlıurfa İftar Saatleri

Aylık Takvim
TARİHİMSAKGÜNEŞÖĞLENİKİNDİİFTARYATSI
24/06/&#;6
25/06/&#;7
26/06/&#;8
Arefe (27 Haziran )
28/06/&#;10
Kurban Bayramı (2.Gün &#; 29 Haziran)
29/06/&#;11
Kurban Bayramı (3.Gün &#; 30 Haziran)
23/06/&#;5
30/06/&#;12
Kurban Bayramı (4.Gün &#; 01 Temmuz)
01/07/&#;13
02/07/&#;14
03/07/&#;15
27/06/&#;9
Kurban Bayramı (1.Gün &#; 28 Haziran)
04/07/&#;16
05/07/&#;17
06/07/&#;18
07/07/&#;19
08/07/&#;20
09/07/&#;21
10/07/&#;22
11/07/&#;23
12/07/&#;24
13/07/&#;25
14/07/&#;26
15/07/&#;27
16/07/&#;28
17/07/&#;29
18/07/&#;30
20/07/&#;2
21/07/&#;3

İlçelerin İftar Saatleri

Tüm İlçe Listesi

Şanlıurfa konumuna ait Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan diyanet vakitleri, düzenli olarak sistemimize aktarılmaktadır. Saat bilgileri otomatik hesaplama yöntemleri ile oluşturulmamaktadır. Diyanet'e ait iftar vakitleri, sahur namazı, öğle namazı, akşam namazı ve yatsı namazı saatlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Namaz Vakitleri

Namaz Vakitleri

İmsak: Şanlıurfa için sahur vakti yani sabah namazı saatini belirtir, tan yerinin ağardığı vakittir.
Günes: Şanlıurfa için sabah namazının bittiği vakittir. Güneş doğduktan sonra ortalama dakika içinde namaz kılmak mekruhtur.
Öğle: Şanlıurfa için öğle namazı saatini belirtir.
İkindi: Şanlıurfa için ikindi namazı vaktinin başladığı saattir.
Akşam: Şanlıurfa için akşam namazı vaktidir. İftar vakti akşam namazı saatidir.
Yatsı: Şanlıurfa için yatsı namazı saatidir.
Şanlıurfa Cuma Namazı: Cuma namazı vakitleri öğle namazı vakti ile aynı zamanda girer.
Şanlıurfa Bayram Namazı: Kurban ve ramazan bayramı namazı vakitleri, güneş doğduktan dakika sonra başlar.

SORUN BİLDİR

Tunceli için İftar Vakti Uşak için İftar Vakti

Ramazan İmsakiyesi Urfa iftar ve sahur vakitleri! Şanlıurfa iftar vakti

Onbir ayın sultanı Ramazan geldi. Müslüman alemi Ramazan ayını sevinçle karşılıyor. Bu bağlamda oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar iftar ve sahur vakitlerini araştırıyor. Diyanet, Ramazan İmsakiyesini hazırladı. Buna göre; Şanlıurfa iftar vakti saat kaçta? İşte Ramazan İmsakiyesi Urfa iftar ve sahur vakitleri

Urfa'da ilk sahur için imsak vakti , ilk iftar vakti ise 'tir. Ramazan ayı için 30 günlük imsakiyede Şanlıurfa iftar ve sahur vakitlerini görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

ŞANLIURFA İFTAR VAKTİ RAMAZAN İMSAKİYESİ

Ramazan ayı, Müslüman alemi için bin aydan daha hayırlı olarak biinen Kadir Gecesi'nin yer aldığı en değerli aydır. Çünkü kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, Ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır.

Kuran'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen 'Kadir gecesi' yine Ramazan ayı içinde kutlanır.

RESULULLAH EFENDİMİZİN RAMAZAN İLE İLGİLİ RÜYASI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S), Ramazan ayı ile ilgili gördüğü rüyayı şöyle anlatmıştır:

"Rüyamda acayip şeyler gördüm. Ümmetimden birini azap melekleri yakalamıştı. Aldığı abdestler gelip, onu içindeki zor durumdan kurtardı. Birini gördüm, kabri onu sıkıyordu. Kıldığı namazlar gelip, onu kabir azabından kurtardı. Birine şeytanlar musallat olmuştu. Ettiği zikirler gelip, şeytandan onu kurtardı. Birinin de susuzluktan dili çıkmıştı. Tuttuğu Ramazan orucu gelip, susuzluğunu giderdi.

Birini zulmet sarmıştı. Yaptığı hac gelip karanlıktan çıkardı. Birine ölüm meleği gelmişti. Ana babasına yaptığı iyilikler gelip, ölümüne engel oldu, geciktirdi. Birini Müslümanlarla konuşturmuyorlardı. Sıla-i rahim gelip, ona şefaat etti, onlarla konuştu. Peygamberinin yanına gitmek isteyen birine engel oluyorlardı. Aldığı gusül, onu alıp yanıma getirdi. Ateşten korunmak isteyen birisine, sadakası gelip ateşe perde oldu. Birini zebaniler alıp Cehenneme götürürken, yaptığı emr-i maruf ve nehy-i münker gelip kurtardı. Biri Cehennem ateşine atılmıştı. Allah korkusu ile döktüğü gözyaşları gelip oradan kurtardı.

Birine amel defteri solundan verilirken, Allah korkusu gelip, defterini sağa aldı. Sevapları hafif gelen birine, kendinden önce ölen çocukları gelip, sevabını ağırlaştırdı. Cehennemin kenarında, korkudan titreyen birine, Allahü teâlâya olan hüsnü zannı gelince, titremesi durdu. Sırattan zorla geçen biri, Cennete geldi. Fakat kapılar kapalıydı. Kelime-i şehadeti gelip, onu Cennete koydu."[Taberani, Hakîm-i Tirmizi]

İMSAKİYE

Miladi TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası